Evropské hodnoty - pokrytectví a dvojí metr

Autor
Štítky

Někdy přede dvěma roky, v době, kdy Evropu zaplavila migrační vlna, jsem na internetu zcela náhodně shlédla televizní debatu skupiny jakýchsi německých politiků. Byla to tehdy důležitá debata a tak byla opatřena i českými titulky. No a jeden z těch debatujících, sociální demokrat, tehdy v určitém okamžiku prohlásil, že lidská práva v současné EU musí být nadřazena jakékoliv ústavě a o nelegální migranty volně se valící do EU musí být postaráno bez ohledu na jakékoliv zákony. Dnes to v mnoha případech vypadá, že to tehdy mysleli vážně.

Ale na jiném konci Evropské unie se i nadále rodí „negři”, nebo vlastně „něgři”. Tím názvem se označuje asi 250 000 obyvatel Lotyšska, kteří mají statut neobčanů, rusky něgraždaně.

Před více než 25 lety se ze dne na den stalo neobčany země, ve které se dost často narodili, kolem 700.000 obyvatel, kteří nemohli doložit, že jejich předci se nacházeli na území Lotyšska před rokem 1940. To samozřejmě lidé (většinou etničtí Rusové), kteří se do Pobaltí přistěhovali v době Sovětského svazu, nesplňovali. Stali se proto lidmi druhé kategorie, kteří nemohou zastávat většinu postů ve státní správě, omezováni byli i v případě privatizace, a nemohou se zúčastnit voleb. Po několika letech dostali možnost se naturalizovat po složení zkoušek ze státního jazyka.

Mezi lety 1991 – 2011 se z dvoumilionového státu vystěhovalo asi 600 000 neobčanů. Po vstupu Lotyšska do EU a Schengenu se tito „něgři“ stali prvními občany Velké Evropy od Irska po Vladivostok, protože mohou bez víz cestovat nejen po Evropské unii, ale také po Ruské federaci. Proto jejich motivace k tomu, aby složili naturalizační zkoušky a stali se občany země, ve které se narodili, silně poklesla, neboť jako Lotyši by museli žádat o ruská víza.

Lotyšský prezident Raimonds Vejonis přišel s návrhem zákona, který vycházel z Mezinárodního paktu o občanských a politických právech a Úmluvy o právech dítěte a žádal v něm automatické přiznání lotyšského občanství pro nově narozené děti neobčanů. V obou mezinárodních dokumentech, které jeho země podepsala, je uvedeno právo dítěte na přiznání občanství. Nacionalistická pravicová vládnoucí koalice prezidentův návrh po emocionálně velmi vypjaté debatě většinou hlasů zamítla.

Nově narozený lotyšský neobčan má nyní možnost se po složení zkoušek naturalizovat po završení věku 18 let.

Je zajímavé, že taková otevřená diskriminace dětí někoho v EU neznepokojuje, ani ony citlivé německé sociální demokraty. Žádná z desetitisíců lidskoprávních neziskovek na území EU nepiští na protest. Konec konců, vždyť se nejedná o muslimské nelegální migranty z Afriky nebo Asie, jedná jen o „něgry“, lidi druhé kategorie, kteří navíc drze mluví rusky.

Není divu, že se pobaltští politici tolik bojí sousedního Ruska, žene je k tomu nenávist a špatné svědomí. Uvědomují si, že sousedním Rusům není jedno, jak se s jejich etnickými bratry v Lotyšsku zachází.

A to špatné svědomí s nimi sdílí i celé NATO, které se nastěhovalo podél ruských hranic. „Koncept posílené předsunuté přítomnosti NATO, takzvané Enhanced Forward Presence, spočívá v trvalé rotační přítomnosti aliančních sil ve státech na východním křídle NATO s cílem posílit schopnosti kolektivní obrany a demonstrovat odhodlání bránit členy Aliance.”

V červenci 2017 bylo v našem parlamentu schvalováno posílení naší vojenské přítomnosti na východní hranici NATO k odstrašení Ruska. „Bude se jednat o silný politický a praktický výraz solidarity a ochoty naplňovat závazek kolektivní obrany, principu, na kterém je založena i naše vlastní bezpečnost,“ hájil vyslání 290 vojáků ministr obrany Martin Stropnický. „Jestliže se některý ze spojenců cítí ohrožen, jsme povinni mu poskytnout ochranu,“ hájil vyslání českých vojáků na pomoc pobaltským státům Ivan Gabal z KDU-ČSL. Poslanci na návrh kývli, proti byli rudí a hnědí extrémisté a populisti, tj. KSČM a Okamurovci.

A zde by mohl pokračovat výčet dalších pokrytectví a dvojích metrů eurounijních politiků. Zatímco východní hranice EU je tedy dokonale chráněna před Putinovými větrnými mlýny, tak jižní hranice EU je zcela nechráněná a průchozí prakticky pro kohokoliv. Putin by toho vlastně mohl využít, kdyby se jeho zelení mužíčci převlékli za černé mužíčky a na jihu hybridně napadli EU z moře na gumových člunech.

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

opomněla zmínit o stejném zacházení s rusky mluvícím obyvatelstvem v Estonsku a v Litvě.

Zatím bez slepic

Kdysi jsem si dal tu práci a dohledal i stenopis rozpravy v evropském parlamentě, kde toto téma navrhl... maďarský poslanec. K hlubokému oddechnutí maďarských sousedů bylo téma zameteno pod koberec...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zvláštní, že se moc neuvádí, že Lotyšsko bylo součástí Ruska od Velké severní války, čili někde od roku 1700-1721. Před tím to patřilo Švédsku a úplně původní obyvatelstvo bylo zmasakrované, protože se nechtělo obracet na křesťanství. Osamostatnilo se až v roce 1918, kdy leninovi bolševici přistoupili na kdejaký německý požadavek, aby se udrželi u moci. To je fuj, zakládat svůj stát díky bolševikům.

Riga byla založena německými kolonisty, takže jádro litevského národa jsou takoví místní sudeťáci.

Za války měli soudruzi němci u Lotyšů spoustu podporovatelů, a Lotyši měli vlastní divizi SS
https://cs.wikipedia.org/wiki/15._gran%C3%A1tnick%C3%A1_divize_SS_(1._l…

kolik postkomunistických politiků jsou ve skutečnosti potomci místních nácků a kolaborantů (takoví místní havlové) můžeme jen hádat.

Německo by mělo bejt zase rozmontováno na původní státy.

Zatím bez slepic

Stejně tak Finsko i Estonsko, jako samostatné útvary nikdy do roku 1918 neexistovali.

Zatím bez slepic

Ono se ani moc neuvádí, že bez Lotyšských střelců - bolševiků - to už s tím Rudým říjnem mohlo dopadnout všeljak... Stejně jako ve špičkách Čeky abys etnického Rusa magnetem hledal...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

měl kdejaký vandrák. Například hned vedlejší severní sousedé. Důležité bylo, že byl po ruce dostatek vymytých hlav ochotných jít střílet do Rusa.
V tomto punktu se nezměnilo - troufám si odhadnout - vůbec nic. Počítám, že se akorát časem změní ta dvě písmenka, třeba na BB (banda blbců), či SD (smečka debilů), nebo tak něco.

Zatím bez slepic

Té zkratky SS by byla škoda nevyužít, určitě jsou ještě někde sklady uniforem prosypané naftalínem...

Možná třeba Snovači Svobody ...pro jednotky českomoravských bojovníků za inovované Hodnoty IV. říše národa evropského.
Pro importované novoevropské bojovníky z bývalého Islámského státu by se pro rekvalifikaci na Evropany jistě našel jiný, stejně důstojný název v jejich národních jazycích.

Toť důstojný úkol pro jazykovou sekci Jandových Evropských pornot!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To jste vedle jak ta jedle. Budou to OS - Obránci Svobody. A všimněte si, že ta Svoboda bude s velkým "S"!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vážení, jako už starej člověk vím, že všechno je za něco! To jste si snad ověřili v životě každý sám na vlastní kůži, nebo se taky říká, že za blbost se platí, nemám pravdu?

Ano, byli jsme značně nezkušení, nedočkaví, lační, laxní a nakonec i neskonale hloupí a to je jen mírné hodnocení každého jednoho z nás, když jsme u nás bez sebemenších protestů nechali celou tu plejádu prapodivných lidi instalovat tržní kapitalismus (se všemi už tehdy známými dřevními skutečnostmi), z kterého i mnozí z nás docela slušně vyšli a nyní si i žijí.

Moje moudrá maminka mi říkávala, že nemůžu mít všechno a já z toho vyvozuju a vzkazuju, abychom se z toho, v pro nás asi zásadním okamžiku budoucího rozhodování, zda v <b>úhnii </b> zůstat či nikoli, najednou všichni neposr*li (úplně stačí, když z toho budou ti z ní přímo sosající). Pokud selský rozum neustále upozaďujeme před osobním prospěchem, klidně se v tom vrtejme těmi zdejšími vidlemi jako v kupě hnoje, obracením a šťouráním však k ničemu nebude, pouze jednoho dne stejně prozřeme a dojdeme k poznání, že chlív prostě budeme muset <b>sami</b> celý vykydat a <b>sami</b> si taky budeme muset navézt čerstvou podestýlku, jinak se v tom zcela utopíme.

A co že jako? No, nic divného, tak to už v životě chodí, nadešel čas sklízení, čas účtování a k tomu se hodí už jenom podotknout:

<i><b>Nemohu vám slíbit nic než krev, dřinu, slzy a pot.</b></i>
(W. Churchill 13. května 1940, tři dny po nástupu do funkce předsedy vlády)

... a já pouze dodávám slůvko <i><b> z a s e </b></i> (průšvih je i v tom, že mnohým z nás už moc neříkají slova <i> dřina</i> a z ní čišící <i> pot</i>, bohužel) .... a nepředpokládám, že nebudete vědět, co tím tehdy vzkázal onen politik svému národu, když mu šlo o přežití! ..... oni už to totiž nevědí ani ti současní mlado-hezcí-zážitkoví-halenko-košilatí noví Britové, kteří tomu maníkovi upírají, <b>jako r a s i s t o v i </b> , i tu „jeho“ kavárnu v Londýně:
https://stredoevropan.cz/2018/01/30/churchill-byl-rasista-kriceli-levic…

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

( poznámka - myslel jsem, že zdejší WP bere kurzívu a tučnost, jak vidno, nebere)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je blbé dávat sám sebe za příklad, z toho je mi trochu stydno. Ale kdo prožil 90.léta jako dospělý, nemohl při zdravém rozumu hlasovat v referendu v roce 2003 pro vstup do EU. To už bylo mnohé celkem jasné.
Ale ne, tři čtvrtiny hlasujících byly pro a činilo to cca 42% oprávněných voličů. Tedy výsledky hlasování celkem přesvědčivé. Dodnes nechápu....

Zatím bez slepic

Přiznám se, že mám v životě dvě volby, o nichž vím, že jsem v době jejich hlasování hlasoval jak nejlíp jsem tehdy uměl (takže se za ně nestydím), ale zároveň bych si za ně dnes urazil pazouru. První byl vstup do EU (bylo mi cca 28 let a byl jsem naivní) a druhé hlas pro Dienstbiera ml. ve volbách 2013. (podlehl jsem image neohroženého bojovníka za práva a proti rozkrádání).
Vzpomímám si, že první okamžik, kdy jsem nad svou volbou do EU začal pochybovat, byl, když Němci využili nejdelší možné období pro uzavření svého pracovního trhu, zatímco my jim museli svůj trh otevřít a harmonizovat už s předstihem. Ale celé mi to docvaklo fakt až příliš pozdě.

Zatím bez slepic

Podepíšu vám za to první zmíněné hlasování omluvenku. Z vámi uvedeného vyplývá, že vám v letech 1990 - 1999 bylo 15 - 25 let. Bez urážky, ale to jste ještě nemohl moc pojímat co se doopravdy děje. Já byl o dvě desítky let starší a nejdřív novinář a potom v byznysu s rozhledem celkem dost z výšky a do široka - a stejně jsem tomu lákání nejdříve podléhal. Až přelom tisíciletí přinesl přelom i v mojí kebuli.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Neurážím se, protože to přesně tak bylo. Navíc člověk z vesnice, rok z onoho období na vojně, rok pracovně nasazen v bufetu na hranicích s Německem... Už tehdy mi spadly klapky z očí ve věci našeho "svobodného kapitalismu". Kamarád provozoval v nájmu Bio Ořechovka, ovšem místní šajba z KDU-ČSL (později z TOP 09) vycítila prachy a v podstatě kamaráda usoudila. Některá rozhodnutí soudu byla až do nebe volající a vyloženě šlo jen o to uvláčet toho ekonomicky slabšího a s méně známými na délce řízení. Já to po roce a půl vzdal, kamaráda jsem naposledy viděl, když vzal druhé zaměstnání v McDonaldu jen aby měl na náklady spojené se soudním řízením, pak si asi půjčil od Ukrajinců a naposledy jsem ho nalezl na internetu mezi zmizelými osobami. Netuším, co se s ním stalo. Vítězná Šajba dnes už Ořechovku neprovozuje, ale určitě nezchudla... To byly roky 1995-2000 mýma očima. Tak nějak jsem po "vlkovsku" věřil, že ten západní civilizační okruh dokáže u nás nastolit pořádek. Dnes je mi jasné, že je to všude stejné a ještě horší. Vejšku jsem dělal 1997-2001. V době Lisabonské smlouvy jsem ale už měl o EU už celkem jasno a vlastně mě jediné štvalo, že tou rozumnou řečí mluví akorát Václav Klaus starší. Zrovna on! Kterého jsem měl za strůjce poloviny zla!

Zatím bez slepic

Stando, měl jsem to stejně, i když věkem s Godotem, jsem od 1994 těžce pochyboval a přesto nebo proto jsem to hodil EU, jako že tady zavede pořádek. Nemýlil jsem se, pořádek tady zavádí, ten jejich.
Přerazit si za to packy už nehodlám, asi je ještě budu potřebovat.

Zatím bez slepic

Nemyslím si. V devadesátkách tu byl bordel jak v tanku. Naproti tomu kdo se dostal do Říše a přilehlého západního okolí, viděl cosi úplně jiného. Fungující a korektní policii, rychlé soudy, všude relativní přehled a pořádek. Kdo by po tom dobrovolně nesáhl?
Naproti tomu byla katastrofální chyba (chacha!!!), že běžný čížek věděl kulové, cože vlastně borci typu páně Teličky vlastně (ne)vyjednali. Jednak se ty materiály mezi lidi jaksi nedostaly, jednak kdo by se rasoval nějakým čtením dlouhých kapitol v právničině, kterou nechápe 99 lidí ze sta včetně samotných právníků?
A samzřejmě tenkrát se ještě neřešilo poručníkování Bruselu typu zakřivenosti okurek a velkých zásobníků střeliva na samopalech.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

předpokládal jsem podobné godoty mezi námi, proto jsem (před)napsal:
nezkušení, nedočkaví, lační, laxní a nakonec i neskonale hloupí
i tací jsou holt mezi námi a já nejsem výjimkou!

Zatím bez slepic

To jsem nepochopil.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

2x mi zdejší WP sežral vysvětlení, takže to zkusím naposledy, ovšem ve zkratce asi takto:
na jedné straně – zdravý rozum, stáří a celková mnohá jasnost (situace kolem 2003)
na druhé straně – o trochu větší stáří o to víc hlupství naředěné s (ne)zdravým rozumem s celkovou nejasností
a
a
a ... dál to vlastně už napsal Targus

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Podle toho, jak se ANO staví při jednání s SPD k referendu (ne referendu o setrvání v EU a NATO), tak to tak moc vážně s prosazením našeho postoje k migraci asi nemyslí. Kdo bude jejich argumenty brát vážně, když za nimi nebude stát vážná hrozba? Kdo nás brát vážně naše NE k přerozdělovacím mechanizmům (názor 85% obyvatelstva), když neukážeme odhodlání jít za tím "až do statků a hrdel"?

Vytřou si s námi prdel jak s plyšovým medvědem. Teličky a Štětiny se nám budou smát..

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Buď do statků a hrdel
nebo si s námi
vytřou prdel

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sametovej Mnichov

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Babiš by si teď měl před každým krokem/rozhodnutím velmi upřímně zodpovědět otázku, jestli je to rozhodnutí, které si přeje většina lidí v této zemi anebo je to rozhodnutí vypadat dobře před papaláši EU. V mnoha případech to bohužel jde proti sobě. A jestli Babiš začne jít na ruku EU a proti svému lidu, tak to velmi rychle pozná na podpoře voličů.

Nevím, jestli by dnes většina lidí u nás hlasovala pro vystoupení z EU, ale jsem přesvědčená, že většina lidí by souhlasila s vypsáním referenda o vystoupení z EU tak, jak to navrhuje SPD, KSČM nebo pan prezident Zeman.

Zatím bez slepic

Víc než referendum o vystoupení bych radši požadavky na to, jak EU změnit.

V manželství se taky problémy neřeší rozvodem. Někdy manželství zachrání nevěra, někdy hádka brutální upřímnosti, někdy pár facek, někdy terapie, někdy smrt tchýně.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ono je to asi takhle:

Bydlíme v třípatrovém domě, jehož základy jsou dimenzované jen pro dvě patra a statika domu je už vážně narušená. Správci domu dokonce uvažují o dostavění i čtvrtého patra.

Všichni lidé v tom domě se už ale necítí bezpečně a chtějí to řešit. Cíl všech obyvatel domu je stejný, chtějí bydlet v bezpečném domě a chtějí také vyměnit správce domu.

Jedna část obyvatel domu je pro rychlé radikální řešení - zbourat tento starý dům a na zelené louce postavit dům nový s využitím nových materiálů a technologií.

Druhá část obyvatel ale tvrdí, že by to bylo zbytečně nákladné a stačí starý dům rekonstruovat... posílit základy, vyměnit okna a omítku, vyměnit instalace v domě.

Tedy, první část obyvatel EU z ní chce vystoupit a vytvořit novou skupinu suverenních států, které spolu úzce spolupracovat.
Druhá část obyvatel EU chce stávající EU reformovat.

Často spolu manželé vycházejí líp, když se rozvedou, než když se vzájemně trápí.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Víc než referendum o vystoupení bych radši požadavky na to, jak EU změnit"

Jenže jak k tomu dojít? Chceme li EU změnit, nedopustit další bujení chorých mozků, musíme mít nějaký vydírací potenciál a tím je zřízení institutu referenda a vyjádřit odhodlání ho použít.

To je podle mne nejlepší cesta k tomu, aby k referendu nemuselo dojít.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Z mého pohledu je cíl změna EU, prostředek a zárověň pojistka je existence použitelného institutu referenda.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vůbec neuvažuji,že je ochota k nějaké změně v EU,spíš přitvrdit,utužit.
Muselo by dojít k úplné výměně dosavadních mocipánů EU,změně volitelných orgánů,ke změně rozhodování v centrále EU.
Pokud budou tlačit na Dublin IV,tlačit na přijímání utečenců,přijetí EURA,tím se to nekontrolovatelně rozpadne,každý bude chtít urvat něco navíc.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Maneco,
článek je dobrý,
pokud v něm (stejně jako v článcích mnoha jiných, např. Vidláka) někomu něco chybělo, pak je to tím, že si mnozí pletou článek pro blog s monografií či dokonce encyklopedií!

Zatím bez slepic

Ah, moji asfaltoví holubi mi rozumí... díky za podporu.

Ten článek neměl být studií historie Pobaltí, ale mělo to být především ťuknutí do špičky mohutného ledovce, kterým jsou současné přední evropské (ale přesněji eurounijní) hodnoty, a sice pokrytectví a dvojí metr.

Existence těchto vůdčích hodnot je patrná v dnešní EU tak často a v tolika oblastech, že mi připadá, že na tomto kontinentě žijí dva světy - jeden reálný a jeden virtuální. Ten podivný virtuální svět dekadentních kulturních komunistů si vytvořil i své ptydepe, dal existujícím slovům své nové významy.

Podle mě je třeba na to neustále upozorňovat a odhalovat nové a nové kamufláže zakrývající cíl, kterým je zkáza evropské civilizace. Jestli se nebudeme bránit, spolkne nás tento chorchoj jak černá díra paprsek světla.

Zatím bez slepic

Už jsem to tady několikrát zmiňoval - fascinující je dnes otevřít vydání Orwellova 1984 z roku 1991 (1. oficiální u nás) z Našeho vojska. Obsahuje i rozsáhlý doslov Milana Šimečky, který na jednu stranu dokonale odhaluje podstatu totalitního zřízení z románu, na stranu druhou se (a doba jej k tomu snad opravňovala) dokonale uzamkl sám v pasti předsudku - totiž že popisované jevy (jako permanentní válka, coby nástroj ovládání, opravování dějin atp.) jsou výsadou komunistické totality. Nikoliv. Po téměř 30 letech od převratu již chápu, že jevy podchycené v 1984 jsou společné pro jakýkoliv druh totality. I pro ten "liberálně demokratický". Ostatně, každá demokracie s přívlastkem budí podezření. Jak ta lidová, tak ona liberální...
Tuhle jsem viděl rozhovor Štětina - Keller a fascinovaly mě dvě věci - první, že Štětina pro MZ důsledně používal vazbu "pan prezident" (což na něm oceňuji), druhá - on ten chlap asi vážně věří, že jsme v jakési hybridní válce...

Zatím bez slepic

Maneco,
myslím si, že cílem je likvidace evropských sociálních a zdravotních systémů a přičlenění zemí okolo Středozemního moře do EU. Až v EU bude tolik lidí, že budou mít nadstandardní vztahy s Alžírem, apod., tak se stane spojení logické. A mezitím vykradou dávky tak, že daňoví poplatníci sami začnou volat po zrušení penzí a placeném zdravotnictví. Zajímavé je, že v každém obrovském území se nakonec vytvoří vládnoucí vrstva, která je úplně odtržená od reality a plácá naprosté nesmysly. Situace jak před 1789.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud si dobře pamatuju, volání po užším propojení s jihem Středomoří se z Francie a Itálie ozývalo již na Přelomu tisíciletí, pokud ne v devadesaátkách. Tenkrát jsem se o to vůbec nazajímal, říkal jsem si, že to jsou blázni, a že nám ve Střední Evropě to nepřinese nic. Teď abych začal plánovat transfer rodiny do polárních krajů.

Zatím bez slepic

To neustálé opakování jak si jsou všichni rovni začíná příliš ukazovat, že to není pravda.

Už je to jako za socíku, když nám říkali, jak se máme dobře a pak přijel někdo v mercedesu a hned jsme viděli rozdíl.

Už malý děti to viděj. Nedá se to nějak okecat, protože tak jako tak, na koho musíte být hodný, ten je méněcenný.

Proto je celá pozitivní diskriminace a boj proti rasismu tak nesmyslný.

Takhle se normálně chováme k mentálům a mrzáčkům. Nejsou jako my, tak s nima nesoutěžíme, nadřazeně jsme na ně hodný a promíjíme jim to, co sobě rovným ne.

Zatím bez slepic

Ale kdepak, to jenom nepochopili, že autor nechává vědomě svým čtenářům prostor do diskuse ;)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Extrémističtí čeští důchodci nás vrhají do chřtánu Ruska !
Již za 2. světové války byli v řadách americké armády a mezi tamními umělci dřevní kryptoputinisté - stalinisté,
oslavující Rusy podporující nezákonné napadení Německa a vyhnání předchůdce nynější kancléřky !

http://www.literarky.cz/politika/domaci/25697-extremistiti-eti-dchodci-…

Zatím bez slepic