Braniboři v Čechách

Autor
Štítky

Včera jsem měl zase jednou štěstí, které bych si klidně odpustil. Potkal jsem se s bývalým kolegou z práce. Byla to naprostá náhoda, došel jsem si na oběd a koho v restauraci nenajdu… Náš bývalý elektrikář tam zdolává smažák… Odešel od nás před dvěma roky v té nejlepší době k ČEZu. Respektive k jejich distribuční firmě. Má se tam hodně dobře, jeho plat je možná dvojnásobný oproti tomu, co měl u nás, ale víc se nadře a když někde spadne vedení, tak se nikdo neptá, jestli prší, mrzne, nebo je svátek.

Dali jsme se do řeči, ptám se ho, jak se mu vede… Narodilo se mu dítě, doma jsou všichni zdrávi…. ale celou dobu se mi zdálo, že je nějaký smutný. Prý uvažuje o tom, že tam u ČEZu skončí a jestli bych nevěděl o nějaké elektrikářské práci jinde… Ptám se ho proč? Vždyť takové místo je sen každého dělníka. Velmi solidní plat, veškeré přesčasy a příplatky zaplacené do poslední koruny, několikrát ročně bonusy, dovolená navíc, příspěvky na rekreaci… a teď přece dostal těch šedesát tisíc odměny, co prý ČEZ dával každému zaměstnanci.

„Víš, proč nám to dali?“ ptá se. „Protože už měsíc nedělám skoro nic jiného, než chodím odpojovat elektroměry…“

Prý to už přestává dávat psychicky. V noci prakticky nespí…

Nejhorší jsou prý ty brečící matky, které ho prosí, aby ještě deset minut počkal, že ještě rychle alespoň dovaří poslední oběd. Nebo babičky, které se ho ptají, co mají dál dělat… Na jižní Moravě žijeme všichni ve větších či menších vesnicích. I Brno je jen řada dědin, propojená šalinou. Máme tu více domů a méně sídlišť. A on teď jezdí a odpojuje a odpojuje. Tu někoho, tam někoho.

Už na něj lili horkou vodu, jakýsi strejc na něj vzal dřevěnou tyč… prý je teď od prosince posílají ve dvou, protože to přestává být sranda…

Samozřejmě, skoro všechno jsou buď osamělí důchodci nebo samoživitelky. Ti se nemohou bránit a nemají žádnou možnost svojí situaci změnit. Takže trocha marného vzteku, pláč a sem tam nějaký zoufale zbytečný pokus o obranu.

Říkal, že v call centrech, nebo na kontaktních místech, že tam už se ve velkém žerou antidepresiva. Člověk se může zatvrdit, když přijde jedna plačící mamina. Vydrží jich i deset. Ale když přichází jeden případ za druhým, den za dnem už dlouhé týdny, všechno je jak přes kopírák a ještě jich den za dnem přibývá, tak to prostě není k vydržení. Navíc si stále lépe dovedete představit, že brzy tam můžete stát taky…

Máme tu znovu Branibory v Čechách. Akorát už nemusejí posílat drancíře na koních. Udělá se to přes lipskou burzu a špinavou práci pro ně uděláme sami. Pokrok nezastavíš. V koncentrácích se o kázeň také starali víc kápové než dozorci. Najednou Čech Čechovi odpojuje elektroměr, protože Helmut byl debil a zničil si svojí energetiku, ale naštěstí nás ekonomicky obsadil a teď se mu ohromně hodí naše elektrárny, které se postavily právě z daní těch babiček, kterým teď odpojují proud, protože mají vyšší zálohy než důchod.

Poslouchal jsem ty historky a zařekl jsem se, že ode dneška už Fiala není Petro Ihorovič, ani Signál I. Doteď jsem si z něj hlavně dělal srandu. Ale odteď je to úplně normální Kápo Fiala. Vězeňský mundůr, úklona směrem k jeho pánům a hůl pro své spoluvězně. Neměl jsem ho rád od začátku, ale po včerejšku se mi začal vysloveně hnusit.

Zase je to jako vždycky. Silní si svoje zájmy nějak ohlídají a tak se ožebračují ti nejslabší, kteří nemají žádnou možnost se bránit. Nemají dokonce ani to, co máme my – jeden druhého. Tihle lidé nejsou na fejsbůku, nečtou, mají jiné starosti, než číst Vidláka, koukat na Vrabela nebo se pídit po konzultačních hodinách Jindry Rajchla. Nemají nikoho, kdo by je alespoň sdružil do jedné sebranky. A teď už nemají ani elektřinu.

Navíc se za to ještě stydí. Takhle dokonale je to dneska zařízené. Oni vás oberou na kost, připraví vás o všechno a ještě zařídí, aby to vypadalo, že ta bída je vaše vina.

Tož jsem kolegovi řekl, ať alespoň odkazuje na mě. Že to není žádná velká naděje, protože nic nejsem, nemám žádnou reálnou moc s tím něco udělat, navíc brzy budu další na řadě… ale budou alespoň vědět, že v tom nejsou sami a že jejich trable někoho zajímají a jsou tu ještě takoví, kteří se snaží dělat něco víc, než jen lamentovat, že se nic udělat nedá a všechno je zbytečné.

Já vím, že mě čtou v SPD. Čtou mě i v ANO. Vím, že i sám Andrej občas hodí očkem na Vidlákovy kydy. Vím, že mě čtou na všech ministerstvech a s netajenou nenávistí mě čte i spousta libtardů a přejí mi všechno nejhorší. Ale nemohl by proboha teď někdo jít a pozastavit to? Nemohl by někdo vydat rozkaz, aby s tím odpojováním alespoň počkali, když už nic jiného? Fakt právě teď musíte ukazovat tvrdost a nesmlouvavost? Píšu vlastně to samé, co Mikuláš Minář.

Fakt chcete, aby ti nejohroženější a nejchudší dostávali na vánoce dárek v podobě odpojené elektřiny?

Zastavte to. Udělejte moratorium. Řekněte těm klukům elektrikářským, ať s tím teď přestanou. Když jsou ty vánoce…

A vy, co máte tolik peněz na tank Tomáš, co kdybyste založili nějaký fond a začali za staroušky a osamocené mámy platit zálohy? Nebo tu máme peníze jen na kanóny?

Vykašlete se na zákony. Vykašlete se na spravedlnost, ale udělejte prostě milost. Zastavte to odpojování. Přesťaňte s tím. Pište si do účetních uzávěrek, co chcete, dál si hoňte triko, jak skvěle zvládáte situaci, blýskejte se před kamerami… ale zastavte to. Teď hned. Přestaňte dávat takové dárky. Nebo to (s vámi všemi) špatně dopadne.

A vy v opozici, kteří se bijete v prsa, že bojujete proti této vládě… běžte, vylezte na pultíky a před kamery a začněte o tom mluvit. Všude. Ať to nejsem jen já, kdo se (marně) pokouší někoho zastat. Jsou přece vánoce. To se i na západní frontě zastavila palba, tak neříkejte, že nemůžete na chvíli přestat účtovat.

Vy mocní! Zařiďte, ať si ta slavná Čistá Energie Zítřka udělá nový vánoční reklamní klip, že poslední tři týdny roku zaplatí elektřinu za všechny domácnosti ze svého a pozastavuje všechno vymáhání a devastování. Že se to bude řešit až v novém roce. Ať alespoň teď mohou všechny ty mámy napéct cukroví a alespoň na chvíli zapomenout na starosti. Ať se babičky mohou těšit na vnoučky a nepředstírat nemoc, aby nemusely dětem zahanbeně prozradit, že jsou bez elektriky.

Udělejte něco pro svojí vlastní záchranu a zastavte to alespoň na ty tři poslední týdny. Nechovejte se jako kápové v koncentráku. Nemusíte to dělat. Fakt nemusíte. Tohle vám Pánbůh nezapomene. V dobrém i ve zlém. Jsou vánoce. Nechte alespoň na chvíli toho ničení domácností. Přestaňte se vymlouvat na péči řádného hospodáře ve vyjedené republice. Nechovali jste se tak nikdy, neschovávejte se za mravní imperativ. Ve skutečnosti máte jen povinnost nepřestat být člověkem. Kápové nedostávají milost. Nikdy. U norimberského tribunálu jim také nepomohlo, že jen plnili rozkazy.

Buďte alespoň na vánoce skutečně lidmi. Jakou měrou teď měříte, takovou vám pak bude naměřeno. A o vánocích to platí na druhou.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.8 (665 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Petr Emanuel Moravec-Fiala…

Průměrný počet slepic: 2 (192 hlasů)

In reply to by Jan (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je SÍLA!!!
Rozeslala jsem ať si to lidi přeposílají!
Fialovej hnus!!! DEMISI!!!

Průměrný počet slepic: 2 (197 hlasů)

No jo, co je na tom, že lidé, kteří postavili republiku, nyní chcípnou zimou a hladem. Důležité je, že se Ukrajinci u nás mají dobře a tyto starosti řešit nemusí. No ne? Třeba zbyde více peněz i na ty zbraně, co musíme někam poslat.

Průměrný počet slepic: 2 (195 hlasů)

Ano tím že pomáháme Ukrajincům, tak tím pomáháme v první řadě sami sobě, protože i my se můžeme někdy ocitnout v pozici Ukrajinců, to znamená že naše domovy naše města bude bombardovat ta ruská sběř, že tady ta ruská zvěř bude znásilňovat a mučit naše ženy a děti atd.

Takže my pomáháme především sami sobě, nikoliv Ukrajincům.
Ale chápu, to vy jako naprostý ignorant a sobec nemůžete pochopit, nevíte co je to solidarita a asi nemáte v sobě špetku lidského a sociálního cítění.
Vy asi budete ten typický čecháček, před kterými zde varoval už Václav Havel.
To jsou takové typy lidí, kteří kdyby viděli umírat souseda, tak nejen , že mu nepomůžou , ale ještě si na toho umírajícího plivnou a pak se v klidu vrátí k sobě domů do tepla a bezpečí...

O vás také složil krásnou píseň Xsindl X , jmenuje se čecháček totáček...

Průměrný počet slepic: 3.6 (241 hlas)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte úplnou pravdu, když se nebombarduje humanitárně jako třeba Bělehrad, Bagdád a mnoho jiných, a nedělá to mírotvorná armáda NATO, které žádní místní obyvatelé nezajímají, tak je to není ono a je to pěkné svinstvo.

Průměrný počet slepic: 4.4 (79 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Solidarita s afghánskym lidem nás stála 20 miliard a 14 zabitých vojáků.
Taky se hrozilo Afghánci bojujících v Praze.
Zapomněl jste na rakety z Korey a z Íránu!

Průměrný počet slepic: 4.3 (34 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ti Rusové Vám ale museli ublížit,když Vám nevadí,že podporujete režim založený na té nejhorší nacistické ideologii,která svými činy prosazuje nenávist mezi národy,likviduje fyzicky svoji politickou opozici,potlačuje lidská práva a je prosáklá korupcí.Mimochodem asi Vám ani nevadí,že je na Ukrajině likvidována pravoslavná církev,protože je podle režimu proruská.Ano pod podobnou záminkou,,byla u nás také potlačována církev
v padesátých letech,ale nikdy si ji tehdejší režim nedovolil zlikvidovat úplně. Ale třeba jsou Vám nacistické myšlenky sympatické. Tahle válka není naše válka a ten kdo si myslí,že je jeho,ať jde sám do ní bojovat,nebo ať tam pošle své děti, manžely,táty.Třeba by rychle vystřízlivěni s té přiblblé a zločiné propagandy,která vymyla hlavy tolika lidem.Ne válka,ale mír musí být našim cílem.Jedině ten nám zajistí klidný a normální život.

Průměrný počet slepic: 4.3 (83 hlasů)

In reply to by Petraso (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pravoslavná církev v Rusku je zločinná organizace, patriarcha Kiril podporuje diktátora Putina a jeho válku proti ukrajinských civilistům.
Kdyby byla ruská církev co k čemu tak proti putinovi bojuje, stejně jako církev v Československu, která bojovala proti bolševikovi.

Srovnáváte nesrovnatelné , církev v Rusku podporuje masového vraha Putina a jeho brutální totalitu, naše církev totalitu nepodporovala, takže vy jste neskutečně urazil českou církev.
To je jako kdybyste hodil do jednoho pytle, české protinacistické odbojáře s kolaborantem E.Moravcem.
opravdu od vás hnusný komentář.

Průměrný počet slepic: 2.2 (53 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

No jistě Pepku. To říkal Janda? Tak to musí být pravda. A teď vyskoč!

Průměrný počet slepic: 2.9 (17 hlasů)

In reply to by Petraso (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přesně tak, svatá pravda, pravdivě napsané.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je pomoc a pomoc, priority a priority...Pokud člověk, který cely život pracoval, a platil i na ty elektrárny, z kterých teďkom profituje ČEZ a hlavně Německo, nebo který je matka občan české republiky a vychováva človéka, který bude pracovat jednou třeba i na Váš důchod, pokud tyhle lidé nemají na čem vařit, připadně topit a ohřát si vodu, tak veškeré rozhazování ukrajincům je k ničemu. Kolik a komu skutečné a čeho dáte je věc preferencí a pokud tomu nerozumíte, tak je načase, aby jste se všeho vzdal a to do "posledního watu" a podpořil Ukrajinu, ideálně i Vaše babička a matka...Potom se nejspíš rosvíti, tam kde je ta tma, která vám pomohla splodit tuhle kokot.nu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (33 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Můžeme se octnout v pozici Ukrajinců. Vůbec bych se nedivila, kdyby nás Rusko napadlo. Naše vláda provokuje Rusko nejen slovy, ale posílá tam zbraně a vojáky, zatím jen dobrovolníky. Což má více dělat pro to, aby nás Rusko napadlo, a neudělala? Tím, že pomáháme Ukrajincům a skládáme se na zbraně, sobě vůbec nepomáháme. Pokud se octneme v situaci Ukrajinců, nám nepomůže nikdo. Solidarita ano, ale nejprve s vlastními. Vidlák psal o solidaritě. Ta nám chybí. Proč se tak bojíme? Proč si nedokážeme vzájemně pomáhat? Senioři a samoživitelky se stydí za to, že mají vyšší zálohy než příjem a že to nedokážou změnit. Tak to šikovně zařídila naše vláda, oškubává nás a nejprve padnou ti nejslabší, a ještě za to stydí. Proč nejsme solidární s těmito lidmi, kteří si nedokážou pomoci?? Uvědomme si, že můžeme být na jejich místě. Nenechme se mýlit. Zdražování pokračuje. A my mlčíme a raději, pokud máme peněz na zbyt, je posíláme na zbraně pro Ukrajinu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (33 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

bodaj by sme mali vjacej takých kokotou

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dobře jsi to řekl Pepku. Skoro jako tvůj stbáckej fotr. A teď vyskoč!

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

....ty seš taky pěknej dement.Uz to nehul....😡

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jsi opravdu totálně blbej

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ty jsi vážně naivni pitomec. Asi čteš a poslouchaš ČT a Novu. Co si přečist i nezávislé zpravodajstvi a nahlednout do historie co jsou UK zač. Asi by jsi protřel oči.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

fuck Putin
Tak ad1) když jste na tom již tak špatně, že používáte slova v cizí řeči( předpokládám že jste Čech), tak se alespoň podívejte co to slovo znamená. U vulgárních lidí obvykle anglická nadávka, ale také to slušně řečeno znamená stejně vulgárně Fuck = souložit. Tak co si potom o Vás můžeme myslet? Asi jste se inspiroval prohlášením náměstkyně zahraničí USA jisté Nulandové, když v roce 2014 dohlížela v Kyjevě na krvavý puč s názvem Majdan, Rusové jim do toho zasáhli a Nulandová neudržela nervy a na adresu Evropské Une ( EU) prohlásila " Fuck EU".
ad 2)To ale jen na okraj. Hned v první větě dáváte na odiv svoji prosycenost propagndou režimu, který u nás po roce 89 vládne a již vůbec zatím její vrchol pravicového šovinismu v podání součstné vládní pětikolky v čele s Fialou. Tak tedy víte vůbec co jste přerecitoval v podání "Ano tím že pomáháme Ukrajincům". Prosím Vás kterým a proč? V roce 2014 za přímé osobní přítomnosti náměstkyně zahraničí USA jménem Nulandová probíhal v Kyjevě krvavý puč, kterému říkali Majdan. Následně skupiny z tzv. Západní Ukrajiny ( viz níže) napadli, za přímé podpory USA a NATA východní část dnešní Ukrajiny a rozpoutali občanskou válku, která tam probíhá do dnes.Rusové pouze dorovnali síly tím, že podpořii východní Ukrajinu. Tak prosím proč to " Fuck Putin"?? A kterým Ukrajincům pomáháme? A proč?
Trochu z historie:
Pokud vím tak dnešní tzv. Ukrajina vděčí za svůj vznik VŘSR a vzniku SSSR. A to spojením dvou extrémistických uskupení na tzv. Západní Ukrajinaě a většinové části bývalého carského Ruska vesměs obývaného Rusíny. Z toho vznikla Ukrajinská sovětská socialistická republika.
Ukrajinský národ nebyl definován do 19. století a běloruský do 20. století. Jejich státy neexistovaly až do 20. století ( https://cs.wikipedia.org/wiki/Rusifikace )
Konkrétně se u západní části jednalo o část okolo měst Stanisławów ( polsky) ( http://stanislawow.net/historia/historia_wg_rakowskiego.htm ), později dnešní Ivano-Frankovsk později spadající pod Rakousko-Uhersko a dále území okolo Kyjeva a Lvova, kde se zase pro změnu střídal vliv Poláků, carského Ruska, Severských států a později Německa. ( https://cs.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1padoukrajinsk%C3%A1_lidov%C3%A1_re… ). Tato část okolo Kyjeva se stala německým protektorátem na krátké období během 1. sv. války . V období po VŘSR v roce 1917 a následném vzniku SSSR v roce 1922 se Poláci snažili obsadit v tzv. Polsko-(západo)ukrajinské válce ( https://cs.wikipedia.org/wiki/Polsko-ukrajinsk%C3%A1_v%C3%A1lka ) území okolo Lvova a zřídit tam pořádek ( https://cs.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1padoukrajinsk%C3%A1_lidov%C3%A1_re… ). To vedlo ze strany nacionálních extrémistických skupin tzv. Ukrajinců k růstu antipolských nálad. Díky úpadku vlivu státní moci na územích dnešní západní Ukrajiny začala z nacionálních fanatiků vznikat ozbrojené skupiny vesměs bývalých vojsk Rakouso Uherska( po rozpadu Rakousko-Uherska). cituji z ( https://cs.wikipedia.org/wiki/Voly%C5%88sk%C3%BD_masakr )"Ty vedly k řádění nacionalistů masové vraždy Poláků (etnické čistky a genocidu) páchané v období od února 1943 do února 1944 v oblasti historické země Volyně, tehdy spadající do nacistickým Německem okupovaného území předválečného Polska, nyní západní část Ukrajiny.Tyto zločiny byly naplánovány a spáchány ukrajinskými nacionalisty sdruženými v tzv. Ukrajinské povstalecké armádě (UPA), vojenské frakci Organizace ukrajinských nacionalistů (OUN) pojmenované po Stepanovi Banderovi"
Druhá část nacionalistů na území okolo Kyjeva se snažila vytvořit tzv. Ukrajinskou lidovou republiku, kolaborující za 1. sv. války s Němci.
Z již značně tendenčního ( https://cs.wikipedia.org/wiki/Ukrajinsk%C3%A1_lidov%C3%A1_republika ) " Ukrajinská lidová republika (ULR),existovala od 17. března 1917, resp. 22. ledna 1918 do února 1919, kdy byla obsazena Rudou armádou." Stejně jako Poláci, tak i Rusové se snažili udržet pořádek na bývalém území carského Ruska, proti extrémistům, kteří využívali momentální situace ( 1. sv válka, 2. sv. válka, VŘSR). Díky tomu mohla být v roce 1922 založena Ukrajinská sovětská socialistická republika a to spojením oněch dvou problémových částí dnešní západní Ukrajiny a většinového území velké východní části Ruska ( východně od řeky Dněpr, zejména Charkovské, Luhanské a Doněcké oblasti. Dněpropetrovská a Záporožská oblast)
cituji z ( https://cs.wikipedia.org/wiki/Rusifikace):" právě Rusové založili na území současné Ukrajiny většinu prestižních škol a vyučovali tam přední ruští akademici jako Mendělejev, kteří investovali hodně vlastního času a prostředků do rozvoje těchto regionů. Dvě současné nejlepší ukrajinské školy jako Kyjevská technická univerzita a Univerzita st. Vladimira (dnešní Ševčenkova) byly založené ruským carem Alexandrem II. takže se dá těžko mluvit o nějaké násilné kulturní asimilaci"
K vlastnímu článku. "Babičky ani brečící matky" jsou obětí toho, co napáchali všelijací Fialové, antiruští šovinisté ve vládě i mimo ní a vůbec celý ten USA - EU spolek. Takže pokud mám použít to odporné sizácké slovo, tak se nick Fuck Putin nejspíš spletl, neboť správně má být Fuck Fiala, Fuck celý ten antiruský šovinistický spolek, Fuck EU ( jak správně předeslala Nulandová, ale zapomněla na Fuck USA). Dnešní vláda zavinila zdražování, které ony babičky a brečící matky a potažmo později asi všichni neutáhnou tím, že spolu s EU spolkem se slavnou Evropskou komisí na místo aby řádně objednali od Gazpromu plyn, tak začali vykřikovat, že plyn nepotřebujeme, že nebudeme podporovat Putina atd. Výsledek je že podpořili veksláky na burzách s energiemi a toto řádění těchto živlů teď máme zaplatit, neboť máme podpořit tzv. Ukrajinu. A opět prosím jakou a proč?? Tak že ano Fuck všichni, kdo toto všecno zavinili a navíc nás tahají do války s Ruskem.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dobrý den, není to tak, jak se to na povrchní pohled jeví. Do války nás nezatahuje Rusko, ale NATO. Pomáháme zemi, s níž nemáme smlouvu o vzájemné vojenské pomoci = dodáváme zbraně do občanské války, což zakazuje rezoluce OSN. Právě tímto naším aktivním přístupem ze sebe činíme terč, a to se modlíme, aby jaderný konflikt nenastal!!

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

mylej vole,hájl Hytla a nigdy jynáč!

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nechápu tohoto člověka. Čím takovíto lidé přemýšlejí a jaký mají rozhled

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

v Británii daň z hlavy, rozhodli se britové tuto daň neplatit. Odpovědí vlády byli exekutoři, proti nimž se postavily na odpor skupiny lidí bránící přístup těchto lidí do ulic a obcí. Skutečný odpor moci. Následující volby Tatcherová prohrála.
Doba dozrává k obdobným činům už i v České republice. S přibývající nezaměstnaností bude přibývat dostatek fyzicky schopných chlapů se podobnému výkonu moci postavit.

Průměrný počet slepic: 4.3 (30 hlasů)

se mě hnusí, svojí bohorovností maskuje totální krach česka, drzí UA v drahých autech nás zválcují žijí v česku nad svoje možnosti, stále se dožadují další "pomoci" stát posílá finanční příspěvky na účty uprchlíkům, kteří v česku ani nejsou, možná jim platíme i ty energie, které budou pro občany v čr nedostupné ani by mě to nepřekvapilo...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Ridici skupiny Narodni rady obnovy nebot vyzva na sborku pro nenarrane majte!e elektronu svobody to by se vam mohli čtenafi smat a nedej boze i vybúrit barak!
Anebo ni neno co nebo jak?

Průměrný počet slepic: 2.5 (20 hlasů)

To jsou přiběhy režimu kapitalismu bez přivlastku,tedy skrupuli vychazejiciho z gangsterismu,režimu ,ktery instaloval president ODS a nyni stejna strana tj ODS lidem taji jak ta hruza se bude konat dale!
V dusledku absence Solidarity ,požadavku na Socialni stat,ktery byl pred nosem lhostejnych domorodcu z Ustavy a to hned z prvniho članku zcela zaměrne odstraněn se nemohou potrerefeni NIKDY na nic neho odvolat protože NEEXISTUJE!
To pan Šef bude dale ignorovat a pan doktor Reichl k tomu ani nemukne,jakoby snad ani nemel v tom směru žadne znalosti!
Prave jsem si přečetla članek co chce s vami všemi udělat LARRY FINK spravujici investični fond u bilionu dolaru!Visi na Zvedavci a je i nasim bostvem ignorovan jako placaty kamen!!
Ja vam odkaz nemohu dat,vnitro piratskych zločincu mi sedi za tylem a každy den ti mocipani na me trenuji svuj brzky digitalni koncentrak a to čeka v Policejnim statě,odsouhlašeneho doslova podvodem dokonce do zakona i nic nedelajicimi komunisty, na každeho z vas!
Vidite,že se tu nesmi objevit ani 2O odbornych požadavku řidici skupiny odborniků na vladu,ktera ma z vas tady dost pravděpodobně čurinu!
Nu což, tak mi zbyva přat vám všem k brzkym vanocum šťastnou cestu do pekla a ne že ne ,ANO!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.4 (28 hlasů)

William Engdahl
Většina lidí je zmatena celosvětovou energetickou krizí, kdy ceny ropy, plynu a uhlí současně prudce stoupají a dokonce si vynucují uzavření velkých průmyslových závodů, jako jsou chemičky, hliníkárny nebo ocelárny. Bidenova administrativa a EU trvají na tom, že vše je způsobeno Putinem a vojenskými akcemi Ruska na Ukrajině. Není tomu tak. Energetická krize je dlouhodobě plánovanou strategií západních korporátních a politických kruhů k likvidaci průmyslových ekonomik ve jménu dystopické zelené agendy. Ta má své kořeny v období dlouho před únorem 2022, kdy Rusko zahájilo vojenskou akci na Ukrajině.

BlackRock prosazuje ESG
V lednu 2020, v předvečer ekonomicky a sociálně ničivých výluk kolem covidu, zaslal generální ředitel největšího investičního fondu na světě Larry Fink ze společnosti BlackRock dopis kolegům z Wall Street a ředitelům firem o budoucnosti investičních toků. V dokumentu, skromně nazvaném „Zásadní přetvoření financí“, Fink, který spravuje největší investiční fond na světě s tehdejšími přibližně 7 biliony dolarů, oznámil radikální odklon od podnikových investic. Peníze by se „staly zelenými“. Ve svém pečlivě sledovaném dopise pro rok 2020 Fink prohlásil „V blízké budoucnosti – a dříve, než většina předpokládá – dojde k výrazné realokaci kapitálu... Klimatické riziko je investiční riziko.“ Dále uvedl: „Každá vláda, společnost a akcionář se musí postavit změně klimatu.“ [i]

V samostatném dopise klientům společnosti BlackRock Fink představil nový program investování kapitálu. Prohlásil, že společnost BlackRock opustí některé investice s vysokým obsahem uhlíku, jako je uhlí, které je největším zdrojem elektřiny v USA a mnoha dalších zemích. Dodal, že společnost BlackRock bude prověřovat nové investice do ropy, plynu a uhlí, aby zjistila jejich soulad s Agendou OSN 2030 „udržitelnost“.

Fink dal jasně najevo, že největší světový fond začne odbourávat investice do ropy, plynu a uhlí. „Postupem času,“ napsal Fink, „se společnosti a vlády, které nebudou reagovat na potřeby zainteresovaných stran a řešit rizika udržitelnosti, setkají s rostoucí skepsí trhů a následně s vyššími náklady na kapitál.“ Dodal, že „klimatické změny se staly určujícím faktorem dlouhodobých vyhlídek společností... jsme na pokraji zásadního přetvoření financí“. [ii]

Od té doby se takzvané ESG investování, které penalizuje společnosti emitující CO2, jako je ExxonMobil, stalo módou mezi hedgeovými fondy a bankami a investičními fondy na Wall Street, včetně State Street a Vanguard. Taková je síla společnosti BlackRock. Finkovi se také podařilo získat čtyři nové členy představenstva společnosti ExxonMobil, kteří se zavázali ukončit podnikání společnosti v oblasti těžby ropy a plynu.

Finkův dopis z ledna 2020 byl vyhlášením války velkých finančních společností konvenčnímu energetickému průmyslu. Společnost BlackRock byla zakládajícím členem Pracovní skupiny pro zveřejňování finančních informací souvisejících s klimatem (Task Force on Climate-related Financial Disclosures, TCFD) a je signatářem Zásad odpovědného investování (UN PRI- Principles for Responsible Investing), což je síť investorů podporovaná OSN, která prosazuje investování s nulovými emisemi uhlíku s využitím vysoce korupčních kritérií ESG – environmentálních, sociálních a správních faktorů do investičních rozhodnutí. Neexistuje žádná objektivní kontrola falešných údajů o ESG společnosti. Stejně tak společnost BlackRock podepsala prohlášení Vatikánu z roku 2019, v němž obhajuje režimy stanovování cen uhlíku. Společnost BlackRock se v roce 2020 také připojila ke koalici Climate Action 100, která sdružuje téměř 400 investičních manažerů spravujících 40 bilionů USD.

Tímto osudným dopisem generálnímu řediteli z ledna 2020 spustil Larry Fink kolosální de-investice do globálního ropného a plynárenského sektoru v hodnotě bilionu dolarů. Pozoruhodné je, že ve stejném roce byl Fink z BlackRock jmenován do správní rady dystopického Světového ekonomického fóra Klause Schwaba, korporátního a politického propojení bezuhlíkové agendy OSN 2030. V červnu 2019 Světové ekonomické fórum a OSN podepsaly rámec strategického partnerství s cílem urychlit realizaci Agendy 2030. WEF má platformu Strategic Intelligence, která zahrnuje 17 cílů udržitelného rozvoje Agendy 2030.

Ve svém dopise generálnímu řediteli z roku 2021 Fink zdvojnásobil útok na ropu, plyn a uhlí. „Vzhledem k tomu, jak zásadní význam bude mít přechod na energetiku pro růstové vyhlídky každé společnosti, žádáme společnosti, aby zveřejnily plán, jak bude jejich obchodní model slučitelný s ekonomikou s nulovým čistým ziskem,“ napsal Fink. Jiný představitel společnosti BlackRock na nedávné energetické konferenci řekl, že „kam půjde BlackRock, tam budou ostatní následovat“. [iii]

Za pouhé dva roky, do roku 2022, se odhaduje, že investice do průzkumu a těžby ropy a zemního plynu na celém světě dosáhnou 1 bilionu dolarů. Těžba ropy je drahý byznys a přerušení externích investic ze strany BlackRock a dalších investorů z Wall Street znamená pomalou smrt tohoto odvětví.

Biden – prezident společnosti BlackRock?
Na začátku své tehdejší neúspěšné prezidentské kampaně se Biden koncem roku 2019 sešel za zavřenými dveřmi s Finkem, který kandidátovi údajně řekl: „Jsem tu, abych pomohl.“ Po osudném setkání s Finkem ze společnosti BlackRock kandidát Biden prohlásil: „Zbavíme se fosilních paliv...“. V prosinci 2020, ještě před Bidenovou inaugurací v lednu 2021, jmenoval Briana Deese, vedoucího globálního oddělení udržitelného investování společnosti BlackRock, asistentem prezidenta a ředitelem Národní ekonomické rady. Zde Deese, který hrál pro Obamu klíčovou roli při přípravě Pařížské dohody o klimatu v roce 2015, v tichosti formoval Bidenovu válku o energii.

To mělo pro ropný a plynárenský průmysl katastrofální následky. Finkův člověk Deese se aktivně podílel na tom, že novému prezidentovi Bidenovi předal seznam opatření namířených proti ropě, která měl podepsat exekutivním příkazem od prvního dne v lednu 2021. Patřilo k nim uzavření obřího ropovodu Keystone XL, který by přivedl 830 000 barelů denně z Kanady až do texaských rafinerií, a zastavení jakýchkoli nových pronájmů v Arktické národní rezervaci (ANWR). Biden se také znovu připojil k Pařížské klimatické dohodě, kterou Deese vyjednal za Obamu v roce 2015 a Trump ji zrušil.

Téhož dne Biden uvedl do pohybu změnu takzvaných „sociálních nákladů uhlíku“, které ropnému a plynárenskému průmyslu ukládají sankční poplatek 51 dolarů za tunu CO2. Tento jediný krok, zavedený na základě čistě exekutivní pravomoci bez souhlasu Kongresu, má za následek zničující dopady na investice do těžby ropy a zemního plynu v USA, zemi, která byla ještě před dvěma lety největším producentem ropy na světě[iv].

Zabíjení kapacity rafinerii
Ještě horší je, že Bidenova agresivní ekologická pravidla a mandáty společnosti BlackRock v oblasti ESG investic ničí kapacitu rafinerií v USA. Bez rafinerií nezáleží na tom, kolik barelů ropy si vezmete ze strategických ropných rezerv. Během prvních dvou let Bidenova prezidentství USA uzavřely zhruba 1 milion barelů denně rafinérských kapacit na benzín a naftu, některé z nich kvůli covidovému kolapsu poptávky, což je nejrychlejší pokles v historii USA. Odstávky jsou trvalé. V roce 2023 má být uzavřeno dalších 1,7 milionu barelů denně kapacity v důsledku de-investic společnosti BlackRock a Wall Street ESG a Bidenových nařízení. [v]

S odvoláním na velké neinvestice Wall Street do ropy a Bidenovu protiropnou politiku generální ředitel Chevronu v červnu 2022 prohlásil, že nevěří, že USA někdy postaví další novou rafinerii[vi].

K Larrymu Finkovi, členu představenstva Světového ekonomického fóra Klause Schwaba, se přidává i EU, jejíž předsedkyně Evropské komise, notoricky zkorumpovaná Ursula von der Leyenová, opustila v roce 2019 představenstvo WEF a stala se šéfkou Evropské komise. Jejím prvním významným činem v Bruselu bylo prosazení agendy EU „Zero Carbon Fit for 55“. Ta zavedla v EU velké uhlíkové daně a další omezení pro ropu, plyn a uhlí dávno před ruskými akcemi na Ukrajině v únoru 2022. Kombinovaný dopad Finkovy podvodné agendy ESG v Bidenově administrativě a šílenství EU Zero Carbon vytváří nejhorší energetickou a inflační krizi v historii.

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)

A takovéto svinstvo chtěli pro ovčany Evropy zamaskovat pošahanou Grétou....
To nemá chybu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Už je jasný, co bylo na velkém sabatu v Jeruzalémě v lednu 2020, po němž vyhlásily vládci ten Covid.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

na vařene nudli sveho SLAVA jenom UKRAJINE,to jest ,aby tady v republice vadneho režimu propagovaly jako kdysi uderky SA a SS olezlych hnatu a prazdných lebek vybiti Židů,dnes představujici pro ně dnes rusaky,kteři se však odmitaji dat naložit do koncentračnich taborů pry ve formě modernich celych statu a začali se dokonce tomu branit si dovolim doporučit dokument OSN

CESTA K NACISTICKE GENOCIDĚ a k tomu varujici članek pana ing.Ticheho s nazvem

ORIENTUJI SE VŮBEC LIDI VE VÝVOJI UDALOSTI KOLEM NAS?

To totiž bez zrušeni monopolu na veřejnopravni informace porušovatele zakona ve funkci,kde se musi tento monopol rozbit a funce musi byt zrušena ,nepůjde viz bod 4 programu narodnich zajmu s legendarni zkratkou PNZ!
Zkusim tu dat odkaz na tyto članky na web pokec24,kde jet visi nezcenzurovany režimem,ktery usiluje o repete historie!
www.pokec24.cz
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Pokud tedy mate zajem tyto extra informace o kterych nesmi dat na sklo naprosto , nic tzv Veřejnopravni TV, zastihnout,možna bude zase cela diskuze znova jak prý tehdy za Německa vybita,pospěšte si ty članky dobře a včas prostudovat a odkazy si poznačit než nami zvoleni prý piratšti zastupitele nastoupi službu v pro ně pripravene dobře zaplacene posty v agentuře,ktera se pry už jmenuje DIA!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Ridici skupiny Narodni rady obnovy nebot vyzva na sborku pro nenažrrane majte!e elektronu svobody to by se vam mohli čtenafi smat a nedej boze i vybúrit barak!
Anebo ni ,nebo co nebo jak?🇨🇿

Průměrný počet slepic: 1.8 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

podobného, jen v menším rozsahu, tu už jednou bylo - také za vlády ods - to byla vyložená ČEZ komanda, která také chodila odpojovat lidem elektřinu ve velkém. ** Nedávný výlev nějakého odsáka na Parlamentních listech byl ve smyslu obhajování miliard, které dáváme ukrajincům, kterých se k nám nezvaně nastěhovalo už nějakých 600 000. Řekl tam, že je to pouhých 17 miliard za rok, a že je to zcela zanedbatelná částka, tak co lidem vadí. Za kolik dluhu NAŠIM občanům odpojují elektřinu - za dlužný litr? Pět litrů? Fialový odporný dobytek.

Průměrný počet slepic: 4.6 (69 hlasů)

zajímavý je, jak se ta pověst o ČEZ komandech pořád drží. Ti elektrikáři z těch vašich "komand" byli všichni po celém státě sebraní Urnou během jednoho večera, včetně ženských z administrativy, a držení v poutech a "medvědech". Všechny je zvazbili. Soud neprokázal nic, a Šlachta který to měl na starosti slušně ukázal i potom, co je za hlupáka. Musíte si uvědomit, že elektřina byla odpojována lidem, kteří kradli. Chápete to? Kradli. To by se měli přitom nechat?

Průměrný počet slepic: 2.5 (20 hlasů)

In reply to by Zlej Strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přeji vám na vánoce, aby jste nemohl přijít k penězům jinak než vyloupením banky a k potravinám pouze vybíráním popelnic!
Pak možná pochopíte i ty ovčany co kradli naprosto z nutnosti a neprofesionálně kradli. Mám takový nepříjemný pocit, že řvete jako profi zloděj ono pověstné ""chytte zloděje"", aby si ostatní nevšimli kolik máte nakradeno vy!!

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

Svatá slova, souhlas. Ti, co v podstatě neví, o čem mluví a pro ně cena za kWh může být ještě proti dnešku dvojnásobná a nebude jim to vadit, protože mají "nahospodařeno" (poctivou prací se zbohatnout nedá), nejsou schopni něco takového (kdy vás nezvládnutelná situace donutí k něčemu takovému) pochopit a odsuzují to. Já ty odpojené chudáky chápu a o ZLODĚJÍCH bych se bavil v souvislosti s těma, kteří nás do takového stavu dovedli. Víte, že kdysi byla hláška VRAŽDA NA TYRANOVI NENÍ VRAŽDOU? V přeneseném slova smyslu bych to použil v souvislosti "údajné krádeže" i proti samotnému ČEZu. Není nesrovnatelně větší zloděj ten, kdo prošustroval elektrárny postavené z daní našich předků PRO ČESKÉ (ČESKOSLOVENSKÉ) LIDI, a nebo ten, kdo koná v podstatě LICHVU s cenami elektřiny? Kdyby naši předkové nepostavili pro lidi elektrárny, vodovody, přehrady, plynovody, cesty a jiné užitečné záležitosti nutné k životu, tak ti "popřevratoví" by nic takového nezvládli a dodnes svítíme loučí, jezdíme na chlupatý benzín, vodu bereme z potoka a.t.d.....
Ještě si dovoluji poděkovat VIDLÁKOVI. Super!!!

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

To co píšete je pravda, i když jen zčásti. Kohopak jste volil v posledních třiceti letech? Ani jednou se vámi zvolený kandidát neprojevil jako hajzl? Nemůžeme si za to tak nějak všichni společně?

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Krom toho, během mého života neustále bohatnu. Je to proto, že fakt dřu. Dřu v práci tak, že to musí uznat nadřízení, dřu doma tak, že mi stále zbývá dost peněz. Přitom jsem nikdy za celých padesát let neukradl ani čokošku v krámě. I tak jsem zloděj?

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Mno. Pokud pro vás bývalý poslanec, majitel autoservisu, majitel lyžařského vleku a sjezdovky nebo neustále kradoucí cik... teda chtěl jsem říct hnědoč... teda chtěl jsem říct Rom jsou pro vás lidé, kteří umírají hlady, pak OK. Když už se teda tolik zastáváte zlodějů (všichni víme, jak hustá oka má naše sociální síť, takže u nás fakt nikdo krast NEMUSÍ), nemáte tak trochu špatné svědomí? Já, narozdíl od vás si přeji, aby vaše a vánoce všech ostatních občanů téhle zubožené země, byly ty nejkrásnější, co kdy zažili.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

VEŘEJNÉ PSANÍ PROTI TÉTO VLÁDĚ
Vykňourali jste si na občanech na čtyři roky republiku bohatnoucí. S ohromujícím minimem lidí bez práce. Se stoupající kvalitou života většiny. S funkční ekonomikou. S funkčním a robustním zdravotním a sociálním systémem, prověřeným dvěma vlnami covidové epidemie. S funkčními továrnami, s fungujícím domácím i zahraničním obchodem. I chudí nebyli většinou tak chudí, aby měli hlad, třásli se zimou a neměli kde přespat. Než jste přišli, v této zemi nebylo ještě nikdy tak dobře.

Tvrdili jste, že umíte vládnout líp. Že umíte dělat politiku líp. Že nebudete podvádět, že nebudete krást. Že budete lépe spravovat tuto zemi. Spolu. Ale vaše prázdná mysl, bezzásadová hrabivost, a touha vládnout za každou cenu vás zradily. Ukázali jste, že nejste lepší. Jste nejhorší vláda za uplynulých třicet let. Sypat si koks do konečníku nestačí. Nejenom že podvádíte a kradete, ale kradete hloupě, takže vás u toho chytí. Navíc jste neschopní spravovat zemi tak, aby nechudla.

Nerozumíte mezinárodní politice. Vystavili jste celou zemi riskantní válečné hře, kterou nejde vyhrát. Česko nemá suroviny, ta tlustá roura s plynem a ropou, bez které česká ekonomika nemůže existovat, vede z východu na západ, ne naopak. Vždy povede. Žádný „demokratický“ plyn nebude levnější, aby mohl plynovody z Ruska nahradit. Ty vlaky s uhlím už netěžíme v Ostravě, ale dovážíme je, většinou z východu. V mezinárodní soutěži nemůžeme být osamoceni, musíme – ať chceme nebo ne – kooperovat, spolupracovat. I se zeměmi, které mají jiný pohled na společenské zřízení, než vy. S Ruskem, s Čínou. S Indií. Než jste přišli vy, fungovala obchodní výměna, fungovala kulturní výměna, fungoval dialog prospěšný pro obě strany. I když je v Rusku prezidentský systém ekonomicky i politicky regulované demokracie, má 80% podporu svých občanů. O tom se vám může jen zdát. I když je v Číně státně korporátní kapitalismus, paradoxně vedený komunistickou stranou „s čínskými rysy“, je to nejvýkonnější ekonomika světa s 95% podporu svých občanů. Ti všichni jsou na Říši středu hrdí. A i když v Indii je stále kastovnictví a někde i skrytý feudalismus, je to země s nesmírně pestrou a funkční správou věcí veřejných a země nesmírně pracovitých lidí. Celkem je tato trojice vojenských, jaderných a kosmických mocností více než 2,5 miliardy lidí.

Provokace a diplomatické urážky jste začali vy. Bourání pomníků, ostentativní vyhošťování diplomatů, zpravodajské hry, ekonomická embarga a urážky cizích politiků k ničemu konkrétnímu nevedly a v ničem nám nepomohly. Na všechny provokace existuje buď symetrická nebo asymetrická odpověď. Ano, možná že Rusko nepotřebuje v Česku 250 diplomatů. Ale Česko potřebuje v Rusku diplomaty – obchodníky na prodej automobilů, čerpadel, ventilů a jiného strojírenského zboží. Na prodej potravin a nákup obilí a surovin. To vše je dnes díky vám minulost. Jsme prozatím ne-přátelskou zemí, která se usilovně snaží o plné nepřátelství s jadernou mocností a ukončení jakékoliv diplomacie. To je otevřená cesta k válce. Přitom celé Česko má počet obyvatel jako Moskva s předměstími.

Možná, že Tchajwan si zaslouží diplomatické uznání a plnou samostatnost. Ale světové pořádky netvoříte vy. Stvořili je jiní. Americký prezident Richard Nixon a jeho zahraničněpolitický poradce Henry Kissinger před 40 lety v rámci 'pingpongové diplomacie' opustili bývalého spojence na ostrově a nechali pevninskou komunistickou Čínu zasednout v RB OSN s právem veta. To byla cena za mír v Asii. Tehdy Kissinger usiloval a dosáhl míru nejen v Pacifiku, ale i v Izraeli, na Středním a Blízkém východě. Princip jedné Číny od té doby uznávají všichni, stejně jako uznali všichni Erec Izrael a roli Turecka při ostraze Bosporu. Ale vy jste se rozhodli provokovat. Přitom celé Česko má počet obyvatel jako jedno čínské krajské město.

Přidali jste se s jásotem k provokatérům, kteří dlouhodobě podrývají mír a vedou války, které ani neumí vyhrát. Kteří v minulosti způsobili řadou prohraných konfliktů v Iráku, v Libyi, v Maghrebu, v Afghánistánu a v Sýrii smrt, bídu a zkázu milionům lidí. Kteří se nyní pokoušejí rozvrátit Evropu, aby nemohla existovat ekonomicky vzájemně výhodná spolupráce ani na Bajkalskoamurské trase, ani na Nové hedvábné stezce. Přidali jste se na stranu těch, kteří po staletí žili z bídy druhých – ať už černochů nebo Indiánů, a dodnes potřebují brát z cizího, protože sami už nejsou schopni nic vytvořit, jen tisknout peníze.

Přidali jste se na stranu těch, kteří pod praporem demokracie provedli krvavý převrat na Ukrajině a jejich najatí gruzínští pohůnci ze střech stříleli po neozbrojených lidech. Kteří v Oděse upálili desítky lidí zaživa. Kteří oslavovali ukrajinské a litevské nacisty a nacistické kolaboranty, jejichž předkové způsobili ve jménu zrůdné nacistické ideologie masakry tisícům Židů a tisícům Slovanů . Vy nazýváte rozšiřování NATO a EU na východ exportem demokracie, já exportem zkázy.

Tvrdili jste, že bráníte nás Čechy, kdesi v afghánských horách. Že v Afghánistánu se bojuje za Prahu. Houby. Je smutné označit za hlupáka i prezidenta. Bojovali jste na druhém konci světa vždycky jen za americké neokoloniální zájmy. A pak jste vy a vaši žoldáci utíkali, protože ani s obrovskou technologickou a ekonomickou převahou jste neporazili odhodlané horaly, kteří bojovali za svou zemi a které ještě nikdy nikdo neporazil. Je vám houby po tom, jak spravují svou zemi. Není to vaše země, nerozhodujte o ní vy, ale oni. Vždycky jste byli jen okupanti, nikdy přátelé a nikdy osvoboditelé. Utratili jste ale miliardy dolarů. Za co?

Vaši američtí přátelé se kamarádí s největšími tmáři světa, s muslimy, kteří se jménem Alláha na rtech šoustají děti, ženám řežou rodidla a bičují je. Pro které je žena méně než velbloud. Kteří šíří do světa wahhábismus a podporují fanatické teroristy. Hlavně že mají pro USA levnou ropu. Vám to nevadí. Do USA demokracii nešíříte.

Nyní podporujete agresivní nacionalisty a kleptokraty na Ukrajině v domnění, že tím oslabíte a rozvrátíte Rusko, jehož vláda se nechce podřizovat našim názorům na světové uspořádání a „volný“ obchod za žebrácké ceny. Utrácíte zase miliardy dolarů i miliardy korun. Za co? Prodlužujete válku, která měla systém vytvořený při nelegitimním převzetí moci na Majdanu zničit. Vozíte zbraně na bojiště a díváte se na lidi, kteří umírají. Zbytečně. Zelenského kyjevský režim nemůže vyhrát. Čelí desetkrát silnějšímu nepříteli s prakticky neomezenými zdroji. Čelí nesouhlasu většiny vlastního obyvatelstva, které za něj nebojuje, jen přihlíží. Čelí nelegitimitě, s jakou se dostal k moci. Čelí nenávisti ruskojazyčných občanů, ze kterých Kyjev učinil méněcenné.

Ukrajina tak jako tak přijde o přístup k surovinám, o většinu průmyslu, o značnou část území a přístup k moři. Přijde o výkonnost. Bude to – ať chcete nebo ne – cordon sanitaire. Země bez perspektivy. Nikdo soudný ji nepřijme do EU, nikdo soudný ji nepřijme do NATO. To je cena za nenávistný nacionalismus, za špatnou politiku a špatné politiky. Vaše podpora na tom nezmění nic.
Vaše politika kontinentální ekonomické války s Ruskem znamená nejen ztráty perspektivního odbytiště, ale reciproční kroky Ruska nyní plošně decimují evropskou konkurenceschopnost. V USA se smějí. Nedostali jste za to nic. Nikdo nenahradí potřebné suroviny, nikdo neodebere vyrobené zboží. Nikdo nenahradí lidem práci, o kterou přišli. Evropské země ustupují v globální soutěži asijským a prospěch budou mít jen v USA. Na chvíli.... Vy můžete tak akorát žvanit o morálce, pletichařit, krást a sypat si do konečníku koks.
Jděte k čertu. Takovou vládu tato země a tento lid nepotřebuje a nechce. Jděte.

Průměrný počet slepic: 4.9 (55 hlasů)

Včelka Mája.
Velké poděkování za příspěvek.
Když o nic nejde ale o peníze určitě.
Ruské zdroje nenechávají spát mnohé chamtivce,ale ten nenaplnění Ruský trh západníma sračkama,to je sen mnohých šmelinářů.Ukrajina to měla zařídit,zatím i když mají velké ztráty,úkol musí plnit.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

OK. Na doporučení Anny jsem začala hledat na "Zvedavci". Takže jsem našla i jí díky! Moc pravdivé. Od A do Z.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Kovidmafii bych si tak neidealizoval. Ovšem, že bude následující vláda o tolik horší - to se snad ani čekat nedalo.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

protože kromě Pirátů tu už všechny strany pětikolky vládly - a vždy to bylo na ho---o. Snad jen ta zkorumpovaná zlodějská mafie STAN byla překvapením .

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Proto se dělalo všechno,aby vládla pětikoalice.
Jenže,takto je to nastavené Bruselem a nikdo na tom mnoho nezmění.
Protože,stát nevlastní ani strategické firmy,tak jen přihlíží,jen se zisky valí pryč.
Tak vlastně o ničem nemůže sami rozhodnout,dokud jim to Brusel,zahraniční majitel nedovolí.
Nevím jak je na tom Maďarsko,jestli vlastní dost firem,když se může Orbán postavit na zadní u nás to nepřipadá v úvahu,ani kdyby vládnul svátý.Změna může přijít,jen když se spojí více států proti Bruselu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

tenhle článek není pro litterate dost košer?

Průměrný počet slepic: 3.2 (10 hlasů)

In reply to by nemesis (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co je vám do toho?

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

In reply to by nemesis (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ktery piše asi jen do vedlejšiho slepičince pana noveho ADOLFA,ktery hlava nehlava vybiji jakeholi nazory ,ktere osobne poklada za hodne cenzury tem pry přežil sanitarni den jako kokot a ted to tu vše silou moci gangstetismu maže v celych diskusich pod članly,jen aby si podobne jako kdysi komuniste zase ukradl ,na lhostejnych nic netušivich holubičkach ,na sebe komunisty prohranou moc!
Tak co neschovate se zpet do mama hotelu a dedate si matroš?
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak to myslíte "přestaňte se vymlouvat na péči řádného hospodáře"? To není žádná výmluva. Porušení je trestný čin, tak jaká výmluva.

Nebo za ně půjdete do vězení místo nich Vy když už to propagujete?

Průměrný počet slepic: 2.1 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Neznám nikoho odpojeného ve svém okolí...

Průměrný počet slepic: 3.1 (28 hlasů)

A kolik lidí z okolí znáte? Alespoň tak, aby vám řekli, že jim odpojili elektřinu? Žijete v lokalitě pro chudší?

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)