Štěstí?

Autor
Štítky

Ještě jednou se vrátím ke včerejšímu článku a komentářům. Zaznělo tam, že nestačí mít jen tu rodinu, zázemí, víru, ale že člověk musí mít nejdřív štěstí. Protože pokud ho nemá, je mu všechno to ostatní dost na nic.  Tož zkusím k tomu napsat nějaký vidlácký postoj: 

Jsem prvorozený syn. Ten, který mladšímu bráchovi prošlapával cestičku. Na mně se rodiče tu výchovu učili, já byl celoživotně tím experimentem, co se ještě smí a co už je za hranou. Ale to asi leckdo ze čtenářů zná. Prvorozený musí být doma vždycky v osm, dvojka je vlastně špatná známka, kamarádi odvádějí od učení, rodiče všechno řeší, všechno chtějí mít pod kontrolou. Ten další v pořadí už to má jednodušší. Starší brácha už rodičům na vlastním příkladě ukázal, že svět se nezbořil a tak je mladšímu dovoleno podstatně víc. 

Na druhou stranu, táta mi nedal špatný návod pro život. Dohlédl, abych neflákal učení, vysvětloval mi, že na holky mám dost času, zdůrazňoval předmanželskou čistotu a důležitost si ženu dobře vybrat. Bylo to dílem domlouvání, dílem vydírání, sem tam to bylo jak v policejním státě, tu a tam mě to nebetyčně žralo. Ženil jsem se pak ve čtyřiadvaceti se svojí první a jedinou. 

Ne, že bych si také nechtěl užít nějakých milostných dobrodružství. Záviděl jsem svým kamarádům jejich zážitky, také jsem chtěl být lev salónů, užít si nějakého volného sexu, zklátit holku... no prostě dosaďte si ty pubertální silné řečičky... Moji kamarádi řešili, s kým se rozejít a s kým ne, prožívali lásky i dobyvatelské úspěchy a já se sotva dopracoval k nevinnému polibku. A když už se našla příležitost k hříchu, zabránila tomu šílená tréma a křesťanské vědomí hříchu v té nejpámbíčkářštější podobě. Zkrátka nejdřív kostel, potom postel... 

Ale díky tomu nemám nikde žádné nechtěné dítě, nezlomil jsem žádné holce srdce, nezkomplikoval jsem si život, do manželství a vztahu jsem vstupoval bez nevyřešené minulosti svojí trpělivostí jsem dokázal i své nastávající, že mi jde o víc než ji dostat do postele. Ona totiž měla z domu podobnou výchovu a hlavně jí vysvětlovali, že ten pravý se pozná právě podle toho, že jí nejdřív navlíkne prstýnek a až pak s ní vleze pod deku. Oba jsme měli dost času se poznat a oba jsme za sebou už měli předchozí odmítnutí, kdy se nám na našich partnerech něco nezdálo a ukončili jsme to dřív než  jsme udělali něco nevratného. A i když jsme měli dost času se poznat, netrvalo naše seznamování a ujasňování zase tak dlouho.  

Já bych řekl, že takhle se chodí tomu štěstí naproti. A není to jen v oblasti partnerské. Obodobně to funguje, když v práci poctivě pracujete, nevyhýbáte se odpovědnosti a snažíte se o zdravé vztahy na pracovišti. Obdobně to funguje i mezi přáteli. Na začátku je prostě nebetyčná nuda šedivého maloměšťáckého života bez vzrušujících dobrodružství. A všichni víme,že to funguje. Máme to od rodičů, ze školy i z pohádek. Hlavně v klidu, zdravé vztahy, schopnost překousnout nějakou křivdu a ono to půjde...  

Jistě, opravdu se tu a tam stane, že manželka zblbne a ze dne na den otočí a nic s tím neuděláte. Tu a tam se stane, že manžel začne chlastat a taky se to už nenapraví. Ale to nejsou běžné případy. Běžně manželka nezblbne ze dne na den, ale spíš dlouhodobou frustrací, když zjistí, že si špatně vybrala. A manžel začne chlastat, protože se ukáže, že si jeho choť nese do života ještě pár nedořešených předchozích vztahů, tajných lásek a tak podobně. Nebo se ukáže, že šli do vztahu s tím, že ani to vlastně ani nemysleli vážně. A pokud v tom jsou ještě děti z předchozích vztahů a tedy i nějaký partner rodič z předchozích vztahů a nějaká rodina partnera z předchozích vztahů,to už pak opravdu člověk musí mít hóóódně štěstí, aby takový vztah vyšel a dobře to dopadlo.  

Většinu nám doma řekli, jak to udělat, aby člověk to štěstí měl. Ale takový návod je k uzoufání. Znamená to si ledacos odepřít. A nejen si odepřít něco, na co nemáme, ale hlavně si odepřít něco, co je volně kolem nás a může to mít každý. Není problém odepřít si Jaguára, když je šrajtofle prázdná, ale odepřít si holku, která je přiopilá, svolná a šeptá vám do ouška rajcovní věci, to už je jiné kafe. U toho musí být buď silná vůle, dohled rodičů a nebo pečlivé plánování, aby k takovým situacím raději ani nedošlo. 

Masaryk kdysi napsal, že člověk není ani tak obětí osudu, ale spíš obětí sama sebe, svých vášní a nedostatků. Myslím, že to velká pravda. Já sám jsem si nikdy život nestačil zkazit. Částečně za to může výchova, částečně rodičovský dohled a svůj díl sehrála i plnohodnotná křesťanská propagamda. Ale dovedu si představit, kolik energie, času, peněz i emocí je třeba investovat, aby člověk nějakou svoji životní chybu napravil. A mnohdy jsou to chyby, se kterými se dá jedině žít, ale které se už nesmažou. 

O rodinu či partnera můžete přijít při autonehodě, ale většina lidí o ně přijde při banální hádce zpravidla z důvodů vyhřezlé minulosti nebo neochoty překousnout nějaký problém. O děti také můžete přijít z důvodu nemoci, ale většina lidí o ně přijde kvůli dlouhému rozvodu a tahanicím u soudu. To už není o štěstí či smůle, spíš o hlouposti a neschopnosti vidět dál než na špičku nosu. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Já bych řekl, že takhle se chodí tomu štěstí naproti.
- Já bych řekl, že takhle štěstí přijde až za váma. Pak už to jde samospádem.

Přečtěte si, co jste napsal ještě jednou. Váš OTEC se vám VĚNOVAL, dával vám NÁVOD na život.- To si myslíte, že se to děje každýmu?

- Já se vám snažím říct, že to, co vy máte za automatické, zas tak automatické není a vlastně je to privilegium.

Otcové umírají, otcové odcházejí od rodin, končí ve vězení, matky je vyštípají, jsou věčně někde za prací, děvkama či obojím, maj dost starostí sami se sebou, svojí tajnou homosexualitou, svým alkoholismem, dalšími závislostmi atd, atd.

Dostával jste od malička předžvejkaný všechny otcovy životní zkušenosti (jak to má bejt v ideálním světě). Dvacet a něco let životních zkušeností od člověka, který se zvládl uživit, oženit, mít dítě. Stačilo vám jen kopírovat jeho, abyste měl stejný výsledky. - To je přeci něco jiného než sám učit z vlastních průserů a neúspěchů, jichž si ani nejste vědomej.

I když s vaším otcem třeba nesouhlasím úplně ve všem, tak to je spíš kvalitní péče. Dopředu jste věděl, že tady u toho je potřeba na něco dávat pozor, tady je třeba o něčem přemýšlet, přinejmenším, jestli má táta pravdu nebo ne, tady je potřeba se mít před něčím na pozoru.

Můj kolega je katolík, z některejch názorů jeho otce jsem rostl, ale podle toho, jakej je můj kolega, tak jeho otec byl jako otec na jedničku s hvězdičkou. Kolega byl nejpohodovější člověk ve firmě (a debatám o náboženství jsme se společnou starostí vyhýbali), taky si vzal věřící, hezkou a milou a taky má už několik dětí.

Jeho start v životě byl fakt jak z bavlnky, zvlášť, když ho porovnám s jednou super inteligentní holkou, co tátu neměla, někdy neměla ani boty na zimu, prskli ji na mizernej učňák a jedinej, kdo se o ni trochu zajímal byla parta feťáků. Taky povětšinou inteligentní a taky ztracenci. Snadno si spočítáte, jak to s ní asi dopadlo.

Fakt si za to může sama, že její táta odešel od její matky?

Profesor a President Masaryk měl také otce. Nejspíš také upřímně věřícího, když byl ze Slovenska. Nemyslím si, že by měl nějaké ponětí, co vůbec říká, psychologie tehdy byla ještě na houbách a on měl jen filosofické vzdělání.

Zatím bez slepic

I definitely wanted to write down a brief note to be able to say thanks to you for those great tricks you are showing here. My time intensive internet search has finally been rewarded with reliable points to write about with my two friends. I 'd assume that most of us website visitors are unequivocally fortunate to be in a very good website with many special people with good opinions. I feel truly blessed to have discovered your site and look forward to some more awesome moments reading here. Thanks again for all the details.
michael kors uk http://www.michael-kors-handbags.org.uk

Zatím bez slepic

I just wanted to develop a comment so as to say thanks to you for the stunning tactics you are giving at this site. My time intensive internet research has at the end been paid with beneficial knowledge to talk about with my friends. I 'd assume that many of us website visitors actually are very much endowed to dwell in a very good community with very many lovely individuals with valuable strategies. I feel really privileged to have come across your weblog and look forward to so many more awesome times reading here. Thanks once again for a lot of things.
michael kors http://www.michael--korsoutlet.us.org

Zatím bez slepic

I needed to send you one very small word just to say thanks a lot as before for all the breathtaking strategies you have contributed at this time. It has been quite wonderfully open-handed of you to grant unhampered all a number of us would've distributed as an e book in order to make some cash for their own end, principally seeing that you could have done it in case you decided. Those advice in addition worked as the great way to understand that many people have a similar passion really like my personal own to realize a good deal more with respect to this condition. I know there are millions of more pleasant opportunities up front for those who examine your blog post.
cartier bracelet http://www.cartierbracelet.us

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Medication information for patients. What side effects? In US
<a href="https://baclofen2021.top">order baclofen</a>
Actual what you want to know about medication. Get information now.

Zatím bez slepic

Another necessary thing to consider would be to wear a stylish <a href="https://bedpage.app/slixa-con">slixa.con</a&gt; outfit. Asian women enjoy to dress up and are more inclined to reply favorably into a guy putting on expensive apparel. Even so, if you're not confident with putting on pricey outfits, you may prefer to wear some thing everyday. But bear in mind that China women don't like gentlemen in bluejeans or t-t shirts with exotic printing.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V tomto máte naprostou pravdu. Pokud to ty děti nedostaly od rodičů, tak se to vlastně neměly kde naučit a pak samozřejmě na sebe jen nabalují problémy svých předků. Pak zbývá opravdu jen velká porce štěstí. Průser pak je, když ti co holt to štěstí (a nebo dobré rodiče) měli, ale zavřou se doma do teplíčka a hýčkají si tu svojí rodinku a nikdy nevykouknou za dveře, jak to jiní mají jinak. Kdo jiný by měl pomoci těm, co nemají dobrého tátu a nemají ani na ty boty?
Ale... Ono je to dvojsečné... Dneska ani feťák ani nikdo jiný neumírá hlady. Prostě se profetuje do invalidního důchodu, má plné právo si zničit život a pokud sám nechce, nikdo mu nesmí a tu zdůrazňuji... NESMÍ pomoci. Dokud byla bída, to si člověk zatraceně rozmyslel, jak žít, protože nechat ze zbouchnout znamenalo i s dítětem umřít hlady. To si člověk životní chyby sakra rozmýšlel. Místo skvělého vychovávajícícho rodiče tu byla společnost, která každý den podávala důkazy své tvrdosti a přímočarosti. Tohle všechno už není. A rovnou dodávám, že jsem rád, že ani samoživitelka neumře hlady a ani feťák neumře hlady.
Dneska je také mnohem více těch, co věří v evoluci než těch co věří v Boha... Ale zpravidla se podle těch evolučních zákonů lidi moc nechovají. A pokud to takhle půjde dál, jednoho dne ten stát prostě tu zátěž všech samoživitelek a feťáků prostě neunese a bude se zase vesele umírat hlady. A nebude trvat dlouho, společnost člověka naučí použitelnému chování i bez milujícícho rodiče. Jen to bude dost tvrdá výchova.

Zatím bez slepic

Thank you a lot for giving everyone such a nice possiblity to read from this web site. It's usually very awesome plus full of amusement for me and my office co-workers to search your site at least 3 times in 7 days to read the latest guidance you have got. And indeed, we're actually motivated considering the terrific guidelines served by you. Some two points in this post are certainly the most efficient I have had.
chrome hearts http://www.chromehearts.com.co

Zatím bez slepic

I actually wanted to jot down a brief message to be able to express gratitude to you for all the splendid tips you are sharing on this site. My particularly long internet search has now been honored with useful know-how to talk about with my friends and family. I would admit that many of us site visitors are rather blessed to exist in a notable website with very many marvellous individuals with interesting principles. I feel very much grateful to have discovered your web site and look forward to really more entertaining moments reading here. Thank you once more for a lot of things.
kobe 11 http://www.kobesneakers.com

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Myslím, pane Vidláku, že píšete spíše o tom, jak si své štěstí udržet, než jak jej dosáhnout (pokora a hledat štěstí v tom málu co mám, než co bych nutně mohl najít). Přes to přese všechno, co píšete, ale platí, že musíte být ve správnou chvíli na správném místě, aniž byste při svém rozhodování mohl tušit, že toto místo bude správné, stejně jako chvíle. Aniž byste tušil, zda vy sám jste schopen správnost okamžiku poznat. A když toho někoho ve správnou chvíli na správném místě potkáte - musí jít i o správnou chvíli a správné místo toho druhého. A i ten druhý se musí nacházet ve správném okamžiku svého života, aby tu správnost rozpoznal.
Nejspíše bych ve svém okolí dokázal nalézt lidi osamělé, právě proto, že mají své hodnoty nastavené stejně, jako vy. Stejně jako lidi vyprázdnělé.

Měl jste ve svém životě ohromné štěstí, jakkoliv jste tomu šel naproti. Není ale zdaleka tak samozřejmé, jak by se mohlo zdát. Pokora, radost z toho, co mám, respekt a úcta k protějšku a blízkým - to samo o sobě štěstí nezajistí a tvrdit to by bylo na hranici rčení o sytém a o hladovém.

Zatím bez slepic

I am just writing to let you understand of the fantastic discovery my cousin's child gained reading through your blog. She came to find some pieces, most notably how it is like to have a wonderful giving heart to let certain people very easily gain knowledge of certain complex subject matter. You really did more than our desires. Thanks for presenting such powerful, trusted, edifying and easy guidance on that topic to Gloria.
true religion http://www.truereligion-outlets.us.com

Zatím bez slepic

I am also writing to make you be aware of of the extraordinary discovery my princess enjoyed studying yuor web blog. She discovered some things, with the inclusion of what it is like to have an excellent coaching heart to let many people smoothly gain knowledge of certain tricky subject matter. You undoubtedly did more than my expectations. Thanks for giving the insightful, dependable, educational and in addition easy guidance on that topic to Ethel.
lacoste online shop http://www.lacosteonlineshop.us.com

Zatím bez slepic

My husband and i were very delighted Michael managed to carry out his preliminary research by way of the precious recommendations he came across when using the site. It's not at all simplistic to simply continually be giving freely key points that many men and women have been making money from. And we know we have the blog owner to give thanks to for that. Most of the explanations you have made, the easy website navigation, the relationships you can help create - it's got mostly terrific, and it's really leading our son in addition to the family feel that that subject is awesome, which is certainly extremely vital. Many thanks for everything!
kobe 9 http://www.kobebasketballshoes.net

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Všechno je to o uměřenosti. Najít tu správnou míru. Víra podporuje zdrženlivost, ale i ta může být přílišná a ke škodě. Dospělý člověk prostě musí mít koule na to, aby udělal vlastní závažná rozhodnutí, jinak je věčným slabým dítětem, jen si nahradí tatínka za pánaboha. Já to měl s ženskýma jinak. V osmnácti jsem potkal holku, která byla tak úžasná, že mi vymazala myšlenky na všechny ostatní ženský z hlavy na několik desítek následujících let. Úžasná neznamená dokonalá. Povahových chyb měla spoustu, každá i samostatně mohla manželství zničit. A vidíte, ač to nebylo vždy snadné, vyšlo to, jsme spolu přes dvacet let, máme tři děti a teď po čtyřicítce už je to přeci jen usazenější, že si občas připadám spokojenej jak kocour za kamnama. Kdybych vybíral jako Vidlák, nikdy bych si ji nevzal a můj život by nejspíš díky té opatrnosti stál za starou bačkoru. A co se víry týče, tam zastávám názor, že není dobré věřit tomu, co není pravda - všeobecně. Howgh.

Zatím bez slepic

My spouse and i got very thrilled when Ervin could round up his inquiry from your precious recommendations he grabbed while using the site. It's not at all simplistic just to happen to be giving freely techniques which a number of people might have been trying to sell. We really fully understand we need the writer to give thanks to because of that. All the explanations you've made, the simple site navigation, the friendships you help to promote - it's everything excellent, and it is leading our son and us understand this concept is brilliant, which is certainly particularly vital. Many thanks for the whole lot!
calvin klein underwear http://www.calvinkleinoutlet.us.com

Zatím bez slepic

Thank you so much for providing individuals with an extraordinarily pleasant chance to read in detail from here. It's always very terrific and as well , stuffed with a great time for me personally and my office colleagues to search your web site minimum 3 times per week to read the latest secrets you will have. And indeed, we're actually fascinated with the fantastic opinions you serve. Some 3 points in this post are certainly the most beneficial I've had.
vans store http://www.vans-shoes.us.org

Zatím bez slepic

I precisely desired to say thanks once more. I'm not certain the things I would've handled without the actual ideas provided by you relating to such area of interest. Completely was a real frustrating case for me personally, nevertheless witnessing the very specialized strategy you processed it took me to cry for delight. I am happier for the guidance and even sincerely hope you realize what an amazing job that you're doing instructing most people using your web site. More than likely you haven't come across any of us.
van cleef http://www.vancleefarpels.us.com

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Beze špetky ironie jsem - jako již mnohokrát - nucen konstatovat,
že cesty Boží/Osudu (nehodící se škrtněte) jsou nevyzpytatelné:

Díky načuřenému Máslovi máme nepopiratelné ŠTĚSTÍ na zatím nejzajímavější a nejpřínosnější sérii článků (a nejeden inspirativní diskuzní příspěvek!) v dějinách Vidlákových podávek!

Prostě - nejen sůl, ale i Máslo je někdy nad zlato.
(A to nás ani nemusí srát na českém předvánočním pultě šokující cenovkou.)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak musím říci, že jak čtu příspěvky od Cmouda, Vidláka, Holuba, Kadlase, Pytlíka tak i když každej píšete, že pro vás je svět o nečem jiném jak pro Vidláka, tak nejdenom, že pěkně napíšete jinej svůj pohled, ale zároveň ani slovo, že by se měl Vidlák změnit ;)

Pánové jsem rád, že čtu Vidlákovy články a vaši debatu pod jeho články :) I když zároveň říkám stejně jako Holub, že je potřeba občšas přečíst i Másla a jeho slovo, což se se podle mě nevylučuje ;)

Zatím bez slepic

Asi,
kapku jsem Vás assi podcenil...
Nicméně bych rád upřel vaši pozornost na fakt, že onu diskuzi ve skutečnosti velmi inteligentně a nenápadně moderuje sám pan domácí,( klobouk dolů) .

Já tu toužím být za praštěného klauna - a tu a tam něco, čemu se ve středověkých disputacích říkalo Ďáblův advokát.(Pokud náhodou někdo nevíte, co tento termín obnáší, vygůglete si to).

A. holub

Zatím bez slepic

Tak jsem juknul na českou wikinu - a nic moc, termín obsadili bratři katolíci... (mimochodem, pánbu mi odpusť, jsem formálně též katolík).

Takže raději na Slovensko:

Advocatus diaboli môže byť:

v cirkvi: promotor fidei
prenesene:
v diskusii človek, používajúci argumenty s ktorými sám nesúhlasí preto, aby prinútil protivníka k ďalšej argumentácii

--- Hej, áno!
SOM PRENESENÝ VO VÝZNAME!

Zatím bez slepic

My husband and i ended up being very thrilled Albert managed to complete his studies because of the ideas he discovered when using the blog. It is now and again perplexing just to find yourself giving out tactics most people might have been selling. And we all consider we now have the website owner to be grateful to for this. Those illustrations you made, the easy site menu, the relationships you will help instill - it is mostly powerful, and it is letting our son in addition to our family understand this situation is amusing, and that's exceedingly pressing. Thanks for the whole lot!
van cleef http://www.vancleefarpels.us.com

Zatím bez slepic

I simply wished to thank you very much once again. I'm not certain the things I might have followed in the absence of the type of ways contributed by you relating to such a concern. It was before a very troublesome case in my opinion, but understanding your professional strategy you dealt with it forced me to cry for delight. Now i am grateful for your assistance and sincerely hope you are aware of a powerful job that you are accomplishing educating people today with the aid of your web blog. Most likely you haven't got to know all of us.
air force 1 http://www.nikeairforce1.us.com

Zatím bez slepic

I wish to get across my affection for your kindness giving support to people who really need help on this particular idea. Your special dedication to getting the message across turned out to be definitely useful and has surely enabled employees much like me to achieve their ambitions. Your amazing warm and friendly guideline implies so much a person like me and somewhat more to my fellow workers. Best wishes; from each one of us.
air force ones http://www.nike-airforce1.us.com

Zatím bez slepic

No nevím, z pár příspěvků mě neodhadneš...
O sobě vím, že když jsem se se sousedem bavil v šopě u lahváče, tak když dostal pocit, že mi může říci i špatné informace, sdělil mi "hele někteří o tobě rozhlašují, že jsi pěkná svině" :D

Ty chceš být za klauna, já jsem pro některé sa svini, vidlák od másla za něco jiného. Podle mě není důležité souhlasit, ale respektovat názor druhého. A proto se mi zde u Vidláka líbí ;)

Zatím bez slepic

I not to mention my friends were analyzing the good items found on your website and the sudden got an awful feeling I never expressed respect to the blog owner for those strategies. Most of the people happened to be totally warmed to study all of them and already have surely been having fun with these things. Many thanks for being indeed thoughtful and then for pick out certain really good useful guides millions of individuals are really needing to discover. My very own honest apologies for not expressing gratitude to you sooner.
mlb jerseys http://www.mlbjerseys.us.org

Zatím bez slepic

Tak já Vidlákovi pustě závidím a zároveň jej obdivuji. A jsem rád, že je, jaký je. A to už jsem v tom biografu něco viděl! ;)

Zatím bez slepic

I want to point out my affection for your kind-heartedness supporting men and women who require guidance on the question. Your very own commitment to passing the solution all through turned out to be astonishingly important and have always permitted others much like me to realize their endeavors. This valuable publication implies much to me and still more to my office workers. Thank you; from everyone of us.
cartier bracelet http://www.cartierbracelet.us

Zatím bez slepic

I precisely wanted to thank you very much again. I do not know what I might have accomplished in the absence of those creative concepts contributed by you regarding my area of interest. It seemed to be a challenging case in my view, however , observing your expert mode you dealt with it took me to weep over fulfillment. I will be happier for this help and then hope that you are aware of a powerful job that you are undertaking teaching people through your web blog. I'm certain you've never met all of us.
af1 http://www.nike-airforce1.us.com

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zachvátil mne stesk po ženském elementu!

Maneco, kde jste ???
Tady jsme samej macho - a to nevěstí nic pozitivního.

Zatím bez slepic

já jsem pořád tady a čtu všechno, i když mám občas mezitím pracovní shon.

Ale pod "rodinnými" články Vidláka se cítím zcela nekompetentní cokoliv z toho komentovat.

Můj život totiž probíhá na jiné planetě než ten Vidlákův. Moje maminka zemřela, když mi bylo 17 let, tatínek umřel o rok později. Oba žili své vlastní životy, takže jsem nikdy normální rodinný život nezažila. Později ve svém životě jsem ani já sama nedokázala rodinu vybudovat a udržet. Mám 2 syny, ale každého s jiným tatínkem. Dala jsem jim naplno kus svého života, jsou krásní a chytří, ale jednoho jsem už 5 let neviděla a z druhého se stal ekoterorista a anarchomarxista eurounijního typu. ... Tož fakt nevím, čím bych mohla přispět v té debatě o štěstí. Snad malá vnučka, která vypadá jako anděl, je pro mě tím štěstím na mé planetě.

Musím přiznat, že mi Vidlákovy rodinné podávky začaly také trochu divně smrdět stejně jako Džonymu Máslovi, i když poněkud z jiných důvodů než jaké uvádí Máslo (neměl by se přejmenovat na Džony Pomazánkové?). Během mého života se mi vytříbil čich na lidi, možná se probudil atavizmus stepních lovců. Ostatně, Asfaltový holube, i u Vás jsem velmi záhy odhalila, že jste mešuge. :)

Zatím bez slepic

Maneco, Maneco, já se vám tady snažím označovat trolly a vy to snad ani nepoznáte. Já to tedy balim.

Zatím bez slepic

I wanted to write you the little bit of note so as to give thanks yet again for these fantastic techniques you've documented at this time. It is so particularly open-handed of you to make unreservedly just what a few people could have distributed as an ebook in making some dough on their own, particularly since you could possibly have done it in the event you wanted. These thoughts additionally served to become good way to fully grasp many people have similar desire the same as my very own to find out more around this issue. I'm certain there are numerous more enjoyable situations up front for folks who read your site.
new england patriots jerseys http://www.patriotsjerseys.us.com

Zatím bez slepic

Thanks so much for providing individuals with a very nice possiblity to read critical reviews from this website. It can be so superb plus full of amusement for me and my office peers to search the blog particularly three times in a week to study the new guidance you will have. Of course, I'm also at all times fulfilled for the great strategies you give. Some 3 ideas in this article are certainly the finest I've ever had.
chrome hearts online http://www.chromehearts.com.co

Zatím bez slepic

I would like to express my appreciation to the writer for rescuing me from such a circumstance. As a result of checking through the search engines and seeing techniques which were not productive, I was thinking my entire life was done. Living devoid of the approaches to the difficulties you have fixed by way of your main guideline is a serious case, as well as the kind that could have in a negative way affected my entire career if I hadn't noticed your web blog. Your good knowledge and kindness in touching every item was precious. I am not sure what I would have done if I had not come across such a subject like this. It's possible to now relish my future. Thanks a lot very much for your reliable and result oriented help. I will not hesitate to recommend your blog to any person who requires counselling on this problem.
van cleef arpels http://www.vancleefarpels.us.com

Zatím bez slepic

I'm writing to make you understand of the awesome encounter our princess gained checking your blog. She figured out plenty of things, most notably what it's like to have an awesome giving mindset to get most people quite simply gain knowledge of a variety of specialized issues. You truly did more than my expected results. Thank you for providing these necessary, safe, informative and unique thoughts on this topic to Tanya.
tom ford glasses http://www.tomford-sunglasses.us.com

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

..aby som nechýbal :) jak to vidím ja .. mať šťastie a byť šťastný.. pre mňa dva odlišné pojmy ,nielen gramaticky. Šťastie som "mal",keď som ako chlapec našiel v poli na kríčku zachytených dvoch partizánov,trepotajúcich sa vo vetre na päťdesiatkorunáčke.. nepamätám,čo mi priniesli,ale (asi práve preto som zabudol) nebolo to nič,čo by môj život nejak výrazne zmenilo..
Naproti tomu "byť" šťastný, je u mňa vždy spojené s nejakým mojim pričinením.. dokonca aj keď sám nič nekonám, a som napr.niekým obdarovaný,ten pocit prichádza iba vtedy,keď zároveň viem,že som si zaslúžil..
..mať šťastie,niečo čo k nám prichádza odniekaľ mimo nás, teda pre život neznamená mnoho.. pre niekoho nepríde nikdy a niekto to môže mať furt,a stejne bude nešťastným mizantropom.. ..hodne,hodne dlho to môže byť pos.aným navrch,ale keď sa poctivo snažíte ,viete sa šťastným urobiť.A keď to dokážete so sebou,robíte šťastnými aj ľudí vo svojom okolí - a naopak - je jedno ktorý postup zvolíte.. Je v silách každého byť šťastný,aj keby v živote nemal ani kúsoček šťastia.. :) ..si myslím

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Když jsem byla malá, bylo naprosto normální, že na nás dohlíželi i lidé z okolí, někdy dokonce i úplně cizí, co šli jen kolem. Brali jsme to jako normální věc. Když se dělo něco nepatřičného, prostě zasáhli - okřikli nás, vyhubovali. Nějak moc jsme to neřešili, přišlo nám normální si dávat pozor i před sousedy. Hrozilo, že se o našem lumpačení dozvěděli rodiče leckdy dřív, než jsme se vrátili domů.
Ve třídě na základce jsem neměla ani jednoho spolužáka z rozvedené rodiny. Moje děti už jich měly ve třídě asi třetinu, na střední škole už polovinu. Když byly venku, málokdy se jim stalo, že by se někdo z lidí je pokoušel umravňovat či "vychovávat" jako kdysi dávno nás.
Myslím, že posun nastal v okamžiku, kdy se stal "rozvod jednodušším". Jednodušším ve smyslu zmizení jakési nálepky společenského stigmatu. Naše babičky a mámy neměly manželský život jednodušší než ho máme my a naše dcery. Jen byly nějak víc zaměřené na děti a rodinu. Manželství braly jako závazek, děti jako zodpovědnost až do smrti. Pravda, na sebe moc nemyslely. Říkaly, že na prvním místě byly děti, pak manžel, pak dlouho nic a na konci ony. Hlavně to ale moc neřešily. Aspoň ty, které jsem vídala v našem okolí. Prostě byly vdané, měly rodiny, chodily do práce, po práci se postaraly o vše doma, manželé o vše venku. O víkendech se jezdilo na výlety, na návštěvy.
Dnešní mladé mámy chtějí svou nárokovou dávku "štěstí". Říkají, že se o děti samozřejmě postarají, ale zároveň i ony chtějí být "šťastné" každý den. Neslyšela jsem od své mámy tolikrát "chci svoje štěstí", jako ho slýchám dnes od mladých žen kolem sebe. Když se jich však zeptám, co je tím štěstím, málokdy ho definují.
Rozumím tomu, když píšete, že jde o to, do jaké rodiny se narodíme, jací jsou skutečně naši vlastní nejbližší příbuzní. Rozumím tomu, že někdo se může snažit od rána do večera, ale když je na vše sám a nenajde pomocnou ruku, může se ve svých starostech utopit. Ale to neznamená, že nebudu hájit svůj pohled na věc. Svým dětem jsme vždycky říkali a stále říkáme, že je milujeme a vždycky je budeme milovat, že jim vždycky budeme pomáhat. Protože takhle to máme nastavené. I když máme děti dospělé - dceru s vlastní rodinou a vnoučaty, syna stále bez závazků - jsme spolu v denním kontaktu. Dcera považuje za normální, že vnoučata vídáme několikrát týdně, stejně jako je vídá náš syn, její bratr a strýc dětí. Sama chce, aby děti s námi trávily co nejvíce času. Stejně jako to zažila ona s bratrem.
Mít rád sebe, mít rád svou rodinu, mít rád lidi. Snad se nám podařilo tohle předat dál. Mnohokrát jsme se spálili, ale nikdy nás nenapadlo, abychom špatnou zkušenost automaticky vztáhli na jiné.

Zatím bez slepic

In reply to by Oliv (neověřeno)

Trvalý odkaz

I wanted to post you one little bit of observation to thank you very much as before for your pleasing secrets you've provided on this website. It's simply shockingly open-handed with you to make unhampered just what a lot of people might have distributed for an e book to help with making some cash for their own end, chiefly now that you could possibly have done it if you ever considered necessary. The principles as well worked as the great way to know that most people have similar interest like my personal own to learn great deal more with respect to this problem. I'm certain there are millions of more pleasurable sessions up front for individuals that look over your website.
calvin klein underwear http://www.calvinkleinoutlet.us.com

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud bude vývoj společnosti pokračovat dosavadním směrem, dožijeme se možná (já snad už raději ne), že na štěstí bude právní nárok a nešťastní lidé se budou soudit se státem, aby jim ho dodal v dostatečném množství, nejlépe v instantní podobě.

Zatím bez slepic

I definitely wanted to type a note to be able to express gratitude to you for these marvelous concepts you are giving on this site. My extensive internet investigation has at the end of the day been compensated with beneficial information to go over with my friends and classmates. I 'd express that we website visitors actually are quite lucky to exist in a remarkable community with so many special individuals with great ideas. I feel really blessed to have come across the webpages and look forward to so many more entertaining minutes reading here. Thank you again for a lot of things.
roshe run http://www.rosherun.us.com

Zatím bez slepic