Nejdražší volební kampaň v dějinách

Autor

Tak jsme se dozvěděli velmi zajímavou zprávu… Němci berou platby za emisní povolenky a dotují jimi ceny elektřiny. De facto je lidé sice zaplatí, ale zase se jim vrátí zpátky. Neberte mě úplně za slovo, jak přesně funguje ten mechanismus, ale výnosy z emisních povolenek se prostě použijí, aby elektřina nebyla tak drahá. Inu, Němci nejsou blbí, nálady veřejnosti a voličstva jim nejsou lhostejné, přece jenom mají představu, co se děje s národem, když ho příliš vezmete u huby, ony ty hákenkrajcy nebyly zase tak dávno… a tak ty prachy za emise vracejí lidem i podnikům.

I naše vláda to tak mohla v klidu udělat. Žádné nařízení EU to nezakazuje. Přesto to neudělala. Nepomohla domácnostem, nepomohla firmám, i když je u nás nejhorší situace z celé Evropy. Máme nejdražší energie, i když jsme jejich největší exportér. Peníze z emisních povolenek, to jsou miliardy. Desítky miliard. Zaslechl jsem dokonce že jde o pětašedesát miliard korun, které vláda mohla rozpustit mezi lidi a snížit jim cenu elektřiny. Vláda to ale neudělala a nechystá se na to.

Víte proč? Protože Hladík.

Hladík je ministr životního prostředí za Lid(l)ovce. Peníze z emisních povolenek doputují na jeho ministerstvo, protože proto se kdysi henty povolenky dělaly… budou se z toho platit ekologické projekty, budou se chránit včele a motýle, bude se bojovat proti oxidu uhličitému a díky tomu se naše planeta neohřeje a Greta bude moci klidně spát.

Vzpomínáte, jak Lidovci přišli s tím velkolepým nápadem, že si máme zateplit dům po babičce a že na to dají velké miliardy peněz? Tak to jsou právě tyhle peníze. Ne, nebude nám to platit Evropská unie. To jde z našich rozpočtů, jen takovou jinou a pokoutnou cestičkou přes štempl z Brusele. Bude se to platit z peněz za emisní povolenky, které jsme všichni zaplatili v těch šílených cenách energií. EU nám žádné lidumilné prachy na zateplení baráčků nedá, to si pěkně zaplatíme sami.

Všichni zaplatíme drahé kilowatthodiny, naprosto bez rozdílu a za ty peníze si někteří zateplí baráky… Ti, kteří budou mít ještě nějaké své peníze, protože dotace nebude stoprocentní. Chudák zedník, který po mamince zdědil chaloupku, ten žádnou dotaci nedostane, protože nebude mít dost svých prostředků. Považuju se za levičáka a nemám v principu nic proti silnému státu, který lidem garantuje nějaké důchody a nemocnice, ale z téhle sviňárny se mi chce zvracet. I ten nejchudší člověk potřebuje elektriku a bude dotovat těm, kdo mají domy, jejich zateplení. Zaplatí to naši chudáci, žádná Unie.

Šedesát miliard… to je slušný úplatek voličům, že? Obzvlášť takovým těm moravským, co mají rádi spořádaný venkov jak v Hobitíně. Co chtějí mít své domy vyštafírované, chodí do kostela, poctivě pracují a ještě nedávno volili KDU. Teď už se jim Lidovce volit nechce, protože se nebijí ani za tradiční rodinu, ani za spořádanou společnost, ani za zemědělství, ani za venkov. Nekula byl tragický a za Jurečky poklesla porodnost skoro o čtvrtinu… Katastrofální politika.

Naštěstí jsou tu peníze vydřené z chudáků, které slíbíme našim bývalým voličům, kteří zakolísali ve své podpoře, protože jsme naprosto neschopní, nekompetentní a slabí. Zemědělci už nám to nikdy nehodí, už teď strkají svoje ruce do kombajnové lišty, aby si ustřihli prsty, kterými strkali volební lístek s Nekulou do urny. Ale babičky by mohly… obzvlášť když dostanou (prý) až milion na zvelebení domečku po předcích. Budeme tvrdit, že jsou to evropské peníze, lidi jsou blbí, nevšimnou si toho.

A tak tu máme chytřejší modroptáky, kteří si už pomalu dovedou představit scény jak z Výmarské republiky a proti nim stojí žalostné zbytky strany Josefa Luxe, jejich preference jsou u dna a stále klesají… ale mají balík peněz na ministerstvu životního prostředí. Balík na největší volební kampaň všech dob. Balík, který by jim mohl zachránit zadek. Balík, který je o tři řády větší, než Rakušanových dvaačtyřicet milionů na udávací kampaň. Balík, který je o řád vyšší, než osm miliard na záchranu České pošty. Balík, o kterém se skoro nemluví.

Teď tam na vládě bojují mezi sebou… a možná kvůli tomu i položí vládu, protože až se to lidi dozví, tak je vynesou v zubech.

Tento příběh krásně zapadá do mého třetího artikulu – ukončit grýndýl a systém emisních povolenek. Právě jsem vám řekl šedesát miliard důvodů, proč je zrušit. Prostě je přestat platit. Ukončit to. Kdyby nic jiného, ukončí to Lidovce v naší politice. akhle jednoduché to je. Drahé energie budete mít díky Hladíkovi, protože potřebuje Lidovcům zachránit preference.

Znáte ten vtip… já mám Hladíka rád. Já bych ho hladil, hladil, až bych ho…..

Dnes diskutujme o emisních povolenkách…

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička nebo placky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (250 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

------------------------------------------

Propuštění zaměstnanci

České pošty najdou

práci na úřadech práce.

Vít Rakušan, březen 2023

---------------------------------

Propustíme několik set

lidí z Úřadu práce. Část

jejich práce převezmou

lidé na České poště.

Marian Jurečka, srpen 2023

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (91 hlas)

.. nebo jen využívají toho, že dav má krátkou paměť a nemyslí dále, než k příští Záloze / Dobírce.

Průměrný počet slepic: 4.8 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

Už několik dnů dumám, jestli Vidlák sklouzává do idejí komunismu nebo je to jenom člověk se silným sociálním cítěním. Musím konstatovat, že naštěstí platí to druhé. Nechce nám vnutit nějaký nový systém, podobný komunismu jako Ing. Petr Blahynka, ale pro začátek jenom odstranit největší chyby. Opravit "zjevné závady". Až se to povede, můžeme uvažovat o změně systému. Protože už odstranění těch chyb bude znamenat dílčí změny v systému. Což si kaskádovitě vynutí další změny.

A k tomu bude třeba zjednodušit zákony, ve kterých se už nevyznají ani právníci. Ne všechno se dá napsat jako zákon. Je spousta situací, které vyplývají tak nějak samy od sebe, přirozeně. Jenže poslední dobou se zákoník, jak trestní tak občanský zaplevelil neuvěřitelnou houštinu speciálních zákonů, které byly napsány a prosazeny jen pro některé případy, pro některé skupiny lidí. Pro jejich prospěch. A jen pro současnost. Pokud byste chtěli příklad, tak jsou to zákony o genderových záležitostech.

K sakru - proč je třeba psát zákon, aby se stejnopohlavní svazek směl nazývat manželství. To je přece termín pro ochranu  stavu, kdy komplementární biologická dvojice, muž a žena, zplodí děti a vychovávají je ku prospěchu jich samých i společnosti. Ano, homosexuálních jedinců je v určité množství v každé populaci. U lidí, primátů a třeba ovcí nebo tučňáků. U opic se takové samice nebo samci považují za tetičky a strýčky a pomáhají vychovávat mladé, které zplodili ti ostatní.* Nemusí to být párové soužití, ale třeba "mnohoženství" které je v živočišné říši častější. Jak u slepic , tak u šimpanzů.. Ale transgenderová dvojice, která je tvořena mužem, přeoperovaným na ženu a ženou, přeoperovanou na muže - a tudíž naprosto neschopná bez nějakých medicínských zázraků vytvořit potomstvo přece nemůže požadovat, aby se jejich vztah nazýval stejně jako ty dvojice, které to umí bez nějakých chemicko-chirurgických zásahů. 

Neboli - nemá smysl psát zákony pro nějaké okrajové jevy ve společnosti. Nepodléhat hlasitému nátlaku menšin. S těmi transgendery je to jenom příklad. Mě jako dítě vychovávala tetička a strýček, kteří nemohli mít děti A starali se o mě, pokud si pamatuji, velmi obětavě a jak čas šel, starali se i o mé děti. Nepotřebovali k tomu žádný zvláštní zákon.  (K nechuti mladé generace mít děti se vrátím na svém blogu. Není to všeobecné a má to různé příčiny.)   

Průměrný počet slepic: 4.6 (89 hlasů)

.. jen vysvětluje běh světa a nabízí východiska. 

Před 100 roky pracovala v ZEMĚDĚLSTVÍ POLOVINA POPULACE, dnes jen pouhé JEDINÉ PROCENTO.

Ano, mají traktory a kombajny, které také musí někdo VYMYSLET a VYROBIT, pohání je nafta, která se musí VYROBIT z VYTĚŽENÉ a DOVEZENÉ ropy, při zpracování produkce používají ELEKTŘINU z elektráren, které také musel někdo VYMYSLET a POSTAVIT.

Takže suma sumárum, je to více než to JEDNO PROCENTO populace, ale není to KAŽDÝ DRUHÝ jako před sto lety..

Musíme si tedy na férovku říci, KAM MIZÍ TA SPOUSTA HODNOT vznikající z OBROVSKÉHO růstu PRODUKTIVITY lidské práce?

Proč musí mámy chodit do práce, místo aby vychovávaly děti? Proč ještě nemáme 6-ti hodinovou pracovní dobu? 

Průměrný počet slepic: 4.9 (49 hlasů)

Já vám už asi rozumím. Jenže vidím svět jinu optikou.  Urvi co můžeš!  není jen heslo věrchušky, ale i kteréhokoliv Pepy i Anky z Horní Dolní nebo Prahy. Chovají se tak i lidoopi v ZOO, nebo roztomilá koťata.

A my jsme primáti. Pokud to zrovna není vaše heslo, dívejte se kolem sebe. Bylo to vždy a bude - asi ještě pár milionů let. Empatie je sváteční pocit, který nám dává zakusit, jak bychom se cítili, kdybychom ji opravdu praktikovali. Ne, že by vůbec nebyla, ale je zřídkavá jako zlatá zrníčka v horském potoce.

 

Průměrný počet slepic: 3.6 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Se bohužel (zatím) nesnaží ani Ing. Petr Blahynka. O Vidlákovi raději pomlčím :-)
Ani chutné čerstvé třešničky zahnívající dort nezachrání ..

Největší chybou a zjevnou závadou politického systému je, když nemůžete zdola nic přímo ovlivnit.
Místo možnosti celoživotního vzdělávání dochází pak k rychlé transformaci ovčanů na stádo volů.
Kdo nevěří, nechť si laskavě otevře nějakou diskuzi pod článkem na Seznamu ..

Pro rozumného člověka je to totálně demotivující a degradující vztah k rodné obci, regionu a vlasti.
Vláda zastupitelských "elit" přináší stále víc prolité krve a válečných hrůz.

Průměrný počet slepic: 3.7 (55 hlasů)

současný svět, a kterým směrem se ubírá. Sezval si na Mendelovu univerzitu nejinteligentnější lidi z Alternativy a rozdal jim domácí úkoly. Švýcarské zkušenosti jsou pro většinu světa celkově nepřenositelné, fungují jen v té nedobytné Alpské pevnosti. Ano, je to inspirující, protože vyzkoušené, ale tvořilo se to snad 300 let. Nemáme prsten kouzelníka Viga ze seriálu Arabela, ani kouzelnou hůlku Harryho Pottera.

Zrovna Švýcarsko, které, stejně jako USA tyje z krvavých peněz celé Evropy, ze zubního zlata evropských Židů. To je zdroj jeho státní suverenity. My ostatní si na plnou státní suverenitu musíme vydělat vlastní prací a vytvářením reálných hodnot.

Průměrný počet slepic: 4.9 (54 hlasů)

S tímto naprosto souhlasím.

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

To jsou následky života v dostatku. Miloš tam žijící nikdy nemůže pochopit nás. Plebs, "nešvýcary". Názory na sebe nenaráží, protože se dokonale míjí.

Musel by zažít aspoň jednu schůzi jakéhokoliv spolku, třeba zahrádkářů, kde se bude jednat o nějaké společné věci. Jak většinový názor dokáží torpédovat menšinoví občané. Buď z egoismu nebo i podplacení. Zbytek se rozdělí zpravidla v poměru 1:1 stejně jako v Švýcarsku. A ti, co prohráli začnou nenávidět ty, co neprohráli a budou stále něco podotýkat, psát, žalovat u soudu. Jsme "Nešvýcaři". Nicméně, pan Miloš  nám klidně může udílet rady, uleví se mu. Je to jako když černoch z Afriky radí Eskymákovi jak se chránit před horkem.

Průměrný počet slepic: 4.3 (32 hlasů)

Potkal jsem ale ve Švýcarsku již hodně, Čechů, Slováků, Poláků, Maďarů, Portugalců, Španělů, Italů a hlavně Němců.
Jsou to řádově desetitisíce našinců, mnoho z nich má dvojí občanství a podílejí se aktivně na politickém rozhodování.
Nikdo z nich neláteří, že nejsou pro tento systém zralí, spíš poukazují na to, že v Česku mohlo vzniknout něco lepšího.

Všichni sem přicházejí proto, že jsou zde lepší podmínky k životu, a to díky vyspělému politickému systému, nastartovanému ústavou z roku 1848.
Místní bankovní systém začal vzkvétat až na začátku 20. století v důsledku stability systému a nízkému daňovému zatížení.
Ne všechno je ideální, ale srovnání poměrů je naprosto tristní. Kdo se chcete mít líp, naučte se jazyk a podpořte smysluplné.

Průměrný počet slepic: 2.7 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

.. jsou jen další daň, která má nakrmit kamarády politiků, zabezpečit pracovní pozice pro další a další úředníky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (49 hlasů)
Trvalý odkaz

.. německý film Základní příjem - Kulturní impuls z roku 2008. Jsem trpělivý, DOKOUKAL JSEM HO AŽ DO SAMÉHO KONCE.

Ten film je natočen naprosto blbě. Od samého začátku to jsou Boha pusté propagandistické kecy (co také čekat od pohrobků Josefa Goebelse a Leni Reifenstahlové) proložené nemnohými logickými argumenty. Osobně soudím, že skutečným smyslem tvůrců tohoto filmu bylo dostat peníze na film od zadavatele, a odradit od této myšlenky co nejvíce těch, které nazývám "Lidé Práce". Ten film mohl být dlouhý 15 minut, a přesto trvá minut 99, jen proto, aby si TVŮRCI "ZASLOUŽILI" své prašule..

Podstatou ZÁKLADNÍHO NEPODMÍNĚNÉHO PŘÍJMU nejsou prachy pro líné lehkoživky, ale radikální zlevnění lidské práce.

Když sledujeme jakýkoliv výrobek od jeho vzniku po prodej spotřebiteli, a je jedno, zda se jedná o bochník chleba, štangli salámu nebo auto, je v něm naakumulována LIDSKÁ PRÁCE, vždy zdaněná, vždy jsou z ní odvedeny sociální a zdravotní odvody. To PRODRAŽUJE výrobek po celou dobu jeho vytváření a promítá se do výsledné ceny. PARAZITUJÍ NA TOM ÚŘEDNÍCI zdravotních a sociálních pojišťoven, berní úředníci a na ně navázaní politici a jejich kámoši, zaměstnává to celou armádu účetních.

ZÁKLADNÍ NEPODMÍNĚNÝ PŘÍJEM všechny tyto daně a odvody ruší a zavádí jednoduchou, snadno zkontrolovatelnou DAŇ z PŘIDANÉ HODNOTY, bez všelijakých VÝJIMEK, NEZDANITELNÝCH a ODEČITATELNÝCH položek a dalšího ADMINISTRATIVNÍHO BALASTU, který jen obtěžuje daňového poplatníka a dává obživu úředníkům a poradcům.

ZÁKLADNÍ NEPODMÍNĚNÝ PŘÍJEM je vlastně VRATKA části této vybrané SUPER DPH, která zajišťuje sociální soudržnost a morální spravedlnost. Zároveň přenáší břímě financování státu a sociálních výdajů na GLOBÁLNÍ STRUKTURY, které vydělávají právě na tom, že v některých zemích je NIŽŠÍ SOCIÁLNÍ STANDARD a levnější provoz státu. 

Co způsobuje Globalizace? V GLOBÁLNÍM DALEKU levně vyrobíte, za cenu POŠKOZOVÁNÍ PŘÍRODY dovezete, prodáte JEN O MALIČKO LEVNĚJI než MÍSTNÍ VÝROBCI, čímž jednak vytvoříte brutální zisk, místní producenty dovedete k bankrotu, nezaměstnané naložíte na bedra těch, kdož ještě mají práci a ČÁST SVÉHO NEMRAVNÉHO ZISKU investujete do rozšíření výroby v globálním daleku a celý koloběh se znovu a znovu opakuje, dokud kdysi bohatou zemi zcela nezničíte.

Pokud ale ona bohatá a prosperující země zavede ZÁKLADNÍ NEPODMÍNĚNÝ PŘÍJEM, dojde k tomu, že najednou lidská práce výrazně zlevní, přestanou se vyplácet kontejnerové lodě u většiny výrobků, a když už něco přeci jen z GLOBÁLNÍHO DALEKA dovezete, tak daní na prodané výrobky budete spolufinancovat chod státu kam jste své výrobky dovezl. A to je férové a spravedlivé.

Průměrný počet slepic: 4.2 (26 hlasů)

Až budou většinu práce dělat roboti, a bude tu spousta lidí pro které nebude práce, potom je možno uvažovat o nepodmíněném příjmu.

 Zatím se zvyšuje věk odchodu do důchodu, protože nejsou lidi. Dovážejí se pracovníci ze zahraničí, protože nejsou lidi. Nejsou lidi ve zdravotnictví, sociálních službách, ve školství, nejsou řemeslníci atd.

Napřed je třeba srovnat finanční toky mezi privilegovanými státy a těmi neprivilegovanými. Potom zreformovat školství, aby produkovalo lidi, které stát potřebuje, podpořit manželství s dětmi atd. Změnit, a hlavně zjednodušit zákony.

Do té doby, než se tyto změny povedou bych o nějakém nepodmíněném příjmu neuvažoval. Nepodmíněný příjem by přisunul peníze těm, kdo nikdy nevytvářeli žádné hodnoty a nemají zájem je tvořit a ubral by lidem kteří ty hodnoty vytvářejí, nebo je kdysi vytvářeli a teď už nemohou.

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

.. jen bychom měli podnikat už nyní kroky k jeho zavedení, třeba hledat cestu jak snížit zdanění práce.

Skutečných nemakačenků je v populaci okolo 4%, proto také statistiky nezaměstnanosti považují za problém až nezaměstnanost vyšší než cca 6%

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Volksinitiative «Für ein bedingungsloses Grundeinkommen» - lidová iniciativa Pro nepodmíněný základní příjem

GRUNDEINKOMMEN - NACH DER ABSTIMMUNG IST VOR DER ABSTIMMUNG ...  Základní příjem - Po hlasování jsme před hlasováním

Jeden Monat Geld, einfach so - Každý měsíc peníze, je to jednoduché

Iniciátoři lidové iniciativy byli spokojeni s celkovým výsledkem 23% pro, v kantonu Basel-Město 36% pro, ve třech obcích Švýcarska byl návrh přijat nadpoloviční většinou hlasujících. 

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

1

Průměrný počet slepic: 4.9 (53 hlasů)
Trvalý odkaz

Emisní povolenky jsou chytrý konstrukt, jak z lidí vytáhnout peníze aniž by si toho všimli. Vláda se rozhlíží a kouká, kde by mohla urvat nějaké peníze navíc. Všimne si, že energetické firmy mají velké zisky a začne přemýšlet, jak je o část připravit. Vyhlásí boj proti změně klimatu (na základě manipulovaných vědeckých studií) a obviní majitele uhelných elektráren, že škodí přírodě. Ten ale může zaplatit odpustek (emisní povolenku), což učiní bez váhání, ale přenese náklady  do ceny energie. Ty zaplatí občan. Pokud je závěrná elektrárna uhelná, zvýší se cena elektriky zhruba o 25% (loňský údaj). K tomu každý spotřebitel zaplatí daň na podporu obnovitelných zdrojů, což je 495 Kč/MWh (loňský údaj). Samozřejmě také zaplatí daň DPH, která má sazbu 21%. Peníze zůstávají státu na jeho potřeby podle uvážení, až teď EU rozhodla, že musí být použity na podporu obnovitelných zdrojů. Zrušit emisní povolenky jen tak nepůjde, protože kapři (politici) si rybník sami nevypustí. Navíc je to celosvětová agenda OSN, takže budou tlaky na to, aby byla zachována i tady. Pokud by jsme je chtěli zrušit, dá nás EU k Evropskému soudu, protože nedodržujeme zákony EU (a ty jsou nadřazené těm našim) a ten by jsme prohráli. Z toho mi vychází, že i kdyby v parlamentních volbách vyhrálo PRO a předsedou byl p.Rajchl a vládl většinově, tak konec emisních povolenek se konat nejspíš nebude. Je to pravděpodobně stejná situace, jako když v Itálii vyhrajou parlamentní volby protiimigrační strany, ale uprchlíky přijímají dál, protože by porušili právo EU nebo agendu OSN (ke které se rovněž zavázali). Mrzí mě, že musím být pesimista, ale zanechte všech nadějí....

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Naděje sice umírá poslední..., ale už je tolik bordelu na všech úrovních, a živí se tím tolik neužitečných lidí, že to na nějaký optimismus už vypadat ani nemůže, držkopád a natlučené huby nás neminou. Jak to tak ale vypadá, tak se na to někteří možná i těší (v naivní představě, že jich se nic nedotkne). 

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

...Když jsem kdysi studoval změny režimů v různých zemích, tak k tomu byly vždycky třeba dvě věci. Zaprvé odhodlaná skupinka lidí, kteří chtějí něco změnit a jsou ochotni tomu věnovat opravdu veškerou energii, kterou mají. Veškeré peníze, veškeré své postavení. A druhá věc, která musí být k dispozici, tak musí být společenská atmosféra. Protože kdyby třeba někdo v květnu roku 48 se chtěl postavit komunistickému režimu, tak neměl šanci, protože společenská atmosféra byla namířená proti, a lidi věřili, že je to dobrý experiment. Zkusme to.

Dnes bych viděl, že už tady jsou odhodlané skupinky, ale chybí pořád ta atmosféra, ta nálada, kdy třeba, jako v listopadu 89, kdy prostě všichni věděli, že dál to už takto nejde. Viděli jsme, co se děje okolo nás. V Polsku, Maďarsku. Nemluvě vůbec o západních zemích, a chtěli jsme změnu. Lidé chtěli změnu a jestli to udělali dobře, nebo špatně, to je dneska jiná věc. Ale prostě byla tady odhodlaná skupinka na jedné straně a byla tady, nevím, jestli to můžu říct, jestli je to správné slovo, byla tady revoluční situace, kdy byl prostor pro změnu. Pokud nyní nebudou tyto dvě podmínky splněny, tak bohužel se u nás nemůže nic změnit. Máme odhodlané skupinky, zatím ještě ale pořád nevidím situaci, kdy by lidé „ryli držkou v zemi“...

Přesto, že jsme spolu už asi pět roků nemluvili, potvrdil mi tím můj úhel pohledu. "Vlci z lesa ještě nevyběhnu". Je brzy. Bude se čekat, až bude hůř. Ale je třeba mít tady lidi, kteří se pak nebudou bát uchopit pevně kormidelní kolo a nést tak riziko, že tu naši kocábku nedovedou do přístavu, ale na útesy.

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

Já bych k tomu dodal, byla tady ještě třetí složka a možná že důležitější než ty první dvě. Gorbačov to vzdal. Když byl tady v Praze prohlásil: "Eto vaše ďélo". Zkrátka nebyla zde vůle starého režimu se bránit. Moc ležela skoro na ulici. A ještě v polovině prosince, u nás na venkově, lidi váhali, nechtěli riskovat... Chtěli určité změny, ale ne čelem vzad. A to nechtěli ani na Letné dělníci z ČKD. Zůstali jsme skoro poslední, koncem prosince to dovršili Rumuni a to nebylo moc sametové.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Der Spiegel: Se Zelenským je to zlé

Manipulace Vladimíra Zelenského ve vztahu k západním zemím už nefungují a Ukrajina zůstává bez spojenců, kteří by ji dokázali zajistit.

Píší o tom publicisté německého časopisu „Der Spiegel“ .

….„Pro Ukrajinu by přerušení pomoci USA nebylo nic menšího než katastrofa. Německá vláda je hrdá na to, že je po Spojených státech největším dodavatelem vojenské pomoci Kyjevu. Ale tato pomoc nebude stačit k tomu, aby zajistila vítězství Ukrajiny,“ píše se v článku….

 

ZE ZÁVĚRŮ JALTSKÉ (KRYMSKÉ) KONFERENCE TŘÍ MOCNOSTÍ
(11. 2. 1945)

.Jsme rozhodnuti odzbrojit a rozpustit všechny německé ozbrojené síly, rozbít provždy německý hlavní štáb, který pokaždé znovu připravoval vzkříšení německého militarismu, odstranit nebo zničit všechno německé vojenské zařízení, vyřadit nebo kontrolovat všechen německý průmysl, kterého by se mohlo použít k válečné výrobě, potrestat spravedlivě a rychle všechny válečné zločince a vymáhat věcné reparace za to, co Němci zničili; vyhladit nacistickou stranu, nacistické zákony, organisace a instituce, vymýtit z veřejných úřadů i z kulturního a hospodářského života všechen nacistický a militaristický vliv a učinit v Německu i jiná dohodnutá opatření, pokud budou nezbytná pro budoucí mír a bezpečnost světa. Nezamýšlíme zničit německý národ, avšak teprve po vykořenění nacismu a militarismu budou Němci mít naději, že budou moci žít důstojně a že se jim dostane místa ve společenství národů.

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Víte, proč se rvou české pojišťovny o ukrajinské uprchlíky a kdo to za ně platí?  12. listopadu 2023👉 @cz24news

ČESKO/UKRAJINA: Kolik Ukrajinců přišlo do Čech? Podle oficiálních statistik nyní na území přebývá asi 1,1 milionu ukrajinských uprchlíků k 25. 9. 2023!!! Myslíte, že náklady za ně hradí Ukrajina?

Ukrajinci nad zlato. Zdravotní pojišťovny se perou o ukrajinské pojištěnce

Důvodem je – možná překvapivá – skutečnost, že uprchlíci jsou pro pojišťovny velmi lukrativními klienty.

Hádejte, kdo ten masakr nepracujících Ukrajinců platí, vážení čeští čtenáři? Náklady na léčbu ukrajinských uprchlíků se podle odhadů Všeobecné zdravotní pojišťovny vyšplhají na 7,1 miliardy korun ročně. Ti, co pracují prý vrátí asi 1 miliardu. To říkal předseda správní rady VZP a poslanec KDU-ČSL Tom Philipp.

Jak Válek zdůvodňuje masakry v nedostatku léků pro české občany?

Zdravotní pojišťovny sdružené ve Svazu navrhují, aby se platby a odvody za ukrajinské pojištěnce plně přerozdělovaly mezi všechny pojišťovny.

Tito pojištěnci mají významně menší náklady, ale úspora zůstává prakticky jen VZP. To pak vytváří pak na trhu miliardové rozdíly.

To není dezinformace. To je oficiální tisková zpráva:

Svaz zdravotních pojišťoven ČR (Svaz zdravotních pojišťoven ČR)

Zhruba 80 % nově příchozích z Ukrajiny bylo zapsáno k VZP, zejména proto, že zpočátku k registračním místům měla jako jediná přístup. Pokud tito lidé pracují, platí stejné odvody jako místní, pokud nikoli, jsou vedeni jako státní pojištěnci.

Narozdíl od českých občanů se ale u plateb za Ukrajince neprovádí přerozdělení podle jejich skutečných nákladů, ale podle nákladů obvyklých u českých pojištěnců. Skutečná nákladovost pro touto velkou skupinou pojištěnců je však úplně jiná. Průměrné čerpání zdravotní péče u uprchlíka z Ukrajiny se z různých důvodů pohybuje jen kolem třetiny průměrného čerpání českého pojištěnce. Rozdíl pak zůstává dané pojišťovně a vylepšuje její bilanci.

Stávající systém přerozdělení by měl zajistit pro každou pojišťovnu co nejlepší shodu objektivně správného ocenění nákladů a podílu na celkových příjmech. „Úhradová vyhláška pro rok 2024 počítá s deficitem 9,2 miliardy korun. Ten je mezi pojišťovny rozdělen nerovnoměrně zejména proto, že bilanci VZP uměle vylepšuje nesprávně oceněná nákladovost za Ukrajinské uprchlíky, a to zhruba o pět miliard ročně.

Tyto rozdíly by nové přerozdělení mělo rychle narovnat. Bez korektního rozdělení zdrojů si nelze férové podmínky mezi pojišťovnami představit.“ říká Ladislav Friedrich, prezident Svazu zdravotních pojišťoven.

Asi víc není, co dodat.

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

...přesněji Homo sapiens sapiens. Nejsme primáti-zvířata, ale jsme lidé obdaření rozumem a schopností pracovat. Samozřejmě, v této podobě existujeme jen pár desítek tisíc let a tak desítky milionů let vývoje z primáta k současnému člověku se z našich genů jen tak nevypařilo. Právě proto, že si člověk sebou vleče některé (z dnešního hlediska) špatné vlastnosti, bez kterých by v minulosti nepřežil, je nutné negativní vlastnosti v chování potlačovat. Ano, je to násilí, ale i výběr daní nebo trestní zákoník jsou násilím. Násilím je, zaplaťpánbůh, stále ještě i povinná školní docházka.

Hypoteticky - izolujte dítě od kontaktu s lidmi a vyroste z něj jen primát, "zvíře". Proto musí rodiče a společnost individuálního jedince vychovávat a vzdělávat, kultivovat, aby "nerostl jak to dříví v lese". Co ale dnešní idiotští liberálové dělají? Výchovu a vzdělávání, vliv okolního světa na člověka podřídili ideologii individuální svobody bez osobní odpovědnosti a širokých práv s úzkými povinnostmi. I jedna televizní reklama do nás hustí tuto ideologii heslem "Proč? Protože chci!". Není to typický egoismus?

Vždyť i svoboda nepracovat a žít jen z charity, sociálních dávek a krádeží (kdysi příznačně a správně označované jako příživnictví) je podpora návratu člověka k primátovi. Primátem z člověka dělají i šílené experimenty jako jsou inkluze ve školství, jakési "právo" každého, i nenadaných či méně chytrých, studovat a stát se absolventy základních, středních i vysokých škol! Podobně jako možnost neschopného stát se zastupitelem, poslancem, senátorem, ministrem nebo dokonce prezidentem republiky. Nechali byste se operovat někým, kdo byl nevystudovaným, ale jen zvoleným chirurgem protože chtěl?

Co si budeme povídat, kapitalismus se svojí demokracií a lidskými právy je semeništěm a inkubátorem   individualistů, egoistů a vůbec lidí s nedobrými vlastnostmi, které jsou již více jak patnáct století   vyjmenovány jako "Sedmero smrtelných hříchů" (pýcha, lakomství, závist, hněv, smilstvo, nestřídmost, lenost). Nemyslím si, jsem o tom dokonce přesvědčený, že systém, který v Česku přes tři dekády (a ve světě po staletí) prospívá jako to prase v žitě (pozor, říkám systém, ne většina občanů, národ a stát) se vůbec, nebo jen okrajově, o potlačování a odstraňování onoho genetického dědictví z doby, kdy člověk rozumný byl pouhým primátem v džungli, nesnaží. Ba co víc, on ho dokonce podporuje. To je na něm to nejstrašnější!

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

Reklamu - "Proč? Protože chci!" jsme doma vyhodnotili jako výplod novodobých imbecilů...

Chválím jinak celý příspěvek!

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

 Ta reklama je stejně odporná jako byla kdysi reklama na Fidorku.

https://www.youtube.com/watch?v=Drz6xHRpIa4

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

 S námitkou plně souhlasím.

Jenže jsem dost starý na to, abych věděl, že je to trochu jinak. Od mládí sbírám takzvanou postkatastrofickou literaturu, nepřesně literaturu dystopickou. Knížky o lidech, kteří jako skupina přežili nějaké trauma a musí začít žít bez ohledu na svůj původ, postavení majetek atd.  A všichni autoři ať už popisují nějaký děj na základě skutečné události nebo děj zcela vymyšlený se vždy shodují na tom, že ten kulturní, civilizační nátěr člověka odpadne velmi snadno a z člověka se stává primát, který sice umí mluvit a psát (a možná i řídit auto), ale jeho společenské ohledy se začínají velmi rychle měnit. 

Malevil, Pán much, Bídné roky nebo Blackout, který je znám v několika provedeních od různých autorů atd., atp. Jsou i popisy reálných situací, třeba o letadle, které havarovalo se sportovci v Andách atd. 

Tim chci říct jen jedno: Vymlouvat se na kapitalismus, komunismus , imperialismus nebo feudalismus není možné. Homo sapiens je podle jednoho francouzského spisovatele a zoologa Desdemona Morrise jen "Nahá opice". Několik let jsem fotografoval v ZOO šimpanze a mandrily. Abyste získali fotky, které něco znamenají musíte u výběhu strávit spoustu hodin. A nutně začnete těm opicím rozumět. Jak se chovají jedna ke druhé, proč to tak je atd. Kdo má v tlupě jakou pozici. A tam zjistíte, nakolik se těm primátům podobáte. Až mi to došlo, dost to se mnou otřáslo.  

 

MANŽELSKÁ HÁDKA
STARÁ ŠIMPANZICE NADÁVÁ MLADÉMU SAMCI, KTERÝ NENÍ MOC ŠIKOVNÝ MILENEC

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

to ale nijak nevyvrací to, že socialismus usiloval o "vypuzení opice" z nás, kdežto kapitalismu je to šuma fuk, ba co víc, některé "opičí" vlastnosti v nás ještě podporuje a rozvíjí. Nechci ale z debaty na toto téma dělat doktorandskou práci, ani na to nemám kvalifikaci. Jen si myslím, že lidé se musí nejen vzdělávat, ale i vychovávat. Od narození až po pokročilý věk. Že se to nedaří ještě neznamená, že je to nesmysl.

Na druhou stranu s vámi souhlasím, že stav velké části lidí je opravdu tak tristní, že člověk snadno podlehne nihilismu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

To co vidím není nihilismus, ale realismus. Ale i ti primáti se k sobě chovají hezky když ví, že za to bude odměna. Že když "vyberu vši svému kamarádovi, on vybere vši mi." Prostě výhodný vzájemný obchod - bez nějakých vyšších pohnutek. 

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Zákaz buzerantství, braňme bílou Evropu.“ Nacionalisté prošli Varšavou FILIP HARZER (Seznam) 

Nacionalistický pochod v polské metropoli byl podle pořadatelů reakcí na „pokračující federalizaci EU, ohraničování suverenity členských států, válku na Ukrajině i masovou migraci“. Agresi jeho účastníků pocítil i reportér SZ.

Polsko si v sobotu připomnělo 105 let od znovuzískání nezávislosti. Nejviditelnější akcí dne byl už tradičně pochod nacionalistů v metropoli. Seznam Zprávy sledovaly situaci přímo ve Varšavě.

Pochod metropolí každoročně organizují nacionalistické organizace a krajní pravice. Podle zastánců jde o vlasteneckou akci, kam chodí i rodiny s dětmi, podle kritiků zase o pochod s projevy agrese, nenávisti a účastí neofašistů, včetně těch zahraničních.

Polsko ještě nezhynulo“

Letos se pochod konal pod heslem „Polsko ještě nezhynulo“, které odkazuje na pasáž z polské hymny.

Za velkých uzavírek v centru a mohutného policejního nasazení nakonec Varšavou prošly desítky tisíc lidí. Magistrát města odhadl počet na 40 tisíc. Podle výpočtů serveru Onet šlo v pochodu od 70 do 90 tisíc lidí….  https://www.seznamzpravy.cz/….cz

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Já bych si dovolil komentář pana Inzy ohledně podmínek nutných k provedení principiální změny politického směřování konkrétní země, resp. malé země, trochu upřesnit. 

A sice, že k takové změně je naprosto nutná vhodná mezinárodní situace, potažmo vůle světové nebo světových mocností. Bez toho to nejde. V roce 1948 to bylo rozdělení Evropy vítěznými mocnostmi z 2. svět. války na sféry vlivu a v roce 1989 vůle Sovětského svazu odejít z východní Evropy. Myslím, že toto je podmínka nutná ba i dostačující.

Obecně ovšem platí, že malý stát, který je součástí nějakého mocenského bloku, o ničem podstatném rozhodovat nebude a nemůže. A to ani sám o sobě u sebe doma. Bohužel, takt daleko jsme jsme to s naším sobectvím a NELÁSKOU K BLIŽNÍMU dovedli. Snad to tak nemusí být natrvalo.

 Dobrou noc, Jiří 

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

.. poměrně přehledně a srozumitelně Petr Drulák na sešlosti v Mendelově univerzitě..

Doporučuji vyslechnout, nasťiňuje i řešení pro Střední Evropu.  

Prof. Petr Drulák, Ph.D. - Svrchovanost a její geopolitické souvislosti

Hovoří o tom, že ke skutečné suverenitě se v praxi blíží jen velmoci, ale že je možné, aby několik menších států vytvořilo KOLEKTIVNÍ VELMOC. 

Takovou kolektivní velmocí měla být EU, jejímiž dvěma sudičkami byl jednak Charles de Gaulle, jehož koncepce Evropy jakožto suverénní  Kolektivní velmoci ale neprošla, uplatnila se koncepce Jeana Monneta - EU jako ekonomický prostor podřízený USA.. Rozebírá to (po osmé minutě).

Myslím, že nám to dá dostatečný vhled do problematiky. V podstatě dává za pravdu Františkovi Palackému, který na sklonku života pochopil, že kdyby Rakousko-Uhersko neexistovalo, museli bychom si ho vytvořit. Skutečná státní suverenita je, dle mého osobního názoru, možná na půdorysu Vyšegrádu + Balkánu, a toho co zbude z Polska, až si ho opět rozdělí Německo a Rusko. A neobejde se to bez taktických jaderných zbraní, jak před koncem Československa navrhoval zesnulý generál Procházka (projekt Kladivo) Naštěstí Češi a Slováci patří mezi deset zemí na světě, které jsou, díky své technologické vyspělosti, schopné vyrobit jaderné zbraně do roka, pokud se k tomu rozhodnou.

Projekt Kladivo – ČR by měla vyrobit 20 taktických jaderných zbraní jako pojistku proti tlaku velmocí

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Prognóza MMF jako de facto rozsudek nad Západem 12. listopadu 2023 👉 @cz24news

SVĚT: Na téma slabé analytické schopnosti na Západě jsme již mluvili mnohokrát (na tomto dzen kanále – pozn.překl.). V poslední době se ukázalo, že velké množství předpovědí „respektovaných“ organizací a struktur na Západě jsou jen „papírem popsaným nesrozumitelnými klikyháky“. A zde vstupují do hry dva faktory. První je obecně nízká úroveň západního vzdělání. A nenechte se zmást údajně vysokým hodnocením západních univerzit a touhou i ruské elity posílat tam své děti studovat. Není to kvůli úrovni znalostí, ale jen nezbytným krokem k dalšímu postupu ve světě založeném na západních ideálech (na Západě se to jeví prostředím, kde se navazují především v „elitních ústavech“ známosti a vztahy pro pozdější využití jak v pracovní, tak v politické kariéře, proto až tak nezáleží na výsledcích učení a znalostí, ale např. na členství v různých spolcích a pod. – pozn.překl.).

Druhým faktorem, který nejvíce ovlivňuje chybovost odhadů, je od počátku chybný základ pro analýzu. Všechny západní analýzy jsou založeny na stejném základě. Totiž na víře v jeho moc, která je prý založena na výlučnosti. Je to skoro, jako by majitel firmy věřil ve svou velikost jako obchodníka, která je založena pouze na jeho genialitě, ale ve skutečnosti je jen synem guvernéra a právě tento faktor je základem jeho úspěchu.

Takže Západ místo toho, aby pochopil skutečný základ svého bohatství, kterým je banální okrádání druhých, nahrazuje jej fiktivní představou o své výlučnosti. Teorie výlučnosti ale funguje jen tehdy, když ji přijmou i ostatní, a pokud tomu tak není a věří v ní jen sami „výjimeční“, pak hned nastávají problémy.

Když zpočátku do výpočtu zahrnete nesprávné základní parametry, neměli byste očekávat správný výsledek. Přesně to se poslední dobou děje na Západě. Patrné je to zejména na prognóze dopadu sankcí na Rusko. Ale přesně na tomto základě se jako Rusko za podmínek tvrdých sankcí definitivně zhroutí a všechny západní analytické prognózy byly na tom založeny.

A nyní pobočka americké centrální banky, která se pro utajení nazývá Mezinárodní měnový fond, sestavila další „strategickou prognózu“ vývoje světových procesů. A opět vidíme, že se v něm udělala stejná chyba jako v předchozích. Za základ se opět nebere realita, ale to, jak sami chtějí tuto realitu vidět.

Samotný vývoj procesů ve světě je přitom obecně popsán správně. Ale opět, „exkluzivita“ jim ani zde neumožňuje správně si tyto procesy představit. Zpráva hovoří o rozdělení světa na dva tábory. A tady začíná iluze. MMF se domnívá, že jedním táborem jsou Spojené státy a Evropská unie (ve skutečnosti kolektivní Západ), druhým však výhradně Rusko a Čína. Zde okamžitě vyvstává rozumná otázka: kam jste dali zbytek světa? Opravdu zapomněli na dalších 5 miliard lidí žijících na naší planetě? Do kterého tábora je dávají?

Ale to je vlastně nejdůležitější bod prognózy. Celkově bude výsledek konfrontace záviset na tom, ke kterému táboru se těchto 5 miliard připojí. Ale z nějakého důvodu MMF tento faktor nijak zvlášť nezohledňuje. Zřejmě další projev vedlejšího efektu teorie exkluzivity. Koneckonců, na základě toho by ani neměla být otázka, do kterého tábora půjde 3/4 obyvatel Země. Samozřejmě do tábora „výjimečných“.

Realita však takové naděje nenaplňuje. Když se podíváte na skutečnou situaci ve světě, většina z těchto pěti miliard se již rozhodla ve prospěch rusko-čínského tábora a jen malá část stále zaujímá vyčkávací postoj.

Tábor vedený Spojenými státy ztrácí příznivce, zatímco na místo v druhém táboře se již vystavila celá řada. Ignorovat tento fakt je prostě hloupost. Ale pokud to přesto vezmete v úvahu, nedostanete požadovaný výsledek pro předpověď. MMF je tedy nucen předstírat, že žádný jiný svět kromě těchto dvou táborů neexistuje.

Ale i v této od počátku nesprávné předpovědi dělají svou druhou chybu. MMF si uvědomuje, že západní tábor zcela ztrácí, pokud jde o poskytování zdrojů, a opět nám začíná zpívat píseň o technologické převaze Západu.

A tady jsou hned dvě globální chyby. Za prvé, tato převaha nebyla nikde prokázána. Přesněji řečeno, má imaginární povahu. Otázkou není, že druhý tábor tyto technologie mít nemůže, ale že je zatím nemá. A zde opět nejde o výlučnost Západu, ale o realitu minulosti. V éře globalismu (a přesně o to se Západ snažil s celým světem) sami stanovili pravidla, kdy každý region měl mít svůj sektor. Někdo vytěžil zdroje, někdo byl cenný pro levnou pracovní sílu a Západ dodal technologie. Takže zpoždění v této oblasti je jen důsledek neúčelnosti. Proč utrácet peníze a čas na vývoj něčeho, když si to můžete koupit. Situace se ale v posledních letech výrazně změnila. A nyní jsou země druhého tábora v technologiích v mnoha odvětvích před Západem. A není pochyb, že ji velmi brzy doženou a předběhnou v dalších segmentech. A tato důvěra se liší od teorie „výjimečnosti“ v tom, že je založena na skutečných věcech. A to je druhý faktor.

Technologie, bez ohledu na to, jak jsou „cool“, se skládají z velmi specifických materiálových komponent a, jednodušeji řečeno, spoléhají na určité zdroje. A pokud k těmto zdrojům nemáte přístup, všechny vaše technologie se přesunou do oblasti teorie, nikoli praxe. A dokonce i samotný MMF uznává jasnou výhodu rusko-čínského tábora, totiž v surovinové základně.

Kromě toho je technologie věc abstraktní. Dělím je na technologie pro život a technologie pro pohodlí. Západ je tedy přede všemi právě v technologiích pro pohodlí, jediný problém je, že bez technologií pro život není a nebude pohodlí, komfort.

Skutečnost, že i na základě naprosto nesprávných premis, MMF ve své prognóze hovoří o téměř rovných příležitostech pro oba tábory, je pro Západ velmi špatné znamení. A i když je mu poskytnuta mírná výhoda, ale jak již chápete, tato výhoda existuje pouze v představách „prognostiků“ a je založena na nesprávných základních hodnoceních stavu věcí. Ve skutečnosti je tato předpověď za takových podmínek velmi podobná nekrologu. Jak se říká – o mrtvých totiž buď nic, nebo jen samé dobré věci.

Zpracoval: Peter008/Pokec24

 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Pět slepic!!!

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

...Říkám to jako člověk, který jednou zakázal vstup na Hrad americkému velvyslanci, protože se vměšoval do našich vnitřních záležitostí. A mluvil jsem krátce potom s prezidentem Putinem a ten byl takový spokojený a říkal: Vy jste zakázal vstup americkému velvyslanci. To je dobře. A já mu říkal: Pane prezidente, kdyby ruský velvyslanec v České republice udělal totéž, co udělal americký velvyslanec, tak mu ten vstup na Hrad zakážu taky. To znamená, ta servilita je úplně jedno, jestli je na Východě, nebo na Západě. Důležité je, že nehájíte národní zájmy a že posloucháte cizí zájmy," řekl Zeman, že Putin se tehdy usmál."

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

podmínky pro úspěch revoluce, chcete-li, pro provedení zásadní změny (odstranění) systému (tedy nejen nějaké kosmetické korekce). První světová válka vytvořila např. podmínky ke vzniku samostatné ČSR, v Německu k nástupu nacismu a "díky" hospodářské krizi k jeho vítězství a rozpoutání 2. SV. Konec války zase usnadnil vítězství KSČ a vzniku dvou bloků rozdělených Železnou oponou. Uvolnění v 60. letech ve světě i Evropě umožnilo vznik Pražského jara, ale nebylo příznivé k jeho vítězství. O "sametové revoluci" bychom si mohli dodnes jen zdát, nebýt příznivých objektivních podmínek. Jak vidět, rozhodující jsou objektivní, mezinárodní podmínky. Subjektivní jsou sice důležité, ale ne rozhodující.

Platí to i v současnosti. Nespokojenost většiny Čechů může vést k "pražské defenestraci", ale to bude tak všechno. Ani Babiš, ani Rajchl, nebo kdokoliv jiný, i kdyby ve volbách získali nadpoloviční počet hlasů, by prakticky nic z toho, co nám nejvíc vadí, nezměnili. Bez "bruselské defenestrace" se u nás ani lísteček na stromě nepohne. I když budou Češi většinově nasraní doběla!

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Ano, tak to je.

Ale změny externích podmínek jsou vlastně změny interních podmínek někde jinde. Nic z toho se "nepřeklopí samo" a nebude to mít jen jediný důvod. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Bývalý šéf výboru NATO Generál Kujat: ... Podvod Západu vedl k bojům na Ukrajině

…..Po znovusjednocení Německa měly NATO a Rusko velmi dobré vztahy, ale v následujících letech byly zničeny, řekl HKCM bývalý šéf vojenského výboru aliance Harald Kujat. Nejprve Spojené státy odstoupily od Smlouvy o omezení systémů protiraketové obrany, poté se v roce 2008 pokusily o pozvání Ukrajiny do NATO. Minské dohody se v podstatě ukázaly jako podvod ze strany Západu, jehož účelem bylo získat čas na vyzbrojení Ukrajiny, a ne chránit lidi na Donbasu.

HARALD KUJAT, bývalý šéf vojenského výboru NATO: Po znovusjednocení Německa jsme měli fázi, kdy NATO udržovalo velmi úzkou spolupráci s Ruskem. Existovala velmi úzká politická koordinace a velmi úzká vojenská spolupráce. To vedlo – a to je velmi důležitý aspekt – k posílení vzájemné důvěry a odstranění předsudků.

V následujících letech bylo toto vše zničeno. Všechno začalo v roce 2002 odstoupením USA od Smlouvy o protibalistických střelách. Rusko to vnímalo jako pokus o dosažení převahy v kontinentální strategické sféře.

V roce 2008 se pak v Bukurešti konal summit NATO, na kterém se Bush, který byl tehdy prezidentem Spojených států, všemi možnými silami snažil pozvat Ukrajinu do NATO. Na tyto události nesmíme zapomínat.

Člověk by neměl ztrácet ze zřetele, co v prosinci řekla bývalá kancléřka Německa (Angela Merkelová).

Totiž, že Druhá Minská dohoda, uzavřená mezi Ukrajinou, Ruskem, Německem a Francií, byla v podstatě podvodem. Jejím cílem bylo pouze vyzbrojit ukrajinskou armádu, nikoli poskytnout menšinám žijícím na Donbasu práva, která jim byla v rámci dohody přislíbena. To byl také jeden ze dvou rozhodujících důvodů, proč tato nepřátelská akce začala. Na to nesmíme zapomínat….

Janinna/Pokec24

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

zradí vždycky 😕

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

že do tanečníků festivalu  u Gazy nestřílel jen Hamás, ale i izraelští piloti z  Apachů. Ti ovšem "omylem".

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Je to ale hodně zvláštní, že o tom ve zprávách ani z jedné strany nebylo ani slovo a vyplulo to na povrch až teď. Jsou nějaké důkazy kromě slov?

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

https://aeronet.news/video-izraelska-televize-odvysilala-sokujici-zabery-ze-7-rijna-zachycujici-palbu-do-ucastniku-festivalu-supernova-z-izraelskych-vrtulniku-apache-piloti-v-reportazi-priznali-ze-nevedeli/

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Může být. První obětí každé války je pravda. Ale piloti bez tváře a jména stejně moc nepřesvědčují. Navíc pokud nevěděli, po kom střílejí...

Tohle asi tady nevyřešíme a v Aeronetu taky ne. Netanjahu má v Izraeli dost nepřátel, je tam několik sekcí, jedna z nich požaduje okamžitou záchranu rukojmích za jakýchkoliv podmínek Hamásu, jiná požaduje vybití Palestinců do nuly, USA se chystá, kdyby muselo zasáhnut do bojů. Opravdu - nikdo neví nic jistě.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

stříleli po všem co se hýbalo, děcka nebo Hamás, všechno fuck

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Peníze z emisních povolenek, to jsou miliardy. Desítky miliard. Zaslechl jsem dokonce že jde o pětašedesát miliard korun, které vláda mohla rozpustit mezi lidi a snížit jim cenu elektřiny.

Dost dlouho jsem dohledával, ale nakonec našel - kdo nevěříte, klikněte na link
Holt, nedá se všemu věřit, co někde zaslechnu :-)
Nicméně děkuji za inspiraci k získání lepšího náhledu na "problém", dokonce už vím, jak se vypočítavají ceny povolenek při aukci na burze.
Víte o něčem lepším, jak motivovat lidi k větší ohleduplnosti k přírodnímu prostředí?

TotalAuctioningAllowancesGenerated:  1000 Euros  =  1000 DomesticCurrency
2020: 719'414  =  18'934'981
2021: 600'384  =  15'397'000
2022: 673'116  =  16'464'422

https://www.ekonews.cz/stat-vybira-na-emisnich-povolenkach-miliardy-na-zivotni-prostredi-z-nich-vsak-jde-minimum/

AMO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://reportnet.europa.eu/public/country/CZ - s filtrem Name: "Use of ETS auctioning revenues - Reporting year"

ETS rev

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)