Pár novoročních předsevzetí

Autor
Štítky

Tož vám přátelé přeji vše nejlepší do roku 2022.  Podle všech majnstrýmových médií to bude rok ruského útoku na Ukrajinu, zároveň to bude rok vysokých cen energií, přičemž s nějakým zlevněním nemáme počítat. K tomu to bude rok zákazu starých kotlů na tuhá paliva, protože bez toho henten grýndýl a skvělou budoucnost nevybudujeme. Bude to rok Fialovy vlády, která už stihla ukázat, že její ministři neumějí anglicky, nemají kvalifikaci řídit ani trafiku, jen včas a dostatečně hlasitě křičeli, že to Babiš dělá blbě. A podle citací vědců v médiích to bude rok Omikronu, který nás všechny zabije. Čili samé růžové vyhlídky. 

V první řadě chci pogratulovat všem, co mají kotel na uhlí třetí emisní třídy a včas si stihli zafixovat cenu plynu i elektřiny v předkrizových časech. Ne že by vám to nějak moc pomohlo, protože o co vám nezvednou cenu energií, o to vám zdraží distribuci, ale přese všechno na tom budete o něco líp než ti, co stále ještě v režimu DPI platí jako mourovatí. Ale kdo jste schopni doma zatopit bez elektřiny a dojít si pro otop do lesa či na skládku palet, vy prostě budete mít náskok. 

V druhé řadě chci pogratulovat všem, kdo mají velkou rodinu a jsou obklopeni dostatkem dobrých přátel, protože se jim budoucnost ponese lehčeji. Obzvláště chci dnes pogratulovat Godotovi, který mi poslal na mail moc pěkný obrázek své famílie ze kterého mohu konstatovat, že Godotovic se nemusejí bát ani čerta. Přeju vám všem, abyste to tak měli. I Scallopům a ostatním trolíkům, protože právě oni letos zjistí, že oddanost Evropským hodnotám jim žaludek nenaplní a byt nevyhřeje. Naopak, budou se po nich vyžadovat další a vyšší oběti. 

Všechno ostatní je krajně nejisté... 

 

Já si pro letošek dávám pár předsevzetí: 

1. Udržím Kydy ještě minimálně tento rok, protože se mi zdá, že se blížíme k rozuzlení. Blížíme se k bodu, kdy budu moci hodnotit, v čem jsem se spletl a v  čem jsem měl pravdu.  V letošním roce se podle mě začne lámat rozdělení naší společnosti půl na půl a bude se to posouvat k převaze jedné strany. Netroufám si tvrdit, jestli převahu získá demoblok nebo alternativa, ale za rok myslím budu konstatovat, že stávající rovnováha vychylovaná politickými osobnostmi a mediální masáží o pár procentíček už bude minulostí. 

2. Pokusím se o úpravu blogu. Přehlednější diskuse a nějaký boční sloupek na aktuality, který bych nedělal já, ale ti čtenáři, kteří přinášejí do diskuse odkazy. Pokud mi budou čtenáři přibývat tak jako doposud, je letošek posledním rokem, kdy může blog fungovat jak funguje. Ale už teď se občas stane, že se s přehledností diskuse dostáváme na samotnou hranu. Už je nás prostě hodně. 

3. Pokud se nám covid fakt znovu nerozjede, zamyslím se nad novým vidláckým sympoziem. Samozřejmě s prasátkem na grilu. 

4. Dotáhnu co nejdříve do konce připojení své elektrocentrály na barák, abych nebyl v tu nejblbější chvíli odkázaný na prodlužovačky pod nohama, zkusím obstarat nějaký kvalitní svislý rotor na větrnou elektrárničku a připojím na něj loupačku na ječmen. Krmiva mám na celou letošní sezónu víc než dost a pokud budu schopen si vyrábět kroupy, budu na tom ohledně soběstačnosti na úrovni starých Sparťanů. To by mělo být nejen k přežití, ale i k udržení sil a kondice. 

5. Zkusím si obstarat mysliveckou lednici. Dost velkou, aby se v ní dalo vyvěsit prase. Znamenalo by to pro mě možnost picnout prasátko i uprostřed léta, umožnilo by mi to dělat víc uzenářských výrobků, mohl bych snáze připravovat maso na gril a vůbec by to byl velký krok vpřed. 

6. Musím si najít nějakého bednáře. Se svým portským vínem se blížím do chvíle, kdy budu potřebovat třistalitrový sud, aby mi to mělo v čem zrát. Zároveň na ten sud budu mít specifické požadavky týkající se nerezových prvků, takže se vsadím, že mi většina dnešních řemeslníků řekne, že se mi na to můžou vykašlat. 

7. Jestli budou pokračovat stejné trendy, zřejmě to bude i můj poslední rok "u Babiše". I když mám svojí práci kolem obilných sil moc rád, blížíme se do zlomového bodu i pro zemědělství jako takového. Je jen otázka času, kdy se oheň z hořící sušárny přenese i přímo do sila a z malého požáru bude řádný průser s potenciálem ničit kariéry.  Já jsem zrovna v té nejsušší části Moravy a přímo se dívám na příkazy, díky kterým ty sušárny hoří. Není to nic u čeho bych chtěl být, až se jednoho dne podaří opravdu řádný malér. Nedělám si iluze na koho se to potom svede. 

8. Začnu synátorovi zařizovat kovárnu. V posledních měsících se zhlédl v kování koní případně ve výrobě nožů. Mám na to ještě dva roky, než půjde na střední školu nebo do učení, ale hodlám mu v tomto ohledu pomoci. Takže pokud byste někdo měli ve stodole nepoužívanou kovadlinu, sadu perlíků po dědečkovi, případně "hydraulický buchar" či komponenty k výhni a těšilo by vás, že se to použije, aby mladý kluk neskončil jako úředník nebo influencer, tak se mi ozvěte. 

 

Vzhledem k tomu, jak postupuje inflace a jak snadno člověk přechází o peníze, vzhledem k tomu, jak nerad žiju s dluhy a neumím je dělat tak, aby mi to něco vyneslo, vzhledem k tomu, na co všechno se dneska musí člověk připravit, budu rád, když udržím alespoň ty Kydy...  

Navzdory všem chmurám, přeji vám všem do letošního roku vše dobré. Kus štěstíčka, nějaké to zdraví, trochu toho optimismu, extra porci zdravého rozumu a ještě přídavek. 

A připravenost k obraně. Alespoň takto symbolicky: 

Vidlák 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (200 hlasů)

Komentáře

Před chvílí, byla již tma, dva zbohatlíci čeští se prohrabovali odpadkovým kontejnerem (hrabou se v něm jen za tmy, za světla by se styděli). Teď chápu, že to nebyl ďábelský plán Šoroše, ale výsledek prudkého zbohatnutí. Pomátli se z toho.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Oni si své dnešní kontejnerové nálezy usuší a za pár měsíců je prodají těm nejprosíravějším, tj. největšími zásobami munice oplývajícím, z nás všech.
Čímž si MOŽNÁ zachrání své největší bohatství - život.

Zbohatlíci zakálení!

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Začátek devadesátek se nesl v duchu "doteď jsme všichni měli stejné hovno, ale s tím je konec".
Někteří to vzali za poctivý konec - pořídili živnosťáky (pokud už neměli "povolení", vydávané od r.1986 Národním výborem) a začali podnikat poctivě a také poctivě platit daně, tehdy směšné, 15% a 25%. Zjistili ale, že je komplet převálcovali ti vykukové, co se ani nenamáhali s nějakými živnostmi, ale rovnou založili eseróčka s podobnými týpky a začali rozkrádat tuhle zemi ve velkém.
Pořídili si úvěry, za které ručili komunistama zdevastovanými, nebo aspoň neudržovanými baráky, které nikdy neopravili, ani nevyužili.
Úvěry potom už nikdy nesplatili - stovky miliard úvěrů zahučely do "konsolidační agentury" a další vyšší stovky miliard a možná, že i jednotky bilionů převážně v nemovitém majetku, odtekly převážně do Německa, protože německá "šlechta" už z historie a také z NDR věděla, jak to bude pokračovat. Lze se o tom, že je to pravda, přesvědčit snadno nahlédnutím do katastrů, komu tady co patří a odkdy - německá jména a dnes už neexistující, nejméně třikrát "reorganizované" firmy, ale se stejnými lidmi.
Stejně je to tady. Furt ti samí lidi, akorát v jinak pojmenovaných firmách.
Protože po komunistech už toho není moc co rozkrádat (ale nějaké stavby a systémy přece ještě k rozkradení jsou), tak se ve velkém rozkrádají státní i evropské dotace na stavby, které se potom za pár málo let začnou rozpadat, nebo je potřeba je "rekonstruovat", protože to bylo postaveno z toho nejlevnějšího, nikoli z toho, co bylo naprojektováno. Na rozkrádání dotací obojího druhu potřebujete vlastně jen jednoho, pro jistotu dobře placeného člověka, který ve všech těch papírech, ale i zákonech a paragrafech "umí chodit".
Dosavadní vysoká životní úroveň všech těch mafiánů a kmotrů, které mám na mysli, tyhle moje úvahy jen potvrzují.
Z čeho například vychází vysoká životní úroveň takového Topolánka a ostatně všech, kteří se účastnili vlád ODS, nebo komplotu ODS+ČSSD? Ze sezení ve třech správních radách nějakých obskurních firem? No tak to jistě...
Grosse utočili na pitomém jednom kvartýru a směšné půjčce, protože to byl mladý pitomec bez zkušeností v politice i byznysu. Ti soatní se poučili a takové estébáky, Faltýnky, Arenbergery a jim podobné, třeba z brněnské "akce Stoka", ty prostě neutočíte.
Leda tak s nimi "zatočit" rovnou na šibenicích, jinak jim nepůjde nic dokázat, jak to mají promakané. Majetky napsané na všecky členy rodiny, oni sami nemají v majetku ani to blbé auto, s nímž jejich řidiči jezdí na schůzky s ostatními mafiány.
Museli by se najít soudci a prokurátoři, co se z těchto lidí neposírají..

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Na CNN Prima News představují 16 nových filmů, které mají přijít do distribuce během roku 2022:

Nejočekávanější filmy roku 2022: Avatar, superhrdinové i horory. Na co se můžete těšit?
https://cnn.iprima.cz/nejocekavanejsi-snimky-roku-2022-fanousci-marvel-…

U všech 16 filmů je uvedená nějaká kombinace těchto žánrů:

Žánr: Akční, dobrodružný, sci-fi, fantasy, horor, thriller, drama, krimi

Vypadá to, že autory, scénáristy a filmaře už definitivně přestaly zajímat reálné životy obyčejných lidí.

Jako by už přestaly existovat odvěké vlastnosti lidí, které vzájemnými kombinacemi vytvářejí složité vztahy v rodinách i společnosti, které vytvářejí nekonečné množství radosti, smutku, lásky, nenávisti....

Ne, normální život je nezajímavý, musíme utíkat do světa nenormálního, vymyšleného.

Proč asi musíme utíkat?

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Žádná veselohra. Něco pro obyčejnou lidskou radost.
Není to symbol a příprava drsné budoucnosti?

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

V týdnu jsem si koupila tatarák a teď jsem na něj dostala chuť. Tak jsem si ho udělala pěkně s počesnekovanýma topinkama.

Při tom jsem si vzpomněla, že tu Ládik!!! jednou napsal. že by chtěl umřít s tatarákem v puse.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

hubě.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

dopřej mé nejoblíbenější zdejší diskutérce trochu té básnické licence! :-)

Ona to s tebou a tvou nezaslouženou pověstí slušňáka myslela dobře!

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

a dopadlo to, jako vždycky.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Chlapi, já si to velice dobře pamatuju, že Ládik!!! napsal "s tatarákem v hubě", ale v této novoroční noci mě přemohla politická korektnost a také obava, že ti, kteří si ten výrok nepamatují, by si mohli myslet, že chci Ládika!!! nějak shodit... jako že má hubu.

Tak, a teď vidíte, jak nás deformuje autocenzura.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Ctrl C/ctrl V:
Místní Bohaté
Zralé Ženy?
Seznamte se s Místními
Zralými Ženami pro
Skutečná Místní Data a
Milujte Romantiku Teď

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

https://www.ewomen.cz/p/saty-nadia-cerne-1?utm_source=glami.cz&utm_medi…

Ty polyesterové šaty mě nelákají, ale pokud je k nim jako příslušenství spolehlivá lepící jednoňaderná páska, bral bych to.

Už po devadesáti letech mi začínají na chodbě houfně opadávat kachlíčky!
Ti prvorepublikoví zedníci byli strašní fušeři....

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Děkuji Vidlákovy za stránky, které jsou pro mne spíše takovým pohlazením na duši a ostrůvkem selského rozumu bez intelektuálního balastu v dnešním internetovém světě. Děkuji i všem diskutujícím, včetně tzv. trollů, za jejich příspěvky, které pomáhají tříbit moji mysl, neb každý názor je názorem člověka, kterého respektuji, byť s ním nemusím ale vůbec souhlasit. Mějte se všichni krásně a ať se tu příští rok všichni opět sejdeme....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mily vidlaku, mam pro Vas spatnou zpravu: Vas syn pravdepodobne bude (muset) byt nejen influencer, ale i youtuber.

Moderni mlady muz, ktery neco umi, to totiz musi umet taky prezentovat, tzv. se prodat. Jinak to dnes nejde. Pokud bude umet ukovat dobre noze, je treba dat o sobe vedet, aby z toho taky neco mel a treba se tim uzivil. Predpokladam, ze bude svedomity, vsestranny a pracovity po Vas, takze se kovarinu urcite nauci excelentne...

Take mam rad kovani, ale zijic v Praze v byte je to s kovarnou jaksi slozitejsi. Mimochodem, buchary jsou (vetsinou) pneumaticke, teda ty co ja znam. Mel jsem moznost se od profesora na SPS strojni naucit tim zavrit krabicku od sirek na jednu ranu bez jejiho zniceni... velmi zajimava zkusenost na presnost ovladani stroje. ;-)

Preji i Vam do noveho roku jen to nejlepsi a hlavne hodne zdravi!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)