Kde jsou ty barely?

Autor
Štítky

Třeba je mezi čtenářinějaký chemik, který by nám to osvětlil. Ptám se zcela polopatě... Terezka Májová přišla s tím, že chemický útok spáchal Asad, protože jeho vrtulníky shodily barelové bomby s chlórem. 

Já vlastně nevím, v jaké podobě se takový plynový granát vyskytuje... Je tam ten chlór stlačený, jako to dělali Němci za první světové u Ypres? Tehdy otevřeli šest tisíc lahví s chlórem, kterého bylo 180 tun.  Jedovatý mrak zasáhl zhruba patnáctikilometrový úsek. Vychází mi z toho, že jedna lahev s chlórem dokáže zamořit pruh tři metry široký a pokud budete stát takovému mraku v cestě, tak vás může zabít. Do jedné lahve se pak vešlo 30kg chlóru. Při použití chlóru jako bojového plynu potřebujete deset kilo chlóru na jeden metr fronty, aby to mělo smysl. A to ještě dost vojáků přežilo prostě tak, že si lehli, hodili si přes hlavu svůj vojenský plášť a dýchali u země. 

Technologie pokročila, řekl bych, že se chlór vyskytuje v nějaké sloučenině a po dopadu takové munice na zem dojde k reakci a látka se dostane ven. Přesto platí, že na třicet kilo chlóru potřebujete minimálně třicetikilový granát, ale spíš o dost více. Kolik takové munice unese vrtulník? Tunu? Někde na ulici rozptýlíte tunu chlóru a čekáte... Co se asi tak stane? V barácích celkem nic. Možná někde u země, ve sklepích. Stačí trocha větru a chlór je v tahu. Navíc je vidět. Je žlutozelený. 

Nemohl by nám to někdo vysvětlit? Jak vypadá dnešní moderní chemická munice s chórem? Kolik se toho do takového granátu vejde? Jak moc je to nebezpečné a na jaké ploše?

A hlavně... kde jsou sakra ty barely? Ty se vypařily? Nafotit mrtvoly, to se podařilo, ale udělat fotku barelu nebo nějakého prasklého plynového granátu, to ne?  Nebo někde existuje povstalecké video, kde můžeme vidět zbytky po chemické munici? To bych považoval za důkaz... Ne za důkaz Asadovy viny, ale za důkaz, že tam vůbec k nějakému vojenskému plynovému útoku došlo. Pokud takové video existuje, uvítám na něj odkaz. Kdyby někdo chtěl udělat článek o chemické munici, s radostí mu ho otisknu. 

Terezka Májová je si možná jistá a s ní i ten její poskok Johnson, ale tady na Kydech bychom ještě rádi přemýšleli vlastní hlavou. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Myslím, že nějakou bombu nafotili (spadla prý skrz střechu do postele).
Jinak mi to nedalo a vzpomněl jsem si na přelom krásných devadesátek a nulek, když jsem studoval v Ústí a byl vystaven mnohým z útoků:
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/dalsi-havarijni-unik-chloru-…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

než vám, vidláku, nějaký zdejší chemik či vojcl něco pošle, myslím, že tohle vystihuje celou zápletku:

"Slováci vyrobí svojí první atomovou bombu a chtějí jí vyzkoušet. Rozhodnou se, že jí shodí na USA. Tak se určitě dozvědí, či byla v pořádku anebo ne. Vystřelí ji, čekají den dva a nic. Tak rychle smontují druhou s cílem Washington. Opět se nic neděje. Zoufalí, že se jim zřejmě nepodařila, tak pošlou třetí a opět na USA. Uběhnou tři dny a pořád se nic neděje. A tak prezident Gasparovic zavolá Bushovi a ptá se ho: "Co je George, proč neodpovídáte?" "Fuck you Ivan! Jen počkej až vás najdeme na mapě!"..."

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Včera někdo velmi vtipně komentoval video s holčičkou, "zasaženou chlórem" - vypráví, jak padla bomba, ale nevybuchla, jenom udělala šššš pak si šli lehnout a vzbudila je letadla a oni cítili "pach krve". Holčička skoro rozesmátá, stále se dívala na nápovědu. Já se jenom bojím, co slavná "komise OPCW" najde v Dúmá, je dobré si připomenout, že ústav byl odměněn cenou míru /myslím, že Nobel/ za úspěšnou likvidaci chemického programu v Sýrii.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Teď jsem vás tady všechny odhalil. Furt chcete jenom něco vážit a přepočítávat a uvažovat logicky a číst s porozuměním!!!
Hovada a stádo nevzdělaných hňupů jste, abyste věděli.
Kdo to kdy viděl, dovolit si uvažovat, hloubat a pochybovat o jedině pravdivých slovech soudružky Májovky?
Úplně každému je přece jasné, že kontejnery s kazetovou municí už ukradli z místa činu soudruzi z ruské armády.
Nejdřív to naházeli z vrtulníků umírněným opozičním soudruhům pod nohy a pak, když už je všechny otrávili, poslali úklidovou četu, ruské nezaměstnané soudruhy, kterým slíbili navýšení dávek v nezaměstnanosti, pokud dobře zametou ulice a otevřená prostranství, posekají trávu v parcích, vyhřebelcují všechny kozy v okolí, srovnají jejich bobky na hnůj podle velikosti a vyvětrají všechny sklepy.
Nu, a výsledek se dostavil. Ani Sherlock Holmes se nechytá na důkazy. Tomu říkám pravá německá - ehm, pardon - ruská důkladnost.

Zatím bez slepic

Pane Targus.
Já bych se podíval do kovošrotu.
Nebo to jsou barely ekologické,že se likvidují sami.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy jste na to kápl!
V Gútě mají stejná děcka - zmetky, jako já. Ten můj malý (už má přes metr sedmdesát, dacan jeden) smeták sebere všechno, co je z kovu a není přinýtované a přivařené, a odtáhne to do šrotu!!! A onehdá sbalil své ségře, která se učila na státnice, pod záminkou pomoci s úklidem všechna skripta, sešity a poznámky z praxí a prodal to po 0,80 Kč za kilo dřív, než se stihla zamést chodník před barákem.
Je to jasné, bomby ukradli puboši a důkazy je potřeba hledat v místních sběrnách kovošrotu.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

to házeli v igelitovejch pytlíkách, jako my kdysi vodu ze školních oken, a pytlíků se tam bude válet hromady, to nebude nikomu nápadný.

Zatím bez slepic

Jsem to ale trouba, mělo mě to napadnout první!! Perfektní vysvětlení, tak nad čím všichni pořád bádají?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak demonstrace proti tomu, aby naše vláda halasně schvalovala vojenskou agresi skutečně je, a sice zítra od 17 hodin na Václavském. Zvoucí plakát obsahuje hesla, se kterými musí souhlasit úplně každý člověk, který není magor. Jenže moc lidí tam asi nebude, protože organizátory jsou mimo několika levicových sdružení kolem pí Švihlíkové (té držím palce) také KSČM, takže kdo to podpoříte, tak tím také podpoříte síly, které nejspíš Vidlákovi to jeho vidlácké hospodářstvíčko seberou, až se dostanou k moci. Ach jo. Nikdo jinej nemá koule se ozvat.

Zatím bez slepic

Svolávání takové demonstrace ve středu,je jen pro několik Pražáků.
Proč to neudělat na 1.máje,nebo 8.máje,kdy lze vlastně vyjádřit odpor proti válce a tím připomenou tu minulou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Se všemi plyny je potíž. Když se stlačí, aby jich bylo dostatečné množství na jednom místě, je potřeba na jejich uchovávání speciální tlaková nádoba. Typicky láhev s kyslíkem/acetylénem, nebo láhev s propan-butanem, nebo dusík. U toho chlóru jak popsal Vidlák - také v tlakové láhvi.
Pak by ovšem v Dhumě musely být viditelné hromady a hromady tlakových lahví.
Nacpat jakýkoliv plyn do barelu, tedy sudu po našem, tak zase buď to musí být nějaký silnostěnný sud - tlaková nádoba, typicky něco jako boiler.
Nacpat do normálního sudu chlor, nebo jiný plyn, efektivita bude nízká, protože přetlak bude tak maximálně 1-2 atmosféry (a to jsem hodně optimistický), tedy relativně malé množství (běžná plynová bomba má tlak odhaduji asi 100-150 atm). Takže nacpat plynný chlór do barelů, muselo by jich být po okolí ještě asi tak 100x víc než tlakových bomb.
No a teď k těm sloučeninám. Cokoliv bude mít menší účinnost.
Nejbližší chlóru je chlorovodík, HCl, kyselina chlorovodíková. Jako plyn poněkud účinnější než chlor, ale taky nic moc. Rozpuštěný ve vodě tvoří roztok o koncentraci maximálně 38 %, tedy 2,5x méně než samotný plyn. Těkavost sice dobrá na to, když si člověk doma čichne k záchodu, do kterého nalil kyselinu solnou (tedy HCl), ale z vojenského hlediska na nic, musel by být člověk zasažen na kůži, pak by ho to mohlo poleptat.
Samozřejmě lze poměrně snadno vyrobit látku zvanou fosgen. Tam už je jedovatost mnohem vyšší a lze ho použít v kapalném stavu (Němci za 1. světové války u Verdunu použili v granátech).
Ale všichni tvrdí, že to byl chlór...
No a pak máme látky typu "chlórové vápno" a "Savo". Tím by se sice nějaký sud dal naplnit, ale umí si někdo představit, jak dělá Savo "Ssss sss..."?
No a spojení "barelové bomby" - podle Security magazínu je to sud s trinitrotoulenem (nebo jinou výbušninou), naftou a kovovými úlomky. Protože se jedná o zbraň nepřesnou, která by mohla zabít mnoho lidí, tak je tento druh bomb zakázané. Zatímco ty krásné, chytré a přesné rakety nezabijí nikoho, tak ty jsou povoleny.
Tak doufám, že jsem teď do problematiky vnesl trochu toho zmatku :-)

Zatím bez slepic

jsem chtěl napsat totéž, když mne vyrušila protivná pošťačka. Takže nyní jsem zde kvůli vám za blbce, neschopu a netáhlo a mám zkaženou neděli už od úterka.

Jinak bych si dovolil upřesnit jen technickou maličkost. Klasická nádrž z obyč plechu, jako je barel - neboli válcová nádoba o objemu 160 - 200 l, vydrží úplně v klidu až 8 atmosfér - OVŠEM bez jakékoli záruky, že vám to nepraskne a nevyprskne do ksichtu. Osobně vyzkoušeno a používáno. K čemu, to tu raději nebudu popisovat. Možná ještě dnes by na mě přišli z IBP.
Pochopitelně velmi záleží, jak jsou provedeny spoje, a zda a jaké má takový soudeček obruče.
Další malý problém - pokud použijete takový tlak, dojde k nevratné deformaci, barel se nafoukne.
A tudíž na sebe upozorní svou změnou tvaru obou vík.
A tudíž je lehce dohledatelný.

A samozřejmě jedna věc je do takového barelu chlór nacpat, druhá věc je umět takto natlakovaný barel BEZPEČNĚ uzavřít a v cíli jej pak EFEKTIVNĚ otevřít. Tedy otevřít tak, aby pracně natlakovaný a dovezený chlór nebyl rozprášen do mizerné koncentrace případnou explozí, protože jinak si otevření sudu v davu potenciálních nepřátel neumím moc představit. Pokud by měl chlór fičet ven nějakou trapnou dírkou, moc škody by nenadělal, páč by stihli utéct i váleční invalidé bez nohou.

Shrnutí:
Mám-li tedy urazit všechny kolem, když jsem v titulku pohaněl i vás, Terča z Inglendu MELE HOVNA.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vzal jsem si na pomoc internet. Chlor se se dá jednoduše zkapalňovat, z 1 litru (1,5 kg) se uvolní 450 litrů plynu. Tlaková láhev pro uskladnění musí vydržet 22 atm, to bych chtěl vidět ten barel. Tohoto tlaku dosáhne zkapalněný chlor již při 68°C. Kdyby jim naplnili barel, tak se uvolní 90000 litrů plynu. Podle vidlákových propočtů to představuje 20 m fronty, ale silně teoreticky, protože by chvilku trvalo než se kaplina odpaří na plynnou složku.

Zatím bez slepic

pokud mne paměť neklame, chlór se zkapalňuje hluboko pod bodem mrazu. Střelím odpasu - někde kolem stovky.
Musíte velmi dobře chladit. Jinak máte pořád jen horký hrnec plný páry, ovšem chlórové.

Zatím bez slepic

Podle internetu je to -34°C. Problémem je nádoba. Abych to přiblížil, tak jsem hledal, jaký povolený tlak v obyčejné propanbutanové láhvi, kterou každý zná. Tato láhev má max. tlak 0,8 Mpa, přibližně 8 atm, přesně 7,8 atm. Když si představíte jak vypadá láhev na plyn a 200 l barel na pohonné hmoty, tak si nedovedu představit, že by tam někdo dával stlačený chlor.

Zatím bez slepic

většina z nás tady na hnojníku. To jest hloupý, starý, škaredý. I když je vám třeba dvacet.
Kdybyste byl vzdělán pomocí Koránu a věděl, že vám fandí Alláh nonstop případně založil nějakou přílbovou neziskovku, ihned byste omládl a vaše mysl by byla plna invence, i kdyby vám bylo devadesát. Tady je vidět, jak jste zcela promarnil život.
PRVNÍ CHYBA
Jak jsem psal výše, starší barely na ropné látky vydržely v poho a bezpečně 8 atm. aniž by se projevil jakýkoli únik kapalin. Na víc jsem to nezkoušel, páč kompresory na šachtě sice víc dávaly, ale já neměl vercajk, abych se dostal před redukční ventily, a hlavně štajgr neměl vůbec tyhlety rozhledy - všeobecné, nebo jak se tomu říkalo, a rozlet ducha a tak podobně, furt se jen staral, abychom se nerozletěli my, až to flákne. A nezajímalo ho, blbce jednoho přízemního, nic jiného než výplata a nakopané uhlí. Strašný člověk.
A DRUHÁ CHYBA
Jste úplně jak ten štajgr. Bez fantazie a furt čumíte, co je povolené a jestli se to smí. A furt byste jen něco četl a študoval. Takové drobnosti soudruzi z IS neřeší, takže vy se nemůžete ani zdálky přiblížit jejich myšlení, a furt se jen divíte, co všechno ti kluci opálení dokážou.

Zatím bez slepic

Ano rád čtu, protože rád jezdím vlakem, tak čtu. Svou fantazii ovšem zaměřuji jiným směrem, protože vlakem jezdí i ta krásnější polovina lidstva, jaro začalo a pohled na tu druhou polovinu je prostě nádherný. Jelikož Vám vzdělancům dle Koránu je odepřen pohled na tu krásnější část světa, tak vymýšlíte různé samostříly a vrhače, nad kterými by husitská vojska stála v němém úžasu, protože pro ně bylo vrcholem chemické války metání mršin a vlastních výkalů za hradby hradů pomocí praků a katapultů.
Děkuji za rozšíření duševních obzorů, protože barel jsem opravdu nikdy netlakoval a typoval bych ho tak na 10 Atm, než by povolil v v některém spoji a pokud by to nebylo ve spoji, tak by pravděpodobně vyletělo těsnění pod zátkou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Od Macka
Nechápu, jak může být diktátor Asad tak nedovtipný a překážet nastolení demokracie a prosperity ve své zemi, když má před očima tak zářné příklady jako je Irák, Afganistán, Libye…

Pokrok se ovšem zastavit nedá: dnes lze vyhodit raketami do povětří továrnu na výrobu chemických zbraní bez zamoření okolí a ztrát na životech. To by za mého mládí rozhodně nešlo…

Zatím bez slepic

Asad je škaredý, starý a hloupý.
A bydlí na českém a anglickém venkově, volil Brexit i Zemana naráz a chybí mu vzdělání. Ne takové to pitomé, jako že je doopravdovský doktor, to se nepočítá.
Kdyby byl absolventem našeho mladého, moderního a chytrého školství, bylo by mu jasné hned, kde dělá chybu.
Ale takhle za něj musejí trpět Syřané z celé Afriky, Iráku, Afghanistánu a mnoha dalších nevinných zemí.

Zatím bez slepic

Targusi,
je především smutné, že zubař Macek nechápe zubaře Asada!
Definitivní důkaz nepřekonatelného civilizačního neporozumění i mezi osobami vzdělanostně blízkými.

Věřím, že se Macek poučí a co nejdříve přestoupí k islámu!

Zatím bez slepic

Jen maličkost - Asad je oftalmolog.

Zatím bez slepic

In reply to by Silas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ať je po vašom !

Nehodlám kvůlivá sedmi až deseti cenťákům operačního prostoru oftalmologa a stomatologa gůglit!
Nabízím remízu:
Není náhodou Asad odborník na choroby nosních dutin, nacházejících se mezi dutinou ústní a očními důlky?
- A pokud ne, nemohl by se v zájmu smíření nás dvou rekvalifikovat na lékařské fakultě Univerzity Karlovy?
Zkusím to prosadit přes styčnou důstojnici Terezu Spencerovou.

Zatím bez slepic

In reply to by Silas (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsou přece jen maličký kousek vedle ne? Tak co jako?
A vůbec jak to že neznáte ono proslulé "oko za oko, zub za zub? Vždyť to je jasné! Jestli mění oči nebo zuby, nic se nemění, ne?
Chlape, jak vy chcete budovat s takovým šťouravým myšlením Socialistickou vlast? Vlastně co to kecám - prosperující a sjednocenou Německou unii?

Zatím bez slepic

Jakožto několika očními vadami postižený jedinec s celkem zdravým chrupem nemohu připustit, že na tom nezáleží :-).
BTW, při ověřování Asdadovy specializace jsem nerazil na zajímavost:
http://www.clinic-samer.cz/cz/
Že by někdo z přízně? Podle jména by to mohl být Syřan... Možná mejí medicínu v rodině a tedy nelze vyloučit, že existuje i stomatolog Asad.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A nedůvěřivý Američan Erich Best:

Trump & Mayová, Zeman & Babiš
16. 04. 2018 - EB

"Nemusíte být komunisty, fanoušky Tomia Okamury, Miloše Zemana ani Vladimira Putina, abyste se zarazili nad západními vysvětleními kauzy Skripal a útoku ve městě Dúmá. Pokud dosahoval jed použitý k otravě Sergeje a Julije Skripalových „vysoké čistoty,” jak je možné, že se zotavují tak rychle? Pokud spojenci zaútočili na údajný sklad chemických zbraní nedaleko Homsu, proč panuje tak málo obav z možného úniku sarinu a dalších nebezpečných plynů? V obou případech to vypadá, že byly překonány přírodní zákony. Vysvětlení by mělo být jasnější, a to i v případě, že jsou cesty k těmto vědeckým zázrakům natolik tajné, že o nich veřejnost nemůže být informována. Širokou veřejnost ale lepší vysvětlení příliš nezajímá. Většina lidí přijímá, co jim jejich vůdci říkají. Pokud vyjadřuje pár škarohlídů nespokojenost, proč by to představitele Spojených států, Velké Británie a Francie mělo zajímat? V tomto smyslu Donald Trump a Theresa Mayová připomínají Miloše Zemana a Andreje Babiše, které nezajímá, co říká pár protestantů v ulicích."

Zatím bez slepic

Pche, prirodni zakony byly prekonany uz padem dvojcat.

Takhle pada betonova budova podle prirodnich zakonu

https://www.independent.co.uk/news/world/europe/denmark-silo-tower-vide…

Jak padala dvojcata vime vsichni. Divim se, ze to silo nenacpali kancelarskym papirem a nepraskli do nej Cesnou. Silo by se uhledne zhroutilo do zakladu

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Experti a putinologové jsou viditelně zmatení:

Podle regulerních politologických příruček je povinností na idiotskou akci tří demokratických králů Západu odpovědět rovněž idiotsky, to jest symetricky idiotským protiútokem.

Pokud k tomu nedošlo, pak je několik možností.
1) Putin je výrazně slabší než USA+Británie+Francie - což se neustále tvrdí. Ale to Putin odmítá to při konfrontaci definitivně dokázat s odůvodněním, že by se tím mohla rozpoutat třetí světová a zahynout jedna, maximálně sedm miliard lidí (což by ovšem byla přiměřená daň za celosvětové vítězství demokracie).

2) Putin je výrazně silnější než výšezmínění demokratičtí tři králové, protože má v záloze nějaký chytrý nápad či nějakou chytrou zbraň a proradně se snaží neodkrýt karty, protože se ve své zbabělosti bojí, že by v následné válce zahynulo sedm miliard lidí - a tím pádem na zmrzlé radioaktivní globální pustině s konečnou platností zvítězily SOUČASNÉ(!) euroamerické hovnoty.

(Existuje ještě třetí teoretická možnost - že totiž Putin není idiot. Tato myšlenka je ovšem natolik zrádná a proruská, že se od ní ve vlastním zájmu co nejrozhodněji distancuji!)
****
Jinak též
http://literarky.cz/politika/svet/26104-zkoumane-monosti-ruska

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Co se opakuje není náhoda říkávala moje moudrá babička. Vzpomenul jsem si na
to, když jsem četl níže uvedený článek:

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Vykonstruovany-vylhany-…

Pikantní není až tak název a obsah článku, ale datum zveřejnění. Byl zveřejněn 18.4.2017.
Tedy přesně před rokem. Kdybych si nevšiml data, tak si myslím, že je reakci na současnost.
Zajímavé je i porovnaní situace a reakce Trumpa tehdy a dnes. Již to někdo napsal.
"Čurají nám nám na lopatky! " a mají nás za blbce bez paměti a schopnosti myslet.

Zatím bez slepic

taky ne......koukněte: http://neviditelnypes.lidovky.cz/blizky-vychod-asad-neni-pitomy-dzu-/p_…
Uveřejněno 23. března.
Je to dlouhý, takže - nejzajímavější pasáž začíná odstavcem Chemický útok jako dar od Alláha.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

http://blog.aktualne.cz/blogy/vaclav-horejsi.php?itemid=31487
Článek nic moc, zajímavá diskuze.

Doporučuji všimnout si hlavně Pepy Řepy (t.č. Joe diskus) a Damůzy, jako obvykle jedovaté a ostré (je to také vysokoškolská pedagožka, s Hořejším se zná) .

Musím se přiznat, že Hořejšímu jsem občas fandil. Je to upřímný křesťan a sluníčkář, (Stejně jako já, akorát že já jsem navíc t.č. katolický atheista. To je totiž to nejlepší, co mohu pro Jehovu udělat, když na něj nechci bejt sprostej.)

Co se týče sluníčkářství pak upřímně přeju křesťanům i muslimům všech mnoha set odstínů, aby alespoň část z nich přežila vzájemné pečlivě plánované vyvražďování.

A pokud to někteří přežijí, aby se v závěru nespojili za účelem vyvraždění nevěřících či alternativně věřících v něco jiného než trojjediného "Boha Knihy".

Zatím bez slepic

mi velmi nepříjemně připomínají někdejší svazáky, a ti zase mým prarodičům velmi nepříjemně připomínali hitlerjugend.
A jak víme z historie, ti naopak přežijí vždycky. Tedy, pokud je neženou rovnou na frontu - ale víte, jak to myslím. Ten muštr je neuvěřitelnej držák.

Zatím bez slepic

oni jsou svazáci. Někteří placení, někteří z blbosti. Kohout by z nich měl radost.

Zatím bez slepic

ale šátečky jim chybějí! Všichni svazáci musej mít šátečky - homo solaris by měli mít žlutý.
Jak Kohout to nevím, on přece tak nějak prozřel, ale kolikrát si říkám, že by lidi měli znovu číst Žert......svazáci ovšem raději ne, to by se ještě mohli inspirovat.

Zatím bez slepic

In reply to by Lupi (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pavel Kohout, vzor všech svazáckých propagandistů z padesátých a svazák s byť obráceným znaménkem i dnes.

Výňatek z dnešního článku p. Vlka na Nev. psu:
"Pavka, jak se mu tehdy říkalo, se pak snažil napravit hříchy mládí. Ale krev není voda. A přesvědčení je přesvědčení. O tom, že já mám pravdu. A tak v týdeníku Echo č.15 / 2018 v článku „Dopis na Hrad, Otevřený dopis spisovatele Pavla Kohouta presidentu republiky“ (část V) sdělil Milošovi (jak jej oslovuje), ale i nám zázračnou a osvobozující myšlenku v době, kdy opět bojuje Zlo proti Dobru. Akorát, že teď to má Mistr nějak obrácené o 1800. Zde je několik hlavních myšlenek dopisu:
Shodná rozhodnutí českých orgánů (předání Nikulina do USA) přeťala sílící pokusy zmást další pokolení nevědomých kohoutků zařazením Ruska na civilizační úroveň demokratického Západu.
Často (píše Kohout Zemanovi) opakuješ, že smíš úkolovat naše tajné služby. Je to pak Tvoje povinnost, abys jim přikázal zjistit, v jakém poměru stojí propagandistické aktivity Ruska k ovlivňování české společnosti a srovnatelná činnost USA. Troufám si tvrdit, že závěrečná zpráva potvrdí mimořádné vměšování proruských organizací do našeho života při takřka nulovém západních."

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

to právě dočetla - takže neprozřel, jenom prostě a jednoduše otočil.
To mně hlava nebere, tohleto. Dokud bylo Rusko SSSR ve své nejpříšernější a nejodpornější podobě, tak ho bezmezně miloval a adoroval, co se z něj stala relativně normální země, tak je fuj?
Leda by pan Kohout prostě k životu potřeboval kapku toho šílenství a nenormality.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tady je snad možno skouknout požadovaný barel :
- foto (printscreen z YT) : http://img24.cz/images/55554013470428618974.png
- a samotné video z YT : https://www.youtube.com/watch?v=9JmAOWmkFvk
(tady je ještě jednovideo , tatáž postel ... : https://www.youtube.com/watch?v=sCZA3thrjew )
Celé jsem to viděl i někde jinde - i s fotkami, kde bylo poukazováno na uzavřený ventil té "tlakovky" + další teorie o tom, proč to takto nemohlo fungovat.
Byl to (samozřejmě tzv. konspirační :-) ) web v češtině, ale teď už to bohužel nemůžu najít, i když prolézám "gúglí" historii ... bohužel.
Tak snad to pro ilustraci postačí.
PS : Arabsky (a vlastně ani anglicky) neumím ...

Zatím bez slepic

díru to stropu to udělá a pak něžně ulehne do postýlky
Targusi vím .... jsem starý hloupý a ošklivý a bez fantazie...

Zatím bez slepic

IT,
vidím, že jste estét!
Mně se líbí, že po mnoha letech vyvinuli Sadatovi špíčkoví vědci ve výzkomném ústavu normalizovanou evropskou plynovou láhev na chlor, dokonce podle normy natřenou nažluto (označení chloru podle normy EU) !

Holt přišli na to, že se chlor v těchto bombách používá ke chlorování vody ve všech tamních vodárnách.

Pak si najali jednoho penzistu v garáži, vybaveného pilkou na železo, nůžkami na plech a svářečkou a vrtačkou, který jim tuto "bombu" za dvě-tři hoďky opatřil plechovými křidélky a sesmrknul

Díru do stropu si museli beranidlem udělat sami, stejně jako opatrně uložit vymazlenou STANDARTNÍ plynovou bombu z vodárny , doplněnou o plechová křidélka, do postýlky.
Nedivím se, že odpovědí byly rakety za několik málo miliard dolarů!

Trump s makralonem a včelkou májou řádili oprávněně:
Kdyby takhle blbě zfušoval bombu učeň z postkomunistického oboru Opravář zemedelských strojů, jeho mistr řádí víc než trump.
Akorát by mu dal jen pár facek a poslal ho svařit novou a pořádnou a neposílal by na něj rakety a letadlové lodě.
(Ten vybombardovaný výzkumák a sklad chemických zbraní byla údajně sýrárna. Ještěže tam nevyrábějí licenční olomoucké syrečky, mohlo dojít k tragickému úniku nebezpečných výparů!)

Zatím bez slepic

tak musím Asada pokárat za provedení "mazla". To jetak když dáte doktůrkovi přes oči do ruky svářečku.
To bojovníci sjednocené Fronty aš-Šámíja jsou jinačí zámečníci: https://zpravy.idnes.cz/syrie-povstalci-podomacku-vyrobene-zbrane-f2s-/…

Zatím bez slepic

fyzikálními zákony.
No prostě bomba přišla na návštěvu, to je jedno jestli oknem nebo dveřmi, pohádala se s domácím a ze zlosti mu praštila do stropu. A bouchla, blbě, páč ji rozbolela hlava tak, že z toho dělala: "ššššššš...." a musela si lehnout.
Hergot, vám když se udělá šoufl, tak jdete na špacír? Ne! Taky si lehnete a čekáte, až bude líp. Tak co se tak debilně divíte?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

si také přisadil.
http://vasevec.parlamentnilisty.cz/komentare/kdyz-komedie-byla-kralem
Jen jeho závěr, že islamisti vyrobily podvrh, aby podvedli Západ je vadný.
Západ si podvrh objednal aby mohl odůvodnit svinstvo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

- Corbyn:
"Premiérka by se měla zodpovídat tomuto parlamentu, ne vrtochům amerického prezidenta".
Mayová:
- "Udeřím i znovu a (opět) bez parlamntu...Úder byl v britském národním zájmu."
viz Právo 17. dubna, str. 14
************************************
Nová redefinice globální demokracie:
O bytí a nebytí planety jsou demokraticky oprávněni rozhodovat výhradně tři idioti a zbylých sedmnáct miliard do svého osudu nemá co kecat. Výjimkou nejsou ani volení členové vlastních parlamentů.
To nebožtík (Také původně demokraticky zvolený!)Adolf Hitler se alespoň formálně radil s generály. Pilná včelka Májová to nepotřebuje, stačí zakvákání kačera donalda.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/polili-nas-vodou-a-postrikali-spre…
Druhý obrázek shora.
Kus trubky položený na díru v betonové desce má být chemický granát. Nebo to je onen Terčin barel shozený z vrtulníku?

Oni si opravdu myslí, že jsme banda naprostých idiotů s IQ houpacího koně. Hoďte na ty debily síť a pořádně utáhněte.

Zatím bez slepic