Berou to do vlastních rukou

Autor

Kněmeckým zemědělcům a dalším protestujícím se přidali prý i pracovníci v lodní dopravě. Tamní média se hemží titulky, jak stovky a tisíce kamionů míří tu na Berlín, tu na Mnichov. Bavorský premiér Soder prý s požadavky zemědělců souzní a vystoupí na jejich pódiu. V pondělí se z Chomutova vypraví skupina českých zemědělců, aby německé protesty také podpořili.

V Texasu začala místní „domobrana“ vytlačovat od hranic federální jednotky, které podle nich nedostatečně brání migraci. Problém s imigranty zaplňuje v USA veřejný prostor mnohonásobně víc než celá Ukrajina a dokonce i naprosto sluníčkářská města jako New York začínají varovat, že nejsou schopny nápor migrantů nijak absorbovat. A to se prosím bavíme o zemi, která vznikla z imigrace.

John Kirby teď oznámil, že americká pomoc Ukrajině se zcela zastavila. Říkal to, jako by mluvil o nákupu v supermarketu. Nebrečel, nelomil rukama, že zlí orkové teď budou postupovat vpřed… Byl vlastně nechutně věcný. Američané už prostě mají jiné starosti. Rudé moře, pásmo Gazy, Libanon, Izrael…

Na Taiwanu probíhají prezidentské volby, ve kterých má šanci na vítězství kandidát Kuomintangu, který chce opětovné sjednocení s Čínou. Peking ho samozřejmě mohutně podporuje, což mi přijde jako dobrá haluz. Kuomintang s čínskými komunisty bojoval, Kuomintang byl vytlačen na Taiwan… aby se nakonec vlastně docela dobře domluvili.

Ať se člověk podívá, kam se podívá, všude berou situaci do vlastních rukou nějací místní. Velké struktury a velké instituce přestávají fungovat a hlavně přestávají budit respekt. Jemenci se nijak neobávají americké pomsty. Íránci si klidně zabaví tanker, protože jim před rokem Američané také zabavili tanker. Texasané přestávají spoléhat na federální vládu… hele, kam zmizela EU? Od Nového roku jsou tam v Bruseli nějak zticha… a nebo blouzní tak moc, že už to novináři ani nevysílají.

To selhání západních integrací je stále viditelnější. Ano, můžete vyrábět impérium a postupně rozpustit jednotlivé národy v tavícím kotli. Ale sakra, těm národům to musí přinést nějaký benefit. Žít pod PAX Roma musí být prostě výhodnější, výdělečnější a bezpečnější než žít obklopeni mořem nepřátel. Teď se to nějak otáčí.

Už nejsme unipolární americký svět… chtělo by se zakřičet hurá, ale podívejte se v čem žijeme. Jsme zase obklopeni mořem nepřátel, kteří v Západu už nevidí nic jiného než kořist. Limes Romanus už je prolomen, města jsou ještě bohatá a vlastně nebráněná… situace se všude zhoršuje tak, že místní ztrácejí trpělivost i víru, že jejich problémy někdo vyřeší. A začínají je řešit sami. Tím, co mají k dispozici. Svým rozumem, svými možnostmi… i svými zbraněmi.

Vyspělá globalizace nad tím tak maximálně může lítat vrtulníkem a monitorovat situaci, kterou už nemá pod kontrolou.

Jak daleko jsme od chvíle, kdy si ve Francii nějaký imám řekne, že přišla ta pravá chvíle, aby se stal emírem ve vlastním státě? Všechno už má. Oddané obyvatelstvo, domobranu, peníze… nikdo nevíme, kolik zbraní Francouzi odlifrovali ke zničení na východní frontu… Nebo to dřív začne v Británii? Jak to mají v tom Holandsku? Na Belgii se neptám, to je už dávno zhroucený stát. Sice nejúspěšnější zhroucený stát, ale prostě zhroucený.

Ať se člověk podívá, kam se podívá, všude se to emancipuje. Všude vznikají zkušenosti, že co si člověk neudělá sám, to nemá. Ale také se všude ukazuje, že se na koleni dá takřka zadarmo konkurovat všem těm evropským hodnotám. Poslední video, co jsme s Petrou a klukama udělali a s Ivanem Smetanou rozšířili, nasbíralo přes sedm set tisíc shlédnutí. Předběhlo i Kazmu s jeho házením peněz z vrtulníku. Ano, je za tím kupa práce, ale nepotřebovali jsme žádné televizní studio ani střižnu. A to prosím píšu o politice… nemuseli jsme tam dát žádný hluboký výstřih nějaké sexbomby, nemuseli jsme se bavit o nakupování a infantilních blbostech.

Já nevím, jak dopadnou německé protesty. Nevím, jak to dopadne ve Spojených státech. Nevím, kolik ukrajinského území si Rusko zabere a kolik si ho z druhé strany zaberou Poláci. Nevím, jak to dopadne na Blízkém východě. Vlastně nevím, jestli nebudeme nostalgicky vzpomínat na dobu, kdy Američan měl dost sil i autority si celosvětově vynutit poslušnost.

Ale zřetelně vidím, že lokální snahy jsou v řešení problémů úspěšnější než ty globální. Zřetelně vidím, jak slábne cokoliv, co se vymyslí v Bruseli, ale i ve Strakovce. Vidím, jak je to neefektivní a jak to situaci celkem spolehlivě zhoršuje. Stále více lidí chápe, že jsou v tom sami a celá ta občanská společnost, která se tu třicet let budovala, jim k ničemu není a nijak jejich problémy nezmírní. A tak stavějí nové struktury. Jde to samozřejmě pomalu a udělá se u toho i hodně chyb. Ale když nic jiného nezbývá, je třeba stavět a je třeba se poučovat z vlastních nezdarů. Ti, kteří byli ke stavění určeni (a zvoleni), ti už nic nepostaví.

Možná tady nějaká EU zůstane. Možná Američané dál budou brázdit oceány svými letadlovými loděmi. Možná dál bude existovat OSN a Francie bude stále navenek v pořádku. Ale lokálně si bude každý dělat svoje a bude se pramálo ohlížet na rozkazy shora. Brusel či Washington začínají být daleko a Pánbůh vysoko.

Putin si troufnul, Jemenci si troufli, Tálibán si troufnul, Iráčané si troufají, Íránci si nepokrytě dovolují, Bašár Asad se nesklonil… a všichni to ustáli. Už nejsme impérium, už jsme kořist. Už se nebráníme dohromady. Impérium už na to nemá, už jen stahuje zbytky bohatství do Říma a opouští provincie. Chudáci místní jsou obíráni dvakrát. Co měli, to si berou sebou ustupující legie a co zbývá, na to se třesou barbaři, pro které je to ještě dost dobré. V mnoha případech je obyvatelstvo bude dokonce vítat, protože je budou méně utlačovat.

Ne, ještě to nastat nemusí. Ale trend je zřetelný. Když musíte brát věci do vlastních rukou, tak to jinak dopadnout nemůže. Ostatně… proč je u nás tolik vlastníků zbraní? Instinktivně cítí, že není daleko doba, kdy je policie fakt neubrání a místo armády budeme mít stíhačky. Instinktivně cítí, že sice na státní struktury budou hodně platit, ale málo dostanou.

Nechtěl bych být ve Fialově kůži. Vsadil na impérium, které ho teď opouští…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (360 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Všichni "nejdůležitější" soudruzi se sjeli do Davosu, kde se toho mnoho podlého chystá...., možná tedy jen ticho před bouří.

---------------------------------------------

Žijeme ve společnosti, kde:

Lékaři ničí zdraví, právníci právo,

univerzity vědomosti, noviny

informace, církve morálku a banky

ekonomiku

(Chris Hedges)


 

Průměrný počet slepic: 4.9 (183 hlasů)

Pro poslance pětidemolice  je tento vtip jako vyšitý

to je nas poslanec

Průměrný počet slepic: 4.9 (168 hlasů)

Čeští zemědělci v pondělí vyjedou.

Protestní jízda se uskuteční na Chomutovsku, v pondělí 15. 1. 2024, místo setkání a přípravy strojů před jízdou je Letiště Březno u Chomutova (souřadnice: 50.4098881N, 13.4439322E) v 9.00, protestní jízda bude startovat v 10.00.

Budeme rádi za účast každého člověka, kterému není lhostejné české zemědělství. Chystám se je podpořit. Kdo se přidá?

Průměrný počet slepic: 4.8 (36 hlasů)

.. tak už zapřahám.. Držím palec a děkuji ti.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Možná se Vám zdá, že se v posledním období svět tak nějak zbláznil. Kdysi se říkalo: ,,Neber jméno boží do úst nadarmo“. Tím bylo myšleno pravděpodobně asi to, že je třeba šetřit s určitými slovy, pojmy či souslovími, protože jejich používáním dochází k zlehčování jejich významu. Je mnoho takových, u kterých by vyřčení v určité spojitosti mělo mít svou určitou váhu. Jako příklad můžeme uvést například slova láska, víra, stáří, smrt, důvěra, zdraví.

Možná Vás úvod článku trochu zmátnul, ale brzy pochopíte, kam autor míří. V poslední době je velmi často používaným výrazem slovo válka. Přestože samotný význam je už sám o sobě strašidelný, protože vyjadřuje touhu mocných nechat pro své zájmy, nálady a vrtochy umírat jiné, kteří mají z nějakého důvodu podřazené postavení, ten skutečně nejhorší dopad války je ještě mnohem horší. Součástí válek je totiž hlavně a především násilí přinášející nejen mrtvé, ale i těžce zraněné, zmrzačené a psychicky totálně rozložené lidi. Jestliže by měl být lidský život tím nejcennějším, co člověk má, a ve skutečnosti tomu tak i je, pak by si měl uvědomit, že prožít ho v míru, ve zdraví a snad i dostatečně dlouhý je prioritou každého aspoň trochu inteligentního člověka. Válka spojená s bojem o vlastní přežití a směřující k vítězství, které může přinést prospěch jen těm, kteří ji přežili bez následků, a ještě jsou v postavení, kdy jim z nich půjdou bonusy, je pro všechny ostatní kontraproduktivní.

Na sociálních sítích se stávají populárními záběry různě postižených lidí, kteří se perou s osudem. Chybí jim například některá s končetin a oni ukazují, že se s tím dá v pohodě žít, zároveň dostávají lajky. Ve skutečnosti je samozřejmě fajn, že se lidé narození s tělesným handicapem integrují do normálního světa a dokážou se vzepřít osudu, za to mají naši podporu, nicméně se ptáme, proč by měla společnost podobně poškozené lidi systematicky vyrábět. A ve válkách se toto děje. Stačí se podívat na žijící torza účastníků války na východu Ukrajiny, která se vrací z bojů. Nesmíme zapomínat ani na ty, kteří si podobný ,,luxus“ užívali od roku 2014 při ostřelování území obývaném převážně rusky hovořícími obyvateli. Už tehdy byly položeny základy k nynější situaci. Abychom nebyli osočováni z nadržování Rusku, i když pravdou je, že si Ukrajina tak dlouho o zásah říkala, až přišel, podívejme se jinam, kde jsou slyšet zbraně. Izrael řádí v pásmu Gazy, Islámský stát byl teprve nedávno vytlačen ze Sýrie, v části Afriky se střetávají různé nábožensky laděné bojůvky, bojuje se o bezpečnost v Rudém moři, Američané mají za sebou Vietnam, Afganistán, Irák, brousí si zuby na Taiwan, napadnuly Srbsko a doteď v jeho okolí dávají na odiv svou leteckou sílu. No, a poté tu máme lokální střety, jako jsou v Barmě. Tam všude žijí lidé mající rodiny, blízké a strach o ně i o sebe samé.

Mrzačení lidí, změny lidských osudů formou zabíjení, kopání zákopů, pokládání nášlapných min a používání stále zákeřnějších zbraní včetně biologických ohrožujících navíc civilní obyvatelstvo bez ohledu na jeho zainteresovanost v konfliktu jsou prostě ukázkou stinné povahy lidstva. Jestliže v přírodě zaznamenáváme krutost především v boji o přežití a potravu, u lidí se to zvrhlo v hromadnou likvidaci uměle elitami vytvořených nepřátel bez příčiny v hladu či neschopnosti uživit lidi v určitých lokalitách. Člověk je natolik inteligentní a pracovitý tvor, že by pro něj neměly být problémem jistá solidarita, schopnost pomáhat a učit méně schopné tak, aby se stali soběstačnými tam, kde se narodili. Místo toho se uznávanou normou pro lidstvo staly bohatství, luxus, komerce a ideologie. Ne, kvůli potravinám lidé neumírají, těch je v důsledku lidské práce spojené s přírodou dostatek a jedinou komplikací je potřeba je po té planetě rozvést, ale lidé se vraždí kvůli něčemu úplně jinému.

V poslední době slýcháme slovo válka stále častěji. Nejčastěji ho vyslovují ti, kteří by na frontu nikdy nedorazili. Tedy od čelních politiků, byznysmenů a hlavních ideologů. Nějak jim nedochází, že světový zbrojní arzenál několikanásobně svou silou přesahuje schopnost lidstva a možná i planety přežít. Šance, že by po skončení další světové války museli právě oni zůstat naživu, nepoškození a zároveň by měli koho dále ovládat, je mizivá. Navíc nejmilitantnější je Západ neuvědomující si skutečnou sílu potencionálního nepřítele. Rusové a Číňané rozhodně nestojí proti tomu slavnému Západu osamoceni, protože nadvlády jeho lídra USA už mají dost úplně všichni. Tedy právě až na ty zaříkávače války vzešlé v Evropě z liberalismu, ve světě z pochybných ideologií. Nedejme se zmást snahou odzbrojit civilní obyvatelstvo. Ten důvod není eliminovat šílené střelce na univerzitách (mimochodem dle jistých indicií a jedné z různě prezentovaných teorií šlo o dalšího magora bojícího se ekokonce planety a lidstva), ale o znemožnění občanům postavit se vlastním vládcům a vzít osud do svých rukou. Je poetické vnímat zároveň snahu o odzbrojení občanů a k tomu slyšet nutnost přípravy za pravděpodobnou válku s domnělým nepřítelem.

Jen pro vysvětlení. Každý normální člověk by měl nejdříve bránit sebe, poté blízké, vlastní dům, pozemek, vesnici, město, okres, stát. V tomto pořadí, nikoliv v opačném. Útočná válka je tou poslední variantou, kterou by se kdokoliv měl prezentovat. tou paradoxně ruská speciální operace není, ač je nám tak prezentována, je to totiž avizovaná obranná ace z pohledu rusky hovořících obyvatelů Doněcka, Luhanska a Krymu i celé Ruské federace, bez ní by brzy následoval větší atak v oblasti. Nenechme tedy nikoho brát slovo válka na lehkou váhu, protože umírat pak budou naše děti, případně se budou vracet domů bez rukou, nohou či psychicky podlomení. My přijdeme o vše včetně majetku. To vše pro zcestné zájmy jiných.

Jindřich Kulhavý 13. ledna 2024 👉 @cz24news


 

Průměrný počet slepic: 4.9 (222 hlasů)

S Jindřichem. Myšlenky mu nekulhají!

Průměrný počet slepic: 4.8 (65 hlasů)
Trvalý odkaz

potom na 40 let šťastných a spokojeně prožitých pod vládou jedné strany. Dobře už bylo! A vy mladí, kteří to čtete, nevěřte kecům o socialismu jako době temna, o bídě a nesvobodě. Byla to pro nás nepřenosná zkušenost, už nás od té Belle Époque dělí 34 let a asi nikdo vám nedokáže úplně vysvětlit, proč to pro většinu z nás byla šťastná doba. Věřte mi (nemám důvod vám kecat), není to jen tím, že jsme byli mladí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (167 hlasů)

Tak to je. I když jsem na tom byla dejme tomu ekonomicky hůř, tak na duši bylo líp. Prachy nejsou všechno, horší je ztratit iluze, přátele nebo rodinu kvůli politice..., co je to za program znenávidět proti sobě vlastní lidi a celý národ. Mnoho stran, mnoho různých pitomců, na tak malou zemi.

Průměrný počet slepic: 4.8 (128 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

ale ať byl CCCP sebenepříjemnější protektor, tak takové vměšování tu myslím nebylo. Nikdo nám nezakazoval hrát "západní hudbu" číst "západní knihy" nebo se dívat na "západní" filmy. Nikdo nám nevysvětloval potřebu třiašedesáti pohlaví a nestrašil koncem světa. 

Ano, spousta věcí se nepodporovala, spousta věcí se nesměla říkat. Tedy existoval underground, disidenti - byli pronásledováni a trestáni.   Ale většinu z toho nám přikazovala a zakazovala  naše věrchuška, ne ta ruská.

Průměrný počet slepic: 4.8 (110 hlasů)

"Dejte mi do ruky mávátko,

řekněte jak volat sláva,

dejte mi do ruky mávátko

a já budu mávat, mávat, mávat!"

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

In reply to by Rad

Trvalý odkaz

Chceš prožít chvíle štěstí?

Běž na ulici

a mávej kolem sebe pěstí!

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

.. kteří prožili část svého života v předchozí totalitě. Byli jsme nevolníci s robotní povinností, ale dobře živení a opečovávaní. Naše děti měly SvazArm, Domy dětí a mládeže, Atletické kluby, Lidové školy umění, fotbal, tenis a hokej nebyly jen pro děti z vyšší střední třídy. Maso bylo maso, Gothaj byl dobrý, Vysočina také a Luncheon Meant dle receptury z roku 1953 byl vyložená pochoutka. Papaláši byli papaláši, ale nesměli si moc vyskakovat, jinak se dostali do vězení za rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví. Ožralý policajt, když spáchal dopravní nehodu se zraněním či smrtí, šel bez pardónu do vězení.

Ano, dobře si pamatujeme, jak nám rodiče říkávali: ".. ale ve škole ani muk"

Shledáváme, že se tu děje to semé, ale dva levely výše. A tak nostalgicky vzpomínáme na staré časy, kdy nás sice také ojebávali, ale s lubrikantem. Dnes nás dřou na sucho a ještě násadami od krumpáčů..

Průměrný počet slepic: 4.9 (63 hlasů)

Gothaj byl nesrovnatelný s tím dnešním, včetně té Vysočiny..., u nás i rohlíky a housky bezkonkurenční - o těch se nám dnes může jen zdát (ale možná to bylo pekárnou v našem městě, ručně dělané, ne ty nechutné dnešní bulky), plus další potravinové výrobky podle našich přísných norem (různé druhy karamelek taky neměly konkurenci s tím sladkým fujtajblem dnes)... Do okna jsme zavolali - mami, hoď mi chleba..., byli jsme totiž časově "vytížení", pořád venku (sport, hry...), takže nebyl čas zajít domů. Taky hudebka, gymnastika, košíková zabraly dost času, ale smysluplně. Třebaže nostalgie, tak ale oprávněná, zajímavé bude, na co jednou budou vzpomínat ti dnešní..., že čuměli celý den do mobilu, fotili si jídlo nebo dělali selfíčka, aby ostatní viděli...?

Průměrný počet slepic: 4.9 (39 hlasů)

Např. Kostelecké uzeniny bývaly vyhlášené když to bylo družstvo a když je vedl Jan Boček. Pak jim pomohl už nevím kdo a díky této pomoci a levičácké likvidaci IPB je za 20 milionů "převzal". Jan Boček se zasebevraždil, řezníci-družstevníci utekli a jejich uzeniny, které dnes vyrábí ukrajinci (mnohem méně tun než  tehdy), nejsou k jídlu. Dnes si dělám šunku sám, z kýty nebo z pečeně. Takovou jen tak nekoupíte. No a rohlíky z Penam... tfuj

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

vietnamský a pigi čaj, mléko, kakao, veškeré ovoce a zelenina, maso u řezníka, drogerie, bicykly, auta, elektronika, džíny.. to jste všechno zapomněli, jak to nebylo nebo jak to bylo hnusný?  Co jídlo v restauracích? Zajít si tam na záchod?

A sousedi? V jednom malém paneláku hned dva donašeči- pardón členové PS VB, naproti šmírující spolupracovník StB. Všichni pravidelně smolící písemné zprávy o každém šustnutí.

Atd, atd.. škoda mluvit.. A to byla ta poslední, nejmírnější fáze.

Průměrný počet slepic: 2.4 (16 hlasů)

Nostalgie po předlistopadovém režimu nejspíš nebude tím, že ten režim byl tak dobrý, ale tím, že ten současný nám degeneruje nad doposud všechny známé meze. Obrat je ještě možný, ale jen s tou podmínkou, že vymytí libtardi do toho nebudou házet vidle. Takže by bylo potřeba zbavit je jakékoli moci ve společnosti.

Průměrný počet slepic: 4.9 (32 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Heslo "rozděl a panuj" (latinsky divide ét impera) vychází z poznání, že znesvářené a rozdělené skupině se vládne snáze než skupině semknuté a vnitřně jednotné.
Toto heslo použili a používají dodnes Anglosasové v čele z USA, rozdmýchávají nepokoje a války v regionech po celém světě jako se stalo například na Ukrajině s proslulým Majdanem v roce 2014 podnícený americkou diplomatkou Victoria Nuland za Obamovy administrativy.
Toto heslo použila dnešní fialová vláda libtardů aby se za pomoci všemohoucích médií  dostali k moci u nás v ČR.
Libtardi dokázali náš klidný a mírumilovný český národ rozeštvat mezi sebou.
Dokonce to dotáhli tak daleko že slovo "mír" je u nás v Česku slovo opovržené a lidi kteří si přejí mír,  libtardi je nazývají pohrdavě "chcimirove".
U nás v ČR je v dnešní době národ rozpolcený, rozeštvaný jeden proti druhému.
Ano Včelko to je i Tvůj případ a  případ mnoho z nás.
Jsem ale optimista a věřím že brzo se vše změní, jen musíme bojovat aby jsme vyházeli s oken neschopné libtardí politiky.
Přijde doba a bude to velmi brzy kdy neschopná fialová vláda padne a do vládních křesel se dostanou schopní politici kteří budou pracovat jen pro ČR a pro české občany.
Bude to trvat dosti dlouho než se napraví všechny škody které způsobila vládnoucí pětidemolice ale bude lip.
Vydrž Včelko, nedej se, měj kuráž a silu kterou Ty zde na Kydech máš a která inspiruje jak mně tak i všechny přátele kteří čtou naše Kydy.

Průměrný počet slepic: 4.8 (78 hlasů)

Antoníne, uvědomte si, že libtardi zde po západním vzoru praktikují dlouhý pochod institucemi a jsou už nalezlí prakticky všude. Nejde jen o politiky, ale i (a hlavně) o novináře, školství(!), o různé neziskovky s pochybnou činností, o administraci diskuzí, sociálních sítí... Je to Augiášův chlív na který by i tucet Héraklů bylo málo! A i kdyby nebyli všude nalezlí, tak jsme pořád členy EU, která drtí jakékoli snahy o vlasteneckou politiku. Příkladem je dlouhodobě Maďarsko, nedávno Polsko, nyní Slovensko - vlastně celá V4, jen bez Čechů, kteří zdegenerovali do všeobecného vlezdoprdelizmu vůči Západu daleko nejhůř!

Zkrátka: Jde o ohromný problém a jen optimizmus k jeho vyřešení stačit nebude.

Průměrný počet slepic: 5 (32 hlasů)

Souhlasím s vámi příteli, libtardi u nás v ČR představují obrovskou hrozbu, buď se jedná o zaprodané média a novináře, vytvořené a řízené od Sorose neziskovky, školství kde se vyučuje překreslená historie a degenerovaná sexuální výchova, veliké sociální sítě které jsou ovládané od zanícených libtardů.

Evropská unie již není řízena velkými historickými vůdci evropských zemí kteří ji vytvořili s vizí velké Evropy spojených evropských národů. Velcí vizionářští vůdci v EU nyní zmizeli, jejich místa zaujali bezvýznamní lidé, bruselští byrokraté , kteří neslouží zájmům svých zemí, ale pouze zájmům USA, KOZA a svým osobním zájmům. Já ale věřím o znovuzrození EU tak jak byla se začátku vytvořená, stačí vyměnit a vyházet neschopné bruselské loutky a dosadit opravdové vlastence ze všech evropských zemí. 

Nepřeji si , aby naši českou zemi ovládal ani Východ přes Rusko, ani Západ přes USA a KOZA. Naše vlast, naše ČR patří nám Čechům. Toužím aby naše česká země spolupracovala na rovnocenné báze jak se Západem tak i s Východem, tak jak se to vyvíjí nyní v BRICS. Věřím že v každé zemi se nachází odvážní vlastenečtí vůdci kteří budou poctivě sloužit svým zemi a celé EU kde patří. 

Příklady vlasteneckých vůdců již máme, jako například v Maďarsku je Orban, na Slovensku je Fico a brzo budou i jiní. Po té facce kterou si sama uštědřila nynější EU s nesmyslem green dealu, či sankcí proti Rusku, začnou padat vlády v Evropě a budou zvolené ty správné. Proto jsem optimista. I v naší české zemi se objeví ten pravý vlastenecký bojovník a vůdce. Může to být a proč ne například náš Vidlák.
 

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

Souhlasím s Vámi, Antoníne, ve všem, až na jedno: Nevěřím v EU. Umělé sjednocování není v zájmu evropských národů, což je v současnosti víc než patrné. A i kdyby se podařil návrat k EU jako po založení, podle mě by zase rychle zdegenerovala. Jako optimální model bych viděl EHS před vznikem EU.

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

Moc dobře si tu idylku pamatuji. Každý rok na vánočních trzích ve Vídni, kam jsem to měl blízko, každých 5 let nové ekologičtější auto, ve volbách na výběr z několika kandidátů, vesměs lidumilů. Nebo že bych se pletl? Vlastně to bylo tak, že jsem ve Vídni byl až po revoluci (koupit integrovaný obvod a rozbité pravé zrcátko na auto, což se tu nedal sehnat), na auto se po nekolikaletém šetření čekalo ve spacáku před Mototechnou, i když byl pořadník, podobné to bylo s dalšími položkami, ve volbách byl jeden kandidát a musel se volit veřejně, kdo nevolil, byl podezřelý a tím pádem nemohl jít o nic žebrat (třeba o byt). Soudruzi to měli jinak, ale museli šlapat brázdu. Chápu, že se to někomu líbilo, ale my, co máme rádi svobodu, jsme trpěli. Kdybych měl na výběr, tak bych žil z druhé strany toho plotu, kterým byla ČSSR oddělena od Rakouska a NSR. Protože jsem nebyl soudruh, tak jsem byl občanem II. kategorie, stejně jako za Babišovy vlády. To jsem totiž použil rozum a nenechal si píchnout to experimentální svinstvo a Babišova skvadra mě pak za to omezovala na kdoví čí přání. Tehdy jsem měl pravdu, že ty lockdowny zabíjejí víc než cokoli jiného a že to omezování se věrchušce zalíbí a bude omezovat postupně všechny. No a už je to tady, okrádají nás skrz energie a daně, ale můžeme chodit žebrat o podpory a dotace. Brzy nám zakážou topit uhlím, dřevem a plynem, jezdit na benzín a naftu (za komoušů byla nafta na lístky, benzín občas nebyl). Tak zase budete spokojen, ovšem pokud budete ve správné partaji napojen na státní cecík a polezete do správných análů.

Průměrný počet slepic: 2.8 (39 hlasů)

že za zlého bolševika nebyly mobily, to je pro mládí nepředstavitelné zlo !!

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)

měl ho Husák v autě a speciální vojenská jednotka mířila anténama na to auto, aby měl signál no prostě paráda. Ovšem o drátový telefon jsme měli požádáno roky a za totáče se ho nedočkali.

Průměrný počet slepic: 4 (19 hlasů)

.. jmenovalo se to Automatický Meziměstský Radiotelefon (AMR) Musel jsi jen vědět, kde zhruba volaný je, mělo to zjevné směrové číslování. Mělo 4-místné účastnické číslo, takže to byl mobilní telefon jen pro maximálně  9.999 účastníků.

A pokud měl Husák něco extra, tak jen proto, že byl HLAVA STÁTU, a VRCHNÍ VELITEL ARMÁDY. Putin má také jaderný kufřík, jen Biden má jeho atrapu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

Putin je ještě kus chlapa, zatímco Biden je atrapa chlapa.

Průměrný počet slepic: 4.9 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

toho, že je dnes a tady všechno podřízeno diktátu peněz. Nejen mezi lidmi, ale i mezi panstvem, státy a těmi nejvlivnějšími - korporacemi.

Někdy se člověku zdá, že ta ruská shromáždění u pomníků na cokoliv jsou až trochu směšná. Děti ve slavnostním, květiny, projevy. I mi to tak připadá, zažil jsem to i u nás. Ale je to protiváha té honby za majetkem, osobní slávou a prospěchem. A patří k tomu i ty závěje medailí. Myslím, že není Rusa, který by neměl nějakou medaili - a raději víc. 

Ano, Putin je car. Ale bez něj by už možná RF neexistovala, místní gubernátoři by za dolary pro sebe prodali cokoliv, i to co jim nepatří. Proto Rusové, u nás už usazení, říkají: "Kéž by nám Hospodin Putina zachovati ráčil! Co nejdéle!"

K tomu se připojuji. Bez existence RF bychom už možná neměli ani tu republiku. Nebyl by odpor, byli bychom kolonií EU nebp Západu obecně.  On ten ruský medvěd, který se na to dívá zpovzdálí a spíše se nevměšuje,  je přece jenom pro Západ s jeho genderovými problémy a Green Dealem někdo, koho přes všechny silácké řeči musí brát vážně. 

Před třiceti lety by mě nenapadlo,  že budu ochoten něco takového napsat.

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (133 hlasů)

.. já, nadšený posluchač Hlasu Ameriky a Svobodné Evropy, pravidelně "evangelizující" za tenkou zdí žijící sousedku "Soudružku Voseckou", jenž celý život "pevně stála na pozicích Marxismu-Leninismu" (cituji z telegramu k narozeninám od obvodního talemníka KSČ pro Prahu 8).. Dnes poslouchám v ruštině profesora V.V. Pjakina, o generálu Petrovovi, pánech Zaznobinovi a Jefimovovi nemluvě. Místo na FakeBooku diskutuji na ruské síti VKontakte, protože tam nemám žádný zmrdoliberální SHADOW BAN, kdy moje příspěvky nevidí ani ostatní "neočkovaní Chcimírové a Dezoláti"

Ženil jsem se 28.10.1988, to bylo poprvé, kdy ten den byl státním svátkem, ale svatby na ten den (sobota) už byly domluvené, takže soudružky a soudruzi z ONV museli do práce. Když jsem chtěl jít příští rok demonstrovat, dostal jem od manželky zaracha. S naprosto vážnou tváří prohlásila, že jestli vytáhnu paty z domu, podá žádost o rozvod a jako důvod uvede, že jsem v den prvního výročí svatby odešel na protistátní demonstraci.. 17.11.1989 jsem přijel pozdě odpoledne ze služební cesty do Bratislavy, takže jsem už nikam nešel, až v sobotu 18.11. jsem se šel podívat na "Tady se to stalo!" Žena brblala, ale v neděli 19.11.1989 nebo v pondělí 20.11. jsem hlídal dceru já a na Václavák se jela podívat pro změnu ona.

Ano, byly to krásné časy a byli jsme mladí..

Průměrný počet slepic: 4.7 (43 hlasů)

oběma přiděluji po 5 slepicích. Nikdy bych nečekal, že se dožiju větších absurdit než za socíku.

Průměrný počet slepic: 5 (34 hlasů)

.. soudruh Štěpán zavčasu říkal. Neposlechli sme ho, měl sice pravdu, ale byl to vyžraný arogantní aparátčík..

A tak se musíme koukat, jak na hrad zvolili komunistické špióna se závazkem v GRU jen proto, že je to fešák..

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

Fešák? No tedy jak pro koho.., pro mě přerostlý trpaslík s výrazem jednoduššího maníka zbabělce. :-(

Průměrný počet slepic: 4.9 (23 hlasů)

.. a proto ho volila, ač v komunálních volbách volila Patrika Nachera, Babiš-neBabiš. Považoval jsem to za dobrý politický instinkt, ale nyní si začínám myslet čím dále tím více, že ho jen také shledala fešákem..

Vzhledem k tomu, že má děcka mají staršího bráchu v "jatečném věku", tak já i jejich mamina jsme volili Babiše, jako záruku toho, že jeho kosti neskončí na mrazivých ukrajinsých pláních. Ale babička, tetička, ač dvojče maminy, i její přítul volili soudruha generála a bylo to hodně husté.. Ještě že tam s nimi nebydlím..

Oni ti Švýcaři měli recht, že svým babám dali volební právo až tehdy, když je vyhnaly spát do obýváků..

Mimochodem, všeobecné a rovné volební právo mužů bylo odvrácenou stranou VŠEOBECNÉ BRANNÉ POVINNOSTI. Muži měli právo volit, protože měli povinnost jít do války.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

bychom si taky nepomohli. Já chtěl Marka Ebena.

Průměrný počet slepic: 2.1 (8 hlasů)

to za 5 slepic je.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

putin

Vladimír Putin učinil ohromující odhalení o ruské ekonomice uprostřed války s Ukrajinou.
Putin oznámil , že ruská ekonomika se stala jedničkou v Evropě a celosvětově je na pátém místě.

Ruský prezident vyzdvihl velkolepý výkon ruské ekonomiky na setkání s podnikateli v ruském městě Chabarovsk.
„Je to úžasný výsledek. Přestože jsme že všech stran tlačeni a škrceni, naše ekonomika se stala největší v Evropě. Předběhli jsme Německo a jsme na 5. místě na světě. Čína, USA, Indie, Japonsko, Rusko. Jsme první v Evropě" zdůraznil ruský prezident.

"Japonsko, stejně jako mnoho evropských ekonomik, jsou ekonomikami vyspělými technologiemi. V paritě kupní síly jsme před celou Evropou, ale v příjmu na osobu musíme dál tvrdě pracovat. Takže máme stále na čem pracovat."

Vladimír Putin se s mírným úšklebkem postaral o to, aby poslal vzkaz těm, kteří předvídali , zvláště po vypuknutí války na Ukrajině, pád a ekonomický kolaps Ruska. Ruský prezident odkazoval mimo jiné na válku  kterou Západ kolektivně vyhlásil Rusku. S vysvětlením, že ruskou ekonomiku nejenže nezasáhly desítky protiruských sankčních balíčků, ale navíc i roste, komentoval situaci v Evropě. Ve skutečnosti, aniž by je jmenoval, „fotografoval“ země jako Německo, které bylo kdysi ekonomicky silné a dnes je sužováno sociálními otřesy, drahotou a nejistotou.

„Ať se starají sami o sebe. Co budou zítra jíst, co si oblečou, co budou řídit. Všichni Evropané mají mnoho problémů. Ani velkým evropským ekonomikám se nedaří. My máme růst a oni jsou na ústupu.“

Průměrný počet slepic: 4.9 (78 hlasů)

že ty sankce Rusko vyhecovaly k soběstačnosti. Jestli ty uhlovodíky, co kupujeme, opravdu nejsou z Ruska, tak až přestaneme blbnout a začneme je tam zase kupovat, bude na tom Rusko ještě líp. Zase jsme na špatné straně.

Průměrný počet slepic: 4.2 (25 hlasů)

.. když pod vlivem sankcí poklesly ceny akcií ruských firem, tak je skoupily ruské státní fondy..

Oligarchové chtěli od Putina jediné - jistotu, že sankce budou trvat alespoň deset let, aby se jejich investice do ruského průmyslu a zemědělství stačily amortizovat a přinést zisk.

Jsem jen zvědav, co má ještě připravené na konceptuálně negramotné absolventy Aspen Institutu a univerzit Břečťanové ligy, Eton College, Oxfordu, Cambridge a Sorbony. Stařík Kissinger už odešel ke Stvořiteli, nemá je kdo pácat přes ruce, když budou dělat kraviny. Takže nás ještě čeká jízda, na jejímž konci budeme všichni za blbce. I my, tady u Vidláka..

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

člověk se nebrání, že nás ti Rusové jako vždy zachrání!

Průměrný počet slepic: 4.8 (62 hlasů)
Trvalý odkaz

je už hodně vyčpělá. Nevím, zda je vůbec nutné přijímat západní hodnoty, když jsou zjevně nechutné. Co takhle v globálu hnát globálisty od válu? Mám já totiž svoji vizi, dobře bude až tito šmejdi zmizí.

Průměrný počet slepic: 4.9 (44 hlasů)

Mocní, a silní, co chtějí, to mohou činiti,

slabší, menší to vše musí, byť skřípějíce zuby, strpěti,

NIHIL NOVUM SUB SOLE,

zná i malé pachole..

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Jako je Donbas. Jedna věc je vojenské obsazení a druhá to, co je potom. Nevím kolik bylo obětí na ukrajinské straně, ale ty desítky tisíc mrtvých, zničená města a rozvrat je balvan nenávisti, který zůstane navždy. Tak jako u nás paměť nacismu, Vladimíre. V srpnu 68 došlo k vojenskému "vítězství" za dva dny. Nakonec odtáhli. Stejně, jako Američané z Afghánistánu, Vietnamu či Iráku. Pásmo Gazy budiž dalším varováním. Válka nekončí vyvěšením vlajky.

Průměrný počet slepic: 2.8 (16 hlasů)

.. Záporoží tvrdí, že tam Putin vtrhnul zbytečně.. Nevím, zda to myslí vážně, či zda se z jejich strany jedná o předběžnou opatrnost. Velmi zdvořilá a inteligentní paní z Charkova, který je od Doněcka "coby kamenem dohodil" také nehovořila o Rusku moc hezky..

Osobně soudím, že jestli po té Válce / Speciální vojenské operaci z Ukrajiny něco zbude, bude to semknuté a soudržné. Paradoxně z nich Putin udělá národ. Vzpomínám na Maršála z Bílé nemoci, kde Zdeněk Štěpánek říká Hugovi Haasovi (Dr. Galénovi) "TEPRVE PROLITÁ KREV HRDINŮ DĚLÁ Z KUSU HLÍNY VLAST!"

Průměrný počet slepic: 3.8 (21 hlas)

nějakej Kotas tu má dotaz: Jak je to s tou paměti u nás? Tedy, co se nacismu týče. Ty Lidice a Ležáky, zato taky může Rus a Putin? Jo, a s těmi Němci se stále nenávidíme, anebo už bratříčkujeme? Ona, ta paměť národa umí řízeně vynechávat.

Průměrný počet slepic: 5 (26 hlasů)

český národ má nejen povahu holubičí, ale i tak malý holubičí rozum.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

jen bych obtěžoval opakováním množství názorů v dnešním Vidlákovi i následných reakcích. Omezil jsem se tedy ve většině na udílení pěti slepic. Třeba z toho bude silný vývar.

Průměrný počet slepic: 3.9 (35 hlasů)

.. Dáš si polévku nebo guláš?

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)