Mocenská subordinace

Autor
Štítky

Krátký větrný úvodník: 

Británie i Evropa se chystají na silný vítr, který dojde i k nám... to se vždycky trhají elektrická vedení a slabá energetická síť je ještě slabší... Tak co, nebude z toho nějaký menší blackoutek? Když si Němci vypnuli nějaké ty elektrárny... 

 

A teď už dnešní text: 

Teď v posledních dnech se na Slovensku hodně řeší ta jejich smlouva s USA, kdy chtějí soudruhům vojákům pronajmout nějaká letiště, má tam být americký personál, který nebude v slovenské jurisdikci a vlastně do dost připomíná dočasný pobyt sovětských vojsk. Docela slušně se tam demonstruje, do čela protestů se postavil Fico a není problém si na fejsbůku nebo jůtubu najít jeho nové plamenné projevy. 

Zároveň nebyl problém zjistit, že první rozhovory a první spřádání dohod na toto téma začalo právě za Ficovy vlády. Což se teď hojně využívá proti bývalému předsedovi Smeru, protože slovensští scallopové a jiní trolíci to s gustem připomínají. Fico samozřejmě celou záležitost už asi stokrát vysvětlil - on o tom nevěděl, byl to na něj tak trochu podraz, i když byl premiér, tak nebyl diktátor, ostatní ministři mají také kompetence, úředníci mají kompetence, prostě se dějí věci, které jsou důležité, premiér se dozví jen zavádějící název dokumentu, ale nemá šanci se se vším seznámit. 

To neříkám, abych nějak hájil Fica - jeho nejvíc obhajuje současná slovenská vláda a Fico se podle mě každý den modlí, aby Čaputová ještě párkrát promluvila v televizi na téma amerických vojáků, protože to pro jeho znovuzvolení udělá mnohem víc než by dokázal o sám.  Říkám to proto, abych názorně poukázal na jeden důležitý důsledek slabého státu. Prostě si tam dělá kdo chce co chce. 

Myslíte, že se třeba v Rusku může stát, aby se dlouhá léta připravovala nějaká mezinárodní dohoda srovnatelného významu jako na Slovensku, aniž by o tom Putin věděl? Myslíte, že vedle Putina jsou ještě nějací čtyři další Putinové, kteří vědí jak to udělat, aby se Vladimír Vladimírovič nic nedozvěděl a přitom mu nasadili veš do kožichu? 

Vedle Putina se dá možná něco ukrást (protože v Rusku je co krást), člověku zůstanou za prsty nějaké rublíky i dolary, dost možná to Putin do jisté míry i toleruje, možná tam má i přátele, kterým do jisté míry toleruje i neschopnost, zamhouří oči nad předraženým mostem, nebo přátelsky zvedne prst, když se dozví o šlendriánu ve vzdálené gubernii... 

Ale nikdy, nikdy, nikdy se nenechá obejít. V čele Ruska stojí on a jedině on. Nikdo mu nebude za zády brát moc.  Ministři a funkcionáři se mohou nažrat, ale nesmějí mlaskat, mohou si zařídit hezkou daču, pořádné auto, mohou ověsit milenku zlatem, ale nikdo si nemůže dovolit telefonovat se svým americkým protějškem, aniž by promtně neinformoval šéfa o tom, co se dozvěděl a nikdo nesmí americkému ministrovi slibovat něco, co nemá domluvené s Ó Velkým.  

Tohle vidíte, když sledujete ruskou politiku. Tam není pochyb o tom, s kým je třeba jednat. Tam není pochyb, že Lavrov, Šojgu i Putin jedou na jedné vlně, že jsou domluveni, vědí co chtějí a není pochyb, že z těch tří to řídí ten nejmenší. Neznám ruské reálie, ale troufám si tvrdit, že podobně to funguje i směrem dovnitř.  I ti neskutečně bohatí šéfové Gazpromu a Transněftu vědí, kde je jejich místo a klidně ať mají jachty, zámečky... ale všechno co se děje, to jde k Putinovi na stůl. 

Není náhoda, že čím déle je Putin u moci, tím méně slyšíte o čistkách ve státní správě, tím méně slyšíte o zatýkání oligarchů a sesazování ministrů. Protože už všichni pochopili pravidla hry, pochopili, co se rozhoduje u Putina a co si mohou rozhodnout sami.

U nás je to naopak. A nejen tady v Evropě. Ono je to tak i v USA. Tam je vedle prezidenta ještě celá řada méně viditelných prezidentů - šéfů tajných služeb,  ministrů obrany, admirálů a dalších, kteří si víceméně bačují dle libosti. Ostatně to byl právě Biden tenkrát ještě pod Obamou, který se nechal od Putina na Ukrajině ojebat. Kdo ví, kolik o tom Obama vlastně věděl. Když vyšetřovali Trumpa z vazeb na Rusko, tak se člověku vlastně ani nechtělo věřit, co si Biden mohl dovolit i když byl prezidentem Obama. 

Dovedete si představit, že by Lavrov mohl vyhrožovat nepodepsáním smlouvy o úvěru, pokud bude někdo vyšetřovat jeho firmu Burisma,  a aby jednou z podmínek bylo i zvolení jeho syna do správní rady?  Právě jsem vám popsal příčinu, proč amíci na Ukrajině neuspěli, proč Ukrajina přišla o Krym a proč brzy přijde úplně o všechno. Protože do velké politiky pletli svoje soukromé zájmy. Protože prachy byly důležitější než strategie. Putin to dělá přesně obráceně. Nejprve strategie a pak teprve prachy. A když se povede strategie, tak jsou to mnohem lepší a trvalejší prachy, než za nějaké čachry. 

To samé máme u nás. Premiérem je sice Fiala, ale vlastně nemá žádnou šanci si nikoho ve vládě umravnit. Lipavský se během měsíce stihl ukázat přesně takový, jak to o něm říkal Zeman, ale ohledně zahraniční politiky je na tom stejně jako Fiala. Je takovým menším premiérem, který ale nemusí brát ohled na to, co Fiala řekne. Než bude odvolán, napáchá nedozírné škody, ale pro Fialu je lepší se tvářit, že se nic neděje, protože jeho odvolání je pro něj politicky větší škoda, než budou škody na našem státě. Protože škody na našem státě zaplatíme my, ale politické škody by zaplatil on. 

Ono to takhle funguje nejen ohledně zahraničí. Přesně takhle se dělají smlouvy s těmi korporacemi. Přesně takhle se do zákonů dostávají různá zvěrstva. Protože to jde různými cestičkami, nikdo to nemá pod kontrolou, nikdo není schopen zatáhnout za brzdu a když už se to náhodou stane, stejně se to do zákoníku natlačí nějakým jiným kanálem. 

Není žádná náhoda, že Poláci i Maďaři se snaží především o to, aby tu mocenskou pyramidu dali dohromady. Ono není tak důležité, jestli je vrchní šéf zvolený ve volbách, nebo jestli je autoritářský, Důležitější je, jestli jich tam není deset a každý si může dělat co chce. Stejně tak není náhoda, že proti tomu novináři vystupují, protože jejich chlebodárci přesně tohle nepotřebují. Oni potřebují, kdyby si premiér postavil hlavu, aby tam byli ještě čtyři další premiérci. Aby tam vedle ministrů ještě byly mraky náměstků, aby existovaly kanály díky kterým se dá vyjednat smlouva o dočasném pobytu amerických vojsk, aniž by se to dalo legálně zastavit. 

Není náhoda, že silný stát se správně uspořádanou mocenskou pyramidou se trochu podobá té korporaci, kde také musí být jeden ředitel. Bez ohledu na to, jak moc je odvolatelný. Žádný volkswagen by nikdy nedovolil, aby si každá divize dělala co chce.  Proto jsou Rusové i Číňané na vzestupu. Protože jejich šéfové nepřipustí, aby se jim něco důležitého odehrávalo za zády. Nepřipustí, aby jejich podřízení překračovali své kompetence.

Proto také Putin hladce vyhrál v Čečensku a vyhrál všechny války do kterých šel a USA v posledních letech prohrávají na co přijdou. Protože především zarazil, aby generálové prodávali povstalcům zbraně, zarazil, aby si tam každý dělal co chce, neváhal sáhnout k velmi tvrdým metodám, ale postupně dosáhl toho, že když něco nařídí, tak se to také stane. Nejde o to, jestli dělá všechno dobře.... I Putin dělá chyby a dělá je stejně často jako jiní. Ale může se spolehnout, že všichni udělají, na čem se domluvili a že se mu tam neděje něco, co nemá pod kontrolou.  

Biden se naopak nemůže spolehnout na nic. Netuší, co udělá Zelenskij, netuší, co dělají jeho šéfové tajných služeb, netuší co dělají jeho Madlenky Ólbrajtové, které si zařizují svoje podíly v Telekomech a tak vůbec. Biden se nemůže spolehnout ani na slovenskou vládu, ani na NATO, ani na toho kreténa Stoltenberga, který chce vyrábět elektrické tanky.  Protože nikde není nikdo, kdo má opravdu moc. Nikde není nikdo, kdo by měl pevně v rukou všechno co je zapotřebí. Biden se jen může spolehnout na to, že všichni si dosadí svého Huntera do správní rady bez ohledu na strategickou situaci. Prostě všichni slouží nikoliv vlasti, ale nějaké korporaci a různým privátním zájmům. 

Pokud na Ukrajině začne válka, tak bude vypadat přesně tak, jak jsem teď naznačil. Zatímco ruské jednotky pojedou jak promazaný stroj, ty ukrajinské a západní se budou hemžit sem tam, protože v té chvíli to tam bude samý prezident a samý velitel. U nás za Západě každý bude myslet na svoje prachy, Putin naopak bude myslet na strategii,  prachy klidně dočasně oželí a nikdo z jeho podřízených si nebude cestou kolíkovat claim. To si rozdělí až po dosažení vítězství a rozdělí to Putin. Nikdo jiný. 

Jo, třicet let jsme pracovali na tom, aby nikdo neměl moc, aby nikdo nemohl nic moc dělat, aby nikdo nebyl odpovědný a ve jménu lidských práv a korporačních zisků jsme zničili jakoukoliv přímočarost moci. I kdyby z této krize na Ukrajině nakonec nic nebylo, tak brzy přijde další. Ani nemusí být ze strany Ruska. I v EU už vidíme celou řadu pokusů, jak právě tohle opravit. Jeden malý silný Alexandr Makedonský může snadno smést i mnohem větší říši. Kdo v EU bude první? Který stát jako první bude mít v čele silného představitele, který nedopustí, aby mu za zády dělali politický holubník? 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (189 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Moooc pěkně se to čte - a pak člověk realně vyhodnotí dosavadní výsledky a má jasno: děje se přesný opak toho, co Putin požaduje.

Geniální šachista prohrává.

Průměrný počet slepic: 1.3 (71 hlas)

debílek, viď, Anonymku?

Průměrný počet slepic: 4.6 (66 hlasů)

Nějaký akademik od Pitomia.

Průměrný počet slepic: 1.4 (34 hlasů)

Kdo by to na něho řekl.Ale je tu opravdu plán jak tu zkurvenou moc zla poslat do prdele?

Bude dlouho trvat než obsada pochopi slovo SOLIDARITA a začne se shánět po svých penězich,které jsou jim UKRADENY!
Ano jen se podivejte jak nami zvolený gang 5, se sice mezi sebou škrbli o koryta ,ale navenek bude působit dál jako ocelová zeď moci s cilem uškodit co nejvice svým koňem GR TV zpitomělým ovečkám tedy,těch ,které se vydaly do kapitalismu pro vlnu a budou brzy oholeny DOHOLA ááá a ještě budou spokojeně mlaskat,źe se neměli nikdy lépe než ANO BUDE MI LIP hlasici náš prezes BABIŠ a hned si dá si znicit své spojence metodou CHUCPE!88
NO NI?

Průměrný počet slepic: 2.2 (18 hlasů)

To může udělat každy občan volič ihned .Na př dopaluje mě gang 5 zeleným udělem,kterym zvyšuje drahotu a inflaci NEBUDU je už nikdy volit zvlaště ODS toho filovaného panáka co vyhral svoje tituly v tombole a ted po mě chce zalohu na elektriku o 100% vyšši,aby mohl deindustializovat republiku , kdy potraviny a benzin se budou muset kupovat jen v neděli a to od 10 do 11,jinak na ně nebudou penize, protože ODS a spol vyroba šišatych kol mi krade dvě třetiny penze a sami žerou bifteki a ja musim žit pod rohlikem a pod mostem,kde je už tlačenice a mista jsou obsazena..
Prohlidl jsem si programy našich "zastupitelů"jsou to trottl(škrtiči) a je trřeba založit nové našestrany s programem ZACHRANY tzv PNZ a na ostatni se vysmolit zvysoka a to ve vlastnim zajmu,at si svoji slibotechnu strci do tlustych zlych prdeli a to je ono pravo!
jinak k napravě nikdy dojit nemůže!
Tak co bude ta solidarita a deklarace napravy ,každy den repete k snidani ,kde brzy zbude stejně jen rohlik za stovku a voda z rybnika nebot z vodovodu bude drahá?
NO NI?

Průměrný počet slepic: 2.5 (14 hlasů)

není anonýmek.
To je debil skelop...

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

to je totiż vladni podminka pro vstup do Parlamentu a tak ji jim neberze.
Ptejme se toho debila co navrhuje za napravu a ne,e neANO!!

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)

Na anonymy nemá smysl reagovat. Ztráta času zaplňovat jejich mozkový vakuum myšlenkami a reakcemi na ně.

Průměrný počet slepic: 4.6 (26 hlasů)

In reply to by JosefS (neověřeno)

Trvalý odkaz

ZA NAPRAVU KONKRETNĚ a podrobně.Oni ztichnou a budou se tu muset objevit po prochwzce kanlem,a poznme je podle čichu!
Tak se okamzite ptejte a ne,e ne ANO!
Má ten BABIŠ ten program PNZ nebo ne?Kde si ho zastrčil,rozumite mu?Dyt ma tovarny v zahranici a tam bude muset brzo platit 12 eur na hodinu ,tak proč ne nam!

Průměrný počet slepic: 2.7 (15 hlasů)

Fuj.

Valka se nekona, a Zelensky si troufa nafat po ruce, co ho krmila. Kdo by to do neho rek? :-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (32 hlasů)

Ty jsi přeslechnul , co ti říkala maminka, elfí bobečku?
Říkala : Vyčůrat a spát. Tak koukej mazat.

Průměrný počet slepic: 3.7 (17 hlasů)

Milý anonyme, my houbec víme, co Putin chce. Víme, co říká, že chce. A sleduje ohlasy. Velmi pravděpodobně vůbec nepředpokládá, že by byly jeho požadavky splněny. Vy asi nebudete dobrý stratég, že ne!

Průměrný počet slepic: 4.6 (33 hlasů)

přesné.
My víme, co říká Fiala, Pekarová, Langšádlová, Petrpavel, Černochová, že Putin chce.
Víme, co říká kdejaká mediální mrdka a jiný fendrichové od nás a ze "spřátelenýho zahraničí" že Putin chce.
Víme, co říká naše propaganda, že Putin chce.
Víme, co říká americká, euro a NATO propaganda, že Putin chce.

Když řekne Putin co chce, jako například v požadavcích vůči USA v půlce prosince nebo při výročním projevu k armádě, nikdy se to nedozvíme - žádnej mediální sajrajt to nezveřejní.
Jen začne řev naší propagandy o vydírání a ultimátech.

A net zaplaví armáda diagnostiků a jinejch demagogů s jejich s jejich úplně stejnejma hovnama.
To, že přilítnou všichni v jeden okamžik na všechny fóra a všechny sociální sítě a kopírujou totožný sračky asi není náhoda...

My opravdu nevíme, co Putin chce.

Průměrný počet slepic: 4.9 (77 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na jednu stranu umožňuje trollům zasírat, ale na druhou zase - když víš, kam si jít pro přesný informace, tak to není problém.
Mladší lidi mohou přece použít bystrý rozum a translator, to se celkem dá zkousnout. Ty vyšší verze se už nechovají jako tupý.

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

zas jeden spickovy znalec, ktery presne vi, co ten dabel Putin chce.
Vladimir Vladimirovic zatim jenom omita prach ze sve geopoliticke sachovnice, figurky jeste ani nevytahnul z krabice, a jeho soupere u chyta hysterie a panika.
mimochodem, hral si vubec nekdy sachy?

Průměrný počet slepic: 4.7 (36 hlasů)

Ohlásil tah na G 12, čímž se ocitl zcela mimo šachovnici, a zaznamenal tak vlastně první aut v dějinách šachu.

Průměrný počet slepic: 1.6 (14 hlasů)

... ve tve paralelni realite zcela urcite...

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Stačí napsat co Putin chce, prostě to napiš a všem zavřeš pusu, jeslti ne, tak potvrdíš jejiich slova, že si prostě jenom další blbec z řady blbců ...

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

vyjmenovat co konkrétně je to, co Putin požaduje a přitom se děje přesný opak. A v čem šachista Putin prohrává?
Stačí stručně a přehledně, hňupská hlavonoho, nic náročnýho, aby se ti nezapařil jednozávit

Průměrný počet slepic: 4.9 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

Udalost jako takova starsi, z 2018. Slo o demonstraci proti muslimackemu teroru, ktery tamni urady vsemozne maskovali.  Ale neco zarazejiciho, nadcasoveho v ni...  Velmi zajimavy clanek o  udalostech v Chemnitzi, vyberu z neho jen jeden odstavec :  Michael Kretschmer je saský ministerský předseda za CDU. Hned po minulém víkendu uspořádal Kretschmer tiskovou konferenci, na níž mj. řekl, že „mobilizace cizincům nepřátelských sil“ proběhla na Internetu „šířením konspiračních teorií“, kterými se vytvářejí „nálady zaměřené proti státu a jeho institucím“ a že jde o „útok na naše systémy pravdy“ (Wahrheitssysteme), kterému se „rozhodně a plnou silou demokratického státu postaví“.  

Lidi, chapete co rikal ten Nemec ?? NASE SYSTEMY PRAVDY !!! Nemecko je zase stejna hrozba jako kdysi !!   

https://kechlibar.net/2018/09/02/neklidna-kamenice-ii/#more-4370

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (35 hlasů)

doslovné překlady "idiomů" (nikoli idiotů).

Je to úplně stejné, jako byste požadoval v českém bufetu ke svačině "teplého psa" (hot dog).

Pak máme namísto areálů resorty a namísto znalostí kompetence.

Já vím, že naprosté většině fachidiotů s maturitou na průmyslovce to přijde normální, jasná páka...

... ostatně dnes už to ani nemusí být ta průmyslovka...

Průměrný počet slepic: 4.3 (31 hlas)

1. prelozil to tak Kechlibar - kteremu ty nemuzes ani boty cistit

2. primy ekvivalent v cestine to nema a srovnavat to s prekladanim typu hot dog - horky pes je krajne nekorektni.  Protoze ten horky pes je nonsens, na hranici neofazie - ale preklad "systemy pravdy" dobre popisne vystihuje myslenkovy background z ktereho ten vyrok vyrusta. Ano, bohuzel tak to ten nemecky politik i myslel.  Stejne jako jeho historicti soukmenovci mysleli tak jak rekli, slova o slawisches untermenschen. 

Průměrný počet slepic: 4.1 (21 hlas)

Ano, systémy pravdy. A jak jsou nastavené? Můžeme je mít rádi, nebo je to opravdu návrat do minulosti?

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

Budou nastavené hodně podobně, jako Norimberské zákony.
A nebude se o nich diskutovat, budou se do puntíku dodržovat. Zum bitteren ende.
Myslím, že na základní povaze Němců se od pětatřicátého nic nezměnilo. Vzdělávací i justiční systém po druhé válce štelovali zase ti stejní, kdysi zapálení nacisti, byť už v civilu, ale s pravomocemi možná většími, než měli pod Adolfem Hitlerem.
Teď jsem si vzpomněl - je zaznamenán a dokumentován nějaký případ, že by někdo veřejně odvolal přísahu Adolfu Hitlerovi? Přísahala mu spousta lidí přece...

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

Kechlibar, je mi srdečně u výfuku. 

A je faktem, že němčinu jsem sice NIKDY nestudoval, ale na rozdíl od jiných se v Německu normálně domluvím, a to dokonce  - pozor - občas i s německými Genossen, nejen s polskými a ukradinskými Gastarbeitery.

Takže mi přijde tvé poštěkávání o přihřátém psovi tak nezajímavé, že ho ani nečtu.

Průměrný počet slepic: 3.5 (17 hlasů)

blbce je tady dnes tvá maličkost a nadávkami to nespravíš. Akorát při tom svém sraní špulíš prdel na návsi a utíráš se rukou bez hajzláku.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Před časem zatelefonoval a zkusil ho přemluvit ke spoluprci .
KDEŽE on je tzv solitér bude se drbat sam.Objevil se tu mezi náwmi ?NE je kdesi zalezený ve své diře a kdovi,zda se tam sam nedusi na nemoci a nedostatek kysliku.
pocem Kechlibare at te mohu oejmout a dam ti pusu,kde budeš chtit!?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Před časem zatelefonoval a zkusil ho přemluvit ke spoluprci .
KDEŽE on je tzv solitér bude se drbat sam.Objevil se tu mezi náwmi ?NE je kdesi zalezený ve své diře a kdovi,zda se tam sam nedusi na nemoci a nedostatek kysliku.
pocem Kechlibare at te mohu oejmout a dam ti pusu,kde budeš chtit!?

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

Rámcově souhlas a tu maturitu na průmce sis mohl odpustit.
Možná je tomu tak u těch současných, jejichž chovanci ještě ve třeťáku řeší Ohmův zákon na internetech.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

maturanty z průmyslovek a jen jsem valil bulvy, co všechno prolezlo přes maturitní síto. Čeština - zoufalství, ruština - jak se dnes říká moderně - ani obraz, ani zvuk.

Na druhé straně je nezvratnou pravdou, že průmyslováci mne zcela pochopitelně válcovali v odborných předmětech.

A na třetí straně má dcera měla "šéfa" (rok výroby 1980), který měl inženýrský titul a nedokázal napsat správně jedno jediné souvětí. Nějaká věta hlavní a vedlejší, podmět a přísudek - nula nic. Na její nesmělé upozornění, že text dopisu, který jí soudruh šéf nadiktoval, je nepříliš srozumitelný, ji dopáleně odpověděl, že je dyslektik a dysgrafik. 

Možná jo, ale byl blbý, jak tágo a určo neměl nárok na titul ing., potažmo na funkci šéfa oddělení, když neuměl ani komunikovat s podřízenými.

Abych se vrátil k tématu, dnes takoví kousci "rostou" i na gymplech, a to naprosto běžně.Nebudu se tady bavit o znalostech literatury, ale o prostém písemném projevu.

Pak se opravdu nemůžeme divit "odbornému" termínu "klíčové kompetence", což je z češtinářského hlediska naprosto šílené hovno!!!

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Jak nekdejsi prumyslovak...maturita z cestiny, matiky/jazyka a odbornych predmetu. Do tech odbornych predmetu se vlezlo vsechno, krome cestiny, matiky, jazyka, obcanske nauky a telocviku :-) U nas jich bylo asi ctrnact.

O dve desetileti pozdeji si delala moje lepsi polovicka VOSku a na rovinu... pulka toho rocniku by se u nas k maturite ani nedostala.

Takze asi tak... podle toho, jak si system nastavime, tak nam z nej budou padat "produkty".

A zaverem, z "kompenetnci" a podobnych korporatnich zmrdismu se mi ohrnuji nehty.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Z větších zemí EU, nebude mít silného představitelé žádná. Protože by postavil oligarchy do latě jako Pitín a zarazil korporátní drancování země.
Větší země budou paralyzované, ale ne natolik, aby do toho menším státům se silnými vůdci, nehodily vidle.
A Usáci? Ti povedou válku třeba do posledního Evropana. Fialovci to vědí. Nemohou nic. A ani nechtějí něco moci. Protože to je namáhavé a nepřináší jim to okamžitý zisk. Proto máme vládu Národní rezignace, která se nesnaží cokoliv zlepšit, snaží se, jen, si nakrást, dokud to ještě jde....

Průměrný počet slepic: 4.3 (37 hlasů)

uz mame od Benesovy zrady v Mnichove. Ale kdyz se clovek diva zpet, vidi radu jinych moznosti. Ktere se mohly prosadit, kdyby se lidi navrajem neutvrzovali, ze "nemohou nic."

Průměrný počet slepic: 2.4 (32 hlasů)

To má z Twitteru....včera to tam proběhlo, samozřejmě to psal nějakej Pirát....;Beneš je zradce, nas zradil v Mnichově, pak zdrhnul a po válce zradil prý sudetské němce.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

In reply to by banny

Trvalý odkaz

Ale jak může někdo zradit někoho, který předtím vědomě zahodil československé občanství a zvolil říšské. To nechápu, asi jsem stará a blbá.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

In reply to by banny

Trvalý odkaz

vhled - po hulvátovsku "dostranění" - do problému řečnického cvičení. Že by si některý z idiotů něco málo nastudoval, to dotyčné ani nenapadne, protože jedině oni jsou mladí, chytří a krásní.

Na rovinu - nikdy bych nevěřil, jakým fofrem může jít všeobecná vzdělanost národa do prdele.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

zazněla již mnohokráte.

My už nejsme UŠA-tým soudruhům, lhostejní. A dokonce nejsme ani jejich nepřátelé. Jsme zařazeni do té - pro nás - nejhorší možné skupiny.

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

já čekala na paní Petru a ono zase

tak dobrou

Průměrný počet slepic: 3.5 (18 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

time out, neboli jak by vás poučil zde přítomný pan hulvát "časové zámezí". 

Průměrný počet slepic: 3.8 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

ne tedy silný vůdce, ale silná vedoucí strana .... jenomže davu se ti nelíbilo ..... tak máme výše (pěkně!) popsané.

https://www.nasrestart.cz/videoaktuality/5006-cim-byli-cesi-a-slovaci-d…
https://www.nasrestart.cz/videoaktuality/5008-v-cssr-se-cvicilo-venku-n…
Blbečkové nechť jednsolepicují :-) .

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

máme to pěkně posrané. Popsání na tom nic nezmění. Ani podepisování čehokoli. Jenom trochu možná by mohly volby. Ale ty pořád posíráte. A budou zajisté i korespondenční, budou zajisté zmanipulovány - to kdyby náhodou český volyč dostal rozum. Nedostane. Na to měl, měli jste, třicet let a nic.
Takže : co vlastně vy kritici minulého a obdivovatelé stávajícího chcete? Zachovat dostatek žrádla a cetek v marketech? To nepůjde dál na dluh. Určitě ne pro všechny. Pustit aspoň na vakcína-kartu do kina, k holiči, na sport a do obchodu? Fajn, ještě dobrý, jak ale pro koho? Nechat se tu roztahovat cizí vojáky a dělat že to jinak nešlo (jen trouba nemohl vědět kam to po těchto volbách bude směřovat)? Mít teplo, uhlí, elektřinu, vodu, nerostné bohatství? To taky nejde, není to už naše, vaše. Bydlet ve svém? Za chvíli dostanete od tet řídících EU nájemníka.
Co jde? Kecat na Kydech. Zatím.

Průměrný počet slepic: 3.7 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Darebáků se blboni v autoritářskokapitalistickém světě zlodějů a podvraťáků u koryt s razítkem nebo perem co podepisuje blboňům exekuce na majetku, dětech, půdě, zdraví a bankocetlách v záložně, nigdy nezbaví dokud si je budou místo vlastních potřeb volit.

Až blboni popíšou všechny papíry a na internetových diskusách s milionem příspěvků denně s pětisty slepicemi pro bohy, přindou na to, že už všechno napsali, že už nemaj žádnou novou myšlenku, názor a jebne jim. Muheeeeeee

Průměrný počet slepic: 3.2 (18 hlasů)

jednoslepice od blbečka (který si mnohdy ani nepřečte text) budiž pro vás vyznamenáním. Já dal pět.
Nechtějí si pořád přiznat svoje potřeby.

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Petrpavele, blboni, co se vymezují proti potřebám, si myslí, že sou něco víc a tak si tady přemejšlej. Jedni vymejšlej howna a druzí do nich šlapou a tak to rozmazávají. Taky se naučili papouškovat, jako hodné Lórinkx, vytahují z internetu harpagondechujcká moudra a eště do nich svými zobáčky ďobkujou aby vypadaly vznešeně a ušlechtile.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Blboň je klasickej samovládce svých vzdušných zámků. Hraje si na pána a přitom je sám pod tím zámkem uvězněnej v poslední temnici, gde nemá ani malé okýnko, kudy by se mohl na svět podívat vlastníma očima. A gdyž tak tam trčí ve tmě, tak se mu začínají honit v hlavě kokotiny, keré do té doby nafasoval.

Vůbec, petřepavle, nevadí, gdyž blboni vřeští, že kolečkem myši přeskakují, co dím, rolují, odstavce. Dělají to asi intuitivně, z nějakého rozumu nebo prozřetelně :-) , ale důležité je, dokud jim to nedojde, budou muset přeskakovat a dávat pozor aby se trefili na své oblíbené kydy. Muheeeeeeee

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Ha ha ha,
hahahahaha! Fajn fór, no a co z toho? Není lepší sledovat co dělají, jaké mají reálné cíle a výsledky?

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)