Příliš tlusté kousky

Autor

Zajisté si všichni pamatujete nachlastaného šéfa evropské komise Žána Klóda Junkera. To byl ten pán, který si jednou pustil hubu na špacír a popsal příliš otevřeně to, co bylo leitmotivem nejen evropské politiky posledních třicet let. Salámovou metodu. Spojené ojroelity už dávno měly své zájmy ujasněné, byli na tom všichni domluvení, chtěli hentů federalizaci, chtěli co nejvíce pravomocí a co nejvíce peněz, věděli že tímto způsobem oberou všechny ty nově přistoupivší země o všechno, věřili, že se jim to podaří i s Ukrajinou a Ruskem, chtěli zelenou politiku, chtěli mít ten svůj multikulturní ráj pro všechny a přistěhovalce obzvlášť a věděli, že obyčejným lidem se to nebude líbit, protože to budou muset všechno zaplatit, nést na svém hrbu. Prostý člověk nakonec nebude bohatší, ale o dost chudší. 

A tak to dělali pozvolna. Pokud narazili na protitlak, tož kousek ustoupili, nestravitelný problém rozdělili na menší dílky, rozhodování o nich rozložili v čase a pokud ani to nešlo, tak to rozdělili na ještě menší dílky a připnuli to k rozhodování o něčem úplně jiném. Takhle se nám z Evropské ústavy stala Lisabonská smlouva, takhle postupně ovládli téměř všechny obory díky dotacím, takhle jsme se od EURO1 dopracovali k EURO7, takhle se celé Německo zaplnilo větrníky takovým způsobem, že vykouknete z okýnka vlaku a na první pohled poznáte ve které zemi jste. 

Takhle se postupně uzavřely doly, lomy, cukrovary. Takhle se pozvolna zařídilo, aby se pěstovalo dokolečka dokola jen těch pět plodin, takhle postupně zajistili, že Francie má o dost vyšší zemědělské dotace než my, takhle zvolna dostali do zákonů třeba to, že používání pesticidů má klesnout o polovinu bez ohledu na to, jak moc se používají teď, což v praxi znamená, že Němečtí a Francouzští zemědělci budou moci pesticidy používat víc než je používáme my teď. 

Salámová metoda. Udělat z nestravitelné sviňárny spoustu maličkých sviňárniček. Když pes nechce sežrat odčervovací pilulku, zabalíme mu jí do masíčka. Spolehnout se na tu nejdůležitější lidskou evoluční dovednost - přizpůsobivost.

A my pěkně šlapali brázdu. Postupně jsme si zvykli na drahou vodu, zvykli jsme si platit stočné, zvykli jsme si platit popelnice, vlastně jsme byli tak přizpůsobiví, že jsme si zvykli na to, že náklady na bydlení představují větší půlku všech našich nákladů. Představte si co by se stalo, kdyby to na začátku devadesátek na nás někdo zkusil naráz a zpětinásobili nám nájmy během jednoho roku. Byla by revoluce, gilotiny a tekla by krev. Nebo si představte, že by jednoho dne vystoupil policejní prezident a naráz zvedli pokuty na dnešní ceny a k tomu bodový systém, k tomu nové předpisy, k tomu nové lékárničky, k tomu dálniční známky... vše v jednu chvíli. Zřejmě by se houpal na nejbližším kandelábru odsouzen naštvaným lidovým tribunálem za to, že nám bere svobodu. 

A vidíte... stačilo nespěchat. Stačilo mít zájmy na zřeteli delší dobu, rozdělit hnusárny na malé dílky, protlačovat je mnoha různými cestami od zákonů přes vyhlášky až po rozhodnutí soudů. Vymlouvat se na "ty byrokraty z EU", Bruselští se zase vymlouvali na potřebu sjednocení legislativy, soudci zase nalézali právo, atd, atd. 

Vlastně tohle byl jediný důvod, proč komunismus skončil v propadlišti dějin. Oni sice soudruzi uměli stavět přehrady, uměli stavět mosty i továrny, uměli dolovat, uměli plánovat, uměli udělat atomové elektrárny a robustní přenosovou síť... ale byli netrpěliví. Neuměli čekat. Kdyby Gottwaldovo politbyro nebylo tak nedočkavé, tak mohli kolektivizaci zemědělství rozložit na dvacet let, protlačovat ji pozvolna přes prachy a stále se zpřísňující hygienické požadavky a během dvaceti let by většina zemědělců zkrachovala podobně jako ve třicátých letech v USA. Stačilo to prostě rozložit v čase a udělat z toho stravitelnější kousky. 

Všimněte si, že této pomalé salámové metodě se vůbec nedalo vzdorovat. Sice tady už leta letoucí mluvíme o tom, jak jdeme do Brusele, ale všichni politici s tím kolaborovali. Včetně Zemana, Paroubka, Zahradila, Saši vondry a dokonce i Klause. I tihle byli v podstatě převálcováni tou masou bruselských úředníků, kteří se už o mnoho let dřív postarali, aby celá ta agenda nebyla pro jednotlivce vůbec rozlišitelná. Ať tam kdokoliv vyslal kohokoliv, ten se okamžitě ztratil ve spletité agendě a hlasoval a hlasoval aniž by věděl o čem. 

Až potom... zpětně... si někteří uvědomili, že naletěli. Ale stejně naletí zase znovu, protože to vlastně ani jinak nejde.  "Nemůžeme se vyvázat z Grýndýlu," říká Babiš, protože schválením dostaneme hodně peněz a pokud bude jádro uznáno za ekologický zdroj, postavíme reaktor za evropské peníze.  Má svým způsobem pravdu. Odhlasoval pro naší zemi spoustu peněz.

Ale teď se ukáže ta druhá stránka věci - teď sice evropská komise jádro uznává za ekologické, ale dejte tomu půl roku. Budou různé nálezy různých skupin, budou různé soudy... a skoro bych si škarohlídsky vsadil, že po dlouhé spletité a takřka nepochopitelné právní bitvě zjistíme, že jádro je neekologické, všechny ty slíbené prachy nemají skoro žádnou cenu a můžeme si za ně maximálně pěstovat solární barony.  

A pokud se Grýndýlu vyvážeme, jak teď požaduje Zeman, tak zase přijdeme o ty peníze a to bude řevu. Ejhle... salámová metoda v praxi. 

Kdo má dost autority a síly, aby z toho vystoupil za každou cenu? Když nám tady nepatří ani voda ani továrny ani kapitál? Co se stalo za Francouzské revoluce? Co se stalo, když si lid vybojoval svobodu a vzal si zpátky svojí zemi? Zahraniční intervence. Ubránili bychom se něčemu takovému? 

                                                                                       *                                *                                    *

Teď od doby covidové se ovšem něco změnilo. Oni ti ojrobyrokrati a nevolení tajemníci jaksi svojí trpělivost ztrácejí. I mezi ně už přicházejí ti mladší a blbější, co jsou údernicky netrpěliví. Ti už neprošli žádnou školou života, jen školou byrokracie a neziskovek. Ti už jen chtějí henten ekologický ráj na zemi za každou cenu, oni už neřeší, co bude s lidmi dole, protože vlastně nikoho takového ani neznají. Už nechtějí čekat, nechtějí se smířit s myšlenkou, že se to podaří někdy za padesát let. Chtějí, aby se to podařilo hned. 

Zároveň se do svých funkcí dostali za radikalismus. Za to, že už tak šílené požadavky ještě zvedli. Nestačí jen protěžovat homosexuály. To už udělali jejich předchůdci. Oni museli přijít s padesáti pohlavími. Nestačil požadavek na likvidaci uhlí. To udělali už někdy v devadesátých letech. Oni musejí požadovat i zákaz plynu, zákaz masa, zákaz zemědělství, zákaz dopravy, zákaz čehokoliv, co dělá lidem život snesitelnější. Radikalismus je dostal nahoru a oni vědí, že si na jejich místa brousí zuby ještě větší radikálové. Oni už nemohou čekat, protože jinak budou odejíti. 

Covid jim k tomu skvěle posloužil. 

Najednou totiž bylo možné natisknout neuvěřitelná kvanta peněz. Bylo možné spustit procedury, které tu doteď nebyly. Bylo možné odvést pozornost lidí, bylo možné do všech těch pandemických zákonů vtisknout spoustu detailů o kterých ještě nic nevíme, které se použijí v jiných případech. Bylo možné zrušit spoustu různých starých brzd, které do zákonů vložily předchozí generace, protože měly zkušenosti s různými bublinami, válkami a krizemi. 

Najednou nám už nekrájejí ta jemná kolečka shnilé šunky. Začali to řezat na docela tlusté špalíky. Už to nerozdělili do drobných zdražení a drobných zdravotnických reforem rušících lůžka a pracovní místa sester. Už to nedělají přes různé audity, přes tisíce malých změn.  Teď to začali brát hopem. 

Tím se ale také přibližují k výbuchu. Lidská přizpůsobivost jaksi přestává stíhat. Tak jako jsme za třicet let vlastně hladce zapomněli, že bydlení bylo levné, tak nám teď nedávají čas zapomenout, kolik stála elektrika a kolik stálo topení. Ještě si dokonce pamatujeme, že Fábie se dala koupit do tří set tisíc. Teď najednou má levné auto stát dvakrát tolik. Můj kamarád, co v září nevýhodně koupil od Auto ESA ojetinu (psal jsem tu o tom) tak teď zjistil, že to byl velmi dobrý kauf. Kdyby chtěl, může ji ve stejném Auto ESA prodat zpátky a vydělat na tom. 

Tak jako si komunisté kdysi vyrobili zavilé nepřátele díky prudkému znárodnění, tak jako si vyrobili odpůrce díky ruským tankům, tak to dneska dělají i ojropapaláši a s nimi i naši papaláši. Přibližují se k tomu, aby naštvanost vybuchla.

Vlastně Brzy bude stačit slíbit nezměnu. Bude stačit slíbit, že se nic nebude měnit, že to zůstane jak to je.  A pokud někdo slíbí, že se dokonce budou některé předpisy bez náhrady rušit, tak sklidí sympatie.  Takže to berte jako další část mého politického programu. Po nezdaněném podnikání "z domu a záhumenku" a pilování fírerovských projevů přidávám další část - nebudu dělat nové předpisy. Parlament prostě zavřeme (diktátorsky zrušíme), protože se prostě nebudou dělat nové zákony, nebudou se zavádět nové předpisy a co bude možné zrušit, to jakožto správný diktátor určím rovnou sám.  A až se dostaneme na předrevoluční množství zákonů, tož nějaký ten krotký a oddaný parlament zase zavedeme. Tak jako se teď třicet let salámovou metodou zaváděla spousta blbostí, budeme je dalších třicet let salámovou metodou zase odbourávat. 

A teď vážně... čím tlustší a nestravitelnější kousky, tím větší chuť k revoluci. Čím větší radikalismus, tím větší protitlak. Říjnové volby do sněmovny byly podle mě posledními volbami, kdy mlčící většina hlasovala tak nějak napůl a o výsledku voleb rozhodl podařený televizní projev či dost peněz na politický marketing. Já osobně stále zřetelněji zjišťuju, že i to mnou proklamované menší zlo (třeba v podobě Babiše)  je sice menší, ale i tak je příliš velké k neunesení. Že na salámovou metodu je krátký každý jednotlivec. Že na správné řešení přijde vždycky příliš pozdě, kdy už je tak jako tak za hejla.  Události se nám řítí přes hlavu a stále více lidí zjišťuje, že nebudou moci stát stranou. Už nemají čas na přizpůsobení. Než člověk přijde na nějakou strategii, jak v tomhle bordelu přežít, je ten bordel už dávno mnohem větší. 

Když se nemůžete přizpůsobit, přichází na řadu evolučně nastavené rozhodnutí buď utéct nebo se bránit. Tohle se nedělá vědomě a odpovědně. Tohle se dělá instinktivně.  A o tom bude letošní rok. 

Co instinktivně budeme dělat?  Budeme utíkat? Nebo se budeme bránit? 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (229 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Co budeme dělat? Vcelku nic, utíkat není kam a bránit se? Čím proti komu? Komunisté byli přímočaří a jednoduší, dnešní nová šlechta je poučená, umí působit na lidi, umí uplácet ty pravé a hlupákům slibovat ráj na zemi. Je to měkká síla. Revoluce jsou zákonem zakázány. A, Vidláku, velkou válku nepřipustí, jen ta by mohla vším zahýbat. Ale za jakou cenu? Z Vidlákova by také mohla být málo ekologická pustina se slibnou vyhlídkou do budoucna. Za tisíc let malý ráj bez lidí.
Každá civilizace jednou skončí, začne to nejspíš ta stará, opotřebovaná. A ta je v zemích bílého muže, především v anglosaských zemích. My jsme na hraně, ale velice rádi do toho smutného konce půjdeme s Anglosasy a některými zblblými Romány. Maďar se snaží utéct, konec konců Magna Hungarica byla někde u Uralu a Etelköz poblíž.
Opakuji se, ale budeme mít podívanou o jaké se nikomu ani nesnilo. Bez velké války se rozsypeme.

Průměrný počet slepic: 4.5 (51 hlas)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nad krčmou sa blýska, rómi pivo pijú. Nad krčmou sa blýska, rómi pivo pijú. Zaplaťme im bratia, lebo nás vymlátia a krčmu rozbiiijúú...

Průměrný počet slepic: 4.6 (54 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Teda všsechna čest ,že to odhaluje a spoušti pekelnou připravnou palbu palbou ze všech hlavni a z prvnich komentářů vidim,,že muži typu Žižka z armádnich záloh si ještě rádi vpomenou na svůj výcvik a co nyni jen chybi je naše selská vidlácká politika a ideologie.

Už jsem se zmínila o našsich zbranich jimiž jsou SELSKY ROZUM ,VIDLE a KUPY HNOJE!To prozačatek bude stačit no ni?
Vezměme si to od začatku.
Je zapotřebi naše nová prozatimni nazev "selská ideologie" ,vidle tu taky jsou a co udělaly ve FRANCII kupy hnoje před tamnim parlamentem svezené na traktorovch vlečkách o tom nenapiše ani GŘ TV z tlampačů zatraceně prolhné televize smradů z nechtěji o nich slyšet ani údereky pirátů obdoby prý hnědých oddilů křiklounů kavrenskýach povalečů zastupujicich pry oddily SA,kde tehdy byl šéfem sám thermoboy,který nakonec byl samým fujerem si dodat svoji kulku do kebule!
Máme tu i "MEIN KAMPF" pana Hitlera v moderni pojeti redaktora hnusu, toho "švába"jak piše náš předni redaktotr Protiproudu a já podotýkám že .o takového škaredého hnusák bych si neopřela ani kolo!
Bohužel budeme muset zkusit zjistit jestli je to jedlé a co má team AA formace SV za pancerfausty celé bándy intelektuálů,kteři jedini maji napolo hotový plán jak na to a ten čeká na schváleni a do útoku se peci nebudeme hnát jako blbci ze zákopů přimo ,jako kdysi ,statečni Rudoarmějci pod komandem strejdy STALINA!

EXISTUJE UŽ DALEKO SILNĚJŠi KAPKY jen o nich vědět a i my se musime zkusit poučit o aplikaci salámových metod a začit je s obratnosi s jakou obsluhujeme vidle nučit aplikovat a bude po vtákách!
Dám tady k posouzeni postupně metody lidových komentátorů,kterých se boji i satanisté a ti pak mohou vidět svůj pekelný sen tj všechny svaté!
Musite,ale válečnici pokroku začit použivat selský rozum,kterého mame všichni přehršle a uvidite ten tanec svatého Vita,nebo taky ne!

Průměrný počet slepic: 1.7 (37 hlasů)

In reply to by kejko (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na koho se to tu obracite a proč nepišete k věci,ale na duperele to vás užije?
No jak to s vami je obdivovateli prý Mein Kampfu nebo se máylim?

Chcete být rozptylka nebo co vlastně chcete?

Průměrný počet slepic: 2 (7 hlasů)

In reply to by Tom (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nedivila bych se tomu,pokud jste už vzdělanec jen na prvni prioritě řizeni domorodců pak nic jiného opravdu neumite?Jak to tedy s vámi je ,co?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Musim se chechtat jednozávitniku,nic tu k věci dodat nevzdělané pirátisko neumite.Dostanete ode amě pusinku a aopřu si o vás velociped "gryndýlu" jako zvláštni vyznamenni.
Važim 59 kg (to je proto,že mám pěkná a velká prsa ,podobám se KERRY kolumnistce ze seriálu SEX VE MĚSTĚ.
Kolik vážiš ty zločinče a proč s těmi dredy vypadáš jako bacil C19.

Průměrný počet slepic: 1.4 (5 hlasů)

Dosáhl jsi už jatečné váhy?

Zase máš směnu v korpusu "ministerstva pravdy",když se snažiš mě zablokovat a komolit moje komenty? Spusť konečně ten svůj digitálni koncentrák i pro ostatni podle toho tvého SCHWABOVA "Mein kampfu "!
Fuj,fuj,fuj to je dalši hnůj!

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Musim se chechtat jednozávitniku,nic tu k věci dodat nevzdělané pirátisko neumite.Dostanete ode amě pusinku a aopřu si o vás velociped "gryndýlu" jako zvláštni vyznamenni.
Važim 59 kg (to je proto,že mám pěkná a velká prsa ,podobám se KERRY kolumnistce ze seriálu SEX VE MĚSTĚ.
Kolik vážiš ty zločinče a proč s těmi dredy vypadáš jako bacil C19.

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)

Napsal uživatel Petrpavel (neověřeno) dne Út, 04. 01. 2022, 04:35

Bohužel to nemusí být pouhou fantazií autora, ale velmi reálný popis budoucnosti, viz „staré“ země EU, stačí maličkost, a už to jede jak lavina, pak silové složky nechrání „své“ chlebodárce, ale své rodiny, a svůj život.

Něco takového již někdy nastalo i v USA.

Hlavně že budeme zelení.

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

In reply to by Josef původní (neověřeno)

Trvalý odkaz

jedna raketa blíže neurčeného konfliktu zasáhne přesně Dukovany.
Jinak se to nestane.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na válku samotnou samozřejmě ne, ale na to, že chlapům rozdají samopaly a náboje! Bože, už aby to bylo!

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

..."o výsledku voleb rozhodl podařený televizní projev či dost peněz na politický marketing."

Dost peněz měl především Babiš.
Někdy ale ani to nestačí.

Průměrný počet slepic: 2.3 (22 hlasů)

Babiš měl dost peněz na to, aby si koupil zahraniční domácí tisk, ČT, pražskou kavárenskou kulturní frontou? Politické neziskovky, co je platí fond otevřené společnosti pana Soroše? Mohl si koupit Brusel? Vždyť si nekoupil ani jedno malé, pražské US velvyslanectví!

Průměrný počet slepic: 3.9 (46 hlasů)

Puknul jak žalud pod uďery kladiv gangu 5!

Kdyby byl co k čemu udělal by takový web jako je tady s bezbarierovou diskuzi a když to neumi,tak at se tu mezi námi objevi a nesmoli nás svým "čau lidi",kde jenom dřista misto,aby zajistil neprodleně na svých bobkových listech sveho mrtvého erárniho webu opravdového hnuti občanů voličů ,informačni moderni diskuzni rubriky,kde by ziskal hafo dušiček,které v dnešnim prdlamentu zastoupeny nejsou a to on asi neumi.
Ještě,že mu půjčily stare londýnské banky škváru jinak by se utopil v dluzich ,došel by mu dech C19 a nepomohl by mu ani SPUTNIK V,který nedokázal jako ten HURBAN zajistit do republiky a proto asi ztratil vše a musel se schovat pod sukni své pěkné manželky,která mu beztak teď natahuje ušisko,ale on neslyši.
Je to tedy borec nebo ne,čert vi nebo co myslite vy válečnici pravdy a pokroku o tom,že by nás podplatil a pusti tu na nás nějaky ten chlp!?

Průměrný počet slepic: 2 (29 hlasů)

Nejde to dekódovat de-vypatlátorem ani jinak, myšlenka nedrží a hlava puklá jak ten žalud.
Platí to, co jsem psal nedávno.
Na internet se dřív dostali inteligentní lidi, co museli něco umět a na technologii si vydělat.
Dneska se na internet dostane zadarmo, nebo za pár korun fakt kdejaká píča. Pak nemá, po necelých 28 letech od prvních internetových přípojek, internet vypadat jak žumpa, stoka a odpadní kanál z chemičky dohromady.
Tento vypatlátor aspoň zvládá vyplnit kolonky a zvládá používat jeden "nick".

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

Ale zase nevidí všechno jednoduché...

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Babiš volby vyhrál. Suverénně!

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

Po celou svoji kampaň nepočital s tim,že jeho partneři nejsou schopni solidarity ,nemaji nosný program a ani žadnou podporu občanů voličů.

Nevěděl a doposud asi nevi,že bude a je třeba dřive nebo později sestavit nejméně dvě dalši občany podporované politické formace ,které budou mit v programu PNZ a on sám si ho bude muset osvojit, do programu,který prý nesmi mit.
Zvykl si řešit věci když "nastanou" a tedy neni možné vytvořit tak skvělyý program jako je PNZ.
Přitom má v zahranici továrny a tam musi platit opravdové plnohodnotné mzdy.
Proto mu doporučime Postuláty Národni záchrany PNZ a to samé politickým subjektům,která nas voliče budou muset a to brzy zastupovat PNZ otázky a jejich obsah však musime oddiskutovat,aby pokud možno co nejvice občanů "pochopilo vo co de"
1.
Je třeba nevyhnutelně zmena nynějšiho systému který má znaky "Sociálniho státu",ale protože neni ani v prvnim článku Ustavy de fakto i de jure neexistuje a výsysledky jsou bezskrupulozni rabováni státu a občanů domorodcú a to bude pokračovat nezadržitelně dál .
S takovým krokem je spojeno zajistěni dostatečnsé většiny v parlamentu a Babiš to ješte zdá se nevi, nebo co s nim je,že doposud nezajistil stejný moderni web jako je tady s BEZBARIEROVYM PŘISTUPEM, nebo ,když to nedokže pak at se objevi tady mezi námi,aby jsme mu to sepsali a podtrhli!

Dalši body budou muset následovat a je lepši být přitom a vzit optiku čočky a ne rozptylky
NO ,NI?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

zdrhat, eboli hlasovat nohama.
Stejně, jako hlasují Ukrové o kyjevském urjadu. Kdo neví, urjad je pravitělstvo.
Bránit se je na hovno.
Za prvé nevíme, proti komu, čemu, za druhé je ojromrcha stále silná a má nevyčerpatelnou zásobu financí.
Což lopaty nemají.
Za třetí - bránit se neumíme. Parodie na vojenskou službu skončila v r. 2004. Od té doby mají branci dovoleno střílet pouze na kompu. Pokus o obranu by dopadl ůplně stejně, jak dopadla obrana arménské svrchovanosti v Karabachu. Šašouři zalezli do zákopů a mysleli si, že na ně není z dronů vůbec vidět.

Průměrný počet slepic: 4.4 (30 hlasů)

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Keď sa pozrieš okolo seba všade je to viac-menej rovnaké.
Ako sa hovorí: "Za komunistov bolo lepšie - bolo ešte kam zdrhnúť."

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podivejme se do historie. Ti kteri bojovali, vzdycky skoncili pod drnem, nebo v nemilosti. Ti kteri se vcas zdejchli, nebo preckali prutz v zavetri se meli/maji dobre.
I z toho Zizky uz udelali banditu. Pritom, je to jeden z mala nikdy neporazenych vojevudcu. Byt to Anglican, tak se o nem uci uz v materske skolce. Proste Nemci plati za zmenu nasi historie, a Cesi jeste ponizene dekuji.
Babis taky pekne proplul vsemi rezimy az k miliardam.
A bojovat za co a kde? Kdyz nekde ctu, ze jako bojovat za vlast a Prahu, tak se mi vybavi Kabul...
A pokud budou Vidlakove bojovat, a i kdyby jich bylo dost, tak se toho nakonec zase ujme nejakej Babis/Klaus/Dlouhy/Kocarnik.... a (mozna) vitezne Vidlaky oberou o vsechno.
V '89 nas taky bylo hodne, slo se do boje, vyhrali jsme a jak to dopadlo.
Chodil jsem tenkrat demontrovat, stavkoval, ale babicka ktera zazila gestapo doma za valky, pak ji znarodnili bolsevici se na moji aktivni ucast na konci komousu pekne mracila. Pry at nikam nechodim a doma radsi pockam jak to dopadne (jako to udelal podle vlastnich slov Paroubek), pry se mi to jenom vymsti a k moci se opet dostane ten samy dobytek. Dost jsem ji to mel tenkrat za zle.
Dneska rikam to same. Jak pise Targus: hlasovat nohama.

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

To máte tak. Češi jsou národ plebejců. U nás je vedoucí první mezi sobě rovnými. Kdo se cítí být elitou, necítí se být Čechem. O Češích se vyjadřuje pohrdavě a hledá na nich všechno špatné. Zároveň se tím snaží vetřít do přízně "lepších" na západ od nás. Ti jsou ovšem davovo - elitáři a vnímají ho jako něco sice méněcenného, ale pro špinavou práci použitelného. No a bohužel jsme tuhle pakáž pustili ke korytům.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

>>> A my pěkně šlapali brázdu. Postupně jsme si zvykli na drahou vodu, zvykli jsme si platit stočné, zvykli jsme si platit popelnice, vlastně jsme byli tak přizpůsobiví, že jsme si zvykli na to, že náklady na bydlení představují větší půlku všech našich nákladů. Představte si co by se stalo, kdyby to na začátku devadesátek na nás někdo zkusil naráz a zpětinásobili nám nájmy během jednoho roku. Byla by revoluce, gilotiny a tekla by krev. Nebo si představte, že by jednoho dne vystoupil policejní prezident a naráz zvedli pokuty na dnešní ceny a k tomu bodový systém, k tomu nové předpisy, k tomu nové lékárničky, k tomu dálniční známky... vše v jednu chvíli. Zřejmě by se houpal na nejbližším kandelábru odsouzen naštvaným lidovým tribunálem za to, že nám bere svobodu.

Nikdo by nikoho nevěšel, prostě by to prošlo tak jako teď. Stalo by se.

To, o co se hraje je kombinace dlouhodobého očerňování všeho, co dělaly socialistické státy spolu s manipulací, že "co Západ dělá, dobře dělá". Tedy nehrálo se o žádnou revoluci ani gilotiny. Lidé by vůbec nic neudělali ani nezmohli tehdy jako teď. Hrálo se o přeprogramování mladé generace správnými hesly. A o to, aby starší generace dovolily své děti přeprogramovat na antivlastenectví a vlastní sebezáhubu. Kdyby začali příliš brzo utahovat opasky, starší generace by dětem vysvětlovala, jak je to pravdivě - a přeprogramování mladých na progresivní sebevražednou debilizaci by utli v zárodku. Češi by si nenechali vzít duše svých dětí, tak jak si je nechali ukrást při pomalém vaření - nic jiného to nemělo za cíl.

Mám dojem, že Vidlák miluje horory, věšení, revoluce, gilotiny - ale reálně by se nic z toho nestalo ani omylem. Ani v těch devadesátkách.

Stejně jako žádní studenti neudělali revoluci v roce 1989, ani omylem. Lid jen dělal kompars a křoví, a byl vítaným propagandistickým materiálem do médií. Ale nic neřídil, nic nevyvolal, nic nezmohl, jen se mu dával pocit, že ano.

Akceschopnost Čechů i většiny lidí v řadě států je NULA. Štěkání a ujišťování se, že by se protistrana měla třást je impotentní aktivita. Psaní o gilotinách nebo práskání sociologickými teoremi ještě nikdy žádný boj, válku samo o sobě nevyhrálo. Ani o duše dětí.

Vlastenci štěkají, píší bojovně - a houby z toho. Karavany jedou dál bez přerušení už dekády jako namazané stroje.

Průměrný počet slepic: 4.3 (61 hlas)

Vždyť je to pořád stejné - když ve volbách vítězil Babiš a Zeman, tak hnojník jen dělal kompars, který nic neřídil, nic nemohl, jen se mu dával pocit, že ano.

Průměrný počet slepic: 2.1 (18 hlasů)

Ten hnojník udělal velkou věc - dával lidem návod, kdo je nepřítel. A lid si ho pak podal a podává. Lid vůbec racionálně nehodnotí ani nepochybuje. Jde ztečí na nepřítele (skutečného či údajného) označeného terčem. Nic více. Manipulace stará jako lidstvo, ale účinná i v dobách fejsbůků a jůtůberů.

Průměrný počet slepic: 4.1 (24 hlasů)

Jako svůj návrh nápravy,to by jste byl opravdu geroj a ostatni válečnici taky,když daji rozumy informrevoluce do placu, nikde jsem to tady nikdy jako pouitelnost neviděla.jen samé stižnosti a kdo je má řešit to tady taky chybi.
Co vy na to lidový komentátore MP?

Průměrný počet slepic: 1.9 (18 hlasů)

Stačí odrolovat trochu níže - a najdete tam od lidového komentátora to, po čem vaše srdce touží. Myslím, že mých příspěvků je dnes zbytečně mnoho, takže nebudu duplikovat.

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

Napište jasně formulovaný bod do PNZ a nekeceje .Nic použitelného od vás neexistuje tak nekecejte na to vám už niko neskoči.
Máte tam požadavek na změnu systémuß
Vite co je to obanská pťimá demokracieß
Vite jak obejit 32 let embarga na zákon o referendu?
Vite jak ZMĚNU financovatß
a mnoho dalšich postultu národni záchany čeká jak se k tomu vyjádřite a nekličkujte tady jak zajic nebo dastanete sadu broků do zadku a půjdete do troby!
Koho vlastne jste volil,když tak hořekujete a pročß
.

Průměrný počet slepic: 2.2 (19 hlasů)

Úkolujte si svoje morče. S vyhrožováním dtto. Kdo je líný i odrolovat kolečkem, víc si nezaslouží.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

je že blbosti píšete vy Martine V. a rozumné návrhy, otázky, pokládá Anna Husita.

Každý rád slyší pochvalu, nerad poslouchá všetečné otázky mířící na tělo. Jenomže, uměl-li by si na ně odpovědět popravdě teprve potom by byl schopen nalézt řešení svých bolestí a ztrát. Neumí-li, stěžuje si 30 let na stejné a volí stejná blbá neřešení.

Zkusíte si odpovědět tady?

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

by znamenalo hluboce se zamyslet, co dělám špatně.
Jsa v mimořádně dobrém rozmaru, zkusím napovědět jako chytrému: Přečtěte si ještě jednou, na co bylo reagováno, pomalu, a pak moji odpověď, rovněž pomalu. ;-)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Naše sluničko pan autor ćlánku vysilá hřejivé paprsky a zdejši komenty začinaji být čočkou a nikoli rozptylkou.
tady hrozi ,že paprsky mohou přinést něco nečekaného tj SOLIDARITU v řešeni našich stále zvtšujicich se problémů,které když budeme bez odpovědi na otázky k řešeni a ignorovat je přinesou jen bidu a zlo!
Opět se mi tady v textu objevil zločinecký pirat,který se tu dostal,protože digitáwlni koncenták bude muset brzy ovládat vechny klbostnice a zabijet všechny,kteři budou přichzet s rěšenim.
Pravě proto neexistuje 32 let žádný intelektuál,který by přišel s nvrhem co dělat jen samé stižnosti a opakováni toho co všichni na alternativě už dawvno vime.
Kdyby někdo věděl o takovém intelektuáalovi, napište to a pozvěte ho do diskuze a pak začne teprve to řešeni otázka po otázce.
1.Na jaký systém změnit nynějši kapitalismus bez přivlastků vycházejici z gngsterismu,který nám přivlékl na zádech ten president Klaus z ODS a doposud se za něj NEOMLUVIL!

ATD...
Beztoho nikdy nepůjde opravit vadnýs zákon o exekucich a NIKDY nemůže vzniknout tzv Středni třida,kdy jeji zbytky,kter se za ni považuji budou likvidovány majiteli velkých peněz do mrtê!

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

je ve skutečnosti pětasedmdesát...

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

I kompars muze udelat velkou vec - rika se tomu demokracie :-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Je to tak. Jak z toho ven? Studovat klasiky! Jenomže co bylo možné dříve, je dnes prohlášeno za ilegální či dokonce trestnou činnost, neb se mocní poučili.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Máte pravdu. Češi od doby husitů nikdy žádný významný odpor nekladli. Když jsem tehdy v 89 stál na Míráku v Ústí a viděl před sebou tu lajnu milicionářů. Stačil jediný výstřel do vzduchu a zdrhám domu a nevylejzám. A bylo by po té slavné revoluci...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Pan vidlák koukám už připravuje žalozpěv nad svým prvním elektromobilem. Ó jaká tragédie nás to potkala a proč já nešťastník se na ní podílím ... a proč to nikdy nezkusil změnit ...

Ještě že mám ty svoje pangalaktické myšlenkové konstrukce, tím svému svědomí ulevím. Zoufalá ubohost jednoho lidského červa se rázem změní na jedinečnost génia, který odhaluje tajného hybatele všehomíra.

Salut!

Průměrný počet slepic: 2.2 (40 hlasů)

konečníku je nejlepší žrát česnek a mýt si ruce, prase jedno prasecí!

Průměrný počet slepic: 3.7 (19 hlasů)

Které bude donucen ten babiš v ramci "gryndýlu"nasypat ostatnim sušené do jeho vuřtů,aby se ve využilo podle ŠVABOVA Mein kampfu,který tak jako tehdy Mein Kampf pana Hitlera nikdo nebral vážně a teď se ohlupovánim davu krok za krokem USKUTEČNUJE!

zeptejte se toho dřistaly zda zná 6priorit ,kterými se daji blbi domorodci jako on řidit v celém světě u nás v čele s piráty tahajici za sebou fialovou okurku a derouci se k volantu ,abyvšechy zatáhli do divokých havárii o kterých se v r 89 dali zatáahnout cinkálisti a dnes je dalši podvodnici tleskajici režimu zla ,budou znovu následovat!

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

"Ten, kdo věří, že ví, jak spasit svět, časem dospěje k tomu, že se začne cítit být oprávněn používat násilí." Paul Watzlavick
Mnoho prostých lidí si něco myslí, ale neumí to říci.
Cítí např. faleš, ale neumí říci, v čem přesně se skrývá.
Cítí např. vypočítavou nebo zbabělou konformitu, ale neumí ji přesně popsat.
Cítí kýčovistost postojů představitelů standardních stran a novodobých elit, ale neumí to vyjádřit.
Cítí se islámem ohroženi. Mají však obavy z útoků mainstreamu, který velmi umně pracuje s dehonestací a se zesměšňováním odpůrců.
(Např. - hlupáci, bojí se někoho, kdo tady vlastně vůbec není.)
A proto jsou rádi, že to někdo řekne za ně.
Myslím tedy, že je to takto.
Volba nás prostých lidí je velmi dobře zdůvodněna, jen to tak neumíme říci.
Jistě, chcete-li, můžete tyto lidi prohlašovat za „fašisty“. Petr Hampl něco „říká za ně“. Právě proto je možná považován za tak nebezpečného.
Populismus je nálepka, etiketa, která se dá použít kdykoli. Když budu parafrázovat větu bývalého německého kancléře Ludwiga Erharda, populismus je etiketa, která se dá nalepit na láhev s jakýmkoli obsahem. Její hlavní význam je apriorní odsouzení, kaňka, nálepka na jakéhokoli člověka, který se vzpírá dominantnímu uspořádání věcí, v daném případě modelu Evropské unie a její antidemokracie. Je to zlá nadávka.
Protestuji proti jejímu využívání. U nás je to laciná nadávka umožňující odsoudit člověka se zdravým rozumem bez jakýchkoli argumentů.

Průměrný počet slepic: 4.2 (45 hlasů)

Protestujete proti svobodě ostatních používat pojem populismus dle své svobodné vůle ... nejste náhodou statečný bojovník za svobodu proti tyranii Bruselu?

Průměrný počet slepic: 3.1 (32 hlasů)

Populismus je, původně, před tím, než tomu ČT dala dehonestující nálepku, vláda lidu. Zvolená lidmi, která dělá politiku pro lidi.
Což se pochopitelně nelíbí elitářům, lepším lidem, kteří se cítí být morálně nadřazeni nad zbytkem národa, dolními deseti miliony. A, placeni zahraničními fondy nebo sosající dotace ze státního na "kulturu" v TV, rozhlase nebo divadlech, bez ohledu na to, jestli se to někomu líbí, vymkli se z běžného života a začali pohrdat ostatními lidmi, co se živí prací. Jeden z význačných elitářů pražské kavárny, byl jistý Václav Havel. Elitáři ostatními lidmi pohrdají a nenávidí je, protože se jich i trošku bojí, bo si uvědomují své, ničím nezasloužené prebendy. Oni jsou přece, jako " elita", předurčení čerpat od státu prostředky, vybrané od těch hloupých, ostatních vidláků. Politika musí sloužit jim! Totak, aby většina národa mohla hájit své vlastní životní zájmy! Ve slově populismus, tak vyjadřuje, tato poměrně malá, ale od dob sv. Havla privilegovaná, skupina lidí, své pohrdání národem, prostě ostatními lidmi.

Vláda, zvolená většinou národa, která hájí národní zájmy a ne elitářské zájmy malé skupiny lepšolidí, tedy zájmy dolních deseti miliónů, musí být a je, populistická, tedy lidová!
To jako je lepší, kdyz vznikne vláda nepopulistická, tedy antilidová? V ČT možná, v praxi ne.
Pokud se vrátíme k původnímu vyznání tohoto slova, tak Populismus = demokracie!

Platí, dle starých latiníků "VOX POPULI - VOX DEI.

Průměrný počet slepic: 4.6 (38 hlasů)

Tedy to jest dexi ten "Hlas lidu hlas boži,"No tak se nestydte ten Program nwrodni zachrany PNZ rozebrat do šroubku,hned jak k tomu najdete přiležitost,nebo co myslite vy?
nebyl by tam nějaký recepis nápravy?

Průměrný počet slepic: 3 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

>>> Vlastně tohle byl jediný důvod, proč komunismus skončil v propadlišti dějin. Oni sice soudruzi uměli stavět přehrady, uměli stavět mosty i továrny, uměli dolovat, uměli plánovat, uměli udělat atomové elektrárny a robustní přenosovou síť... ale byli netrpěliví. Neuměli čekat. Kdyby Gottwaldovo politbyro nebylo tak nedočkavé, tak mohli kolektivizaci zemědělství rozložit na dvacet let, protlačovat ji pozvolna přes prachy a stále se zpřísňující hygienické požadavky a během dvaceti let by většina zemědělců zkrachovala podobně jako ve třicátých letech v USA. Stačilo to prostě rozložit v čase a udělat z toho stravitelnější kousky.

Ach jo.

Podstatou pádu komunismu je pouze to, že nenasměrovali hněv lidu na falešného nepřítele. Tak jak to lépe zvládl Západ. Nic jiného.

Tak jako nová česká vláda zvládla destruovat v opozici životy Čechů, ale hněv nasměrovali na Andreje Babiše, Miloše Zemana - a Češi viděli v nové české vládě naději.

Mimochodem teď rozkládá Západ komunistická Čína. S neexistujícím režimem v propadlišti dějin.

Lidé jsou relativně nedůvtipní. Je třeba jim ukázat nepřítele, a oni ho rozloží. Klidně i když si podřežou vlastní větev. Prostě jen je třeba správně odklonit pozornost někam jinam.

Průměrný počet slepic: 4.6 (31 hlas)

že za vše mohl jeden jasně definovatelný, subjekt.

Za "demokracie" s totálně přeplněným informačním prostorem, není jasné definovaný viník. Co by, kdysi, Komančům neprošlo, to dnes v demokracii, projde hladce.
.

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)