Ještě že máme Zachračenka

Autor

"Na Donbase vyhlásili stát Malorusko", povídal mi před dvěma dny tchán.  Říkal to tónem jako kdyby právě povstali noví bojovníci, země se otevřela a nastala ta pravá Apokalypsa. Prý to bylo ve všech rádiích i na internetu. Což o to, na internetu je lecjaká hovadina, ale když už o tom melou i na Českém rozhlase... To se pak leckdo vyděsí. Veřejnoprávní médium přece nikdy nelže. 

A fakt že jo. Najednou byly Donbasu zase jednou plné noviny, hromada komentátorů (i těch seriózních) se k tématu vyjadřovala, většinou to vypadalo tak, že se vzápětí rozjedou donbasské (tedy Putinovy) tanky a zaútočí na Kyjev. Našli se další, kteří se těm donbaským povstalcům vysmívali, zkrátka každý blbec s notebookem v téhle zemi měl pár hodin co dělat. 

Já mezitím sbíral meruňky. Letos se slušně urodilo a vlastně neznám víc křesťanskou plodinu. Pokud chcete vyrobit nějakou kořalku musíte na kolena a sbírat přezrálé plody pod stromy. Na Zacharčenka jsem neměl čas, všechno šlo jedním uchem dovnitř a druhým ven. Dneska jsem naplnil poslední hobok a vyzbylo mi chvíli času. Na toho Zacharčenka jsem se podíval. 

To si tak jednoho odpoledne pustil donbaský jenerál pusu na špacír a povídal, co mu slina na jazyk přinesla, akorát dneska říkáte skoro všechno na kameru. Informace na úrovni hospodských řečí. Nic víc. 

Ale ještě že toho Zachračenka máme. Je okurková sezóna, nic se neděje, tedy kromě toho, že se Trump asi nějak domluvil s Putinem, ale nikomu o tom nechtějí nic říct.  Ani CNN ne. Do toho nám džihád prohrává s Sýrii, z Mosulu přichází stále více fotek ala bombardované Drážďany, Mama Merkel v Hamburku div neseděla na klíně čínskému prezidentovi (tomu zlýmu s tím brutálním režimem, co nás vleče na východ). Ukrajina nedostala svoji cestovní mapu přijetí do unie a nedostala žádný prachy na válku. Chudák ovčan by se mohl začít ptát, jestli někde něco není špatně. Ivan Gabal, Laudát a Langšádlová asi mají dovolenou, no ještě že na tom  Donbase máme nějakého arcilotra, co se občas po stakanu vodky odváže.

Nebýt Zachračenka, musela by to zachránit paní Romancovová a její ministerstvo pravdy. Poslední linie obrany byla málem prolomena. 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Ono se i přes "okurky" urodilo, ne že ne! Ještě, než to vůbec začalo, rozpadla se koalice lidovců a starostů :-))

Zatím bez slepic