Zemanovská volba

Autor

Začnu vyzdvihnutím Čmoudova komentáře ze včerejška. Prezidentská volba je jen a jen o Zemanovi. Buď pro Zemana a nebo proti Zemanovi. Drahoš v tom hraje pramalou roli. Jedinou osobností je Zeman a nikdo jiný. Čmoude děkuji, prakticky s Vámi pevně počítám na zabijačce. Ale pokud se řekne A, musí se říci i B. 

Pokud jsou tyto volby jen a jen o Zemanovi a Zeman nevyhraje, tak si to nevyhrál sám. Drahoš v tom opět nehraje prakticky žádnou roli. Mediální řev se odehrává s ním i bez něj. Dneska zjistíme v podstatě jedinou informaci... jak moc si Zeman zkazil pověst. Ti všichni ostatní, ti mu jen mydlili schody. Dělali to už dávno před dneškem a budou to dělat ještě dost dlouho po dnešku bez ohledu na výsledek. 

 

Ještě než to skončí, rád bych pronesl pár nesouvislých myšlenek: 

1. Je mi Drahoše vlastně líto.  Jestli vyhraje, zjistí,kam doopravdy vlezl. Pokud bude mluvit tak jak jsme to slyšeli, tak bude studnicí nových nádherných politických vtipů. Zjistí, komu je vlastně povinován a jak se bude muset zavděčit a bude muset stát sám před kamerami a pokoušet se národu vysvětlit nemožné. Jak mohl slušný člověk který je pevně proti migračním kvótám a proti Babišovi, obojí podpořit. A český člověk je smějící se bestie... V té chvíli se slušnost změní ve slabost a slabochy nikdo nemá rád. 

Pokud Drahoš prohraje, bude jeho ještě teplá politická mrtvola promtně okradena a vyvezena na smetiště dějin. Má jen tuhle jednu příležitost a pokud neuspěje, najde si Kavárna někoho jiného. Dneska skoro Bůh a sjednotitel, zítra v kafilérii. Je dost možné, že příští volba prezidenta nebude za pět let. Drahoš už do ní každopádně znovu nezasáhne. Pokud se to stane, měli by se noví kandidáti Kavárny podívat, jak se mezi těmi slušnými a lepšími lidmi zachází s neúspěšnými.

2. Všimli jste si, že jakmile se debata mezi kandidáty na ČT stala klidnou (i když ne moc věcnou) jak najednou mezi kandidáty nebyl skoro žádný rozdíl? Myslím tedy v politickém programu. Osmdesát procent všeho by dělali prakticky stejně. Kdyby podobných debat bylo víc, nejspíš by se ukázalo, že se rozhodujeme  mezi starým rutinérem, kterému dosluhuje tělo a svěžím nováčkem, který neví, která bije. Ne že by nebyl důvod si vybírat, ale preference voliče by se tak či tak nestala předmětem občanské války. S klidným svědomím mohu říci, že budeme mít stoprocentního Zemana a nebo osmdesátiprocentního Zemana. Je v tom rozdíl, moje preference se tím nezměnily, ale už by to nemusel být důvod k rozpadu přátelství i rodin.  

3. Včera jsem tipoval vítězství Drahoše, ale nemám to podložené vůbec ničím. Před pěti lety se při analýze výsledků voleb ještě celkem daly vidět jasné kontury mezi městem a vesnicí, mezi bohatými a chudými, vzdělanými a méně vzdělanými, mladými a důchodci. Letos se to nějak ztratilo. Zeman bodoval kromě Prahy všude, ale Drahoš měl také dost vyrovnané výsledky. Dneska ráno běhal po kancelářích náš ředitel a všude vykládal, jak bude volit Zemana a podobně mluvili všichni náměstci, manažeři i inženýři. Naproti tomu hodně dělníků ze suterénu obilného sila naopak říkalo, že budou volit Drahoše. Ale nebylo to pravidlo. Podobně není pravidlo ani pro mladší a starší ročníky. Zůstal mi jen jeden matný znak... Hodně z těch, co Zemana nebudou volit, říkalo, že je to proto, že řekl v televizi sprosté slovo.Už ani nevěděli jaké. Ani nevěděli, že se to týká nějakých Pussy Riot. Ale Tatíček Masaryk sprostě nemluvil a tak by Zeman také neměl. Tečka. Pokud Zeman prohraje, začnu si pohrávat s myšlenkou, že mu to prohrály ty Pussyny. Lidem je ukradené nějaké tahání na východ a je jim ukradené, zda a jak Zeman zasahoval Sobotkovi do vládnutí. Ale sprostě se mluvit nemá.... 

4. Synáček mého bratra Mastera se k volbě prezidenta vyjádřil takto: V rybníku sedí žába a dělá "kvák, kvák". A v tom si vedle ní sedne šašek a říká: "Já nejsem žába, kvák, kvák". Skoro mám pocit, že už nic výstižnějšího nevymyslím.  

5. Chtěl bych se dneska rozloučit jednou myšlenkou mého tatínka. Ten mi několikrát, když jsem byl skoro na lopatkách, řekl, že v životě se musí bojovat tak, aby bylo možné bojovat i zítra. Platí to pro vítěze i poražené. Ať už v našem okolí nastane velký smutek nebo velká radost, stejně to znamená bojovat dál. 

 

 

PS. Že je moje žena tolerantní, to mi říkají docela často. Má za manžela mladší provedení Zemana, neřizenou střelu se spoustou podivných zájmů, rebela, který neumí držet hubu, do toho pět dětí a hospodářství. A teď navíc ještě rozdílné politické postoje, kdy jí leckdo vysvětluje, jak jsem vlastně špatný, politicky neuvědomělý, ba i přímo hříšný, protože volím Zemana. A ona za mnou stojí. Hodí to klidně Drahošovi, ale kde může tam se mě zastane a vadí jí, že jsem místními lepšími lidmi popotahován za svoje názory. 

Ano, věděl jsem, že je má žena tolerantní. Snažil jsem se to vždycky oceňovat. Ale teď teprve ta její tolerance dostala měřítko. Teď teprve se její osobnost ukázala vedle jiných osobností a její velikost vedle jiných malostí. a já musím konstatovat, že žádné ocenění není dost velké, žil jsem vedle ní třináct let a nevěděl jsem, co v ní mám. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

je řečeno téměř čmoudovsky. Ale napadlo mě to podobné ve čtvrtek cestou z práce. Když Drahoš prohraje, co všechny ty agitátorky a přesvědčovatelky, co jich po hlavním městě běhá, budou dělat? Až popláčou, nadechnou se a zeptají se na ústředí "tak koho teď"? Jsou to ty stejné, které před 5 lety rozhlašovaly (s mírnou nadsázkou) "Karel o muerté". Před 5 lety se ústředí pokusilo tranformovat 45% hlasů z finále a knížecího pankáče do "Fórum Karla S." No, extra jsem se po něm nepídil, ale registroval jsem, že bude založeno. Pak už nic. Nikdy. Ale s Drahošem to dopadne spíš tak, že jim sám řekne - Já vám to říkal. A pak žádné Fórum, ale politická kafilerie - přesně pane Vidláku. Jako následník pravdoláskového trůnu, totiž lavičky VH, se spíš vyprofiluje Pavel Fischer. Ono by na něj možná ústředí přepřáhlo (jako z Horáčka na Drahoše) i letos, kdyby měl ještě tak tři čtyři týdny navíc. Ale neměl.
No a kdyby Drahoš vyhrál, tak se po třeba roce, až se trochu rozkouká, může svému ústředí malinko vymknout. Pro příklad stačí pohledět na sever - ani Duda dosazený stranovládou s ústavní většinou neposlouchá úplně na slovo.

Zatím bez slepic

Drahoš, myslím v jedné debatě to bylo, řekl, že pokud nebude zvolen, tak s nějakou politickou činností nepočítá.
To znamená, že když to nevyjde, tak je mu národ ukradenej a bude hledat nějaký šolich na přivýdělek k důchodu v oboru který celý život dělal. Dalo by se tedy i říci, že to s volbou prezidenta zkusil a proč ne, jeho to žádné vlastní peníze nestálo a když to nevyjde, tak se vlastně pro něj nic moc neděje.
Zatím na tento fakt nikdo nepoukázal (alespoň o tom nevím), ale je to další důvod proč ho nevolit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V době nekonečných rozhovorů o tom, zda dělit republiku, cca v době pomlčkové války, se jeden slovenský politik vyjádřil ve smyslu, že ideální stav není, když mezi Čechy a Slováky je ideální soulad, ale že je to jako plachetnice na moři. Ta také nejlépe jede, když jsou její plachty správně napjaté. Tehdy jsem to úplně nechápal, ale měl pravdu, alespoň v manželství je to přesně tak. Proto nevadí a dokonce je dobře, že jste volili každý jinak. Když jste to tak cítili, není problém. A taky je vidět, že oba jste už docela vyspělí, když jste se kvůli tomu nesežrali. Na jiném názoru druhého náš rozčiluje leda tak naše vlastní nezralost, nedokonalost a zabedněnost. V opačném případě cítíme k odlišnému názoru druhého spíš něco jako lítost.

Zatím bez slepic

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo, Kadlasi, za tohle máte u mě taky slepici.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Přemýšlel jsem, jak bych takový finálový TV duel dvou kandidátů na TV DVOREK nastavil já. Protože ten čtvrtek byl podle mého mínění ve skutečnosti horší než úterek na Primě - o obou uchazečích ukázal totiž jen to, že Zeman umí, když chce, být korektní a "hodný". Naproti tomu úterek naznačil, jak na tom ten který kandidát je pod tlakem prostředí a i jejich vzájemný dialog umožňoval větší interakci mezi sebou.

Můj formát by byl následující:
Zařídil bych minimálně dvě. Jednu před VELKÝM publikem, aby se ukázalo, jak dotyčný jedná pod tlakem masy třeba i nepřátelsky naladěných lidí (vůbec nemám s tím formátem Barandova v tomto smyslu problém), protože v životě prezidenta mohou přijít PRÁVĚ i PODOBNÉ chvíle. Přesnou podobu promyšlenou nemám.

Druhá debata by pak byla o argumentech a o debatě. Naprosto bez diváků. Skládala by se z POKECU a z GRILOVAČKY. Ve studiu jen oba kandidáti. Moderátor v zákulisí, má možnost zasáhnout jenom tehdy, pokud některý z kandidátů porušuje zákon. Každý z obou kandidátů má 20 minut čistého času. Celková délka debaty cca 45 minut (dopřejme čas na zamyšlení se). Čas kandidátovi běží, kdykoliv mluví. Nevyužije-li čas - jeho smůla. Vyplácá-li si čas na začátku a nemůže se pak bránit na konci - taky jeho smůla. A prostě si povídejte, pánové. Hoďte si mincí, kdo začne.

PAK by se to teprv dalo označit za duel, debatu. Jedna i druhá strana by měla šanci reagovat, reagovat na reakce. Bránit se, útočit, neodpovídat... A člověk by si jednoduše udělal obrázek jak se kdo chová, jaké má argumenty, na co odpovídá a na co ne.

Následovala by 30 minut pauza. Běhme ní by dostaly týmy obou kandidátů šanci si zanalyzovat odpovědi i neodpovědi soupeřů, či jejich dotazy a kam asi míří a připravit obranu i útok.
Následuje druhá část duelu - oba kandidáti jsou již od sebe oddělení. Proti Drahošovi pět Zemanových lidí z týmu, proti Zemanovi naopak. Každý z těch pěti lidí má možnost položit dvě otázky (čas 30 sec.), kandidát má na odpověď minutu a půl až dvě minuty. Doplňující ani upřesňující otázky nejsou možné, leda že by je položil druhá z pětice (a vypotřeboval tak jednu ze svých dvou otázek). Pokud se následující z pětice tazatelů vrátí k otázce předchozího byť jen komentářem, považuje se to za položenou otázku, i kdyby ji nezakončil otazníkem. (Nebude-li to respektovat, zasáhne TV. Pokud stihne jeden z pětice přesto okomentovat předchozí kandidátovu odpověď a položit další otázku, ztrácí možnost položit otázku třetí z pětice a kandidát smí odpovědět na onen komentář i druhou otázku zvlášť, jako by šlo o dvě otázky. Pokud by tato situace nastala u posledního z pětice, jenž pokládá svou poslední otázku, dostane kandidát příslušný čas na reakci jak na onen komentář k předchozí otázce, tak na druhou otázku, jako by to byly otázky dvě.

Prostě taková grilovačka. Zda by pětice ze soupeřova týmu pokládala otázky, jimiž by rejpala do neodpovězených otázek z předchozí debaty (pokud se jim dotyčný vyhnul), nebo by rejpala do pravdivosti předchozích odpovědí (pokud dotyčný odpověděl zavádějícím způsobem či lží), nebo by pokládali otázky zcela nové, by bylo jen na nich. Zda by se oba kandidáti i týmy mohli slyšet nebo byli odděleni, je otázka. Já bych je na grilovačku oddělil. Kandidát by nesměl být v kontaktu s nikým ze svého týmu (na přípravu by byla právě ta půlhodina. Z předchozího pokecu by oba týmy mohly vyvozovat, kam soupeř povede útok).

Principem je, aby se obě strany měly šanci ukázat. Jestli se dnes objevuje, že vítězkou čtvrtečního duelu byla Witowská, je to přece hrozně ŠPATNĚ. Čtvrteční duel NEBYL o osobě moderátora! Stejně tak se mají oba kandidáti ukázat, co jsou zač. I arogantní zákeřňák má právo ukázat, že je arogantní zákeřňák - a protikandidát či člen týmu má dost prostoru mu to (potažmo divákům) vrátit do očí - stejně jako ten obviněný z arogance to vyvrátit. A lidé uvidí sami a sami si to přeberou. Žádné určování témat diváky, moderátory. Prostě jen:

A teď je to na vás samotných, pánové...

Zatím bez slepic

Jen doplním - ta pětice tazatelů by se v pokládání otázek musela střídat. Takže by se ptali postupně v prvním kolečku, potom v kolečku druhém. Ani oni ani kandidát by nesměli být propojeni s vnějším světem. Stejně tak by byli izolováni od studia, kde pokládá otázky druhá pětice druhému z kandidátů. Nikdo z účastníků v jednom studiu by neslyšel co se říká ve studiu druhém, aby svými výroky nemohli ovlivňovat dění u druhého kandidáta.

Zatím bez slepic

Ještě bych zkontroloval zda nemají kandidáti sluchátko, nebo jiné technické zařízení s nápovědou.
Pak by byla debata teprve objektivní, ale ČT by o takovou asi neměla zájem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Podle mě, ono to u nás nebude hezké ani když vyhraje Zeman, ani když vyhraje Drahoš. Napětí ve společnosti se ještě dál vystupňuje.

Už teď v první den voleb se Drahoš viděl na Hradě a pouštěl si svá křivá ústa a svou křivou mysl na špacír. A tak se objevily titulky:

"Pokud by předseda sněmovny navrhl na premiéra Babiše, nejmenoval bych ho, řekl Drahoš ".

Na to mu ústavní právník Jan Kudrna opáčil: "Teoreticky by to snad bylo možné, kdyby předseda Sněmovny navrhl zcela nezpůsobilého kandidáta, například prokázaného agenta cizí moci, prokázaného kanibala anebo osobu soudem omezenou ve svéprávnosti. Ale to jsou případy spíše nereálné,"
Pro Drahoše nebude lehké prokázat, že Babiš je kanibal.

Drahoš už také někde stačil říct, že by nejmenoval vládu podporovanou komunisty a SPD.

Nemyslím si, že by se tyto Drahošovy nápady nakonec realizovaly, ale pokud s takovým diktátorským pindáním hodlá pokračovat i na Hradě, tak se v parlamentu velmi rychle schválí Okamurův zákon o odvolatelnosti politiků včetně odvolatelnosti prezidenta.

Pokud vyhraje Zeman, tak tu zažijeme dalších 5 let pekla, to znamená občanského neklidu nelůzy.

Pražský taliban opět okamžitě vyrazí do ulic s alegorickými vozy vezoucími obří gumová hovna s hlavou Zemana, průvody budou doprovázet herci a básníci, umělci převlečení za ovčáčky, pouliční kejklíři budou tančit a zpívat balady o pravdě a lásce kolem mohyl svíček, znovu se bude cinkat na náměstích, v divadlech budou probíhat srazy a diskuze o záchraně demokracie a nakonec se ustaví organizační výbor, který zahájí další barevnou, tentokrát tyrkysovou revoluci, takový tyrkysový majdan.

V dnešním článku v časopise Politico nazvali Drahoše "liberální internacionalista".... hm.
https://www.politico.eu/article/milos-zeman-jiri-drahos-czech-election-…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Skutečnost je taková,že nechci na hradě,uplácaného paňáca,sázím na jistotu.
Také to můžu přirovnat k tomu zajíci v pytli,ale on je v tom pytli tchoř.
To vyzvání,aby kandidoval Vidlák na prezidenta schvaluji,jen hledám kněžnu Libuši,aby ho našla na poli,co jak víme není u Vidláka problém.Nemusí se zrovna jmenovat Přemysl,ale říkali bychom Průmysl Vidlák.
Ještě tuto poznámku,voliči Zemana schovejte si lístek Drahoše,budeme to potřebovat,kdyby nedej Bože vyhrál Drahoš a dojde přijímání uprchlíky s tím spojené náklady,aby je platili voliči Drahoše,proto si ten lístek uchovám,abych třeba se mohl i soudně bránit.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

S lítostí, lístek Drahoše jsem již použila. Cestou od volby jsem šlaa kolem hospody s nápisem: "Pro voliče Zemana zavřeno". Tak jsem na Drahošův lístel napsala: "Ani by jsme k Vám nešly".

Zatím bez slepic

Je mi smutno, když čtu na fórech některé hejty obhájců Drahoše. Zřejmě jsou to mladí lidé a je vidět, že v nápaditosti jsou tito voliči obzvlášť dobří. Nechápu...

Zatím bez slepic

Ještě k tomu přístupu k volbám. Dnes mě potěšil článek Ondřeje Neffa:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/v-patek-a-v-sobotu-k-volbam-dc1-/p_cir…

Zatím bez slepic

Koukám, že odkaz už ukazuje jinam, škoda :(, byl takový demokratický a pokorný.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nechci nikomu brát iluze, ale málokdo si uvědomuje proti jak nebezpečnému soupeři a hlavně JEDNOTNÉMU vlastně stojí. Ani případné vítězství M.Zemana na tom nic nezmění. Spíše to bude podobná situace jako omezená role prezidenta Beneše v letech 1945-1948. Pokud vyhraje M.Zeman bude to jen morální vítězství. Nic víc.
Bezprostředně po volbách se náhle objeví ztracený Kalousek s konstatováním, že Rusko buď u nás vyhrálo, nebo prohrálo, ale že musíme této hrozbě stále čelit.
V delším horizontu:
1. bude proveden tvrdý cenzurní útok proti Parlamentním listům a podobným větším nezávislým zdrojům.
(podívejte jak Seznam již otáčí kormidlem)
2. další útok profesní či lidský bude proveden přímo na osoby typu p. Vondrušky, Kellera, Žantovského apod. tedy osoby, které mají určitý morální kredit,
mohou být do budoucna nebezpečné a používají vlastní kritické myšlení.
3. ve větší míře bude pokračovat tlak na rozdělení společnosti na mladé a staré. Což již nese pěkné plody(záchrana TOP, STAN při volbách, mladí voliči Drahoše).
Člověk v tísni, inkluze a podobné gender masáže budou jen nabývat na síle.

Zatím bez slepic

Zeman volby nevyhraje. Našel jste někdo, exit -pooly, které by zveřejnily aktuální stav?
Nikde nic. Takže to vypadá, že aktuálně Zeman masivně vede a manipulace s povolebním dopočítáváním hlasů lepších lidí z měst a zahraničí by byla nevěrohodná i pro příslovečného Pepka Vyskoče.
Zcela souhlasím s tím,co napsal Martin Z. Jen bych doplnil a nechce se mi to dohledávat, že "neziskový sektor" vyhlásil v případě špatné volby "sjednocení" proti Babišovi a Zemanovi.

Zatím bez slepic

Pane Martine , souhlasím s obavami které sdílíte v případě zvolení Zemana, ale chybí Vám zde prognóza v případě jeho nezvolení. Jasně je zbytečná chápu. Když to půjde za Zemana o to snadnější to bude bez Zemana.

Zatím bez slepic

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vemte si ČT. Za pět let se nic ve zpravodajství nezměnilo a to je kritizována velkou částí veřejnosti, řadou osobností, včetně MZ.
A nepohnul se ani lístek.

Zatím bez slepic

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jakožto Vidlákovská náplava si troufám tvrdit, že u nás je to v podstatě opačně :D A neověřujte můj výrok na "Demagogovi" , prosím :D :D :D

Zatím bez slepic

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak já se přiznám, že u nás třeba dochází k debatám, ale rozhodně ne nad rámec skutečnosti, že probíhají volby. Nejdrsnější agitkou jednoho či druhého tábora je plakátek na vývěsce nebo ve schránce. Nějaké demonstrativní označování se "Volím toho a toho" jsem nezaznamenal, natož výpady vůči druhému.
Takže kdybych dal na svou OSOBNÍ zkušenost ze svého nejbližšího okolí, vůbec ty volby nevypadají tak vyhroceně a nesmiřitelně. Ani společnost rozdělující...

I když, jak tak nad tím přemýšlím, u nás to v prvním kole dost výrazně Zeman vyhrál, tak možná to ti čeští venkovští staří nevzdělaní podlidé tolik nehrotí, jako ti mladí, vzdělaní vznešení jedinci...

Když jsem měl během těch 14 dnů debatu s některým ze svých přátel, tak mne zdvořile vyslechli a také nepřesvědčovali. Já zas nepřesvědčoval je. Načež jsme spolu žejdlík pozdvihli a bratřili se dál.

Zatím bez slepic

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ono to často na těch vesnicích není až tak polarizované, jak by se z článku mohlo zdát. Spíš tam platí, že blbec si k hádce najde vždycky důvod. A takový rozdílný názor na politiku se k tomu často hodí. Á propós, za první republiky to nebylo jiné, bylo to nejspíš ještě horší. Takže v kronikách můžeme nalézt, že změna po roce 48 přinesla obyvatelům alespoń v tomhle velkou úlevu, jak se svěřuje kronikář v jedné rodinné kronice. -- Z mého pohledu je určitě lepší, když je "plachta napnutá" a vítr fouká: lidé se zlehka oťukávají a učí se toleranci. -- Vidláku díky!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nevím, zda to sem již někdo nedával, ale dostal jsem níže přiložený odkaz s dotazem, zda byla (nebo nebyla) diskuze v ČT připravena (zmanipulována) předem...

Co myslíte? https://www.youtube.com/watch?v=ojjx5YBkmiU

Zatím bez slepic

já tomu teda přikládádám asi takovou důležitost, že jak jsem v předchozích diskuzí deklaroval, jestli vůbec volit, tak když jsem si toto v patek ráno projel ze záznamu, bylo jasné, že volit půjdu! Paní moderátorka s p. Háchou 2 mě přesvědčili.

Zatím bez slepic

To, že bude debata manipulována - nejen předem, ale i průběžně - bylo natolik jasné, že mi nepřipadá důstojné o tom diskutovat.

Nicméně musím vyseknout poklonu ČT, resp. jejím narychlo dosazeným externím poradcům, že svou úlohu zvládli na jedna mínus - a pochopitelně zvláště moderátorce..

Ono bylo přece veřejně oznámeno, že v přenosovém voze sedí štáb poradců, z různých oborů, kteří budou průběžně probírat odpovědi kandidátů (čti jednoho kandidáta - u toho druhého je znali předem) a moderátorce do sluchátka radit, jak reagovat.

Z toho zřejmě vycházela i vynucená Zemanova taktika - překvapivě klidná defenziva s krátkými protiútoky.
Musíme brát v úvahu, že na rozdíl od Drahoše předem moderátorce předepsaný a průběžně doplňovaný scénář nemohl Zeman znát - i když jej jako zkušený politický šachista a čtenář Machiaveliho jistě vytušil.

Mít to však moderátorce za zlé není možné - už tím, že do hry vstoupila, musela přijmout ona permanentně cinknutá pravidla Kalouskovize, jinak by byl vybrán někdo jiný. Prostě dělala (úspěšně!) svou práci.

Že byla účast "rozmluvena" Moravcovi, byl také výborný tah, zřejmě narychlo povolaných externích poradců, protože stávající vedení ČT není schopno organizovat ani ani kvalitní a přesvědčivě dělané géblsárny. (Neschopnější je snad už jen trio (Kvarteto ? Penteto?) ve vedení "české" "sociální" "demokracie".)

Moravec by se dal Zemanem snadno rozhodit a vykolejit - a dostal by na prdel natolik, že by měl po kariéře.

Takže - až úlet s mimoděčným napovídáním ze scénáře na pokyn režie do jejího elegantního sluchátka - zvládla moderátorka přidělenou úlohu na jedna mínus a patří jí naše sportovní uznání za výkon v této NESPORTOVNÍ disciplině.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Průběžné výsledky, ohryzávání nehtů a mačkání CTRL+F5... ba ne, přece o tolik nejde. Než bude sečteno definitivně, mám pro průběh dva orientační body - na základě prvního kola a minulého finále.
První bod je "8 - 58". Pokud po sečtení osmi procent hlasů bude mít Zeman 58% nebo víc, bude mít ještě šanci.
Druhý bod je "15 - o 15". Po sečtení 15% dává šanci vedení o patnáct procent.

Zatím bez slepic

Zmíněné "checkpointy" těsně nedal, ale po 20% náskok 14%... No, uvidí se podle angažovanosti ve velkých městech. Účast v nich vypadá standardně.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pokud vyhraje, "demokrati" to nerozdýchají. Ještě dneska budou stávkovat na Václaváku.

Zatím bez slepic

Přesně tak, to bychom teprve dostali lekce ze slušnosti. Myslela jsem, že pustím telku až tak ve tři, ale nevydržím.

Zatím bez slepic

ale asi se školení ve slušnosti a demokracii dočkáme. Můj tip s 52,4% pro Drahoše byl úplně mimo, teď (90% sečteno) to pro něj vypadá tak na 49,2%. Uvidí se jak Praha, ale zatím drží poměr 1:2 jako před 5 lety. Ale jsou tam sečtený jen dvě třetiny, prostor na "výpadky" ještě je.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

a je to síla, jak tendenční to je. V podstatě pokračování kampaně z veřejnoprávního média. Ferri ve studiu, Zeman rozděluje, Zeman vedl permanentní kampaň, atd, atd.

V podstatě to potvrzuje, že největším a nejhorším ohrožení svobody je nynější stav v médiích.

Vemte si své typy. Většinou vítězství Drahoše. Proč si myslíte, že to tak je? Protože jsme byli v poslední fázi kampaně tak zahlceni Drahošovou propagandou ze VŠECH médií! To je síla.

To, že v této chvíli to vypadá, že to vyhraje Zeman, je především porážka médií.

Zatím bez slepic

Pro mě je to výhra těch, co méně křičeli, (alespoň z mého pohledu) byli férovější a také klidnější. Já jsem spokojen a Zemanovi přeji pevné zdraví.

Zatím bez slepic

Jako Pražák a volič M. Zemana jsem pochopitelně rád, jak to dopadlo. Ve svém okolí jsem to neměl úplně lehké, protože "okolí" volilo většinou "pražsky". Jelikož jsem svoji volbu veřejně vyhlásil, předpokládám, že teď už budu mít klid. Přeju prezidentu republiky zdraví a hlavně odolnost čelit nenávistnému kvikotu "kavárny. Ten bude teprve teď asi hysterický.

Zatím bez slepic

Vy nemate zakaz zverejnovat prieskumy?
U nas na Slovensku je to zakazane volebnym zakonom, zakaz pre vsetky media sa k tejto veci vyjadrovat a k slusnosti patri aj pre obcanov navzajom ze uz sa neagituje
Ziadne prieskumy sa uz 2 tyzdne a menej pred volbami sa proste zverejnovat nesmu, ani ziadna agitacia
(inak by sme dopadli ako Babicka Mery v Praze)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Získali jsme 5 let. Dost dlouhý čas na to, aby země vygenerovala důstojnou náhradu současného, staronového prezidenta !

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jo! Voliči ukázali, že jsou silnější jako média. Drahoš skončil na pěkném druhém místě, Zeman skončil předposlední.

Nechci se nějak naparovat, ale přijde mi to tak legrační, že se s vámi musím podělit o svůj odhad ze 16.1. zde u Vidláka v diskuzi:

Napsal uživatel Maneca (neověřeno) dne Út, 16. 01. 2018, 01:10

Odhad pro 2. kolo

Tak jsem to hodila do excelu a můj odhad pro 2. kolo vychází takto:

Předpoklad je, že všichni voliči, kteří volili Zemana, budou zase volit Zemana, tj. 38,6% a u Drahoše zůstane 26,6%.

No a navíc:

1) Fischerovi voliči budou volit: Zemana (Z) 3%, Drahoše (D) 3%, zbytek volit ve druhém kole už nebude (dále jen ZN = zbytek nevolí)
2) Horáčkovi voliči: Z 2%, D 6%, ZN
3) Hilšerovi voliči: Z 0%, D 8%, ZN
4) Topolánkovi voliči: Z 2%, D1%, ZN
5) Hynkovi voliči: Z 1%, D 0%, ZN
6) Hannig: Z 0,5%, D 0%

Když to pak sečtu a přepočtu na volící voliče, tak 2. kolo mi vychází:

Zeman 51,3%

Drahoš 48,7%

Zatím bez slepic

Klobouk dolů před tím odhadem!

Zatím bez slepic

Přání otcem myšlenky, myšlenka matkou reality... Díky!

Zatím bez slepic

Nemístný optimismus to nebyl.

Zatím bez slepic

Kéž by Vám věřila, mohla jsem si ušetřit nervy

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak tomu říkám odhad. Vás si měli té ČT pozvat :). Fakt dobrý.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To, že Zeman vyhraje jsem také odhadl. Teda trochu s jiným ziskem ale to nevadí. Předpokládal jsem totiž, že mnoho voličů Zemana nešlo v první volbě k urnám. No nic. Jdu slavit zasloužené vítězství. Huráááááááááá

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To jsem zvědavá, za jak dlouho se objeví první zprávy o tom, že tyto volby byly prokazatelně ovlivněné ruskými hackery a ruskými tajnými službami.

Daniel Herman už jede (twitter): Lež a nenávist opět zvítězily nad pravdou a láskou. Ale nesmíme to vzdát, přátelé!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zalkej, Čechie! Konec demokracie v Česku!

Jiří Přibáň:

„Co to znamená? Bezprostřední reakce: Konec mýtu o Češích jako bytostně demokratickém národu, kterému je cizí extremismus a který se táhne až k Palackému.
Nejsme oběť cizích mocností, ale sebe sama.
Konec první České republiky jako ústavního státu s parlamentaristickým režimem,“
zmínil Přibáň.

„Český národ opět ukázal, že mu není pomoci... Takže nás čeká dalších pět let prezidentského rektálního alpinismu do ruského a čínského rekta a náš premiér estébák nám to návratem komunistického režimu také vysvětlí... Ale lidé, kteří závidí druhým jejich úspěch (to byla vždy naše největší slabost), si myslí, že Babiš bohatým sebere a chudým dá... Tato naivní touha vždy v historii vedla k tomu, že bohatí a schopní, kteří těm chudým dávají práci, odejdou a chudí budou ještě chudší... Jenže to si ty závistivé české mozečky nejsou schopniy uvědomit... Je mi smutno,“ řekla
mluvčí kampaně Mirka Topolánka Dana Makrlíková.

„Naděje na změnu zhasla... Zajisté to přežijeme, jako dosud vše. Leč náprava škod, ke kterým dojde, nebude ani snadný, ani rychlý proces. Počítejme s tím a zachovejme si naději a sebedůvěru sami v sebe,“podotkl pak
expředseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

„Migrace, dezinformace, ruské peníze pro Nejedlého.O všem jsme mluvili, rozkrývali.Nestačilo.Nekončíme, začínáme.Nakonec vyhrajeme, protože máme tuhle zemi raději než ruské peníze nebo diktátory. Nikam nejdeme, ani nás nevyženou,“zmínil pak zástupce spolku Evropské hodnoty Jakub Janda.
*********************
Pražská kavárna už spojuje, co nadpoloviční většina nás, čecháčků,(lůzy, buranů ) rozdělila.

Nejmocnější český politik Kalousek konečně vylezl, vystartoval a dal se do díla.

Zatím bez slepic

Padá na mě tíseň, když si uvědomím, jak fyzicky bezmocní byli před stejnými bolševiky, jakými jsou tito, naši předkové.
V tomto smyslu jde doba k lepšímu, ztuha a pomalu, o to snad neodvratněji

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Horáček: nebyla moudrá sázka....
Megamilionový sázkař, dochtor věd filozofických, týýý vole a takovej lůůůůzr.

Zatím bez slepic

Jestli voni to chlapci neudělali schválně, aby jako Jiřík pustil další a lepší love, to pak jo, vy klucí záškodnický

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Protizemanovská (ale i protibabišovská) kampaň v mediích je příčinou vítězství Zemana (ale i Babiše) ve volbách. Lidi jsou nasraní na režim a volí natruc prorežimním mediím a "kavárně". Všimněme si, že nejvíc příznivců Miloš (i Andrej) získali na venkově, v nejvíc postižených a nejchudších regionech.

Zatím bez slepic