Horší než vojna s Rusem

Autor
Štítky

Článek na dnešní den: 

Horší než vojna s Rusem – litterate.cz

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.2 (14 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

"...Ale teď si začínám myslet, že to bude ještě horší. Že ukrajinské obyvatelstvo změní názor, až z toho bude občanská válka..."
Ale vždyť tam tu občanskou válku maj už asi osm let, kolem Donbasu a Luhansku. Jen si to na západě Ukrajiny do loňska asi nějak odmítali připustit, a mysleli si, že to nějak přetlačej, silou asi. Tak teď se jim to možná rozleze až k nim, kde by to vzhledem k rozložení nálad obyvatelstva ještě loni nikdo asi neočekával. Se svým postmajdanským jazykovým zákonem prostě otevřeli Pandořinu skříňku národnostních běsů, a jen těžko budou ty běsy strkat nazpátek. Rozdělení Ukrajiny je nevyhnutelné, jinak se tam povraždí mezi sebou, za vydatného přilévání oleje do ohně od sousedů i atlantických nesousedů.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Taky mi to tak přijde, že se Ukrajina rozdělí na něco jako východní a západní Německo. Ve východní bude plyn a benzín za třetinu, Ruská výše důchodů, rozvoj a spousta pracovních příležitostí, v západní bude bordel, rabující bandy, chudoba a deprese z nekončícího úpadku. Jako Rusko na to potenciál má. Otázka je, jestli to fakt nejsou opilí mužici a jestli ten potenciál dokážou využít. Obecně s Rusy moc dobrá zkušenost není, že by jako dokázali něco zorganizovat a vytvořit a ne jen vojebat. Představa Rusa jako zaostalého násilnického primitiva prostě v této krajině převládá (ve srovnání třeba s Němcem).

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)

tak třeba pobřeží Krymu za těch pár let dokázali zvelebit tak, že tam až do loňska mohli Rusové v létě létat na dovolenou. Vyrostlo tam plno rekreačních areálů. Letos je to prý s návštěvou slabší, hodně lidí se bojí nějaké zatoulané ukrajinské rakety.
Moc záleží na tom, jak moc budou Rusové ochotni (a schopni) obnovu infrastruktury zainvestovat. A taky jak bude vypadat situace na druhé straně barikády, zda nezůstane při rekonstrukci zbývající části Ukrajiny jen u hezkých slibů západu. Uvidíme. Ale vznik analogie korejské osmatřicáté rovnoběžky je velmi pravděpodobný - právě se bojuje, kudy povede.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

To, s těma dvěma Ukrajinama, je docela možný scénář.
S tím, že EU bude, natruc, tu západní UA v chaosu, dotovat. Obdobně, jako EU doteď dotuje Kosovo...

Pokud budou na západní UA oligarchové, co vysají ze země všechno, co má hodnotu, je obnova nemožná. Jenomže, Západ je neodstraní, teď jsou to naši spojenci.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Přesně taohle jsem četl o západním a východním Německu v rudém právu jako malý kluk. Akorát že tehdy jsem nepotkal moulu, který by tomu věřil.

Dnes opět platí, že rusové z blahobytného východu kradou ve zničeném západu pračky a záchodové mísy. Tak to bylo, je a bude.

Průměrný počet slepic: 2.3 (10 hlasů)

Když já si myslím, že Západ je na tom jako podvázaný rakovinný nádor. Odpojíte ho od výživy a bude chřadnout a zmenšovat se až zmizí. Drahé suroviny = drahá produkce = neprodejná produkce. Jakékoliv zboží z dovozu za poloviční ceny. Čína je nyní technologicky na stejné úrovni jako Západ, ale se surovinami za poloviční i nižší cenu a bez války, která by pro Západ nějaké suroviny zajistila, to tak bude už napořád. A Zápoad válku nevyhraje, protože na konvenční nemá a jaderná by byla sebevražda.Elektřina se dá zajistit jadernými elektrárnami, ale jejich výstavba bude nejméně na 10 let. Alternativa není, větrné a solární elektrárny jsou v podstatě podvod. Západ se bude moci živit jen tím, co nepotřebuje suroviny ani energie. Tedy třeba software, výuka jazyků, ubytování pro turisty (i když cestovat se asi moc nebude, když nebude palivo do aut a letadel). Ale dá se na tom postatit fungování státu? Můžeme točit filmy, dělat počítačové hry... To povede k ještě většímu zblbnutí obyvatelstva. Mladí žijící single bezdětní v garsonce s minimálním nepodmíněným příjmem, utápějící čas v počítačových hrách a virtuální realitě. To bude životní styl budoucnosti. A za 50 let to tady v podstatě vymře a Číňani si to tady zaberou. A to proto, že se EU nedokázala s Ruskem a Čínou rozumně domluvit na pro obě strany atraktivní budoucnosti, kterou by společně budovali. Místo budování spolupráce přišlo podněcování nevraživosti, vyhrocování a přilévání oleje do ohně, až pohár přetekl.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

zase až tak špatně není, pouze trpí zrovna nemocí z přežranosti.

Když máte všeho dost, začnete vymýšlet nesmysly. Viz. - budeme zavírat jednu elektrárnu za druhou a na druhou stranu chceme všechno na elektriku. Já, lesní dělník, tam teda vidím krapet rozpor.

To se ale nezlepší přesvědšováním, znám podobné věci z vlastní zkušenosti, člověk si musí pořádně nabít držku, aby se probral. Toto teď západ čeká. Já jsem na to připraven, doufám, že to bude bolet ne moc, ale věřím tomu, že až si vylížeme rány, zase zvítězí zdravý rozum. Možná jsem naivní, ale mě nic jiného nezbývá, než věřit v toto.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

Jo, vzpomněl jsem si na vás. V neděli jsem já, programátor, kácel motorovkou suchou břízu, aby bylo topení na zimu. Brambor mám zasezených zase o něco více a jsou pěkně vitální. Teď jsem si koupil kupón na MHD s předstihem i na příští rok (to jde), jestli benzín ještě zdraží, omezím používání auta. To nabíjení držky bude počítám tuto zimu. Dokud se tady nebude střílet, dobrý.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

čím dřív, tím líp.

Když utěsníte moc papiňák a pak to bouchne a dostanete do čela nějakou částí, to už je lepší, když to prdne dřív a vy se pouze opaříte párou. Má to jemnější následky.

(U kácení suchých bříz bacha. Bříza má dobré dřevo, ale blbou kůru. Ta je něco jako azbest. Nepropustí nic. Drží vlhkost uvnitř. Tudíž u uschlé břízy se vám může stát, že strom bude vypadat navenek v poho, ale uvnitř bude totálně shnilý, takže jak do toho říznete, půlka vám spadne na hlavu. ((vlastní zkušenost (((několikrát))).

S tou letošní zimou souhlas.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Jak říkám, tohle jsem už četl od Kojzara. Byl to samozřejmě žvást, ale kovaní partajníci tomu tehdy věřili. Dnes těmto pitomostem věří kovaní putinujeři.

Sorryjako, ale Čína je pro Vás nový sajúz - ten soudruzi za mého dětství také popisovali jako technologickou špičku ... a ono hovno. Čína je ta, které potřebuje vyvážet na západ a nikoliv naopak. Západu stačí pár let, aby nahradil čínský dovoz, ale Čína jiný solventní trh nemá.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

Zatim jsem precetl dva clanky, ty rusy a tu tezkou chvili. Smekam kliboucek, opet zajimave uvahy a zajimave spojene udalosti. Nemusim se vsim souhlasit, kazdopadne Vase nazory a mysleni a zpravy vazeny Vidlaku chybely a nejen me jestli se nepletu. Preji pekny den preji.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

pripájam sa, jeho názory a trochu Vidláckeho preháňania je osviežujúce čítať. Tiež nemusím so všetkým súhlasiť, ale chýbalo my to. Vďaka Vidlák.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)