Čtvrtá cenová

Autor
Štítky

Vážení diskutéři zde na Kydech, věnujte prosím pozornost tomuto textu. 

Od zítřka bude diskuse u hlavního článku uzavřena. V posledních dnech se za zdejší prostor vysloveně stydím a opravdu nevidím žádnou výhodu v tom, mít nemoderovanou diskusi. Nechci mít z blogu vykřičený hampejz, protože  mi odrazujete nové čtenáře. Svoboda slova vám k ničemu nebyla. Nevytvořili jste tu žádnou příjemnou atmosféru, nevytvořili jste tu nic přínosného, co by komukoliv k něčemu bylo. Nevážili jste si mého prostoru, nevážili jste si mé tolerance, místo abyste to tu zvelebovali, chováte se tu jak na dobytém území. Moje shovívavost je u konce. 

Zítřkem počínaje bude diskuse pod článkem dne uzavřena.  

Ale... 

Nejsem nelida a narozdíl od vás pro mě svoboda něco znamená. Takže vám otevírám hospodu čtvrté cenové skupiny. Tam si dělejte bordel jak chcete. Je zastrčená, tam váš virvál nebude nikoho zajímat. Hospoda bude přístupná pouze přes link pod článkem  dne. 

Nakouknu tam jen výjimečně a je dost pravděpodobné, že se nebudu obtěžovat diskusi otevírat každý den, protože to je pro mě práce navíc, která mi nepřináší žádné potěšení a nemá pro mě žádný přínos, protože produkujete příliš mnoho hnoje a příliš málo perel. Poděkování jsem neslyšel už pěkně dlouho, ale nadávek čím dál víc.

Od zítřka to tu nachystám pro ty, kteří přicházejí s dobrými úmysly. Vám bude muset stačit bývalý chlív.

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (119 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

😁

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

A proç vlada jedna tak jak jedna v minulem člsnku viz pismrna CBDC,okamzite byla vymazana cela diskuse coz znamena vysmech mocipanu.Vina za to se svaluje na vas diskutujici a neni to poprve!
Stejne jako se to stalo Protiproudu,kde NAŠI z SV objevili co chteji banksteri udelat s měnou a jak probehne presne utok na vase penize smerem do totalniho otroctvi ,proti kteremu se nNESMITE za žadnou cenu branit a to bylo uz zmsmo v r.2O19A,kdy doslo k zakazu webu Protiproud tak se nedejte mylit ,že je někdo z vas zruśenim diskuse vinen je to taktika mocipanů a vyraz pohrdani těmi ,kdo tady spusti posyp popela na svoji hlavu a zatahnou do toho svinstvs jako obvykle nejprve hlavu Sefů ,tak holenkove nesmi se priznat ,že ji nasadi timto zpusobe VAM a vy budete nadšene souhlasit.se svym psim osudem!
V momente ,kdy zacnete chapat co s vami banksteri ,kteři našli zavanou chybu v uceni Marxe ji zacali vyuzivat ve forme ideologie vladniho neomarxismu a dav bude jsk je tu videt hned, zabijet sve proroky absenci SOLIDARITY a nemoznosti odporovat mensine,ktera v demokracii čumilu dostane poznat nove TEMNO, vam tedy gratuluji na ceste do pekla satanismu !!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.1 (14 hlasů)

tys tady ještě chyběla...

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

na Calamity JANE,vite co to byla ze spravna štabajzna v Ameru a dodam ti odvahy muj maly STŘELČE ,budu tě kryt než te kapitalisti oberou do naha a preci nechces ,aby pak všichni viděli ,že ti čumi ve IV.cenove skupině na buty!
No ni?l
aa,á,aaaaaaaaaaas

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

pod clank. Už kd.ž zacala inicistiva KUD. Z KRIZE intelektualu vcetne pana doktora Skal. b.la diskuzni rubrika nejprve otevrena a pote ji kdosi MUSEL dat zrusit.Budeme ted. muset zkusit inicializovat,ab. ti kteri se jakob. na oko ucastni procesu ZMEN. otevreli na sv.ch webech predevsim pod sv.mi pisemnostmi diskuzni rubrik.ale nejen to pozorovat jako to je vedle u ADOLFA zda jsou pod rezimem zla povinni k selekci sveho digi koncentraku,kter. n.ni brutalne pouziva nami zvolena vlada k potlacovani jak.chkoli jin.ch nazoru stejne jako to delali jak fašiste tak diktatorsk. rezim. vzd. a vsude a to i kd.ž vi.,ze bez didkuse automatick. umiraji a jedin.m prostedlkem jejich konce bude zase VALKA!
Nahnani do valk. je pro diktatorske rezim. !Jedin. zpusob jak pobit ofpurce valk. je nahnat je do masoml.nku a t. kteri odmitnou bud zastrelit nebo zavrit do koncentraku,kte. nyni je doplnovan koncentrakem digitalnim a budou nas muset zbavit jakekoli svobod. vcetne vsech penez a to taji pod pismen. CBDC a sami tomu nemuzete uverit,ze prave uhlazen. Profesurek signalista se k tomu v EU propujcuje a cenzuru o tom na vas pustil,ab. jste znovu poznali moc toho nejvetsiho svinsttva diktatur. mensin. nad vetsinou.ktera se n.ni nebude mit kam hnout!

NEZAPOMENTE,ZE KRACHEM FiRM. FTX to uz ZACALO a ja nemohu popsat co na vas vsech. bude tim prosazovano!

Nastinilli vam v dusledku ch.bejici SOLIDARITU. A ZMEN. REZIMU n.ni cestu do pekla satanizmu a bohuzel to nechape ani konstrukter hezk.ch libiv.ch clanku.kter. po posluze rezimu bude muset b.t zlikvidovan stejne jako vznikajici ofpor proti zlu banksterske ideologie,ktera vam bude dale vnucovana!
Musela jsem vynechat pismeno,ab. nenaskocilo ruseni prispevku,kter. MUSI brz. nasilne zspadnout!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

Diktatura mensiny neni proletarska,ale CBDC tj banksterska a zastavila jakekoli dalsi informacni komenty!
Radujte se ted budete konecne mit moznost chtit k ni i diktatora!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

Totální demosgráca přinde v momentě, gdy každej bude moct jen číst články a ani nebudou vědět od koho. V listině se zavede právo číst a bude. Muheeeeee

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Poslusne hlasim Sef se stal neduveryhodny,clanky sice OK,ve prospech pry deti,ale deti na to kaslou a chteji porucqit vlsde v zastoupeni piratstva VALKU dal to najevo qqqq general Epka nacelnik generalnqho Š11abuq a pry do prvni liniq pujdou zalohy vqyscvicene zs socialismqau do 55 let tj asi 25O OOO voqlicu nasi vlady detskych piratu o kteych pise zdejjsi sef,ze tu pise1,aby je zachraqnil v msma hotelich a pravqe oni na neho kaslou naridiqli cenzuru!!!
No ni?q

Průměrný počet slepic: 1.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Díky...

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

co Féničané vynalezli peníze, děkovat netřeba!!

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Díky Vidláku! Dokázal jste, že nejste schopný obhájit svoje "vize" v diskuzi.

Tímto považuji svoje další působení za bezpředmětné. Hlavně si na to vzpomeňte, až budete zase demonstrovat a chtít rozhodovat o ústavě nebo vládě. Vzpomeňte si, že i diskuze s pár anonymy byla moc náročná, natož dělat důležitá rozhodnutí ovlivňující celý národ.

Mimochodem všiml jsem si, že první příspěvek jste mi smazal :( Žádný strach! Budu jej repostovat dokud to bude nutné :)

Průměrný počet slepic: 2.4 (25 hlasů)

že s tebou nikdo nechce diskutovat ne proto, že nemá argumenty, ale protože seš úplnej kokot? 😂

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

A proto uz tu nema co delat! Klidne mu nadavejte ,bude se vam vysmivat a gratulujte panu Šefovi,že je proti němu bezmocny!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2 (7 hlasů)

A kterej anonym jste teda vy?:-) Já to nečetl, ale nemůžu se pořád dopočítat, kdo tu všechno je. Jestli třeba nejste celou dobu jeden:-)

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Víš, co jsi dokázal ty, anonyme? Hovno. Hovnem jsi byl, hovnem jsi a jako hovno i zemřeš.

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

In reply to by 6.cenová (neověřeno)

Trvalý odkaz

už se na to vytváření dalších svých profilů a dávání slepic sobě sama vyser. Seš v propadlišti dějin a nikoho nezajímáš 😂

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

demagog a manipulátor , možná zřejmě vyloženě školený na zrelativizování a znevěrohodnění čehokoliv, co je určeno. Je to takový typ intelektuálních akademických diskusí o ničem - jen si každý dokazuje svůj ostrovtip a plácá se po ramenou, jaký že je inteligent, jak dokázal zmanipulovat a rozsekat původní premisu. Lidé vašeho typu jsou neštěstím pro jakýkoliv reálný život - ve vedoucích pozicích úplná katastrofa. Parádní ukázkou je dnešní tupý, servilní, neschopný lokaj - akademický žvanil Fiala. Pokud chcete něco zničit, dejte moc akademickým žvanilům- teoretikům humanitního směru. **Za selhání vyšeho propracovaného manipulačně-demagogického systému považuji vaše odkazy na zdroje, kterými si myslíte, že svému tvrzení dodáte na údernosti - lze vygooglovat desítky zdrojů, které tvrdí přesný opak toho, co váš zdroj. Nejkomičtější byl odkaz na profláklou Wiki :)))))))

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

to je prostě troll, rozesírač diskusí, nic víc bych v tom nehledal. Normálně by mu blokli IP adresu, ale je s tím práce, páč tyhle adresy se dají měnit. Což po Vidlákovi těžko chtít, škoda energie.

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

když sledujete způsob jeho manipulování, vypadá to docela na profíka - trollové jsou většinou primitivové. U něj nevidím příliš racionální důvod, proč by zde trávil na diskusích čas - jiný důvod, než že je to jeho práce. Ani ne tak přesvědčovat místní diskutující o jeho pravdě, ale spíš to vypadá, jako by si zdejší diskutující oťukával a škatulkoval. Že už jsme všichni, kromě Vilíka a cz, na Rakušanově seznamu třídních nepřátel, o tom nepochybujte

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

Podle anonyma měl dokázat vidlák, že strpí jakékoliv urážky, dehonestace bo demokratura korporátního fašounství tak přikazuje tupým gojům a ti ryčí jako prasce, neznalé kultury vyjadřování. A vůbec nechápou, že jejich sprosté ryčení je totální destrukcí jejich vlastní existence, protože umožní páníškům neustále přitvrzovat (již nestačí satanské zákony, je třeba fema lágrů).

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, mrzí mě to. Čtu vás léta, často jste první stránkou, co ten den otevřu, velmi vzácně reaguji, jednou za x let pošlu článek, a pak se u diskuse nestačím divit - ovšem představa, že bych po vás požadoval zakázání diskuse, to je pro mne nemožné. Vzorem je pro mne Josef II, který zrušil cenzuru, pak se nestačil divit, mnohokrát litoval, ale nikdy to zrušení neodvolal. A mohl to udělat naprosto kdykoliv.
Jen bych si dovolil ještě podotknout (napsal jsem komentář k vaší poznámce, než jsem jej stačil odkliknout, tak jste komentáře zrušil) k vaší představě o pluralitě na Litterate. Podle mě se dost pletete. Pokud to v rychlosti mohu sledovat, všichni jsou tam proruští a protiukrajinští, kromě Goga si v podstatě všichni myslí, že to VVP má pod kontrolou a válka (pardon, speciální operace) probíhá dle velmi sofistikovaného plánu. Z těchto základních premis se tam vychází, lišíte se jen v detailech. Já vám kdysi dávno o Ukrajině napsal článek a moc dobře si pamatuji, jak jej sepsuli právě ti, co se tam dnes tak poplácávají po zádech - přestože se má tehdejší tvrzení potvrdila, vlastně na něm není co měnit. Přitom jsou to lidé, kteří Rusko najdou na mapě jen proto, že je fakt velké. Já byl v Rusku snad 20x, na Ukrajině taktéž, mám ruské kolegy, takže k tomuto tématu mám blízko a něco o tom vím.
Jo a mimochodem, poněkud se divím vašemu kamarádovi, že do Ruska šel - Perm je sice přeci jen to lepší, co může být, Ural relativně blízko, asi nejlepší německá hospoda, co jsem v Rusku potkal (dokonce i dobré pivo!), ale žít bych tam fakt nechtěl. Snad se mu bude i nadále dobře dařit! Hezký den!

Průměrný počet slepic: 3.1 (14 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Snadné to bude na internetu až blboňe přestanou učit číst. Všechno se převede na obrázky.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

V nóbl restauraci bych mohl dopadnout jako pan Bean, kdy mi budou čouhat z huby tykadla krevet.

Ale ve čtvrtý cenovce, kam choděj popeláři, lešenáři, lesáci, většinově řemeslníci, ale máme u nás i jednoho soudce, chirurga a pár manažerů, takovej pěknej mix, tak tam se cítím jako ryba ve vodě.

A ještě jedna věc. Je jedno, kde budu, ale když tam budu, vždy tam budu za sebe. Co si myslím, to napíši. Nebo tam budu znebuden, ale třetí možnost není.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

Měl jsem rozepsanou reakci v předchozím článku, k Litterate: Nicméně já tam psal slušně, věcně, ale tvrdě o chybách ruské politiky, a armády a poprvé jsem byl na skle půl minuty, pak už jsem se na sklo nedostal s ničím. Podotýkám, že jsem se překonával ve slušnosti a věcnosti... stejně houby platné, názor byl zjevně nevyhovující celkovému duchu diskuze.

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

Na Litterate som šiel len raz, k relatívne nekontroverznej veci o živote v Číne som dostal za odmenu sloh o tom že som určite fízel, platený trol a tak nejak pretože v Číne je predsa Ordnung. Tu som tiež dostával peknú sódu, nie že nie, ale aspoň k veci a obvykle bez nadávok. Bolo to fajn.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když jste načal tu Čínu, sledujete toho Dvořáka? Pokud Vám to jméno nic neříká, nic se neděje, není co řešit, pokud ano, tak jistě víte:-)

Zatím bez slepic

Pár videií som od neho videl, mám ženu sinologičku takže aj keď sa o to obvykle nesnažím, som týmto veciam pravidelne vystavený.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

In reply to by Luptak (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já od Dvořáka i od cocika/Codra viděl hezkých pár stovek videí a strávil nad nimi za těch pár let bez přehánění tisíce hodin.

Nelituji toho.... Přesvědčil jsem se, že realita a oficiální články a zprávy z novin (a tím i naše představy o Číně) jsou s realitou naprosto mimoběžné.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

Souhlasím s tou mimoběžností. Prostě jinej svět, naše mozky to často neumějí pobrat.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Jo a berrnarde, co je to za obyčej při výsadbě stromků v lese krátit kůlový kořen?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Já stromky nesázím, já přicházím až po pár letech na řadu.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Tak myslel jsem, že jsi odborník i přes ostatní lesnické činnosti:-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

mohu posloužit pouze tím, že sazenice např. buku, nemají revírníci moc rádi. Vyrůstá z nich hafo rozvětvených dvojáků. Vždy je lepší, když se porost vypiplá z náletu.

Každopádně, v deseti letech porostu přicházím já a určuji budoucí charakteristiku. U smrku je potřeba to vyřezat dost brutálně, aby se dovnitř dostalo světlo a stromky měly husté spodní větve, aby se ke kůře nedostala zvěř a neokousala jí. Naopak v bukové prořezávce se vyřežou pouze pokroucené a dvojáky a pak stromky, které jsou nejúspěšnější a přerostly ostatní. Jelikož pak hned začnou nasazovat na korunu, dusit konkurenci pod sebou a neudělají pořádný dlouhý rovný kmen, ale je z toho taková přerostlá jabloň, která je po sto letech dobrá tak akorát do kamen. Kulatinu z toho nemáš. Takže tam je necháš nahusto, aby neměly moc světla dole, ale musely za ním šplhat nahoru. U smíšených porostů (ty jsou nejzajímavější ohledně práce) bys měl vykosit tzv. plevelné dřeviny, což je jasně bříza, u nás bohužel i modřín, jelikož nám do toho tady kecají ochranáři a oni tvrdí, že modřín není původní dřevina. Já mám modřín rád, tak jim to často bojkotuji. Což ale neznamená, že vykosíš všechny plevelné. Narazíš třeba na dva ary, kde roste jenom bříza. V tom případě se bere, že je lepší, aby tam alespoň něco rostlo, tak jich tam pár necháš. Když narazíš na doubek, obrostlý smrky, uděláš mu místo, ale ne moc. On by pak hned se začal rozcapovat do šířky, což není účel, takže mu necháš nějakou konkurenci, aby musel růst nahoru.

Já mám tuhle práci rád a občas, když jedu do práce kolem mladého porostu, který jsem před pár lety prořezával, vylezu z auťáku, nikde nikdo, zapálím cígo a jdu se mrknout, co ten porost za těch pár let udělal a když vidím, že to tam klape, jsem rád, že se mi to povedlo.

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

Pěkný, díky:-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Je to škoda. Loboval jsem pro přihlášení a to rozdávat na základě nějakých vazeb. I tak ale děkuju, že se Vidláku tak snažíš. Já vím, že Ti to neděláme o moc lehčí, naopak. Na druhou stranu, říkám to pořád, netlačit na pilu a nenechat se neziskovýma aktivitama zdeptat!:-)

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

ale jen propagogovsl individualitu a tak všecko zgablo a zgabne ovsem to bylo jasne od zacatku!
Vite vy dobry muzi co znamenaji ta tajemna pismena CBDC,pan Putin to vi a pan president SI od Řiše ve strředu taky!
A co vy a ostatni vasi soukmenovci,tedy ti na to doplati,jojky jojky!!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Musela nastat situace jako u Vlka.
Jen dodal,občas to chce v hospodě vyhodit neurvalce.
Rusko,slabšímu se má pomáhat,už to někdo psal o Rusko západ usiluje hodně dlouho.
Ukrajinci mají stejnou úlohu jako Němci. Proto moc nevěřím na dohodu,bylo příliš mnoho prolitou krve snad pro nic,za nic,USA do toho dali všechno jinak konci.

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Tím, že jedinec rozbije zrcadlo, se ošklivosti nezbaví.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

In reply to by odobo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Obdobo, nebo jak se to zoveš... Kolikpak zrcadel už jsi rozflákal..? :-))

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

znamenaji tsjemna pismena CBDC kvuli kterym tu byl donucrn Šef rozvalit ten ŠPIGL,co se tu jen migl!
No no?

Průměrný počet slepic: 1.5 (6 hlasů)

CBDC je koncept digitální měny garantované samotnou centrální bankou. CBDC má řadu prvků společných s hotovostí, protože stejně jako hotovost představuje pohledávku přímo za centrální bankou. Na rozdíl od hotovosti je však čistě digitální. Liší se také od digitálních peněz uložených na běžných účtech bank, ty jsou totiž pohledávkou za konkrétní bankou, nikoliv přímo za tou centrální.
Zpravodajství k digitálním měnám centrálních bank
Finišují přípravy na zavedení CBDC eura a chystá se jednotné zdanění kryptografického sektoru v EU

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Evropská komise v naprosté tichosti, zato velmi výrazně urychluje agendu zavádění digitálních měn. Jedním z důvodů, proč se o aspektech této změny nehovoří ani v mainstreamových mediích může být i skutečnost, že by možnosti použití této technologie nebyly veřejností pozitivně přijaty.
CBDC (Central Bank Digital Currency) – digitální měna centrální banky je centralizovaná měna postavená na technologii blockchain, která je plně programovatelná a to jsou dva základní kameny úrazu. Centralizace umožní bankám kontrolovat veškeré vaše pohyby. Banky budou vědět co jste si koupili, kdy, kde a samozřejmě za kolik. Tato technologie tedy umožňuje bankám získat veškeré informace o vašem nákupním chování.
Programovatelná měna
CBDC se dá naprogramovat tak, že umožní bance vám dát peníze například jen na omezenou dobu a nebo pouze na určité zboží či služby. Vaše nákupy mohou být omezeny i na konkrétní místo, například do určité vzdálenosti od místa kde žijete (čtvrť, město, kraj atd.).
Peníze znamenají pro mnoho lidí nezávislost a hotovost odjakživa znamenala finanční svobodu. O toto se nám nyní snaží evropská komise připravit. Ten z vás, kdo zná Orwellův román 1984 jistě spozorní, protože to co se o digitální mědě dozvídáme daleko převyšuje nám již známe totalitní praktiky z minulosti.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

To je,ale rana,nedivim se,že kvůli tomu má Šef cenzurou tech deti co je chtel chranit a oni to ve vlade roztocili a smoli na neho ,po vtakach a vy vsichni jste v v prdeli a zase nevite o co se jedna!Je to posledni zvonec a srande bude kopec! Jak to vylada intelektuslove ani neceknou a bude po nich jako tzv Stredni vrstve vcetne toho Vidlaka! Splni se heslo neomarxistu

Nebjdete mit nic ani stary strevic a budete šťastni!
No ni ?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Aby jste se všichni dostsli pod totalni dohled a otroctvi bude nutne znicit stavajici digitalni,leta fungujici krypto systemy beze zbytku tak,aby zustal JEN CBDC,co myslite proč je tu ta çerna labut firmy utřinosa z podkrovni mistnosti na Bahsmach FTX, kde majitel Black Rock a nyni i FED zoganizovsli sekeru ve vysi 62 miliard dolaru a zaroven to vse ma naraficit dale v EU, nas mily profesurek uhlazenych mravů a cile zniceni republiky aby presne podle ideologie neomarxismu volali obcane volici po poadku DIKTATURX ale ne proletariatu!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

Našla jsem tyto informace a jen překopírovala sem, jinak o tom nic nevím (jak píšou, nechtějí to dávat ani do médií...). Ale už tak je to alarmující. Už se nedivím, že Pekarová horuje pro euro - její snahy jsou ve všech ohledech kolaborantské vůči vlastnímu národu (nejspíš už nás dávno nebere za svůj národ).

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

V USA "nikdo nikomu nevěří". Ne úplně, ale je to tak.
(To nemusí platit pro část sluníčkářů a patologických externalit.)
Jedním z parametrů společnosti je být "polite".
Znamená to, být ("na oko") s každým kamarád. Zároveň očekávat "kudlu v zádech", nebo být připraven kdykoli "nůž do zad" vrazit.
Usmívej se, i když není čemu ani proč.

Pohádky a pověsti jsou studnou moudrosti našich předků.
Jsou plné zkušenosti, které se nesměly v dobách otrokářského feudalismu sdělit přímo. "Na plnou hubu".
České kraje jsou plné čertů. Čertovy kameny, nebo skal. Čertův sloup, Čertovy varhany, Čertova stěna, a pověstí o nich.
Schéma je prosté, "hloupý Honza", chudý švec, vysloužilý voják dostane nabídku, která se "neodmítá", jejíž jedinou "malou" nevýhodou je zničující nebo sebezničující "cesta do pekla".
Kognitivní disonance pak z tohoto lidského selhání vytvořila příběh s často dobrým koncem. Kterak hloupý Honza, chudý švec nebo vysloužilý voják "na ďábla vyzrál a ke štěstí přišel".

Systém je jednoduchý.
Živnostník - podnikatel, oportunista, je-li alespoň krůček za hranou primitivnosti, úlohu dobrovolně a vědomě přijímá.

Víš, komu za to vděčíš?
"Dobroser". Je přesvědčen, že on je předurčen napravovat všechny křivdy světa. Dejme tomu, že je tak stupidní a myslí si, že to dokáže lépe a efektivněji než servisní organizace, která disponuje dostupnou erudicí i lidskými a finančními zdroji.
Zaplní "díru" v dobrotě.
Jen mu k tomu chybí ta erudice, lidi, prostor, zdroje atd.
Světe div se, objeví se "dobrodinec", sponzor, mecenáš. Něco jako Soros a OSF, a nabídne vše od vzdělání, peněz, až po všemožnou podporu.
Chvíli to "funguje".
Pak ale přijde chvíle, kdy obejme "dobrosera" okolo ramen a řekne:
"Víš, komu za to vděčíš?"
- půjčka, která na chvíli zadrží exekutora
"Víš, komu za to vděčíš?"
- zakázka, která se neodmítá
"Víš, komu za to vděčíš?"
- "vyžehlený" malér u berňáku, soudu, galérky
"Víš, komu za to vděčíš?"
- nemáš konkurenci, ještě jsi nevyhořel, nikdo tě zatím neudal?
"Víš, komu za to vděčíš?"

Silly John, švec, nebo podomní obchodníček, toužící po "uznání". Eufemismus pro oportunismus bez hranic.
Výběr toho nejhoršího, co v člověku je. Mix ješitnosti, chamtivosti, podlosti, asociálnosti atd.
Pak již stačí hlásat, že "král má nové šaty". Šaty demokratické, svobodné, poctivé, jediné možné.
A občas "něco odklonit" a přispět z "odkloněného" na tyto "královské nové šaty".
Hlásá-li to dostatečně zřetelně, ďáblu mile a hlasitě, drží hubu a krok - ďábel (ne)přijde. S nabídkou "která se neodmítá".
Johny, švec i šmejd totiž ví. A když neví, pak mu ďábel polopatě vysvětlí. Pokud nepochopí "výhodnost smlouvy" s peklem, jsou v záloze pomocníci. Banka, berňák, pojišťovny, hygiena, požární kontrola, justice, exekutor, "konkurence". Pokud svou "práci" nezvládne "první sled", justice, exekutor, čas nebo advokát, je tu ještě "žhář", galérka a mafie.

V pohádkách přispěchá na pomoc lesní víla, mraveneček nebo trpaslík.
Ale skutečnost?

Nebo vědomá spolupráce s ďáblem
Charta 77 ("pátá kolona" v ČSSR) byla placena různými způsoby. Ďáblův (Jidášův?) peníz za Chartu 77 byl tehdy cca 8 mil. dolarů. Tehdy například hodnota v přepočtu 2100 bytů (průměrná cena 60m2 bytu v roce 2022 je cca 4,2 mil., Praha 7,25 mil.).
Počet chartistů: 10 - 38
Západ pašování a úplatky s radostí podporoval a podporuje.
Například CIA je v této činnosti, rozvracení a zločinných akcích, specialista.

Pohádky a pověsti jsou zhmotnělá přání a myšlenky. Naši předci říkávali: "Přání otcem myšlenky."

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

malou opravu - v těch Sorosových hejnech dávno nejsou jen dobroserové, kteří věří tomu, že dělají svět lepším - jsou to většinově zcela obyčejní vyčůraní parazité, často neschopní se rozumně jinak uživit - obyčený kalkul líných a neschopných, postrádajících páteř a základní morální nastavení , většinou humanitní vzdělání typu gender, sociální antropolog, kulturolog atd - budou klidně vymývat mozky dětem na školách, budou cenzurovat, budou udávat, budou vykřikovat nařízený "narativ" - jen aby dostali svůj Jidášův groš. V nastavení, jako je dnešní pokroucená tzv demokracie, většinou systém instaluje do pozic spodinu společnosti - ne ty chudé, ale ty morálně zvrácené, snadno použitelné k čemukoliv.

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)