Kostely... Andreji... kostely!

Autor
Štítky

Minulý pátek jsme v diskusi krátce debatovali s Lacem na téma geometrického nárůstu počtu případů nákazy koronavirem. To jich bylo 1300 za den, přičemž o osm dní dřív to bylo zhruba 750 případů za den. Počet případů se každých osm dní zdvojnásobí.... Teď jsme o další týden dál a ejhle, počet případů se nám zase zdvojnásobil. Dokonce to začíná nabírat na fofru ještě trochu víc. 

Odpovídá to jarní zkušenosti - průměrný čas od nákazy po zaznamenání případu je týden. Teď se nám na testech hromadí ti, kteří to chytli někdy minulý víkend. 

Nechci machrovat, ale s Masterem jsme to neodhadli úplně špatně. Takže když dneska Vojtěch chodí a trousí moudra, že hrozí exponenciální růst a novináři to přetiskují jako naprostou novinku, kterou nikdo netušil, tak Kydy byly o týden napřed. Nu což, roušky už nosíme čtrnáct dní, zatím žádná známka zpomalení a za týden budeme mít opět dvojnásobek případů zhruba 4500 - 5000 denně. 

Brtníku, bude to už dostatečný argument, že povinné nošení roušek moc nefunguje?  Postačí ten týden? Nebo chcete čtrnáct dní? Ve skutečnosti nejvíc proti šíření pomáhal ten strach. Lidi fakt nikam nechodili, drželi si distanc, nepili navzájem z půllitrů, nepusinkovali se při každé příležitosti a s každým kýchnutím se dobrovolně uváděli do karantény. 

Teď jsou sice roušky povinné, ale nejde o to, co vláda nařídí, ale co lidi dodržují...  Musím proto konstatovat, že to nedodržuje skoro nikdo. Opět jsem jediný exot s rouškou a dodržuje se to jen v sámoškách. Pokud někam vstoupím s hadrem na hubě, teprve ji pracně hledají.... Máto to jinak? Dodržuje se to někde víc? 

Ale to není to hlavní - lidi se pořád scházejí, pořád chodí na pivo i na kafe, pořád je spousta akcí, kde se mohou nakazit a hojně toho využívají. Takže, bez ohledu na proklamace, bez ohledu na doporučení a bez ohledu na cokoliv, pěkně promořujeme. Vy starší, kteří jste koronavirem reálně ohrožení, vy z nás nezodpovědných mladších musíte být nadšení jak nikdo. 

Mimochodem... kolem pěti tisíc denních případů se dostaneme na hranu toho, co zvládnou hygienici zapisovat do statistik. Takže dejte tomu ještě týden a případy "už neporostou"... ne že by se lidi nenakazili, ale už to nikdo nezapíše. Pak už budeme jen sledovat, jak se plní nemocnice. 

I v další části předpovědi jsem měl pravdu... znepokojené "veřejné mínění" popoháněné médii si žádá akci. Ti stejní, kteří nechápali jarní opatření se teď diví, proč se něco nedělá. Ti, kteří mluvili o ztrátě svobody teď volají po zákazech a omezeních. Zbytečně... 

Na vládě se už dávno rozhodli, že se nic doopravdy dělat nebude, protože jakékoliv zavření ekonomiky by bylo už vražedné.  Možná už ani Andrej nevidí v koronaviru nějakou hrozbu.  Navíc koronavirus skvěle pomáhá důchodové reformě. Ve skutečnosti kromě hadru na hubě žádná opatření nejsou a ani ten náhubek nikdo moc neřeší. Mluvit o fašistické vládě, která nás omezuje není na místě... papír snese všechno a ve skutečnosti nikdo nijak omezení nejsme. 

Jen se někteří rozhodli chovat ohledupně a cosik dodržují, jiní se rozhodli demonstrativně chovat neodpovědně a té největší části populace je to úplně jedno. 

Mimochodem - Rektor Zima byl tady nedaleko ve Vémyslicích v hotelu Ryšavý. Pracuje tam můj kamarád. Vběhl tam a řval jak tur, ať všichni kurva koukají sundat ty roušky. Milý Zimo... jak vidno akademický titul neříká nic o inteligenci ani o lidské slušnosti. Vzpomenu si na to, až zase budeš někam kandidovat nebo nějakého kandidáta podporovat... 

Takže... budeme svědky dalších opatření o ničem. Zavírací doba barů se po příští tiskovce posune na jedenáctou, roušky budou povinné i na prvním stupni, a tak podobně.  Společné to bude mít jedno... k ničemu to nebude, protože skutečné opatření by stálo neurekom peněz a Andrej by si musel půjčit další půlbilionek. (To bude muset tak jako tak) 

Andreji.... ještě můžeš zavřít ty kostely... To ekonomice neuškodí a faráři si vlastně rádi dají další několikaměsíční volno. Farní ovečky budou své dary posílat stejně disciplinovaně jako doposud, takže se vlastně vůbec nic nezmění.... Takže se tam na ministerstvu domluvte, zjistěte překvapivě, že se hodně lidí nakazí při zpěvu v kostele a máte to. Další opatření na zavření huby novinářům je na světě a na daních se to nepozná. 

Ještě tři až čtyři týdny.... Mezitím se neplaní nemocnice, zdravotnictví začne "kolabovat", dozvíme se o případech, kdy chudák nakažený jezdil celý den po Praze a nikde ho ve špitálu nepřijali... Pak lidi dostanou strach a tím to celé skončí. Teď máme zhruba 45 tisíc nakažených. Ještě třikrát tolik a pak se to začne zlepšovat. Tedy pokud Andrej udrží nervy a neudělá nějakou celorepublikovou karanténu ala Izrael. 

A co si myslím já? 

Vidlácky bych řekl, že o našem osudu už bylo rozhodnuto někdy v červenci. Pod dojmem toho, že se nic neděje a koronavirus je jen další chřipečka. Pod tlakem různých Žaloudíků  se o Prymulovi s Maďarem začalo říkat Svědkové Covidovi. Tenhle tlak rozhodl, že se žádná skutečná opatření dělat nebudou. Teď se ukáže, kdo měl pravdu.  

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (70 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Vítkovice mají nakažených 17 hokejistů a dva trenéry

Testy potvrdily koronavirus u 17 hokejistů Vítkovic a dvou trenérů. Celý tým musí do karantény a po dnešním odloženém utkání prvního kola extraligy s Litvínovem zmešká i další zápasy.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Oslňovat tituly, to je ta správná taktika jak se vecpat do éteru.
Prostě normální, jedinec vybavený vědomostmi, nikoliv drzostí, prostě nemá šanci.
Tak teď si vyžereme.

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

třetí- dle významu ve vedení a starosti o lid obecný, byl s osmdesátkou za naše peníze s podnikateli a presstituty ..... v Asii, že tam nadělal víc neplechy než užitku je jasné, ale člověk by mu to odpustil, kdyby......... Co ale nechápu je fakt, že se tam mohli naučit, ba ozkoušeli si to na vlastní kůži, jak se tam prý úspěšně , válčí s koronou.. Tak kruci písek proč v televizích jen žvaní o chimérách, a nezačnou podobně válčit s koronou u nás. Nikde ani ťuk, proč hned při příletu nebylo první co se tam naučili a poznali - převést v praxi u nás, proč veřejně nevystoupili a neřekli co a jak tam v souboji s koronou dělají. Za to by přece sbírali tolik potřebné politické ...body. Nic ani ťuk. Takže pro mne z toho vyplývá .. buď na lidi úplně kašlou ,.... nebo to s tím vítězným bojem není až tak pravdivé.....,,....

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)

měli možnost zažít tchajwanská protikovidová opatření - byli tam týden, takže je určitě nemohli přehlédnout - a nevšimla jsem si, že by se snažili nás s těmi opařeními seznámit (když už jsme jim tedy ten výlet nedobrovolně zaplatili).
Pročpak asi?

A i jiní mají - stejně jako na Tchajwanu - velmi, velmi přísná opatření:
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/tvrda-opatreni-v-izraeli-lide…
To by bylo u nás řevu!

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak jsem koukla včera na tiskovku MZdr. a zjistila jsem, že střední škola, co sousedí se základkou kam chodí vnoučata, má 6 kousků nakažených. Studenti z té střední školy chodí na obědy do základky. Zřejmě to mám zapár. Snad to stihnu ještě před zahlcením nemocnic. Ale asi nestihnu.
Pokud bude za září víc než 80 tisíc nově nakažených, nemocnice budou muset omezovat jinou péči.
Další zajímavá informace - k hospitalizaci nastupují 4% pozitivních lidí, průměrně po 7 dnech od prvních příznaků, na přístroje jsou napojováni průměrně po 14 dnech od prvních příznaků.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Lze předpokládat, že se zvyšujícím se počtem případů a postupujícím podzimkem se číslo hospitalizovaných zvedne.

Průměrný počet slepic: 3.3 (8 hlasů)

Podle tvrzení sestřiček z newyorkských nemocnic tam netrvalo umístění na přístroje zdaleka tak dlouho, dosahovali maximální obrátkovosti. Alespoň tedy ty, které obhospodařují plebs z hůře zdravotně pojištěných čtvrtí.
Tam jste zavolala/zavoláte sanitku, ta po několika málo hodinách přijela, hoďku-dvě kroužila, až se v některé nemocnici uvolnilo místo, pak jste byla uložena do ještě teplé postele po předchozím pacientovi, který chladl v mrazáku před nemocnicí, zamávala jste vesele vnoučatům přes smartfouna, lokala chvíli kyslík a pak byla ohleduplně uvedena do umělého spánku, ve kterém jste snila čtyřicet minut, načež jste byla přemístěna do mrazícího vozu parkujícího před špitálem...zatímco ve vaší vyhřáté posteli čekal na krátké schrupnutí další pacient.
Prostě na mnohonásobně vyšší produktivitu zdravotnictví (a masového pohřebnictví) nejvyspělejší země světa zatím nemáme, ale snažíme se.
Je to jedinečná příležitost pro důchodovou reformu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

Už jen chybí aby mrazící vozy náklad odvezly do zpracovatelského závodu na plankton. Zelený úděl má rázem úplně jiný význam. I migranti by se mohli podílet na výrobě karamelového nebo čokoládového soylentu. Nemůžeme je přeci nechat trpět! Schoko soylent - wir kosten das!

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

dovolil se koukat na tiskovku, vy jedna babo Lubo? Vy máte být v jednu v noci zaparkovaná v pelechu a zažívat šláftruňk a vitamíny, a tak všelijak podobně, a přemlouvat se, že kovid dnes ne, až někdy možná zítra, nebo tak něco.
A víte proč?
Protože veselá mysl - půl zdraví!

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

si mohou pogratulovat.
Za včerejšek přes 3 130 "úspěchů".
Samozřejmě s našimi médii, které jim debility zobaly z rukou.
A ať se někdo odváží hlásat, že za to může Andrejko!
Tady se ho musím zastat, protože jsme si to vyřvali sami.
Tak teď budeme lízat zaslouženou smetánku.
Jako ten muzikus, co chodil do důchoďákách a hrál pro zlepšení nálady klientů.
Náladu sice zlepšil, ale zároveň po sobě nechal pěknej "dáreček", breberu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (30 hlasů)

Kdo s čím zachází, tím také schází, zní jedno otřepané, ale pravdivé přísloví.
Nikomu nepřeji nic zlého, ale oni jsou také v ohrožené skupině, s nadváhou.
Kolik bylo machrů, a kde jsou nyní?

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

to by se muselo pálit doma a pak by museli zavřít lidi do vězení. Tolik samotek zase není, vězení by se stalo semeništěm kovidu. Bachaři by nemohli do práce a exponent v geometrické řadě by rostl tak, že promořenost národa by byla několikanásobná.

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

na mojí hlavu. :-) Pravila teta Kateřina.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

kolikže lidí a jak dobře ovládá klasiku.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

celou zimu bez domácího chlastu?
Nevíte!
Tak to vidíte!!!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Mám po dnešku 250 kg, ještě 200 a mám plno. Plastová bečka (bílá se závitem, 50 litrů) zdráhla náhle ze 350 na 480 Kč.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

demižónu, šlivki jsou mizerné, má to málo cukru. Zbudou zas ty hnusné jabka, kdo to má furt chastat...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Kelo?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Kovid kosí patricie
umíráček stále bije
hrají tóny basové,
hroby budou masové.
Náhrobek je virtuální
a na scénu rituální
ani není, kdo by chodil,
kdo by hroudu dolů hodil.
Kremačkám už došel plyn
zemní, pak i dřevoplyn;
říkám hrom do police -
ještě je ten z břidlice.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

Anděla už staví doky
na ty americké zmoky.
Kolonie jsou už lačné,
distribuce brzy začne.
Pro sebe však staví rouru;
nechce do rozpočtu ďouru.
Tak to chodí v tomhle světě;
s mužikem obchod jen kvete,
když se jí to právě šikne.
Koloniím rouru šmikne
a pošle jim drahý zmok.
Je Germánka, není cvok.
Zaplatí to kolóni,
Sasinovi blboňi.

Průměrný počet slepic: 4.4 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Prázdný kostel, prázdná kaple
nezazvoní ani apple
nezabzučí ani moucha
exekutor marně bouchá
marně lepí samolepky
všude samé hnáty, lebky.
Kauflandy jsou plné zboží
v lídlu slyším slovo boží
“vylož na pokladní pás”,
chodí po něm konipas.
Pokladní je dávno v pánu
nestihla zastavit vanu
a tak voda pořád teče.
Tak skončila státní péče.

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Reznou tanky.
Prázdné banky.
Jenom smích ze zemljanky
nese se nad rodným krajem
který býval zemským rájem.
Žádné mléko.
Žádné strdí.
Ani soused nezaprdí
ani Óda nezahraje
nic nelítá ze Šanghaje
a tam vedle, v Říši
potřeby si píší.

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dnes máte básničky obzvláště vypečené, Ládiku :-)))

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Na nebesích otec náš
pod ornicí satanáš.
Kdo mi dneska zaručí
komu skončím v náručí?
Ve výsledku je to Putna
hlavně, že mi pořád chutná.
Jednou biftek, jednou stejk
musí to být mladý bejk
nejlíp z šlechtického chovu.
Nepůjdu na převýchovu.
Tůdle!
Žádnou sóju nebo nudle.
Na náhrobku chci mít doušku:
preferoval mastnou roušku.

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

ta mastná rouška mně dostala!!!!

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mastná rouška - poznávací znamení odpovědného blahobytného Čecha.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ládíku, skládám vám hold, ani ranní zprávy bych číst nemusela :-). To jste tvořil celou noc, nebo jen jste otevřel oči a hlavu, začalo se Vám to z ní sypat? Ve Vašem podání to vypadá, že i ta pitomá politika poezií jen přetéká. Krásný den :-).

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

mi naskakují samy a ihned.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

mně zase hned ke každému velemoudru tak porůznu od hytrých lidí, naskakují oponentující už více či méně historická fakta upozorňující na chybu ve výkladu. Je to otravné ale co s tím nevím

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

zavřou ke koze do chlívka a tam budete dřepět na posraném (od kozy) seně o špinavé vodě a granulích pro psa, bo ty pro kočku jsou moc drahé.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Já mám teďka roušku levnou
od Babiše, ale pevnou.
Jednu jako druhou
všechny jsou mi vzpruhou
v bohulibém počínání.
Jednu dolů, druhou na ni,
třetí, čtvrtou, pátou -
pátá je mi svatou.
Přes ně napnu respirátor
a pak jako terminátor
půjdu sehnat mouku.
Ty seš blbej, brouku
mouku vzali ztečí
prodavačky klečí
do kozelce svázané,
byli tady Pražané.

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

Ládik!!!
Také mám roušku,babišku.
Tak se dělá volební kampaň za státní peníze!
Poštovné bylo dražší,než ta rouška,musíme podpořit i poštu,dvě mouchy jednou ranou.

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak kdoví, pro koho to bylo.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

No tak si je veme někdo jiný, no....a pokud se zachrání, tak může té paní nosit na hrob kytičky, v zastoupení anonymních daňových poplatníků.

Andy roušky taky obdržel ?
Předpokládám, že je dá na charitu. Například nějakému hospodskému, kterému přiuzavře hospodu a nemá ten hospodský to štěstí, že na tu hospodu čerpá (euro)dotace.....
To by byl velký státnický i lidský čin.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Tohle vypadá na zrušení voleb.
Kdo se modlí toho se koronáč bojí,ale je fakt,většinou do kostela chodí starší ohrožená skupina lidí.
Také lze vypozorovat,že se to šíří,kde je více osob pohromadě,Praha a velké města,vesnice jsou v klidu.
Proto mne napadá,čím víc se testuje,tím je víc nakažených a hrozím se třetí vlny.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera čtvrtek - tři tisíce
zatím jenom sem tam svíce...
V říjnu budou statisíce
na vánoce miliony
od kremaček kamiony
budou vozit urny.
Každý chtěl být vzpurný
každý si chtěl držet víru
že nenechal v roušce díru
myslel si, že ji má nano
Hynku, Viléme, Mariano!

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Čerstě nakovidovaných bezpříznakových, ale infekčních dětí je mnohonásobně víc, než těch ušmudlaných třech tisíců.
Takže na každého dědečka a bábu se dostane, jen přemluvit bábu, aby se nebála kontaktů.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Už i cigán ruce myje
že prý je tu pandemyje
Eržiko běž pro dávky
za ní letí nadávky.
Gdo teď na nás bude robit
musím rychle mobil dobít
budu volat lidská práva
ta stará je ale kráva
zapomněla roušku doma
dyť může nakazit Roma.
Nevadí, že v Brajtnu lije,
odjedeme do Anglie
tu se všichni moří,
tam mi voda hoří.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

když pominu některé hlášky Aeronetu o závadnosti roušek, mně by jenom zajímalo, jak pošta věděla, komu má doručit, když adresát opravdu na obálce nebyl, to má pošta k disposici údaj o roku narození? Podotýkám, že důchod mám na účet, nikoliv přes poštu

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Seznam adres dodal Hamáček.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

zase k tomu rozdávání a balení byly žvásty o hygieně, spousta hytrejch co se najednou nákazy bojí... i když podle nich o nic nejde , tak proč ty obavy. Mi to ale vychází jinak. Totiž na obvyklé hama záškodnictví. Nějak zapomínáme, že přece pošta, která je furt v mínusu - lidi prý mejlujou a neposílaj ani dopisy, ani balíky - na to je dost jinejch daleko výkonnějších služeb patří pod vnitro, takže taková "zakázka" jim krásně vylepší konta. I když by mne zajímalo jak to dělaj tam, kde poštu zrušili, na dědinách... zase více náklady a příjmy do kapes. No pak se k tomu balení zase jaksi divně přichomejtne jejich ČT, taky zajímavé. Výsledek, jako obvykle - nadává se na AB , ale ve skutečnosti.... Jistě že s tím nápadem ham souhlasil, vždyť mu to krásně hraje do not a zase se všechno smékne na někoho jiného. Ach ti socani. No uvidíme co nám dalšího výkonný personál sdělovadel sdělí.... A taky-
Proč asi u těch kritizujících sdělovadel je stopnutá diskuz... hmm
Otázek spousty....
Nebo to jen fantazíruju, ale když spousty těch dobrejch nápadu se mu podařilo obrátit proti... Akorát chybička se vloudila. Někde psali, že nad 70 dostanou respirátory, já dostala jen 5 roušek v zalepené obálce. hmm... tak nevím, buď presstitut kecal nebo mi příjde ještě repete. Uvidíme.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Věděli, že budete kritizovat, tak vás rovnou pokrátili.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

ale to by měli dát vědět, aby se jedna líp cítila

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Vím od lidí nad 70 let, že opravdu dostali 5 roušek a 1 respirátor v balíčku. Kdo ne, tam došlo buď k chybě při rozdělování balíčků nebo respirátor cestou někdo ukradl. Jděte dodávku reklamovat na poštu, tam Vám dají ještě respirátor. kdo na poštu nepřijde, už nedostane nic dalšího.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

a v posledním odstavci píše o 45.000 nakažených. Není to tak. Nejsou nakažení, ale pozitivně testovaní. Ve skutečnosti by byli kdykoli v minulosti stejně tak pozitivně testovaní na jiný, například nějaký chřipkový virus. Kdyby je někdo testoval.

Z těch 45.000 pozitivně testovaných byla a je drtivá většina zdráva a kdyby je netestovali, netušili by, že "jsou nemocní".

Lidé se covidí nemoci nebojí, pokud umí počítat. Máme tu za 6 měsíců 400 zemřelých s covidem. Pomineme-li fakt, že skutečná příčina těchto úmrtí je diskutabilní a odborníci odpovídají velmi vyhýbavě, pak se nabízí primitivní trojčlenka. 100.000 zemřelých v ČR za rok, 400 za půl roku s covidem = 8 z tisíce zemřelých. V tom okamžiku se každý rozumný jedinec přestává covidu bát, shazuje roušku a neváhá se bez zábran promořit. Včetně mě, o kterém slyším v TV každý den, že patřím do nejrizikovější skupiny.

Přeji všem pěkné podzimní dny bez bázně a hany :)

Průměrný počet slepic: 3.8 (31 hlas)

to zvyšuje riziko, ale je nutno se chovat tak že je tu reálné nebezpečí. Přečtete si dnešní vlkovo, tam to pochopí úplně každý. Já jsem sem dával již na jaře ty odkazy na týdenní statistky úmrtí, teď už to jarní období mají doplněné, už definitivní údaje a teď už to snad vidí i úplný blbec, i všichni "chřipečkáři".

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

jistě jsou správné. O čem vypovídají? Jak je možné, že v sousední zemi zabíjí ten stejný virus násobně více lidí? Logika nepustí a je zřejmé, že buď u nás umírá s covidem mnohem více lidí, než se uvádí (to je nesmysl, viďte), nebo ...

Nejpravděpodobnější odpověď zní, že italské (španělské a další) statistiky neodpovídají skutečnosti. Například proto, že do zemřelých s covidem započítali každého, kdo se namanul.

Vedlejší příčina asi bude mizerný stav zdravotnictví v některých státech. Například Itálie - špičkové a extrémně drahé léčení na jedné straně pro úzkou vrstvu opravdu bohatých, ubohé služby pro ostatní.

Příklad ze života: Můj příbuzný, Ital, dobře majetkově situovaný důchodce ve vysokém věku, ale ne dost bohatý na to, aby si mohl zaplatit VIP služby. V letních měsících byl nucen prožít si jednu noc v nemocnici. Zavezli ho s postelí do nějakého kumbálu (skladiště nebo co), a tam ho nechali bez jakékoli pozornosti celou noc. V českém zdravotnictví nemyslitelné.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)