Je to ještě naše země?

Autor

Víte, co byl pro mě nejsilnější moment čtvrtečního zemědělského protestu?

Ne, to nebyl ten vysypaný hnůj, i když jsem rád, že muži u nás ještě nevymřeli a jsem připraven se postavit vedle toho frajera a jít s ním dělat i to, co je zakázané. Je nám třeba odvahy a je nám třeba odvážných.

Ne, to nebyla atmosféra všeobecného smíření, kde se vedle Doležala a Pýchy postavil pan Lád z Ostaše a další představitelé těch původně „zlých“ zemědělců.

Nebyl to ani značně pocuchaný ministr zemědělství, kterému se situace jaksi vymkla z rukou. Nebyl to ani premiér, který se choval jako uřvané a umíněné děcko.

Nebyla to ani pravdomluvná mééédia, která nebyla připravena a nevěděla kudy kam. Najednou neměli notičky. Neseděli předtím ve svých pražských kavárnách a neměli domluveno, jak to budou komunikovat. Jejich reportáže najednou byly zmatené, nelogické, nesouvislé a dost dlouho jim trvalo, než se trochu zkonsolidovali.

Nebyl to ani ten moment, kdy na jednoho demonstranta naskákalo deset těžkooděnců… ale už přihořívá.

Pro mě je nejsilnější tato fotka:

 

 

Je na ní policajt, který drží ruku na své pistoli a vyhrožuje traktoristovi, aby okamžitě přestal s tím, co právě dělá. Pokud by si někdo myslel, že je to hoax, tak není. Je k tomu celé video, kde to vyhrožování i slyšíte.

Myslím, že ani v listopadu 89 se Lidové milice neodvážily sáhnout na zbraň…

Přemýšlím, co se tomu gestapákovi honilo hlavou… Měl tam slova jeho prezidenta Petra Pavla, který řekl, že protestujícími hlasy se liberální demokracie nemusí zabývat? Koho viděl v traktoristovi? Škodnou, kterou by nejraději odprásknul, ale na poslední chvíli si uvědomil, že takhle daleko ještě s převzetím moci nejsou i když se Rakušan snaží?

Nebo myslel na slova řeporyjského prasete, že by zemědělci potřebovali válku a bylo by dobré proti nim nasadit bajonety? Je pravidelným uživatelem Twitteru a sleduje všechny ty liberální Barbory Mercury, Jindřichy Šídla a Komsomoláčky, kteří by do lůzy nechali střílet už dávno? Nebo je odběratelem Fóra 24, kteří volají po omezení volebního práva, protože lidé pracující rukama si ho nezaslouží?

Nebo si vyslechl reportéry ČT a myslel si, že ten traktorista je ruský kolaborant a nic jiného než kulku si nezaslouží?

A nebo hůř… možná nemyslel vůbec, protože už je dávno stejná guma jako na Hradě, už mu dávno vymyli mozek a ruka mu ujela, protože mu dali výcvik, aby se nebál střílet třeba i do svých rodičů, protože důchodci přece ujídají chlebíčka. Ta nenávist ke starším, ta je obzvlášť mezi liberály naprosto hmatatelná a všudypřítomná.

A nebo prostě chce jen dupat po jiných. Chce být drábem, chce, aby z něj šel strach a po pistoli sahal, protože neměl pendrek, aby mohl mlátit jako jeho kolegové těžkooděnci, kteří neváhali zakleknout neozbrojeného a neškodného člověka, protože nebyl dostatečně poslušný.

Přemýšlejte o tom… Přemýšlejte, jestli ještě žijeme v naší vlastní zemi. Přemýšlejte, kdy se z naší policie stalo gestapo, přemýšlejte o tom, co vyhřezává z břicha naší pravdy a lásky. Přemýšlejte, jestli jste to takhle chtěli, jestli je normální, aby pistole byla první myšlenka, i když metaforicky i reálně šlo o hovno, které vzápětí začalo padat z korby.

Budou další protesty. Musejí být. Protože co si vláda dovoluje, to přesahuje všechny meze. Přemýšlejte, jak se k tomu postavíte. Jak daleko jsme od chvíle, kdy vládní poskoci na pistoli nebudou jen myslet, ale fakt ji použijí. Přemýšlejte, jestli žít v takovém světě, je nějaká výhra. Jeden čin je totiž víc než tisíc letáků. To platí i v případě tohoto městapáka v uniformě.

Češi jsou smějící se bestie, naše klasická obrana spočívá v tom, že to budeme zesměšňovat a je to tak správné. Ale než se tak stane, zamyslete se nad tím.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.9 (430 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Za socialismu existovala tradice Světových festivalů mládeže. Tenkrát jsem to bral jako ideologické akce, které šly mimo mě a nijak mě nezajímaly.
Letos v Rusku na tuto tradici navázali. Sedmého března skončil týdenní festival mládeže, který se konal v Soči. Akci ukočil Vladimír Putin svým projevem. Pár jeho vět se objevilo v mediích: "Všichni se rodíme rovní... Jsme-li si všichni rovni, nesmí být na světě místo pro nějakou výlučnost, nesmí být na světě místo pro nějakou aroganci, segregaci a podobné věci. Ty jsou právě založeny na pokřiveném základě něčí výlučnosti,"
 
"Všichni jsme si rovni, jen někteří jsou si rovnější", to už napsal Orwel, kvůli tomu o tom nepíšu. Mě víc zaujal projev Dmitrije Medvěděva, ze 4. března. Mluvil tam o tom, že Rusko má dvoje hranice, jedny jsou ty reálné, které určují jeho teritorium a druhé strategické, které určují jeho sféru vlivu. 
Jedná se o takovou minimální verzi Monroeovy doktríny, která byla vyhlášena v 19. století a za americkou sféru vlivu považovala celou západní polokouli.
A Ukrajina byla považována Rusy za součást jejich sféry vlivu, Rusko nevyžadovalo žádné podřizování, plně by mu stačila ukrajinská vojenská neutralita. Samozřejmě, tak to dnes není. V rámci diskuze tam Dmitrij Medveděv ukázal mapu, na níž je většina současné Ukrajiny rozdělena mezi Rusko, Polsko, Rumunsko a Maďarsko. Ukrajina na této mapě představovala území zhruba odpovídající Kyjevské oblasti. Mapy ukázané při Medvěděvově projevu si samozřejmě všimla ukrajinská, ale i některá evropská a ruská média. Ale žádný velký rozruch se nekonal.
Zajímavé je, že Medvědev hovořil o ruské strategické hranici, ale mapa ukazovala i rozšířené hranice pro Polsko, Maďarsko a Rumunsko. Proč byla zvolena právě tato mapa, která toho ukazovala víc než o čem se mluvilo?
Medvěděv byl prezidentem a potom premiérem Ruska, ale dnes do té absolutní špičky nepatří, i když má s ní určitě kontakt. Dnes se tak trochu pohybuje na volné noze, to co řekne není oficiálním názorem Ruska. Nikdo z  ruského vedení nijak mapu nekomentoval, přesto že ukazovala něco jiného než co je ruský oficiální názor. Je docela možné, že to byl záměr. Že to byla informace určená pro Rumuny, Maďary, ale především pro Poláky, že jejich strategické záměry se vůbec nekříží s ruskými. Naopak, že kdyby došlo až na ukrajinskou kapitulaci, tak by ta území mohli dostat v rámci nového poválečného uspořádání. Bez boje, bez velkých nákladů. 
Možná, že to byla odpověď na Macronův Pařížský summit na konci února, kde se francouzský prezident snažil vytvořit koalici ochotných, kteří by poslali své vojáky na Ukrajinu. Jsem přesvědčen, že polské politické vedení, se Medvěděvovým signál vážně zabývalo. Mohla by to být nabídka zásadní důležitosti, která se často neopakuje a taky neodmítá.
 
Průměrný počet slepic: 4.6 (132 hlasů)

To bych viděl jako pokyn Polákům, aby si vzali "Kresy Vschódnije", nebo vzkaz Ukrajincům, co je čeká, pokud nedostanou rozum.

Průměrný počet slepic: 4.5 (66 hlasů)

     na plnou hu... ústa. Že v případě porcování Ukrajiny nebude proti, když své územní nároky vznesou a budou požadovat Poláci, Maďaři i Rumuni a nebude vůči nim uplatňovat jakékoliv represe. Taky už Poláci a Maďaři si na historické části Ukrajiny brousí zuby. A můj dojem je ten, že to byl od Putina úmysl a signál pro ně. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (63 hlasů)

no vidíte a nic jste nepochopil. Medveděv je zmetek, který šlape s ruskou pátou kolonou a jen čeká na to, až bude po prohrané válce jmenován carem vší Rusy. Když byl prezidentem, zničil vše, na co sáhl a ne nedopatřením, ale úmyslně a na rozkaz strýčka Sama. Možná by bylo dobré poslechnout si někdy Pjakina, jak o něm mluví. Je třeba jej hodnotit přes jeho činy a ne se nechat obalamutit tím, že si hraje na vlastence. Jakmile se Ukrajina rozdělí, nacistická svoloč nikdy nezmizí, ale v těchto ukousnutých okrajích bude neustále bujet. 

Průměrný počet slepic: 2.2 (20 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

abych pravdu řekl, já na Mědvěděva vlastně názor nemám. Prezidentem byl v letech 2008 až 2012, ale v té době jsem měl i já jiné názory než mám dnes. Snažil jsem se pouze popsat situaci jak teď právě vnímám. Zda jsem dění pochopil správně nebo jsem někomu sedl na lep, to opravdu nevím. To ukáže až čas.
Pokud máte jasno, tak se o své názory podělte, ale používejte jednoznačné argumenty a nezůstávejte pouze u náznaků, které lze vykládat více způsoby.
Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

to jste napsal výstižně.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

později se stal inspektorem OSN, kontroloval odzbrojovací dohody s SSSR a ještě později hledal zbraně hromadného ničení v Iráku. Jeho články budete znát, protože byly dost často publikovány na "Kydech". Včera se vyjádřil k Bidenovu projevu o stavu unie. Jen jsem převyprávěl z toho článku to nejdůležitější:
Biden ve čtvrtek přednesl na společném zasedání Kongresu projev o stavu Unie, ze kterého si udělal zahajovací projev pro svoji prezidentskou kampaň. Zřejmě to bude boj s Donaldem Trumpem a dá se očekávat, že to klání bude velmi horké, velmi kontroverzní a vyhrocené.
Sice hned na začátku projevu Biden řekl, že Amerika "z Ukrajiny neodejde. Jenže přislíbené finančních prostředky pro Ukrajinu ve výši 64 miliard dolarů jsou blokovány republikány ve Sněmovně reprezentantů a odblokování je vázáno na zavedení ochrany hranic proti imigrantům.
Jenže během prezidentské kampaně se Biden téměř výhradně zaměří na domácí americkou politiku a bude se snažit odlišit od Donalda Trumpa. Takže nějaká spolupráce je nejspíš vyloučena a tím i padá finanční pomoc Ukrajině.
Scott Ritter vyvozuje z Bidenova projevu o stavu Unie, že ukrajinský konflikt "zemře takříkajíc přirozenou smrtí, tragickou smrtí pro ukrajinský lid, ale takovou, která nebude vzbuzovat zájem americké veřejnosti ,  v centru jejich zájmu budou jiné problémy".
Průměrný počet slepic: 4.6 (72 hlasů)
Trvalý odkaz

tak ten hnůj vyřadil z provozu jednu tramvajovou kolej. Proto policajti blokují úklid. Aby Dopravní podnik mohl poslat aktérovi tučnou fakturu za neprůjezdnou kolej a za nutnost zajistit objízdnou trasu. Ty peníze budou patrně zapotřebí ve větší částce než za pouhou pokutu. Možná, že obratný právník by prokázal úmyslné zdržování úklidu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (106 hlasů)

Jak znám chování velkých firem (třeba ČEZ), ty vám vyúčtují své náklady a pošlou fakturu. Když nezaplatíte tak předají vymáhání exekutorům. K soudu by jste je musel dát vy.

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)

Nejsem právník, ale myslím, že se můžete vzepřít...

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

naštěstí v této oblasti žádné osobní zkušenosti nemám.

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

Dnes jsem slyšel tuto  hlášku: "Policie ČR se transformovala na orwellovskou IDEOPOLICII"

S tím nelze jinak než souhlasit. Ale že těm kluků v uniformách není hanba ...

Průměrný počet slepic: 4.6 (45 hlasů)

Mám dnes práci, tak jsem na Kydy jen rychle mrkl a v 9:53h  jsem napsal krátký komentář. Ale pořád mi ta fotka leží v žaludku, pořád na ni musím myslet. Myslím na toho duševního chudáčka, co sahá po zbrani. Je tohle vůbec možný??? Má proti sobě pokojně demonstrujícího, neozbrojeného zemědělce ( ano, českého zemědělce, ne dav teroristů ) a ten zbabělec sahá po zbrani??? Tohle je na  prošetření  Inspekcí ministerstva vnitra. Ten ...  nevím jak ho nazvat  -  ?zbabělec?  v uniformě přece nemohl projít psychotesty, když v případě poklidné demonstrace a zcela nekonfliktní situace sahá po zbrani. Co by asi tak udělal, kdyby se dostal do opravdu krizové situace a domníval se, že mu jde o život - dostal  by hysterický záchvat nebo se  počural strachy? Nebo by zpanikařil a prostřelil si nohu? Nebo zranil někoho zcela mimo krizovou situaci?  Nebyl tak náhodou pod vlivem nějaké psycho látky?  Bylo by dobré takovéto nebezpečné jedince  z řad Policie  České republiky  odstranit, mohou být příčinou krveprolití.   Pokud ten  ...   na fotce psychotesty při nástupu k  policii prošel,  vypadá to,  že tyto psychotesty jsou zcela nedostatečné, protože lidem jako je on zbraň do ruky rozhodně nepatří.  

A o Rakušanovi se raději ani nebudu vyjadřovat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (60 hlasů)

k policajtům se moc "normálních" kluků zrovna nehrne, stejně tak k zeleným, vojenským mozkům. Je to totiž především jistý způsob bezpracné obživy. Úplně nejhorší lidské šmejdy můžeme nalézt u MP.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

stojí další s rukou na kvéru. Zřejmě slušný oddíl.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Po tajně tajném masakru ve FF KU chápu odpor neznalých ke střelným zbraním. 

Nechápu naprosto, proč mají střelné zbraně viditelně nosící osoby strážníků, které nevzala do svého lůna ani Policie ČR.

Co tihle zbrojnoši udělají v situace zločince, který jim řekne:

"Víte, kdo já jsem? Jsem švagr vašeho primátora (nebo starosty) města!"

Dědovi stojícího autem  na pěší zóně ukázkově předvedou všechny své donucovací prostředky včetně služební (tedy nevlastní) pistole. 

Nikdy, nikdy nezpacifikují místní dýlery péčka, trávy nebo jiných šmejdů! 

Mám neblahý pocit, že od vzniku ČR zastřelili policisté víc vlastních kolegů než skutečných zločinců.

I u nás mají před vachmandou pomníček.

Není to tak dlouho, co nás ti profíci ujistili, že na vrahy se zbraní se ve městě vlastně nesmí střílet!

Co kdyby se nestrefili a střela letěla někam mimo? 

Počet mrtvých zbraní motorka byl minulý rok 64! 

Nebojte se pistole. Bojte se motorky, bicyklu, auta!

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

     že jsem to říkal. Je mi moc smutno, že jsem o našich prodejných děvkách od pomahačů a chráničů měl pravdu. Policejní kurvy nejsou s lidma. Jsou s pětidemolicí. A nechci ani domýšlet k čemu bude MUSET dojít, abychom se pětidemolice zbavili jednou provždy. Obávám se, že bez nejcennější tekutiny se to neobejde. Bohužel. Ale zase na druhou stranu - po bouřce se vyčistí vuduch. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (80 hlasů)

.. musí být pravidelně zaléván krví tyranů a vlastenců, jinak uschne. Osobně soudím, že Český národ je dostatečně vybouřený na to, aby se krveprolití dokázal vyhnout.

Prolévání krve je Modus Operandi Anglosasů a Protestantů. To byli vždy otrokáři, nadšení upalovači čarodějnic (proto mají převážně ošklivé ženské) bombardovači civilních cílů, vyvražďovači Podlidí, tam se museli Dělníci, Feministky a Homosexuálové radikalizovat a bojovat za svá práva, i za cenu věznění a lidských obětí.
To oni stavěli válečné lodě, kde se už při stavbě lodi počítalo s tím, že munici k dělům budou nosit děti, oni vyháněli rodiny z usedlostí tak, že jim každý rok zdvojnásobovali nájem půdy, a když konečně nedokázali zaplatit, tak rozbili v domě komín a pec. Potulka se v Anglii trestala nejprve oběšením, a později vystěhováním do kolonií.

Průměrný počet slepic: 4.4 (47 hlasů)

     Co se té vybouřenosti týká. Já jen....... Všichni dobře víme, že co se rozumu týká, policajti nejsou ty nejostřejší tužky v penále. A stačí jeden magor od poldů, aby ve stresu (a že ho při stupňování protestu bude!) tu bouchačku vytáhl a tu spoušť zmáčkl. A už to nikdo nezastaví. Upřímně - myslíte, že k takové situaci nemůže dojít? Nepřeju si to, ale vyloučíte to stoprocentně? 

Průměrný počet slepic: 4.5 (64 hlasů)

Proč by policista střílel na traktoristu? Vždyť nestřílí ani na fotbalové magory, kteří mají zákony a policejní příkazy taky v paži. 

Jenom někdo vymýšlí a realizuje takové Majdany. Jakpak budou válčit s těmi tanky a raketami? Čím budou likvidovat roje dronů? 

Kromě státních tajných provokatérů v civilu tady policajti potyčky nezačínají. Viděl jste nácvik útoku za kowidu? Policajti v civilu s kontejnere proti policajtům v brnění ? Tahali pistole? 

Kolik policejních instruktorů a šéfů bylo na školení a na praxi u kolegů v EU, kde se sedláci opravdu brání likvidaci živobytí fanatickými grýndýlisty? 

Lítají jenom do USA a Izraele, kde je učí, jak zakroutit politickým odpůrcům krkem. 

Ale ještě tady nebyla jediná demonstrace jako u našich liberálně demokratických spojenců v Evropské lágru.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

s tím vybouřením.
Za druhé světové jsme to vzdali, abychom se tomu krveprolití vyhnuli. Makali jsme pro Hitlera a pak pro CCCP na věčné časy. Opět žádné velké bouření nebylo, vyřešeno zrádci zvacím dopisem v 68.
V 89 byla revoluce sametová. Že bysme byli vybouření cinkáním klíčů? Hmm asi moc ne. Pamětníci ubývají a zapomínají, že Vondro?!
Mě spíš přijde, že se nůžky rozevírají a papiňák syčí čím dál víc. Rozdělení společnosti graduje, paradoxně po nástupu PePy, co nás chtěl všechny spojovat, ale s demonstranty se nemluví.

Průměrný počet slepic: 4.7 (66 hlasů)

Včera běžel v TV titulek, že PePa se vyjádřil, že v příštích volbách bude opět kandidovat (ačkoliv nedávno prohlásil, že už ne). Zřejmě sám neví, co chce, jak potom může vědět, co chtějí lidi. Je obklopený sluníčkářskými joudy a nejspíš nabyl dojmu, že ho národ "miluje". Na MDŽ si s politručkou pozvali na Hrad pár známých žen, asi abychom viděli, kdo mu taky fandí. Že tam byla Janžurová, se nedivím..., že tam byla Matragi, se nedivím (v Libanonu jí to může být jedno)..., ale že tam byla Rottrová, to mě překvapilo. Ve svém věku z nich sice vypadala nejlíp, ale že se třeba nehodila marod..., se divím. Já bych nešla.

Průměrný počet slepic: 4.4 (36 hlasů)

prosím vás, čemu se divíte? Když kandidoval na prezidenta stahovač králíků Drahoš, tak s ním objížděla tahle hloupá Mařena domovy důchodců a ukecávala staré lidi, aby ho volili. A Drahoš a PePa Pávek, to je jedna svoloč.

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

In reply to by menhira

Trvalý odkaz

Tak nic nepochopila... Včera jsem zaslechla Soukupa-Otočku jak říkal, že fandí Novotnému (tomu praseti). 

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Policajti jsou taky jen lidi. Takže někteří jsou s pětidemolicí, někteří proti ní. Na loňské demontraci v Praze, co organizovalo PRO jsme si během průvodu ke strakovce s několika docela hezky popovídali (v klidu a v dobrém) a spíše demonsztraci podporovali. Ale najdou se mezi nima pitomci a horlivci, stejně jako v jiných skupinách lidí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (32 hlasů)

Naprosto s vámi souhlasím:-). Trochu mě ty vzedmuté "vášně" proti policii tady děsí. Jsou stejným vzorkem jako my ostatní. Jsou mezi nimi jak libouši, tak dezoláti jak už jsem tu napsala. A je třeba rozlišovat a neházet jeden pytel! A z osobních zkušeností se při demonstracích, až na některé výjimky (vypjaté situace) chovali naprosto normálně a až někdy "ochranitelsky" s porozuměním vstřícně:-). A ráda bych věřila, že těch lepších je víc. Protože jsou ale mezi nimi i ti libouši, tak tam to potom eskaluje jinak. Na to ale mají vliv i provokatéři. Ať už profesionální, tak z přesvědčení.

Nicméně byla jsem na mnoha demonstracích v Praze i těch malých a nemůžu říct, že bych z jejich přístupu měla pocit ohrožení, spíše pocit profesionality v daných mezích. Alespoň u většiny.

I na této poslední demo jsem zaznamenala jeden konflikt policie s pánem, který si to šněroval mezi odjíždějícími traktory a oni se ho snažili, a to velmi trpělivě dostat do bezpečí. Vždy je to o lidech. Z jedné i druhé strany...

Tím, ale nepopírám ani ranní fotografii, ani pak odpolední konflikt zásahovky (která je jiným šálkem čaje), který jsem tam ale nezaregistrovala a viděla ho následně až na Raptoru.

Osobně si ale myslím, že bychom se neměli stavět "my a oni". To je cesta do problémů, a to opravdu nepotřebujeme!

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Ruská média: "A tito Češi šílí... Jak se Česko a Slovensko pohádaly kvůli Ukrajině"
ČESKO / SLOVENSKO / UKRAJINA: Celkem nečekaně se pro Ukrajinu pohádali dva bývalí bratři, Česko a Slovensko. Důvodem je, že Česká republika se domnívá, že Slovensko údajně „apeluje na Putinovy ​​zájmy“.

Mezi jednotlivými zeměmi i mezi dobrými sousedy již dlouho probíhají mezivládní konzultace. Český premiér Fiala však tyto konzultace náhle přerušil. Konstatoval: „Jsme historicky propojeni, máme k sobě blízko. Pravdou ale je, že současná slovenská vláda má v klíčové otázce diametrálně odlišný postoj. Domníváme se, že tento postoj je neslučitelný s úhlem pohledu západního světa.“

A slovenský premiér Fico obvinil české představitele, že jsou připraveni ohrozit vztahy mezi zeměmi „jen proto, že mají zájem podporovat konflikt na Ukrajině, zatímco slovenská vláda otevřeně hovoří o míru“.

Obecně platí, že Česká republika v ukrajinské otázce často běží před lokomotivou a nyní je možná spolu s pobaltskými zeměmi hlavní baštou rusofobie v Evropě. Český prezident Petr Pavel dokonce hájí vyslání vojáků na Ukrajinu, což je naprosté šílenství. Ale jak známo, rusofobie je duševní nemoc.

A vůbec nenávist Čechů vůči Rusům lze považovat za jakýsi fenomén. Dokonce i když si vezmeme „proslavený“ rok 1968, tak Maďaři, kterým se v roce 1956 stalo něco podobného, ​​by se zdálo, že by měli být z Rusů mnohem více pohoršení, ale berou to docela klidně. A tito Češi se šílí. A to i přesto, že kromě roku 1968 neviděli od Rusů nikdy nic špatného. Právě naopak, Češi bojovali proti Rusku v První světové válce a dokonce se přímo podíleli na začátku občanské války v porevolučním Rusku.

Zato Česko pravidelně „fasovalo“ od ostatních sousedů – Rakušanů i Němců. Nyní je však miluje a nenávidí Rusko. Dalo by se předpokládat, že Čechům byly vymyty mozky stejně jako v případě Ukrajiny. Problém je ale v tom, že česká rusofobie je naprosto dobrovolná. V tomto směru Čechy nikdo nenutil a ani je speciálně nevychovával.

Česká rusofobie, jak se často stává, je naprosto iracionální. Vždyť Česká republika na spolupráci s Ruskem velmi dobře vydělala, přišlo tam obrovské množství ruských turistů. Zdá se však, že nenávist vůči všemu ruskému mezi Čechy je mnohem silnější než zdravý rozum.

A teď se Češi pro svou rusofobii hádají i s těmi, se kterými kdysi žili přátelsky v jedné zemi. Je děsivé pomyslet si, co budou dělat příště. Doufám, že věci nepřijdou do bodu kolektivní sebevraždy s cílem „naštvat Putina“. Přestože…


zdroj: https://cz24.news/ruska-media-a-tito-cesi-saleju-ako-sa-cesko-a-slovensko-pohadali-kvoli-ukrajine/

Průměrný počet slepic: 4.7 (75 hlasů)

..je u nás pěstovaná. Pozoruji to na svojí manželce. Jednak nepochopenej šedesátej osmej, přece nebudem nanávidět sami sebe (od rodičů).
A za druhé je tu přece ten užasný emotivní film, se skvělým obsazením, hudbou a hláškami, který nám každoročně na vánoce onen 68mej připomíná, abychom náhodou nezapomněli, kdo jsou ti zlí a kdo ti dobří.
Pelíšky. Byl to záměr, nebo náhoda?

Hláška - rusofobie je duševní nemoc - je skvělá.

Průměrný počet slepic: 4.8 (82 hlasů)

Také si myslím, že je nenávist k Rusům programována lidem a děje se to skrze sdělovací prostředky. Lidi jsou rozděleni médii na proruské šváby (fuj) a na lidi hodné obdivu. A každý chce být přeci ten dobrý. Znám člověka, který má nadávání na Rusáky jako součást svojí image. Je to pozér, který se profiluje jako bojovník proti komunistům a Rusům (asi aby byl zajímavý). A nepřekvapí nikoho, že čte vše na co mu ukáže seznam.cz (včetně For rum24)

Průměrný počet slepic: 4.8 (46 hlasů)

Na Rusko nadávají jen duté hlavy, které naprosto nic nepochopily a hlavně se ani pochopit nesnaží. Co jim v televizi nakecají, to berou jako svaté slovo a pouvažovat nad tím, že tady jsou jen díky právě těm Rusům na které nadávají, to by moc bolelo. A tito hrdinové by jako první otočili kabáty, kdyby nás Rusové nedopatřením přišli zase zachraňovat, což se bohužel nestane. Jsme definitivně ztracení a co jsme si navařili, to si také sníme.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

když mi padesátiletý chlap řekne, že nás zachránili Vlasovci, skončí diskuse a začne náboženství nebo spíš sektářství.

Nenávist k Rusům a ruskému lidmi, kteří nezažili okupaci 1968, je projevem zbabělosti jejich rodičů a prarodičů po dobu normalizace, kdy neměli odvahu protivit se režimu. A stejně jako já chodili do práce, cpali potomky na komunistické školy, nejodvážnější nechodili volit. Jejich potomci dneska hrají hrdiny a chtějí se za zbabělost rodičů i svou mstít jako jako jejich prarodiče v Rabovacích gardách po osvobození od německých fašistů Rudou armádou. 

"Česká republika se domnívá, že Slovensko údajně „apeluje na Putinovy ​​zájmy“. Mě vždycky štve a mrzí, takováto prohlášení a slova.

Není to postoj České republiky a jejích obyvatel, je to postoj a jednání její vlády, poslanců této vlády, voličů této vlády! Nikoliv ČR.

Proto by bylo správné psát nikoliv "Česká republika", ale "vláda české republiky, předseda vlády ČR Fiala, ministr zahraničí Lipavský, ministryně obrany Černochová..." Opravdu armáda nekoupí F-35. Koupí je Česká republika a tajné smlouvy podepsala ta Černochová. Zbraně a munici Zelenského juntě neposílá Česká republika, ale parta konkrétních lidí, kteří mají jména.

Jméno má i ten Fico, Orbán, Fiala, Pavel, Černochová, Nagy, Řehka.....

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

tak ten vagabund s rukou na pistoli je příslušník pražské Městské policie, nikoliv příslušník Policie České republiky (reaguji na výraz "Městapák"). Pokud tomu tak skutečně je, měla by Městská policie být urychleně odzbrojena, musí si vystačit s obušky a dalšími neletálními prostředky, stejně jako strážníci v Anglii.

Obecně platí (nemám to ze své hlavy, ale přikláním se k tomuto názoru) zhruba tato hierarchie příslušníků bezpečnostních sborů:

Policie České republiky - elita, která nebere vše..
Městská policie (nevzali je k Policii České republiky)
Vedoucí kádry soukromých bezpečnostních agentur (nevzali je ani k Městské policii)
Řadoví bezpečnostní pracovníci soukromých bezpečnostních agentur (ti ostatní)

Průměrný počet slepic: 4.7 (83 hlasů)
Trvalý odkaz

K fotce policajta „...Nebo myslel na slova řeporyjského prasete, že by zemědělci potřebovali válku a bylo by dobré proti nim nasadit bajonety?...“

Co by žralo to řeporyjské prase vypasené nebýt našich zemědělců…, snad ukrajinské obilí a kuřata? Ať se jde zapsat k odvodu, tlusťoch, potřebuje dostat do těla, ne si válet šunky za naše..., to by byla pro něj ta jediná správná dieta.

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (86 hlasů)

objednané od Přibáně.

Průměrný počet slepic: 4.8 (39 hlasů)
Trvalý odkaz

"Češi jsou smějící se bestie, naše klasická obrana spočívá v tom, že to budeme zesměšňovat a je to tak správné. Ale než se tak stane, zamyslete se nad tím."

 

Nevim nevim... za druhé světové to za nás vyhráli jiní, kteří se moc nesmáli. Kdyby všichni jen ironicky pindali, tak už tady hodně z nás není...

 

Možná je čas méně pindat a zesměšňovat, protože za čas už může být pozdě a budeme padat na hubu a mít tu statisíce "inženýrů" z pouště...  a to už pak těžko vrátíte...

 

Lepší než zesměšnovat je něco začít dělat... něco proti vládě a EU... a co nejdřív a hodně moc tvrdě...

Průměrný počet slepic: 4.7 (67 hlasů)

Smějící se bestie vypadali, jakože všichni s Němci nadšeně kolaborují a německá okupace nám nijak nevadí. Nikdo by od Čechů nečekal nic zlého a najednou atentát na Heydricha. Doufám, že vysypáním hnoje u Strakovky končí doba neškodných úsměvů a bestie začne pořádně kousat. Je potřeba si vzít naši zemi zpět a znovu nás dostat na vzestupnou trajektorii. Vrátit sem svobodu slova, spravedlnost pro všechny a vládu politiků, kteří vládnout umí, rozumí svým oborům a hlavně hájí naše národní zájmy...

Průměrný počet slepic: 4.8 (37 hlasů)

byl Ben Ešedův zločin a má na rukou krev Čechů za Heydrichiády. Ben Ešeda si v Británii zlepšil svoji pozici odstraněním Heydricha, který měl stejně jet do Francie udělat pořádek.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

Tak už víme, co by se mělo. Ale chybí návod - jak na to? Přiznávám se, já to neví, jinak bych konal.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Otevřený dopis předsedovi vlády Slovenské republiky Robertovi Ficovi - PŘIPOJTE SVŮJ PODPIS I VY!

Že Fialova vláda předvádí jeden trapný lapsus za druhým a že poškozuje naši zem každým svým krokem, to už je naprostá notorieta známá každému, kdo v České republice žije.

Ale musím se přiznat, že už dlouho mě nic tak nenadzvedlo jako zásadní narušení našich vztahů se Slovenskem, jež bych se i přesto, že nerad sahám k silným slovům, nebál označit přívlastkem idiotské.

Poškodit bratrské pouto, jež nás desítky let pojí, kvůli rozdílnému pohledu na situaci v Ukrajině, může jedině krajně neobratný politik, kterým Petr Fiala zcela bezesporu je.

V této souvislosti mě napadl jeden bonmot - tedy, že politiky dělíme na státníky, odpovědné politiky, neodpovědné politiky, hlupáky, pak není dlouho dlouho nic a pak je Fiala.

Sejít se hned následně s progresivistickou loutkou George Sorose Michalem Šimečkou, to už je zcela grandiózní faux-pas.

V diplomacii totiž platí nepsané pravidlo, že se politici jednoho státu nepletou do vnitřní politiky státu druhého. Petr Fiala tuto čáru překročil o několik kilometrů.

Ale když už se tedy může Fiala paktovat se slovenským opozičním politikem, tak to zase otvírá prostor panu Ficovi, aby on navštívil demonstraci opozičních politiků v naší zemi, že?

Proto jsme se za stranu PRO rozhodli sepsat otevřený dopis předsedovi vlády SR Robert Fico, v němž se kategoricky distancujeme od postoje Petra Fialy a současně jej zdvořile zveme k vystoupení na naší demonstraci.

Je nám známo, že pan premiér Fico patří naopak do politické kategorie státníků, a proto nejspíše Fialovi stejnou mincí neoplatí, nicméně pokud by jej vyzval dostatek občanů České republiky, kteří by mu vyjádřili podporu, tak by se to třeba povést mohlo.

Proto jsme pro pana Fica sepsali otevřený dopis a rádi bychom vyzvali vás všechny, kdo s jeho zněním souhlasí k tomu, aby pod něj připojili svůj podpis na našem webu. S tím, že bychom jej příští týden odeslali na Slovensko.

Odkaz na web naší strany, kde můžete svůj podpis připojit naleznete v prvním komentáři pod tímto příspěvkem.

P.S.: Když se někdo při minulých demonstracích podivoval nad tím, proč jsem vyzýval účastníky, aby si s sebou vzali i slovenské vlajky, tak myslím, že nyní dostává tento krok ještě zcela nový význam. Takže prosím přineste i slovenské vlajky! A samozřejmě si dáme i slovenskou hymnu.

Ukážeme vše, že občané naší země si Fica váží a že kdyby tady zítra vstoupil do voleb, tak Fialu porazí o 10 koňských délek!

Česká republika a Slovensko patří k sobě! A my nesmíme dovolit, aby nás ty aspenské loutky rozdělily!

Proto se na naší demonstraci postavíme nejen za Českou republiku a za mír, nýbrž též za česko-slovenské vztahy.

My si totiž vážíme Fica i našich slovenských bratrů a Slovensko je pro nás daleko bližší partner než nacionalisticky vychýlená Ukrajina.

Pokud s tímto naším postojem souhlasíte, pak prosím neváhejte připojit pod náš otevřený dopis i váš podpis.

Věřím, že si Robert Fico naši podporu zaslouží.

EDIT: Děkuji za maximální sdílení tohoto příspěvku - aby se dostal k co největšímu počtu našich obyvatel!

https://stranapro.cz/otevreny-dopis-predsedovi-vlady.../

Průměrný počet slepic: 4.8 (84 hlasů)
Trvalý odkaz

Tucker Carlson (video):  svět je nyní blíže k jaderné válce než kdykoli v historii, blíže než během kubánské krize.

Proč je válka s Ruskem to nejdůležitější?

Tucker Carlson okomentoval situaci mezi Amerikou a Ruskem.

43 sekundové video s českými titulky zde: https://t.me/neCT24/51878

Průměrný počet slepic: 4.6 (39 hlasů)

Prezident Putin si vyžádal prohlášení německé vlády k přípravě útoku na Rusko. Termín pro vysvětlení vyprší v pondělí ve 12 hodin.. Pokud Německo tomuto požadavku nevyhoví bude Rusko nuceno podniknout další kroky.
 
Byla odposlechnuta porada německých generálů, kteří plánovali útok německé rakety Taurus (která může nést i jadernou hlavici) na ruské vnitrozemí. Raketa měla být odstartována z Ukrajiny, ale řízení rakety měli provádět experti z německé Luftwafe. V organizování celé akce patrně hrála klíčovou roli Victorie Nulandová (viz fotka níže), náměstkyně amerického ministra zahraničí Blinkena. Ta již byla ze své funkce odvolána  5. března. Zdá se, že celá akce měla probíhat za zády německého kancléře Olafa Scholzeho. Účast Německa v akci měla být utajena, bylo by to vydáváno za ukrajinskou akci. Rusko to považuje za německý válečný akt. K akci patrně nedošlo jen proto, že ruská strana včas své odposlechy zveřejnila.
Patrně v nejbližších dnech zaznamenáme velké zemětřesení i v Německu, tedy v lepším případě... Horší případ nechci domýšlet!
Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

Však právě proto Scholz zabrzdil, aby to neměl na triku, stejně jako to udělala Merklovka s Minskými dohodami - raději to bonzla, aby za tu lhářku nebyla jen ona za Němce. Už předtím Putin pohrozil, že vypoví smlouvu o vypořádání s Německem a bude to mít pro ně nepříjemné následky, pokud se budou účastnit vojenských akcí proti Rusku. A já s tím naprosto souhlasím - od Němců nikdy nevzešlo nic dobrého.

Průměrný počet slepic: 4.7 (32 hlasů)

Tolik vlastizrádce Rakušan schválil, že zaplatíme za každého migranta, kterého nechceme, potvrdil známý český právník

9. března 2024   Radio Universum/PL

----------------------------------------------------------------------------------------

Nutela a ODS kradou

Fialův známý protáčel peníze mezi Prahou a Bruselem. Pak se ukázalo, že peníze odcházely z Bruselu do Česka a skončily v institutu Petra Fialy. Náš premiér si z nich zaplatil Kampaň. Neznámému bruselskému institutu přišly v jeden jediný den stejné částky od tří různých společností z ČR. Za všemi těmito společnostmi stojí jistý Kamil Barbucha, pardon, Barbouch. Tento člověk použil celkem šest firem, aby obešel limit na dary pro politické instituce, který jasně stanovila EU. Firmy spojené s Barbouchem vysály stovky milionů z tajných služeb na projektu kybernetické ochrany.... https://cz24.news/nutela-a-ods-kradou/

9. března 2024 👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

Jak dokáže politika vyhnat z pěkné holky všechny ženské rysy. Co víc, v té tváři se snad nedá najít ani lidství, je to výraz nějakého humanoida, umělého monstra. Neukazovat malým dětem, mohly by mít děsivé sny.

Průměrný počet slepic: 5 (42 hlasů)

měla ženské rysy. Dnes má rysy staré krysy.

Průměrný počet slepic: 4.9 (38 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Zauber :-))

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

já se vždycky na ty tvoje rýmovaný fórky těším. Ale dnes jsi v extra kondici! Chechtal jsem se docela dlouho...
Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Ale nalejme si čistého vína, asi je to trošku tvrdší než je vhodné. Ale s tou jedinou a navíc správnou mírou mám často problém.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)