Zase se nechal slyšet....

Autor
Štítky

Musím říci, že bych si reprezentativního prezidenta představoval maličko jinak než Zemana. Ale neříkám to pro jeho názory, spíš pro jeho stáří. Stejně tak mám poněkud jiné představy o nástupci TGM. Zkrátka jsem stejný český sentimentál, jako tady většina. Mám oči navrch hlavy, když potkám skutečného gentlemana anglického střihu. Zeman takový není. Ale je fakt, že Jan Žižka vypadal spíš jako Zeman než jako princ Philip.  Zkrátka v čele státu by se mi líbil někdo, kdo by jako v Anglii dělal tu stabilitu, soulad s tradicemi, sepětí s dějinami a vlastní minulostí. Ale jak to dělat, když se u nás co třicet let v podstatě mění režim. 

Co ale Zemanovi rozhodně nemohu a ani nechci upřít, je jeho vlastní konzistence. Když se podíváte na jeho projevy před novináři, tak je pořád stejný. Od té doby, co se v devadesátých letech dostal do čela ČSSD, tak se prakticky nezměnil. Jistě, i on musel poupravit svoje postoje tak jak jdou dějiny, ale pokud někoho Zeman v prezidentské funkci překvapil, tak je to ignorant, který se začal o politiku zajímat až ve chvíli,kdy mu to na fejsbůku doporučil Dominik Feri. Za Vidláka říkám, že nejsem Zemanem nijak překvapen, dělá to, co se od něj dalo čekat. Z hlediska své osoby je naprosto konzistentní.  Od doby, kdy byl premiér, přes dobu důchodce, co se podle své knížky mýlil v politice až dodnes je pořád stejný. Je samozřejmě starší a stáří spíše zdůrazní osobnostní negativa (což platilo i pro Komenského), chodí mu to hůř, tělo už neslouží jako kdysi, ale mozek mu zůstal. Nedostal žádného Alzheimera, v tomto případě mozek vítězí nad svaly. 

A taky mu nemůžu upřít, že své protivníky převyšuje o tři levely. Opět se teď v týdnu "nechal slyšet". To je můj oblíbený termín Vidláckého Zemanologa. Zeman to tak dělá pořád. Tu a tam, vlastně jen tak mezi řečí utrousí nějakou poznámku. Tu a tam nejapnou, tu a tam zajímavou... Většinou to nemá nic společného s realitou. Na začátku svého funkčního období utrousil pár poznámek o Klausově amnestii, řekl jednu větičku o profesoru Putnovi, řekl v televizi sprosté, ale trefné slovo a potrefené husy pak už udělaly všechnu práci samy. Zeman neudělal nic. Jen se nechal slyšet, nesplnil prakticky nic ze svých hrozeb, nikdy nedohnal ústavu na hranu, ale bohatě to stačilo na to, aby každý v této republice věděl, kdo je to katolická buzna, co znamená doopravdy pussy riot, a jak noblesní jsou doopravdy rektoři. Stačilo jedna dobře zvolená větička a příslušný politik či veřejný činitel se dál už znemožnil sám. 

Teď to není jiné. Zeman se zase nechal slyšet, že si ústavu vykládá tvůrčím způsobem. Že je tam napsáno, že prezident může rozpustit sněmovnu, ale není tam že musí. A ono to tam takhle opravdu napsáno je. Zeman neřekl, že to takhle udělá. Dokonce to tak zcela určitě neudělá. Ale opět to stačilo na to, aby ze sebe prakticky všichni prezidentští kandidáti udělali blbce a vedle novinářských presstitutek na tuhle větičku reagovali jak lumíci na útes. Zeman zase nemusel udělat nic. On si jen tak volně pokecá s nově zvolenými politiky, vlastně se ničeho nedobere, ale všichni mají plné gatě a ještě se nic nestalo. 

Tomio Fukušima už nebude kandidovat na prezidenta... Okecávat to může jak chce, ale starý kohout stále ovládá smetiště a i když mu už ocas pelichá, ještě pořád má víc sil, než by se zdálo. Člověk se skoro nemůže ubránit dojmu, že sice Babiš vyhrál volby a dostal pověření sestavit vládu, ale vládu sestavuje Zeman a ne Babiš. Je sice pravda, že volby vyhrál oligarcha a byznysmen té nejtěžší váhové kategorie, ale ten neuropatický Zeman, zadýchávající se i krátkou chůzí nebo delším projevem ve stoje, právě tenhle Zeman to má pod kontrolou a i když není tak velký jako Babiš, umí mu sedět na ramenou a vidět dál. A někde hluboko dole se houfují kandidáti a doufají, že tu kobru udolají pravdou a láskou. Vidím to jenom já sám a nebo máte také dojem, že vládu nesestavuje Babiš, ale Zeman? 

A vsadím se, že Zeman má i plán B, kdyby náhodou ty volby prohrál. Jako že by jestě stihl nějaké velké číslo Babišokamury a udělat to tak, aby si novopečený prezident užíval oligarchu a xenofoba ještě hodně dlouho. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Drahý Vidláku, Zemana mám vcelku rád, leč doba pokročila a staří psi již nemají co nového nabídnout. To je největší nebezpečí. Nová doba, noví lidé, nové názory, nový život. Přirozeně nevím zdali to vše nové bude i lepší. Vím jedno, pokud to nevyzkoušíme, nedovíme seto. Všichni ti, co jsou spojeni se "starými" pořádky jsou zbyteční, až škodliví. "Nové" pořádky musí začít budovat mladá generace, možná to jsou právě piráti. V každém případě je to naděje.
Tak nevím, radovat se, že to ten starý mazák zase dá a bude kut ty své pokleslé pikle, nebo se radovat z opaku. Nakonec, v kandidující smečce není vidět nikdo, kdo by byl onou novou silou vpřed.

Zatím bez slepic

Blbost, staří psi mají co nabídnout, proto je tam Zeman a "mladík" Babiš a piráti i když jim "teče mlíko po braně" mají jenom 10 procent...
A staré pořádky? Kalousek byl v národní frontě, domlouval podporu u komunistů a stále tam je, takže i tato teorie padá...
Nové pořádky mladá generace? Babiš co vlastně od minulé vlády buduje to dělá navzdory polovičnímu věku Sobotky a navzdory mládí pirátů...

Co tedy závěrem? Platí to co v přírodě, k moci ve smečce/tlupě získává ten co na to má a nezáleží na mládí, podle schopností tam bude jedno období (věci veřejné) jiný (jako Kalousek) celý život.
Za mě se mýlíš v tom, že mládí mění svět, svět mění ti silní bez ohledu na věk.

Zatím bez slepic

Pokud se 19. století říkalo století páry, pak 20 století může být právem nazváno stoletím dluhu. Zřejmě soudíte, že je to tak nějak napořád: stále vpřed za dluhy krásnější.

Zklamu vás, dostáváme se v tomto směru na hranu a nikdo neví co s tím. Kapitalismus dobře fungoval, pumpoval majetky od většiny k menšině, socializoval neúspěchy a kapitalizoval úspěchy. Migrační vlna je jen a jen drobný dílek budoucnosti. Pro nás je to taková kladná zpětná vazba. Víc migrantů, víc ekonomické chudoby.

Z těchto důvodů je třeba nových pohledů. Staří kusy jej nemají a objektivně ani mít nemohou, dokonce se to od nich ani nečekáme.
Z těchto a především těchto důvodů je třeba jiných myšlenek. Zkusit se dostat z chomoutu stále rostoucích dluhů a tím ODpumpování hodnot z rukou většiny.
Nakonec, nepůjde li to po dobrém, půjde to po zlém. To víte, většina nehledí na nějaké ty menší ztráty. Asi věříte, že budete na té správné straně.

Liberté, égalité, fraternité s dluhy.

Zatím bez slepic

A o čem píšete teď o systémech nebo dále rozvíjíte že mládí něco mění? Chcete tedy napsat, že jenom mladý člověk může vymyslet něco nového přinést novu myšlenku změny? Tedy, že změna systému nikdy nemůže být jenom pokusem silnějšího psa získat moc nad davem a vlastně zneužití myšlenky nějakého mladíka, ale i staříka či člověka v nejlepších letech co myslí "progresivně" nějakým psychopatem apod. nelze, že změnu přinese mládí ne boj těch nahoře, kteří ho zneužijí k oslabení protivníka?

Fakt nevím co má společného "nástroj" kontroly nad lidem(který kontroluje silnější pes bez ohledu na věk), či "výrobní prostředky" (které kontroluje zase silnější pes bez ohledu na věk), společného s myšlenkou "změnu vždy přinese mládí"? Jasně, že platí, že mládí rebeluje, protože hormony v krvy nedovolí až na výjimky nic jiného, ale fakt přináší zmenu to mládí nebo to mládí je často zneužito někým, aby získal moc právě protože je naivní a věří skoro všemu, ale starší lidi co se už spálili nevěří každému šmejdovi a tak demagogicky jim je přisuzována nálepka, že nechtějí změnu k lepšímu?

Zatím bez slepic

Je ještě jedno vysvětlení, že protivníci jsou natolik slabí nebo neschopní, že vedle nich o životem a věkem oškubaný kohout vypadá jako hrdina.

Zatím bez slepic

Nemám s tím problém,dát šanci mladým,ale až po určité zkušenosti.
Jistě víte,že mladému nezkušenému řidiči,nesvěří řízení autobusu pro přepravu osob a podobně to musí platit i v politice.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

No zemědělče, moc jste mne nepotěšil. -- Oni než nabudou zkušenosti, které budou podle vašich představ to pravé ořechové (jestli vůbec někdy), tak nejspíš dřív ti slabší (poctivější) kusy odpadnou, zajdou na civilizační nemoce, zblázní se nebo se stanou totálně apatičtí a zhajzlíkovatí, aby to nějak vydrželi.

Zatím bez slepic

Pan Gross, tak mladý a z lidu, že ani vzdělání nepotřeboval a jak dopadl. Ve Francii maj plastového panáčka, co kromě nadávání na východoevropany nic moc nepředvedl, nemá žádný plán ani vizi a země se mu rozpadá, v Paříži spí po ulicích bezdomvci a ilegálové z Afriky a do arabských předměstí se bojí policie. Nic s tím nedělá.

Sympatický mladíček Kennedy taky skončil neslavně a jeho bezelstný bráška i syn taky.

Myslím, že většina voličů na to půjde jak holka při hledání chlapa (cucáci ať zatím dospějou) nebo pacient při hledání chirurga.

Z těch mladých nám bude stačit jeden, co tam přežije aspoň do důchodu. Jestli někdo nezvládne českej parlament, tak na mezinárodní scéně zklame o to víc. Na mistrovství světa se také posílají vítězi národních soutěží.

Zatím bez slepic

Přesně a lépe doplněno.

Zatím bez slepic

Jen potvrzujete ono rčení,politika je svinstvo,takže takoví politici na porážku,Vidlák to umí.
Dokud budou politici jednat nečestně,vychcaně,musí počítat s těmi porážkami.

Zatím bez slepic

Ale blbost, řekl jenom, že když o sobě mladej seběvěnomej člověk co všechno zná , všude byl a vše umí má přejí s bohorovným klidem a ukázat k počítači/mašině/zednické lžíci se slovy tak se ukaž a jeslti nelžeš máš ten flek.

A to, že se to neříká starým je pouze o tom, že staří nepíší do "životopisu" tolik pohádky a automaticky přepodkládají, že buodu muset ukázat, že něco umí a nevztekají se, když to po nich někdo chdce, protože život je naučil, že to je normální.

Jinak řečeno, pokud někdo komu je 45 něřídil nikdy autobus a nemá praxu tak ho pošlou stějně k šípku jako toho 18náctiletého mladíka. Ale tento rozdíl ty nechceš chápat...

Zatím bez slepic

365pills viagra <a href=" https://viagracnd.com/# ">purchasing 50mg viagra xxgwjmz</a> - viagra with dapoxetine canada
https://viagracnd.online# viagra coupon code
what does viagra do? [url=https://viagracnd.online#]best viagra online[/url] alcohol and viagra

Zatím bez slepic

amoxicillin online without prescription <a href=" http://amoxicillinamoxilcheap.online/# ">buy amoxicillin</a> - amoxicillin without a doctors prescription

Zatím bez slepic

medications online <a href=" http://pillgtr.com/# ">buy prescription drugs from canada</a> - ed remedies

Zatím bez slepic

how much is viagra <a href=" http://viagragtr.com/# ">viagra without a doctor prescription usa</a> - price of viagra

Zatím bez slepic

the effects that viagra and cialis have on women <a href=" http://cialisgtr.online# ">cialis 20mg mailorder abilene</a> - cialis soft tabs canadian pharmacy

Zatím bez slepic

free shipping cialis usa <a href=" http://cialisgtr.com/# ">cialis no prescription canada</a> - selling cialis in us

Zatím bez slepic

cialis viagra levitra young yahoo <a href=" https://cialismgz.com/# ">cialis no prescription canada</a> - do i need prescription for cialis in usa

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

známý náběh na vidle jistou gymnastkou, která prezidentovi vyčítala krátké kandidátství v KSČ a on se jí ruče zeptal co že jí vedlo k veřejnému darování metálů generálnímu tajemníkovi KSČ, načež se ona stařena vzteky rozbrečela do kamer. A také slavné odeslání Beneše do Haagu Schwarzenbergem, což byl vyprovokovaný majsterštyk Zemana.
No a na nového "hlavního soupeře", takto vzhledem gentlemana, bude asi stačit, aby se pan prezident zeptal týden před rozhodujícími volbami, zda ještě Drahoš trvá na svém podpisu pod Výzvu vědců, stále dostupnou na internetu, vyzývající k vítání uprchlíků z roku 2015. A bude vymalováno.

Zatím bez slepic

Přesné a pravdivé.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zdravím Vidláku,
postřehy dobré ... pravda je, že Babiš má menší podíl na sestavování vlády než Zeman.
Nicméně ani Zeman není zdaleka všemocný.... ono s těmi všemohoucími v české a nejen české politice je to v současné době nepřehledné.

Na konečné podobě české vlády se budou do značné míry podílet osoby, které mluví pouze anglicky a německy - a jejich tuzemští pošťáci a loutky.
(Bakaloidy, blébotkovské zástupce ČEZké postrepublikyz hladu vynechám - za chvíli je poledne a ještě jsem nesnídal... a za vlády německého Kancléře se zpívalo Dnes nám patří Německo, zítra celý svět, za vlády Kancléřky s zpívá Dnes nám patří Řecko a Česko, zítra - co nám dovolí Turkové a USA.)

Přičemž knečná podobačeské vlády se může stabilizovat třeba až po předčasných volbách a Zemanově zemření... pomalá otrava, infekce či rozvrácení imunitního systému způsobící jeho předčasnou smrt je relativně levná a mnohokrát vyzkoušená záležitost. Zeman jim ovšem bude zatím pilně házet rajčata do větráku.

Je to - nemohu to říci jinak - kapámek hajzlík: To jak neustále vyprovokovává tuzemské presstituty a priodicky vypisuje Mistrovství Česka ve skoku na špek si zalouží můj zdvižený prstík a tvrdou výtku:

Tytyty, Zemane, jsi ošklivé kačátko!
Trestuhodně zneužíváš své intelektuální převahy, to ti ve škole kamarádi neřekli, že do chrastí se nebije?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pro úřad prezidenta republiky po stránce věku přece jen preferuji uchazeče, ktrý už vidí i za kopec.

Zeman o co hůř chodí, tím lépe mu to myslí. Není vítač, netulí se v kavárně, úmí říct blbcům, že jsou blbci. Má své chyby, ale pokud nepříjde někdo lepší s uvedenými vlastnostmi neopomenu v žádném případě jít s celou rodinou k volbám a hodíme mu to.

Mainstrém o něm neřekne a nenapíše nic dobrého, pokud už musí dát do novin jeho fotografii, tak se sejdejde koncílium, aby vybrali tu nejméň lichotivou. I přes akovou naprostou mediální vendetu si myslím, že má Zeman slušnou šanci na vítěztví.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dovolím si poznamenat, Zeman nekrade, pokud by tomu někdy tak bylo, tak už to naši všehoschopní novináři vyšťárali. Myslím, že v uplynulých téměř třiceti letech je to u našich politiků výjimečná vlastnost. Mimo jiné i proto bude mít můj hlas.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mám oči navrch hlavy, když potkám skutečného gentlemana anglického střihu. Zeman takový není. Ale je fakt, že Jan Žižka vypadal spíš jako Zeman než jako princ Philip.

----------------

Bůh nás ochraňuj před princem Philipem.

Tady dole máte nějaké jeho známé výroky. Na rozdíl od Zemana, kterej má své výroky promyšlené na několik tahů dopředu a jestli šokuje, tak protože šokovat chce a něco tím sleduje.

Princ Philip na rozdíl od Zemana, je jenom panák, kterej pleskne, co ho první napadne. Jeho úkol byl udělat královně děti a dělat ji společnost.

Osobně mi jeho názory přijdou zábavné, ale jsou to názory někde z hospody či bulvárního plátku...

http://g.cz/britsky-princ-philip-se-v-95-letech-louci-pripomenme-si-20-…

http://www.info.cz/magazin/prostoreky-princ-philip-odchazi-pripomente-s…

... jeho otcovské kvality jeho intelektru odpovídají. Utrápený výraz Prince Charlese je jeho dílo a za zájmem Prince Charlese o ekologii stojí to, že tatík princ Philip ekologií pohrdal a syn ho tak mohl, jakoby nic, vysírat.

Co se původu Prince Philipa týče, tak je princ řecko-dánský z německého rodu. Zrovna on s tou starou Anglií zas tak společného nemá, hlavně ho tam v dětství odvezli a on tam vyrostl.

Vždyť i to jméno si musel poangličtit. Ale to je u anglické královské rodiny běžné, v podstatě to jsou němci. Královna Viktorie byla z Hanoverského domu, její syn Saxe-Coburt-Gotha, její vnoučci byli mezi jinými německý císař Vilém II a ruský car Nikolaj.

Z těch dvou je to Zeman, kdo symbolizuje stabilitu, soulad s tradicemi, sepětí s dějinami a vlastní minulostí. Je to Čech skrz naskrz a je v Čechách.

Nevím proč se někteří češi tak upnuli na anglickou šlechtu a angličany vůbec, ale je to výraz nízkého sebevědomí.

Jestli chcete být jako angličani, tak buďte sami sebou, posílejte do prdele každýho, kdo se na vás vyvyšuje, rvěte se za své do krve až do hořkého konce i kdyby vás to mělo stát život, nikomu nedávejte nic zadarmo, když můžete někoho přechytračit, tak to udělejte, buďte hrdí na svý předky a jestli něco máte rádi, tak se nestarejte, kde vám kdo říká, že to je lepší. Podívejte se na nějaké anglické dokumenty na Zoom, to je sebechvála pořád dokola. Tohle jsme dělali dobře, tohle jsme vynalezli, tohle jsme vymysleli. - Témata jako "jak jsme rozbili z vlastní hlouposti naše krásné impérium", "jak jsme odvezli náš textilní průmysl do Číny", "jak naše dcery znásilňují pakistánci," "jak jsme vraždili domorodce všude po světě," "jak je příšerné naše veřejné školství" - to se v Anglii nenosí. To se sem tam uzná, ale rychle zase zpět k sebechvále.

Angličan statečně žere fazole v rajčatové omáčce a odporný klobásky plný jíšky, protože tak se to jedlo doma a nezajímá ho, že ve Francii mají k snídani kávu a croissanty. Angličan miluje své papundeklové řadové baráky, kde slyšíte když se projde ve vedlejším baráku po chodbě. Angličam miluje své jiholondýnské ulice s monotóně stejnými řadovými domky (bylo třeba šetřit na architektech a jeden plán stačí) z tmavohnědých neomítnutých cihel. Tam kde na vás padá deprese z té monotónosti v barve hovna, angličan je nadšen tou viktoriánskou střídmostí (lakotou developera) a cítí povinnost to chránit a nevylepšovat.

Když si angličan zajde na indický, thajský nebo jamajský jídlo, tak to není, aby si dodal konsistence, že má něco extra z ciziny a předvedl se, ale proto, že mu to doopravdy chutná a ti méněcení cizinci aspoň umí udělat dobrý jídlo.

To co vidíte tady v český restauraci, totiž podniktele, co se bojí si dát svíčkovou či vepřo-knedlo, na který má chuť a místo toho si objedná nějakou hogofogo předraženou sračku s krevetama a mušlema, nebo "pravý italský" rizoto což je rozvařená rejže s parmazámem, místo českýho rizota s masem a zeleninou, tak jak to měl rád na základce, tak to v Anglii nevidíte.

Když chcete bejt jako Angličan, tak buďte hrdej na husity, protože něco takového jinde nemaj. Buďte hrdej na Obrození, protože to málokterej národ dokázal. Buďte hrdej na to, jak jsme se v devatenáctým století sami industrializovali i jak jsme se po válce šikovně zbavili sudeťáků. Na to by byl hrdý Angličan, kdyby to byla jeho historie.

Jestli při tom někde chcípla nějaká sudeťačka nebo sudeťáckej fakan, tak to berte statečně jako angličan a mávněte nad tím rukou, že to byla stejně správná věc. Angláni se taky nijak netrápí německejma dětičkama uhořelýma při bombardování Berlína či Hamburku a berou za své přirozené právo někde v ústraní rozbít hubu každému, komu by se na tom snad něco nelíbilo.

Zatím bez slepic

Je něco špatného být hrdý na své předky jako Angličané?

Ale chápu, tobě vadí jeho názor a místo diskuse začneš ponižovat. Fakt nebude lepší když půjdeš na Idnes, kde to ocení, zde nejsou lidé co oceňují ponižování místo diskuse, protože navíc bohužel nemáš ;)

Zatím bez slepic

Idnes občas čtu a Novinky taky, nepíšou špatně. Komentáře někdy rychle projedu -- většinou nesouhlasím.

Zatím bez slepic

In reply to by trollík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nu, odpověd na otázku nikdy nepíšeš a vždy odvádíš hovor jinam, chápu, pak už je zbytečné s tebou vést hovor o čemkoliv, když ani neudržíš pozornost...

P.S. Prošel jsem si schválně všechny tvoje příspěvky u 3 článků a tvoje potřeba označit nálepkou je asi moderní?

Zatím bez slepic

Je něco špatného být hrdý na své předky jako Angličané?

Ale chápu, tobě vadí jeho názor a místo diskuse začneš ponižovat. Fakt nebude lepší když půjdeš na Idnes, kde to ocení, zde nejsou lidé co oceňují ponižování místo diskuse, protože navíc bohužel nemáš ;)

Zatím bez slepic

Ce a ta sanatate?

Zatím bez slepic

jako Vidlák, ale nemohu jinak, než vyslovit pouhý souhlas. Jak s obsahem, tak s formou. Skvěle vystiženo, dobře napsáno.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

ano je to v podstatě germánská dynastie z obou stran. Existuje fotografie z roku 1936, kdy princ Philip kráčí v průvodu důstojníků SS na pohřbu své sestry. Taky byl vyhnán ještě před tím z Řecka a byl, zbaven zdejšího občanství. Život dlouhý a pestrý.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Všem, co se neustále ze všech stran navážejí do Zemana, bych odpověděla s Jarkem Nohavicou:

"Ty, Zino, na Zemana mi nešahej, ať si je, jakej chce, je náš."

Pořád se nemůžu nabažit připitomnělé scénky z pořadu S politiky netančím (nebo tak nějak) v roce 2003 (nebo tak nějak), kde Bubílková a Šimek předváděli, jak to bude vypadat, až Zeman bude jednou prezidentem. To bylo v dobách, když ještě existovala docela skvělá politická satira a TV neovládalo ptydepe politické korektnosti.:

Prezident Miloš Zeman a jeho novoroční projev
https://www.youtube.com/watch?v=-uIdLBJeFdE

Zatím bez slepic