Vážně to národe chceš?

Autor
Štítky

Pamatujete tu nejčastější větu, když Koudelka přišel s bombastickým odhalením, že za výbuch ve Vrběticích mohou Čuk a Gek? Pamatujete nejčastější větu, kterou říkal náš kinderministr zahraničí Lipánek, když vyhošťoval ruské diplomaty a snažil se sypat písek do vzájemných vztahů? Pamatujete tu nejčastější větu, když mladý Kolář odstraňoval sochu Koněva? Vždycky to byla věta o tom, že Česká republika je hrdá, sebevědomá a svobodná země, která nemusí brát ohled na ruská varování ani na ruská přání.

A teď najednou ta hrdá, sebevědomá a svobodná země potřebuje smlouvu o vojenské spolupráci s USA…Jinak asi Rusák dojde a bude po hrdosti…

Ta hrdá sebevědomá a svobodná země potřebuje smlouvu, která velmi vágně popisuje naše práva a americké povinnosti, ale velmi přesně definuje americká práva a naše povinnosti.

Hrdé, sebevědomé a svobodné zemi se do podmínek smlouvy, jak řekla naše kriegsministryně, podařilo prosadit pár vlastních požadavků…

Hrdá, sebevědomá a svobodná země potřebuje smlouvu, na základě které si vláda může na své obyvatelstvo pozvat americké vojáky.

Hrdá, sebevědomá a svobodná země se vůči USA vzdala kusu vlastní suverenity tím, že nebude stíhat americké vojáky, kteří by se u nás dopustili zločinu.

Hrdá, sebevědomá a svobodná země se libtardími ústy třese na americké vojáky, protož to jediné nás zachrání před Putinem.

Premiér hrdé, sebevědomé a svobodné země, spolu s dalšími představiteli jiných podobně hrdých a svobodných zemí, píše do amerických novin, aby hlavně Američani dál podporovali Ukrajinu až do konečného vítězství, protože jinak z hrdosti, sebevědomí a svobody těchto zemí nic moc nezbude.

Největší obava vlády naší hrdé svobodné a sebevědomé země je, že se na nás (i na Ukrajinu) Amíci vykašlou. Jinými slovy, že se ani svým rektálním alpinismem nezavděčí. Kdo to teď říkal? Drulák? Že stále více registruje americkou snahu z ukrajinského konfliktu vycouvat, nějak se domluvit s Rusem a nechat hejly v hrdé, sebevědomé a svobodné Evropě, aby to celé zaplatili?

Hrdě, sebevědomě a svobodně odmítáme Rusko a Čínu, abychom stejně hrdě, sebevědomě a svobodně dělali dohody s vietnamskou komunistickou stranou a kazašským autoritářem, který o týden později sedí u Putina na přehlídce.

Hrdá, sebevědomá a svobodná země má nejvyšší ceny elektřiny i plynu v Evropě, má skoro dvojnásobné ceny potravin oproti Polsku, musí zvyšovat daně, má nedostatek léků a není schopná vyřídit žádosti odchodu do důchodu.

Hele, národe, vážně to chceš? Vážně chceš dát do rukou této vládě další opratě na naše ovládnutí? Vážně chceš, aby to byl právě Blyštivý Péťa, který bude mít možnost řešit svojí olbřímí neschopnost tím, že si pozve americké vojáky? Vážně národe chceš, aby to byla právě Černochová, která dostane do rukou nástroje k mobilizaci? Vážně národe chceš, aby tato vláda přijala od USA zemi v léno? Vážně to necháš dojít až úplně do konce? Vážně potřebuješ, aby jednotkou dočasnosti zase byl jeden furt?

Vážně národe chceš, aby takhle vypadala hrdá, sebevědomá a svobodná země? Vážně chceš dát Rakušanovi a Lipavskému takové možnosti? Necháš hlupáky, aby si hráli s bombou? Necháš neschopným, ale všeho schopným vpravdě jaderné tlačítko? Myslíš, že ho nepoužijí, když se potápějí ve vlastních chybách?

Dnes víc dodat nechci. Běží nám čas. Smlouva je ve sněmovně, záhy bude podepsána a nezvedne-li se opravdový odpor, bude ratifikována. Český policajt je už dávno na naší straně, český voják taky… ale ten americký nebude… Národe, pamatuj na to!

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“ Všem dárcům děkuji.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (253 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

 

Rajchl:

Jana Černochová včera oznámila, že hodlá smlouvu s USA podepsat už příští týden.

Naše strana PRO uzavření této dohody jednoznačně odmítá - jsme zásadně proti tomu, aby na našem území byla trvale umístěna vojenská posádka jakékoliv jiné země.

Současně upozorňujeme na skutečnost, že většina naší veřejnosti ani netuší, co se v textu tohoto dokumentu skrývá a o jak zjevně jednostranný akt ve prospěch USA se jedná.

Z tohoto důvodu svoláváme na zítra na 11.00 tiskovou konferenci, kde se k charakteru tohoto dokumentu, jakož i k důvodům našeho odmítavého postoje k jeho uzavření jasně vyjádříme.

Tiskovou konferenci můžete sledovat zde na mém FB, na FB a youtube kanále strany PRO, jakož i na youtube kanále ČTK.

Nenechte si ji ujít!

-------------------------------------------------------------------------

Názory:

Černochová s celou vládou jsou psychicky narušení lidé. Opět dobrovolně mít na našem území cizí vojska je výplod chorého rozumu a tito lidé by se měli za svoje činy zodpovídat.

Však ona za to jistě dostane dost dobře zaplaceno, bestie jedna.

Kdo se boji trestu za sve zlocinne jednani, musi si najit proti vlastni obcanum silne ochrance, jako komuniste v roce 1968.

Je to vlastizrada , měli by za to pykat😌

Je to absolutni zrada a hnus zaprodancu si sem nastehovat nejvetsi svetove zlo jmenem USA!!!!!🤬🤬🤬 Jenze gesta a reci tomu vubec nezabrani... 😔😔😔 Co by se muselo stat aby se tomu zabranilo ha???!!! Mam dojem ze i toto opet prohrajeme... ale jak se rika nadeje umira posledni...🙏🇨🇿🙏🇨🇿🙏🇨🇿

To si valkyra Černochová myslí že jim skončí mandát a trada pryč a my nic to oni co si tohle vůbec dovoluje😡

oni jsou schopni udělat cokoli co přikryje jejich zločiny a proto se nás mermomocí snaží zatáhnout do války, jsou absolutně bezpáteřní

Jestli to bude jen z polovičky smlouva jak na Slovensku, tak se máme na co těšit. Tvl ..jak je možné, že něco takoveho zásadního pro ČR může 5demolice rozhodnout sama bez parlamentu...a bez toho, aby veřejnost byla s touto smlouvou obeznámena. Pryč s vládou co jedná bez občanů a bez jejich souhlasu. ‼️ Demise‼️

Jak může jedna pomatená kráva 🤮 podepisovat takovéto smlouvy, aniž by se lidé vyjádřili referendem 🇨🇿

Průměrný počet slepic: 4.8 (96 hlasů)

Rajchl:

Jak dlouho ještě?

Jsem přesvědčen, že mnozí obhájci vlády, kteří se nevěřícně chytali za hlavu, když jsem vloni říkal, že by vláda měla padnout už v listopadu, si dnes ve skrytu duše říkají, že je škoda, že se to nepodařilo.

Věřit ve zmrtvýchvstání pětidemoličního kabinetu už dnes opravdu mohou snad jen sektáři, kteří se už zbavila byť i sebemenšího náznaku racionality.

Po debaklu s krycím jménem "Česko ve formě" už snad i nejzarytějším zastáncům Fialova improvizačního kroužku musí být naprosto jasné, jak zoufale si tahle groteskní skupinka počíná.

Ne, nejedná se o žádné úspory na jejich straně - jako vždy jen chtějí, aby jim jejich fanfarónskou jízdu zaplatili naše firmy a občané.

Trapný Jurečkův pokus o seškrtání výdajů na penze může "důchodovou reformou" nazývat opravdu jen chovanec bohnického ústavu.

Tvrzení o "prorůstovém charakteru" onoho slavného balíčku pak lze zařadit mezi legendární české humoristické scénky.

O tom, jak" koncepčně" bylo jednání vedeno, svědčí zejména použití argumentu "když vy víno, tak my knihy" ze strany nejgeniálnější představitelky historie české politiky Markéty Pekarové Adamové.

To, že ani pětikoaliční poslanci evidentně netušili, co vlastně v tom balíku je, už je jen taková třešnička na dortu.

Tenhle cirkusový trik nepřinese nic než zdražení, ještě hlubší zadlužování státního rozpočtu, další kolo likvidace českých živnostníků, včetně zruinování celých podnikatelských odvětví, a devastaci rodinných rozpočtů všech věkových kategorií od mladých rodin až po důchodce.

Věřili jste jim jejich předvolební sliby - lhali.

Věřili jste jim, že se budou chovat odpovědně - lhali.

Věřili jste jim, že zastropování cen energií něco vyřeší - lhali.

Věřili jste jim, že windfall tax přinese do rozpočtu 85 miliard - lhali.

Opravdu chcete vsadit budoucnost naší země na to, že vám teď říkají pravdu?

Já tedy ani náhodou!

Podle dostupných statistických ukazatelů jsme momentálně nejhorší ekonomikou v Evropě. Zatímco většina zemí už ožívá po době covidové a nabírá dech, naše země se propadá stále hlouběji.

A ne, nemůže za to ani Babiš (mnohé země rozdali v době covidu daleko víc peněz), ani Putin (dopady války se týkají celé Evropy).

Může za to jen a pouze vláda Petra Fialy.

Jak dlouho ještě si necháme od nich ničit naši zem?

Žádám všechny, i ty, kteří se mnou nesouhlasili a mysleli si, že se jedná o nějakou proruskou agendu - uznejte prosím, že jste se mýlili a pojďte nám pomoci tenhle marasmus ukončit. Vím, že není jednoduché si to přiznat (sám jsem se v životě tisíckrát mýlil), ale prosím dokažte to - pro dobro České republiky.

Řítíme se dvousetkilometrovou rychlostí proti betonové zdi a za volantem máme opilého řidiče, který nás raději o tu zeď zdemoluje, než aby uznal, že má zastavit a předat volant někomu jinému.

Tahle sebevražedná jízda prostě nemůže skončit jinak než drtivým karambolem.

To už je teď snad přece jasné naprosto všem.

Není čas čekat - zeď se povážlivě rychle přibližuje a my nemáme čas čekat.

Pojďte se přidat, šlápnout na brzdu a vyhnat toho šílence z místa řidiče.

Jinak skončíme špatně všichni.

Pokud ČMKOS vyhlásí stávku, pak se samozřejmě připojíme - nemá cenu tříštit síly.

Pokud ale nakonec vycouvá a vymění stávkovou pohotovost za nějaké drobné ústupky (což se mi jeví bohužel jako pravděpodobnější varianta), pak navážeme na naše akce z 11.3. a 16.4. a pokusíme se připravit třetí a finální krok, jenž by měl být podpořen nátlakovými akcemi po celé zemi pro maximální možný efekt.

Tentokrát ale budeme potřebovat každého jednoho z vás.

Bez výjimky. Bez výmluv.

Za naši budoucnost. Za naši zem!

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (79 hlasů)

Čech je pozoruhodný živočich,

zničí si svůj vlastní brloh a

ještě nad ním vyvěsí sám

cizí vlajku

Průměrný počet slepic: 4.8 (79 hlasů)
Trvalý odkaz

Jen občas se podívám na televizi. Bohužel přesto že se nedívám nějak přehnaně často, některé reklamy jsem viděl už 50x i vícekrát. Vždy když takovou reklamu vidím říkám si co ten produkt musí být za svinstvo když to potřebuje takovou reklamu aby se to prodalo.

U politického zpravodajství je to hodně podobné. Neustálé vychvalování EU, NATO a USA ve mne budí velmi podobné pocity jako ta reklama. 😊

Průměrný počet slepic: 4.8 (42 hlasů)

In reply to by Freud

Trvalý odkaz

Včera v reklamě na auta se dva teplouši objímají a opusinkovávají. O kus dále ve skeči na hračky černý táta s asijskou mámou ve hře s dětmi této mixáže...Novověcí mičuríni v komerčním sdělení ještě podsunují zvrhlost a zdegenerovanost.

Průměrný počet slepic: 4.8 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

I kdyby se zvedl odpor, tak to ratifikaci v žádném případě nezastaví. Odpůrci amerických základen budou navíc pravdomluvnými mééédii vylíčeni (za souhlasu významné části  české populace) jako extrémisté, komunisté, chcimírové a samozřejmě putinovci. Protože kdo se staví proti plánům EU a USA je co? No samozřejmě automaticky proruský troll. Nicméně pozitivem bude, že se ukáže kdo je kdo, jak včera psal Vidlák v souvislosti s ANO. A na to se těším jak budou lavírovat, aby nakonec potřebné hlasy pětihnusu dodali. Nejvíc ze všeho bych si přál, aby se hlavním vyzyvatelem pětihnusu postupně stalo PRO. Mimochodem dnes má tiskovku k chystaným základnám. Politická divize Agrofertu se v ničem podstatném příliš neliší od pětihnusu a vedení SPD vyhovuje věčná role samotného vojáka v poli. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Jestli by mně v mládí napadlo, že jednou budeme srovnávat sovětskou okupaci 1968 - 91, s americkou okupací 2023 - ∞

Protože tyto nové okupanty z naší země už nikdy nedostaneme.

Ti s námi nebudou diskutovat o stažení domů.

Jak se někde rozlezou, tak zaberou a vlastní navždy.

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

a volby proruské či protiglobalistické národovecké síly, prostě flastenci a dezolati opakovaně v Česku prohrávají. Tedy patřit k Zapadu doopravdy národ chce, nebo mu to nevadí. Zjevně nemá rozumnou alternativu. A představa, že policie či armáda je s flastenci nějak víc než s libtardy či kobliháři je podle mne jen sen a za mne je to dobře, neboť měnit spooečnost se má silou názoru a ne silou násilí.

Průměrný počet slepic: 2.3 (19 hlasů)

Tak to by mě vážně zajímalo, proč chce Černochová " měnit spooečnost se má silou názoru a ne silou násilí" toto činit prostřednictvím základen cizích vojsk v České republice...

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Ta smlouva neupravuje vznik základen v ČR, ale upravuje rámcové podmínky pro situaci, že by na území ČR někdy v budoucnu pobývaly vojenské síly USA. Jinými slovy řečeno, je to taková rámcová smlouva, která se uplatní tehdy, pokud Parlament nebo vláda udělí nějaký souhlas s pobytem vojsk USA v ČR. Pokud by se jednalo o situaci, že by pobyt vojsk měl trvat déle než 60 dnů, pak takový souhlas musí udělit Parlament ČR. Na kratší dobu vláda ČR (podrobnosti v článku 43 Ústavy ČR). 

Podobnou smlouvu už ČR má s NATO, takže nejde zas tak o něco šokujícího. 

Až bude mít v Poslanecké sněmovně ČR většinu ta politická strana (strany), která bude prosazovat jinou zahraničněpolitickou orientaci nebo neutralitu, tak se může zase naše zahraničně politická orientace změnit. Jak ostatně na území našeho státu poměrně dobrým zvykem. Asi má smysl bavit se o tom, ke komu se v zahraniční politice chceme přidat, ale  těžko můžeme být mimo nějaké aliance. Koncept švýcarské neutrality není dosažitelný jen tak a je naivní myslet si, že stačí napsat do Ústavy, že jsme neutrální stát. V podmínkách ČR není žádný důvod, aby jakýkoliv stát naši případnou neutralitu respektoval nebo garantoval. Možná, pokud by si z neutrality udělalo ČR prioritu, tak toho můžeme dosáhnout za cenu řady diplomatických jednání. Ale prozatím musíme někam patřit. O tom, kam to bude, si rozhodujeme ve volbách.    

Názory, že si sem Černochova zve vojenské síly USA, aby potlačily hromadné nepokoje pobouřených občanů, jsou úsměvné.

A pro úplnost, pokud se někomu tato vláda nelíbí, tak není nic jednoduššího, než ji změnit. Já samozřejmě preferuji poklidnou změnu prostřednictvím voleb. Ale jsem si jist, že každá vláda padne, pokud proti ní stojí 300.000 - 5000.000 lidí na Letné. A realita je taková, že tolik skutečně nespokojených odpůrců vlády tady není.  Srdíčka a lajky na internetu jsou balast. Počítá se jen ten, kdo je schopen někam přijít nebo dojet. A jak ukázaly všechny akce PRO, tak takovou podporu prostě nemá. A myslím, že nikdy mít nebude a jeho největším úspěchem bude, že se nechá zvolit do Evropského parlamentu.  

Milkman

 

Průměrný počet slepic: 2.8 (23 hlasů)

ale "jen" o formě našeho fungování v takové alianci. Ale souhlasím s vámi, že desítky tisíc občanů na Václaváku a podpůrné smajlíky na Facebooku nestačí. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Pokud jde o naše fungování v takové alianci, pak zrcadlí naše postavení. Je to prostě nějaká forma platby za ochranu, kterou od USA chceme. Kdyby USA chtělo, aby jim v případě nouze na pomoc přišly vojenské síly ČR, pak by asi taková smlouva byla výhodnější pro nás než pro USA. Až bude světové oceány brázdit naše letadlová loď třídy Tomáš Garrigue Masaryk s 40 Albatrosy 8 generace na palubě a pod hladinou se budou hemžit atomové ponorky třídy Beneš , tak se to třeba i stane :-). Za mne ta smlouva je prostě naplněním naší aktuální zahraničně politické orientace a její obsah odpovídá tomu, že my něco chceme. Prezentovat to jako další krok k tomu, aby vláda mohla na občany ČR poslat cizí vojska, považuji za totální úlet. A o suverenitu jsme už dávno přišli vstupem do EU, respektive přijetím Lisabonské smlouvy. 

Milkman 

Průměrný počet slepic: 2.8 (15 hlasů)

zda tolik chceme my ty základny, nebo zda nám bylo přátelsky doporučeno tyto základnu chtít. A ať je to už naplněním čehokoli, přesahuje to výrazně mandát této vlády. Proto je šokující to arogantní protlačování celé agendy. Na problematičnost jendnotlivých bodů dnes poukázala tisková konference strany PRO. Každopádně k této věci by mělo být vyhlášeno referendum.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Podle mého je to spíše přání naší vlády než vlády USA. Vojenské výdaje federálního rozpočtu USA jsou astronomické a mezi američany velmi nepopulární, zejména pokud souvisí s vojenským výdaji v zemích, které průměrný američan ani není schopen najít na mapě. 

Milkman

Průměrný počet slepic: 2.6 (9 hlasů)

takového jednorázového referenda. Vstup do EU byl také tímto způsobem "požehnán". A to odhlížím od faktu, že se charakter EU následnými smlouvami značně změnil (podle mě v náš neprospěch v souvislosti s další unifikaci a změnou hlasování v Radě), že by bylo žádoucí si tyto změny znovu schválit referendem. 

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

No právě, jestli jste zažil referendum o vstupu do EU, tak si pamatujete na tu mediální masáž. Všude duha a jednorožci a ráj na zemi do pár týdnů. Toto referendům by nebylo jiné. Navíc bohatě stačí šikovně naformulovat otázku (Nechcete, aby ČR umožnila pobyt vojskům USA na svém území) a máte jistotu, jak takové referendum dopadne. A máte absolutní pravdu, že současné EU je úplně jiné, než bylo EU, do kterého ČR vstupovala. Tenkrát jsem hlasoval proti a dnes bych hlasoval úplně stejně :-). Je to byrokratický moloch plná svazáků. 

Milkman

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

že jsem tehdy hlasoval pro a dokonce pracoval v poradenské firmě, která k tomuto účelu pořádala oslavu v Praze, kde nabízela pivo a občerstvení zdarma... Dnes bych si tu pazouru urazil a asi nejsem sám.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

Já hlasovala proti vstupu do EU, intuice mi říkala, že to pro nás nebude dobré. Psala jsem tehdy kvůli tomu i Olze Havlové (bez odpovědi), a tvrdila jsem, že toho budeme jednou litovat. Přítel hlasoval taky proti, ale naši známí byli jak utržení. Stačilo přitom pohlédnout do minulosti, jak s námi bylo zacházeno. Pokud o něco šlo, vždycky to bylo "o nás bez nás". A tak to zůstalo dodnes. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Aha, zmiňuje se jen o „zařízení a prostorách“ na našem území poskytnutých ozbrojeným silám USA, sloužících „ k nerušenému přístupu...pro účely návštěv, výcviku, cvičení, manévrů...doplňování paliva do letadel...přistávání...dočasné údržby vozidel, plavidel a letadel, ubytování personálu, spojení, shromažďování a rozmisťování ozbrojených sil a materiálu“, ve kterých lze „vykonávat stavební činnost“. Pokud se vy usmíváte, že by cizí armáda na "požádání" stávajících kolaborantů nezasáhla, tak já tak klidný nejsem. V historii se to stalo mnohokrát, a co čert nechtěl, vždy se kolem toho nachomýtla US armáda.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

Já pod pojmem základna tedy chápu nějakou část území, na kterém je nějaké vojenské zařízení a je tam stálá přítomnost vojáků (cizích). Jako má třeba USA v Austrálii nebo na Guamu. Nebo něco podobného jako měla sovětská armáda v Milovicích.  Ta "naše" smlouva může být samozřejmě prvním krokem k tomu, aby taková základna na území ČR vznikla, ale není to smlouva, jejímž uzavřením nějaká základna vznikla. Na základě této smlouvy nemůže do ČR přiletět jediný USA voják. K tomu by bylo potřeba ještě nějaké další rozhodnutí vlády (pro pobyt do  60 dnů) nebo Parlamentu ČR (pro pobyt nad 60 dnů). 

Není to tedy žádná "Smlouva mezi vládou Československé socialistické republiky a vládou Svazu sovětských socialistických republik o podmínkách dočasného pobytu sovětských vojsk na území Československé socialistické republiky ", která už jenom zpětně právně řešila skutečnost, že už u nás ta vojska jsou. 

Myslel jsem, že se v dějepisu docela orientuji, takže mi asi uniklo, že by u nás (ČSR/ČSSR/ČR) se u nějakého převratu "nachomýtla US armáda". Vybavuji si teď jen jeden, u kterého byla vojska Varšavské smlouvy.

Samozřejmě se v budoucnu může stát cokoliv, co není v rozporu s fyzikálními zákony, ale za aktuální geopolitické situace mi pořád přijde úsměvné uzavření smlouvy mezi USA a ČR interpretovat jako první krok k nasazení US Marine corps proti občanům ČR :-). 

Asi tak. 

Milkman

Průměrný počet slepic: 1.7 (7 hlasů)

Blbečku, co jsi jistě stál u Muzea a hlídal ukr.vlajku..., pěkně vymytá "hlava pomazaná" :-)))

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

Nemyslím si, že čeští vlastenci a národovecké síly naší země opakovaně prohráli. To se pletete. Vždyť měli dvě volební období svého vlasteneckého prezidenta, který se vlastenecky přestal chovat až poslední rok svého mandátu, a to až po zásadních zdravotních problémech. A ani předešlá vláda lidem ani České republice výrazně neškodila. Pokud si dobře vzpomínám, tak výplata se mi zmenšovala pouze za vlády ODS. Přesně - jako je tomu i teď.

Jestliže jsem vlastenka, neznamená to automaticky že jsem "pro Ruská", ani  že jsem "pro západní". A konec konců když vidím, kdo v západních zemích dnes vládne a s jakými výsledky, uvědomuji si velmi zřetelně, že si lidé při posledních volbách po masívní lhavé masírce zvolili stejně neschopné politiky. Západ zničí sám sebe svou neschopností a dekadencí. A pud sebezáchovy mi velí odtrhnout se včas a vydat se jinou cestou..

Člověk schopný KRITICKÉHO MYŠLENÍ toto vidí velmi jasně. A nepotřebuje se při tom koukat ani na východ, ani na západ. A člověk CHYTRÝ si vybere ze všech možných směrů to nejlepší !!

A ještě k té Policii a armádě..

V obou složkách pracují lidé, kterým stejně jako nám ostatním vládní neschopnost prodraží živobytí. Mají platy tabulkové. Vyšší možná než my ostatní, zaměstnaní mimo státní správu. Ale nakupovat chodí do stejných obchodů a služby využívají také stejné jako my a za stejné peníze.. Jediná jejich výhoda je - dokud nedojde ke státnímu bankrotu - že jim každý měsíc přistane výplata na účtu.

Opravdu si myslíte, že jsou všichni hloupí a dobrovolně se nechají vládou škubat při poslechu tak hloupých argumentů, jaké vláda používá ?? Pokud ano, tak budete asi překvapen.

Přeji všem příjemný podvečer!

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

tato smlouva souvisí s celým vývojem a zřejmě posláním této vlády. Vláda má v parlamentu většinu a v národě se cítí být na koni, protože nemalá část občanů buď nechápe, nebo podporuje.

Snad větší část parlamentní opozice bude stát za občany, kteří se od prvních náznaků přípravy zvací smlouvy ozývají a snaží burcovat. Těmi jsou především občané, účastníci všech setkání a demonstrací minimálně od 3 září 2022, kdy se na Václavském náměstí sešli demonstrující skutečně napříč společenským a politickým spektrem, demonstrací, kterou svolávala dvojice aktivistů Vrábel-Havel, kde se výrazně ukázal Vrábel vedle Skály a celé řady velmi různorodých osobností.

Že následující vývoj "vyprodukoval" rozdílnosti svolavatelů a lidí s rozdílnějšími zájmy z hlediska dalšího vývoje v opozici, je ne příliš dobré, ale zcela pochopitelné. Celkově to nahrává "údržbě pozic" vládního pětislepence.

Poslední vývoj - především "šetřící balíček vlády" a současné řešení vládní koalice ohledně přípravy realizace zvací smlouvy by mělo dát pokyn opozici a zatím mlčícím občanům už ne k obezřetnosti, ale ráznému vymezení se stejným cílem, jako se podařilo zarazit snahu o umístění Amerického radaru v Brdech.

Nepíši nic nového, co už by tu nezaznělo. Výrazně se vyjádřil právě i Rajchl. Ale právě on by měl nyní zahrabat ve své paměti a připomenout si jak vystupoval ve vztahu k některým jiným mimo opozičním subjektům. Jeho dělení k ničemu nepovede. Obrana proti schválení zvací smlouvy parlamentem je v jednotě národa, který by se měl ozvat většinou a to jak na náměstích, tak na podpisech rezolucí a petic navrhnutých i těmi, které Rajchl nepovažoval, nepovažuje a do budoucna nechce považovat za politické partnery. Výrazně by se měl vyjádřit, že mu nejde jen o spojení s odbory, jejichž vedení v osobě Středuly nemá na růžích ustláno.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážený pane, 

jsem rád, že jste to téma otevřel. Celý problém neúspěchu (zejména mimoparlamentní) opozice se dá vyjádřit slovy "příliš mnoho slimáčků a málo kapustičky". Všichni tyto mimoparlamentní vůdci totiž loví ve stejném rybníčku. Podle mého je kapacita takového rybníčku zhruba 300 -500 tisíc voličů. Pakliže se chcete dostat do nějaké volené funkce a zastupovat voliče, tak potřebujete zhruba právě tolik voličů. Takže z mého pohledu je to jen o tom, že je sice mnoho povolaných, ale málo vyvolených (resp. zvolených :-)). Kdyby jim všem skutečně šlo o nahradit tuto vládu a "zachránit" lid, tak se prostě sjednotí a máte tu novou vládu za chvíli. Právě ta neochota k tomu postupovat jednotně, je hlavní příčinou mizivé úspěšnosti těchto spasitelů.

Milkman 

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)

se snaží nelovit jenom ve "vlasteneckém" rybníčku a bude usilovat kromě hlasů SPD i o voliče Ano a ODS. Samozřejmě kromě sesbírání co největšího počtu z onoho milionu propadlých hlasů v posledních volbách. Na rozdíl od Okamury si snaží budovat i nějaký koaliční potenciál a zbavit se extrémistické nálepky, kterou jí přidělila pravdolásková mééédia. Ostatně, na své akce Česko proti bídě zvalo PRO i zástupce Ano a SPD. Z SPD přišel více méně vedení trochu natruc vystupovat Foldyna a Babiš to pro jistotu svým lidem zakázal...

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Já ten rybníček definuji trochu jinak, a to jako voliče v podstatě levicové voliče, kteří vyžadují sociální sát, který se má starat o všechno, důchody počínaje a levným bydlením konče. Je to taková průnik množin voličů KSČ(M), Babiše, SPD nebo kdysi Sládkových republikánů. Společným jmenovatelem je nadávání na vládu a nespokojenost s tím, jak "to tam nahoře dělají" a zároveň vyšší sklon k tomu nechat se nalákat kdejakým spasitelem, který jim naslibuje hory doly. Já od vlády nečekám nic, každá byla podle mne více či méně špatná. Takže volím podle toho, abych podpořil tu stranu, která je podle mne nejmíň mizerná. Zatímco voliči z toho úmyslného rybníčku podle mne věří tomu, že existuje nějaká vláda, která může být dobrá. Tomu já nevěřím. 

Milkman 

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Já Vám nevím, podle mne je pan Rajchl jenom další filuta, který pochopil, že se po zádech lidí, kterým se nedaří dobře, může snadno dostat do Evropského parlamentu (což je podle mne jeho hlavní cíl) a tam se poklidně zašít. Případně se zašít do Senátu. Tolik hlasů, aby mu to vyšlo, je schopen při troše štěstí sehnat. Do sněmovny mu to podle mne nevyjde, nanejvýš si tam může prosadit pár poslanců. Na to, aby sestavil někdy vládu to rozhodně nevypadá. Samozřejmě se mohu mýlit, ale klidně bych se vsadil, že JR bude kandidovat do Evropského parlamentu, kde samozřejmě nezmůže vůbec, ale vůbec nic. Příkladem může být Mach ze Svobodných, který se také v EP rozpustil a zmizel. Pokud má být JR uvěřitelný, tak by měl prohlásit, že do EP kandidovat nebude, maximálně si může otestovat volební potenciál, ale v případě zvolení bude dál usilovat o vstup do Poslanecké sněmovny. Pak bych mu věřil, že má skutečně zájem něco udělat pro své voliče. Ale jak jsem někde již zaznamenal, tak se JR vyjádřil, tak, že pokud by byl zvolen do EP (čímž připustil kandidaturu), tak dá svůj plat na charitu (jak jinak :-)). Takže bych si na to klidně vsadil, že bude dělat maximum pro to, aby se dostal do EP. Tím má o důchod postaráno (vzhledem k tomu, že každý europoslanec má na nárok na zvláštní důchod od 63 let, a to ve výši 3,5 %  platu europoslance za každý celý rok ve funkci). Takových lidí je politika plná, abych to nekritizoval jen u něj.

Milkman   

 

Průměrný počet slepic: 3.5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

A k těm předraženým eroplánům. Znovu nám hoří u Pravčické brány. S otevřenou pusou jsem loni hleděl, že my nemáme hasební letadla, že musí škemrat za humny. Nikdo by ani nepípl, když bychom koupili takovéto letou ny třeba dva, abychom byli připraveni při vysušování krajiny na tyto pohromy. Ne, my musíme mít ausgerechnet stíhačky na dluh mnoha generací,a naprosto na hovno, ale na hašení plošných požárů máme nakonec jen namočené haluze.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdyby to nebylo k pláči, tak by to bylo k smíchu.

 

Naše ukrajinská vláda s Fialenkem v čele darovala bývalé Ukrajině české houfnice Dana.

Ukrajinští náckové si je přirozeně pomalovali nacistickými symboly.

A je z toho poprask.

Ale ne takový jaký by normální člověk se selským rozumem očekával.

"ČR se ohradila proti křížům na technice dodané na Ukrajinu"

" že to zbytečně poškozuje reputaci Ukrajiny a dává munici konspirátorům".

Takže těm blbcům na tom vadí jen to, že se opět odkopali. ;o))

 

https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-cr-se-ohradila-proti-krizum-na-technice-dodane-na-ukrajinu-40432000

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Přesně tak. Našim blbečkům to vadí jen z tohoto důvodu. Dovnitř si dejte třeba Hitlera, tam to nebude tak tak vidět... :-)) . 

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)