Grétostrašidlo

Autor

Můj kamarád Jakup mi poslal odkaz na následující článek: 

 https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ekologie-klima-krize-klimaticke-zmeny-velka-britanie-psychologie-ekologicke-uzkosti-enviromentalni-z.A190918_123448_zahranicni_dtt

...že se tam kombinují mí oblíbení čertíci a že by to na můj text vydat mohlo. Má pravdu, na jeden článek od Vidláka to postačí. 

Jednak si prosím všichni všimněte, kolik lidí uživí jedna Gréta. Nejen aktivisty živící se demonstrováním, nejen novináře, kteří píší o každém jejím pohybu, teď už živí i psychology a terapeuty, kteří zachraňují děti, které jsou z klimatu tak rozhozené, že by se nejraději jen flákaly bez školy, protože to přece nemá cenu. 

Mimochodem... už jste někdy Grétu viděli v televizi nějak více promluvit? Slyšeli jste s ní nějaký rozsáhlejší rozhovor? Možná jsem jen zaostalý, ale ke mně se dostala jen jejií pečlivě naaranžovaná prohlášení, spousta obrázků, jak někde s někým u něčeho stojí a má něco v ruce. Jestli má i něco v hlavě, to nám zatím zůstává utajeno. Ale má pravdu... je lepší mlčet a nechat lidi, ať si myslí, že hloupá, než promluvit a zbavit je pochybností. 

Když vidím tu celosvětovou záplavu mediální blbosti, která je už tak rozsáhlá, že tomu věří i ti, co to vymysleli, tak si stále častěji říkám, že náraz meteoritu by vlastně nebyl katastrofa, ale řešení. 

Pamatuju si ještě na střední škole, že k nám přišla do třídy učitelka občanské nauky a zkoušela nám vysvětlit, co je to ten rasismus... to víte tehdy ještě o klimatu nikdo ani nevzdechl... ale protože nebyla připravená a většina z nás měla slušně načteno i nastudováno, dopadla špatně. Nebyla ukřičena davem, ale bez problémů byla uargumentována. Pamatuju si, jak jsme se dokázali vášnivě hádat s učiteli odborných předmětů celkem o čemkoliv, prostě jsme měli nějakou sumu znalostí (velmi malou) ale na diskusi to stačilo. A opět, nebyl to křik davu, ale šermování arguenty a učitelé museli být dobře připraveni, pokud se měli utkat se třídou adolescentů, kteří kromě testosteronu oplývali i nezdravým sebevědomím, ale také kupou encyklopedických znalostí, které nám škola narvala do hlav ještě pomocí komunistických osnov. 

Svým způsobem mi těch dětí ani rodičů vůbec není líto. Jestliže dokáží jen proudit s davem, nepoužívají vlastní hlavu, neověřují si informace, nepodrobují myšlenky svých rodičů a učitelů zkouškám, tak se nemusejí obávat, za pár let budou mít úzkosti zase z něčeho jiného. Klima je teď prostě jen v módě. 

U nás je zase v módě nadávat na Babiše a Zemana a tak se to dělá. A má to asi sstejný vliv, jako stávkovat za klima. Planeta, příroda i zmínění pánové si tak nějak dělají co chtějí. 

Vidlácky bych řekl, že právě tohle je asi účel... aby lidi nedělali nic. Aby tak maximálně svým křikem bořili hradby Jericha. To se celkem daří. V Německu odstavují elektrárny, cpou větrníky kam to jen jde, aktivisté se předhánějí v tom, co je třeba ještě zakázat a zrušit... Někdy si říkám, že tyhle zákazy možná zničily víc než všechny tanky wehrmachtu dohromady. 

Křikem a stávkami se totiž nic postavit nedá.  

A tak všem těm aktivistům i klimaúzkostným jaksi nedošlo, že bez ohledu zda teploty na planetě rostou, většina dnešních problémů by tu byla i kdyby se teplota nehnula ani o píď.

To proto, že je všude betonová džungle. To proto, že v posledních třiceti letech se mnoha zákony, směrnice a normami svedla skoro všechna voda do kanálů. Projektovali to slovutní architekti a zaplatila to Evropská unie. Tam, kde kdysi tekla voda z kapů na bahnitý dvoreček, tam je dneska zámková dlažba a uprostřed krásná litinová dvorní vpusť. Postavily se tisíce a tisíce hal, skladů i satelitních městeček a z nich všechno teče do kanálu a pak do řeky. Vyasfaltovaly se tisíce kilometrů bývalých nezpevněných cest. Nikdy v dějinách se nedláždilo tak rychle a efektivně. 

Za totáče jsme si většinu plodin museli pěstovat sami. Dneska jich zůstalo pět. Všechno ostatní roste někde jinde líp. A když je skoro na třetině všech ploch v republice pšenice, tak je úplně jedno, jestli jsou pole malá nebo velká, prostě přijdou žně a třetina okresu je během jednoho týdne posekaná. A druhá třetina následuje o další týden později. Stovky čtverečních kilometrů jsou naráz holé a jak na sviňu v době, kdy nejvíc pálí slunce. To je termika, že to větroňům ve stoupacích proudech div netrhá křídla. 

A mraky lidí věří, že tohle se dá vystávkovat. 

A nemyslete si, ve Španělsku jsou zase všude pomeranče. A taky jim to vysává půdu a dělá zase jiné problémy. A také to řeší klimaúzkostí. 

Navíc lidi už nemohou žít bez klimatizací, pokud se nevykoupu dvakrát denně tak ti připadají špinaví a zkuste žít přírodněji a koupat se jen jednou týdně. Vyhodí vás z tramvaje... Kdo si také doma topí na patnáct stupňů a nosí i doma sako či svetr? 

Ale samozřejmě lepší je utápět se doma v depresích zapít to chlazenou limonádou z ledničky, dát si termostat na dvacet pět stupňů, večer kouknout na pravidelnou snůšku strašení a ráno se nechat dovézt na demonstraci autem. Zkrátka nejlepší je dělat hlavou... protože to se nedělá nic. 

V Izraeli, když jim málo prší, tak fofrem odsolujíí mořskou vodu a budují infrastrukturu na padesát let dopředu. V Číně kromě jaderných elektráren dělají i fotovoltaiku a sázejí stromy jako o život. Plánují na desetiletí. 

U nás ve třítisícovém Vidlákově se uživí tři vodoinstalatérské firmy a dva obchody s vodoinstalačním materiálem. K tomu tu ještě dělá melouchy několik důchodců. Inu vidláci nestávkují, ale prohánějí montéry. Navíc mě potešilo, když jsem se podíval na nové letecké snímky Vidlákova, jak moc přibylo na zahrádkách zelených ploch na úkor betonu. Prostý člověk už to pochopil... jen úřední šiml ještě ne. 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

sedím u kompu v zimní bundě, páč tu mám kosu jak v ruském filmu. Ne že bych si nechtěl zatopit aspoň na těch pětadvacet (třicet by bylo lepších), ale zatrhla mi to Stará Jahoda. Ta mi řekla, že v noci se má chrápat, a ne topit. Zmáčkla čudla na dálkáči od topení už v osm večer, vytasila fusekle z ovčí vlny a prohlásila, že topit se nebude, bo je draho.A zalezla do deky a na prsou si hřála namísto obvyklého hada ten dálkáč k topení, aby jí nezamrzly baterky.
Ale já jsem chytrý, mladý a krásný a velmi lehce jsem odhalil, kam má dosavadní životní družka míří. Chce, abych umrznul, dokud jsou pohřby jseště aspoň trochu levné. Bo šetřit se musí, to je marná věc...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

A nebyl to pokus, aby se Targus přitulil k Jahodě?

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

o přitulení bych sežral, kdyby byl u nás bezplatný Klondajk tak jednou, dvakrát týdně. Ale ne denodenně. A o vodě zamrzlé ve štoudvi vůbec nemluvím.

Zatím bez slepic

Třeba se chtěla tulit bez dalšího cvičení. Kromě vřelého lidského slova i vřelé objetí.

Zatím bez slepic

Co vyhrivana deka nebo jeji starsi verze horka cihla v hadru nebo flaska s teplou vodou?

Zatím bez slepic

na drahou elektriku. Totéž flaška s vodou.
Nahřáté cihly mi strkaly pod peřinu z pravého peří moje spořivé, protože poměrně - pardon - nepoměrně chudé babičky. A sobě pochopitelně taky.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Sebrat jim mobily a klíčky od aut. A tramvajenky. A šupajda z demonstrace dom pěkně po svejch... a bez patlání...
... a za týden znova...
By se vidělo, kolik by jich přišlo za měsíc...

Zatím bez slepic

Vy jste si nevšiml, jak se klima o prázdninách bleskově zlepšilo? Já nezaregistroval jedinou studentskou stávku :D Ale v září, klima v háji :D

Zatím bez slepic

dvakrát za sebou, aby si to zapamatovala. Jako problém ovšem vidím výběr slušivého pytle na hlavu, aby se za tak dlouhou dobu neudusila. Klasický černý plasťák na odpadky je sice skvělý, protože přes něj opravdu není nic vidět, ale prý se v něm dýchá opravdu blbě.

Zatím bez slepic

Té nešťastné Grétě (je mi jí fakt líto) se přihodilo to nejhorší. Stává se legrační figurkou.
V projevu komusi vytýká, že jí sebral dětství. Nejspíš myslí vlastní rodiče, to by sedělo.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

OSN - mluvila k politickym lidrum sveta.

Zatím bez slepic

Co mne děsí a to fest je, že ti "lídři" světa jí za ta naučená slova (nemocné manipulované dívky, které mi je taky líto) TLESKALI. Tleskal by někdo normální tomu, že vám nadávají a osočují vás.....to jako aby měla dívenka radost,,,?
Pak to nejsou lídři, ale banda podělaných prospěchářů a hlupáků a tito nám mají vládnout?!

Ano někdo jí ukradl dětství, někdo jí ukradl normální život, udělal z ní posedlou a jsou to ZLÍ lidé, ale co s ní dělají (se souhlasem rodičů) je šílené a to, že to někdo nezatrhne je neodpustitelné....a kdo tomu ještě tleská není duševně v pořádku.
Prostě absurdní divadlo, jenomže tady je zneužívané k politickým hrám dítě a možná už delší dobu.....to co vidíme je pouze důsledek!

Ti skuteční manipulátoři se tím vůbec netají. Cíl je v nejvyspělejších zemích prostě zastavit a ubrat ve jménu DOBRA všeho, aby mohly ty rozvojové a chudé země si také dopřát pár desítek let pokroku a vypouštění i CO2..........
A zelené banky a zelené certifikáty firem v EU ...to zařídí, kam se hrabě ISO na to, co přichází!

A jak psala MANECA o tom studu ve Švédsku, tak já se taky stydím, ale za to, že žijeme fakt v echt blázinci, kde je kde co naruby....kde nejen předsudečná nenávist a kde jaká slova jsou trestná, ale i zdravý rozum dostal červenou kartu....

Zatím bez slepic

Jojo, a ti, co uvažovali, že by peníze rozhazovali z letadel, na dobrou věc jistě rádi půjčí.
Žijeme v EU Kocourkově, blbé je, že ty kocourkovské srandy dnešních konšelů musí platit druzí. Náhodou jsem narazila na stránky Zastoupení EU v ČR. Z dubna letošního roku je tam článek "Pošli tento e-mail 10 přátelům a potká Tě veliké štěstí - reagujeme na nejčastější lži o EU v řetězových e-mailech". A jsou tam i tyto skvosty:
Bod 1. Dotace EU SE nerozkrádají. Rozkrádají je lidé. Dotace za to nemohou.
5. NE, Česko by nemohlo být "takové druhé Švýcarsko". Neleží v Alpách mezi Německem a Francií.
7. Česko NENÍ vazal Bruselu, jak tvrdí konspirační teorie. Vazalové nemají hlasovací právo.
9. EU je "říše dobra". Kdyby byla "říše zla", jak občas někteří tvrdí, byli by tito lidé zavřeni a nikdo by to tvrdit nemohl.

Sice zmizeli umělci, kteří by uměli dělat humor (lépe jim jde reklama a politické agitky), ale vypadá to, že politici s úředníky to zkouší místo nich.
https://ec.europa.eu/czech-republic/news/rebuttal_cs#desatero

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Včera večer jsem si počkal na vysílání ČT 2 po 23.hodině. Šel skvělý film Vražedná pole. Kambodža a Rudí Khmerové. Dosti drsné.
Oni ti Kmérové měli tak trochu za modly své khmérské děti, asi tak ve věku (mentálním) švédské Gréty. Proč? Byly bez vzdělání, nepoznamenané minulostí, správně rozezlené, z rodiny většinou vytržené. Kruté. No jistě, dítě je nejlepší materiál ke zpracování.
ČSM - My jsme mládež nová, mládež Gottwaldova
Hitlerjugend - Ein Folk, Ein Reich, Ein Führer
Nic nového pod sluncem, ostatně už ta dětská křížová výprava....

Zatím bez slepic

Doporučuji knihu "Budoucnost" (Dmitry Glukhovski jinak čistokrevný Rus). Zaručuji napínavé
čtení a odpověď na to kam to všechno může vést. Nakonec Orwell nám původně taky připadal hodně scifi.
http://www.klubknihomolu.cz/127045/cena-nesmrtelnosti/

Zatím bez slepic

JJ, když si Kalous, STAN nebo Bartoš plácají játra o potřebě snížit hranici volebního práva, "protože mladí vzdělaní a chytří", vždycky si vzpomenu, jak Schuschnig v Rakousku naopak hranici referenda v 38. zvyšoval, neboť moc dobře věděl, že ti mladí fandí náckům...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"už jste někdy Grétu viděli v televizi nějak více promluvit? Slyšeli jste s ní nějaký rozsáhlejší rozhovor?"
bať, bať, ptám se podobně (jinde), ale nestojím jim za odpověď ... asi vzteklina či co. A teď ještě ten ňůjork, že prý jsme jí vzali dětství a ona by tak ráda v pátek do školy.

Zatím bez slepic

Doufam, ze jeste nekolikrat takhle vystoupi a odejde kamsi do zapomeni k devkam z Pussy Riots a Femen.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V New Yorku sešla se Církev Sv. Gréty.
(autor: Daniel Hradský)

Svatá Gréta posvačila z plastové mističky obvyklou várku exotického ovoce a jala se davu šílících flagelantů kázat o ekologii.

Zahájila poplašnou zprávou a budoucím "vymírání" lidstva.
Dav kastrovaných bílých samečků neschopných oplodnit své emancipované samičky se vrhal na zem a rval si vlasy s pokřikem: "Ano, óóó Veliká, všechno je naše vina! "
(Myslím si, že jejich vymření nebude žádná velká škoda, zbytek světa totiž na ekologii peče a vesele si šuká. Doufám, že k tomu dojde co možná nejdříve).

Sv. Gréta nás pak kolektivně obvinila, že jsme jí zkazili dětství. (Nechci být rejpal, ale dětství jí zkazili rodiče, kteří jí strčili před mikrofon místo před psychiatra).

Svatá již dříve vyzvala své následovníky k celosvětové stávce proti počasí. Stávky se zúčastnilo 0,06% světové populace, takže Doba ledová se lekla a vrátí klima v nejbližších dnech do stavu v roku 1869.

Gréta s Vámi. Buďte dobří.

PS: Jsme nepoučitelní v tom, jak hrstka fanatiků dokáže šmahem smáznout desetiletí budovanou svobodu - v historii znova a znova.😒

Zatím bez slepic

Pět slepic.
Ale jen za poslední větu. Nejchytřejší jsem tu já.
:-)))

Zatím bez slepic

a je jen jeden, originál každým coulem, o tom žádná.

Já su teda jen obyčejná Majka a ještě k tomu fakt ženská...., ale dovolila bych si poznámku.

Mne spíše zaráží, že stále znova a znova naletíme spíš na to, že to dělá HRSTKA jen fanatiků a za nima NIC...??????
Přece i z divadla už víme, že za herci jsou režiséři, producenti.............

Zatím bez slepic

Hned pojedu na vikend na chalupu a opecu si tam burty na ohynku a pak na nem spalim nejakej hnusne coudici plast protoze planeta je moc studena a je treba ji zahrat.

Zatím bez slepic

Tak na tom nebylo nejkrasnejsi, ze silnejsi pes mrda, ale krasna ukazka nacasovani, toto musel nekdo naplanovat dopredu, toto nebyla nahoda a zorganizovat casove prijezd Tumpa a vše okolo... Jako klobouk dolu, predtim kdo toto vymyslel a zorganizoval.

Navic to ukazuje, styl Trumnpa, kdy to demonstruje, ze vse co dela, je ve stylu Zemana, na efekt a vzdy naplanovane dopredu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

v zahrádkách? Řasy v bazénech? Nebo kurty se zeleným betonem? Nebo maskovací sítě nad flotilami aut?
U nás nic zeleného není. Jen hnědé skvrny hlíny po sluncem zničené trávě. Ve Vidlákově asi letos pršelo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ošlehaná atlantickým větrem
s ručně upleteným svetrem
z ovčí vlny kolem pasu
hřímá Gréta proti masu
proti dobytčímu prdu.
Kolik je na světě zmrdů
co ji dětství zbavili
opilí a prohnilí
a teď hovno dělají.
Hovna plují po kraji
Dunajem i v Bombaji
velryby maj v břiše plast
za babku jsou drogy, chlast;
viděla to mámě v mlíku
černá stopa po uhlíku.
Oči smutné jako laň:
teď budete platit daň.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak se gréto vrátíš domů?
Uděláš si vor ze stromů?
Kon Tiki jak Hajerdál
popluješ na západ, dál?
Máš plovací vestu
tak bys svoji cestu
měla mít na plátnech kin!
Víš, kde je mys Čeljuskin?
Bude trčet k levoboku
ještě chvíli a pak v oku
zalesknou se Pskova barvy
to jsi zajela do Narvy
a pak míříš do Kalmaru
kde dáš vestu na almaru.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mne to připadá,jako nové náboženství.
Zase to někdo organizuje shora,nebo z hory,platí,propaguje a těch věruzvestovatelů najdou všude.
I když se toho zasedání zúčastní Babiš,ale prý nebude mít projev,nemá co slíbit,Agrofert prý není jeho.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nešťastnice Gréta bubnuje za totalitu. Klima je zástupný problém. Jde z toho strach.

Nevím, jak komu, ale mně její oduševnělý projev v OSN jako důkaz mdlého rozumu stačil. Gréta pláče a nadává přítomnému hoch postavenému posluchačstvu, že jí zkurvili mládí a oni jí tleskají. To je jak z dějin Haškovi Strany mírného pokroku v mezích zákona, přesně jako při slavné politické konferenci vyslanců strany s místními maďarskými politiky u Blatenského jezera.
Klidně by v OSN u řečnického pultu mohl stát vorangutan, hýkat na ně, a oni by mu tleskali. Jim je to úplně jedno, co Gréta plká. Věci jsou nalajnované. Média to popíší, že měla plamenný projev a budou z toho vařit týdny hutnou propagandistickou polívčičku.

Uplně stejně jako já to vidí Neff:
https://neviditelnypes.lidovky.cz/cirkus/klimaticka-boure-v-osn.A190923…

Zatím bez slepic

i když hystericky (viz video Greta, novináři), volebně propagačně (viz video s Trumpem), skepticky rozumně (většina čechů).
Pravdu mají všichni- prachy, zaměstnanost jsou opravdu na prvním místě.
Pro mě je vzorem ekologie hospodaření soukromých sedláků v době mého mládí (ke strýcovi do polabí jsem jezdil každé prázdniny do roku 1959) a pak Švýcaři (ti mají ekologii v krvi, už od mateřské školy je vychovávají k lásce k přírodě. Za těch 20 let co jsem tam jezdil přednášet (1988-2005) jsem to dostal do krve.
Jediné řešení: obnovitelné zdroje energie musí být levnější než ty špinavé. To nastane tak za 10-20 let ve většině zemí světa. Určitě to bude platit pro "moji" fotovoltaiku.
Lidé si musí více uvědomit důležitost přírody pro ně. Já mám v Praze užitkovou zahradu, jabloně, meruňky (letos obrovská úroda), třešně, maliny, ostružiny, rybíz, bazén s čistou vodou z vlastní studně, dva obrovské ořešáky,záhon se zeleninou,... Ale v okolí jsou převážně okrasné zahrady.
Záleží na každém z nás, mladí ať jdou raději sázet stromy.

Zatím bez slepic

93 letý starý zahrádkář. Pokud je někdo tak blbý a v naší zahrádkářské kolonii si po starém zahrádkáři koupí ty 4 áry, tak okamžitě vytrhá všechno co je na užitek, všude zaseje trávu, postaví bazén a pergolu s krbem. Stálým sekáním trávy jeho zahrádkářský výkon končí.

Zatím bez slepic

u vily z první republiky, co děda (řemeslník) nechal postavit, ráno vyjdu se psem na zahradu, utrhnu rajčátka, jablka, pustím dovnitř kocoura, žádný spěch.Ale naproti soused potom, co stará paní umřela, domek zřejmě komerčně zrekonstruoval, vydláždil celou zahradu (má menší) zámkovou dlažbou, tak na parkování deseti aut. Teď jen čekám co tam bude. Takže řešení jsou různá, pohoda nebo prachy.

Zatím bez slepic

Často si vzpomínám na povzdechnutí si Stephena Kinga nad svou generací květinové mládeže ze šedesátých let: tolik jsme toho mohli dokázat. Ale vymysleli jsme jenom teleshopping.

https://neviditelnypes.lidovky.cz/cirkus/klimaticka-boure-v-osn.A190923…

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

ano, byla zneužita. Ale to neznamená, že mi jí bude líto, nebo že dokonce nad tím mávnu rukou. Je to totiž nebezpečné. Mám z té "prdlé Gréty" větší strach než z klimatické změny.

Děfčica měla při svém krátkém projevu na kameru přesně ten výraz, co je vlastně zač. Malý uzlostněný capart, co má vztek na všechny, kteří mu nevyhoví. Vůbec se nedivím, že radši to děcko začalo chodit za školu a vydalo se do světa s elánem Rudých brigád Mao Ce Tunga. Budeme se možná i divit, kolik najde vrstevníků ke společné "kulturní ekologické revoluci", kde tupý dav nevzdělaných mladých lidí bude terorizovat spoluobčany. Nebude to v historii vůbec poprvé!

Na emoce kálí (promiňte -s.e.r.e-) pes. Přijde nás to hodně, hodně draho. A to nemluvím jen o penězích. Greta říká, že jsme jí zničili dětství a sny. Oni nám teď budou ničit střední věk a stáří.

OSN byla včera předvedena pohádka "Císařovy nové šaty". Pomatená Greta a stádní politici. Dobře, že se té šaškiády Babiš aktivně nezúčastnil. Ta malá, zlá, vyšinutá a nevzděláná holka připomínala toho pána s knírkem ve třicátých letech v Německu. A OSN připomínalo davy s pochodněmi.

Pokud mám věřit Vašemu výroku, že na půdě OSN se zakazují projevy lidí, a to z nejrůznějších příčin, jen se opět utvrzuji v názoru o pošlapání svobody a demokracie těmi, kteří mají svobody a demokracie plná ústa. Chucpe.

Ten minutový záznam vystoupení Grety T. byl jaksi divný. Měl jsem podobný pocit, jako když čtyřletý chlapeček hraje na housle Paganiniho, nebo když šestiletá dívenka přednáší dospělým odborníkům o svých nových objevech v astrofyzice. Hezká dětská tvářička G. se po několika vteřinách zkřivila, hlas oznamující její zničený život zdrsněl, vytryskly i slzičky. Může za svůj smutek vděčit ideologické masáži rodičů - ekologických aktivistů, kteří do ní od kolébky nalévali místo vhodnějších pohádek katastrofickou budoucnost planety. Otázka zní: proč tedy takoví rodiče, kteří nevidí vůbec žádnou budoucnost, vůbec dcerušku počali? Nejspíš aby se utrápila.

A tomuto osudu pravděpodobně skutečně neunikne. Nejen proto, že přestala chodit do školy a bez znalostí dnes s ničím nepohne, ale protože Čína, Indie, USA, Afrika a kromě Chile ani Jižní a Střední Amerika, tedy velká většina planety, nic revolučního nechystají.

Na oběd prý účastníci dostali rýži se zeleninou. Jak signifikantní! Odborníci zřejmě netuší, jakým velice významným emitentem skleníkových plynů právě pěstování rýže je. Stejně jako výroba "ekologické" jachty, s kterou Gréta se svojí svitou do N.Y. připlula. Nazpět už poletí všichni tryskáčem, samozřejmě bez novinářů a jejich kamer.

Ukazuje se jedna z výhod komunismu. Ten, kdo ho zažil, je nadosmrti imunní proti podobným ideologickým nesmyslům.

Je nutno trvat na obsahu maturitní zkoušky z matematiky. Fyziky a chemie a znalosti anglického jazyka pro pochopení textů výše uvedených předmětů. Je nutno trestat ředitele gymnázií A odborných středních odborných škol za promíjejí klimatického záškoláctví. Nebude-li žák schopen absolvovat maturitu, pak zkrátka nebude mít doklad o vzďělání. Je nutné tvrdě odmítnout snížení nároků na vzdělání a nesmyslné snahy některých poslanců o změkčení nároků na absolventy tech a přírodovědných oborů.

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

skvělý, přesně dnes ráno mne napadla analogie na Císařovy nové šaty, když člověk vidí "ctihodný sbor" OSN, jak tleská navedenému pískleti, to bylo až nahánějící hrůzu, když člověk pomyslí, co nás čeká. Skvělé také vyjádení pana Markvarta na Parlamentních listech ohledně těchhle marionet.

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Už se jsem se za uplynulých třicet let několikrát v duchu omluvila soudruhům, že jsem se smála jejich sjezdům (a taky bála, abych z nich nebyla zkoušená). Naposledy to bylo, když Merkelová sklidila 9 minutový potlesk ve stoje. Greta to včera překonala.

Zatím bez slepic

Taky si vycitam, ze jsem si ten komunismus vic neuzival, ale koho mohlo napadnout, co prijde silenejsiho ze zapadu.

Zatím bez slepic

Pokud jste žil v ČSSR tak jste nemohl žít v komunismu. Já vám sice rozumím, ale je to jen matení mladé generace (i když pochybuji o tom, že sem někdo mladý, krásný a chytrý zabloudí). Správně je v socialismu za vlády jedné, a to Komunistické, strany. O komunismu se dá mluvit snad jen v případě kibuců v Izraeli.

Zatím bez slepic

Kibucy už skončily, tedy v té původní formě. Přetransformovaly se ve víceméně standardní ekonomické subjekty.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku,
která je ta pátá plodina zde pěstovaná? Pokud vím, v ČR se teď nejvíce pěstují pšenice (ozimná a jarní), ječmen (jarní i ozimný), kukuřice, řepka. Ale nemohu přijít na tu pátou plodinu. Slunečnice? Jetel? Hádám.
Dříve tak před 100 lety to bylo žito, oves, brambory.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ta pátá je podle nadmořské výšky - v nížinách cukrová řepa, kousek výš slunečnice, kousek výš mák a nesmíme zapomenout na brambory. 

Nicméně  pořád je to stejné - plodiny se pěstují podle typu půdy a úrodnosti a kde jsou brambory, tam není curkovka a kde je kukuřice, tam není mák. A tak se nám dvě třetiny okresu během dvou týdnů oholí a na podzim pak během stejných dvou týdnů ta třetí třetina. Ale na podzim už to není takový fičák. Slunce už nemá takovou sílu. 

Pak se podíváte z letadla, jeden týden vidíte zlatavé obilí a druhý týden už jen žhavý vzduch z rozpálené půdy. Je úplně jedno, jak jsou pole rozparcelovaná, všichni dělají pšenici a řepku a všichni sklízejí stejně. 

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Jsou to jen dvě plodiny,obiloviny,okopaniny.
Dříve se dost sel jetel,který dokázal zahubit plevel líp než chemicky.
Také se sela vojtěška a když se usušila v Ejpovické sušičce,to bylo vydatné krmivo pro dojnice.
Teď jde do módy žito,ale jen pro bioplynky,že se může už v červnu silážovat a zpracovat,než dojde na kukuřici.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pánové,
děkuji oběma za vysvětlení.

Pane zemědělče,
hospodaříte poblíž Ejpovic?

Zatím bez slepic

Pane Gerd.
Nehospodařím u Ejpovic,ale měli jsme v JZD sušku vyráběnou v Ejpovicích.
Tenkrát to bylo na topný olej a časem to zlikvidovali.Pak jsem narazil na sušku vytápěnou pilinami.
Hodně jsme sušily jetel,vojtěšku,dokonce i brambory,všechno v granulích a bezproblémové přikrmování,pro dojnice i vepřové, po celý rok.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Citace: „Vy se obracíte na nás, mladé? Jak se opovažujete. Vy jste uloupili mé dětství svými prázdnými slovy… jsme na počátku velkého vyhlazení, a vy o tom nechcete mluvit, vykládáte jen pohádky o ekonomickém růstu… říkáte, že nám nasloucháte a že chápete, jak je to naléhavé. Jsem smutná, jsem rozzlobená a nevěřím tomu. Protože jestli skutečně chápete situaci, a přesto s tím nic neděláte, tak jste zlí lidé,“ zaznělo také v jejím vystoupení.
Prý pár vteřin ticha v šoku a poté bouřlivý potlesk…. Šok to musel být, z té nehoráznosti a nenávisti k celému světu, v rozpacích se nedalo nic jiného, než tleskat. Jak říká Černochová – i na pohřbu prý už zažila potlesk.

Podle mne je to jen fanatismus a hysterie holky, která obviňuje svět, protože ji doma nenaučili žít jinak, než v lásce a obdivu k sobě samé. U puberťáků je běžná frustrace ze všeho, normální ale není, aby se kvůli takovým zeměkoule otáčela do protisměru. Kolik bude příštímu „spasiteli“ - šest let? Nebo jím bude ještě nenarozený?

Zatím bez slepic

Taky jsem na to koukal s (obrazne) otevrenou pusou. Jiz stari rimane.... - Caligula mel uplme stejny senat jako my mame OSN a klidne udelal senatora ze sveho kone.

Myslim, ze se Putin s Trumpem a Zemanem spikli a chteji znicit OSN zesmesnujic je Gretou.

Zatím bez slepic

"Potlesk je k umlčení - a pískot na pochvalu
a místo přesvědčení jen pití píva - z žalu..." (Vizionář K.Kryl)

Zatím bez slepic