Tak už to přiznejte...

Autor

Ne, že bych měl sílu a kapacitu sledovat celou obstrukční bitvu okolo valorizace-nevalorizace důchodů, ale samozřejmě mi nemohla uniknout barvotisková scénka, která na veřejnost silně zapůsobila. Totiž jak Andrej Babiš neodešel od pultíku i když mu vypnuli mikrofon a jak ho ostatní opoziční poslanci přišli bránit. A najednou byla celá pětikolka v koncích a nevěděla, jak si s tím poradit. Psal jsem to tu v mnohých obměnách už víckrát – prezidentská volba byla taková naše Finská válka. Byla katalyzátorem, který zacelil rozštípanou alternativu. Mnoho politiků překročilo svůj stín. Považuju to za větší pozitivum, než to, kdo bude skutečně prezidentem.

Chci věřit, že opozice už není atomizovaná. Že ji tato vláda svojí nekompetentností a arogancí spojila mnohem víc, než to navenek vypadá. V pátek večer to bylo jak čerstvý vítr. Když se semkli jednou, mohou i podruhé a potřetí.

Tato scéna byla tak pěkná a vzbudila takový ohlas, že trochu zapadlo, co Babiš při svém vystoupení mnohokrát zdůraznil. Totiž, jestli je Petr Pavel prezidentem všech občanů, tak vládní návrh nepřijme. Pokud ho naopak přijme, tak je jasným poskokem Pětikolky, jak si o něm dezoláti myslí. Pravdou je, že lepší příležitost, dokázat svojí nezávislost, už generál jen tak mít nebude…

Zákon o nižší valorizaci byl nakonec v sobotu ráno schválen. Takže Petr Pavel bude mít svojí první zkoušku v očích národa.

Na druhou stranu, když vidím tu naléhavost, s jakou vláda svůj návrh prosazuje a když to porovnám s únorovým schodkem rozpočtu, který je skoro desetinásobný oproti ušetřeným devatenácti miliardám z valorizace, tak mi přijde, že tady vůbec nejde o těch mizerných pár giga korunek. Vláda je odhodlána jít na hranu ústavního práva, je ochotná jít dokonce za hranu, je ochotná použít stav legislativní nouze a muselo dojít vysloveně na opoziční rebélii, aby to tu nevypadalo jak v Uzbekistánu. Přitom tato nevalorizace je o kupeckých počtech, které museli na ministerstvu financí být schopni vypočítat už někdy loni v listopadu. Práce pro účetního.

Ten deficit nevybafl z ničeho nic. Ten se tu dlouho předlouho chystal. Že vládní výpočty na peníze nevycházejí, na to tu kromě dezinformátora Rajchla upozorňovala celá řada ekonomů. Už začátkem října zněly uvážlivé hlasy, které předpovídaly, že vládní strop na energie není ani tak stropem, jako gigantickou dotací výrobcům energie. Tak velkou, že by vykoupení minoritních akcionářů bylo podstatně levnější. Celý podzim se o tom mluvilo. Vláda nechtěla nic slyšet. Vysílali jasné signály veřejnosti, že už je všechno v pořádku a celý problém je vyřešen.

A teď najednou to musí být honem honem.

Hele, vy kluci vládní… přiznejte se… že vy máte úplně jednoduše problém s ratingem? Vsadím se, že za vámi chodí jeden Američan a ten vám říká, že musíte na Ukrajinu pumpovat další zbraně i peníze… a teď přišel jiný Američan, který vám s okouzlujícím úsměvem vysvětlil, že takhle to hospodářství nemůžete dělat a že vám agentury brzy sníží rating, což vám zdraží úvěry a šup, ze dne na den to tu bude vypadat jako v Řecku… Přiznejte se, že to bylo něco takového? A vy teď čumíte jak vrány, že jeden Američan mluví úplně jinak než jiný Američan…

Proto tak spěcháte. Určitě se blíží nějaké agenturní hodnocení a vaši transatlantičtí spojenci vám vysvětili, že rating udržíte jedině tak, že ořežete náklady a snížení valorizace by mohlo být to pravé. Samozřejmě pak musíte pokračovat rychle dalším zvyšováním všech možných daní, jinak prostě budete mít smůlu a banky vám začnou půjčovat pekelně draho. Přiznejte se, kluci… vy máte nějaký termín, ke kterému to musí být hotové.

Vsadím se, že Petr Pavel už to taky ví a zákon vám podepíše, jen se omezí na nějaké obecné moralizování, že to jinak nejde a dluhy je nutné splácet a nové nedělat.

Já vím, že jste prostě mohli jen zaspat, kašlat na všechnu vládní práci a prostě si jen dělat hezké fotky, ale vaše současná aktivita by tomu neodpovídala. Kdyby na vás někdo nenastoupil, tak jste klidně mohli spát dál a dál předstírat na fejsbůku, jak je všechno v pořádku. Že jste teď ochotní odhodit všechny principy, které jste předstírali, abyste vyhráli volby… vy prostě máte z něčeho (nebo někoho) strach a víte, že až se to provalí, tak vás lidi vynesou v zubech.

Tak kluci… my už jsme dospělí a uneseme to… hrozí nám snížení ratingu, že jo?

Další věc, na kterou se vás budu muset v sobotu zeptat z pódia… Jestli to takhle půjde dál, tak mi Jindra Rajchl bude muset přidělit delší čas na proslov…

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (287 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

To bude kotel!?
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (18 hlasů)

Gdyž mu napíšete v pár bodech, třeba 1) podíl na půdě 2) podíl na rozpočtu 3) podíl na rozhodování (moci) každému synovi a dceři od naší mámy, tak napíše že to nechápe, že nemá čas, na to, že musí jít nadávat.

Průměrný počet slepic: 3.6 (15 hlasů)

jinými slovy nahlédněte do prvního postulatu Programu Národních Zájmů a vašich potřeb zkratka PNZ,Aby vám to vysvětlila musela by tady být vysvětlujíci i prednaška ,anebo by musel Šéf povolit vaši diskusi o jednotlivých postulátech,jinak platí jen slabé "ABY BYLO JASNO" ,ale stále ho nedostáváme a mezitím budete dušení diktaturou do mrtva?!
Opakují vám všem znovu a dokola!
Pan doktor Reichl ve svém rozhovoru o Rytíři třetí díl říká jasně,že nikdo ani on neví proč a za jakým cílem jedná vládní tlupa ASS naprosto destruktivně a ničemne na sve jimi objevené prioritě č.7 sloužící k rozvalu republiky dokonce za naše peníze a podepírá to vydíráním realizaci vadných zakonú!
Pekařová by měla odstoupit ,anebo být vyměněna! /Všichni jste viděli,že NECHCE odhalit příčinu nicemneho jednání pétidemolice vlády,neboť by byl cíl tohoto skutečně zákeřného jednání ODHALEN!
Pokud se to pan doktor nedozví,pak to na demonstraci neřekne a pan Vidlák v projevu to nepotvrdí,pak bude demonstrace bez náležitého účinku, velmi rychle zapomenuta!
V tomto týdnu mám mimořádně dulezitou operaci a nevím zda se dostanu k PC a sami vidite,že už měsíce tady žádám,aby se na zemědělském webu pana Vidláka komunikovalo PRIMO s těmi,kteří budou na pódiu demonstrace i s těmi ,kteří tam nebudou!
Opakovat dokola co za maras dělá vláda jak je to tam plánováno, je zbytečné ,získá se jen potlesk pro rétora,ale žadne řešení a to i když to tady co pét minut i pro vás pane Sasine stojí jak betonová hráz stavěná do cesty rabování republiky.
OPAKUJI !Ptejte se paní Včelky,zda se již dozvěděla od pana doktora pravou příčinu a cíl rabování nás neštastnych "BIDNIKU!"
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.7 (20 hlasů)

Vidlákovi, jako příspěvek na DEMONSTRACI!!! jak nám vláda zase "pomohla" od peněz!! Všem!, co máte plynové kotle POZOR!!!! Vláda, co zakázala ruský plyn dováží plyn norský a nizozemský. OBA tyto plyny, mají horší složení, než ruský a NIČÍ plynové kotle. Obsah nějakých sirných solí, se usazuje v trubkách a ucpává je!!! Jsou potřeba FILTRY, jejichž cena cena a za montáž, se šplhá na 20000!!!! korun a když si je nedáte, můžete se přiotrávit nebo bouchnout,vg nejlepším, si rozbijete kotel!!!!Už plkynaři upozornili opraváře, takže, při roční revizi očekávejte, že vám to opravář s radostí sdělí, už se těší, jak si namastí kapsy. Tak tu je další důvod, jak co nejrychleji poslat tuto vládu do prde... le, jinak nás totálně zničí!!!

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

a veřejnosti sdělit,co za špinave cíle má tlupa ASS Asociální vlády .které odmítá dát do novin a nechce postavit tyto cíle pěkně popořadě ve veřejnoprávní televizi toho zmetka ohlupujiciho celý nároktery si ji ukradl a je fakt prý jeho soukromá a nebohé ovečky pak voli jednohlasně zlo satanistum KDU ČSL přičemž oni ti křováci CHTEJI BYT TLUPOU,která zajistí svým voličúm návrat na stromy,dále budeme obrani o všechny peníze majetky a naše aktiva musíme odevzdat majitelům usurpene moci z POLICEJNIHO STATU a budeme všichni držet mordy jako za komunistu,akorát se ideologie bude jmenovat nesrozumitelné a skryté NEOmarxismus a nikdo nebude tušit co je to za swinstvo, bo to v televizi není a ani nikdy nesmí být,neboť je to ideologie gangsterismu prerobena na potřeby rabování nasi republiky a OHLUPOVANI vlasteneckych volicú 7 prioritě řizeni protestující tzv Společnosti Voliču SV,která stejně prý neexistuje!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

Jo, sou schopni ukrást bankocetle a převodní algoritmy měny za milion korun půl grešle. Ale podíly nemůžou ukrást. To ani vy nepanimájetě.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

čertovi ruku, peklem se ti odvděčí

Také jste si všimli, že Rusko ve svých propagandistických výtvorech velice často a rádo obviňuje takzvaný „Západ“ z proradnosti, vrážení dýk do zad a podpory jeho nepřátel, kvůli čemuž musí ruský mírumilovný člověk povstat a jít do boje, který nechce?

Zde je na místě upozornit že, Rusko je v této problematice „naprosto bez viny a dokonale čisté“, neboť jak pravil klasik, Rusové nikdy ve své velkolepé historii nikoho nenapadli.

Za posledních 105 let Rusko:
pouze odráží agrese (sovětsko-polská válka),
bere pod ochranu slabší sousedy (Estonsko, Lotyšsko, Litva),
přichází na pomoc pokrevním bratrům uvězněným v nepřítelem ilegálně anektovaných oblastech (Východní Polsko),
reaguje na provokace (Zimní válka s Finskem),
převádí území pod svou správu kvůli zachování míru (rumunská Besarábie a Bukovina),
zajišťuje bezpečnost zásobovacích tras Spojenců a omezuje vliv nacistů (Írán),
osvobozuje od fašismu (východní a střední Evropa),
poskytuje bratrskou pomoc (Východní Německo, Maďarsko, Československo),
na žádost přátelských režimů přichází potlačovat kontrarevoluce (Afghánistán),
zajišťuje vlastní územní celistvost (Čečensko, Dagestán)
nebo zabraňuje genocidě (Gruzie)
a konečně demilitarizuje a denacifikuje (Ukrajina).

Zdaleka to není vše, ale chápeme již, že Ruská říše nikdy nedává první ránu.
Většina těchto nedobrovolných a vnucených akcí je pak pouze reakcí na činnost imperialistů a fašistů, kteří vždy hledají záminku, jak zničit nebo zotročit slovanstvo, které ruský svět představuje a jedině Rusko dokáže ochránit.

Průměrný počet slepic: 2.4 (50 hlasů)

Opomněl jste přidat, že ti Rusové vyhnali jak Tatary tak Osmánce z té Evropy, která si tuto epizodu z dějin dlouho nestěžovala.
Byli to Západní hodnoty, které poslali bolševika Lenina s vagonem zlata udělat v Rusku Rudou revoluci. Takovou obdobu Oranžové revoluce, Arabského jara, Zelenského Baberismu....
Západní hodnoty sponzorovali jakýkoliv jakoukoliv příležitost dostat se ke zdrojům Ruska. Na severu v Pobaltí, stejně jako na jihu, kde se těžila ropa.
Západním hodnotám nestačila kolonizace Ameriky, Afriky, Austrálie. Pořád mají málo.
Vždycky budou mít málo. Chtějí všechno. A až budou mít všechno, pustí se do sebe, jak je jejich tradicí.
Kolik zemí zkolinizovali Rusové?
Kolik zemí zkolonizovaly Západní hodnoty?
Kolik za nimi zůstalo milionů mrtvých v Africe, v Asii, v Americe?
Kolik mrtvých pohanů mají na svém kontě Křesťané při šíření své víry?

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Pomoc Rusku je opravdu neocenitelna , ted vyhrava , ziskava zkusenosti z moderni valky , jak organizovat hospodarstvi uspesne a navic , ukazuje zapadu holou prdel ,aby zapad vedel nejen co chce , kde chce bejt a bejt co nejdriv ,ale co uz ted zapad je ..
Vyderacska valka za ucelem, aby Rusko hospodarsky ukrove poskodili , tak aby potom usaci mohli diktovat podminky vydirani , co rus musi , se hrube nezdarila.
Zapad a celej vydiranej a zalozenej na nekonecnym vydirani , nemuze prestat a tak co zbejva, aby se vrh a vydiral aspon sam sebe..
Neni mozny nevidet, jak to kazdyho vodstrasuje..
Usaci se vrhli dokonce s terorem na EU , davaj co mas..
Co nechcem to v EU znicime /potrubi, odzbrojeni ve prospech ukra ,za ucelem aby mohli vydirat cely EU ,vynucenymi dodavkami zbrani , umistovanim nukleranich zbrani v EU/.
To neni mozny videt jinak, nez ze jde terorismus a sankce najednou..
Na uhlavni spojence.. Co zbyde EU doda ukrovi..
Nikdo ovsem nepochybuje ,ze jde treba vod Bretton Wood ,zase o demokracii..
V Afg. projeli 2.5 trilionu a v Iraku pres 6 trilionu , aby jiny zeme zkvetali..
Ted to opakuji s Ukrajinou..
Vopakovani je ovsem matka moudrosti..
Neco jako hod tam zpatecku a nekecej...
Na vyrobu atomovky , musel usak shromazdit ,vedce z celyho sveta a zkopirovat a dokoncit vyvoj co nacista zacal..
Na to a na valky jeste musel uz davno shromazdit jeste bankere z celyho sveta..
Nechytrejsi narod na svete ,aby mel taky, musel vyrobu ukrast.
Iranec /persan/,neni zvelbloudilej arab a umi si atomovku vyrobit sam a jeste ted ma hypersonickou raketu, daleko rychlejsi a lepsi nez ma usak a ten nejchytrejsi narod na svete..Taky.
Ze se dal jako vedlejsi Irak do holportu s Cinou a Ruskem , kde prachy sou a budou..
Na strane druhy nekonecnej stezovaci plac a kvileni nad nekterejma a rozmnozenejma Slovana do fanatismu mi nepripada na miste.
SS Galizien, wolsangels , Azovisti ,kdo je potrebuje ,kdyz tak akorat 3 metry pod zemi...
Kdyz neutekli a kdyz se chteji probojovat kam , pomaha se jim tam...
A este si stezujou a divi se..Kdyz..
Jim v tom pomaha spolecne ,zapad i rus..

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Česká republika se opět

spojí se Slovenskem – A

budeme mít zcela nový

název: „DNĚPR“.

Slováci na dně a my

v p*deli.

-----------------------------------------

Kim Čong-un: ...Zničím Evropu!

Angela Merkel: ...to jdeš pozdě, bobánku!

Průměrný počet slepic: 4.7 (54 hlasů)

Francouzský europoslanec Thierri Mariani:

„Chci vám připomenout,

že prezident Zelenskyj po dobu své inaugurace říkal,
že na světě žije 82 milionů Ukrajinců.

Z toho 40 milionů mimo samotnou Ukrajinu.

Proč těchto 40 milionů nepřišlo na Ukrajinu bránit svůj stát?
Proč by měli Francouzi platit obrovské daně a pomáhat Ukrajině,
když samotní Ukrajinci nechtějí pomoct své zemi?“

Průměrný počet slepic: 4.8 (57 hlasů)

Ano, „vypnutý“ Babiš u mikrofonu a sjednocení opozice kolem něj, byl ten nejlepší obrázek, jaký se nám letos zatím naskytl.
Uvidíme, co na to Pavel. Jestli to nebude jen taková „hra“, že jim to nepodepíše, abychom viděli, že na nás myslí…
V opačném případě – podepíše-li, bude to jasné hned.

Průměrný počet slepic: 4.7 (41 hlas)

Vidím to stejně.

Pokračování bude mít v odebírání pětistovky matkám důchodkyním.
Ve vyšším a vyšším zdražování. Za snižování inflace, proč ne?, vždyť je to jen taková hříčka vládních ekonomů a statistiků s lidmi.

Uvaří žábu, no a co? Stejně je to všechno jenom plnění zadání snížit počet uživatelů planety Země. Potlesk na jistých místech zajištěn, preebendy taktéž.

Průměrný počet slepic: 4.5 (33 hlasů)

Chlubili se, jak matkám důchodkyním přidali za výchovu dítěte (dětí), pak zjistí, že jim chybí prachy, tak jim to zase seberou v podobě snížení valorizace.
Pokud měla jedno dítě, dostala 500, sebrali jí 1000.

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebojte, výchovné, výchovné už čeká v závěsu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je jen zacatek ,skudci potrebuji daleko a samozrejme vic.
Tim musi vydirani stupnovat /aby inteligent rozumel, e skalo vat/, tak dlouho, az se jim podari ,ze lidi prestanou cmarat zbytecny vylevy prispevku a zacnou delat skutky..
Na misto toho..
To da oboji velkou praci , jak je videt, ale vlady a urady se snazi.. Vic.
Pani Zwyrtek Hamplova se dobre umistila mezi kolegy v senatu a spolupracuje tam co je treba... ....Mel sem o ni nejdriv lepsi mineni.
Ted kdesi prohlasila , ze na demonstraci a na podium tam ,zve Fialu...
Nebudu tohle rozpatlavat a necham to na posouzeni ctenaru...

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

že hajný zákon vetuje. Uvidíme, kdo má pravdu.

Průměrný počet slepic: 3 (11 hlasů)

Alespoň někdo ukazuje jednotu. Bohužel s blížícím 11.3. nic takového zatím nevidím. A přitom je to asi jediná příležitost jak se zbavit současné vlády.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by Lavice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Prodiskutovat postulaty PNZ(+) jeden po druhým porozumět jim a celá SV bude muset solidarné žadat,aby si prodiskutováne postuláty zařadily všechny politické formace do svých programu ,pokud chtějí být podporovány A VOLENY!Předtím se musejí všichni voliči dozvědět skutečnou příčinu rozbíjení republiky a cíl tohoto podleho jednání ASOCIALNI SATANISTICKE té tlupy zkrátka ASS!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

které zbyly(dvé) po tvrdém vymytí mozku,kdy se používá metoda CHUCPPE na zbývající občany,kteří jsou okrádání horem dolem a jsou tak zpracování,že se neumí sjednotit na požadavku chtít peníze kradené jim ASOCIALNIM režimem a do té proluky individualismu se načisto Sjednoceni,darebáci nahrnuli je obrat brzy do holá a voliči tomu budou ještě freneticky tleskat bo očekávají veden pirátskými pry "zástupci",kteří mají zločin už ve svém názvu a tahají za sebou tu fialovou okurku a to ještě na vařené nudli,že jim pomuze!MERDE!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

včelko Májo, vypnutý babiš a reakce na to je ta hezčí stránka ano + spd. taky se mi to líbí. druhou (odvrácenou) stranou ano je poslanec nacher a jeho vskutku pitomý (nebo možná věděl, co dělá?) nápad s pevným časem hlasování. to se opozici ještě hodně vymstí...

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

Nachera jsem taky nepochopila...

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

Již před tímto okamžikem jednou si koalice odhlasovala přesný čas hlasování a přihlášky k vyjádření se propadly. Nebyl to tedy Nacherův nápad, stalo se před ním.
Klasická taktika při obstrukcích, zvláště když seberou možnost mluvit, je dávat různé návrhy, které se musejí hlasovat. Zdržuje se tedy jak ty dvě minuty podávání návrhu, ale i hlasováním samotným. Koalice dala opět ke schválení pevný čas hlasování 15:30 toho dne, snad pátek, nepamatují zda program schůze či co, to není podstatné. A snad všichni oposiční poslanci podali svůj pozměňovací návrh na později s jasným předpokladem, že to koalice zamítne. No a oni k překvapení všech bez hlasu proti, tedy jasně dopředu domluveně ač lhali že dali svým poslancům volnost hlasování, schválili Nacherův návrh a potom mu k tomu ještě šli posměšně gratulovat. Vyšuměl Okamura že je ANO s péťikolkou a že to bylo domluveno, Nacher z toho byl dost zničený, což je pochopitelné. Ale šlo čistě o zlomyslnost péťikolky, Nacher neudělal vůbec nic špatně, udělal totéž co všichni ostatní poslanci oposice. A teď to ještě mainstream používá k manipulacím.
Mimochodem komu patří Blesk ?

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Fialo, Fialo,
máš to už za málo,
na lidi kálíš,
do lží to halíš,
dost už srandy
pryč od té bandy.

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)

In reply to by Křemílek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Fialo, Fialo nejsi premiérem nastálo. Národ už má tě dost, jsi jenom euro-chvost! Vysílej své signály až polezeš kanály. Ve stokové síti si můžeš dobře žíti.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Fakt by se mohlo ty žerty v projevu probrat tady v diskusi a tím pádem muzete mít Šéfe své voliče z SV v kapse!Myslím ,že bez našeho krytí vás odvezou nakonec k pobavení PoLIcejniho státu z pódia Antonem a prásk s vámi přímo do hladomorny nejmíň na 10 let!Dnes je to lehké stát se nesmrtelným!
A nebo to bude jen ten popis jak nám ta vladni tlupa darebàku ubližuje,což ty potrefené uvede do hurónského smíchu,bo to robí schválně,aby ukázali AKO CHUTI MOC v té jejich nové ideologii a práci na 7 prioritě řizeni zdivočelych demonstrantu možná i budouciho novohusitstva!?!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.2 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Nechápu tu legraci kerou z teho blboni maj. Babiš je oligarcha, ztloustl na privatizacích, co to je privatizace, doštudujte si sami, Okamura je politický turista, pojede dycky druhou ligu, páč to ho neživí, potřebuje další zdroje, klidně otevře další firmu a vůbec už je to nechutné číst stejné nářky jak je gdo takový a makový. Celej ten prdlament je velké divadlo na demosgrácu. Copak to už nevidí aji poslední osel v zadní lavici? Sou to jen hry na přeskupování a spolčování organizované mafie. Chcete před nima klečet a lomit rukama nebo co jako?

Průměrný počet slepic: 3.8 (20 hlasů)

Poctivého spasitele nečekej.
Jeden ztloustl před politikou, druhý za politikování.
Jeden hraje chvilku s tím a zítra s druhým, druhý hraje se třetím a zítra se čtvrtým.

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Povídání N. Bornové je sice hodně hodně dlouhé:-).
Ale je vtipné, je zajímavé, dobře se čte a pro někoho může být i poučné:-).
"Návod" jsem sice nepotřebovala:-) ráda jsem četla ruské klasiky, obdivovala ruský balet, poslouchala ruskou hudbu a viděla spoustu dobrých ruských filmů. A svůj názor mám poměrně konstantní. Ale i pro mě bylo toto povídání zajímavé, objevující i pro zasmání:-)

NĚCO O MORDORU … TEDY VLASTNĚ O RUSKU!

NIKOLA BORNOVÁ

Náš pokrokový polofašistický režim se nás snaží 24 hodin denně a sedm dní v týdnu přesvědčit, že Rusko je něco jako Mordor z Pána Prstenů. Vládne tam zlý trpaslík Sauron zvaný Putler, nemají tam elektřinu, ruští gopnici jezdí na dřevěných trakařích a na medvědech, k jídlu na celý den dostávají jen kousek oschlé řepy a místo lattéčka a panenské vody z ledovců tam chlastají od rána do noci devadesátiprocentní vodku z brambor. V nepřetržitém lihovém oparu navíc neustále vymýšlí, kde by zas udělali nějakou další agresivní a naprosto bezdůvodnou invazi. Jen tak, protože jsou to skurut-hai skřeti, co jsou rádi zlí.
LEPŠÍ A HORŠÍ LIDÉ VĚŘÍ LEPŠÍM A HORŠÍM FAKTŮM
Naše důvěryhodná média nám také od rána do noci tlačí do mozků, že RuSSáci nic neumí, všechno vždycky prohrávají a jsou to tupí primitivové. Tu trochu peněz, co tyhle slovanské opice mají, dostávají jako milodar samozřejmě jen od nás, a to za suroviny, které nezaslouženě mají na svém území. Ostatně, jejich nerostné bohatsví by stejně mělo patřit nám – tedy civilizovaným a hodným lidičkům z vyspělé části světa, kde je všeho dostatek, lidé se tu hezky starají o své seniory, všichni jsou tu velmi tolerantní k jiným názorům, myslí kriticky, fašistická propaganda nás nedrtí na každém kroku, nemáme tu žádnou cenzuru, za nepohodlné názory nekončíme před soudem a neovládají nás zkorumpovaní oligarchové s pomocí tupých loutek. Navíc nám tu každé ráno nad hlavami září nádherná Duha Tolerance. Dvojitá duha! Taky tu máme 73 pohlaví, což je o 71 pohlaví více, než mají zaostalí RuSSáci. Prostě ráj na Zemi!

https://pravyprostor.net/?p=157103

Průměrný počet slepic: 4.8 (39 hlasů)

Následující text je pro silné žaludky.
Nedá se asi ani říct, že se jedná o rozhovor. Neměla jsem to "štěstí" ho vidět/slyšet, ale i při čtení se jedná o samochválou smrdící monolog!
Chce to se zocelit!
I pro takové chvíle (monolog fialoviče) byl pro mě Babiš s pultíkem velkou satisfakcí:-)! A dojímající chvílí:-)! A nadějí...
Za ty čtyři dny arogance, přehlížení, "ponižování" nezákonnými úpravami jednacího řádu!
Něco jsem z "představení" viděla in natura, něco ze záznamu, něco vůbec, ale bylo to takové hodně přelomové!
A bylo to také "peklo", bohužel ne ale to obstrukční, ale peklo nekončící zvůle pětiděsu!
Nesmí to takhle pokračovat, že?

Fiala bez oponenta v ČT: Populisté, extremisté ve Sněmovně. Demonstrace? Žádný pád vlády. A pokud Pavel vetuje...

Předseda vlády Petr Fiala (ODS) Václavu Moravcovi sdělil, že vládní pětikoalici došla s opozicí a její přemírou obstrukcí trpělivost. „Musím říct, že bohužel populisté, extremisté se stále nesmířili s výsledkem sněmovních voleb a snaží se to přenést do Sněmovny a obstruovat legislativní proces,“ zlobil se Fiala. Oznámil, že koalice bude s opozicí jednat, jenže hned přidal jedno „ale“. „Pokud někdo řekne, že ve Sněmovně to bude peklo a pak se tam připoutá k pultíku, no tak potom ten dialog není úplně snadný.“

„Musím říct, že bohužel populisté, extremisté se stále nesmířili s výsledkem sněmovních voleb a snaží se to přenést do Sněmovny a obstruovat legislativní proces. A my už nejsme připraveni tolerovat to, co se dělo rok a půl. Já jsem vždy hájil právo opozice obstruovat, ale my musíme mít jako většina prostor k tomu prosazovat zákony ve prospěch voličů. A dnes jsme v situaci, kdy se ty obstrukce používají skoro pořád.

Já jsem poslouchal, že nebude plyn a že zmrzneme. Plyn je. Já jsem poslouchal, že benzín bude stát 70 korun, ale ceny benzínu jsou na předválečné úrovni. Slyšel jsem, že nezvládneme ceny energií, a zvládli jsme je. Že bude obrovská nezaměstnanost, protože budou krachovat firmy. Ale nic z toho se nestalo, protože vláda měla plán, dělala postupné kroky a ono to funguje. A bude to fungovat i do budoucna,“ prohlásill Fiala.
A položil řečnickou otázku: „Opravdu chceme politiky, kteří dělají jen to, za co získají potlesk – nebo zda dělají to, co je správné pro naší zemi? Já jsem přesvědčen, že děláme to, co je správné,“ zdůrazňoval Fiala s tím, že i kdyby na nějaké demonstrace došlo, nebude to podle něj důvod na pád vlády.

Nakonec řekl pár slov k budoucímu prezidentovi Petru Pavlovi. Na spolupráci s ním se prý Fiala těší.

„Je to demokraticky zvolený prezident. Petr Pavel je na rozdíl od Miloše Zemana připraven respektovat Ústavu a jejího ducha. Nebude prostě zkoušet, kam může prezidentská moc jít

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Fiala-bez-oponenta-v-CT-P…

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

A jeden vypovídající komentář z cca 250 komentů pod článkem:-)

Pan Babiš odmítl opustit řečniště,
Jestli to nebude tím, že pokud koalice chce omezit právo Babiše vystoupit, musí tak učinit změnou/novelou zákona o jednacím řádu v řádném legislativním procesu - trojí čtení ve sněmovně, projednání a schválení v senátu, podpis pana prezidenta, uveřejnění ve Sbírce zákonů. Zákon nelze měnit jen prostým hlasováním koalice. Pan Babiš tím, že zůstal u řečniště bránil právní stát, s ním celá opozice- Vzepřeli nezákonné zvůli pětikoalice. Kdyby odešel, ničil by právní stát stejně, jak to učinila koalice. Bravo ANO a SPD. Díky Babiši a Okamuro, že jste bránili nástupu Fialovy totality, ve které zákony neplatí.

Průměrný počet slepic: 4.9 (31 hlas)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na to se dá říct jen jediné - populistický nýmand a neskutečně hloupý žvanil,
který by se měl léčit a nechodit mezi lidi.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Pravda je, že se z toho dělá poněkud špatně.
Bylo by dobré, kdyby bylo třeba před textem uvedeno, pozor nebezpečný obsah:-)!
Možná ne zcela zdráv, ale spíš bych to viděla na "plnění zadání"...?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Itkica (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vzhledem k tomu, jaká vyjádření přímo od něj jsou obrazem i zvukem zaznamenaná a lidi si je přeposílají, je to lhář a podvodník, který si nevidí do huby.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Tenhle odkaz na vtipné povídání, a hlavně na spoustu dalších dalších odkazů v něm, mě udělal velkou radost. Byla by škoda toho nevyužít! Díky!!!

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Vztahuje se k "Rusko známe neznáme"

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Inzo díky. A pobavil jste mě:-)!
Tím zpřesněním:-).
Fialovič je sice také "vtipný", ale ne na naší vlně:-).
N. Bornovou čtu ráda, většinou je trefná a i vtipná. A ten včerejší článek o Rusku toho je důkazem...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Například
skupinovému myšlení https://www.youtube.com/watch?v=g8AFLI1jHkM
síla sociálního tlaku https://www.youtube.com/watch?v=o8BkzvP19v4&t=145s
seznamy skladatelů a filmů

Osobní poznámka, paní Bornová mne nadchla, že nevynechala mého nejoblíbenějšího hudebního skladatele, ač to většina lidí dělává.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

A to o obnově a drobné úpravě čtvrtého článku ústavního zákona, nově o "Vedoucí úloze pětikoalice ve společnosti". ;o)

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

A taky s Evropskou Unií na věčné časy a nikdy jinak.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

In reply to by freud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Smutné, ale už nám chybí po tom divadélku opravdu jen vedoucí úloha strany...a nikdy jinak...

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Akorát že komunistům stačila jedna a jejich vlastní...Naši největší demokrati jich potřebují pět!!!

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

možná se zeptám blbě, ale máte chlapci na tej demostraci nějak ošéfovanou bezpečnost? Nemyslím ani tak demonstrujících, ale jestli máte nějakou pořádkovou jednotku, která eliminuje policejní provokatéry. Protože jestli se tam zase objeví chlapi s rouškama na hubě a budou házet na policajty dělobuchy, tak si můžete bejt jistý, že jsou to převlečení policajti. Těch případů už bylo několik a divil bych se, kdyby si tohle ministersvo vnitra nechalo ujít. Muž s koženou brašnou a týpci co vylejzaj z budovi patřící MV jsou téměř jistí. A kameru budou zrovna u toho.

A věřte že v TV Nova a na Seznamu nebude reportáž o tom co jste říkali, ale o tom jakej jste dělali bordel. A buřtožrout bude zase přikyvovat hlavou a volat po zavření Rajchla.

nebylo by od věci mít rozestavěný kolem náměstí a v ulicích lidi, co budou nahrávat na telefon okolní dění. Pokud možno z nadhledu. Třeba se vám to u soudu ještě bude hodit

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

In reply to by Jarda (neověřeno)

Trvalý odkaz

ne tak pěkně, ale psal jsem to zde hned po vyhlášení demonstrace. Budou se snažit ji zdiskreditovat a toto je pro ně nejjednodušší cesta.

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

Něco na tom samozřejmě je, Anomine.
Každý si musí uvědomit, komu do toho mikrofonu a kamery sděluje svoje dojmy.
Je úplně jedno, co říká, protož ti fašouni si z toho vysekají svoje.
Takže: česká dvořákovo televize, židonova, prima cnn... "Co chceš slyšet? Tak mně řekni, kolik bereš měsíčně, reportére? To mně neřekneš? Tak proč ti já mám něco říkat, když ty to prodáš dál? " "Necháš mně moje slova autorizovat? Kolik za to dostanu korun? Nic? Tak táhni na milion chvilek! Tam platí každýmu za účast."

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Jarda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Také mám od začátku strach z provokací:-(.
Možná se nebojím tolik těch provokací z řad policie, i když nepopírám, že můžou být, že jsou na to speciální "oddělení".
Ale více se obávám těch novodobých svazáků a jejich přesvědčení!
Je jich tu hodně, jsou řádně zapálení a uvědomělí a budou mít ze správných míst možná různou podporu...
A jsou též nabuzení ze všech těch diskuzí...
Nemám ráda davy. Ale tady si dav přeji:-).
Ale jen se modlím za to, aby nedošlo k nějakým problémům a ta "normální" policie to zvládla bez potíží. Zatím to fungovalo dobře... Ale doba, snahy, situace, se hodně posunula...

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)