Generálka

Autor
Štítky

Světové dění nečeká a nějakou vidlákovu zabijačku zcela ignoruje.  Tak jsem ještě rychle naťukal tento textík a  další články posouvám o den, bo je zapotřebí lehce okomentovat aktuální dění.  

Začnu koronavirem.... 

Co vy čtenáři... bojíte se nějak výrazně, že se nakazíte  a umřete? Vidíte v tom pro vás samotné větší pravděpodobnost než třeba úmrtí při autonehodě, nebo že prostě budete mít smůlu, dostanete obyčejnou chřipku, z ležení dostanete zápal plic a pak existus? Řekl bych, že už z přirozeného fungování našeho mozku tyto varianty spíše vytěsňujeme, nepředstavujeme si je a tak z nich zase takovou obavu nemáme.

Samozřejmě už víc se bojíme o svoje děti, byť v tomto ohledu můžeme být celkem klidní - nový virus zatím cílí na penzijní refomu a babyboom ovlivňovat nemíní. 

Čekáte někdo, že to tu bude vypadat jako při morové ráně? Mrtvoly v ulicích, kříže na dvěřích, armáda, která nepustí nikoho dovnitř ani ven (che che, naše armáda by nedokázala ani uzavřít výjezdy z Prahy, tak málo jich je).  Nebo uvidíte obrázky kolabujících nemocnic, kde se budou hroutit přepracované a nakažené sestřičky, doktoři budou předvádět divy lidskosti a statečnosti a pak budou mít svůj pomník ve dveraně motolské nemocnice, kde budou vytesaná jména všech zdravotníků, kteří při boji s koronavirem podlehli? 

Nejspíš nic takového nenastane. V ročních statistikách úmrtí se objeví v grafu malý "hrbolek" a děti dostanou dlouhé volno od školy. 

Proč tedy ta nákupní hysterie? 

Někteří blogeři se tomu smějí. Lidé berou útokem obchody a nakupují do zásoby a přitom tu není jediný nakažený a jediné úmrtí. Na Novinkách už byl článek, že nasyslit si jídlo a schovat se do lesa je zbytečné. Ta stejná média, která nejprve vyvolávala div né paniku fotkami a videi teď zase budou paniku uklidňovat tím, že se nic neděje a nákupní horečka není na místě. 

Dovolte mi, abych si vidlácky myslel, že lidi mají svým nakupováním pravdu. Hned to zdůvodním. Neřekl bych, že se naše obyvatelstvo bojí koronaviru. Rozhodně se ho nebojí nijak hystericky. Mnohem větší obavu má z průvodních jevů. Jako třeba že dojde k poruše ve velkopekárně a nebudou náhradní díly, protože kamiony se na hranicích dezinfikují a v praxi to bude znamenat hlavně ohromnou byrokracii a zpomalení všech logistických pohybů. Nebo se skutečně uzavře nějaká oblast a její zásobování se na pár dní zhroutí. 

Lidi se nebojí ani tak koronaviru, jako neschopnosti našich úředníků a vůbec celého státního aparátu. Když vyleze hlavní hygienik, nebo ředitel státních hmotných rezerv, tak jim primárně nikdo nevěří. Zásoby jídla v podstatě nejsou v republice žádné, stejné je to s většinou dalšího zboží. Vždycky když vyleze pražský primátor před kamery a mluví o tom, jak je situace výtečná, tak se začíná zaplavovat metro... A Hřib je mnohem větší debil než všichni jeho předchůdci dohromady. Pochybuju, že si ve své snaze boje proti velmocem udělal čas na pár skutečně potřebných opatření, třeba právě pro tento případ. 

Obyvatelstvo tak dělá to, co před třiceti roky dělal stát - shromažďuje zásoby pro případ výpadku.  Raději být připraven na dočasný nedostatek všeho, než pak bláznit. Pokud by se něco podělalo, bude možné se na pár dní zavřít doma a počkat až to přejde. 

Každopádně i pražáci svým nakupováním ukazují, jak moc věří svým primátorům a vůbec češi svým přístupem ukazují, že všichni volení politici jsou jen kecálci a  média lžou programově a furt dokonce i epidemiích. Zkrátka a dobře, český obyvatel svým politikům nevěří a nemyslí si, že by státní orgány měly situaci pod kontrolou a tak se snaží udělat sám na co stačí... Jo není to moc. Když stát nemá pořádné sklady, tak si každý udělá malý sklad doma. 

V přímém přenosu uvidíme vlastně takové velké branné cvičení.  Všichni budeme mít možnost sledovat práci těch, které jsme si zvolili i těch, které stát platí a živí, aby právě takové situace řešili. Podíváme se, co umí policie, jak moc hasičům pomůže nová technika. Uvidíme, jak si stát poradí se zásobováním v trochu obtížnějších podmínkách než normálně. Uvidíme, jak moc jsme závislí na součástkách z Číny, zda ti ekonomové a jiní apoštolové kapitalismu měli pravdu a nebo se ukáže jejich olbřímí tupost. 

A být při tomto divadýlku alespoň trochu připraven, že to spíš nezvládnou než zvládnou, to je znak zdravého rozumu, nikoliv hlouposti. 

Druhá zajímavá informace přišla z Turecka...

Turci už nebudou bránit migrantům v odchodu směrem do Evropy... Inu budeme sledovat hned druhou několikanásbnou generálku. 

V Sýrii se totiž Asadovi nebývale daří. Jeho armáda vzala Idlíb útokem a jde jim to líp  než by se řeklo. Turecko stále více musí bránit svoje džihádisty nad kterými drželo ochrannou ruku a kteří jsou po zuby ozbrojení a velmi velmi nebezpeční. Zdá se dokonce, že je musí bránit tak významně, že s nimi musí posílat svojí techniku i svoje vojáky. 

Naši objektivní novináři už zase roní krokodýlí slzy nad humanitární katastrofou, při které to schytává ta nejhustší nemocniční síť na světěa chudáci civilisté jsou na útěku.

Jenže už se nějak nedá zakrývat, že místo vybombardovaných civilistů se mluví o vybombardovaných vojácích. Turci svalují vinu na Sýrii, ale buďme si jistí, že to, co nahoře lítá a bombarduje, jsou Rusové. Mimochodem, Rusové zase tvrdí, že bombardují jen ty, kteří po jejich letadlech střílí a že jsou u toho turečtí vojáci, to je smutné.

Řekl bych, že Putin si teď maličko vychutnává pomstu za sestřelený bombardér před několika roky. Zároveň je asi hodně na koni, když klidně háže bomby na hlavu svým spojencům Turkům se kterými má velké kšefty ohledně podmořského plynovodu a protiletadlových systémů. Zřejmě je si jistý, že si může dovolit vystrčit na Erdogana prostředníček a že mu to projde. Kurdy nedávno klidně Erdoganovi obětoval, ale Asadovi naopak pomáhá dál a Idlíb zřejmě bude dobyt a džihádisté budou dílem vybombardováni, dílem odstřeleni, dílem zajati a zbytek pošle Erdogan jako uprchlíky do Evropy. Což je vlastně bonus pro všechny strany syrského konfliktu. Erdogan bude mít zase svůj klacek na EU, Putin všem připomene, že bez účasti Ruska nelze řešit nic, což zatím říká jen Macron a tak Putin pomůže ostatním, aby jim to také došlo. Asad se zbaví té umírněné opozice, která nikdy nikomu neuřízla hlavu a pošle je do Německa na deradikalizační kurz. 

A my se podíváme, co se vlastně od roku 2015 změnilo. Zřejmě dojde na vyzkoušení maďarského i rakouského plotu, podíváme se na Merkelovou, jestli to opět Dojčlandi zvládnou a v neposlední řadě se podíváme na Hamáčka s Babišem, kteří budou muset tváří v tvář nové uprchlické krizi osvědčit to, co doteď stačilo dělat hubou. 

Zároveň asi uvidíme hodně licoměrnosti a hnusného handlování a osobně bych to viděl tak že do tureckých bank teče hódně evropských peněz, aby si to sultán na Bosporu zase rozmyslel. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (72 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

všechno a nebohá Bruselka bledá jourová islamisty ráda přivítá. Babišova holka.

Průměrný počet slepic: 3.7 (17 hlasů)

a Baldův bratr.

Průměrný počet slepic: 2 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Doník dnes bude podepisovat mírovou dohodu s Talibánem, po 19 letech okupace Afghanistánu, no tam, co se tam bojuje za Prahu. Po 19ti letech USák uzná porážku v další válce a s ním i naše slavná CZ Army. Tak hanebnou historii jednoho prohraného konfliktu ještě v nově opravovaném muzeu ČSA na Žižkově nemají popsánu. Okupanti odjedou domů, rozdají jim medaile a na účty pošlou žold.
Stydím se za armádu Česka, stydím se za politiky, kteří tam tu armádu poslali.
Copak nám o tom asi budou žvanit česká lžimédia? Určitě, že naši vyhráli.
Další námět Milionu chlívků na demonstraci. Přivítejme naše čacké hochy.
Říká se, že výše inteligence se měří podle rychlosti dosažení správné reakce na změněnou situaci. Obávám se, že USák má IQ tykve.

Průměrný počet slepic: 4.9 (39 hlasů)

Reparát prej bude v Mali

Průměrný počet slepic: 1.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

volby našich bratrů.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Ano, dneska, 29. 2. 2020, je pro nás důležitý den i z jiného důvodu.

Na konci dne se dozvíme, jak dopadly parlamentní volby na Slovensku.

To, co teď na Slovensku probíhá, se mi zdá velmi podobné situaci před volbou prezidenta na Slovensku. Jako zázrak se tehdy vymrštily z ničeho nic předvolební preference pí. Čaputové, která pak v září reflektorů i volby vyhrála.
A nyní, před parlamentními volbami, opět z ničeho nic vystřelily předvolební preference hnutí OLaNO, které se ještě před pár týdny plácalo mezi 5%-7%. Teď jsou najednou na prvním místě před SMERem s 19%.
Stejně jako před prezidentskými volbami Čaputová, tak nyní Igor Matovič, předseda OLaNO, je v rozhovorech s médii nekonečně příjemný, kultivovaný, působí skromně, empaticky a tak strašně blízko obyčejnému lidu.
Tohle je zatraceně stejný scénář, jak od stejného autora.

Hnutí OLaNO má nějakých 30 členů a pokud vyhraje volby, dostanou se do parlamentu jeho jménem velmi různí lidé účelově "najatí" tímto hnutím na kandidátku OLaNO. Matovič, který ještě před 2 týdny popíral, že by se mohl stát premierem, se dnes už netají tím, že by sestavil vládu s dnešními "opozičními" stranami a tím premierem teda bude, když už to tak dopadá.

Sestavení takové "liberálně demokratické" vlády, která bude partnerem Čaputové, ovšem bude znamenat, že se nejen konečně schválí ta nedávno razantně odmítnutá Istanbulská smlouva, ale že Slovensko příkladně přijme bruselem navrhovanou 'povinnou solidaritu', začne uvažovat o vybudování americké vojenské základny na svém území a také začne zevnitř rozkládat V4.

Pokud opravdu dnes zvítězí Matovič s OLaNO, tak si začnu myslet, že slovenští voliči jsou buď hloupí nebo Sorosovi lidi dělají na Slovensku skvělou práci nebo je to možná výsledek kombinace obou.

Průměrný počet slepic: 4.8 (46 hlasů)

Maneca.
Jasně to značí,že volby budou zfalšované,aby vyhrál někdo přijatelný prozápadní.
Něco takového,jako na Ukrajině Zelenský,lehce ovladatelná osoba.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

kliknul na net, hned na mne vybafla zpráva, že budou hlasovat i tisíce Slováků v zahraničí.
Napíšu to rusky, i když bez azbuky:
Vot, v čom djélo!
Je nesmírně zajímavé, ba přímo poučné, jak uvědoměle vždy hlasují zahraniční a korespondenční soudruzi voliči, že ano.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

je jasný totalizátor.

Průměrný počet slepic: 3.3 (8 hlasů)

bych to tak nepřeháněl, jestli je jich 10, tak to je moc. A je to strana mimořádně šetřivá, na rozdíl od našeho milionu chvilek, nemá žádné zaměstnance ani žádné placené finkcionáře a na účtě něco přes 3 mil. euro, což jsou příspěvky od státu za získané hlasy v předchozích volbách. Členství ve straně nemají ani kandidáti této pidistrany.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

No, jednou to dojde těm mladým a krásným i u nás, že nadávat voličovi není zrovna ideální cesta... Naštěstí je u nás dost uvědomělých Hrušínských a panů Hnědých, aby to těm marketérům aktivisticky pohnojili (protože jinak by se sami nemohli opájet svou správností a při odstřelu Fischera to "přece fungovalo"...)

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Kdeže hlúposť, kdeže skvelá práca.

Vôbec neberiete do úvahy eset.

Už hlásia, že moratórium a tým i sčítanie sa posúvajú kvôli dvom dedinám o hodinu ( hlasovanie sa muselo predĺžiť kvôli oneskorenému začiatku miesto 22h do 23h

Načo asi súdruhovia potrebujú tú hodinu?

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Čaputi- čaputi- čaputizace
vládnou nosiči řádu práce
nosiči maďara soroša
nasadí do lesů choroša.
Slováci jsou moc zdivočelí
lesy jim zkrášlí nové jmelí.
Moli obilní a roztoči
spirálu pomoci roztočí -
přijedou maringotky plechové
co v Brdech nechtěli Čechové.
Radar na Lomnickém štítu
kláštory plné jezuitů
lístky na boro a na chleba
keď nevyhraje Kotleba.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Také uvažuji,že koronavorus bude poražen,ale kdykoliv může znova udeřit,když bude potřeba.
Už to by mělo být trestné,když se něco takové zkoumá,vymýšlí,co může zlikvidovat lidi na celé planetě.
Jinak Turek od okurek,si troufá,když má za zády Trumpa,určitě to bylo domluvené s USA.
Erdogan si myslel,že toho využije,když jsou Rusi na kordy s USA a víme,jak se Erdogan snaží o nějaké ropné pole v Sýrii.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Akorát ty předchozí viry nikdo neporazil, ony samy zmutovaly do podoby, kdy už nebyly nebezpečné. Lidem lze přičíst k dobru jen to, že svými opatřeními omezili jejich šíření.

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Politici se mohou strhat, jak přesvědčují lidi, že se nic neděje. A jaká je reakce ?
Lidé, především v té poslušné Praze, drancují obchody.

Měl bych pro politiky radu. Když chtějí říct lidem něco vážného a pravdivého, měli by využívat jinou televizi, než ČZ, třeba Novu, anebo Primu. :)

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

Nejnepříjemnějším efektem elfích a českotelevizních trollů není zahnojení displejů a obrazovek zmanipulovanými nebo o stoosmdesát stupňů obrácenými výmysly, ty přerolujete, vypnete nebo odfiltrujete.
Nejhorší je, že i ten nejzkušenější propagandista se občas podřekne a utrousí, ať už z jakéhokoliv důvodu, DŮLEŽITOU informaci pravdivou. No a všichni ji budou ignorovat, protože si budou myslet, že je to obvyklá škeblí černá perla s ryzostí kozího bobku a všechno je naopak.

Vzpomínám na to, jak kdysi za totáče přišla do práce kolegyně a zuřila: "V kulturní rubrice Rudého práva psali, že ten film nestojí za nic, tak jsem na něj jako obvykle šla - a on fakt nestojí za nic.. Člověk už se nemůže už ani na to Rudé právo spolehnout! "

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

Pět broků do letek čili Podepisuji a podtrhávám.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Při drancování obchdů se platí? Kritizujete media a sám nevidíte rozdíl mezi zvýšeným nakupováním a drancováním.

Průměrný počet slepic: 2.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Typický politik se postaví před davy, promluví o krizi, boji za nejsvětější hodnoty, připíše si úspěchy, kterých ve skutečnosti nedosáhl, a z neúspěchů obviní odpůrce. Jeho ideální cílovou skupinou je volič typu scallop. Na všechno skočí, nepřemýšlí a nevyptává se.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

" Spojené státy oznámily další dva případy nákazy novým typem koronaviru, u nichž není jasné, jakým způsobem se pacienti infikovali. Necestovali totiž do zahraničí a nedostali se ani do kontaktu s žádnou osobou, u níž byla nemoc COVID-19 diagnostikována.

Případy nevysvětlené nákazy byly zaznamenány ve státech Kalifornie a Oregon, informovala agentura Reuters. Jeden takový případ se v Kalifornii vyskytl již dříve."

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Uz to verejne priznal aj nemecky minzdrav.
Oni ti nakazeni nemusia mat skutocne ani paru, kde sa nakazili. Ale niekto, koho stretli bol prenasc a ten niekto stretol niekoho... atak.. az niekto v retazci stretnuti stretol niekoho z Ciny.

Len ked si zoberiete to co popisoval ten arabista navrativsi sa z Iranu - aky chaos vladol na letisti v Prahe. Ani srnka netusi, kolko ludi dokopy stretli. A ak by bol nedajboze niekto infekcny - uz lezi pol Prahy v karantene a nik netusi, ako sa nakazil, bo nestretol nikoho z Ciny :D

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

A prosím, abyste mě nelynčovali nebo neposílali k Chocholouškovi :o)
Nebo alespoň, než to uděláte, zamyslete se, prosím.

Co když...
Co když žádný korunáč není?
Co když to je jen špek v pastičce a fíkový list, za kterým je schované definitivní zhroucení klasického kapitalistického systému a přechod (nebo návrat?) na neofeudální systém?
S mezistupněm v podobě války, redukce počtu obyvatel Země a eliminace většiny nebo skoro všech dosud vymožených občanských práv?

Protože:
- Pozemkovou a surovinovou "šlechtu" (oligarchát) už bychom měli. Finanční jakbysmet. Pár set rodů/klanů napříč světem vlastní více než 90% veškeré obdělavatelné půdy, energetických a průmyslových zdrojů, výrobních prostředků, dopravních prostředků a financí.
- Už mají soustředěnu takovou moc, že přestali potřebovat "liberálnědemokratické" vlády a parlamenty, které jim to soustředění umožnily.
- Zbavit se nepotřebných vlád a parlamentů není nic složitého. Stačí vyvolat situaci, která si vyžádá zrušení "demokracie" a zavedení systému restrikce a kontroly "lidu". Ideální je válka, ještě lepší válka spolu s nějakou šikovnou selektivní pandémií a zvýšeným pohybem obyvatelstva zbaveného veškerého majetku.
Že to je schůdné, se přesvědčili v rámci "migrační krize". "Líbodémo" systém se sesypal jak domeček z karet a ochotně sáhl k represi vůči těm, kteří s přílivem "uprchlíků" nesouhlasili a dokonce jej prohlašovali za organizovaný útok na svůj rodný region a jeho kulturu.
- Omezit porodnost hlavně ve společensky rozvinutých částech světa. Splněno na 100%.
- Zbývá dostat válku do zemí a oblastí, které mají nadbytek obyvatelstva a současně s tím zajímavé přírodní zdroje.
V Africe se to už podařilo.
V Asii a na BV je to na velmi dobré cestě.
Zbývá Čína a Rusko. Smrtící obklíčení kolem nich se ale postupně uzavírá a tlak na ně se stále zvyšuje. A protože obě mocnosti zahájily obranu a protiofenzivu pozdě, patrně ten tlak neustojí.

Tohle - http://www.deagel.com/country/forecast.aspx?pag=1&sort=GDP&ord=DESC - mě k té úvaze přivedlo.
http://www.deagel.com/

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

ale má to logiku. Kéž byste se mýlil.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

mám stejné myšlenky, okolo nesrovnalostí s korunovým virem psal hodně Michal Brand tuším na Nové republice, perfektní článek od Jana Vítka Efekt 201 na Argumentu nebo iPrima komenáře a od téhož autora na Zvědavci, proč koronáč dosud nezasáhnul Afriku. Lidé s takovou zkušeností a rozhledem jako Jan Vítek nepíšou tyhle věci jen tak. Vám palec nahoru za perfektní úvahu i odvahu. Já když někde mezi mými přáteli pípnu, hned jsem s opovržením označena za notorickou konspirátorku. Číst o věcech ale nechtějí, lépe věřit, že čt přece nemůže lhát

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak je to pravda, no ne?!"

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Pane Občan,
Přesně.
Tu teorii uznávám také,že koronavir je jen zástěrka k něčemu horšímu.
Takto lze zastavit protesty,shromáždění i volby.
Jinak se o té světovládě Satana,nad světem mluví dost dlouho.
Jak často mluví Pjakin o přechodu centra řízení z USA do Číny,tak ten koronavir se to snaží zastavit.
Jak se zmiňuje o jiném,horším koronaviru v USA,tak ten Americký zmutoval v Číně a jde zpět do USA a podle foto na Seznamu,má Čínskou červenou barvu.
Vzpomněl jsem si,už se o tom na kydech diskutovalo,když byla bída,tak se dala obživa sehnat na vesnici,teď musí vesnice do města.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

"Třeba žádný Felštýn není, třeba to zblbli u brigády..."

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Západ války začíná, Východ ukončuje.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Mé oblíbené těstoviny jsou italské Panzani, takže vezmu pojízdný vozík a půjdu nějaké koupit, protože brzy nebudou a kdoví jak dlouho potrvá, než zase nějaké přivezou. Jsem sice cílová skupina koroňáku, ale žádné stopy strachu jsem ve svém nitru ještě nezjistila. Asi málo koukám na ČT. (Rýže je má oblíbená příloha, tak nějakou přihodím, z obdobných důvodů.)
A Idlíb? Islámský stát ovládal svými bojovníky hodně velké území, takže jich muselo být hodně. Kde jsou teď? Jistěže nějací padli, ale kde jsou ti ostatní? Pokud si pamatuji, jak se zmenšovala plocha IS, tak se přesouvali směrem k Idlíbu. Možná část jenom svlékla černou uniformu a oblékla civil a zůstala v Iráku nebo na Asadem ovládaném území Sýrie, ale největší část bude i se svými rodinami v Idlíbu. Černé uniformy někam zakopali nebo spálili, oblékli civil a jsou z nich civilisté. Proč by původní civilní obyvatelé Idlíbu z něho někam utíkali? Oni mají nějaký důvod bát se blížícího se Asada?
Co s bývalými vojáky Islámského státu je a bude problém. S vojáky Německa po válce takový problém nebyl, ti museli do armády, ať chtěli nebo nechtěli. Ale bojovníci Islámského státu byli dobrovolníci, věřící v nějakou svou ideu. To že prohráli jim jejich nevzalo. Pořád v nich je.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

S těmi počty uprchlíků to bude stejné, jako s počty demonstrantů na Letné !

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Převáží valnou část bojovníků IS z Idlíbu do Libye, Haftár v Libyi je takřka před vítězstvím a vrahům z Volstrýtu to dělá starosti.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Možná je to Erdoganovo řešení otázky co s bojovníky IS vlastně pro něho jediné možné. Pamatuji se, že před časem prohlásil, že Turecko je soudit ani věznit nebude, protože na území Turecka nic nespáchali. Voliči Erdogana jsou ideově k myšlenkám IS vstřícní - pamatuji se jak Erdogan odpověděl na dotaz občana proč v Turecku není islámské náboženství státním náboženstvím a základním zákonem není šaria, když 99% (nebo 95% ?) obyvatel jsou muslimové - odpověděl, že on by si to také přál. Chudák Mustafa Kemal se musel v hrobě obracet.
Vyvézt je před zbraně Haftára, odkud se jich nejspíš moc nevrátí (ti mají od něho slíbené turecké občanství, pokud budou bojovat aspoň 6 měsíců) mu zachová tvář před jeho voliči a zároveň nezhorší bezpečnost v zemi.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Otevřel dveře do Evropy! Zbraně tu domorodcům zakázali skoro všude, zbytku je seberou co nevidět. Mešity jsou postavené, dávky taky tak co řešit?

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Otevřel dveře do Evropy! Zbraně tu domorodcům zakázali skoro všude, zbytku je seberou co nevidět. Mešity jsou postavené, dávky taky tak co řešit?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

vyjadrovat.

V Idlibe zostali len teroristi, co sa im uz velmi bojovat neche. Tym co sa chcelo - ti sli do Libye na turecku misiu.
Takze sa syrska armada rozbehla a kazdym dnom musia bombardovat a ostrelovat mensie uzemie. Klasicke zrychlenie ku koncu deja.
Rusi len dodrzuju umluvy. Tam kde im turci zahlasia svoj post - tam je bezpecno. Vsade inde turci nemaju co robit. A ak Erdogan predpokladal, ze po tom, co rusom zostrelil stihacku na ziadost USA a nasral Putina, pustil ba az vyzval migrantov aby vzali hranice EU utokom a nasral EU a ked si kupil S400 nasral Trumpa... takze ak po tomto predpokladal, ze si s nim nik nebude chciet vytriet rit - tak bol blahovy :D :D :D
Kazdy teraz da pocitit Erdoganovi nakolko ze je to velky lider takmer Osmanskej rise. :D :D :D
Myslim si, ze hlavnym myslienkovym rebusom Erdogana bude ako odist zo Syrie a oznacit to za vitazstvo :D
Som zvedavy ci si zoberie priklad z USA a ich odchadzanie z Afgu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Jistě se v uvedených místech nachází nějaký výzkumný ústav Pentagonu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Finanční trhy se ocitly v kómatu a někteří pozorovatelé už uvádějí, že korunáč NENÍ tou hlavní příčinou:
https://www.marketwatch.com/
https://www.reuters.com/finance/markets

Ti, co zde cca 14 dní zpět zmínili, že všeliké politické hemžení má jen zastřít nějaký mnohem větší malér, patrně trefili desítku.
Matrix se porouchal. Opět.

Navíc se ukazuje, že čím víc "líbodémo" stát, tím horší připravenost na sebemenší zaškobrtnutí systému.
Protože takové státy buď nikdy neměly veřejné služby (zejména USA), nebo je zrušily či zprivatizovaly či jsou v některé z fází jejich likvidace (GB, ČR...).
A tam, kde chybí nebo skomírají ucelený systém civilní obrany, veřejné zdravotnictví a veřejný penzijní systém, nastupují místo nich represe směrem dovnitř a zbrojení a agresivita směrem ven.

Takže jo, korunáč je generálka.

P.S.: Inventurou špajzu jsme zjistili, že máme docela slušnou šanci vydržet měsíc bez hladovění nebo tři měsíce na bázi přežívání, a to BEZ elektřiny. Za předpokladu, že poteče voda nebo že aspoň nebude nějak fatálně kontaminovaná voda v obecní studni.
Pak už bude nějaká raná zelenina na zahrádce, poživatelné bejlí na loukách a v lese a začnou růst houby. Nic moc, ale k přežívání to postačí. Mezitím dojdou rané brambory a první várka kořenové zeleniny a to už bude hej. A na podzim pak uhlídat každej vlašák a lískáč.
Asi testnem sušení masa...

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

Nechci vám brát nadšení, ale máte nějaký nápad, jak vám poteče voda bez elektřiny? Stejně tak teplo - jak se k vám dostane plyn bez elektriky, nebo pokud máte uhelný kotel s nuceným oběhem. Jak si uvaříte, jestli nejedete na PB bombu? Nene, bez elektriky se naše civilizace zhoutí, těch pár pump po vesnicích to nezachrání.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Obecní studna s manuální pumpou.
Plyn? K čemu? Topíme dřevem a na tomtéž umíme i vařit.

Smiřte se s tím, že dlouhodobě přežijí jen trampové, bezďáci, "LH fašisté" a experimentální archeologové. Jsou uvyklí fungovat bez výdobytků moderní civilizace. LHčkisté a EA to umějí vč. předení, tkaní, barvení, šití, výroby nástrojů, nářadí, zbraní, mýdla, obuvi a dlouhé etc. ZCELA nezávisle na elektřině a plynu.
A je nás málo, což je svým způsobem výhoda.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Možná vás zklamu, ale nemám potřebu se s něčím smiřovat. A kolem té vaší obecní studny byste měli začít budovat obranná střelecká postavení, protože pokud nastane situace, kterou vyhlížíte, budou pravidla v novém světě trochu jiná. Tedy posměch, že vy přežijete zhroucení civilizace je předčasný, jak známo, kdo se směje naposled, ten se směje naposled.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

na chalupě sporák na dřevo, co hřeje a lze na něm vařit, spoustu dřeva a jeden vrt s čerpadlem na elektriku a druhý s ruční pumpou. Můj nebožtík manžel byl v tomto směru zřejmě předvídavý.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

a zavládla panika. Když se ukázalo, že je to přepadení, lidi se uklidnili.

Průměrný počet slepic: 4.6 (35 hlasů)

To mluví za vše. Ba možná, že i za bleche, za komáre, i za jinó havěť.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

neříká se na Hané spíš žoužel?

Zatím bez slepic

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, když už tak žóžel...

A ty bleche a komáre, to je podle Babišova vzoru motýle?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

[jiu shi] - přesně!

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Souhlasím, Vidláku, lidi mají svým nakupováním pravdu. Stará bezpečácká pravda zní: je lepší být připraven na něco, co nenastane, než být nepřipraven na něco, co nastane. Obor řízení rizik rozlišuje dva druhy opatření na nežádoucí události. 1. preventivní opatření, kterými se předchází vzniku události, a 2. ochranná opatření, kterými se tlumí dopady události, protože žádné události nelze zcela zabránit.

Podobně jako jeden moudrý pán řekl, že tři hlavní příčiny problémů EU jsou volný pohyb osob, zboží a kapitálu (podle oficiální mantry 3 hlavní svobody), tak z hlediska vhodnosti a účinnosti opatření ke koronaviru v ČR považuji za tři hlavní příčiny problémů ministra vnitra, ministra zdravotnictví a hlavního hygienika.

Když lidé vidí, co dělá a nedělá stát za preventivní opatření, hlasují nohama a realizují ochranná opatření přípravou na přežití v dobrovolném domácím vězení. Stačí když vidí, jaká opatření dělají a připravují jejich zaměstnavatelé. Korporace mají přece jen větší pud sebezáchovy než politici, kteří jsou v rauši světel reflektorů a bezbřehého blahobytu.

Za základní preventivní opatření do budoucna považuji obnovení přirozených způsobů organizace života člověka v rodinnách, komunitách a institucích. Aby se vedení v komunitách a institucích ujímali lidé, kteří před tím dostatečně dlouho svými činy a výsledky prokázali svou způsobilost vést. Bez destrukce dosavadního a stále posilujícího trendu atomizace a individualizace společnosti to nepůjde.

Obávám se ale, že pokud je koronavirus generálkou, tak nikoliv na něco tak potřebného jako destrukce současné cesty bílého muže do pekel. Spíš bych si vsadil na obvyklý postup západní politiky posledních let, že dosavadní peklo se přebije ještě větším peklem.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Pražáci drancují lídly
pravidelně mezi jídly;
drancují penny, kauflandy
je to jak bitva o Falklandy
nevadí zima, vánice -
vítězí na žrádlo štvanice.
Pepík ti límec urve
u nudlí potoky krve
u mouky už je klid
na rýži táhne lid.
Padesát kilo pohanky
i přes pendreky ochranky
veze si Pepík dom
pod okem hematom.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)