Nikdo u mě nebyl

Autor

Dnes si dáme článeček, který tak milují všichni ti verifikátoři pravdy typu Jana Cempera. Zase byl u mě jeden neexistující člověk. Člen aktivních záloh – tankista. Mladý kluk. V poslední době vůbec vidím stále více mladých lidí, kteří stojí na naší straně… Přijel si prostě popovídat o situaci, protože se účastňuje největšího bordelu v naší republice – armády. I když je jen záložák, tak tam vidí věci, které by nám ani na mysl nepřišly a tudíž je ještě více frustrovaný z toho, kam naše republika kráčí. Já v poslední době (na své poměry) hýřím optimismem, tak si přijel poslechnout, jestli je k tomu důvod.

Nebudu psát o tom, co jsem mu řekl. V podstatě jsem mu nad kávičkou převyprávěl podrobněji mé články z posledních dvou týdnů. Kdo mě čtete pravidelně, tak víte přesně, na co jsem poukazoval. Myslím, že jsem mu náladu trochu zvedl.

Ale co on všechno řekl mně…

Hele, Černochová už rok mluví o tom, jak jsme ve válce, Řehka by mobilizoval a šturmoval na Moskvu… ale dole je bordel nad bordel. Teď se dělá víc cvičení než předtím, protože musíme přece pomáhat Ukrajincům. I záložáci cvičili… Vězte, že měli problém dát dohromady čtyři tanky, které zároveň střílely i jezdily… Zbytek našich bojových tanků je zvolna kanibalizováno v garážích… Když přijedou hlavouni na inspekci, tak jim prostě ukáží pár tanků v garážích a o ostatních tvrdí, že jezdí po cvičišti, ale ona to není pravda. Nejsou náhradní díly, na všechno je zapotřebí milion papírů, nic nefunguje a ze čtyř tanků se konce cvičení dočkaly jen tři. Jeden jim ještě kiksnul po cestě.

Mám tu pro naší kriegsministryni takový malý tip… až bude mít někdy zácpu, měla by si zajet k tankistům a spustit tam nenadálé a neočekávané cvičení. Zjistí, že naše slavná armáda je schopna vyjet tak s pěti tanky a ze dvou bude ještě chlístat olej. Měla by jednou nedat na ty pěkně rostlé kluky ze štábu, ale osobně se přesvědčit, jak jsme na ten boj proti Putinovi připravení. Myslím, že zácpa plynule přejde v průjem.

A až zjistí, že jsem ohledně tanků nekecal, mohla by to podobně udělat v celé naší armádičce. Dost pravděpodobně zjistí, že do první linie může vyrazit tak maximálně Řehka sám.

Zkrátka a dobře, poslouchal jsem historky z posledního cvičení a v mé duši se rozhostil hluboký mír. Ano, možná vydají rozkaz k mobilizaci, ale ta nikdy nepřejde v realitu. Armáda se už dávno naučila cvičit pomocí předávání lejster, jak byly všechny úkoly dokonale splněny. Na papíře nám všechny tanky jezdí a všechny dokonale fungují. Podle papírů mají v garáži stát čtyři tanky, ale stojí tam jen tři a ten jeden už vůbec nevypadá jako tank. Černochová se může jet podívat…

Pamatujete si ta videjka z Ruska, jak prý jejich armáda nezvládá mobilizaci? U nás to bude totéž na desátou. A až si armáda nakoupí americké hračky za to miliard, tak už nebudou prachy vůbec na nic. Ale my ta letadla máme hlavně koupit, ne s nimi lítat.

Když jsem to tak celé poslouchal, zjistil jsem, že naše armáda má ještě mnohem horšího nepřítele než Rusko. Svůj generální štáb. A víte, co je na tom nejlepší? Prakticky všichni vojáci si to myslí taky. A i přes pravidelná politická školení mužstva o skvělé vojenské situaci našeho ukrajinského spojence, takřka všichni si myslí, že to celé dopadne poněkud jinak. Inu… jsou od fochu a vědí, jak to vypadá.

A jedna informace z doslechu…. prý ti Ukrajinci, co se u nás cvičí, tak ve velké většině jsou to lidi posbíraní někde v kancelářích, kteří si u nás dají třítýdenní výcvik, což nestačí ani na základní dovednosti a pak zmizí na Ukrajině neznámo kde. Bezděky (a nevím proč) mi naskakuje jméno Bachmut… Takřka všichni naši vojáci věří v ukrajinskou ofenzívu, ale takřka žádný nevěří v její úspěch. O mlýnku na maso se mezi nimi mluví docela často. Kupodivu to berou se šibeničním humorem… asi vědí, že v případě rozkazu k útoku nedojedou naše vojenské mašiny ani do Ostravy… Jsme prý jediná armáda na světě, která stoprocentně splní rozkaz „zpátky ni krok,“ jednoduše proto, že je nepohyblivá.

A pro Cempera přidám ještě jednu historku, co se nikdy nestala…

V prosinci se můj syn probudil s oteklou pusou a hlavně oteklým jazykem. Dost vážně na to, aby se mohl udusit. Byla z toho tenkrát rychlá záchranná akce, celé to dobře dopadlo, nakonec se ukázalo, že je alergický na ořechy a náchylný k anafylaktickému šoku. Tenkrát jsme pro všechny případy dostali takovou moderní věcičku – šokové pero. Prostě takovou speciální blbuvzdornou injekci s adrenalinem pro domácí použití, kdyby se to stalo znovu.

To mu píchnete do stehna, říkala i lékárnice, adrenalin zmírní otok a získáte čas, než přijede záchranka. Doktoři patřičně nastrašili mojí ženu, co všechno se klukovi může stát a tak se toto pero stalo součástí každé naší dovolené a cesty.

Včera mi najednou volali z lékárny, že se ukázalo, že tato šarže jaksi neúčinkuje, že ji máme vrátit a nechat si předepsat jiný výrobek… Vlastně ani nemám odvahu své drahé polovičce říct, že sebou vozila něco, co by v případě potřeby kluka stejně nezachránilo, jen bychom se spolehli na medikament, který od začátku nefungoval.

Takhle se Leopardík Válek stará o dostupnost a kvalitu léků… Chyba se zjistila po skoro pěti měsících. Možná tak, že někdo jiný tu injekci potřeboval a ono to špatně dopadlo. Možná jich dokonce bylo i víc.

Tohle prostě není selhání jednotlivců a obyčejný šlendrián. Tohle dokonce už není ani klasická čechiše šlemperaj. Tohle je normálně mor, který se rozlezl po celé společnosti a ničí úplně všechno. Armáda v troskách, léky v troskách, rozpočet v troskách… pusťte k něčemu libtardy a výsledek se brzy dostaví.

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“ Všem dárcům děkuji.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (244 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

nějak jsem nepochopil, kde by případné mobilizované ubytovali, jak a čím by je převáželi, do čeho by je oblékli, co by jim dali jíst a kde by pro ně vzali zbraně ? Nehledě na to, že bez připojení by polovina "vojáků" v zákopech zkolabovala do 10 minut. Když jsme měli 230 000 vycvičených vojáků ve zbrani a statisíce vybavených záloh, tak jsme nikde nebojovali a teď se s 6500 lampasáky a asi 6000 vojáky ve zbrani chceme rovnat ruské a čínské armádě ? 🫣

Průměrný počet slepic: 4.8 (99 hlasů)
Trvalý odkaz

Umím si představit tu jejich frustraci..

Oni by tak rádi mobilizovali a posílali naše lidi na jatka. Snažili se tady docílit toho, co ve společnosti zavládlo při mobilizaci před druhou světovou, tedy nadšení. A on na to reálně nikdo neslyší.. Nebo jen hodně málo lidí.

Pak ale moc nerozumím jejich snaze tuhle zemi do té války zatáhnout.

Klidnou noc přeji.

Průměrný počet slepic: 4.9 (70 hlasů)
Trvalý odkaz

 Nejen v naší armádě  je  nejvyšší  vedení zcela mimo mísu. To sice  už dávno všichni víme, ale ....

Aktuální MAP1676 ( www.michalapetr.com )  informuje o zdražení léků v ČR a také odkazuje na článek  serveru Neznamzprávy, kde advokát Jakub Král komentuje  vyjádření   Stanjury a  leopardíka.  I když na Neznamzpravy   už zásadně  a z principu nechodím, článek jsem si přečet a velmi mne překvapil.  Tak už i na Seznamu se začínají  objevovat  "dezoláti",   kteří upozorňují na lži, neschopnost a aroganci?   Máme  sice trochu zpoždění, už je květen  a  pověstné praskání ledů mělo začít  mnohem dřív, ale lépe později než vůbec. Otázka je, zda článek na Neznam někdo propašoval, nebo zda skutečně začíná  i v této žumpě k ozdravnému procesu.   Odkaz je zde:

Komentář: Uzdravení financí nesmí stát na falešných datech    /     www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-komentar-uzdraveni-financi-nesmi-stat-na-falesnych-datech-230896

Kdyby to náááhodou bylo tak, že se stalo, že na Seznamu  někdo  jen  nedával chvíli pozor a článek bude smazán, text z tohoto zajímavého článku dám sem na Kydy.

A ještě poznámka. Moje babička vždycky  říkávala: "Kdo lže, ten i krade". Lhaní je víc než dost. Myslíte, že i kradou? No jo, já vím, blbá otázka. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (44 hlasů)
Trvalý odkaz

Ministři financí a zdravotnictví veřejně prezentují zcela vyosená data o nákladech na léky a zdravotnické prostředky.
Podle ministra Válka by se Česko mělo brodit ve zdravotnických prostředcích za 1,5 bilionu korun ročně. Absurdní.

ČLÁNEK
Včerejší tisková konference vládní koalice k úspornému balíčku, který by měl konsolidovat veřejné finance, vyvolala bouřlivé reakce z mnoha stran. V záplavě různých emocí ale celkem zapadla jedna podstatná skutečnost – že vyjádření o dopadech některých navrhovaných změn vycházejí ze zkreslených, či dokonce zcela nepravdivých údajů.

Vláda mimo jiné oznámila, že nově zařadí všechny léky a zdravotnické prostředky do snížené sazby DPH ve výši 12 %. To je legitimní politické rozhodnutí, i když s ním z různých důvodů můžeme nesouhlasit.

Co však muselo zarazit každého, kdo se pohybuje kolem zdravotnictví, bylo tvrzení vlády, že v důsledku této změny léky a zdravotnické prostředky plošně zlevní. Reakce byla poměrně rychlá, a tak média již v průběhu dne přestala šířit mylnou informaci o zlevnění léků a nahradila ji sdělením, že většina léků naopak spíše zdraží. V této fázi jsem si ještě říkal, že jde jen o dílčí chybu ve vládní prezentaci a že všechno se časem vysvětlí a napraví.

Tento optimismus mi však vydržel pouze do večera. To v Událostech, komentářích na ČT24 ministr Stanjura s vážnou tváří v přímém přenosu prohlásil následující: „Já chci říct u těch léků, že docházelo trošku ke zmatení. My jsme to měli ve dvou kategoriích. Vy jste na to správně upozornil. Ta, která dnes byla v desetiprocentní sazbě, byla za 10 miliard ročně. Ta, která byla v patnáctiprocentní sazbě, byla za 140 miliard ročně. Takže v sumě je to výrazná úleva.“

Toto tvrzení už není chyba. To je prostě skrz naskrz lež. Nechme stranou, že český trh s léky vůbec nedosahuje 150 miliard ročně – je to ve skutečnosti něco málo přes 100 miliard.

Pak je tu těch 10 miliard korun za léky v 10procentní sazbě. Už jen léky na recept a takzvané zvlášť účtované léčivé přípravky (to jsou například léky podávané v centrech specializované péče), které zcela prokazatelně spadají do 10procentní sazby DPH, dalece překračují Stanjurových deset miliard korun. Jenom náklady třeba právě na centrové léky činí zhruba 25 miliard korun každý rok.

Zároveň by mě opravdu zajímal seznam léků v 15procentní sazbě DPH, jejichž spotřeba má podle ministra Stanjury generovat roční náklad 140 miliard korun. Kdokoli se může jít zeptat do jakékoli lékárny a bude mít fakt velký problém najít tu vůbec nějaký lék, který by dnes spadal do 15procentní sazby. Pevně doufám, že si na Ministerstvu financí nepletou léky s doplňky stravy, případně takzvanými potravinami pro zvláštní lékařské účely, kosmetickými přípravky, s umělými sladidly nebo se surovinami určenými pro následnou výrobu léků.

Jako by toho nebylo dost, na svéráznou prezentaci ministra financí týkající se trhu s léky navázal ministr zdravotnictví Vlastimil Válek v rozhovoru pro Český rozhlas. Na otázku, zda vláda propočítala dopad zvýšení DPH na léky do rozpočtů pacientů a zdravotních pojišťoven, pan ministr odpověděl: „Pacienti to nepocítí nijak. Je potřeba si říct, že sice u léků se DPH zvýší o dvě procenta, ale u zdravotnických prostředků, což je zhruba desetkrát větší balík peněz, se sníží o tři procenta. Protože ty z 15 procent klesnou na 12 procent. To znamená, že když dáte léky a zdravotnické prostředky dohromady, ušetří zdravotnický systém zhruba 3,2 miliardy na DPH.“

Je skutečnou záhadou, kde pan ministr zdravotnictví přišel na to, že náklady na zdravotnické prostředky jsou proti lékům desetinásobné. Realita je taková, že zdravotní pojišťovny vydávají na úhrady zdravotnických prostředků přibližně polovinu peněz oproti úhradám léků.

Zároveň není zřejmé, jak pan ministr dospěl k závěru, že zdravotnický systém ušetří 3,2 miliardy korun na DPH.

Pozoruhodná je také úvaha o započtení nárůstu cen léků proti zlevnění některých zdravotnických prostředků. Čistě z makropohledu celého zdravotnictví to může vycházet. Ale je dobré si uvědomit, že velká část populace pravidelně užívá léky (které zdraží), aniž by potřebovala obdobné množství zdravotnických prostředků (které zlevní). A naopak.

Jaký je tedy závěr z odborné mezirezortní analýzy tuzemského trhu s léky a zdravotnickými prostředky v podání šéfů financí a zdravotnictví?

Ministr financí se domnívá, že spotřeba léčiv v ČR představuje 150 miliard korun ročně, zatímco ministr zdravotnictví je přesvědčen, že trh se zdravotnickými prostředky je ještě desetkrát větší, tedy pěkných 1,5 bilionu korun každý rok.

Jestli jsou dopady všech vládních opatření kalkulovány tak precizně jako změna DPH na léky a zdravotnické prostředky, pak se máme opravdu na co těšit.
-----------

odkaz na článek: www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-komentar-uzdraveni-financi-nesmi-stat-na-falesnych-datech-230896

původní zdroj, který mne na článek upozornil: www.michalapetr.com

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (40 hlasů)
Trvalý odkaz

Špatná zpráva je, že nám opět zvýší daně.

Dobrá zpráva je, že za ně vybudují mocné české válečné námořnictvo a údernou balónovou flotilu. ;o)

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

Můj oblíbený novinář Pepe Escobar je brazilského původu, ale sám se považuje za světového nomáda. Je fascinován změnami ve světě, které v současnosti probíhají - zásadní přerod od neoliberalního k multipolárnímu uspořádání světa. Aby o tom mohl podávat svědectví z první ruky cestuje vždy tam, kde se právě něco důležitého děje. Tak jako Vidlák u nás celkem optimisticky vidí na první pohled skryté, ale zásadní rozšiřování vlivu Alternativy, vidí Pepča obdobný proces v celé Evropě. Z jeho asi měsíc starého článku "Čekání na konec světa" předkládám druhou část, která se právě tímto jevem zabývá.
 
Vrací se opět rok 1848?

V současné době na vazalských evropských územích začíná se začíná rodit spontánní kvas připomínající rok 1848, kdy celou Evropu zasáhla velká revoluční vlna.
V roce 1848 šlo o liberální revoluce, dnes tu máme v podstatě lidové protiliberální (a protiválečné) revoluce - od farmářů v Nizozemsku a Belgii až po nereformované populisty v Itálii a populisty jak zleva tak i zprava ve Francii.
Možná je ještě příliš brzy na to, abychom toto období považovali za evropské jaro. Jisté však je, že v několika zeměpisných šířkách cítí průměrní evropští občané stále větší chuť zbavit se jha neoliberální technokracie a její diktatury kapitálu a dohledu. Nemluvě o válečném štvaní NATO.

Vzhledem k tomu, že prakticky všechna evropská média jsou kontrolována technokraty, lidé se na toto téma diskuse v masových mediích nedočkají. Přesto je ve vzduchu cítit, že to může být předzvěst konce neoliberální dynastie ve stylu Číny. V čínském kalendáři to tak chodí pravidelně: jejich historicko-společenské hodiny dodržují periody pro změnu dynastií mezi 200 a 400 lety. Existují skutečně náznaky, že Evropa může být na prahu takového přerodu.

Období převratu bude dlouhé a namáhavé - kvůli hordám anarcholiberálů, kteří jsou pro západní oligarchii tak užitečnými idioty - ale také se vše může odehrát během jediného dne. Cíl je zcela jasný: zánik neoliberální technokracie.

Inu, (kulturní) revoluce nebude vysílána v televizi; ale může působit svým kouzlem prostřednictvím nesčetných informačních kanálů, třeba Telegramu. Francie, která je po celou svou historii poblouzněna rebelstvím, může být opět i nyní předskokanem.

Přesto se nic nezmění, pokud se nepodaří rozvrátit globální finanční kasino. Rusko dalo světu lekci: v tichosti se desetiletí připravovalo na dlouhodobou totální válku. A to tak dobře, že ekonomický úder ze Západu obrátil finanční válku naruby - a zcela tak destabilizoval západní kasino. Čína mezitím obnovuje rovnováhu a je na cestě k tomu, aby se rovněž připravila na totální válku, hybridní i jinou.
Amerika prostě řekla: - Jsme odhodláni podporovat válku demokracie (čímž myslí oligarchii) proti autokracii (...) Autokracie je každá země dostatečně silná na to, aby zabránila vzniku bankovní oligarchie, tak jako se to podařilo v Číně."

Takže "věřitelskou oligarchii" lze ve skutečnosti vysvětlit jako toxický průsečík mezi globalistickými sny o totální kontrole a militarizovanou nadvládou ve všech oblastech. Rozdíl je nyní v tom, že Rusko a Čína ukazují globálnímu Jihu, že to, co pro ně měli američtí stratégové v plánu - "zmrznete potmě", pokud se odchýlíte od toho, co říkáme - už neplatí. Většina zemí globálního Jihu se nyní otevřeně geoekonomicky bouří.

Globalistický neoliberální totalitarismus samozřejmě nezmizí jako pára nad hrncem. Alespoň zatím ne. Ještě nás čeká vír turbulencí: pozastavení ústavních práv; orwellovská propaganda; goon squads - (pouliční násilí); cenzura; kultura rušení; ideologický konformismus; iracionální omezování svobody pohybu; nenávist a dokonce pronásledování - slovanských - Untermenschen (podlidí); segregace; kriminalizace disentu; pálení knih, ukázkové soudní procesy; falešné mandáty k zatýkání od zmanipulovaného Mezinárodního trestního soudu; teror ve stylu ISIS.

Nejdůležitějším vektorem však je, že Čína i Rusko, z nichž každá z těchto zemí vykazuje své vlastní složité zvláštnosti - a obě jsou Západem odmítány jako Jiné a zcela nepřizpůsobivé -, spolu intenzivně investují do budování funkčních ekonomických modelů, které přestávají být napojeny na západní finanční kasino a sítě dodavatelských řetězců. A právě to přivádí Západ k výjimečné k zuřivosti, která se stále více a více stupňuje.

Průměrný počet slepic: 4.9 (49 hlasů)
Trvalý odkaz

Řehku jsme poslali do Švýcarska, aby mu tam vysvětlili, jak mají zorganizovanou armádu.

 

Vážený šéfredaktore,
mohl by jste prosím vysvětlit, proč doporučujete pro ČR pouze švýcarský systém domobrany?

Zde totiž funguje VŠE podstatné MNOHEM LÉPE. Vemte prosím v potaz jen odměnu za stejnou práci - ta je 5x vyšší.
Proč nechcete převzít celý systém, který tyto výsledky svou podstatou, povyšující prostého člověka na suveréna, generuje?

Jen bych dodal, až na drobné vyjímky. Ve Švýcarsku, kupříkladu, není možné založit transparentní účet - zákon to zakazuje.
Ale to by jste taky přivítal, nemám pravdu?

Průměrný počet slepic: 1.9 (13 hlasů)

Neznám podrobnosti o Švýcarské armádě. Jen vím že občané po základním výcviku dostanou domů výzbroj i výstroj a po nějakém období mají opět krátký výcvik.

Pokud by se u nás něco podobného zavádělo, tak by zavedení takového systému muselo trvat desítky let. Dát v současné době dnešním mládežníkům kvér domů, to by asi nešlo.

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

dvě obrovské černé díry na finance ČR. Kam se na ně hrabe pověstný bermudský trojúhelník se zcela zanebatelným počtem zmizelých letadel. Pravda je, ale i taková, že předražené zdravotnictví, byť mizerné, tak nějak opravdu potřebujeme. Na rozdíl od předražené, mizerné a zcela zbytečné armády.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

JJ, Češi jsou smějící se bestie. A to, jak se s oblibou říká, i kdyby na chleba nebylo ! Odjakživa byla armáda bezednou dírou na české koruny, ale s naší poslední kriegsministryní to dosáhlo kolosálních rozměrů. Nejvíce by mne zajímalo, čím ona zapůsobila na správce válečné kasy elektrikáře ZS, že jí žádné love nesebral, když se jí požadované F35 na naší kotlinkou ani neotočí a to ještě za předpokladu, že vůbec vzlétnou?

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

 

"Řehka by mobilizoval a šturmoval na Moskvu… ale dole je bordel nad bordel.

...ze čtyř tanků se konce cvičení dočkaly jen tři. Jeden jim ještě kiksnul po cestě..“.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Válkychtivá bordelmamá to má s Vlastíkem pod kontrolou…,

co na tom, že léky nejsou, její miláčkové jsou zbraně, jak se vyjádřila, a ty léky nepotřebují.

Jo a tanky – Černochová nosí s sebou ještě jeden v kabelce, jak jsem viděla na videu.

Když kabelku položila na pracovní stůl, vyjel z ní tank…, hrozba pro Putina už od pohledu, něco takového nemá v Kremlu ani on.

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

 

Novak Djokovič o tom, jak NATO v roce 1999 bombardovalo jeho domov

Necenzurovaná pravda 

Novak Djokovič je známý jako odpůrce systému. I to byl důvod proč si nenechal aplikovat vnucované genové injekce a dokonce si ani nezajistil falešné potvrzení jako mnoho jiných.
Raději se vzdal i některých zápasů v zemích, kde požadovali platný covid pas. Tato zásadovost má jasné pozadí, které ho naučilo nedůvěřovat politice těch, kdo vedou svět a jeho rodnou zemi dovedli do války, kterou on sám jako dítě zažil.
V roce 1999 žil s rodinou ve druhém patře bělehradského bytu. Tehdy na vlastní kůži zažil, jak vypadá agresivní politika NATO.
„Málem jsme zase usnuli, když najednou došlo k obrovskému výbuchu. Moje matka vyskočila, praštila se hlavou o topení a omdlela. Plakali jsme kvůli bombám a protože máma nereagovala. Nevěděli jsme, co se děje.“ To řekl špičkový tenista Novak Djokovič  v rozhovoru s Grahamem Bensingerem  .
Když jeho matka nabyla vědomí, rodina rychle opustila dům. Nebylo tam pouliční osvětlení, vše bylo zavřené. Výbuchy byly tak hlasité, že se vzájemně ani neslyšeli, když na sebe křičeli.
Djokovič zakopl a upadl. Vzhlédl a uviděl stealth – letadlo shazující bomby a otřásající zemí pod jeho nohama.


„To je samozřejmě jeden z nejtraumatičtějších zážitků, které jsem v dětství zažil. Jak je možné, že velké země společně bombardují tak malé země, bezmocné lidi v ulicích a všechno ničí? Nemohl jsem to pochopit,“ řekl tenista.
„Toto je nejvyšší krutost,“ trval na svém a dodal, že ho to velmi rozzlobilo, stejně jako všechny ostatní občany Srbska.
„Ale pracoval jsem na sobě a na těch emocích, abych odpustil, protože odpouštět musíš. Láska je odpuštění. A to je moje životní filozofie,“ dodal Djokovič.
NATO bombardovalo suverénní zemi a proti civilistům použilo kazetové bomby a ochuzený uran. Říkalo se tomu „humanitární bombardování.“ Akce NATO v zemích jako Afghánistán, Jugoslávie, Irák a Libye ukazují, že nejde o obrannou alianci.

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

Panečku, v Kyjevě spadly hodiny ze zdi hned dvakrát po sobě v jeden den. Kdo by to řekl? Stačí pár slov a z Ukrajiny a vedení EU jsou nepřátelé.

https://aeronet.news/…ne/

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

jsem byl v armádě. Socialistické. Vojska prvního sledu.  Náš statečný prvosledový útvar čítající 120 lidí, by vycvičené úderné komando zmáklo zlikvidovat za jednu noc.

A hlavně byl ve všem bordel. Nejdůležitější činností bylo techniku natřít dvanáctou vrstvou barvy, aby se při kontrole leskla hezky. A byl jsem 2x na cvičení v Rusku a tam to měli ještě horší. Ještě větší mazárna a větší bordel a chaos. A nevěřím, že se tam od té doby mnoho změnilo.

Takže, jestli máme dnes chaos v naší armádě, garantuji vám, že tam na východě ho mají podstatně větší. Viděl jsem to a zažil na vlastní oči a kůži. A i když u nás jsme měli celkem silnou mazáckou vojnu, tak já byl taťka Šmola ve srovnání s ruskými mazáky, co prováděli se svými mladými. Moc se nedivím, když občas prosákne, kolik tam mají v armádě sebevražd. Možná někdy, v rámci objektivity, byste si měl zjistit, jak tyto věci dnes fungují v ruské armádě. Patrně byste zjistil, že tam je ten čurbes ještě větší.

Průměrný počet slepic: 1.9 (9 hlasů)

Mám ještě v hlavě historky svých ukrajinských bratránků z dob SSSR. Jestli se nic nezměnilo v Rusku, tak na Ukrajině také ne... 

Ale víte Berrnarde, Rusko i Ukrajina na armádu dávají spousty peněz. Mnohem víc než my.  Mají bordel i sebevraždy... ale také hodně techniky, zbraní i lidí.  My jsme si vzali to nejhorší z obojího. Máme bordel a nemáme peníze. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

Ale musíme tam být.

Nám už nevládne Přemysl Druhý Otakar, ani nejsme husiti, kteří dokázali 3x nakopat prdel křižáckým výpravám a bitvy vyhrávali i se slepým vojedvůdcem. Ani nedokážeme být švýcary a zapouzdřit se v neutralitě. My můžeme být buďto na jedné, nebo na druhé straně.

Dám příklad ze života. Pokud se náhodou ocitnete v bitce mezi fanoušky Sparty a Slavie, když řeknete, že jste sparťan, dostanete na budku od slávistů. Když řeknete, že jste slávista, rozbijou vám hubu sparťani. Nedej Bože, aby vás někdy napadlo jim sdělit, že jste fanoušek Bohemky. Dostal byste po čuni od všech.

Mě se taky některé věci nelíbí, ale snažím se být pragmatik.

Průměrný počet slepic: 2.7 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Můžu to potvrdit. Můj mladej slouží (nebudu říkat kde, aby neměli problém)........ a ten říká, že na jednoho vojcla připadá v armádě šet lampasáků. Oni zatím ještě cvičí, ale  střelby z pušky mají na 25 m (sice malej terč, kterej má představovat danou vzdálenost), což je tragédie. Kdo trochu střílí, tak ví, že je rozdíl střílet na blízko a do dálky. Kolegovo syn je taky u armády a je z toho neštastnej. Měl dělat řidiče a protože nejsou auta, tak tahá kulomet. Kamarád co je od začátku založení aktivních zálohách řek, že letos mu končí smlouva může mu celá armáda políbit ....... Že takovej bordel nikdy nezažil.

Kdyby nás někdo chtěl přepadnout, tak největší problém mu bude dělat D1

 

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)