Další hřebík do rakve

Autor

Co udělá průměrný český človíček, když si poslechne tiskovou konferenci ministra zdravotnictví? Jde a podívá se všude po internetu, jestli to celé není jinak. To samé se stane, když mluví Hamáček, Babiš, Dušek, doktoři, všichni. Už jsem to tu psal. Největší škody totiž koronavirus v vlastně vůbec nezpůsobil. Jen je odhalil... 

Celé vedení státu, koalice, opozice, sněmovna, ministerstva, senát, úřad pro kontrolu léčiv, statistický úřad, ústav zdravotní statistiky, superministr Havlíček, Piráti i TOPka... všichni jsou nedůvěryhodní. Doktoři jsou nedůvěryhodní... neziskovky jsou nedůvěryhodné, doktorské iniciativy jsou nedůvěryhodné... jsme jako v alexandrijské knihovně - je vůbec možné poznat pravdu?  Ani agitátor scallop už neví, co je pravda. Ani on už nemá jistotu v ničem. 

Tohle všechno se samozřejmě nestalo až teď. To probíhalo dlouhé roky. Doktoři museli dlouho stávkovat a odcházet do ciziny, muselo být odhaleno hodně ošklivých kšeftů s léky a lidským zdravím... podobné boje o isoprinosin a ivermektin probíhaly už dávno. Jen jsme nebyli tak ohrožení a tak jsme to nevnímali. Levné versus drahé léky - to je jedna z věcí, proč naše zdravotnictví stojí tolik miliard. Nekupujeme levné léky od zlých a nedemokratických číňanů, ale kupujeme ty hodné, demokratické a spravedlivé preparáty přímo z Jů Es Ej. 

Politické boje probíhaly ve sněmovně už dávno a byly podobně hnusné jako ty dnešní. Jen jsme tenkrát nebyli ohrožení na životě a tak jsme to tolik nevnímali. Koukali jsme na to jako na hru, která se nám zase tak úplně netýká. Teď se nás zatraceně týká a najednou to není hra, ale hnusárna na entou, kterou by si měl někdo odskákat. 

Tisknutí peněz na úvěry probíhá už také minimálně deset let. Ale šlo to krůček po krůčku. Až teď se to úplně utrhlo z řetězu a najednou vidíme, že to bude mít své dopady. Předtím to byl jen námět na hospodskou debatu o jakési vzdálené budoucnosti. Dneska si dovedeme představit, že to přijde co nevidět. 

Stejně tak už dlouhá léta vidíme, jak Čína roste a Rusko se emancipuje od Evropy. Ale až teď, když vidíme, jak snadno si žluťáci s pandemií koronaviru poradili (a zároveň Sitting Ping vidí, jak jsme si s tím tady neporadili), tak najednou vidíme, co to znamená být na špici vývoje. Přes všechny kecy o lidských právech. Jsem si jistý, že právě tohle zjištění bude pro Číňany (I Rusy) signálem, že mohou vůči Západu hladce přitvrdit. 

Už dlouhá léta mluvíme o tom, že Rusko už není banánová republika s jadernými hlavicemi. Že jdou tvrdě až bezohledně kupředu. Už nejsou jen světová beznínka, ale i největší exportér obilovin, ale i raketových motorů.  Ale až teď, když udělali levný, jednoduchý a velmi dobře fungující Sputnik, který se nemusí dávkovat nadvakrát, tak se ukazuje, že když to umějí s vakcínou, nejspíš to budou umět i v jiných oborech. 

 

Nemyslete si, v ostatních evropských zemích je ta nedůvěra ve vlastní elity a ve vlastní vedení dost podobná jako u nás. Jen je ventilovaná jinak. 

 

Dovedl si starý Klaus někdy představit, že jeho pojetí kapitalismu jako systému kdy každý maximalizuje svůj osobní prospěch  a díky tomu se budou mít dobře všichni, že to porodí tohodle spratka nedůvěry? Po třiceti letech preference osobního prospěchu, většina obyvatelstva předpokládá už dopředu, že koronavirus bude především příležitostí se obohatit na náš úkor, že každý ministr i doktor budou především maximalizovat zisk a proto se jim nebude věřit, i když jsme všichni laici a o medicíně víme kulové...

Tohle je totiž to jediné, na čem se asi všichni spolehlivě shodneme... že všichni tam nahoře jsou kurvy.

 

A elity to za třicet let odklánění majetku a maximalizace prospěchu dotáhly tak daleko, že můžete být stokrát respektovaný doktor s praxí v USA, můžete být desetkrát dětský onkolog, můžete být klidně i přednosta IKEMu, ale jakmile vylezete národu něco sdělit, většina si pro jistotu bude myslet opak. Můžete mít ty nejlepší úmysly, ale jediná jistota, kterou všichni máme, je nevěřit. I ten Smejkal s Blatným i Prymulou vystoupali nahoru díky tomu, že věděli k jakému cecíku se přisát. Nevěřit jim je základní předpoklad pro většinu obyvatelstva. 

Představte si to... léta studií, odborné stáže v zahraničí, vědecká práce publikovaná v těch nejprestižnějších časopisech, dobré bydlo i dobrý plat... ale v důvěryhodnosti vítězí jakýkoliv internetový šarlatán od herce Duška počínaje po psychosomatika Hnízdila konče.  Tak nízká je důvěra v systém, který tu třicet let panuje. Za téměř dvě generace se podařilo zničit jakoukoliv důvěru ve vzdělávací systém i v odbornou kvalifikaci. Ale pevně se usadilo vědomí, že každý si hrabe především pod sebe a je třeba se postarat sám. Všichni totiž kradnů. Fakt všichni. 

Ono to samozřejmě není tak úplně pravda. Dokonce i Kalousek není kurva vždycky a na každého. Ale běžný občan byl už tolikrát napálen, okraden, odsunut a přehlížen, že už pro jistotu nevěří nikomu. Koronavirus to nezpůsobil... jen to odhalil. 

Teď můžeme přidat další hřebíček do rakve součaného systému. Testování ve firmách. Co jsem tak zjistil kolem sebe, je to značně různé. Někde bylo nakažených deset i patnáct procent, někde skoro nikdo. Ale svým způsobem by se měly objevovat alespoň tisíce nových případů denně. Neobjevují. Zřejmě není pro zaměstnavatele úplně žádoucí, aby se našly pozitivní případy.  Na druhou stranu... lidi začali zpívat. Začalo se mluvit o tom, jak se to tu přes celou zimu dělalo v praxi. Jak vedoucí nutili lidi chodit do práce i s podezřením na covid. Jak jim dělali potíže i přes všechny státní kompenzace. Policie už to leckde vyšetřuje. 

Můj známý už byl vypovídat, protože u něj ve firmě se několikrát koronavirus objevil, člověk šel na nemocenskou, ale jeho kolegové z jednoho pracoviště do karantény nešli. Na příkaz zaměstnavatele. 

Mluví se o firmě Zásilkovna, kde jsou k dispozici i nějaké ty odposlechy, jaké poměry tam panovaly. 

Andrejko je v situaci, kdy strašně moc potřebuje, aby se vina za pandemii dala hodit na někoho jiného. Řekl bych, že bude slušný tlak tyto věci vyšetřit a nebo jich odhalit co nejvíc. Aby za to všechno mohli zaměstnavatelé... A jsem si jistý, že kromě pár velkých firem, bylo ignorování rizik běžnou praxí. Teď se ledacos z toho ukáže a leckomu se rozváže jazyk. Novináři budou mít nového sólokapra. 

A ukáže se, že to s běžným občanem nemyslí dobře ani jeho zaměstnavatel. I ten má zájem pouze o maximalizaci zisku a ne o zdraví (nebo život) jeho lidí. Další hřebíček do rakve. Další důvod nikomu nevěřit. A opět - tohle všechno se nastavilo už dávno. Teď to koronavirus jen ukazuje. 

Čekají nás velké změny. Nevím jestli budou k lepšímu. Ale jednou věcí si jistý jsem - v této zemi se ničemu novému nebude nastupovat snadno. Ani Janu Zlatoústému se tu pro jistotu nebude věřit. A každá růžová budoucnost bude pro jistotu nejprve odmítnuta. A nikdo už nebude věřit řečem, že naše měna je pevná, že to někdo myslí upřímně a že chce naše dobro. Ani těm, co to budou skutečně myslet dobře. Budoucí kandidáti na českého Orbána by s tím měli počítat. Měli by počítat s tím, že jim nikdo pro jistotu nebude věřit. Budou si muset pozici těžce vybudovat. Tak těžce, že bude jednodušší ji dobýt. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (146 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 2.4 (18 hlasů)

In reply to by První (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

..

Průměrný počet slepic: 1.7 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

V první minutě
tři hlasy po jedné slepici

chodzte do rici

Průměrný počet slepic: 3.8 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

se oběsit

Průměrný počet slepic: 2.4 (13 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

zoženieš špagát?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Nekupujeme léky od Ruska. Zatím ani Sputnik V., přesto, že je, dle lékařů, včetně západních, účinný a o hodně levnější, než západní analogy.

Ani od Číny. Dobře, Tchajvanec, Langšáglová, Pekarová a podobná netáhla, co svou blbost maskují stalinskou ideologií, mohou být spokojeni.
Ale nekupujeme ani od Indie. Sakra levná generika. Proč??

Protože prachy. Západní koncerny musí vydělat a tak pustily prachy naší "pravici". Ty prachy se jim bohatě vrátí, když náš podplacený politický odpad, zablokuje levné dovozy léků. Jinak to nemůže být. Přece jen nelze věřit, i u takových blbců, jako máme ve sněmovně a senátu, že mají IQ 50.

Za Komančů jsme měli 4 velké továrny na léky. V Praze, Opavě, Brně a Hlohovci. I ty naši privatizátoři zlikvidovali.

Řešením je co nejvyšší soběstačnost. Jen, kde na obnovení výroby vzít peníze? A politickou vůli výkvěta národa v politice??

Průměrný počet slepic: 4.8 (73 hlasů)

Vám je bilionová sekera málo? Za tu se nedá alespoň jedna taková fabrika pořídit?

Průměrný počet slepic: 3.2 (21 hlas)

Který politik to prosadí? A kteří budou řvát, že to je plýtvání penězi?

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

za ceskeho politika, jeste neznamena, ze pracuje pro zajmy Ceske republiky

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

je ten, že jsme protektorát se vším všudy. Není zájem, aby protektorát měl vlastní řízení a konkuroval. Nemáme už dlouho žádné vlády ale jen dosazené maňásky a ve Strakovce se střídající říšské protektory. Ti pro své blaho a přežití musí uspokojovat svoje šéfy jak v Bruselu, tak ve Washingtonu, což někdy není totéž. A hlavně se musí montovat, protože korporát se odrbávat nenechá.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Procházejí se v nějaké ohrádce, rovnoměrně rozptýlené po celé ploše.
Tu zobnou, tam zobnou.
Tu a tam z nich také vypadne kuřinec.
Najednou se objeví hospodář.
Slepice se začínájí scházet, protože nejsou blbé a tuší, co bude.
Hospodář máchne rukou, zrno letí a slepice taky.
Ohromná tlačenice, zběsilé zobání a po chvíli jsou všechna zrníčka v bříškach a slípky se opět rozptylují.

30 let se rozkrádalo a stále se rozkrádá.
A myslím, že šlo o mnohem víc něž o jeden trapný bilion.
Stal se z toho takový obyčej.
Všichni jsme si zvykli.
Ale zrnek ubylo a tak se jen příštipkaří.
Ale teď se konečně na vyzobané zemi objevila hrst zrníček.
Ne hospodář, ale samy slepičky se obsloužily.
To nemůže přece skončit jinak než to končilo do teď.

Protože ten bilionek sice vypadá jako státní (či stádní), ale není!!!

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

My ale máme bilionový dluh, ne přebytek na účtu. A z dluhu nepostavíte nic.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Jakej dluh? Kdo komu dluží? Ty imaginární cifry nejsou dluh, jedinej dluh který je je nenažranost nenažraných matičce Zemi.

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

cifry si ale ve vhodný čas přepočítají na naše majetky a práci a na naše děti....

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Opravdu? Hypotéky jsou co jiného než vyčarované peníze za které se něco pořizuje a staví? Kámoš se včil upsal ke 3 míčům, za ty bude mít za chvílu postavený domek, splácet .. to bude 30 let :D Kdyby na to měl šetřit nenašetří do důchodu. Tosamé poválečná obnova na západě, všechno jelo na dluh, jen u nás se provedla krádež

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

jste ochoten zaplatit za svou dávku vakcíny řekněme dva tísíce z vlastní kapsy, s blahým pocitem že ji vyvinula a vyrobila naše fabrika ?
Na to že by nám nějaký západní výrobce přenechal technoligii výroby a podělil se o zisk, byť za účelem rychlejší vakcinace Evropy můžete zapomenout.
Dovoluji si tvrdit, že drtivá většina obyvatel kotlinky dá za těchto podmínek přednost vakcíně cizí, levnější.

Průměrný počet slepic: 3.4 (12 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

před vakcínou za Západu bych dal přednost i dražší vakcíně u nás vyvinuté a vyrobené. A kdybych si teď mohl vybrat, zvolil bych Sputnik.

Průměrný počet slepic: 4.9 (47 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

My žádné vakcíny nemáme.
Nalijme si čistého vína

My se nerozhodujeme, jestli přežijeme, nebo nepřežijeme.

Za nás rozhodují jiní, zda nás nechají přežít.

My se můžeme rozhodnout, co s tím uděláme, jestli pokojnou, nebo jinou cestou.

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

za vakcinu, která je bezpečná, účinná a přístupná v potřebném čase.
Nejsem ochoten zaplatit za vakcinu, která je méně účinná, v potřebném čase NEPŘÍSTUPNÁ, ale pouze slíbená.
Já vím, dost to komplikuji, ale rozumní lidé si s tím jistě poradí.

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

co je naše fabrika? Je to Škoda nebo Čez? Jak poznáte naši febriku? Je to ta která stojí v ČR nebo ta kterou 100% vlastní stát a ovládají ji státem dosazeni manažeři a přesunuji peníze do soukromých firem (které sami často vlastní- viz Prymula peníze z VZP) za IT a právní zakázky?

Průměrný počet slepic: 3.1 (10 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Naše fabrika odvádí daně našemu státu. Připívá k blahobytu nás všech. Nemusí v ní nutně pracovat naši domorodci. Příklady : Tatra, CZUB.

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

dceřinky zahraničních bank odvádějí daně u nás, přispívají k našemu blahobytu a dokonce i jejich nejvyšší vedení jsou Češi. Je tedy třeba Komerční banka naše banka? (fabrika)

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Komerčku jako naší banku neberu.

Zatím bez slepic

Ojedinělé hlasy na "Západě" chválící Sputnik V jsou od koupených doktorů. Nikdo ho moc nechce ani v Rusku ho nechtějí. Putin se jím odmítl nechat očkovat, dokonce prosáklo, že ačkoliv měl v dlouhodobém horizontu genově negativně ovlivňovat výhradně anglosaskou populaci, působí (a dokonce agresivněji) na slovanskou a asijskou enklávu. Nejhorší je, že genový záměr, ač byl šikovně odborně-neodborně maskován za politickou diverzi a hybridní válku, začíná vyplouvat na povrch a navíc se účinky obracejí proti svým tvůrcům.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

In reply to by dement (neověřeno)

Trvalý odkaz

KECÁTE. A to vaše pojednání o "genových záměrech" je tak zmatené, že se na něj nedá odpovědět. Jen, že Sputnik je klasická vakcina, kdežto ta západní, hádejte která, zasahuje do RNA. Jestli pak víte, po které západní vakcíně umřely po aplikaci desítky lidí?

Putinova dcera, lékařka, se očkovala Sputnikem jako jedna z prvních. Vakcínu doporučuje.
Kromě zemí bývalého SSSR, jižní Ameriky, Afriky a jižní Asie, se Sputnikem očkuje v Izraeli, Srbsku, Maďarsku a dnes na Slovensku.
Sputnik byl pochválen v britském Lancetu. Na základě lékařských zkoušek. Článek neotisknou, pokud oponentura více odborníků, je nesouhlasná.
Sputnik se bude LICENČNĚ VYRÁBĚT V ITÁLII. O LICENČNÍ VÝROBĚ VYJEDNÁVÁ NĚMECKO a uvažuje o ní také Rakousko.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

......

Průměrný počet slepic: 2.2 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Pobočka firmy je filiálkou veeeeeelké mezinárodní společnosti.. Zvysoka se kašle na každý představitelný předpis. Z aut technickou dávno neudělá ani jedno, hodiny, přestávky, limity, normy, směrnice, firemní směrnice.. co Vás napadne, všechno představitelné se porušuje, překračuje a ohýbá. Leccos je velmi nemoudré ai naznačit (služební oka a jejich programy nepochybně bdí i zde na dvoře) nicméně corona, corona-kontakt, corona-izolace a corona-karanténa se dodržuje absolutně. S podezřením nikdo do práce nechodí.
Nakonec to snížení objemu práce a počtu kšeftů (a s tím související přebytek lidí) je k něčemu dobrý.
Samozřejmě roušky a podobné fíkoviny sere pes, všichni víme k čemu jsou. Občas dostanem' dávku vitamínů a na tejden se včil fasujou dva respirátory (firemní trolling).
Nikdo nečeká že se stát postará (taky se nepostaral). Nikdo si nedělá iluze že by stát pomohl. Vládní panikaření se poctivě ignoruje, byť papírově samozřejmě všechno sedí. A tak to půjde až do další velké potopy.

Průměrný počet slepic: 3.9 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Klaus starší, je jednoznačně zločinec!!!!!

Nejen tím, co tu zavedl. Ale o jak kradl. Třeba přes lehké ropné oleje. Nebo, jak dal ekonomickým zločincům generální pardon. Ostatním utahoval opasky a jeho žena byla v 5 správních radách velkých podniků. TAKHLE SE KRADE.

V devadesátých letech mu vyloupili
nějací amatéři, co nevěděli, kdo tam bydlí, vilu. Však je taky chytli. Jen Livii vzali šperky za 20 000 000 Kč. Tehdejších...

Průměrný počet slepic: 4.2 (40 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napsala Jana Lorencová knihu ,,Krvavé oleje¨. Koupit ji můžete přes autorčin web (tuším 275 Kč), koupit ji můžete v antikvariátě (tam asi tak za TROJNÁSOBEK) a nebo si ji vypůjčit ve veřejné knihovně. Třeba v Plzni, tam mají po městských pobočkách 6 výtisků. Ale NEMŮŽETE si ji půjčit v Brně, Ostravě a ani v celém práglu, tam mají NULU. Ideologové mají plno práce.

Průměrný počet slepic: 4.4 (24 hlasů)

In reply to by idiotronic (neověřeno)

Trvalý odkaz

A proč, když zadám na googlu název oné knihy, tak mi vyskočí hned obchod kde ju prodávají a za strašných 187,-kč?
Proč bych šel na web autorky za 275, natož antikvariát za 3x tolik, když to můžu v pohodě koupit v obchodě a novou za 187,-kč + poštovné...

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

je k mání zadarmo.

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

To je starý odkaz na Megaknihách, který již neplatí.
Pokud se podíváte do aktuální nabídky, od Jany Lorencové tam nenajdete NIC.
Na Knihcentru je vyprodaná, Knihy Dobrovský, Martinus, Dobré knihy atd. - vše "vyprodáno" a "produkt nelze objednat".
Antikvariáty ji nabízejí v cenách od 390.- Kč.

Víte, Assi, Vy rád mistrujete druhé, ale že byste se měl podívat na aktuální nabídku knihkupectví, to Vás ani nenapadlo.
Přitom stačí na googlu použít tlačítko pro časové vymezení v "Nástrojích".

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

A co napsal JA, ze to je zdarma na ulozto, proc nekomentujes?

Kdybych nemel v praci blokovene ulozto a vedel ze to tam je, tak ani nepisu, ze to nekde hledat a rovnou se zeptam "je to na ulozto, tak proc pises neco o nemoznosti tu knihu ziskat"...

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

jenom dodam, sam pises, na strankach autorky lze za 3x mene nez antikvariat, tak stale nechapu, proc bych mel antikvariat, a ne koupit novou od autorky?

Propste stale jsi nic nevysvetlil, proc 3x draz jetou knihu a ne novou a kdyz nechcu paltit, ptak zdarma na ulozto, proste fakt nechapu, proc jsi psal antikvariat nebo tezka nedostupnost, protoze to neni v knihovne, kdyz to je vyslovene lez, lepsi je ulozto nez nekam jit do knohovny a navic to muze kazdej na teto planete, takze fakt nechapu smysl toho co jsi napsal.
Kdbys napsal, ze to dostupne je a vpohode, jenom, ze asi nektere knihovny maji "trezorove polozky", pak bych nerekla ni slovo, ale takto, jsi nevysvetlil vubec nic ;)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Tak jsem se díval na moravskou zemskou, jestli jsde pujcit a svete div se, na moju karticku jde pujcit a rezervovat, takze nam obcan dava nejak mylne informace...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by idiotronic (neověřeno)

Trvalý odkaz

Lorenzová na tom jen parazitovala, kauzu odhalil Martin Mrnka, bývalý reportér Novy. Lorenzová pak již jen "objevovala" to, co všichni již dávno věděli.

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

In reply to by idiotronic (neověřeno)

Trvalý odkaz

No a co z té knihy vyplynulo ?
Zavřeli několik pěšáků....

To takhle " Mogilevičův výslech"...to by byla pecka. Víte snad že ho Putin měl zavřeného, přes rok...a pak ho pustil....
Možná i proto ten strach z něj, mají někteří zdejší " politici"(nejen oni) ....kdo to tenkrát zpíval v našem MV...kde je mu dnes konec....na nějaké ambasádě ?

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

kterou nelze popřít ani zaretušovat je plodem třicetileté usilovné práce kapitalistického systému na budování liberální demokracie českého střihu. Výsledkem je totální rozklad společnosti co do morálky a základní mezilidské slušnosti. Je to tak, že za bolševika se na vedoucí místa v politice prodraly dělnické kádry bez intelektuálních kvalit, fanatici i věřící, a později za normalizace o něco vychcanější prospěcháři. Pokud fungovali v hospodářských funkcích, předpokládala se jistá odbornost, ale ne vždy, pak vznikaly horory. Po převratu se k moci politické i ekonomické dostali inteligentní psychopati, v podstatě kriminálníci, lidé bez vnitřní morálky, agresivní hajzlové. A protože ovládli i média, včetně ČT a ČRo, klasický příklad takového individua je Dvořák, chybí tady zcela korekce skrze kritickou žurnalistiku. Neskončí to dobře, rozklad společnosti je patrně nevratný.

Průměrný počet slepic: 4.5 (45 hlasů)

spánku a ztratil nit. Chtěl jsem tím říci, že nedůvěra k politikům je dána jejich nekvalitou, řečeno s Kikinou, která je zase dána tím, že se na vedoucí pozice proderou psychopati bez morálky, dokonce lidé je mají tendenci preferovat, volit (Koukolík). A pak se ještě diví.

Průměrný počet slepic: 4.4 (24 hlasů)

vy jste věřil před plyšákem komunistům ve vedoucích funkcích ? Myslíte, že našinci věřili Benešovi po Mnichovu, nebo císaři Karlovi v r.1917 ?
Vaše představa že za ztrátu důvěry vedení může posledních třicet let je zcela zcestná.
Hlavním faktorem nedůvěry prostého občana v systém je jeho pocit že to jde šejdrem. Bez ohledu na to, zda to jde šejdrem doopravdy.
Dokud budou média úspěšně modelovat lidskou psychiku ve prospěch obrazu ekonomicky úspěšné demokracie budou myšky rády běhat v kole.
Pokud se nechají myšky hromadně zblbnout představou bezůtěšné současnosti a budoucí apokalypsy, tak si přesně takovou budoucnost zařídí.

Průměrný počet slepic: 2.9 (20 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asi myslíte sebenaplňující se proroctví.Ono stačí velmi málo k šíření negativních zpráv. Lidé zaregistrují spíše negativní zprávu než pozitivní sdělení. Ostatně na tom je založena celá česká žurnalistika a ČT. To jsou ty havárie a katastrofy.

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Zeman rozehrál velkou partii proti demokracii. Babiš se musí spojit s opozicí a nedovolit mu, aby vyhrál.

Průměrný počet slepic: 1.3 (24 hlasů)

U nás je demokracie?
Kdo víc řve, ten má pravdu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

V demokracii, když budu chtít koupit Sputnik, tak si jej budu moci koupit.
Když budu chtít koupit lék pro koně, případně jiné, tak si je budu moci koupit.
V některých státech je legální eutanázie, u nás potřebujeme razítko na léky?
To je demokracie?

Průměrný počet slepic: 4.3 (22 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ve skutečnosti nechcete demokracii. Ta má totiž vždy nějaký právní řád, předpisy a omezení, a dodržování tohoto stát po občanech pochopitelně vyžaduje a vymáhá pod hrozbou sankcí.
Vy zoufale toužíte po anarchii, kdy si sám vlastním přičiněním zkurvíte zdraví koňskou dávkou koňského léku, načež budete požadovat uzdravení za korunky nás ostatních a budete se zlobit na systém, že Vám ta kopyta, hřívu a ohon co po léku narostly nedokáže odoperovat.
Euthanasie u nás sice není legální, nicméně stále můžete jít cestou suicidia a nikdo Vás za to nezavře.
Kromě toho zřejmě Vaší pozornosti unikl fakt, že v případě nevyléčitelné choroby spojené s utrpením nemocného mohou naši lékaři plně v souladu s naším právním řádem nasadit "paliativní péči", což se také každodenně děje. Jenomže to není pro média tak zajímavé jako euthanasie.

Průměrný počet slepic: 3 (13 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napsal uživatel Zapadlo (neověřeno) dne Čt, 11. 03. 2021, 10:57

Targus by napsal, nemelte hovna

Jestli to nevíte, existuje LISTNA ZÁKLADNÍCH PRÁV A SVOBOD, která je součástí Ústavních zákonů, viz Článek 6 (1) Každý má právo na život. Lidský život je hoden ochrany již před narozením.

Nějaké mladé, krásné, ale hloupé Zapadlo nepochopí, že mám právo se rozhodnout, jestli chci zemřít po nějaké vakcíně, nebo čekat až mě nechá zemřít Ministerstvo, nebo SUKL, nebo EMA.

Jaká je pravděpodobnost úmrtí po neschválené vakcíně, jaká je pravděpodobnost úmrtí čekáním na vakcínu s razítkem EMA, nebo SUKLu?

Být Blatným, tak bych se bál.

Zapadlo, vy jste mi nepřispěl ani korunou na mé zdravotní pojištění, nepodsouvejte mi, jestli chci, nebo nechci koňský lék.

Když budu chtít, a budu se snažit, tak takových odborníků, jako jste vy Zapadlo natlačím plnou TOJ TOJku.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)