Peníze vyhozené oknem

Autor

Přemýšleli jste někdy, jak byste naložili s výhrou ve Sportce? Kdyby na to přišlo a vyhráli byste jackpot? Najednou byste měli peněz víc než dost, najednou by šlo i to, co jindy nejde. 

Já osobně, kdybych vyhrál nějaké ty desítky milionů korun, bych se asi pokusil dostat tu mojí propagovanou soběstačnost na vyšší úroveň. Už ne pro jednu rodinu, ale pro širší okruh lidí. Pokusil bych se nikoliv o záhumenek, ale o větší farmu s bydlením pro víc rodin. Použil bych víc technických udělátek, zvolil bych výhodnější místo pro založení, víc rodin by znamenalo lepší rozdělení práce, kromě prasátek a slepic by byla i kráva, včeličky, pár koz, nějaké ovce, větší výměra pro brambory i zeleninu a troufám si tvrdit, že bychom byli soběstační ve svícení. Energie na pračku a soustruh by asi ještě z vlastních zdrojů nebyla, stejně jako by nebylo zadarmo teplo v zimě, ale troufám si tvrdit, že děti by večer viděly na domácí úkoly. 

Kdybych vyhrál méně, pokusil bych se sestavit montážní partu pro zemědělské technologie. Dneska je situace taková, že korečkový výtah vám v Brně vyrobí deset firem a i kdyby nevyrobily, tak ho dovezete ze Švédska, Německa, Itálie, Turecka, Rakouska. Vzduchotechnické potrubí vám v Brně opět dodá několik firem, stejně tak není problém si zajistit výpalky na laseru, hutní materiál, není problém koupit pohony všeho druhu. Ale není už skoro nikdo, kdo by to namontoval. Předáci montážní part už berou statisícové výplaty a běžný montér/svařeč si už může dovolit bydlet na montáži ve slušném hotelu a po večerech chlastat a stejně domů pošle větší výplatu než kdyby stál u linky v automotive.  Kdybych měl nějaký milionek vatu, oslovil bych kluky, kteří tohle umějí (a znám jich dost), věděl bych, že nedojedeme na nedostatek kapitálu pro začátek a pustili bychom se do toho. 

Paradoxně menší výhra by mě nastartovala asi víc než velká. Neměl bych v hlavě romantické nápady o komunitním bydlení, ale pustil bych se do normálního byznysu normálním způsobem - montáže jsou podle mě teď jedna z nejrychleji rostoucích děr na trhu. Kdo umí něco udělat rukama a k tomu o tom umí přemýšlet, tak je úspěšný. Vlastně bych to mohl udělat i teď, asi bych si sáhl na dostatečně velký úvěr, ale prostě nemám odvahu žít s dluhy. 

Kdybych vyhrál statisíce, urychleně bych dodělal dvorek, rozšířil hospodářské budovy, sklepy, přidal bych další udělátka pro zjednodušení práce... a kdyby mi zbylo, zaplatil bych dětem nějaký intenzívní kurz angličtiny nebo němčiny. 

Věřím že u vás by to bylo dost podobné. Podle velikosti výhry byste se pustili do oprav baráčku nebo byste koupili další pro děti, pustili byste se do nového podnikání nebo byste se pokusili o něco fakt velkého. Někdo by třeba koupil vilku na riviéře a pronajímal ji, někdo by třeba začal jezdit kamionem (To je asi blbý nápad že, Targusi), můj tchán by si koupil bagr, protože s tím umí. A kdyby na to nebylo, tož doučování pro děti, nová střecha, nový kotel nebo teplené čerpadlo, možná nějaká solární elektrárnička. 

Řekl bych, že jen málokdo by rovnou řekl, že tu výhru prochlastá, nebo že by ji probendil na luxusních dovolených v Emirátech, kde by si hrál na celebritu. Většina lidí by se pokusila ty peníze nějak zhodnotit. Dělali by to asi velkoryse, vzhledem k tomu, že se k těm penězům dostali lacino, tak by si je málo hlídali, o lecos by přišli, protože by je nebolelo plýtvání, také by se nejspíš ukázalo, že leckteré jejich nápady jsou na nic, ale většina lidí by se pokusila ty peníze nějak zhodnotit nebo se jimi zabezpečit. Udělali by to velkoryse, nevážili by si těch peněz dostatečně, málokdo by si opravdu harpagonsky ohlídal každou investovanou korunu. 

A teď - co byste udělali, kdyby to nebyla výhra, ale přišla by bohatá tetička a řekla, že se nemůže dívat na tu vaší ošuntělou fasádu a že vám dá půlku peněz na novou?  Udělali byste fasádu ne? Přihodili byste vlastní korunky a pustili se do toho. Možná byste se pokusili udělat to úsporně, aby tetička nepoznala, že jste nedali půlku peněz.  Nebo byste si řekli, že taková příležitost už znova nebude, přidali byste těch peněz víc a udělali to fakt pořádně.

Leckdo by si také řekl, že tetička je blbá, protože řeší fasádu, která je sice ošuntělá, ale ještě dvacet let bez problémů vydrží, ale do sklepa zatím prosakuje voda ze žumpy, trubky od topení kapou a krov se začíná prohýbat, protože červotoč na něm pracuje už příliš dlouho. 

Takhle totiž dneska fungují běžné dotace. Vypíše se program a děláte fasádu místo sklepa, protože právě na to jsou peníze. Děláte průtah městem nad starou kanalizací, protože na průtah vám ministerská tetička peníze dá, ale na kanalizaci ne. Dostanete peníze na rozhlednu, ale kousek od náměstí se lidi k baráku dostanou jen po blátě, protože se prostě nenajde žádná dotace, která by to pokryla. Zároveň si ale nemůžete říct, ať si tetička peníze nechá, že fasádu dělat nebudete a když je nedá na žumpu, tak to prostě nemá cenu. Tetička peníze dá někomu jinému a vy nebudete mít ani žumpu ani fasádu. 

Nechte všechny, aby si na takový dotační systém zvykli a za pár let zjistíte, že všichni dělají přes dotace a dávají svoje peníze ne na to, co je zapotřebí, ale na doplnění těch dotací. Že se vlastně prakticky nedá udělat nic skutečně potřebného, protože jste rádi, když svoje zdroje dáte na rozmary od tetičky, protože je to přece jenom fůra peněz bez kterých toho moc neuděláte. 

A tak máte pěknou fasádu, lidem se to líbí, pokud to takhle děláte v komunální politice, zřejmě budete úspěšným starostou a znovu vás zvolí. Pokud chcete nejprve řešit ty trubky a žumpu, tak vás nezvolí a zvolí místo vás Frantu, který pochopil pravidla hry, že pro volby je důležitější nablýskaná fasáda a zamaskování kapajících trubek. Žijeme tak v paradoxním světě, kdy se v posledních třiceti letech už potřetí předělává náměstí a sto metrů od něj se zastavil čas a neudělalo se tam za třicet let vůbec nic. 

Musíte být opravdu úskočný a chytrý zároveň, abyste tohle alespoň trochu prolomili a z té třetí předělávky náměstí jste  vlastně téměř pokoutně udělali i něco dalšího. 

Teď začínám mít pocit, že vidím další level.  Babiš nám podepsal henten grýndýl, protože od ojrotetičky dostane naše zemička obrovský balík peněz. Ale jen na "zelené technologie". Tetička přišla a dala nám peníze na vrtuli. Co na tom, že tu bývá často bezvětří, že se to sem vůbec nehodí a v ceně té vrtule se dalo udělat něco jiného. Tetička řekla, že jaderné bloky se z toho také mohou platit, ale přidala takové množství podmínek, že si stejně můžete postavit jen tu vrtuli.

Jo a taky si můžeme postavit vyvíječ vodíku, protože to slovo se tetičce líbí. Sice si vůbec nedovede představit, jak výbušný vodík umí být, jak prochází dokonce i kovem, že je lehký a drží se u stropu a že v litru kapalného vodíku je míň vodíku než v litru benzínu... ale tetička dává peníze na tohle. Buď vezmi a měj alespoň šanci, nebo nech být, vezme si to někdo jiný.  

Můžeme stavět nabíjecí stanice, protože tetička řekla, že elektromobilita je realita která nemá alternativu. 

A tak je celkem pravděpodobné, že jednoho dne budeme mít plnou republiku udělátek, které budou úplně k ničemu. Které se zaplatily z ojrobalíku ojropeněz, ke kterým jsme ještě museli přidat další peníze, protože pokud bychom to neudělali, tak by si to vzal někdo jiný a takhle je z toho alespoň na chvíli zaměstnanost pro lidi. 

Na jedné straně máme pěkné fasády, ale za nimi to začíná pěkně smrdět. 

Přitom by bylo nejjednodušší nechat všem trochu víc peněz. Ano, kdybych měl měsíčně o pár tisícovek víc, také bych si jich nejvíc vážil a ať bych se pustil do čehokoliv, věděl bych, že sice nějaké peníze mám, ale že jich není nazbyt. Takže žádné romantické nápady, pěkně při zemi a racionálně investovat. Žádné předčasné fasády, ale nejprve vyřešit smrad ve sklepě. Pak dělat další kroky. Žádné romantické představy o soběstačných farmách. 

Většina starostů ví, co jejich město potřebuje a kdyby nemuseli půlku rozpočtu shánět z dotací, tak by zřejmě už dávno žádné blátivé uličky v obcích neměli. Fasády by vypadaly o trochu hůř, zřejmě bychom měli mnohem méně rozhleden, ale také mnohem méně ghet.  Kdybychom neposílali peníze do Jůnie a ona nám je posílala trochu navýšené zpátky se spoustou podmínek, co ze ně smíme a co nesmíme koupit, zřejmě bychom tu už měli další dva temelínské bloky a nemuseli bychom se teď přít, jestli Babiš ten grýndýl měl nebo neměl podepsat, protože to jsou prachy. 

Jo, tohle se také vyvíjelo salámovou metodou. Trvalo to, než se podařilo zařídit, aby se kupa peněz vyhazovala oknem podobně jako to bývá s výhrou ve sportce. Aby se penězi plýtvalo, protože to jinak nejde. Aby se za ně stavěly nesmysly, protože to jinak nejde. Aby cizí tetičky rozhodly o tom, že se budou dělat fasády a ne kanalizace... a jinak to už ani nejde.

Představte si, kolik je těch kotlů, co se u nás vyměnily za dotační prachy... a teď je plyn drahý jako sviňa a vyhrožují nám, že brzy ani nebude. Představte si, kolik je těch tepelných čerpadel, co teď jedou na podstatně dražší elektřině, které je stále větší nedostatek. Představte si, kolik je pasivních domů, které nemohou být bez rekuperace.  Kolik hotelů a welnes center se udělalo za dotace, které v konečném důsledku zaplatili ti, co si tam nikdy nebudou moci dovolit pobyt... a ještě je to vlastně dobře, protože jinak by nebylo ani to. 

A představte si, jaká škála nápadů a řešení by existovala, kdyby si to každý mohl řešit víceméně po svém... 

Jsme zralí na změnu. Ať už si ji sami zvolíme nebo jednoho dne s tímto hospodářstvím zkrachujeme. Přijít to prostě musí. Už příliš dlouho vyhazujeme peníze oknem. Už příliš dlouho stavíme nesmysly. Už příliš dlouho děláme fasády a neděláme žumpy. Už příliš dlouho zacházíme s penězi, jako bychom je jen vyhráli. Už příliš dlouho se i v té nejmenší obci staví podle pražáckých představ, protože nejprve se peníze odsud vyberou, shromáždí se v Práglu a pak se se spoustou podmínek přerozdělují zpátky. Už příliš dlouho se v této republice staví podle bruselských představ, protože nejprve se peníze z České republiky shromáždí v Bruseli a pak se se spoustou podmínek přerozdělují zpátky.   

Všimněte si, že vůbec nemluvím o tom, kolik peněz je zapotřebí jen na obsluhu tohoto systému. Možná bychom zjistili, že je to procentuálně ještě víc, než zisk Sazky. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (191 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Dnes je to jasné, nezkrachujeme, uhyneme. A to je mnohem horší. Zkrachovanec se může někdy zmátořit, uhynulec patří jen do kafilerie.
Je krásné mít sny, pro Háchovy děti je již jen pustá realita.

Průměrný počet slepic: 4 (24 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

kdy by jste zbohatli výhrou ve sportce a uskutečcnili vše potřebné ve vašem soběstačném hospodářstvi.Tato ohavná kreatura ve službách nenažranýyych majitelů velkých peněz brzy celho bohatstvi světa ,kteři se vyhýybaji dnes progresivnimu zdaněni nejméně )% a bunkruji naše bohatstvi navrhuje ukradeni VŠECH vašich peněz a to zcela jednoduše
Banksteři zruši hotovost!

Tak bude po vašem snu veta.Koupite si rohliky a hned se objevi v bance co jste si koupili a brzy to skonči tim,že dalši penize na plastik kartu nedaji nebot zanecháváte přiliš velkou uhlikovou dtopu a protože dostanete jen mrý kredit z tzv Nepodminěného základniho přijmu NZP ,budou vm i ty na té plastikkarte ukradeny.
A vy se pokorně sklonite a zvyknete si na to,že nikdy neuvidite biftek,ten bude jen pro boháče a co vy kde se sklonite dál,když vám zakáži i domáci zviata a "zabijačku" předevšim?
Takovou diktaturu vami zvolené vlády chcete?

NEVYPLATI SE NÁHODOU DNES BOJOVAT PROTI NAŠEMU DALŠIMU VYLUPOVANI ,CO?

Jen si vzpomente co navrhuje postulát č.1 z minulèho článku a nestrkejte tu hlavu do pisku nic to nepomůže!

Průměrný počet slepic: 3.7 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

By som si zaobstaral bociany hniezdo.

Průměrný počet slepic: 1.7 (35 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

písať po slovensky, somárik.

Průměrný počet slepic: 4.8 (36 hlasů)

Já budem çeskym prezidentom.

Průměrný počet slepic: 1.9 (28 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

a zjisti jestli je pro ČESKO SLOVENSKO jedlé a rozeber ho na šroubky.Umiš to nebo potřebuješ ješte jednou vyhazov u voleb ,at najdeš kardan k nám SV elitě z vidláwkova starý brachu.

Kdy uděláš PRIMOU DEMOKRACII na tom tvm šrott webu,aby se podobal tady bezbarierovým vidlákovým kydům a my ti zdarma udeláme PR povyk a tak se můžeš stat presidentem naseho Nového státu a ne sraček neomarxistu gangu 5,co ty na to?

Průměrný počet slepic: 1.7 (15 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

Moc dlouho jsi tu s nami nevydrže!Ted když nemáš co dělat ozvi se a vybudujeme hezké TŘI politicke formace s PNZ tj PROGRAMEM NÁRODNI ZÁCHRANY a to by v tom byl čert,když je přifinancujeß,aby jsme ty volby zas projeli.

No a spěchej lepši partu s takovým spektrm jednoty nenajdeš.Pošli adminovi zalohu aspon 100 000 at má na vymurováni našeho podimniho webu a my na pivo cigára a kořalku a chapi i na lehči ženy!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Evropa se během relativně krátké doby proměnila z technologicky, ekonomicky i vojensky nejrozvinutějšího regionu planety v turistický skanzen s tak zbytnělým sociálním systémem, že se na něj snaží úspěšně napojit další miliony parazitů z celého světa – Afghánci počínaje a Somálci konče. Navíc se Evropská unie stala světovým lídrem v krafání do věcí, do kterých jí nic není."
Evropské vlády, včetně té české, tam za peníze vymírajících Evropanů stimulují rychle se množící Afričany, aby se množili ještě rychleji, a pak je s okázalým dojetím nad vlastní šlechetností – a někdy i nadšeným tancem s oštěpem v ruce – opět za peníze vymírajících Evropanů dovážejí do Evropy a nutí vymírající Evropany, aby jim zajistili evropskou životní úroveň. Podívejme se, co dělá Čína. Ta bez sebemenšího dojetí pod cenou vykupuje africké zdroje surovin. Evropa si z Afriky dováží černochy, Čína suroviny. Evropské vlády dovážejí do Evropy zdroje bídy a násilí, čínská vláda dováží do Číny zdroje prosperity. Která strategie je lepší, není těžké odhadnout. Pohádkám o jaderných fyzicích, leteckých konstruktérech a nesmírně zručných a pracovitých řemeslnících cestujících na gumových člunech z Afriky do Evropy už dnes asi nikdo nevěří...podobně jako Čína se chová třeba i Japonsko nebo Jižní Korea, zatímco jako Evropa se nechová nikdo.

Průměrný počet slepic: 4.8 (79 hlasů)

In reply to by hulvath (neověřeno)

Trvalý odkaz

nejsou takoví degeneráti, jako příslušníci Čtvrté říše.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

In reply to by hulvath (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdysi jsem se na tohle tema v praci docela bavil. Meli jsme tam typickeho Brita - hlava v oblacich a imperium, kde slunce nezapada. No a pak taky par Cinanu.
A ten Brit jim vycital presne to, o cem mluvi pan Hulvath. Jak korumpuji mistni diktatory, aby mohli za levno (pod cenou) vyvezt suroviny.
Ciani byli velmi slusini, mohli ho klidne poslat do hajzlu s odkazem na desitky milionu mrtvych behem vlady Britskeho imperia, ale to oni ne. Mohli ho taky poslat do hajzlu s odkazem na vybrakovani Ciny a mrtve, ktere nikdo ani radsi nepocital, behem Britske kolonialni nadvlady v Cine, ale to oni ne.
Oni mu jenom suse rekli, ze na rozdil od pocinu Velke Britanie v Africe, Cina za suroviny Africe plati. Debata skoncila, o desitkach milionu otroku nikdo ani nepipnul.

Průměrný počet slepic: 4.8 (53 hlasů)

In reply to by hulvath (neověřeno)

Trvalý odkaz

Lidovýými komentátory v modulu PŘIMÉ DEMOKRACIE IHNED a baz peripetii v prdlamentu.To nemá ani OKAMŮRA,kterýsý odmitá zuřivě zesilit svůj program o PNZ,aby dosáhl většiny v Parlamentu a neby jenom bezmocným táborovým řečnikem,ale opravdovýyým samurajem!

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

kamion a zkusit se uživit nákladní dopravou, to je daleko rychlejší způsob, jak přijít o peníze, než denně navštěvovat kasino. A to nemluvím o problémech, které se pak táhnou jako smrad ještě desítky let po krachu dopravní firmy.
To jen tak na okraj dnešního tématu.
Do čeho bych se pustil já, kdybych vyhrál ve sportce, anebo by mne navštívila vypatlaná tetka?
Co nejrychleji bych odsud vypadl. Možná bych si ani nebalil věci na cestu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (37 hlasů)

V Americe je to normalni ze kamionista svuj tahac vlastni a nechava se s nim najimat a muze delat kolik se mu chce. Tady to takto nefunguje, nezavisly kamionista by v CR byt nemohl ?

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

Jde o to dostat včas zaplaceno za přepravu. Řidič platí naftu hned, Za placeno za přepravu dostane až se zpožděním. Někdy hodně hodně dlouhým.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

nebo jak se jmenuje, natočil už před pár desítkami let road movie, kde to vypadalo, že i v USA je to hodně blbý nápad.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Na tohle byla v osmdesatkach dobra textova hra na nejaky tehdejsi pocitac (Atari?). Pokud si vzpominam, bylo vasim ukolem prevezt neco ze zapadu USA na vychod. Mohl jste volit tusim ze tri tras, severni byla nejkratsi, ale nejnebezpecnejsi. Calovali jste za naftu, za gumy, mohli jste platit pokuty. Dobra vychova k tomu, ze nic neni zadarmo :-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

čtenářů zdejších kydů mne považuje za naprostého debila, nicméně k vašemu doatzu asi tolik:

1/ svoje kamiony jsem měl 26 let,
2/ za nezaplacené faktury bych postavil několik luxusních domů,
3/ za daně, které jsem musel zaplatit z NEzaplacených faktur, bych postavil pouze jeden luxusní dům,
4/ dělat kolik se vám zlíbí, můžete asi tak pět minut v kalendářním měsíci. Proštudujte si, co znamená pojem "just in time".
5/ z druhé strany jste kontrolován státními a polostátními (polostátní siu musejí pokutami vydělat na mzdy) orgány a jsou vám udělovány astronomické pokuty bez možnosti jakékoli obrany za marginální porušení sociálních předpisů (tzv. povinné odpočinky)
6/ pokud podepíšete časovou smlouvu, jste nemilosrdně ekonomicky džusován až do úplného konce
7/ pokud máte jedno auto, jste na samém chvostu výběru přeprav a vybíráte ze zbytků zbytků od zbyků zbytků.
8/ Ne, nespletl jsem se, počet slov "zbytků" je správný.
9/ Když jsem se po vážné nehodě rozhodl, že se nechám zaměstnat, opravdu jsem pracoval menší počet hodin za daleko větší peníze. Moje frustrace z nynějšího získávání obživy rozhodně nepramení z toho, že bych vydělával méně, než s vlastním autem. To ani náhodou.

Ještě nějaký dotaz?

Průměrný počet slepic: 5 (45 hlasů)

Targusi, můžete nějak blíž upřesnit ty polostátní orgány a jejich pravomoci ? Děkuji.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

zedniky a cukrare, cili obecne policie :)

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Hulavth : Obecní policie není státním ani polostátním orgánem, ať už tím autor myslel co chtěl.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zbytečně slovíčkaříte, každému je jasné, co tím hulvath myslel. Polostátními jsou míněny orgány, kterým stát přímo či nepřímo dává pravomoc někoho buzerovat. Což obecní/městská policie splňuje naprosto dokonale.

Já bych s hulvathem polemizoval v jiné věci. Podle mne nejsou povinné přestávky sociální, ale bezpečnostní opatření, což jistě ospravedlňujhe přísnější postihy. Pokud ale jsou udělovány drakonické pokuty za párminutové nedodržení, pak je to samozřejmě neúměrné. Zejména v zemi, kde notoricky scházejí místa, na nichž lze takový odpočinek vůbec realizovat.

Zatím bez slepic

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

TDI.
Má pravomoc zastavovat auta, kontrolovat záznamová zařízení, v případě většího rozsahu porušení zákona auto odtáhne na placené parkoviště, kde řidič čeká, až rozhodne samosoudce, o kolik peněz může tato organizace řidiče okrást.
Na zřízení tohoto orgánu se podílely soukromé prachy, soudruzi inspektoři berou minimálně část pokut ofiko do své kapsy, aby byli "neúplatní".
Totéž Rumunsko, s výhradou privátních peněz, to bych si opravdu vymýšlel. Tam je místní inspekce řízena městy na úrovni našich okresů. Tito vyděrači nejsou státními zaměstnanci, tudíž se jejich činnost musí rentovat, v horším případě být na nule.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

V Rakousku mají ASFiNAG, akciovku zřízená a vlastněná státem, která se zabývá poplatky na dálnicích, v tunelech apod. Má přitom vymáhací pravomoci.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

pověřena výstavbou a správou komunikací. S dozorem nad dopravním ruchem (verkehrtransport) nemá nic společného.

Zatím bez slepic

ad 7)

Jsem si vzpomnel, jak jeden znamy potreboval prevezt plachetnicku na Balt. Rozhodl se jit cestou nejnizsich nakladu. Prifrcel Polak s nakladakem a TADY zjistil, ze ji tam o par cisel nenalozi. Odjel. Tohle mi hlava nebrala...

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Známý blbě změřil, blbec polák věřil.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

pružná jsou délková měřidla.
Chvíli jsem zkoušel dělat tzv. sběráky - několik nákladů do jednoho auta. Nevzpomínám si, že by to někdy klaplo.
Tedy s výjimkou Rumunska, kdy jsem bez vědomí odesílatele přikládal do prázdné plochy auta, což je pochopitelně zakázáno sjednanou přepravní smlouvou.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Az budu vecer doma, dodam odkaz na dashcam jednoho povoznika, co vezl cosi komusi a jak moc se lisil popis prijezdove cesty od reality.

Ja s nimi mam obcas slitovani, takze, kdyz mi vozili na stavbu navesem, po prvni zkusenosti jsem sel preventivne odsroubovavat znacku na krizovatku, stacilo, ze ji ohnul jednou :-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Za totality existovala krajská vytěžovací střediska, kam se musely předem hlásit "dálkové" jízdy silničních nákladních aut a kde naopak bylo možné zjistit, jestli někdo někam nejde a pokud ano, tak přes něj eventuálně dopravit požadované zboží. Prostě totalita jak vyšitá, někdo už tady o mizerné efektivitě psal. Příbuzný jezdíval Avií napříč Moravou pro surovinu pro jejich výrobní družstvo a pamatuji se, jak byl rád, když se žádný zájemce o vytížení neobjevil - mohl jet jednu cestu prázdný a byl brzy doma. Pokud mu ale něco přihodili, prakticky určitěš to pro něj znamenalo zajížďku.
Vyrazit jen tak nešlo, existovaly tzv. puťovky (pro vojáky - civilní varianta jízdního rozkazu), kam se údaje o jízdě včetně ne/vytížení zapisovaly, a které kontrolovaly orgány VB.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Znamy dodal pozadovane, maximalni delku/vysku/sirku plus fotku a typ. Povoznik ani nesmlouval a odjel. Pointa je v tom, jak moc zoufaly musi clovek byt, aby vyrazil na blind na takovou zakazku bez pripravy.

Zatím bez slepic

co unese papír.
V případě jakéhokoli problému je VŽDY na vině :
1/ neschopný řidič, anebo
2/ pitomec dispečer, který pro změnu ničemu nerozumí.

Dělal jsem oboje - to jen na vysvětlenou.

Zatím bez slepic

To byly rozmery od vyrobce (a sedely). Jen proste ten typ auta ktery vlastnik/ridic/dispecer v jedne osobe dovezl nebyl schopen tohle odvezt. Coz nastesti pro znameho (za mnohocetneho "kurwa, kurwa") uznal, nesmlouval (a ze to umi vam nemusim predpokladam vypravet) a zabalil to. Proste zoufalec.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

ignoroval obalový materiál, což v případě použití dřeva docela dost velký problém. Zatímco do objednávky přepsal rozměry z reklamního letáku, s obalem byl předmět podstatně větší.
Anebo odesílatel okázale ignoruje skutečnost, že existuje něco jako délka, šířka a výška, úchopová oka, nemožnost předmět převrátit a bezpečně ustavit, blablabla...
Čímž nechci tvrdit, že "polski Antek" nepochybil...
Ale pokud vám projede neobvyklý náklad přes tři dispečerské kompy, což je normální stav, bo všichni chtějí žít, a to pokud možno dobře, až velmi dobře, můžete si být jist na 100 %, že k řidiči dojde něco úplně jiného, než co leželo na stole expedienta.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Jenze tady zadny obal a kontakt telefoniczny byl i naprimo s Antkem. Prave ta nemoznost to nejak rozumne privazat aby se mu to nevykotilo nez dojede na caru byla asi tou posledni kapkou. Ta plachetnicka stala vic nez ten nakladak a o nejakem pojisteni si nedelal nikdo iluze. Myslim, ze kdyby to byl schopen privazat, tak by to neresil, oni jsou velmi kreativni :-)

https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/policie-policie-cr-polak-prives-dal…

Zatím bez slepic

vozidla, neměl by to být žádný problém.
Samozřejmě, že ideální stav by byl stojan na loď, v jakém se loď skladuje přes zimu v suchém doku.
Jinak bych v poho loďku uvázal vrchem z pravého okraje bortu na levou stranu podlahy a z levého okraje bortu na pravou stranu podlahy. Pokud na bortech nebyl použitelný úvazek, dalo se to řešit opásáním lodě smyčkou kolem dokola a zajištěním pásu proti posunu pomocí druhého kurtu, který by se zahákl za pracku kurtu a tahal vlevo.
A víte úplné hovno, o čem jsem psal, že jo. Musel bych vám to namalovat. Abych se přiznal tohle byl doslova můj koníček. Přivázat hranatou a souměrnou bednu k podlaze umí kdejaký ocas...
Poláka evidentně vůbec nenapadlo, že by si ji někdo dovolil pustit do světa bez stojanu...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Targusi,
mně z toho vychází, že než se srát s nákladní dopravou, tak je snad lepší uzbecký gang a dělat nájemného vraha. Tam jste 100% svým pánem a jen na Vás záleží, kolik si vyděláte, nebo jestli - či kdy - Vás chytí.
Poměr práce a zisku, je kvalitních a hlavně chytrých střelců opravdu vysoký.

Průměrný počet slepic: 1.5 (2 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Víš, jak to má těžký
řadovej mafián
Víkendy a noci
A přesčasy pro svůj klan
Víš a ty platy, moh' bys mít vaty víc
Když něco zvoráš, tak nemáš zhola nic
Náboje si platíš
A lízing na svůj vůz
Kníry, břitvy, nájem
I bouchačky, to je hnus
Víš a ty platy, moh' bys mít vaty víc
A když jsi blbec, tak nemáš vůbec nic
Víš, jak špatně pouští
Z kvádra čerstvá krev
čím dál v horších cenách
A každej je tvůj šéf
Víš a ty platy, moh' bys mít vaty víc
Když něco zvoráš, tak nemáš zhola nic
Víš hochu, v podsvětí
Pistole, mačety, injekce, provazy, roubíky zaplať si sám
Víš hochu, v podsvětí
Furt plať si sám
Já měl radši zůstat
Dýler šampónů
Přídavky na děti
A život v rámci zákonů
Víš, a ty platy, moh' bys mít vaty víc
A když jsi blbec, tak nemáš vůbec nic

(Sto zvirat)

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

"skutkové podstaty".
Z druhé strany byste musel zažít třeba ranní svítání někde v prázdné krajině... V tomto punktu neměly konkurenci jízdy do států býv. SSSR. Ale v závěru jsem byl spokojen s tímtéž prožitkem na šestce někde kousek od Varů...
Dopravní ruch prošel za těch 20 let, co v něm funguju, převratnými změnami...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Ciste jen pro info, kdyz uz si tak placame jatra, vazanim kulatych lodi jsem stravil mladi. Jen byly v jine velikosti :-) A uvazat osm kousku tak, aby vydrzely 15-20 hodin vicemene nonstop jizdy 100+ a nedosly pritom k uhone je trochu vyssi divci. Utahnes malo, vypadne. Utahnes moc, zkurvis ji. Utahnes ji na blbym miste, vysmekne se. Se nam jednou jeden nemecky celnik snazil dokazat, ze nas vykosti za spatne upevneny naklad a zacal cloumat s krajni lodi tak, ze rozhoupal cele auto. Nastesti toho po chvili nechal, kdyby ji zlomil, tak jsem asi skoncil v bavorskem lapaku...

Takze ano, vim. Asi to vedel i ten Antek. Jen nebyl pripraven.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Fakt mě štve, jak často slyším, že by odsud lidi zdrhli. Bez boje. Naši předkové husiti se musí obracet v hrobě.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

naši úplně první předkové sem, do České kotliny rovněž "přiutíkali".
To za prvé
Za druhé, pokud byste se chtěl dostat do reálného obrazu, doporučil bych Čornejovu publikaci "Jan Žižka" a několik hodně tlustých knížek "Husitská epopej" od Vlastimila Vondrušky.
První knížka je psána faktograficky, nicméně četla se mi dobře.
Druhý titul je historickým románem, napsaným vystudovaným historikem, takže historické reálie jsou - troufám si odhadnout - dosti věrné a děj románu se striktně řídí historickými událostmi, které se prokazatelně staly.
Z obojího vám spadne brada.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

v sedmi svazcích po cca 600 stránkách, ale pokud vás Jiráskovský rozsah neodradí, opravdu se něco dozvíte. Děj začíná v r. 1400 a končí za vlády Jagellonců, kolem r. 1485.
Je možno číst i samostatné knihy.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

Vždycky se bavím, když čtu, jak praotec vystoupil na Říp, konstatoval dostatek mléka a strdí a prohlásil, že se tady usadíme. To tak nějak implikuje dojem, že vůkol bylo pusto a prázdno, tedy až na to mléko a strdí. Realita ovšem byla jiná, bylo obsazeno, těmi ... no ... vlastně je to jedno, prostě těmi smolaři.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Obsazeno verze 2021 a obsazeno verze 550 je trochu neco jineho.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Galy. Ono to vyjde na stejno...

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Co navrhujete? Dělat v jednom guerillu?

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

I pravověrní husiti nakonec zdrhli. Zbytky polních vojsk, které neupálili ve stodolách po bitbě u Lipan se stáhly na loupežničinu do pohraničních málo obydlených oblastí.
Mnozí pokračovali jako bratříci v Horních uhrách (Slovensku) a později se nechali naverbovat Zikmundem do jeho katolického vojska. V rámci bojů s turkem většinou složili svoje kosti v Uhrách.
V Čechách a na Moravě zůstali ti z husitů, kteří se s katolíky domluvili a v ledasčem jim ustoupili.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vondrušku. Aspoň ten díl o Lipanech.
Čímž nechci tvrdit, že jste napsal něco špatně.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)