Česká politika po slovensku

Autor

Tak už se nám blíží druhé kolo prezidentských voleb na Slovensku. Bude to velice zajímavý souboj, výsledek zřejmě bude hodně těsný… tak těsný, aby to rozhodly nějaké volební vymoženosti – třeba hlasy ze zahraničí, nebo autobusy pro slovenské studenty, které je přivezou domů z matičky Prahy, kde jim je líp, protože od té doby, co Fico vyhrál volby, všichni si všimli, že jejich životní úroveň stojí za houby.

Za Čaputové se to totiž snášelo tak nějak radostněji… Ale kdyby měl vyhrát Pellegrini, to už je na trvalé opuštění Slovenska a přistěhování se do Prahy, kde naštěstí máme Petra Pavla.

Ovšem… kdyby vyhrál Korčok… to by se na tristní život na Slovensku dalo zase zapomenout a přidat se k druhému kolu boje proti Ficovi. Bratislavský hrad to bude koordinovat spolu s americkou ambasádou. I nějaký další Kuciak se určitě najde…

Mimochodem, všimli jste si, že Korčok mluví úplně stejně jako generál Pavel? Ale úplně. Dokonce používá stejné fráze. Jako kdyby Kolář nechal svoje texty přeložit do slovenštiny. Jen Korčok si je přečte několikrát předem a tak nezaměňuje zákon se záchodem.

Pokud se na Slovensku ještě někdo nerozhodl, může se podívat k nám. Máme tu příklady pro oba kandidáty. Kdo přemýšlí, jaký bude Korčok, stačí, když se podívá na našeho prezidenta. Korčok bude přesně stejný. Také bude bubnovat do války, také bude kecat úplně do všeho a vůbec tomu nebude rozumět, také si bude budovat kult osobnosti bez osobnosti, také se bude modlit k evropskému superstátu a nenávidět Slovensko a pokud dostane příležitost, nebude mít problém zahájit válku proti Rusku.

Kdo přemýšlí, jaký bude Pellegrini, stačí se podívat na Babiše. Mají dost podobné názory na evropskou integraci, podobně se dívají na konflikt na Ukrajině, podobně hodnotí účast svých zemí v NATO. Korčok se schází s generálprezidentem, Pellegrini se schází s Babišem. Pavel podporuje Korčoka, Babiš podporuje Pellegriniho. Když teď Robert Fico ohodnotil Pellegriniho, vzal mi z úst to, co bych asi řekl u nás o Babišovi.

Jo, Slováci mají podobně obtížné rozhodování jako Češi.

A stejně jako u nás, volby rozhodnou ti, kteří nejsou schopni zkousnout menší zlo. Ti svou neúčastí u voleb rozhodnou, zda vyhraje větší zlo. V tomto ohledu jsou bratia Slováci opravdu bratia.

Ale abych to zjednodušil a dal svou vidláckou politologickou předpověď:

Pokud třetí kandidát Harabin, který dostal dvanáct procent hlasů, řekne několikrát, naplno a nahlas slovo Pellegrini a pokud se objeví vedle Pellegriniho na kameře, jak mu podává ruku, tak vyhraje Pellegrini. Pokud bude jen mluvit o vlasteneckém kandidátovi a neřekne naplno, o kom mluví (i pro ty blbější voliče), tak vyhraje Korčok.

Když mobilizujete lidi do voleb na jediného správného kandidáta, dlouho jim vysvětlujete, je jste jediný opravdový vlastenec, ustojíte se svými příznivci mediální masáž, ustojíte všechna nařčení z kolaborace s Ruskem, ustojíte všechny dehonestační kauzy, tak se nesmíte divit, že vám vaši rétoriku lidi uvěří. Když lidem vysvětlujete, že jste ta jediná cesta, pravda i život, tak se nedivte, že pak ve druhém kole nejdou volit, když tam nejste.

V dnešní době je těžké ustát vlastenecký a antiliberální postoj. Aby to vůbec bylo možné proti té globální hydře zvládnout, musíte se trochu podobat sektě. Jinak vás rozbijí a rozeženou. Obzvlášť, když vyrostete tak, že už jste pro establišment určité ohrožení.

Tož, slovenský Okamuro, běž a podej ruku slovenskému Babišovi. Jinak vyhraje slovenský Petr Pavel. Tak snadné to je.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (346 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Údajně jsme dle médií i politiků stále spíše příjemcem peněz z EU než plátcem. Pokud by to byla pravda, byli bychom na tom ještě hůře, než tušíme. Ve skutečnosti je zvláštní, že si ještě nikdo fundovaný nesednul ke všem dostupným číslům, nesečetl má dáti-dal a neseznámil národ s tím, kde je vlastně skutečnost.

  Systém Evropské unie je značně nepřehledný a zkreslený. Provoz bruselské centrály musí stát při úrovni platů celého tamního ancáblu stejně, jako provoz nějakého menšího státu. Skládáme se na něj my všichni a bylo by zajímavé zjistit, kdo jakým dílem. Z tzv. evropských peněz jsou hrazeny nejen všechny možné i naprosto překvapivé dotační programy, ale i různé výpomoci mnoha oblastem představovaným nám jako existujícím v jisté nouzi. Ukázkou absurdity byla dlouholetá ekonomická podpora Palestiny a politická Izraele. Přerozdělování peněz v ústředí EU je často naprosto účelové a závisí na momentálním směřování celého tohoto molocha. Úlitby farmaceutickým společnostem, solárním a větrným baronům či jiným zájmovým skupinám musí stát nekřesťanské peníze. Kolik jich musí přitéct ze státních rozpočtů, to si lze jen těžko představit.

  Dotace z EU jsou velmi často používány na projekty, které nemají se zdravou ekonomikou a konkurenčním prostředím nic společného. Jednotlivé akce poté sice podléhají tvrdé kontrole, nicméně pro úspěšnost uplatnění dotací jsou často nutné mnohé lopingy. Například stavební firmy jsou vystavené těžko splnitelným podmínkám, kdy jsou vypracované projekty špatné a těžko realizovatelné, ale jejich změny v průběhu staveb jsou nelogicky velmi omezené, a to i když se nijak výrazně nenavyšuje cena. Na kvalitu samotných schválených projektů se radši neptejte a na potřebu improvizovat také ne. O zbytečnosti některých můžeme polemizovat do nekonečna a je s podivem, na co vše lze vyškrábnout pár milionů. Vždyť to platí EU. Bohužel poté chybí peníze úplně jinde.

  Dle médií nám Brusel vyčítá nedostatečně využívané finance na stavbu nových dálnic a nově nám zakazuje používat tyto peníze na silnice 3.a 4.třídy. Netušíme, kam tedy ty prachy mizí, když si uvědomíme stav těchto komunikací. Samotné dálnice mají u nás také podezřele nízkou živostnost a pravdou je, že z Polska a Rakouska, o Německu nemluvě, jsou dálniční úseky dovedeny k hranicím dříve než z našeho vnitrozemí. Zdá se, že sabotujeme možnost rychlého přesunu vojsk ze Západní Evropy na východ, ale za tím vším je vnímatelná spíše neschopnost než úmysl. Jisté je, že nyní budou sice možná přibývat malinko rychleji dálniční úseky, ale zbytek silnic bude vhodný tak pro traktory.

  O výhodnosti být součástí EU polemizuje všichni. Skutečné a nezkreslené výsledky hospodaření našeho státu i mezinárodního společenství jsou nedostupné a nelze si udělat představu o tom, co se skutečně děje. Občas se dozvíme, co je z evropských peněz hrazené, a nestačíme se divit. Většinou se ale nedozvíme vůbec nic. V této situaci nelze mít v EU ani malinký náznak důvěry. Falšují se výsledky jak u nás, tak i v celém společenství. Pokud jsme skutečně stále spíše příjemcem peněz z EU, pak je to jedině proto, že náš těžký průmysl přestal existovat, lehký a potravinářský přešel do cizích rukou, zemědělství je utlumováno a politici kradou.

  Po roce 1989 jsme byli na dobré cestě k jisté obnově zastaralých, ovšem stále dostatečně produkujících technologií, bohužel jsme z této cesty sešli. Ve skutečnosti jsme žádnou EU, a ani RVHP, nepotřebovali. V mnohém jsme byli soběstační a za suroviny jsme platili prací. Stačilo 35 let drancování státu a jsme zadlužení, nesamostatní a kolonizovaní. Kdysi bychom se bez dotací a potřeby přerozdělovat naše peníze jinde obešli. Nyní prý ne. Tak kdo někdy přinese součty toho, jak se u nás hospodaří? Médiím a slovům politiků o tom, že bez EU existovat nemůžeme, věří jen prostí hlupáci. Pravdou je, že systém je nastaven tak, aby samostatnost byla co nejtěžší.

Jindřich Kulhavý  3. 4. 2024
 

Průměrný počet slepic: 4.6 (167 hlasů)

Ano pane Antoníne, máte pravdu, můj pokus je marný, marný. Vás ani nenapadne, jestli něco neděláte špatně? Proč se ten Ivan nechal u Vidláka registrovat a napsal první a kritický příspěvek do diskuse právě vám? Aby narušil Vidlákovo kydy? Tím, že zkritizuje Antonína? Nebo že by mu “někdo“ zaplatil kritiku Antonína?
A nebo, že by jen rád Vidlákovo kydy s Vidlákovo články a diskusí k nim a ne od tématu dlouhé články, které si může přečíst jinde?
Pořád nic? Žádná sebereflexe?
Ne, nejspíš žádná. Jiný názor je fuj a vy jste toho lumpa s falešným účtem přeci odhalil! Tak jen v klidu pokračujte dál.
Jak říká Vidlák, musíme nejdřív padnout na “hubu“, abychom se teprve pak domluvili a mohli se zase zvednout.

Tak “hezké“ padání i vaší zásluhou a i  tady na Vidlákovo kydech. Dole na betonu se pak sejdeme.

Ano, máte pravdu, už vás pane Antoníne, nebudu obtěžovat.  Škoda energie. A asi je to opravdu marný...  .

Průměrný počet slepic: 3 (105 hlasů)

kliknout na odkaz, tak se jim líbí, že to tady mají celé. Už jsem se ptal, jestli autoři souhlasí s kopírováním, jestli nevadí, že jako zdroj uvádí kopii. apod, ale jako do dubu. Už se to tu řešilo vícekrát. Budete se s tím muset smířit.

Průměrný počet slepic: 3 (48 hlasů)

Máte pravdu. A dost mě pobavilo cituji: "Vidlákovy kydy si rozvracet nedáme" Co mi to jen připomíná.. :-) :-)

Průměrný počet slepic: 2.4 (28 hlasů)

Že by Seznam Novinky:

Dobrý den,

smazali jsme Vám příspěvek:

Jak se pozná masový hrob z družice, když nepoznají loď 200 metrů dlouhou, který se buď potopil nebo shořel nebo byl odtažen ke břehu?

Váš účet je trvale zablokován za porušování smluvních podmínek.

Dobrý den,

Váš přístup do diskuzí byl natrvalo zablokován za opakované porušování smluvních podmínek.

Trolling - Je zakázáno opakovaně vkládat příspěvky, které jsou obtěžující a úmyslně narušují diskuzi s cílem vyprovokovat ostatní účastníky k neadekvátním reakcím.

Blokace se týká všech služeb, které využívají službu Seznam Diskuze. Jde například o tyto služby: Novinky.cz, SeznamZpravy.cz, Sport.cz, Stream.cz, ProŽeny.cz a Garáž.cz.

S pozdravem
Tým služby Seznam Diskuze

Průměrný počet slepic: 4.2 (22 hlasů)

Víš, soudruhu Gagarine, příteli Antonínův, jestli tady chceš argumentovat počínáním správy diskuzí Seznamu, tady těch nejodpornějších libtardovaných sviní pod vedením miliardářského zkurvysyna Lukačoviče, kteří udělají pro šíření libtardované propagandy první poslední, tedy například že vyhází lidi jen z důvodu ideologické závadnosti jejich názorů, tak to ses tedy docela blbě profláknul. A kdybys chtěl náhodou svůj post přepsat, tak tě upozorňuju, že ho mám ofocený, [zdvořilost odstraněna autorem].

Agarin argumentuje počínáním Seznamu

Průměrný počet slepic: 2 (20 hlasů)

Výborně, dvě jednoslepice na úvod, stejně jako je pravidelně dostává Vidlákův článek. Očividně jsem ťal do živého!

Průměrný počet slepic: 2.2 (13 hlasů)

v poště taky 😆😆

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

Tak seš podle Gagarina troll a vůbec bys tu být neměl, když to tak určili libtardovaní soudruzi ze Seznamu.

Průměrný počet slepic: 1.7 (11 hlasů)

co si myslí někdo pod nickem agarin

Průměrný počet slepic: 1.9 (8 hlasů)

In reply to by Ivan

Trvalý odkaz

skript? :-)

Průměrný počet slepic: 1.9 (24 hlasů)

Co je skript? Skript je program nebo jeho fragment zapsaný v podobě kódu, obvykle bývá uložen jako soubor. Skript je tedy souvislá série příkazů, naprogramovaný algoritmus vykonávající určitý úkol.

Takže pane Dědo Čestmíre váš humor je obdivuhodný smekám klobouk :-)

V tom případě i já si dovolím o vás moji otázku: A co když náš Děda Čestmír je  produkt umělé inteligence? :-)

Vaše protiruské a protiputinovske názory s kterými jste se posledně zcela vybarvil doslova čiší umělou inteligenci :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (35 hlasů)

Ten skript může běžet na vašem počítači, z času na čas se můžete ozvat taky. Vidlákovy kydy nemusí být jediný cíl Vaší skriptové propagandy jakéhosi Kulhavého. Co takhle zkusit někdy i Vaše vlastní já...

Průměrný počet slepic: 2 (37 hlasů)

Tak samozřejmě, pokud se někdo slušně ohradí proti zahnojování diskuze cizím obsahem - a odpovědí je mu od zahnojovače post s cizím obsahem (byť zkráceným a s odkazem), tak si normální člověk musí položit otázku, co za člověka vůbec může takhle reagovat a jestli je to vůbec člověk.

Zatím bez slepic

Dobrý den Ivane, já jsem zase rád, že tady lidé články pana Jindřicha Kulhavého sdílí. Tedy - pokud to samotnému Vidlákovi nevadí. A očividně nevadí, když se proti tomu nikdy neodradilo ani čárkou. Kdyby se ohradil, jistě by to tady nebylo. A nebylo by to tady jistě, i kdyby se to nelíbilo panu Jindřichovi K.

Vlastně nerozumí tomu, jak si představujete, že by zdejší přispěvatelé měli reagovat na kritiku a přání od někoho jiného.  Měl by Vás jako, dle Vás, okamžitě uposlechnout? Nebo se s Vámi pouštět do rozsáhlých polemik a diskusí? Myslím, že snad ne. Tím spíš, že od některých z nás má na ty články spíše naopak kladné reakce. Vy byste na jeho místě uprednostnil jednoho agilnejšího odpůrce a toho poslechl?  :-)   Tomu přeci nevěříte ani Vy sám.

Průměrný počet slepic: 4.6 (46 hlasů)

Vážení,

přečetl jsem různé názory Vás diskutujících, na příspěvek uživatel Ivan 03. 04. 2024, 22:13.

In reply to Jindřich Kulhavý-Tak jak to vlastně je? by Antonín.

S některými diskusními příspěvky souhlasím, s některými souhlasit nemohu. 

Zde je časté i obvyklé kopírovat něčí texty, dovoluji si tentokrát též kopírovat a rovnou dvakrát.

První kopie pochází přímo ze stránek Vidákových kidů, kde již v záhlaví najdete

Sedm pravidel Vidlákovy diskuse:

1. V diskusi se vyjadřujte především k uvedenému článku.

2. Pokud na někoho reagujete, nepouštějte se do dlouhé příspěvkové bitvy. Diskusní vlákno, kde máte víc jak deset příspěvků je našemu spamfiltru podezřelé. 

3. Nesnažte se reagovat na každého diskutujícího, přidávat názor do každého vlákna a nechtějte mít vždycky poslední slovo. Pokud je v diskusi polovina příspěvků vašich a druhá polovina všech ostatních, máte nakročeno se stát spambotem. 

4. Pokud dáváte odkaz, založte ho jako nové vlákno, maximálně ho dejte jako první či druhou reakci. Odkaz na cosi se v desátém příspěvku diskusního vlákna může stát spamem. 

5. Pokud se v diskusi objeví nějaký elf, troll nebo jiný kazisvět, nereagujte na něj. Spamfiltr si ho brzy všimne a začne ho mazat. Pokud se tak stane, přijdete o všechny příspěvky, kterými reagujete na jeho komentář. Program bohužel neumí zachovat odpovědi - pokud je smazán původní komentář, je smazáno i všechno pod ním. Bohužel nenávratně. 

6. Pokud je vám příspěvek smazán, nesnažte se ho obnovit. Pokud ho navíc jen znovu zkopírujete, jste pro spamfiltr jasná reklama na viagru, začne si vás všímat a může vám smazat i starší komentáře. Čím vehementněji se snažíte vrátit do diskuse, tím spíše přijdete o všechno.  Stane-li se to, přestaňte ten den diskutovat. Cítíte-li ukřivdění, napište mi na mail. 

7. Pokud si každý den napíšete svou reakci na článek, pozdravíte kolegy diskutující a strávíte na Kydech svoji hodinku pracovního volna a nehádáte se s trolly a jinými magory, nemůže se vám nic stát a o žádný svůj příspěvek nepřijdete.

—————

Dovolím si ještě přidat i další, druhou kopii, pořízenou opět u Vidláka na jeho Litterate.

Jde o část textu diskusního příspěvku:

Alef Nula3 dubna, 2024

Štefec je ostrý jak břitva a jedovatý jak novičok; doporučuji přečíst celý text – sem si dovolím zkopírovat jen část jako ukázku. To jednak proto, že citovat budu texty dva, a můj článek by byl neúměrně dlouhý, jednak – a hlavně – proto, že na pana Štefce nemám kontakt a nemohu požádat o svolení, což v případě přebírání textů považuji za slušnost.

----------

Vše psané kurzivou či tučně mne dává smysl a je z mého pohledu obecně platné a důležité. Má to svojí logiku. Nyní každý z vás diskutujících může srovnat to co je v kopiích o diskusi uvedeno, s tím co sám respektuje a dělá. Uvědomuji si zároveň, že Vidlákovy kydy prezentují zejména názory z pohledu sociálně demokratického, nyní možná ovlivněného i názory představitelů KSČM. Může se stát, že se zde scházejí z větší části diskutující takto uvažující, kteří nemají problém se svévolným kopírováním cizích textů. Respektuji to. Navíc, Vidlákovy kydy k tomu poskytují vhodnou příležitost. A hlavně, zajímáte se a píšete.

Do další diskuse již nebudu vstupovat, možná zase někdy později, možná  po Slovenských volbách, pokud nějakou šťastnou náhodou dopadnou ve prospěch Ficovy vlády. Možná až po volbách europoslanců. 
Přeji Vám pěknou diskusi

host

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

No, Vidláku, napsal jste to úplně přesně a není co dodat. Snad jenom si tipnout. A vzhledem k tomu, jaké s tím mám zkušenosti, raději svůj tip ani nenapíšu, abych něco nepřivolala. Okamura není Středula (který zradil, ale Okamura taky nepomohl). Tak jak se vyslovil Harabin - a jeho voliči jsou těm Okamurovým podobní - pak potěš koště. Držím Slovákům pěsti, zbývá nám optimismu už takhle velmi málo. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (70 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

- vypnul v rámci Operace Gladio prakticky neznámý zpravodajský web ukrajinského oligarchy! Ten prý šířil propagandu Kremlu tím, že zval k rozhovorům nejen české politiky, a ti prohlašovali, že chtějí mír na Ukrajině! Zpravodajská hra s manuálem Russiagate od CIA před volbami do EU Parlamentu je na světě a my známe podrobnosti!

Minulý týden otřásl evropskými mediálními žumpami skandál údajného ruského zasahování do evropských voleb a v čele této neuvěřitelné inscenace je opět šéf české BIS a nyní již brigádní generál Michal Koudelka. Jeho BIS prý rozkryla téměř neznámý a prý dezinformační server Hlas Evropy (Voice of Europe) a vláda Petra Fialy následně na firmu provozující web a na dvě osoby uvalila české sankce.

Současně BIS tyto informace sdílela s dalšími tajnými službami evropských států. Obvinění jsou naprosto neuvěřitelná – Web prý prováděl rozhovory s českými a dalšími politiky z celkem 7 zemí EU, kteří v rozhovorech prohlašovali, že chtějí mír na Ukrajině! A následně prý za tyto rozhovory dostávali politici zaplaceno!

...Protiruská hysterie dosahuje v Česku vrcholu a je naprosto zjevné, že nasazení českých vojáků na Ukrajině se blíží opravdu vysokým tempem. Lze to odvodit od míry fašizace poslanců a je to cítit z toho Přání války mezi poslanci.

Poslanec za SPD Jaroslav Foldyna tuto fašizaci již nevydržel a řekl to naplno na adresu Pirátů a dalších válečných štváčů...

celý článek + video s Foldynou  https://aeronet.news/…ky/

----------------------------------------------------------------------------------

A ještě jednou:

JÁ TO NEVĚDĚL, JÁ TO NEVĚDĚL, ODPUSŤTE MI, PANE OBERSTURMFÜHRERE!

Tak naši čučkaři z BIS se pustili na politickou dráhu a snaží se ovlivnit výsledky voleb do Evropského parlamentu. Obvinili (dle vzorce – mouřenín posloužil, mouřenín může jít) zcela marginální a neviditelný web Voice of Europe z cíle ovlivnit celou Evropskou unii a zvrátit výsledek voleb na Putinovu stranu. Do toho se nám ozvali moudří hosté pozvaní Českou televizí, kteří pravili, že kritizovat BIS je už samo o sobě proruské a silně podezřelé.

Začněme kauzou BIS. BIS oznámila, že web Voice of Europe jel vlivovou akci zacílenou na politiky. Korumpoval je a přikláněl je na temnou stranu síly. A to za pomoci úplatků, tvrdí pavlačová drbna Koudelka, druhdy plukovník, dnes z rukou rozvědčíka pohříchu generál. Braní úplatků všichni popřeli a nikdo nebyl za jejich braní vzat do vazby, ani nechytil trestní oznámení.

Mediální obvinění chytili od Koudelky bývalý prezident Klaus, bývalý poslanec Cyril Svoboda, demonstrující opozičník Rajchl nebo například poslanec německé AfD Petr Bystroň, který byl obviněn (opět pouze mediálně, tedy bez nutnosti předložit důkazy) z braní úplatků od zmíněného až děsivě nebezpečného webu. Petr Fiala, geroj našich dní, na sociálních sítích oznámil, že s webem Voice of Europe je utrum. Stejně jako já se tedy nikdo nemůže kouknout, co nás tak ohrožovalo. Fiala spolu s Koudelkou, jako ti praví Čuk a Gek, odhalili ruské podhoubí a rozmetali ho na kousky. Do toho, pro pobavení lidu, se rozvědčík na Hradě proletěl po vzoru Vladimira Putina letadlem. Aby ukázal, že i on gerojem našich dní a srdcí (což je něco jako zviřátko na konec v televizních zprávách)…. Autor Štěpán Cháb

https://cz24.news/ja-to-nevedel-ja-to-nevedel-odpustte-mi-pane-obersturmfuhrere/

Průměrný počet slepic: 4.5 (64 hlasů)

by se nenechal koupit ani jeden europoslanec

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

„Jsou dvě profese, které jsou vyškoleny tak, aby neměly vlastní názor. Jsou to kariérní vojáci a kariérní diplomaté. To není žádný přívlastek. To je profese, která se nazývá kariérní diplomat a kariérní voják. To znamená, že jste celý život cvičeni k tomu, abyste plnili něčí rozkazy nebo příkazy. Podívejte se na českého prezidenta Petra Pavla, ukažte mi nějakou jeho autentickou myšlenku. Všechno, co říká, je z mainstreamu. Ivan Korčok je to samé. Nemá nic autentického,” prohlásil ve viz níže 40 vteřinovém videu slovenský spisovatel, bývalý politik a diplomat Jozef Banáš.

video+zdroj zde: https://t.me/neCT24/53505

Průměrný počet slepic: 4.6 (38 hlasů)

Americký novinář Tucker Carlson uvedl, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj nereagoval na jeho nabídky na rozhovor.
Zdroj+foto zde: https://t.me/neCT24/53513

To jen potvrzuje jak se Zelensky bojí přímé debaty jako čert kříže.
Vždyť Zelensky je jen špatný herec který hraje svoji protiukrajinskou roli v zájmu USA a Ko.Za

Tento zelený narkoman je přímo zodpovědný za smrt stovek tisíců Ukrajinců kvůli tomu že úmyslně nepřistoupil k mírovému jednání v Istanbulu před 2 lety.

Tento krvelačný šašek bude mít neblahý konec, skončí v pekle buď od svých ukrajinských krajanů anebo od Rusů po jeho rozhodnutí ostřelovat a zabít tolik nevinných ruských civilistů v ostřelovaných části Ruska anebo v Crocus City Hall v Moskvě.

Průměrný počet slepic: 4.4 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Ředitel BIS Michal Koudelka ukazuje s obou stran viz foto Tenetovu cenu za spolupráci, kterou obdržel v centrále CIA v Langley v roce 2019 od tehdejší ředitelky CIA Giny Haspel

koudelka zepredu

koudelka zezadu

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (84 hlasů)
Trvalý odkaz

ss usa a ua

Včera 2-4-2023 ČT2 odvysílala proruskou propagandu ohledně toho, že na Ukrajině jsou neonacistické oddíly Azovu a také, že i ve Spojených státech velebí nacisty. Také, že jsou na Ukrajině od roku 2017 zahraniční žoldáci.

Takže Koudelka by měl okamžitě zrušit celou ČT. Tento dokument se jmenuje Teror – historie SS (6. díl):
https://www.tiktok.com/@rapotamol01/video/7352487697975364897

V Lotyšsku je to samé: https://youtu.be/V-vguI6sZ40
 

Průměrný počet slepic: 4 (70 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák: Tož, slovenský Okamuro, běž a podej ruku slovenskému Babišovi. Jinak vyhraje slovenský Petr Pavel. Tak snadné to je.

Každopádně  slovenský Babiš (Pelegrini) se již vyjádřil viz níže. 

Za to slovenský  Okamura (Harabin) jak píše dennikn.sk před 2 hodiny: 
" Štefan Harabin  zopakoval, že Peter Pellegrini nemôže ako predseda parlamentu kandidovať a hrubo porušuje ústavu. O Ivanovi Korčokovi zasa vyhlásil, že by mal druhé kolo volieb „sledovať z Leopoldova“, lebo sa dopustil vlastizrady.

Po tomto prohlášení Harabina se potvrzuje že opozice na Slovensku není jednotná a tak se může stát prezidentem Slovenska Korčok to jest Čaputová v mužském vydání.

Velice mi to připomíná naše prezidentské volby kdy i naše opozice nebyla jednotná a kdy Okamura nepodpořil Babiše.

---------------------------------

Pellegrini: Hlas bude pilierom stability koalície, aj keby ma zvolili za prezidenta

SLOVENSKO: Kandidát na prezidenta a predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini sa v prípade svojho zvolenia za hlavu štátu neobáva o stabilitu poslaneckého klubu svojej strany.

Strana bude podľa neho naďalej pilierom stability vládnej koalície až do nasledujúcich riadnych parlamentných volieb. Uviedol to v utorkovom vyhlásení vysielanom na sociálnej sieti.

„Ak dostanem od ľudí dôveru, nebudem žiadnym nekritickým obdivovateľom vlády. Ale jej dôstojným a spolupracujúcim partnerom, ktorý má najvyšší mandát priamo od ľudí,“ vyhlásil Pellegrini.

V rámci zahraničnej politiky deklaroval, že nedopustí, aby Slovensko prišlo o právo veta v Európskej únii. Rovnako nechce odobrať vláde právomoci v zahraničnej politike. Od vlády očakáva, že v nej bude rešpektovať aj postoje prezidenta s cieľom vrátiť zahraničnej politike jednotu. Rovnako deklaruje, že nikdy nebude žiadať európske inštitúcie, aby Slovensku odobrali eurofondy.

Odmieta, že by jeho zvolenie ohrozilo zahraničnopolitické smerovanie SR. „Slovensko je hlboko ukotvené v Európskej únii aj Severoatlantickej aliancii, to však ale neznamená, že bude len prikyvovať na všetko, čo mu partneri nadiktujú,“ dodal.

zdroj: https://cz24.news/pellegrini-hlas-bude-pilierom-stability-koalicie-aj-keby-ma-zvolili-za-prezidenta/

Průměrný počet slepic: 3.6 (56 hlasů)
Trvalý odkaz

V článku ještě není pozdě byla diskuze k atomovým krytům a včelka Mája přirovnala situaci ve městě po atomovém výbuchu k situaci po výbuchu v Černobylu. Tím nechci dehonestovat včelku Máju, v diskuzi se jeví jako sympatická dáma a čtu ji rád, ale podle všeho nemá technické znalosti na to, aby byla tuto situaci schopna vyhodnotit správně, takže jí RichardCZ věcně a bez jakékoli invektivy vysvětlil stav věcí.

Ohodnocení? Příspěvek včelky Máji má v tuto chvíli průměr 4,3 slepic z 24 hlasů, příspěvek RichardaCZ průměr 3,9 z 30 hlasů. Ergo, většina hodnotících jsou tupci, kteří buďto nejsou dostatečně inteligentní, nebo jsou líní přemýšlet a hodnotí podle osobních sympatií. A pak to má k něčemu vypadat ve volbách? Bez legrace, kdo nedal RichardoviCZ větší hodnocení než Máje, neměl by podle mě vůbec mít volební právo. Je pro mě dost deprimující vidět, že nejde jen o doménu libtardů, protože na tom místě diskuze by případné zmanipulování ohodnocení nebylo mělo žádný význam.

Tak mě nezapomeňte ohodnotit minimem slepic, protože tak často píšu nepříjemné věci.

Průměrný počet slepic: 2.9 (50 hlasů)

.. nevadí mi to, Máju mám rád. Ony ty slepice jsou spíše o oblibě pisatele, a to také není špatně..

Ale vám Antoníne, mám z zlé, že jste Máje "šlohnul" jejího Jindřicha Kulhavého.. Nemyslím si, že si to u mne vyžehlíte :D

EDIT RICHARD CZ: Popletl jsem si Antilibtarda s Antonínem.. Inu, někdy rychleji píši, než myslím :D

Průměrný počet slepic: 4.3 (29 hlasů)

Pozor, já nepíšu o tom, že jste byl nějak poškozen, na to mám o vox populi příliš špatné mínění. Ale pokud to myslíte vážně s tou oblibou, pak je asi v pořádku, že se naším prezidentem stal Petr Pavel - je to přece fešák, tak nám bude sympatický.

Průměrný počet slepic: 3.2 (22 hlasů)

 😁))) (jsem se pobavila - jo, a v kolektivu jsem byla oblíbená, to až dnes jsem ... "Já samotářka samotná...")

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

- ale já Richardovu informaci oslepicovala pěti - občas dám pět třeba taky Milošovi..., když nás zrovna neverbuje. (ale stejně bych nechtěla žít tam, kam padají bomby, jedno jak ničivé a jedno v jakém krytu bych byla).

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

Řekl bych, že zrovna v tomto případě nebude mít Richard tak úplně pravdu. Pravdu má v tom, že v termonukleární tedy ve vodíkové bombě, je poměrně malé množství štěpného materiálu, jehož úkolem je spustit termonukleární reakci, tedy fúzi lehkých prvků, většinou izotopů vodíku - deuteria a tritia na helium. 
Jenže další a mnohem větší radiaci způsobí únik tritia, které se všechno nespotřebuje a vlastní jaderná fúze. Tritium se snadno absorbuje lidským tělem a způsobuje poškození buněk.
Většina radiace při výbuchu vodíkové bomby je způsobena různými procesy, které souvisejí s jadernou fúzí, která se odehrává v samotné bombě. Při jaderné fúzi dochází k sloučení lehkých jader za extrémně vysokých teplot a tlaků, což vytváří nová jádra, zejména helium. Tyto fúzní reakce uvolňují obrovské množství energie a emitují různé formy ionizujícího záření, včetně gama záření a neutronů.
Mezi běžně vytvářené radioaktivní prvky při termonukleárních explozích patří izotopy lehkých prvků, jako je deuterium, tritium a helium, a také různé radionuklidy, které mohou vzniknout při aktivaci materiálu při výbuchu, jako jsou izotopy vápníku, draslíku, sodíku a dalších prvků. Tyto prvky mohou být rozptýleny do okolního prostředí a přispět k radiaci a kontaminaci. Není pravda, že výbuch vodíkové bomby by způsobil menší radioaktivitu než výbuch klasické atomové bomby. Ale ani ty nebyly zlikvidovány a při konfliktu by také byly určitě použity.
Porovnání Černobylu a jaderné války z hlediska radioaktivního zamoření vůbec není tak jednoznačné jak jej nastínil Richard.
 
Takže výroky Antilibtarda:
"Ergo, většina hodnotících jsou tupci, kteří buďto nejsou dostatečně inteligentní, nebo jsou líní přemýšlet a hodnotí podle osobních sympatií. A pak to má k něčemu vypadat ve volbách? Bez legrace, kdo nedal RichardoviCZ větší hodnocení než Máje, neměl by podle mě vůbec mít volební právo."
se dají považovat praktickou ukázku demagogie, dělá kategorické závěry aniž by měl o problematice sebemenší znalosti.
Radši přibrzdím, protože mě v této souvislosti napadají doopravdy hodně nelichotivá slova na adresu Antilibtarda.
Průměrný počet slepic: 4.7 (39 hlasů)

No Inzo, sluší se poděkovat. Něco mi říká, že jaderná válka by na lidi neměla zrovna ten nejlepší účinek, aniž bych musela rozumět zbraním. Ale skoro jsem "přemýšlela", jestli bych se neměla urazit při té další formulaci od Antilibtarda mého a čtenářského hodnocení.... Ještěže nejsem ješitný chlap.  🤮 😁

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (29 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Nevím, jestli to je ješitnost, ale tím kádrováním, kdo je dostatečně inteligentní, aby směl jít volit, tím mě tedy dostal. Na takový kecy jsem opravdu alergickej.  :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (35 hlasů)

In reply to by Inza

Trvalý odkaz

No jo no, kdo by měl a neměl chodit k volbám - to už je skoro jak od Pekarové...  Podle Antilibtarda asi když někdo nerozumí nukleárním bombám, neměl by chodit k volbám, protože je to primitiv... S takovými argumenty bych zakázala lidem chodit k volbám zase já. (dělám si prdel...😁)

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

taky omezil. Podle mě by neměli volit ti, co neplatí daně a ti co jsou placeni z daní (a myslí si že platí daně, ale to jsou pořád ty naše daně).

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)

Nebojte, s takovou vládou (nebo jí podobnou) brzy dostanou právo volit ti 16ti-letí, kteří nám to ukážou. Pak možná přijdou na řadu lidi nad 50, kterým to naopak zakážou, protože "mládí vpřed"... Ono už i s naším současným přístupem a dohadováním tady - kdo by volit neměl a kdo by měl - je to hodně podobné.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Včera jsem byl osloven redakcí Parlamentních listů, zda bych jim mohl zaslat své vyjádření k nedávnému výročí 25 let od vydání rozhodnutí o humanitárním bombardování Srbska. Zde je má reakce:

„Byli jsme tehdy narychlo přijati do NATO jen proto, aby naše území mohlo být využito k vojenské agresi vůči Srbsku. Výsledkem použití ochuzeného uranu je skutečnost, že Srbsko má nejvyšší počet nádorových onemocnění na hlavu v Evropě a druhý na světě. Jsem přesvědčen, že bychom se měli za tohle selhání Srbsku dodatečně omluvit. A především bychom se měli poučit a nikdy podobnou chybu nezopakovat. Což bohužel momentálně činíme, když jsou naše rakety Vampire používány k útokům na civilní cíle a když z nás Petr Fiala udělal překupníka dělostřeleckých granátů. Jednou se za toto hloupé nadbíhání agresivní strategii zbytečného prodlužování válečného konfliktu a nepochopitelného krveprolití budeme stydět úplně stejně jako za humanitární bombardování Srbska."

(FB J. Rajchla)

Průměrný počet slepic: 4.8 (14 hlasů)

S nesprávnou domněnkou, že termonukleární zbraň ( tzv. "vodíková" bomba )  nezpůsobí radioaktivní zamoření se setkávám poměrně často a to i u lidí, kteří mají dobré znalosti fyziky. Důvody tohoto jevu jsou patrně  dva:

1, mediální masáž od dvou pipin, které tvrdí, že při použití jaderné zbraně by se vlastně nic zásadního nestalo. A tyhle blbky nechají  kvokat  do meeédií  ....

2, možná  za to může i  známý román Malevil od Roberta Merle. Je to naprosto skvěle napsaná kniha,  se strhujícím dějem, který  se odehrává ve Francii někdy kolem roku 1970 a popisuje  stav, kdy byly použity termonukleární zbraně. Většina civilizace je zničena a román vypráví o malé skupince lidí, která přežila díky tomu, že v době výbuchu byla zcela náhodou v hlubokém sklepení hradu. Vřele tenhle opravdu dobrý  román doporučuji ke čtení, i když  má jednu  chybu - autor popisuje zcela spálenou a zpustošenou krajinu,  která je však bez radioaktivního zamoření a tak si možná ti, kdož román četli myslí, že termonukleární zbraně nezpůsobují radioaktivní zamoření.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

.. tehdy se toho o radioaktivitě ještě mnoho nevědělo, a proto byla podceňována..

Ta kniha byla hlavně o chování lidí v extrémní situaci, ta termonukleární válka byla jen kulisami, ve kterých se příběh odehrával.. Robert Merle je skvělý, Muži pod ochranou, Až delfín promluví..

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Ona ta nebezpečnost okolí Černobylu spočívá hlavně v tom, že se tam do životního prostředí dostaly hlavně izotopy prvků s dlouhým poločasem rozpadu, a že je jich bylo opravdu hodně. Plutonium je velmi jedovaté a jeho poločas rozpadu je, tuším 40.000 let, tedy, za 40.000 let ho bude polovina, za 80.000 let čtvrtina.

Mimochodem, Plutonium je tzv. TRANSURAN - tedy, prvek ZA Uranem, v přírodě se již nevyskytující, protože se už od svého vzniku v hvězdě, která tu byla před naším Sluncem, stačily všechny rozpadnout.

Existuje humorná příhoda, jak se Enrico Fermi nestal váženým italským vědcem, protěžovaným italskými fašisty.. Mussoliniho poradce, který si ho šel "okouknout" ho viděl pobíhajícího po ústavu ve špinavém plášti, běhal totiž ze sklepa, kde ozařoval, do laboratoře, kde zkoumal radioaktivní izotopy, a běhal proto, aby to stihnul, než se mu ty vzorky vyzáří. Tedy, chování naprosto nedůstojné a nepřijatelné pro vědce, kterého by měli italští fašisté podporovat a propagovat.. Co by dnešní fyzikové dali za to, kdyby na zkoumání nových a ještě stále neznámých radioaktivních izotopů měli celé minuty..

Jaderné elektrárny mají mezisklady vyhořelého paliva, kde se palivové tyče skladují v bazénu s vodou, a čeká se, až se vyzáří izotopy s krátkým poločasem rozpadu, a teprve pak se s oním palivem manipuluje dále, a pro jejich definitivní uložení není zase tak jednoduché nalézt vhodnou lokalitu natolik geologicky stabilní, aby ani naši potomci nebyli radioaktivitou ohrožováni.

Samozřejmě že i samotný výbuch termojaderné bomby také nějaké ty radioaktivní izotopy vytvoří.. Jsem elektrikář, ne jaderný fyzik. Meritem mého článku bylo jednoduše, na úrovni mého laického pochopení problematiky vysvětlit, proč Černobylská zóna je a bude ještě dlouho nebezpečná, zatímco místo zničené moderní štěpnou či fůzní (termonukleární) bombou bude za pár let opět obyvatelné. To nic nemění na faktu, že to rozhodně nechci zažít z první řady a ani v protiatomovém bunkru, který se nachází ve sklepě domu, kde pracuji a bydlím (proto zde mám také bydlení a kancelář).

Příkladem budiž samotné Hirošima a Nagasaki - dnes kvetoucí a prosperující města, na rozdíl od amerického Detroitu, kam žádná atomová ani jiná bomba nedopadnula.

Průměrný počet slepic: 4.3 (17 hlasů)

Ale to je ta věc, o které jsem psala. Černobyl "nečernobyl" - ..."pár let neobyvatelné místo a nechtěl bych to zažít z první řady ani v protiatomovém bunkru..."... zatímco Antlbtrd lidi, kteří ohodnotili můj příspěvek označil jako "tupce bez dostatečné inteligence, kteří by neměli mít volební právo..", aniž by sám o problému měl znalosti, jak psal Inza. Víc se k tomu vracet nebudu. (ale pamatovat si to asi budu) 👎😁

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

to platilo kdysi a platí to i dnes. Jenže humanitní studia a různé instituty to dokážou z těch svých studentek spolehlivě vymlátit. Zůstávají ještě pak ženskými? Docela o tom pochybuju. Konkrétní příklady (mentálně zmrzačených bab) uvádět netřeba, kolem jich vidíme dost a dost.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

Antilibtard prohlásil: ... Ergo, většina hodnotících jsou tupci, kteří buďto nejsou dostatečně inteligentní, nebo jsou líní přemýšlet a hodnotí podle osobních sympatií. A pak to má k něčemu vypadat ve volbách? Bez legrace, kdo nedal RichardoviCZ větší hodnocení než Máje, neměl by podle mě vůbec mít volební právo. ...

Jak charakterizovat člověka, který se chlubí tím, že je Antilibtard a lidem, které nemá rád, zakazuje účastnit se voleb?

Takový názor nejen že není demokratický, takový totalitní názor je přímo fašistický !

V matematice platí - x - =+ . Takže Anti x Antilibtard = LIBTARD

Osoba s přezdívkou Antilibtard s tímto nepřijatelným názorem potvrdila že je v podstatě Libtard jako kovaný

Průměrný počet slepic: 4.5 (28 hlasů)

překrucuješ

Průměrný počet slepic: 1.7 (7 hlasů)

umíš matiku?   

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

to mě fakt hodně mrzí! A to hře na svatou demokracii nevěřím už dávno.

Jak budou Agentury pro měření IQ a spolehlivosti voliče měřit? 

Vlády máme plné lidí s hromadou titulů před jménem i za jménem! Ale nesvěřil bych jim ani bufet s pivem a klobásama. 

To, co produkují univerzity a vysoké školy ČR je smutným odrazem bývalé inteligence v kaluži. 

30 let se lidi vzpěčovali jakémukoliv žrádlu z Ukrajiny kvůli nehodě v Černobylu. A dnes nám vláda těch s tituly a diplomy cpe černobylské otraviny jako špičku kulinářství Evropského koncentráku! 

Jestli na něco vázat volební právo, tak na zaplacení daní. Protože z většiny úkolů státu je utrácení daní ve prospěch nejen obyvatel, ale těch, kteří ty daně platí!

Daně neplatí miliony dospělých, kteří ještě nezačali pracovat, ti s budoucími tituly. Také daně neplatí tisíce parazitů, které živí poddaní. 

Důchodci mají předplaceno na doživotí! (Pro Bernddarda či Antilibertanda)

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

nadávat nebo příležitostně házet po něm také rajčaty. Navíc ušetříte - a to nejen čas - za zbytečné kampaně a celostátní volební mašinérii.

Ve vyspělé demokracii vybírá parlament, každý rok v prosinci, čistě reprezentačního prezidenta ze 7 členů vlády, který společně se spolkových kancléřem řídí činnost týmově jednající vlády. Současně obě komory federálního parlamentu volí ze členů vlády jeho zástupce - viceprezidenta, který se za normálních okolností v příštím roce stane prezidentem.

Věřte, anebo sem běžte ověřit, že to takto funguje již od roku 1848.

Nojo, ale kdyby to podobně probíhalo i u nás, pak by nebylo na koho nadávat ani o čem psát, že jo Vidláku?
Zejména, když dle nepsaných ale všemi ctěných pravidel, se členem vlády - a tedy ani prezidentem - nemůže stát předseda partaje.

Vyspělá demokracie využívá postupy, které šetří váš ČAS, vaše PENÍZE i vaše NERVY.

Průměrný počet slepic: 4 (36 hlasů)

Prezident jen na 1 rok - všema deseti, nemuseli bychom se "ocasovat" pět let s někým, kdo tam nepatří ani na týden.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

a pište k věci (k článku). osobní urážky si řešte jinde. Ideální je diskuse seznamu. Tu v zájmu zachování duševního zdraví nečtu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)

Na Seznamu mají všichni slušní lidé ban.

Průměrný počet slepic: 4.8 (36 hlasů)