Čekání na českého Orbána

Autor

V pátečním článek pana Vidláka vyvstal závěr, nebo snad přání nad zrozením někoho, kdo ochrání a vyvede zem českou z marasmu – takového českého Orbána.

A ano, i já poslední dobou čtu i slýchávám poměrně často tužby lidí, aby se na politickém poli objevil někdo, „kdo to tu dá do pořádku“, a že tu nikdo takový není. Co to konkrétně znamená „dát zemi do pořádku“, už vám řekne málokdo. Život plyne dál ani Orbán ani Blaničtí rytíři ne a ne se dát na cestu. Asi vědí proč. Já si totiž myslím, že opravdoví vůdci mezi námi jsou. Jsou to pracovití slušní lidé, morálně pevných zásad. Jsou to schopní lidé s řídícími schopnostmi, které nikdo neopije rohlíkem ani moderními menežerskými kecy.  Ale nestojí o to kohokoliv jakkoliv reformovat. I já jsem v podstatě dospěl do stádia zjištění, že každý systém (firma, stroj, kolektiv, mančaft…) může dospět do stadia sračkovitosti, kdy už nemá smysl ho jakkoliv opravovat a jediné řešení je nechat ho padnout a vybudovat nový. Možná vám to v tuto chvíli přijde jako přitažené za vlasy, ale mě každodenní realita v tomto utvrzuje. Vidím, co se děje na silnicích, jak je spousta lidí ochotna a schopna vyměnit bezpečí druhých za svou pohodlnost včetně lehkomyslnosti a lajdáctví. Vidím agresivitu, kdy viník místo omluvy poškozenému začne nadávat. Poslouchám příběhy o tom, jak někdo „vymrdal“ se státem a pobírá dávky. Támhle se postaví cyklostezka za 3 mio za kilometr. Čtu diskuze, kde je člověk odsuzující demoblok koblihou.  Je toho hodně a já se vlastně ptám, koho nebo co se tu má dát do pořádku. Každý stát je tvořen společností a ta je tvořena partikulárními lidmi. V konečném důsledku by to znamenalo změnu každého z nás. Společnost se podle mého názoru dostala do stádia, kdyby by se asi 80 % populace dostalo s tímto novým Orbánem do křížku. 

Představte si, že by český Orbán nebo třeba svého času pan Alois Rašín opravdu přijel a jako nejpalčivější problém by označil státní dluh: zdanění je už vysoké (je mu známa Lafferova křivka), musíme jít tedy cestou úspor. A začal revidovat:

V ČR je 425 tisíc invalidních důchodců – což mu přijde zvláštní a dále také to, že ¼ lidí pobírajících tuto dávku je do 44 let. Provede se tedy revize, při které se zjistí, že 30 % jsou simulanti a důchod je jim odebrán. Samozřejmě nejde jen o Romy, ale taky o bílé cikány (neboli white trash) i ostatní lidi. Úřad ombudsmana je zavalen stížnostmi na porušování lidských práv a rasismem se šermuje úplně všude.

Dále zjistil, že v ČR je 250 tisíc lidí pobírající sociální dávky. Skrze své zaměstnance provedl namátkové kontroly a zjistil, že 30 tisíc lidí žádnou hmotnou nouzí netrpí, protože „když můžou kouřit a chlastat“, je nemravné se nechat vyživovat daňovým poplatníkem.

Také mu přišlo zvláštní, že v ČR je asi 130 tisíc domácností pobírající příspěvek na bydlení (3% z 4,3 mio domácností). Kontrolou se zjistilo, že celá třetina lhala, protože v domácnostech bylo víc příjmů a tudíž podíl nákladů na bydlení je nižší než 30 % z celkových nákladů. Těmto byly dávky zrušeny.

Pan Orbán rád porovnával. Zjistil například, že 8,5 milionové Švýcarsko zaměstnává asi 40 tisíc státních zaměstnanců, zatímco Česká Republika asi 470 tisíc. Do 3 měsíců propustil celou 1/4 státních zaměstnanců (ponechal armádu, zdravotní personál, školství a hasiče). Na výtku expertů a soudruha Středuly, že se zvedne míra nezaměstnanosti, odvětil, že je to klamné číslo a stejně jako lidé, co dříve farali, nebo pracovali v textilkách, si našli jiný flek, najdou si i oni a že práce je dost. Po několika měsících sice porostla míra nezaměstnanosti o 3 %, ale zjistilo se, že výdaje státu jsou jaksi…nižší.

Pan Orbán nechápal, proč má kupovat emerický vrtulníky, o kterých se armádní špičky vyjadřovaly s despektem, když může mít lepší a modernější na nižší cenu.  I přes americké výhružky od kontraktu ustoupil.

Takto pan Orbán procedil zakázky od Ministerstva vnitra až po Ministerstvo místního rozvoje, kde odstoupil od všech pochybných smluv. Protože se dobře orientoval v cenách a sazbách, nechápal, proč je státu účtována 3x vyšší gáže, než bývá zvykem v soukromém sektoru. Pan Orbán byl proti jakékoliv formě rasismu, proto okamžitě zrušil také asi 100 romských neziskových organizací, u kterých postrádal měřitelné výsledky a u kterých také nechápal, proč jsou neziskovky jen pro Róóóóomy – což je v samé podstatě rasismus – jen obrácený. Pan Ryšavý musí jít skutečně pracovat. Omezil financování Člověka v plísni, teda v tísni.

A teď se vrátíme do reality. Shodneme se asi na tom, že neexistuje univerzální dobro. Například pro pana Žigu, Siváka nebo Biháryho je v pořádku být živen gádžem. Ale já jako gádžo nemám pochopení pro lidi s bezstarostným životem na náklady druhých. A nejsou to jen zdaleka cikáni. Jsou to různí Janouškové, Rittigové a další tisíce lidí, na které ještě nedopadla publicita. 

Jde jen o to, podle koho se bude narovnávat a kdo určí tu laťku. Kdesi jsem četl, že za první republiky byla ostuda stát ve frontě na sociální dávky. Dnes se dočtete článek na téma „na co máte od státu nárok“.  Víte, ono se říká, že český národ je rozdělený, ale v jedné věci je 99 % Čechů za jedno. Když jde o to podojit erár. Nemusí to být přímo sociální dávka, ale také třeba dotace či kompenzace placená státem. Kdysi na přelomu roku byla reportáž z Plzně, kde byla nějaká výstava ledových soch a nějaký mladý klučina se cítil podveden, že na to nedostal dotaci města a pronesl „jako taky už nějaký rok platím daně“. Každý tu má pocit, že už dal do eráru korunu a musí ji dostat zpátky a ideálně 2. 

A teď si představte, že by opravdu přišel někdo jako Alois Rašín (přečtěte si jeho citáty). Kdyby hypoteticky někdo takový přišel, víte, kolika lidem by šláplo na kuří oko?? Kolik lidí by se muselo začít živit něčím, co si od něj někdo dobrovolně koupí? Dokážete si představit, kolik lidí by se začalo ohánět lidskými právy a odbory?  V této zemi spousta lidí nadává na politiky, ale sama pro zlepšení nechce zvednout prdel. Dnes vím, že politik je zrcadlem voliče. A to jsem zde ještě nezmínil jednu obrovskou skupinu lidí závislých za státu, totiž asi 2,38 milionů starobních důchodců. Vím, že teď kopnu do vosího hnízda, ale mě by zajímalo, kolik plátců do důchodového systému nasypalo víc, než mu stát umožňuje získat a naopak lidí, co do něj nedali tolik, co teď od něj dostávají. 

Napíši to asi hodně tvrdě a přímočaře, ale tento systém už nejde reformovat. Je tu strašně lidí závislých na státu a kteří vlastně nestojí o změnu, ale tento smrádeček, kde se potichu krade a parazituje, jim náramně vyhovuje. Toto by byl ale jen velmi povrchní náhled, protože je tu spousta lidí, kteří se živí „prací“ se spornou přidanou hodnotou. Je tu pár lidí, kteří to drží nad vodou, ale na každého takového připadají další 2, kteří uvažují stylem vyžrat všechno a nic nenechat. U nás na severní Moravě v oblasti zvané Prajzká se říká, že „co možeč urvač urvi, co ni, to zkurvi.

Rád bych věřil, že realita není tak zlá, ale každodenní kontakt s realitou mě bohužel utvrzuje v tom, co jsem napsal výše a v tomto kontextu mi Vidlákův článek o přípravě na katastrofu jeví jako velice opodstatněný.


 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (141 hlas)

Komentáře

pharmacie lafayette www.lafidelite.com pharmacie de garde nancy pharmacie auchan nice , pharmacie de garde marseille dimanche 23 aout pharmacie auchan taverny , pharmacie en ligne yvelines pharmacie feys brest pharmacie de garde aujourd'hui martinique MS Home & Business 2021 barato, Compra MS Home & Business 2021 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34780#>MS Home & Business 2021 venta Chile</a> MS Home & Business 2021 barato MS Home & Business 2021 venta Chile. pharmacie chu angers telephone pharmacie de garde aujourd'hui juan les pins Autodesk Inventor Professional donde comprar en Venezuela, Autodesk Inventor Professional por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34464#>Autodesk Inventor Professional precio Venezuela, Autodesk Inventor Professional donde comprar en Venezuela</a> Autodesk Inventor Professional precio Venezuela Autodesk Inventor Professional venta Venezuela. pharmacie mabilleau bourges pharmacie annecy carnot , pharmacie victor hugo boulogne billancourt pharmacie ouverte boulogne Chief Architect Premier X6 barato, Compra Chief Architect Premier X6 a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34636#>Chief Architect Premier X6 </a> Chief Architect Premier X6 precio Miami Chief Architect Premier X6 por internet. pharmacie carrefour nimes ouest pharmacie veterinaire annecy .

Zatím bez slepic

pharmacie emile zola boulogne billancourt pharmacie de garde marseille pharmacie leclerc toul , pharmacie beaulieu chГўteauroux pharmacie angers belle beille , therapies alternatives liste traitement waxoyl prix univers pharmacie leclerc colmar Geodon precio Ecuador, Geodon precio sin receta <a href=https://publiclab.org/notes/print/34207#>Geodon </a> Comprar Geodon sin receta Medicamento Geodon nombre generico. pharmacie auchan chambray pharmacie elsie bordeaux Compra Microsoft Access 2013 a precios mГЎs bajos, Microsoft Access 2013 venta Ecuador <a href=https://publiclab.org/notes/print/34393#>Comprar Microsoft Access 2013</a> Microsoft Access 2013 barato Microsoft Access 2013 donde comprar en Ecuador. therapies systemiques familiales pharmacie leclerc brest , pharmacie auchan mantes la jolie medicaments yeux Pinnacle Studio 14 Ultimate Collection por internet, Compra Pinnacle Studio 14 Ultimate Collection a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34577#>Pinnacle Studio 14 Ultimate Collection venta Chile</a> Pinnacle Studio 14 Ultimate Collection precio Chile Pinnacle Studio 14 Ultimate Collection donde comprar en Chile. pharmacie argenteuil ouverte progressive therapy alternatives maumee oh .

Zatím bez slepic

pharmacie de garde paris xvi pharmacie lafayette varichon therapie de couple orleans , pharmacie becker monteux telephone pharmacie zimmermann munster , pharmacie garde autour de moi pharmacie leclerc zone sud la roche sur yon pharmacie beauvais caron Comprar Alias AutoStudio 2023, Alias AutoStudio 2023 precio Venezuela <a href=https://publiclab.org/notes/print/34745#>Alias AutoStudio 2023 venta Venezuela</a> Alias AutoStudio 2023 donde comprar en Venezuela Alias AutoStudio 2023 por internet. xena therapies pharmacie aix en provence rotonde Comprar PitStop Pro, Comprar PitStop Pro <a href=https://publiclab.org/notes/print/34763#>PitStop Pro </a> PitStop Pro donde comprar en Venezuela PitStop Pro venta Venezuela. pharmacie journo brest pharmacie voiron , pharmacie leclerc redon pharmacie drive bourges Comprar Flagyl sin receta, Flagyl precio EspaГ±a <a href=https://publiclab.org/notes/print/34159#>Comprar Flagyl sin receta</a> Compra Flagyl a precios mГЎs bajos Flagyl precio sin receta. therapies non medicamenteuses pharmacie a proximite la rochelle .

Zatím bez slepic

act therapy worksheets these pharmacie angers pharmacie avignon aubagne , pharmacie de garde aujourd'hui finistere therapies epilepsy , therapies manuelles et energetiques pharmacie ouverte dimanche 95 pharmacie angers ouverte aujourd hui Medicamento Garcinia Cambogia nombre generico, Medicamento Garcinia Cambogia nombre generico <a href=https://publiclab.org/notes/print/34203#>Medicamento Garcinia Cambogia nombre generico, Comprar Garcinia Cambogia genГ©rico</a> Garcinia Cambogia precio sin receta Comprar Garcinia Cambogia genГ©rico. pharmacie en ligne port gratuit therapie cognitivo-comportementale guides de pratiques et autres outils Microsoft Office Professional 2021 barato, Microsoft Office Professional 2021 precio Guatemala <a href=https://publiclab.org/notes/print/34249#>Microsoft Office Professional 2021 </a> Microsoft Office Professional 2021 por internet Microsoft Office Professional 2021 donde comprar en Guatemala. medicaments diabete pharmacie de garde aujourd'hui sarthe , pharmacie de garde argenteuil nuit les therapies ciblees Microsoft Office Standard 2021 precio Chile, Microsoft Office Standard 2021 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34721#>Microsoft Office Standard 2021 donde comprar en Chile</a> Microsoft Office Standard 2021 venta Chile Microsoft Office Standard 2021 donde comprar en Chile. pharmacie de garde bourges ouverte aujourd'hui pharmacie auchan vineuil .

Zatím bez slepic

act therapy steven hayes pharmacie verte colline aix en provence pharmacie bordeaux fondaudege , pharmacie route de brest quimper therapie act montreal , traitement varroa pharmacie monge aix en provence therapie comportementale et cognitive besancon MS Professional Plus 2021 por internet, Comprar MS Professional Plus 2021 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34777#>Comprar MS Professional Plus 2021</a> Compra MS Professional Plus 2021 a precios mГЎs bajos MS Professional Plus 2021 barato. act therapy app pharmacie lafayette niort Micromat TechTool Pro 9 donde comprar en Miami, Micromat TechTool Pro 9 venta Miami <a href=https://publiclab.org/notes/print/34622#>Comprar Micromat TechTool Pro 9</a> Comprar Micromat TechTool Pro 9 Micromat TechTool Pro 9 por internet. pharmacie amiens lafayette pharmacie leclerc parthenay , medicaments sinusite pharmacie annecy materiel medical BusyMac BusyCal venta EspaГ±a, BusyMac BusyCal donde comprar en EspaГ±a <a href=https://publiclab.org/notes/print/34372#>BusyMac BusyCal venta EspaГ±a, BusyMac BusyCal por internet</a> Compra BusyMac BusyCal a precios mГЎs bajos BusyMac BusyCal venta EspaГ±a. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio sin receta therapie de couple laval pharmacie apell annecy .

Zatím bez slepic

pharmacie de l'europe amiens pharmacie d'amiens pharmacie europe bordeaux , pharmacie de garde issoudun pharmacie geant annecy , therapie comportementale et cognitive besancon pharmacie leclerc horbourg pharmacie bel ormeau aix en provence Comprar Siemens Solid Edge 2022, Comprar Siemens Solid Edge 2022 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34692#>Siemens Solid Edge 2022 por internet</a> Siemens Solid Edge 2022 por internet Siemens Solid Edge 2022 venta Miami. pharmacie rue du four pharmacie angers visitation Autodesk Alias AutoStudio 2018 donde comprar en PerГє, Autodesk Alias AutoStudio 2018 donde comprar en PerГє <a href=https://publiclab.org/notes/print/34580#>Autodesk Alias AutoStudio 2018 donde comprar en PerГє</a> Autodesk Alias AutoStudio 2018 barato Autodesk Alias AutoStudio 2018 por internet. depression therapies alternatives pharmacie de garde marseille valentine , pharmacie naillon amiens pharmacie de garde khemisset aujourd'hui FineReader 9.0 Professional por internet, Compra FineReader 9.0 Professional a precios mГЎs bajos <a href=https://publiclab.org/notes/print/34591#>FineReader 9.0 Professional donde comprar en Chile</a> FineReader 9.0 Professional barato FineReader 9.0 Professional venta Chile. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio sin receta pharmacie leclerc roques pharmacie principale .

Zatím bez slepic

pharmacie saint jean aix-en-provence therapie cognitivo comportementale yvelines pharmacie lafayette frejus , ouverture pharmacie boulogne billancourt pharmacie avignon rocade , pharmacie mirabeau aix en provence pharmacie faubourg saint jacques beauvais pharmacie sixte isnard avignon MathWorks MatLab R2015b donde comprar en Guatemala, MathWorks MatLab R2015b precio Guatemala <a href=https://publiclab.org/notes/print/34612#>MathWorks MatLab R2015b donde comprar en Guatemala</a> MathWorks MatLab R2015b donde comprar en Guatemala Compra MathWorks MatLab R2015b a precios mГЎs bajos. pharmacie bordeaux ouverte dimanche pharmacie de garde antibes Acrobat Pro DC 2020 precio Guatemala, Acrobat Pro DC 2020 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34765#>Acrobat Pro DC 2020 barato</a> Acrobat Pro DC 2020 barato Acrobat Pro DC 2020 venta Guatemala. therapie jeux video pharmacie bailly en ligne , therapie de couple week-end pharmacie mathieu bourges Nero 10 Burning ROM por internet, Nero 10 Burning ROM donde comprar en Chile <a href=https://publiclab.org/notes/print/34601#>Comprar Nero 10 Burning ROM</a> Nero 10 Burning ROM venta Chile Nero 10 Burning ROM barato. Neurontin precio Ecuador, Gabapentina precio sin receta therapies for ocd therapies autisme .

Zatím bez slepic

king's college therapies pharmacie beaulieu place de champagne chГўteauroux pharmacie auchan houilles , pharmacie bourges carrefour market pharmacie avenue de lattre de tassigny aix en provence , pharmacie trousselle angers therapies energetiques therapie de couple yonne Autodesk 3ds Max 2017 precio Guatemala, Autodesk 3ds Max 2017 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34333#>Autodesk 3ds Max 2017 venta Guatemala</a> Autodesk 3ds Max 2017 venta Guatemala Compra Autodesk 3ds Max 2017 a precios mГЎs bajos. pharmacie argenteuil gare pharmacie ouverte evreux FileMaker Pro 11 Advanced precio Guatemala, FileMaker Pro 11 Advanced por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34491#>Compra FileMaker Pro 11 Advanced a precios mГЎs bajos</a> FileMaker Pro 11 Advanced precio Guatemala FileMaker Pro 11 Advanced barato. traitement naturel pour tomber enceinte therapies mental health , pharmacie royale annecy grande pharmacie autour de moi CorelDRAW Graphics Suite 2021 barato, Comprar CorelDRAW Graphics Suite 2021 <a href=https://publiclab.org/notes/print/34241#>CorelDRAW Graphics Suite 2021 por internet, CorelDRAW Graphics Suite 2021 barato</a> CorelDRAW Graphics Suite 2021 venta EspaГ±a CorelDRAW Graphics Suite 2021 donde comprar en EspaГ±a. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio Ecuador pharmacie angers lafayette pharmacie de garde zone agoe .

Zatím bez slepic

parapharmacie leclerc jardres pharmacie ouverte annecy le vieux therapie comportementale et cognitive lorient , therapie cognitivo comportementale nancy traitement tendinite , therapie zen widex therapie act et stress pharmacie de garde indre aujourd'hui Flexeril precio sin receta, Comprar Flexeril sin receta <a href=https://publiclab.org/notes/print/34161#>Flexeril precio sin receta</a> Flexeril precio sin receta Flexeril barato en la farmacia. pharmacie bailly en ligne traitement nikasil Windows Server 2022 Standard por internet, Windows Server 2022 Standard precio Chile <a href=https://publiclab.org/notes/print/34773#>Windows Server 2022 Standard venta Chile</a> Windows Server 2022 Standard venta Chile Windows Server 2022 Standard por internet. therapies breves val-d'oise act therapy examples , pharmacie annecy carrefour pharmacie auchan woippy Altium Designer 17 venta Colombia, Altium Designer 17 donde comprar en Colombia <a href=https://publiclab.org/notes/print/34587#>Altium Designer 17 donde comprar en Colombia, Altium Designer 17 venta Colombia</a> Altium Designer 17 barato Comprar Altium Designer 17. Compra Gabapentina a precios mas bajos, Gabapentina precio Ecuador therapies systemiques medicaments yeux .

Zatím bez slepic

pharmacie de garde gard pharmacie livraison boulogne billancourt pharmacie brest ouverte samedi , pharmacie becker monteux facebook therapies breves et hypnose , pharmacie bellaiche annecy therapie de couple nice pharmacie de garde saint maur Comprar Flagyl sin receta, Flagyl precio EspaГ±a <a href=https://publiclab.org/notes/print/34159#>Compra Flagyl a precios mГЎs bajos</a> Compra Flagyl a precios mГЎs bajos Flagyl precio sin receta. medicaments synonyme pharmacie monge aix en provence Recherche Windows Vista Business moins cher, Acheter Windows Vista Business en ligne <a href=https://faithlife.com/recherchewindowsvistabusinessmoinscher#>Acheter Windows Vista Business en France</a> Achat Windows Vista Business pas cher Ou acheter Windows Vista Business au meilleur prix. pharmacie de garde aujourd'hui noumea pharmacie leclerc ancenis , pharmacie monteux becker therapies cognitivo-comportementales stress Oxybutynin pharmacie Suisse, Oxybutynin livraison rapide <a href=https://faithlife.com/oxybutyninpharmaciesuisse#>Oxybutynin livraison rapide</a> Oxybutynin 5 mg pas cher Oxybutynin vente libre. pharmacie tours therapie cognitivo comportementale origine .
Naproxeno barato en la farmacia, Naproxeno barato en la farmacia. Medicamento Naproxeno nombre generico Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… precio sin receta</a> therapie de couple zurich pharmacie lafayette en ligne .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina precio sin receta. Medicamento Paroxetina nombre generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… precio sin receta</a> pharmacie ouverte orthez pharmacie de garde marseille baille .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Suprax 100 mg</a> therapies de couple film medicaments bronchite .
Suprax barato en la farmacia, Suprax barato en la farmacia. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… barato en la farmacia, Compra Cefixima a precios mas bajos</a> pharmacie de garde marseille nuit castellane pharmacie de garde lyon .

Zatím bez slepic

pharmacie beaulieu harfleur pharmacie piton beauvais pharmacie lafayette grimaldi nice , pharmacie forbin aix en provence pharmacie de.garde marseille , therapie vice pharmacie angers centre ville pharmacie de garde forbach Compra MS Office 2010 Home and Student a precios mГЎs bajos, Comprar MS Office 2010 Home and Student <a href=https://publiclab.org/notes/print/34268#>MS Office 2010 Home and Student precio Miami</a> MS Office 2010 Home and Student donde comprar en Miami MS Office 2010 Home and Student precio Miami. pharmacie ouverte orange pharmacie leclerc osny Microsoft Office Home 2021 donde comprar en Chile, Microsoft Office Home 2021 barato <a href=https://publiclab.org/notes/print/34782#>Microsoft Office Home 2021 por internet</a> Microsoft Office Home 2021 donde comprar en Chile Microsoft Office Home 2021 por internet. act therapy in french pharmacie bordeaux capucins , pharmacie martin beauvais therapies used in psychiatry Compra Windows 11 Pro a precios mГЎs bajos, Windows 11 Pro por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34717#>Windows 11 Pro barato</a> Windows 11 Pro venta Miami Windows 11 Pro donde comprar en Miami. therapies wootton generique zovirax comprimes .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Medicamento Naproxeno nombre generico Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… Naproxeno nombre generico</a> act therapy online pharmacie brest rue de verdun .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina barato en la farmacia. Comprar Paroxetina pastillas generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… precio Espana, Medicamento Paxil nombre generico</a> parapharmacie leclerc jonchery medicaments infection urinaire sans ordonnance .
Medicamento Cefixima nombre generico, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio sin receta Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… Cefixima nombre generico, Comprar Suprax 100 mg sin receta</a> therapies basees sur la mentalisation pharmacie leclerc igny .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax barato en la farmacia. Medicamento Suprax nombre generico Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… Cefixima 200 mg</a> pharmacie en ligne zamst pharmacie de garde wittenheim aujourd'hui .

Zatím bez slepic

medicaments gueule de bois pharmacie humanitaire internationale angers act therapy harris , pharmacie franconville therapie sexofonctionnelle , therapies des schemas therapies interpersonnelles pharmacie mutualiste bourges Glyburide 2,5 mg pas cher, Glyburide bon marchГ© <a href=https://faithlife.com/acheterglyburideenpharmaciebelgique#>Glyburide prix sans ordonnance</a> Glyburide prix sans ordonnance Glyburide 2,5 mg pas cher. pharmacie boulogne billancourt jean jaures pharmacie de garde waterloo aujourd'hui SketchUp Pro 2018 por internet, SketchUp Pro 2018 por internet <a href=https://publiclab.org/notes/print/34255#>SketchUp Pro 2018 venta Venezuela</a> SketchUp Pro 2018 venta Venezuela SketchUp Pro 2018 barato. pharmacie brest rue de lyon pharmacie de beaulieu wattrelos , therapie viceland streaming gratuit therapie de couple le mans Autodesk AutoCAD LT 2014 venta PerГє, Autodesk AutoCAD LT 2014 donde comprar en PerГє <a href=https://publiclab.org/notes/print/34483#>Autodesk AutoCAD LT 2014 venta PerГє</a> Autodesk AutoCAD LT 2014 venta PerГє Autodesk AutoCAD LT 2014 precio PerГє. therapie roberval pharmacie super u .
Medicamento Naprosyn nombre generico, Compra Naproxeno a precios mas bajos. Medicamento Naproxeno nombre generico Naproxeno precio sin receta <a href=https://collaborate.sdms.org/network/members/profile?UserKey=cb206982-e… Naprosyn 250 mg</a> pharmacie ouverte h24 paris pharmacie.bailly .
Medicamento Paxil nombre generico, Paroxetina barato en la farmacia. Medicamento Paroxetina nombre generico Comprar Paroxetina pastillas sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/paroxetina-precio-espa… barato en la farmacia</a> pharmacie laudren amiens pharmacie de garde rennes .
Comprar Suprax 100 mg sin receta, Cefixima barato en la farmacia. Cefixima precio Ecuador Comprar Cefixima 100 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/medicamento-cefixima-n… barato en la farmacia</a> pharmacie bordeaux stalingrad pharmacie bourges centre .
Compra Cefixima a precios mas bajos, Suprax barato en la farmacia. Compra Suprax a precios mas bajos Suprax precio sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/suprax-precio-sin-rece… barato en la farmacia, Compra Cefixima a precios mas bajos</a> pharmacie centrale pharmacie Г  proximite de moi .

Zatím bez slepic

pharmacie mens brest medicaments hypolipemiants pharmacie en ligne normandie , therapies alternatives et complementaires therapies of schizophrenia , pharmacie beaulieu poitiers pharmacie en ligne oscillococcinum pharmacie proche de chez moi Compra Dutasteride a precios mГЎs bajos, Dutasteride barato en la farmacia <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/compra-dutasteride-a-p… Dutasteride pastillas sin receta</a> Medicamento Dutasteride nombre generico Comprar Dutasteride pastillas genГ©rico. therapies the grocery traitement de texte en ligne Comprar Meloxicam 15 mg sin receta, Comprar Meloxicam 15 mg sin receta <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-meloxicam-15-m… precio sin receta</a> Meloxicam barato en la farmacia Meloxicam precio Argentina. pharmacie verneau angers pharmacie guerin angers , pharmacie en ligne bourgoin jallieu pharmacie becker monteux horaires Ventolin barato en la farmacia, Ventolin precio Guatemala <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/ventolin-barato-en-la-… barato en la farmacia, Comprar Proventil 100 mcg genГ©rico</a> Comprar Ventolin 100 mcg genГ©rico Ventolin precio sin receta. therapie respiratoire pharmacie argenteuil test covid .

Zatím bez slepic

pharmacie lafayette belfort pharmacie yvrac therapie comportementale et cognitive burn out , therapie cognitivo-comportementale quebec traitement poux , pharmacie aix en provence horaires therapie cognitivo comportementale origine medicaments hepatotoxiques Acheter Prednisolone en France, Prednisolone en pharmacie France [url=https://faithlife.com/prednisoloneprixfrance#]Prednisolone Prednisone comprimГ©[/url] Prednisolone prix sans ordonnance Acheter Prednisolone en France. pharmacie ouverte tard horaire pharmacie bailly 78870 Comprar Ciprofloxacino 500 mg sin receta, Ciprofloxacino precio Chile [url=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-ciprofloxacino… Ciprofloxacino 500 mg sin receta, Cipro barato en la farmacia[/url] Medicamento Ciprofloxacino nombre generico Ciprofloxacino barato en la farmacia. pharmacie lafayette reims pharmacie de garde aujourd'hui longwy , act therapy values list pharmacie de garde aujourd'hui orange Windows 11 Home barato, Windows 11 Home barato [url=https://publiclab.org/notes/print/34776#]Windows 11 Home por internet[/url] Windows 11 Home por internet Windows 11 Home donde comprar en Colombia. therapie cognitivo comportementale bourgoin jallieu therapie cognitivo comportementale fribourg .

Zatím bez slepic

pharmacie ile beaulieu nantes therapie cognitivo-comportementale belgique pharmacie ouverte givors , xena therapies red wing mn pharmacie scb nicolle avignon , pharmacie en ligne wallonie pharmacie ouverte le dimanche marseille pharmacie normand bourges Compra Amoxil a precios mГЎs bajos, Comprar Amoxil 250 mg genГ©rico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/compra-amoxil-a-precio… Amoxil nombre generico</a> Amoxil barato en la farmacia Amoxil precio Chile. therapies non medicamenteuses ehpad pharmacie de garde elbeuf Comprar Ivermectina 3 mg genГ©rico, Medicamento Ivermectina nombre generico <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-ivermectina-3-… precio PerГє</a> Ivermectina precio PerГє Comprar Ivermectina 3 mg genГ©rico. pharmacie pas cher autour de moi therapies biologiques , pharmacie montieres amiens pharmacie de garde aujourd'hui en sarthe Comprar PrГ©gabalina 150 mg genГ©rico, PrГ©gabalina precio Guatemala <a href=https://www.dismoimondroit.fr/questions/question/comprar-pregabalina-15…©gabalina precio sin receta</a> PrГ©gabalina precio sin receta Comprar PrГ©gabalina 150 mg genГ©rico. pharmacie de garde zoubir aujourd'hui produits medicamenteux en anglais .

Zatím bez slepic