Inzerát

Autor
Štítky

Děkuji Petrovi U. za upozornění.... Nemohl jsem odolat a našim bratrům Američanům neudělat reklamu: 

Velvyslanectví USA v Praze vyhlašuje speciální grantové kolo zaměřené na boj s dezinformacemi v České republice a na omezení jejich negativního vlivu. Hledáme projekty, které se zaměřují na vývoj digitálních platforem, rozšíření digitální gramotnosti, posílení kritického myšlení a schopnosti rozpoznávat pravdivost zpráv ve sdělovacích prostředcích a důležitost je ověřovat i z jiných dostupných zdrojů.

Výběr se zaměří především na ty žadatele (ať už jednotlivce nebo organizace), kteří již v minulosti zrealizovali úspěšné programy. Žadatelé mohou požádat o finanční částku v rozmezí od 5 000 do 25 000 dolarů.

Z grantů velvyslanectví se nesmí financovat náboženské organizace nebo stranická politická činnost, zahraniční cesty osob (tj. mimo území České republiky), obchodní činnost, sbírky, dobročinná činnost, humanitární pomoc, komerční projekty, vědecký výzkum, projekty, jejichž primárním cílem je institucionální rozvoj, provozní náklady organizace nebo reprezentace (obědy, alkoholické nápoje, květiny apod.). Velvyslanectví též nemůže udělit grant obchodní společnosti nebo subjektům působícím na ziskovém základě.

Detaily o grantové soutěži najdete v angličtině zde.

Žádosti prosím zasílejte do 15. dubna 2018.

https://cz.usembassy.gov/cs/vyhlasujeme-specialni-grantove-kolo-zamerene-na-boj-s-dezinformacemi/

 

Pro ty blbější - zase podpoří nějaký server Demagog.cz, který bude bojovat s demagogií před prezidentskými volbami, ale jinak mu dojdou analytici. Jen tak namátkou: 

Počet rozborů zabývajících se prezidentskými volbami: 32 - dokonce dělali i nábor analytiků. 

Počet rozborů po prezidentské volbě: 3 (slovy tři) - asi ty analytiky zase vyházeli, protože nesplnili zadání a cíl. 

Zdá se, že od té doby, co se Zeman stal prezidentem, tak tu všichni mluví jako Jan Zlatoústý a nestojí to za rozbor (kromě něj a Babiše samozřejmě)  bo vše je čistočistá pravda. Andrej sestavuje vládu a nestojí to za rozbor. Kalousek perlí, Ondráček perlí, Vondráček perlí, Langšádlová perlí, Václav Moravec stále dělá svoje nedělníčky, Drtinová furt někoho zpovídá, ale zdá se za analýzu to nestojí. Proč? Protože není před volbami a US Embasy si ještě nevybrala nového favorita. Demagog zase nabere lidi před komunálními volbami na podzim. Do té doby  tu žádné dezinformace přece nebudou. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Jestli se nezačne radikálně něco dělat se zákonem o neziskovém sektoru a hlavně jeho financováním, dopadne to blbě, hodně blbě. Už to vážně takhle nejde dál. Jenže oni politici v tom přímo jedou na plné pecky, nebo přihrávají - prachy, prachy a zase prachy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Stále čekáme nějaké změny, jenže ty musíme udělat my ve volbách. Třeba poslat Kalouska do důchodu. A vzpomeňme si jak dopadla RVHP. Nikdo z ní nevystoupil, zhroutila se celá najednou. A mezitím si můžeme zhodnotit, zda byl lepší pán Rus, Američan nebo bude Číňan či Němec?
Rus - odvážel hotové zboží, dovážel ropu a diktoval nám, co si máme myslet přes UV KSČ
Američan - odváží dividendy, dováží neziskové organizace a genderové aktivisty a diktuje nám prostřednictvím neziskových organizací, genderových a jiných aktivistů, vlády, poslanců, vybraných politických stran a moderátorů, co si máme myslet
Němec - odváží si zemědělské výrobky, dividendy a lidskou práci, dováží nám odpad, muslimské imigranty (zatím jen rétoricky, ale brzy i reálně) a rád by prostřednictvím Daniela Hermana potomky sudetských Němců (neboť žádní sudetští Němci již nežijí, jen jejich potomci). Co si myslet, nadiktuje vládě v europarlamentu nebo Berlíně. Němec nás má za svoji kolonii a dílnu.
Číňan - zatím daleko, dováží nám šunt, bude odvážet dividendy a na to, co si budeme myslet, bude zhusta kašlat. Obdobně Korejci a Japonci.
Francouz - odváží si dividendy za předraženou vodu, doveze nám muslimy, považuje nás za burany z ruské stepi napojené samohonkou a diktuje nám, co si máme myslet přímo i v europarlamentu. Francouz nás má za svoji kolonii, která mu má financovat francouzský zemědělský skanzen, a dílnu na práci zadanou 20 Francouzi jednomu Čechovi, Moravanovi nebo Slezanovi.

Abychom to všechno zvládli, musíme si dovézt pracovníky z Ukrajiny, protože ti vnucovaní islámští bratři pracovat nebudou. Není divu, že ČR je rejdištěm cizích zpravodajských služeb, z nichž žádná nekoná ve prospěch obyvatel ČR. Je úplně jedno, jestli ty zpravodajské služby řídí Putin nebo Trump, Merkelová nebo Macron, Juncker nebo velký muftí. Nedělejme si o pozici ČR v EU iluze, máme jen poslouchat a pracovat pro dobro Euroříše. Otázkou je, koho máme poslouchat, je jich už nějak moc. Neziskovky a neziskovkáři je jen najatá verbež, která má šířit názory svých dárců.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Gerd zase *****!

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd,naprosto souhlasím.
Jak už bylo někde napsáno,školy nevyučují osoby do výroby,ale pro neziskové organizace,proto si musíme dovážet pracanti z jiných zemí.
Poslechl jsem si Pjakina a říká jasně,to debilní školství podle Amerického vzoru,se prosazuje i tady,ta inkluze tomu odpovídá.
S těmi islamisti je to jasné,jsou od malička učení válčit a ne pracovat.
Jak se proslýchá,chystá se toho do Evropy nějak mnoho,když je k nim Merkelová tak štědrá,to se hned mezi ně doneslo,že bez práce,jím přímo do huby lítají pečené holuby.Proto tlačí na kvóty,ale i stejné dávky pro ně.

Zatím bez slepic

opět přesný popis našeho umístění v EU, a protože zde se vyznamenává s pomocí slepic, tak si tento popis zaslouží celý průmyslový kurník!!

Zatím bez slepic

Děkuji Silošovi, zemědělci, Jitce za jejich chválu a doplňuji, že jsem zapomněl na Norské fondy nebo eurodotace poskytované EK přímo stanicím např ČT a ČRo šířící další osvětu, aby šířili tu správnou propagandu. Těm ostatním většinou nestojíme za vyhazování peněz a raději ovlivní Washington, Brusel a Berlín - je to pro ně levnější a efektivnější.
Z rejdů agentů cizích mocností nemám obavy, je jich tu už tolik, že se v tom vyzná snad jen BIS. Kdykoliv se někdo zaklíná bojem proti ruským agentům, jedná se o agenta řízeného nějakým centrem na západ od Prahy, který nás má zvednout proti jednomu nebezpečí a zapomíná nám říct, že se stáváme jen pěšáky v jeho šachové partii USA proti Rusku, protože v té i Brusel, Paříž nebo Berlín jsou jen figurkami vyšší hodnoty v šachové partii USA.
A protože nelze podezírat ani USA ani Brusel z naprosté hlouposti, dováží si žoldáky do budoucí evropské armády z Afriky a už se to ani nesnaží zakrývat humanitární pomocí oblastem postiženým válkou. Nezaměstnaní přistěhovalci bez vazeb k evropským zemím snadno vstoupí do nově budované evropské armády. Ochotně potlačí nevhodné projevy původních obyvatel EU a stejně spokojeně budou pochodovat na Rusa, nejlépe na zimu. Napoleon napadl Rusko 24. června – 28. prosince 1812, obsazení Moskvy. Ruská zima zdecimovala zbytky Velké armády. Hitler napadl SSSR 22. června 1941 – 5. prosince 1941, bitva u Moskvy. Až muslimové budou pochodovat na Moskvu, začnou někdy kolem 20. června neznámého roku jako Evropská armáda a v prosinci téhož roku válku prohrají. Pokud budeme věřit na číselnou řadu, dovodíme z toho i ten rok. Napoleon 24.6.1812 = 2+4+6+1+8+1+2=24. Hitler 22.6.1941 =25. Další rok bude dávat součet 26 a víme datum, 20.června. Tedy 26 - 8 = 18. Docela se obávám 20. června 2079, pokud budu věřit Nostradamovi a číselným vzorcům. :-) Utěšuje mě naděje, že to bude trvat jen půl roku, než prohrají, a pak ještě 3 roky, než jim to dojde. :-)
Pokud bychom do počtů zahrnuli první světovou válku a jen letopočty 1812 a 1914, další v řadě by byl rok 2016, ale to se stala jen jediná významná válečná věc, kdy 22. prosince 2016 syrská armáda dobyla Aleppo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

vyvraceni dezinformaci, ale i kompletni sledovani jsou nove vzory, napriklad sledovani pohybu osob, sledovani internetu, sledovani pohybu aut, sledovani postovnich zasilek, evidence prodeje zbozi, sledovani pozemku, evidence vcelaru a vsech chovanych zvirat

o tom se STB ani nesnilo v dobe papirovych kartotek

centralni evidence uctu
Účinností ZCEU došlo ke zřízení Centrální evidence účtů, tj. registru všech bankovních (tuzemských i zahraničních) účtů fyzických i právnických osob. Centrální evidence účtů umožní orgánům činným v trestním řízení, daňovým správcům, zpravodajské službě a dalším oprávněným žadatelům získat na základě jednoho dotazu informace o existenci všech bankovních účtů podezřelého subjektu, a to do 24 hodin. Odpadne tak dny až týdny trvající plošné dotazování desítek institucí, a tím se podstatně zkrátí celková doba potřebná pro získání nezbytných informací, což napomůže státu včas zasáhnout a znemožnit odčerpání výnosů z trestné činnosti z bankovního účtu pachatele.

Správcem Centrální evidence účtů je Česká národní banka (ČNB), které budou muset úvěrové instituce, jimiž jsou dle ZCEU veškeré banky, pobočky zahraničních bank a spořitelní a úvěrní družstva, dodávat denně aktualizované informace o účtech veškerých svých klientů bez ohledu na to, zda se jedná o fyzické či právnické osoby. Dle ZCEU musí úvěrové instituce dodávat i informace o účtech vedených pro uspořádání bez právní osobnosti, jimiž jsou například svěřenské fondy. Jedná se především o údaje, které umožní identifikaci vlastníka účtu. Mezi evidovanými údaji však nejsou informace o pohybech a zůstatcích na bankovních účtech. Informace budou v Centrální evidenci uchovávány po dobu 10 let od zrušení příslušného účtu.

pokud by jsi vidlaku nebo ostatni zapomneli

Ukladani pohybu mobilniho telefonu, hovoru a SMS po dobu 6 mesicu
https://neviditelna.rozhlas.cz/kam-jsi-vcera-sel-tak-sam-mobilni-operat…
Jako figurant pro tento díl působil datový novinář Jan Cibulka. Zažádal si o výpis provozních a lokalizačních údajů a za poplatek 1 700 Kč mu po předložení občanského průkazu operátor předal CD s tabulkou všech informací. V ní si mohl přehledně prohlédnout, kde všude za posledních šest měsíců byl – tedy se svým telefonem. Operátor totiž uchovává provozní a lokalizační údaje o tom, kdy a kde se daný telefon připojil k síti. Každý vysílač má své souřadnice.

https://neviditelna.rozhlas.cz/fotoalbum-od-policie-kazdy-prujezd-pod-b…
Každý průjezd pod bránou má svou momentku
Policie uchovává fotografie průjezdů všech vozidel. Nezáleží ani na tom, že řidič nespáchal žádný přestupek. Co tyto fotografie obsahují? Naše figurantka Lenka si policejní záznamy vyžádala. Na
vyřízení písemné žádosti má policie 30denní lhůtu.
Policie lhůtu plně využila. Po třiceti dnech Lence přišlo CD s necelou stovkou černobílých fotografií. Snímky jsou anonymizované. Není z nich možné zjistit, kdy a kde byly pořízeny – tedy pokud někdo pozorný neidentifikuje dané místo podle okolí silnice. Černý rámeček se objevuje přes SPZ cizích vozidel a čelní skla všech aut. Včetně toho, které patří Lence.

U fotografií přitom policie uchovává také polohové a časové údaje. Tyto informace ale neposkytla. „Policie tvrdí, že to nemůže vydat s ohledem na ochranu případné třetí osoby, která to vozidlo řídila,“

Podobne se sleduji vsechny automobily na hranicnich prechodech (ty kamery tam nejsou jen na okrasu)

v USA jsou sledovany vsechny listovni a balikove zasilky - nejenom adresy, ale I fotografie obalek, nebo rentgeny baliku

co se uklada o chovani na internetu po dobu 6 mesicu ? v podstate vsechno
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2012-357
Vyhláška č. 357/2012 Sb. -Vyhláška o uchovávání, předávání a likvidaci provozních a lokalizačních údajů

facebook sleduje vase informace, vcetne volani mobilu a prodava je inzerentum, coz je jeho obchodni model

Zatím bez slepic

In reply to by alepro (neověřeno)

Trvalý odkaz

Alepro.
Jen bych doplnil,že to dopodrobna ví i CIA.
Nejen že jim to spřátelené státy musí poskytnout,ale pomocí SWIFTu vědí o všech kontech také.
Když je pak nutné některého lumpa dostat do basy,nebo umlčet,poskytnout tyto informace potřebným složkám.

Zatím bez slepic

zapomínáš na mýtné brány a jejich "fotoalbum"+navíc dostaneš i GSM informace o IMEI telefoů, které v daný čas bylo v dosahu GSM brány mýtné brány ;)
Jsou i další vycchytávky, stačí si přečíst co dokáže technologie a jaké poptávky má státní správa, a tím nemyslím přímo zadání, ale detaily poptávané technologie (=k čemu se používá jinde, ne na co ju chce oficiálně stát...)

Ale musím přiznat, že mě překvapilo, že tuto databazu má policie oficiálně :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mně se v tom inzerátu líbí: "Z grantů velvyslanectví se nesmí financovat (...) dobročinná činnost, humanitární pomoc, (...) projekty, jejichž primárním cílem je institucionální rozvoj..."

Vždyť oni nám zcela bezostyšně a otevřeně říkají, o co jim jde... Jen my to nechceme umět číst. Upřímně, nemyslím si, že by zákon "o zahraničních agentech" něco změnil, protože by se to financování jen skrylo za bílé koně v "soukromém sektoru". Ale z principu by byl třeba.

Zatím bez slepic

Hodí se hojně citovaný výrok z Avatara: "Chčijou nám na hlavu a už se ani nesnaží to vydávat za déšť!"

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku,

Velmi zajímavé by bylo, kdyby tento inzerát amerického velvyslanectví v Praze nechalo v inzertní rubrice významných amerických novin přetisknout ruské velvyslanectví ve Washingtonu.
Pochopitelně s drobnou úpravou - slovo český by bylo nahrazeno americký/á/é a "americké" nahrazeno slovem "ruské".

A kdyby si tento původně americký inzerát, určený pro t.č. německoamerické kondominium, zvané ze setrvačnosti česká republika, zadali Rusové před nějakými americkými volbami...

To by byl globální rachot! :-), :-(

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Trošku mimo téma: Mezinárodní házenkářská federace naplánuje mezinárodní turnaj kvalifikace na MS do 20 let na 19. výročí zahájení bombardování Srbska letectvem NATO utkání Srbsko-Kosovo a je hrozně překvapené, že se to Srbům ekluje.
https://www.sport.cz/ostatni/micove-sporty/clanek/975055-dalsi-sportovn…

Otázku politickou - Srbsko nikdy Kosovo neuznalo a rozumím, že je odmítá legitimizovat touto cestou - lze těžko oddělit. Ale podstatná je symboličnost takového kroku pro samotné Srby. Přemýšlím, jak by vypadal takový zápas Česko-slovensko vs. Sudetenland pořádaný 29.září. Nebo mnohem aktuálněji Palestina-Izrael 14.5. v roce 1968 (nehraje Izrael náhodou evropské soutěže a kvalifikace právě proto, aby se takovým střetnutím vyhnul?).

To si nikdo nepamatuje na fotbalovou kvalifikaci s Albánií a dronem s vlajkou Velké Albánie?

Tady je buď někdo beznadějný sluníčkář a chtěl tím demonstrovat "smíření se s minulostí", nebo totální hlupák žijící v absurdní bublině svých fikčních představ. I když - tyhle dvě skupiny se vlastně překrývají... A nebo šlo jednoduše o provokaci.

A všichni se jako diví...

Zatím bez slepic

Dzurinda byl na instruktáži u balkánské řeznice..., kterou V.H. kdysi navrhoval jako svou nástupkyni na trůně českých prezidentů.
Třeba bude mít Slovensko novou dovozovou předsedkyni vlády ?
Čas už uzrál jak olomoucké univerzitní tvarůžky.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Slovensky-expremier-Dzuri…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

tady můžete přijímat žadatele o azyl:
http://czechjobsdb.org/job/organizan-pracovnk-ce-skupiny-pjmu-letit-vcl…
A tady můžete být Snowdenem, nebo třeba i Jamesem Bondem :-)
https://www.mericsky-ustav.cz/nabidka-prace.html

Zatím bez slepic

.. takovej Vlkovskej vtip/nevtip na dobrou noc

Slovenskou vládu povede Pellegrini
https://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/video-pellegrini-ukazal-v…
a italskou Fico
https://zpravy.idnes.cz/roberto-fico-slovenslo-itale-djg-/zahranicni.as…

to nevymyslis ......

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nepřemýšlel někdo nad tím, jak to obrátit? Já jen, že 25 tisíc USD zase není tak málo a mít ty prostředky k tomu, abychom jim pod pláštíkem usohujerské pomoci trochu zaškodili, by nebylo špatné. Můj průšvih je ten, že netuším, jak to naplánovat, aby to prošlo. Zkrátka udělat z někoho blbce tak, aby vám ještě poděkoval, není úplně jednoduché. Bylo by to ale pěkné.

Zatím bez slepic