Příliš tlusté kousky

Autor

Zajisté si všichni pamatujete nachlastaného šéfa evropské komise Žána Klóda Junkera. To byl ten pán, který si jednou pustil hubu na špacír a popsal příliš otevřeně to, co bylo leitmotivem nejen evropské politiky posledních třicet let. Salámovou metodu. Spojené ojroelity už dávno měly své zájmy ujasněné, byli na tom všichni domluvení, chtěli hentů federalizaci, chtěli co nejvíce pravomocí a co nejvíce peněz, věděli že tímto způsobem oberou všechny ty nově přistoupivší země o všechno, věřili, že se jim to podaří i s Ukrajinou a Ruskem, chtěli zelenou politiku, chtěli mít ten svůj multikulturní ráj pro všechny a přistěhovalce obzvlášť a věděli, že obyčejným lidem se to nebude líbit, protože to budou muset všechno zaplatit, nést na svém hrbu. Prostý člověk nakonec nebude bohatší, ale o dost chudší. 

A tak to dělali pozvolna. Pokud narazili na protitlak, tož kousek ustoupili, nestravitelný problém rozdělili na menší dílky, rozhodování o nich rozložili v čase a pokud ani to nešlo, tak to rozdělili na ještě menší dílky a připnuli to k rozhodování o něčem úplně jiném. Takhle se nám z Evropské ústavy stala Lisabonská smlouva, takhle postupně ovládli téměř všechny obory díky dotacím, takhle jsme se od EURO1 dopracovali k EURO7, takhle se celé Německo zaplnilo větrníky takovým způsobem, že vykouknete z okýnka vlaku a na první pohled poznáte ve které zemi jste. 

Takhle se postupně uzavřely doly, lomy, cukrovary. Takhle se pozvolna zařídilo, aby se pěstovalo dokolečka dokola jen těch pět plodin, takhle postupně zajistili, že Francie má o dost vyšší zemědělské dotace než my, takhle zvolna dostali do zákonů třeba to, že používání pesticidů má klesnout o polovinu bez ohledu na to, jak moc se používají teď, což v praxi znamená, že Němečtí a Francouzští zemědělci budou moci pesticidy používat víc než je používáme my teď. 

Salámová metoda. Udělat z nestravitelné sviňárny spoustu maličkých sviňárniček. Když pes nechce sežrat odčervovací pilulku, zabalíme mu jí do masíčka. Spolehnout se na tu nejdůležitější lidskou evoluční dovednost - přizpůsobivost.

A my pěkně šlapali brázdu. Postupně jsme si zvykli na drahou vodu, zvykli jsme si platit stočné, zvykli jsme si platit popelnice, vlastně jsme byli tak přizpůsobiví, že jsme si zvykli na to, že náklady na bydlení představují větší půlku všech našich nákladů. Představte si co by se stalo, kdyby to na začátku devadesátek na nás někdo zkusil naráz a zpětinásobili nám nájmy během jednoho roku. Byla by revoluce, gilotiny a tekla by krev. Nebo si představte, že by jednoho dne vystoupil policejní prezident a naráz zvedli pokuty na dnešní ceny a k tomu bodový systém, k tomu nové předpisy, k tomu nové lékárničky, k tomu dálniční známky... vše v jednu chvíli. Zřejmě by se houpal na nejbližším kandelábru odsouzen naštvaným lidovým tribunálem za to, že nám bere svobodu. 

A vidíte... stačilo nespěchat. Stačilo mít zájmy na zřeteli delší dobu, rozdělit hnusárny na malé dílky, protlačovat je mnoha různými cestami od zákonů přes vyhlášky až po rozhodnutí soudů. Vymlouvat se na "ty byrokraty z EU", Bruselští se zase vymlouvali na potřebu sjednocení legislativy, soudci zase nalézali právo, atd, atd. 

Vlastně tohle byl jediný důvod, proč komunismus skončil v propadlišti dějin. Oni sice soudruzi uměli stavět přehrady, uměli stavět mosty i továrny, uměli dolovat, uměli plánovat, uměli udělat atomové elektrárny a robustní přenosovou síť... ale byli netrpěliví. Neuměli čekat. Kdyby Gottwaldovo politbyro nebylo tak nedočkavé, tak mohli kolektivizaci zemědělství rozložit na dvacet let, protlačovat ji pozvolna přes prachy a stále se zpřísňující hygienické požadavky a během dvaceti let by většina zemědělců zkrachovala podobně jako ve třicátých letech v USA. Stačilo to prostě rozložit v čase a udělat z toho stravitelnější kousky. 

Všimněte si, že této pomalé salámové metodě se vůbec nedalo vzdorovat. Sice tady už leta letoucí mluvíme o tom, jak jdeme do Brusele, ale všichni politici s tím kolaborovali. Včetně Zemana, Paroubka, Zahradila, Saši vondry a dokonce i Klause. I tihle byli v podstatě převálcováni tou masou bruselských úředníků, kteří se už o mnoho let dřív postarali, aby celá ta agenda nebyla pro jednotlivce vůbec rozlišitelná. Ať tam kdokoliv vyslal kohokoliv, ten se okamžitě ztratil ve spletité agendě a hlasoval a hlasoval aniž by věděl o čem. 

Až potom... zpětně... si někteří uvědomili, že naletěli. Ale stejně naletí zase znovu, protože to vlastně ani jinak nejde.  "Nemůžeme se vyvázat z Grýndýlu," říká Babiš, protože schválením dostaneme hodně peněz a pokud bude jádro uznáno za ekologický zdroj, postavíme reaktor za evropské peníze.  Má svým způsobem pravdu. Odhlasoval pro naší zemi spoustu peněz.

Ale teď se ukáže ta druhá stránka věci - teď sice evropská komise jádro uznává za ekologické, ale dejte tomu půl roku. Budou různé nálezy různých skupin, budou různé soudy... a skoro bych si škarohlídsky vsadil, že po dlouhé spletité a takřka nepochopitelné právní bitvě zjistíme, že jádro je neekologické, všechny ty slíbené prachy nemají skoro žádnou cenu a můžeme si za ně maximálně pěstovat solární barony.  

A pokud se Grýndýlu vyvážeme, jak teď požaduje Zeman, tak zase přijdeme o ty peníze a to bude řevu. Ejhle... salámová metoda v praxi. 

Kdo má dost autority a síly, aby z toho vystoupil za každou cenu? Když nám tady nepatří ani voda ani továrny ani kapitál? Co se stalo za Francouzské revoluce? Co se stalo, když si lid vybojoval svobodu a vzal si zpátky svojí zemi? Zahraniční intervence. Ubránili bychom se něčemu takovému? 

                                                                                       *                                *                                    *

Teď od doby covidové se ovšem něco změnilo. Oni ti ojrobyrokrati a nevolení tajemníci jaksi svojí trpělivost ztrácejí. I mezi ně už přicházejí ti mladší a blbější, co jsou údernicky netrpěliví. Ti už neprošli žádnou školou života, jen školou byrokracie a neziskovek. Ti už jen chtějí henten ekologický ráj na zemi za každou cenu, oni už neřeší, co bude s lidmi dole, protože vlastně nikoho takového ani neznají. Už nechtějí čekat, nechtějí se smířit s myšlenkou, že se to podaří někdy za padesát let. Chtějí, aby se to podařilo hned. 

Zároveň se do svých funkcí dostali za radikalismus. Za to, že už tak šílené požadavky ještě zvedli. Nestačí jen protěžovat homosexuály. To už udělali jejich předchůdci. Oni museli přijít s padesáti pohlavími. Nestačil požadavek na likvidaci uhlí. To udělali už někdy v devadesátých letech. Oni musejí požadovat i zákaz plynu, zákaz masa, zákaz zemědělství, zákaz dopravy, zákaz čehokoliv, co dělá lidem život snesitelnější. Radikalismus je dostal nahoru a oni vědí, že si na jejich místa brousí zuby ještě větší radikálové. Oni už nemohou čekat, protože jinak budou odejíti. 

Covid jim k tomu skvěle posloužil. 

Najednou totiž bylo možné natisknout neuvěřitelná kvanta peněz. Bylo možné spustit procedury, které tu doteď nebyly. Bylo možné odvést pozornost lidí, bylo možné do všech těch pandemických zákonů vtisknout spoustu detailů o kterých ještě nic nevíme, které se použijí v jiných případech. Bylo možné zrušit spoustu různých starých brzd, které do zákonů vložily předchozí generace, protože měly zkušenosti s různými bublinami, válkami a krizemi. 

Najednou nám už nekrájejí ta jemná kolečka shnilé šunky. Začali to řezat na docela tlusté špalíky. Už to nerozdělili do drobných zdražení a drobných zdravotnických reforem rušících lůžka a pracovní místa sester. Už to nedělají přes různé audity, přes tisíce malých změn.  Teď to začali brát hopem. 

Tím se ale také přibližují k výbuchu. Lidská přizpůsobivost jaksi přestává stíhat. Tak jako jsme za třicet let vlastně hladce zapomněli, že bydlení bylo levné, tak nám teď nedávají čas zapomenout, kolik stála elektrika a kolik stálo topení. Ještě si dokonce pamatujeme, že Fábie se dala koupit do tří set tisíc. Teď najednou má levné auto stát dvakrát tolik. Můj kamarád, co v září nevýhodně koupil od Auto ESA ojetinu (psal jsem tu o tom) tak teď zjistil, že to byl velmi dobrý kauf. Kdyby chtěl, může ji ve stejném Auto ESA prodat zpátky a vydělat na tom. 

Tak jako si komunisté kdysi vyrobili zavilé nepřátele díky prudkému znárodnění, tak jako si vyrobili odpůrce díky ruským tankům, tak to dneska dělají i ojropapaláši a s nimi i naši papaláši. Přibližují se k tomu, aby naštvanost vybuchla.

Vlastně Brzy bude stačit slíbit nezměnu. Bude stačit slíbit, že se nic nebude měnit, že to zůstane jak to je.  A pokud někdo slíbí, že se dokonce budou některé předpisy bez náhrady rušit, tak sklidí sympatie.  Takže to berte jako další část mého politického programu. Po nezdaněném podnikání "z domu a záhumenku" a pilování fírerovských projevů přidávám další část - nebudu dělat nové předpisy. Parlament prostě zavřeme (diktátorsky zrušíme), protože se prostě nebudou dělat nové zákony, nebudou se zavádět nové předpisy a co bude možné zrušit, to jakožto správný diktátor určím rovnou sám.  A až se dostaneme na předrevoluční množství zákonů, tož nějaký ten krotký a oddaný parlament zase zavedeme. Tak jako se teď třicet let salámovou metodou zaváděla spousta blbostí, budeme je dalších třicet let salámovou metodou zase odbourávat. 

A teď vážně... čím tlustší a nestravitelnější kousky, tím větší chuť k revoluci. Čím větší radikalismus, tím větší protitlak. Říjnové volby do sněmovny byly podle mě posledními volbami, kdy mlčící většina hlasovala tak nějak napůl a o výsledku voleb rozhodl podařený televizní projev či dost peněz na politický marketing. Já osobně stále zřetelněji zjišťuju, že i to mnou proklamované menší zlo (třeba v podobě Babiše)  je sice menší, ale i tak je příliš velké k neunesení. Že na salámovou metodu je krátký každý jednotlivec. Že na správné řešení přijde vždycky příliš pozdě, kdy už je tak jako tak za hejla.  Události se nám řítí přes hlavu a stále více lidí zjišťuje, že nebudou moci stát stranou. Už nemají čas na přizpůsobení. Než člověk přijde na nějakou strategii, jak v tomhle bordelu přežít, je ten bordel už dávno mnohem větší. 

Když se nemůžete přizpůsobit, přichází na řadu evolučně nastavené rozhodnutí buď utéct nebo se bránit. Tohle se nedělá vědomě a odpovědně. Tohle se dělá instinktivně.  A o tom bude letošní rok. 

Co instinktivně budeme dělat?  Budeme utíkat? Nebo se budeme bránit? 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (229 hlasů)

Komentáře

Právě že nic nevytvoří, jen rozesírá. Ty největší srance po něm pan vidlák uklidí, ač je zvyklý na leccos.
Mimochodem, když už je řeč o cenzuře, ještě pořád u Bakalů lezete lidem do soukromých mailů a mažete z nich odkazy na nepohodlné weby?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

proste se to osvedcilo, tak proc to rusit, je potreba mit nejakej nastroj az pujde o hledani spatnych lidi a spatnych nazoru

Průměrný počet slepic: 1.8 (9 hlasů)

Nekdy by mne zajimalo, jestli tihle lide veri tomu, co rikaji.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

na veci to nic nemeni,

jestli veri, trosku pochybuji, nebo neveri vubec nicemu = vysledek je stejnej, porad dal zvani a propaguji tyhle nesmysly aby nezacali vycnivat ze skupiny kde maji prisun many

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

Tak to je síla!
Ale ON má sám pro sebe pravdu!
pro NĚJ je to výzva - k ještě většímu zbohatnutí!
Jen by se nám neměl tak primitivně chechtat do očí.

Průměrný počet slepic: 2.8 (13 hlasů)

Když tak shrábne na nějakých dotacích apod. pár desítek milionů.
Možná jeho širší příbuzenstvo....ale asi i tak to budou jen stamiliony. V korunách, ne v eurech.
Takové není třeba si kupovat za stamiliardy.

Čí chleba užíráš - toho píseň zpíváš. To platí i u novodobé šlechty, nejen u té restaurované či degenerované.
V podstatě tak nijak nevybočuje z řady.
Snad jen ta komoušská (zatím není vše idealní, zatím ještě tu vyspělou kapitalistickou společnost jen budujeme, zatím ne všem lidem se daří tak dobře jako mně a podobným) retorika, tady by mohl ubrat, dělá ze sebe dost velkého idiota - dobrovolně, o to je to nesmyslnější.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

tak velká hovna chodí? To přece jeden člověk není schopen vysrat!!!

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Pro přežití center je mj. důležité, jak to zvládnou periférie moci. Takže: v Polsku jsou v dnešní dny lidé z domácností a drobní podnikatelé konfrontování s cenou záloh na plyn, ze 400 zlotých na 1280 zlotých si stěžuje majitel kadeřnictví. Trojnásobné zdražení sice může přenést na zákazníky, ale kdo tam bude chodit?

https://www.rmf24.pl/ekonomia/news-podwyzki-cen-gazu-przedsiebiorcy-w-s…

Účelem dekarbonizace je záchrana moci evropských elit na úkor domácího, evropského obyvatelstva = jinak by došlo k tomu, že stálou platbou za energie, by si to tady Rusové a Arabové koupili a, pozor, odstranili by (euroatlantické a nekooperující) elity. Protože toto je hlavní a jediný cíl dekarbonizace: zachování moci elit, je nutné vytvořit falešné, klamavé objekty pro lid a zároveň "atomizovat" společnost, aby nedošlo k odstranění elit, nedejbože invazi Rusů do Evropy. Oslabení politické moci obyvatelstva tedy znamená vabank pro euroatlantické elity: najednu stranu, nemusí se bát domácí opozice (selské války alá Žluté vesty potlačí policie popř. armáda), ale zároveň, na druhou stranu, riskují, že v případě velkého konfliktu, za ně nikdo bojovat nebude, či přesněji, brutální metoda: když nebudeš bojovat na frontě, zastřelíme tě a tvoji rodinu budeme persekuovat, bude sice účinná, ale brzy se vyčerpá...
Na tom, jak rychle teď ustoupili Putinovi ohledně NATO a Ukrajiny, aniž by Putin vystřelil jeden náboj, je vidět, jak se elity bojí: mnoho těch, co by křičelo "Naaa Moskvúúú, za Brusééél, za hypotéku od Ersté, za platby vody Veolií", asi nebude.

Selské války mají úspěch, jen když ti, kteří mají hájit moc (policie, armáda), se přidají k povstalcům. Žluté vesty ve Francii (než se autenticky protest vůči drahotě zvrhl na antikovidové blouznění), bojovali proti zdražení v řádech procent, ale vůči komoditě, na které lze, individuálně, ušetřit. Ale s plynem, to je jiné sousto: pakliže bude polský policajt mlátit protestující proti neschopnosti platit 3x větší složenky za plyn, a večer pak přijde domů, a tam zima a "stará" mu řekne, že došel i plyn v bombě na vaření, takže studená večeře, nastane někdy poté otázka, zda není lepší se domluvit s Rusy, a odstranit ty elity, které se báli Rusů a neváhali ze strachu o svoji moc, uvrhnout do bídy stamilióny Evropanů. Prostě si řekne: proc mám platit 2 elity, ty domácí, euroatlantickou, a pak ještě jednu, tu ruskou? Ani jedna mne nemá ráda, ale ta domácí mne zradila pro svůj prospěch...?
Čím rychleji odpadnou periferie (Polsko, Rumunsko atd.), tím rychleji to poznamená i centrum moci...

Jenže, myslím si, k tomu vede dlouhá cesta.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Tak jak tobě se líbí biologická, sociální a další diskriminace neočkovaných a jak chceš nařizovat povinné očkování...tak já zase tobě přeji, ať jsi diskriminován ekonomicky či politicky, posléze i sociálně - z jiných důvodů. Mlácení ne, ty jis také nevyzýval k tomu, aby neočkované mlátili. K tomu jsi zřejmě zatím nenašel odvahu, ty bys asi neočkované , kteří by odmítali povinně se očkovat, pouze pokutoval, že ?
Užij si to, i tvoje rodina.

Hezký den.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Putinovi nikam neustoupili, vyzbrojují to tam horem dolem, z jihu, ze západu, ze severu...... Vojenských poradců jak polských vší....
Vietnamizace v klidu probíhá, vše jde svou cestou, včetně masmedií, včetně těch, které vlastní Menší Zlo. Tedy dosti významný kolaborant.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Pane Jožínku, z vaší reakce nedokáži pro sebe vyjasnit váš psychický diskomfort, který u vás vznik po přečtení mého diskuzního příspěvky na téma Drahý plyn v EU a možnosti dalšího vývoje ve společnosti. Hezký den!

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

nevis ? neznas ? zaplat pokutu

zadne podvadeni nebude, pekne evidovat vsechny kde navstivi restauraci
-----------
Restauratéři, kadeřnice a spol. musí nově kontrolovat zákazníky čTečkou

Od pondělí 3. ledna musí podnikatelé, v rámci jejichž činnosti je stanovena povinnost kontrolovat u zákazníků certifikáty o očkování nebo o prodělání covidu, dělat kontroly skrze mobilní aplikaci ministerstva zdravotnictví čTečku.

Od 3. ledna je ovšem zároveň zavedena nová povinnost, a to všude tam, kde je u zákazníků a klientů vyžadováno prokazování se certifikáty o očkování nebo o prodělané nemoci. Restauratéři, kadeřnice, sportoviště a další musí nově kontrolovat platnost certifikátů prostřednictvím čTečky, mobilní aplikace ministerstva zdravotnictví.

https://www.podnikatel.cz/aktuality/restaurateri-kadernice-a-spol-musi-…

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Vyhrazené jim - coby podlidem (tak je vlastně " po právu" identifikoval a evidoval tehdejší " právní" systém) , například kavárny.
Neočkovaní dnes nesmějí, mohou se ale dívat přes okenní sklo, to je zatím jejich nezpochybnitelné právo. Takto zase je vydělil dnešní " právní stát".
A to i kdyby prokázali svou bezinfekčnost tak, jak nařizuje aktualně naše panstvo a damstvo školákům a školačkám, nebo zaměstnancům a zaměstnankyním. Ti tak do škol či do továren a dalších podniků mohou.

Asi je to dáno tím, že do restaurací nebo sportovišť se až tak nemusí chodit. Tyto až tak často buržousti a jejich lokajové a lokajky nevlastní. Možná jen jako malý přivýdělek, hobby.
Ovšem makat na ně v továrnách (a dal.) - to se musí. Jinak by buržousti zkrachovali.... a museli se taky jen koukat přes okenní sklo...
A to by bylo hrubé a tyranské bezpráví !!!

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

jak prokázat PRODĚLÁNÍ NEMOCI? by mne zajímalo, když někdo to měl více míně bezpříznakově, což potvrdili jako možné.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

protilátek. Jinak to prokázat nelze,
Ovšem současně je měření hladiny protilátek prohlašováno nejen MZd za neprůkazné.
Takže prodělání covidu skutečně nelze v ČR prokázat.

U očkovaných pak tuplem ne.

P.S.: Dnes se po skoro dvou měsících vrátila kolegyně do práce. Původně se léčila s těžkou laryngitidou, následně byla přediagnostikována na infekční zápal plic a včera, při poslední kontrole snímků na plicním lékař konstatoval, že na 99,9% prodělala docela ošklivý covid.
3x očkovaná, testovaná každý týden.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Udělali snímek, vyloučili určité diagnosy, doporučili terapii.

" Léčba " a " diagnosa" při " pandemii covidu, 21. století, vyspělý kapitalistický stát střední Evropy :
Zůstat doma, rozhodně nechodit k lékaři, teplý čaj, paralen, při potížích volat záchranku, poté hospitalizace a návrat domů nebo odvoz do krematoria. Placeno z veřejného zdravotního pojištění, to se nezměnilo.
Očkované bez subjektivních příznaků ale netestovat, a ať si chodí kam chtějí (a roznášejí co umí).

Prostě tak asi 3 % zdejší populace mají imunitu takového stavu, že je tento druh chřipky pro ně hodně nebezpečný. Z toho už přes 10 % lidí asi (znám dva případy infarktu přediagnostikované na " covid") zemřelo.
Loterie genů, ale tak to v mediích skoro nikdy nezazní.
Zato tlampač " Očkovat, očkovat, očkovat" jede na plné kule.
Za skorem už dva roky nemají zmapovánu tu skupinu , která je nejrizikovější.
A tak to berou tito nemakačenkové a poloidioti en bloc, plošně. Někde už chtěli dokonce opíchat i malé děti - plošně , přičemž aktualní zpráva hovoří o 0, 35 % nakažených školáků a školaček. ....(druhou věcí je, jak jsou ty testy validní, jestli se nevyhazujou prachy nadvakrát, možná i natřikrát...).

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

se má udržovat v psychické pohodě, aby se jí nenarušila imunita.
Takže před každou šichtou ve sborovně - kolektivně dvě velké "na anzac" vypálit červa a po příchodu do "klasy" prventivně ztřískat největšího sígra, nejblbější kus, anebo někoho, kdo se zrovna blbě díval. Tím se srovná emoční hladina a odstraní se vyplavený adrenalin.
Moje Jahoda to dělá taky tak a je zdravá, jako rybička.

Si dělám prdel, ale zrovna včera jí došly nervy - po prázdninách dost brzy, že?
Něco řekla skupině dětí "s diagnózou", načež jeden kus dostal "hysterický záchvat". To jest začal řvát jak tur a byl k neutišení.
Naštěstí nebyl moc těžký, takže ho uchopila za flígr a lem kalhot a vyvedla ho na chodbu.
Co bylo na chodbě,
to se nikdo nedoví,
ty můj kvítku medový.

Vrátila se do klasy a s nasazením všech psychických sil pokračovala v programu.
Když malý zmrd přestal ječet, otevřela dveře, ale musel pořád stát za dveřmi.
Nechala ho tam stát půl hodiny, teprve pak ho pustila zpátky mezi polonormální haranty.

Nemá to, holka moje, s těmi malými rozežranými kurvami jednoduché...

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

stěžovat,že se zachovala nepedagogicky,že dítě má trauma a pozítří poletí

Zatím bez slepic

jsou chráněni vážně nechápu. Dělají z nás blby, nebo museli nakoupit tolik žblabuní / na nic a bez účinku/ že je škoda ji vylít/ pokud tedy nemají ty plánované jiné účinky co se projeví později ......
Pak se divte že ..... a vůbec...

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

Manželka potřebovala ke kadeřnici, ale říká jí, že není očkovaná.
Kadeřnice odpovídá, že ona taky ne a ať si nedělá starosti, že když tak zamknou.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

...je divný. Může však být i rozkladný. Ba i škodlivý. Nebo dokonce zločinný.
Záleží na míře. Na tom, jaká je míra hlouposti, debility, zvrácenosti, gaunerství, zločinnosti tvůrců a protagonistů takovéhoto " právního řádu". A na tom, nakolik jsou občané a občanky ještě občany a občankami...a nakolik už jen prostředky k dosahování cílů, ovládanou masou, poslušnými otroky a otrokyněmi, potažmo vychcánky či vychcánkami z donucení.
Pokud existuje dokonce takový stav, kdy bylo soudní cestou prokázána nezákonnost takovýchto právních předpisů a to opakovaně...a strůjci a protagonisté nebyli nijak potrestáni, je na místě se zamýšlet, zda stále ještě žijeme v republice , anebo už v jen v marasmu, v bezpráví. Kdy si mocní zatím sice nemohou dělat úplně vše, co si zamanou, ale cestu mají nastoupenou velice zdárným způsobem.

Zde malá raritka : https://cs.wikipedia.org/wiki/Bezpr%C3%A1v%C3%AD_(Orlick%C3%A9_Podh%C5%…
:-D)))

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)

O povinnosti používat čTečku rozhodlo mimořádným opatřením ministerstvo zdravotnictví, které jej vydalo ve středu 29. prosince.

„Neboť se jedná o způsob zaručující spolehlivé ověření pravosti a platnosti prokazovaného dokladu obsahujícího QR kód, a to i vzhledem k rostoucímu množství zpráv o prokazování se nepravdivými, resp. falešnými potvrzeními,“ uvádí se v odůvodnění mimořádného opatření.

https://www.vitalia.cz/clanky/podnikatele-musi-ockovani-kontrolovat-jen…

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Francie v čele Unie nabízí obchod: atom za migranty

Hlavní prioritou právě začínajícího předsednictví Francie v čele EU nebude k překvapení Čechů atom, ale spíše řešení otázky migrace a rozdělení péče o běžence mezi země Unie.
Zdroj: https://www.denik.cz/cesko-a-eu/francie-jadro-atom-migrace-20220104.html

Energie zdraží až o třetinu a benzin na 40 korun, varuje ekonom. Co naopak zlevní?
Ekonom Dominik Stroukal v pořadu Nový den potvrdil obavy z dalšího zdražování. Energie mohou šplhat vzhůru až o třetinu, poznamenal s odkazem na rodiny, které například přišly o své dodavatele. Podobně to bude s palivy, benzin podle Stroukala může atakovat 40korunovou hranici.

https://cnn.iprima.cz/ekonom-pripravte-se-na-zdrazovani-energie-vzroste…

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Hele, myslite, ze Vanecek sleduje ty opet klesajici ceny (od zacatku pracovniho tydne cca 20% nahoru) plynu?

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Kvůli cen energií a zdražování krmiv (děkujeme, vážení pěstitelé, soudruzi zemědělci a soudružky zemědělkyně - na co vám tedy platíme každý rok ty miliardy dotací ?!?).

No a Menší Zlo.... je kde ?
Kde jsou jeho grafy a tabulky ? Proč drží hubu jeho media - jak to, že nepíšou o nutnosti udržet mír v Evropě ? Proč nevyzývají k pořádání promírových akcí ? Proč je nepomáhají organizovat, zabezpečovat, financovat ? Nepovažuje to snad Menší Zlo za důležité ? Má snad také zájem na vietnamizaci konflliktu na Ukrajině, na vyvolání chaosu v Rusku ?
Je to možné, nakonec totiž takřka vždy vítězí třídní stanovisko. A pud sebezáchovy, který však v případě skutečně velmi mocných má tendence přerůstat v obětování celých zástupů lidí, bližních takového vylupka. Vše pro firmu.
Zejména pokud by měl na francouzském zámečku vybudovaný solidní protiatomový kryt.....a nasysleno, tak na dvě zimy. To by se to válčilo, to by se to dobývalo ...nejen sankcionovalo. A ty medaile za chrabrost - na tom by se také dalo vydělat, i když jen pár drobných....

Nebuďte jako on. Nemusíte, jen si to namlouváte. Nebo jste tak zblbli, což se ale také dá napravit, stačí si naplivat do ksichtu v zrcadle...netřeba velký bič a malý dvůr.....
Možná ještě není pozdě.
Možná se můžete ještě omluvit, svým bližním, na čem že jste se to podíleli, na jakém svinstvu. A napravit to. Trošičku, ťu, ťu, ťu....
Nebo aspoň před sebou ať se nemusíte stydět, i to je aspoň něco, aspoň Malé Dobro (neplést s hudebním nástrojem !!!). Když už nic.
----------------
Leošku, o revoluci či o popravách mafiozních byrokratů se určitě nepíše na webu, na to si dej pozor. Syrovátko a spol. mají své ELF-manny všude. Byla by tě škoda, ne každý pak umí o svém pobytu ve vězení napsat trhák, většina končí v zapomnění. Ne každý vězeň svědomí je později celebrován coby následování hodný příklad, stává se předmětem přednášek pořádaných ředitelstvími základních škol.....většina je jen číslem ve statistice.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Jsem na tomhle světě stejně k hovnu, tak udělám aspoň něco užitečného.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Určitě tě někdo potřebuje.
Tak neser.
Nebo aspoň chvilu ještě počkej, možná pak nebudeš za sprostého teroristu, ale za hrdinného partizána....
:-D
Nejsi sám, komu už z té covidové hypnosy jebe.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

ta potvora myš sjela. Kdysi dávno, když mi bylo opravdu hodně ouzko mi jedna stará moudrá paní řekla: "=přece je nenecháš vyhrát, máš na víc". Měla pravdu,mockrát mne to podrželo . Jistě, prevítů je pořád dost, ale přece jim nedáme za pravdu...

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Konec pohádek o bezbolestném šetření

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-komentar-konec-pohad…

Důvěryhodnost B5 je zřetelná u učitelů.

Dříve v opozici provozovali „totální negaci“, kdy Babiš, Putin, nebo Trump, nevykonali nic dobrého.

Učitelům slibovali vládní prioritu, hory, doly.

Nyní nespokojeným učitelům řekli, buďte rádi, že jste dostali něco, jiní nedostanou nic, v minulosti jste dostali podstatně přidáno.

Neřeknou jméno, které se nesmí vyslovit a chválit.

To, že byl porušen slib Fialou, Stanjurou i Gazdíkem, a snížení nebylo projednáno, to neřeší.

„Je vzhledem k výši schodku státního rozpočtu žádoucí zbrzdit růst platů učitelů?
Nebo je šetření na učitelích signálem, že školství nebude pro novou vládu prioritou?
Diskutovat budou dva pánové, původní profesí učitelé: místopředseda sněmovního školského výboru, lidovec Marek Výborný a předseda Českomoravského odborového svazu pracovníků školství František Dobšík. Moderuje Lukáš Matoška.“

https://www.mujrozhlas.cz/pro-proti/ucitele-zklamal-dvouprocentni-narus…

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

vidět naživo. Protože vedle něho byl co do počtu funkcí i multiobročník Michal Hašek jen dětským čajíčkem.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Marek_V%C3%BDborn%C3%BD

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

Tady už jde o jeden z dílčích procesů tvorby hyperinflace.

Skutečnost se vyvíjí, to by mohl vědět i Josef původní. Prostředí se mění. S tím by se měly měnit i prostředky, kterými je na prostředí působeno.
Řeka není stejná, rozvodněný tok není říčkou.
Prostě si učitelé a učitelky, na rozdíl od jiných státních zaměstnanců, další investiční nemovitost zatím nekoupí. A budou chudnout pomaleji, parafrázuji-li slova jedno obzvláštního ekonomického mudrce, nastávajícího trafikanta Mr. Pěšinky a jeho surikat.

Ostatně společnost je zřejmě do velké míry výslednicí jejich práce.
Nic moc, dovolil bych si podotknout. Za víc jak 30 let, tedy za celou jednu generaci...docela fiasko. Zejména po občanské stránce.
Vychovat či udržovat masy otroků a otrokyň dokáže i dráb placený ve výši minimální mzdy.
Jistě, mamlasové a proradní lháři se mohou ještě i teď vymlouvat na " komunismus" (který zde prakticky nikde a nikdy neexistoval, krom dob dávno dávno minulých). To určitě, toto stále ještě někdy zabírá - na mamlasy , mamlasky a různý další povl. No ale co dál, doktore ? Zvyšovat snižováním...anebo snižovat zvyšováním ?

Máme zde nastoupeny rozhodně jiné extrémy, než je polštářování pedagogickým aparátem nabraných si hypoték. Zatím ani ta organizace, co si říká , že je českou, národní a bankou...zatím i ta tápe. Což už je samozřejmě zločin, tady už nejde jen o omyl, to je vlastizrada.

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Proč volám sláva? Protože konečně Vidlák prohlédl.
Ano Vidláku máte pravdu Babiš skutečně není žádné menší zlo, Babiš je prostě zlo.
Docela jsem Vám rozuměl, když jste prostě díky jen určité omezenosti informací nezahlédl již doutnající první jiskřičky nových vůdců národa v podobě například advokáta Jindřicha Rajchla který nedávno ohlásil svou kandidaturu na předsedu Trikolóry nebo Jakub Olbert z politické iniciativy Chcípl pes a Otevřeme Česko. Mimochodem kandidát na prezidenta. Tito lidé již vědí , že kecy starých okoukaných tváří je cesta do pekel a vy by jste to měl už vědět taky. Začněte se věnovat těmto lidem a pochopte, že to je ta cesta , ne Babiš a ani ne Okamura(ač jsem jeho příznivec, protože to byla ta lepší cesta než Babiš a nic jiného zde nebylo).

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

so bojí vyskočit z auta řítícího se stovkou do zdi. Co kdyby si tím udělali bebínko?

Preferují okoukané a zprofanované tváře stále dokola jako na orloji. K naší, i jejich, smůle.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vite,co je nejvetsi Olbertuv uspech? Ze ho na predvolebni billboard dokazal fotograf vyfotit tak, ze konecne nevypadal jako hospodskej z nonstopu.

Toho cloveka jsem parkrat videl i slysel, ale pardon, opravdu ne.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Napsal uživatel Milan V (neověřeno) dne Po, 03. 01. 2022, 10:02
A cena zemního plynu padá

„Ceny plynu v Evropě opět letí nahoru. Oproti pondělí se úterní cena navýšila přibližně o čtvrtinu.

Důvodem jsou značně snížené dodávky z Ukrajiny na Slovensko a také plynovod Jamal, kterým už patnáctým dnem proudí ruský plyn v obráceném směru, tedy z Německa do Polska.
Tok plynu je navíc mnohem silnější než v předchozích dnech, uvedla agentura Reuters.,,,

……. Výrazně méně plynu proudí druhý den v řadě z Ukrajiny na Slovensko přes hraniční uzel Veľké Kapušany, který je vedle Jamalu další významnou cestou pro přepravu ruského plynu dál do Evropy……

…… Proud v Jamalu zesílil, jenže východním směrem…..

https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/plyn-v-evrope-opet-zdrazuje-403…

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Přátelé, najděte si půl hodiny času a přečtěte si odkaz.... Po přečtení bych měl chuť jako realista nakoupit trvanlivé potraviny na pár týdnů. https://gilbertdoctorow.com/2021/12/31/russian-elites-talk-will-the-neg…

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

In reply to by Taky Vlk (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, k...va!

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

In reply to by Taky Vlk (neověřeno)

Trvalý odkaz

ukazka
-------------
Jednání ještě ani nezačala, ale přesto tu máme pocit, že stojíme na prahu války. Na 10 th , rozhovory mezi USA a Ruskem. Na 12 th , zasedání Rady Rusko-NATO. Na 13 th , setkání Ruska a OBSE. Nejlepší ze všeho je, že tady a teď začínáme diskuze mezi přáteli.

Je těžké předvídat, jaké výsledky jednání v Ženevě přinesou. Moc důvodů k optimismu ale není. Připomíná to rozhovory, které probíhaly před vypuknutím druhé světové války. Britové k nám poslali své lidi.

Teď přemýšlíme – nehrajte si s námi. Nebudeme hrát hry. V tuto chvíli není jasné složení americké delegace, i když má zásadní význam.

Poslali jsme Američanům papíry o tom, o čem chceme diskutovat. Říkají, že chtějí mluvit o kontrole zbrojení a o situaci na Ukrajině. Ale proč bychom mluvili o Ukrajině? Co máme společného s Ukrajinou? Probíhá tam občanská válka. Pokud mají otázky, mohou je mezi sebou probrat s Donbasem. Chceme mluvit o NATO.

Chtějí mluvit o strategické stabilitě, ale to není o kontrole zbrojení. Jsou to naprosto odlišné otázky.

Snaží se Američané říkat, že špatně slyší? Vše se může každou chvíli rozpadnout. Sergej Lavrov velmi správně řekl, že jediný rozhovor pro dospělé může být mezi Putinem a Bidenem. Musíme naslouchat našim vojákům, kteří říkají, že celá struktura NATO se buduje pro rozsáhlou válku s Ruskem.

https://gilbertdoctorow-com.translate.goog/2021/12/31/russian-elites-ta…

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

Takže pro ty co neumějí číst mezi řádky. Rusové na plné pecky říkají, že se tak moc cítí zahnáni do kouta, že jediné řešení je akce (Putin kdysi psal, že když musíš tak vždy jako první). Že nejdou do žádných kompromisů a pokud se kolem nich nevytvoří bezpečnostní pásmo, tak si ho udělají a to teď. A žádné tanky, a děla ale stovky raket, které vymažou infrastrukturu Nato v příslušném okruhu a že jsou připraveni nést následky. Přátelé obávám se, že tentokrát fakt stojíme kousek od fatálního průšvihu. A co mě sere, že jsme k tomu Rusko donutili sami.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

Putin ale rekl vojensko-technicke protiopatreni
nerekl treba obchodni

mluvi se o bezletove zone pres rusko
elektronicky boj, nepipne ani jeden vysilac, mobily si muzete strcit do prd....
vyrazeni satelitu (slozitejsi, ale mozne vypnuti nebo zaruseni GPS, treba nad celou evropou)

nebo treba preruseni nejakych kabelu pod morem

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

-hypersonických raketách na Kubě a v Nikaragui
-hypersonických raketách v ponorkách u USA břehů
-o tom, že tak jak přestaly fungovat některé satelity ,,kolektivního západu" nad Ruskem, mohou pokračovat i další satelity
- o tom, že mohou být ,,vypnuty" lodě a letadla která překročí určitou hranici
Budoucnost nemusí být růžová.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

dalsi sankce, to pomuze a vystrasi rusko ze ustoupi uplne vsemu ;-)

---
Naše ambasáda sestavila seznam zákonů USA, které na nás uvalují sankce. Je jich 48. V případě, že přidání 49 th teď to bude měnit nic.
----

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

USA i NATO tlačí na obranu. Ministryni Černochovou čeká zásadní rozhodnutí v otázce vyzbrojení
04.01.2022 15:53
Ministryni Černochovou hned od počátku působení v čele obrany čeká těžké rozhodnutí, které zásadně ovlivní nejen armádu, ale i stav veřejných financí na roky dopředu. Jedná se o osud zakázky na pásová bojová vozidla pěchoty, která s cenou 52 miliard korun představuje nejdražší vyzbrojovací projekt v historii republiky.
https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/armada-policie/USA-i-NATO-tlaci-…

Bude se nakupovat. Slíbili jsme spojencům těžkou brigádu. Jana Černochová si toho je vědoma
04.01.2022 14:20
Ministerstvo obrany plánuje v roce 2022 velké nákupy vojenské techniky za desítky miliard korun. Nakupovat se mají lehká útočná vozidla, taktické bezpilotní prostředky nebo munice. Kromě toho chce ministryně obrany Jana Černochová (ODS) pokračovat s tendrem na nová bojová vozidla pěchoty ve výši 50 miliard korun.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Bude-se-nakupovat-Slibili…

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

S obměnou BVP a tanků máme zpoždění cca čtvrt století. S tím co máme, je vyjet do boje ne poloviční ale čistá sebevražda, nebo chcete-li, obětování.
Černochovou považuji za jednu z mála ministryň, kde byla vládní výměna rozhodně k lepšímu.
Ani ona však reálně nic nezmůže. Vojenský úpadek evropy bude dál pokračovat. Sociální výdaje a velkozlodějny nic takového jako je modernizace armády neumožní. Shodí se to na Babiše a Covid.
Uzavření smlouvy na nová BVP se letos bohužel nemusíme bát, budeme velmi rádi když alespoň udržíme nadzvuk u letectva, a zrealizujeme počátek dodávek samohybných houfnic a vrtulníků.

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

In reply to by Taky Vlk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zásadní článek, díky za odkaz.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

kteri jen rozmelnuje efektivni opozici. Je to tak kriklave idiotske (hrozba generalni stavkou, pozadovane do 30 dni referendum o vystoupeni z EU, primitivne antivaxerske vylevy...) ze si jeden muze myslet ze to vyplodil novodoby odbor aktivnich opatreni na MV...

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)

Jak a čím je tato " efektivní opozice" efektivní ?

Hezký den.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)