Největší ozbrojená síla v zemi

Autor

Hele, co kdybychom Černochovou zrušili i s ministerstvem obrany? Zbraně jsme předali Ukrajině, protože u Kyjeva se bojuje za Prahu a pokud Ukrajina nezvítězí, tak Rus stejně dojde až sem, Řehka se chce připravovat na jaderný konflikt, což v praxi znamená, že si ve sklepě vykope hodně hluboký úkryt, první předraženou stíhačku dostaneme za pět let a v roce 2040 budeme perfektně připraveni na válku, kterou teď právě Rusko vyhrává… Vynechal jsem něco?

Ministerstvo obrany žere ročně víc než sto miliard… Dobrovolníků, kteří jsou ochotni se nechat předurčit jako kanonenfuter, těch je asi šedesát (nejvíc blbců je v Praze), prezident stejně ještě nechá naše armádní sklady vyprázdnit, protože ukrajinská prohra je naším neúspěchem a ještě by se tam v blátě dalo pár „úkáček“ nechat rozstřílet… a jediný, kdo u nás mluví o vybudování průmyslu na drony a novém „svazarmu“ pro nadšence, kteří by si rádi s drony zablbnuli a v případě války by pak házeli granáty na nebohé bigoše nepřítele, je Marian Kechlibar. Dovedete si představit, kolik desítek tisíc vyzbrojených dronů bychom mohli mít, kdybychom nekoupili ty stíhačky? A kolik tisíc operátorů bychom mohli mít, kdyby skauti neřešili LGBT, ale zaměřili se na závody s drony?

Pojďme normálně vzít těch sto miliard, půlku nechat pro rodiny s dětmi, protože propad porodnosti za poslední dva roky je opravdu děsivý… a druhou půlku dát myslivcům.

Jsou největší organizovaná ozbrojená síla v zemi. Průměrný myslivec má doma mnohem víc zbraní než průměrný voják. Zpravidla má také mnohem kvalitnější zbraně, protože je nekupovala Jana Černochová ani její předchůdci. Nejspíš je také pořídil mnohem levněji, protože nemusel z jejich koupě naplnit stranická a lobbystická vrecka. Myslivci nemají stovky zbytečných generálů ani podgenerálů a obejdou se bez složitého generálního štábu.

Myslivci jsou v naší zemi všudypřítomní, mají velký vliv na venkovskou kulturu i venkovský folklór. I přes velkou snahu různých zbohatlíků, šlechticů a podobné havěti, pořád je u nás myslivost lidová záležitost a je dostupná víceméně každému. Myslivci dokázali přežít házení klacků pod nohy, rostoucí byrokracii i různé tlaky na omezení mysliveckého práva, aby se to (jako jinde v Evropě) zase dostalo do rukou jen těm vznešeným a nějací vesničtí drhohryzové, aby jim maximálně nadháněli zvěř před laufy. Což ukazuje, že myslivci nejsou žádná béčka a jejich organizace funguje a byla založena dobře.

Myslivci se museli naučit poměrně hodně tlustou bichli se zákony a omezeními, museli složit poměrně náročné zkoušky, perfektně znají terén do nejmenších detailů… a samozřejmě žehrají na to, že mladí se jim moc nehrnou. A to by se dalo napravit penězi, ne? Stačí, aby to mladého na začátku tolik nestálo.

Ani nemluvím o tom, že myslivci jsou ti praví (a leckde i jediní) skuteční ochránci přírody. Oni se starají, aby zvířata měla v člověkem kolonizované krajině co žrát a kde se schovat. Oni zpravidla první zjistí, že do lesa někdo vyváží odpad ze stavby a také zpravidla zjistí, kdo to byl, daleko před policií. Myslivci mají vztah ke svému okolí, není jim lhostejné, kde žijí a dokázali to tím, že jsou stále myslivci, stále do toho dávají docela dost svých peněz a to i přesto, že je proti nim celá EU, jde proti nim i celý grýndýl, i pomatení liberální úderníci. Přesto tu pořád jsou.

Nikdy jsem také neslyšel, že by se myslivci mezi sebou šikanovali, jako tomu bylo (a je) na vojně, nějaké delikty jsou naprosto okrajový jev a i přesto, že jsou myslivci dle dnešních měřítek po zuby ozbrojeni, neslyšel jsem, že by zrovna myslivec měl potřebu někde vystřílet školu. Oni jak spolu tráví čas, tak zpravidla i včas zjistí, že támhle Lojzovi ruplo v kebuli a postarají se, aby to nemělo tragické následky.

Drony by se myslivcům také hodily… přesně ty, které se hodí i na válku – když dron dokáže odhalit zvěř, dokáže také odhalit vojáky. Když dron dokáže nosit granáty, dokáže i nosit návnady. Když dron dokáže udržet přehled nad bojištěm, dokáže to i nad honitbou.

Sákryš… kdyby myslivci měli padesát miliard ročně… to by bylo zájemců o vstup. Naučili by se to zadarmo, jako mladí kluci by ledacos ubojovali, jako starší by pak hlavně vyprávěli myslivecké i vojenské historky. Když má někdo doma trezor s hamerleskou, kozlicí a kulobrokem, nebyl by žádný problém mu tam přidat ještě státem subvencovanou útočnou pušku a pár zásobníků střeliva. Když má myslivecká jednota někde svojí klubovnu, nebyl by žádný problém tam přidat malý muniční sklad, kde by byly jiné věci, než patrony na divočáky. Evidovat dneska ulovenou zvěř, to je tak komplikované, že evidovat sklad granátů a patron, by proti tomu byla vlastně sranda.

Když je táta myslivec, tak syn zpravidla bývá dobrovolný hasič… A máme i ženijní jednotky… Kde je garáž pro hasičské auto, tam by se asi vešel i nějaký vojenský buldozer, nafukovací člun a podobné blbinky. Dobrovolní hasiči jsou schopní udržovat i hodně starou techniku v chodu… Když to zvládnou se starou Tatrou, zvládli by to i s obojživelným transportérem.

Takováto myslivecká armáda by se od začátku do konce hodila jen na obranu. Tím pádem by nikomu nevyhrožovala, nikdo by si její nákupy nemohl vykládat jako přípravu k agresi a zároveň by každý potenciální útočník věděl, že obyvatelstvo je ozbrojené a válku nad partyzány nejde vyhrát. A také naši papaláši by věděli, že kdyby se myslivci naštvali, tak by se ve Strakovce dlouho neudrželi.

Dnešní článek je odpočinkový. A psaný v nadsázce. Skládám jím hold naší největší ozbrojené složce v zemi, která za své dobrovolné peníze dělá mnohem víc, než jen střílí zvěř. Myslivci jsou pro naší krajinu všechno. Oni chrání přírodu tím, že do ní chodí a řeší tam skutečné problémy, které člověk napáchal. Nelepí se k silnici, ale dávají do toho čas i peníze. Oni umějí zacházet se zbraněmi, oni dělají plesy, oni mají skutečně staletou historii, folklór i zvyklosti a zvládli dokonce i třicet let velmi nevybíravého tlaku. Jsou pohotovější než jakýkákoliv státní organizace.

A kdo ví, jestli to jednou doopravdy nebudou právě myslivci, kteří převezmou za armádu její úkoly, protože ty stíhačky nemáme šanci ufinancovat. Dopadne to, jak musí. Budeme mít letadýlka, budeme se na ně chodit koukat a vojáci nebudou mít ani na ponožky… Kromě toho, ty výsluhy generálům bez divizí, to je taky docela drahé. Nejspíš by náš stát neprohloupil, kdyby tu šaškárnu s Řehkou ukončil a dal prachy mysliveckým spolkům…

Zdravím tímto všechny myslivce. Dovolte mi vyjádřit svůj obdiv nad tím, co děláte a co dokážete. Těch padesát miliard ročně bych vám fakt přál. Využili byste je rozhodně líp a účelněji než Jana Černochová. Koneckonců… kdysi se nejlepším vojenským jednotkám říkalo právě myslivci. To není náhoda.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (338 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Myslivcům ZDAR! Komentáře k článku zde...

Průměrný počet slepic: 4.6 (42 hlasů)

U Vidláka mají zdřejmě jiný myslivecký spolek než působí u nás ve vsi a okolí.  Tady se sejdou občas v hospodě a  naplánují hon . V danou sobotu vtrhnou k rybníku na těch cca 20 kachen a člověk má pocit že tam pořádají divoké manévry.  S tou  ochranou přírody bych to taky neviděl tak růžový. Ano spárkatá a divočáci jsou díky jejih důslednému hubení možných predátorů úspěšně přemnoženy. Divočáka potká člověk i na návsi a srnčí korzuje  mezi chalupami. Zkuste ale jít se psem na procházku bez vodítka . Pokud máte tu smůlu že člena myslivců potkáte tak sklidíte výhrůžky že vám psa picne. O spoustě Micek a Mourků který vyrazili na pole ne myši a byli picnuti ani nemluvě. 

Dá se namítnou že jinde je to jiné. Neříkám že ne ale u nás si před členem mysliveckého spolku mohu jedině odplivnout

Průměrný počet slepic: 3.8 (62 hlasů)

Znáte myslivce a lovce z okolí? A kolik znáte vojáků?

Tak se těch vojáků zeptejte, co je schopno ubránit 15 000 vojáků se zbraní a 15 000 lampasáků v kancelářích?

Kolik jich je na hranicích, kudy tradičně okupanti přicházejí?

Jak rychle přiletí ti gripeni, kteří hlídají hranici v Pobaltí? Jak rychle, ti páni, kteří v noci spí normálně doma desítky i stovku kilometrů od posádky, dojedou do práce, osedlají železné oře a namažou si nepřítele na chleba stejně úspěšně jako v Afghánistánu nebo v Mali?

Taky už dlouho říkám: "Dejte zbraně lidu!" , tedy bezúhonným občanům a cvičte je a školte je! K

Když děti na střelbách uvidí, jak to jejich maminka natřela chlapům, určitě to budou zkoušet taky. Začínalo se vzduchovkou, pak malorážka, brokovnice, kulovnice...

Buďte si naprosto jistý, že tisíce fotbalistů, hokejistů, tenistek, kolistů... neví, jak nabít, zamířit, vystřelit, strefit cíl.

Zeptejte se, proč stihidní zástupci státu ČR neletí do Kyjeva letadlem, jako se létá na sabat o klimatu, ale jedou vlakem, jako ostatní pašeráci? 

Tam nelétají ani ty zázraky nebe F-35. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (20 hlasů)

ale neznamená to, že nicneříkající. Naopak. Téma obrany své vlasti je téma vážné a bohužel se jím  nikdo nezabývá. Tedy kromě několika politiků (podle jejich slov a chování nepochybně duševně nemocných, lidově řečeno pitomých jak Pepek Vyskoč), kteří ale nemají na mysli bezpečnost občanů a republiky, ale posílení zisků amerických a jiných zbrojovek. Mají na mysli růst HDP a prosperitu cizích států! Na Čechy a Česko serou jak na placatý kámen, oni myslí jen na sebe, své kmotry a zájmy "cizích mocností".

Podle mého názoru je směšné mluvit v případě ČR s jeho asi 20tisícovou armádou žoldáků o obraně, tedy jednou jedinou divizí co do počtu živé síly. Jestliže bychom hovořili o skutečné armádě, jak bychom asi naplnili alespoň po jedné motostřeleckou, tankovou a dělostřeleckou brigádu, každou složenou z 5 pluků po nejméně 1200 mužích? Kde ale jsou ženisté, zdravotníci, kuchaři, výsadkáři, piloti, pozemní personál...  Vy kteří tomu rozumíte lépe než já byste mohli doplnit další a další podmínky a ukazatele bojeschopné armády k obraně státu, tedy ne k invazi kdesi tisíce kilometrů daleko. V dobách ČSSR a její ČSLA jsme měli 200 000 armádu v cca 180 kasárnách. Kolik jsme měli bojové techniky včetně vrtulníků a letadel nebudu připomínat. Ale museli bychom počítat ve stovkách a tisících kusů. Dá se to poměrně snadno dohledat na internetu. Takže - mluvit v českém případě o armádě je stejně srandovní, jako mluvit o české letadlové lodi.

Hlavní silou naší obrany (když se nebudeme spoléhat na cizí pomoc, které se nedočkáme, protože "až to začne", až pantofláčům nebudou vadit jen křesťanské Vánoce, ale samotní křesťané neboli nevěřící psi, budou mít ostatní státy Evropy se svojí obranou práce nad hlavu a jiné starosti, než jít na pomoc "nějakým" Čechům. Mimochodem, víte že těch pantofláčů žije v Evropě na 50 milionů?) musí být sofistikovaný systém domobrany! O tom se musí mluvit, o tom se musí přemýšlet a hlavně - intenzivně budovat. Začít by se mělo povinným výcvikem (a výchovou!) mužů a žen tak, aby každý občan starší 25 let byl teoreticky, odborně a materiálně připraven (ale také odhodlán) k obraně vlasti. VLASTI!

Průměrný počet slepic: 4.6 (64 hlasů)

Vzpomínáte si na prezidenta Zemana a jeho žvásty o tom, že u Kábulu se bojuje za Prahu? Pamatujete si, jak ti pitomí, arogantní a amatérští politici měli plné držky keců o tom jak se naši čeští podnikatelé, potažmo Česko napakuje při obnově Afghánistánu, až NATO se  svými evropskými hodnotami zvítězí nad Tálibánem a Islámským státem? Kolik miliard korun tam ČR utopila? Slyšel někdo z vás kolik to bylo? Udělal někdo nějaký odborný rozbor celého toho dobrodružství? Udělal někdo inventuru zisků a ztrát? Byl někdo brán k osobní odpovědnosti za mrtvé, zmrzačené, raněné a vyhozené peníze?

Průměrný počet slepic: 4.7 (58 hlasů)

A to muselo padnou 13 našich vojáků za zcestné zájmy usáků...

Průměrný počet slepic: 4.7 (24 hlasů)

nebyli

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Když zeman otočil kabát, taky tvrdil, že u Kyjeva se bojuje za Prahu. Stejný kecy dokola, jen se dodávají jiná města. Ani se mi nechce domýšlet, kde se bojuje u Židů. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (17 hlasů)

myslel vážně své naskočení na ruské agenty ve Vrběticíchm v dávno vykradeném skladu a  nadšení nad boji v Afganistánu, nebo zda musel vyluzovat takové žvásty...ačkoliv, z podobného soudku je to jeho vyjudření o Gazanech nebo o přeložení našeh vysanectví do Jeruzaléma.... asi jsme od něj čekala  víc, možná i zdravý rozum.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Máme tu opět stejný důkaz, jako v době covidové. Byli to prostí lidé používající logiku, kteří před nedávnem varovali ostatní, aby nepodléhali covidovému členství spojeného s vakcinací. Upozorňovali na následky procesu, kterým byla všem neochotným vzepřít se vpravována do těla látka, o níž nikdo nemohl pravdivě tvrdit, že prošla všemi testy, je účinná v tom směru, ve kterém měla být, a zároveň o jejíž škodlivosti se hovořit nesmělo.

Po letech vylhané propagandy a několika desítkách měsíců tažení proti všem odpůrcům covidohysterie, nesmyslných opatření a zbytečného utrácení se plno současníků zamýšlí nad tím, kde se stala chyba, kterou dezoláti předpovídali. Nárůst úmrtnosti, kdy smrt přichází náhle, ,,neočekávaně“ a nevybírá si pouze starší generaci, je strašidelným průvodním jevem toho zázračného medikamentu zvaného vakcína proti covidu. Přestože už je zjevné, že soudruzi nikoliv jen z NDR udělali chybu, Leyenovou podepsané kontrakty platí dále a státy nakupují vakcíny na sklad dle původních dohod. Poláci se sice vzepřeli, ale do funkce premiéra byl dosazen kamarád předsedkyně Evropské komise s neomezenou mocí Donald Tusk, takže kšeft s jedem pojede dále. U nás se o utíkajících miliardách podepsaných Babišem a nezastavených Fialou radši nehovoří, jen Prymula v součinnosti s Válkem občas vypustí balónek o blížící se epidemii, za kterou poté vydávají každoroční chřipkovou sezónu. Pravdou je, že nějaká forma agresivnějšího viru existuje, protože intenzita kašlání a chroptění, kterou trpíme nyní, nemá s tou před 20 roky nic společného. Prostě nachlazení teď a kdysi je trochu jiné. Můžeme spekulovat, může li za to práškování shora, nekvalitní potraviny, s nimiž nás zásobí společnosti spojené s Gatesem či jím ovlivněné, nebo údajní čínští netopýři a expedice virů z laboratoří mezi populaci. Jisté je, že nejzdravější jsou ti, kteří se vakcinaci, rouškám a dalším pitomostem zdaleka vyhnuli.

Stejní dezoláti získali nové pojmenování, tedy ruští švábi. Od počátků bojů na Ukrajině varovali před euforií z ukrajinské mobilizace sil, evropských peněz, americké ideologie a západních zbraní připravených kompletně k převzetí aktivity vedoucí k porážce ruské armády. Ti nejstatečnější rovnou vytáhli ruské symboly a nepokrytě vyslovili podporu i pochopení pro tažení Moskvy na východ Ukrajiny. Připomínali události z roku 2014, ještě starší dohody o nerozšiřování NATO, které Západ nedodržel, varovali před válečnickým uměním Slovanů z Východu a dávali vzpomenout na neschopnost evropských mocností dosáhnou porážky Rusů v minulosti vzdálené i nedávné. Všechno marně, propaganda jela svou o jasném vítězství Ukrajinců, demoralizaci Rusů a brzké demolici vládních struktur v Kremlu. A to natolik intenzivně, že i současní odpůrci liberálního vnímání světa hlásající nesouhlas s postupem Američanů a EU přitakávají, že je Putin zločinec. Jenže on jen prostě miluje širou Rus, ochraňuje svůj národ a používá mozek. Přesto i Okamura, Rajchl a další opakují, že je Putin agresor. Strach z projevu souhlasu s rozhodnutím vstoupit na ukrajinské území jevícího se jako jeho podpora je stále větší než odvaha říct cosi o očekávaném aktu vedoucího k zajištění bezpečnosti Ruské federace. Moc hrdinů tu nemáme, hrdě se k nim hlásíme. Ani my jsme neočekávali, že se Kreml k tomuto kroku rozhodne, ale když se to stalo, rychle jsme pochopili, že byl už asi nezbytný.

Putin z rozpadajícího se Sovětského svazu vybudoval po převzetí moci po alkoholikovi Jelcinovi silný stát s rozvinutou ekonomikou schopný díky vývoji a vědě vyrobit natolik odstrašující zbrojní arzenál, že si i militantní USA musí uvědomit skutečnost hovořící o svém klesajícím významu pro svět. Američané jsou ze svých debaklů nepoučitelní, v podstatě jen dokázali vyprovokovat Arabské jaro, jehož výsledkem je devastace severu Afriky a Blízkého Východu a možnost ve velkém krást ropu v Sýrii či odcizit zlatý poklad v Iráku či Libyi. Jinak ze všech zemí, kde doslova válčili s civilním obyvatelstvem a povstalci, odešli s natrženým zadkem. A Ukrajina je podobná. Opět zbytečně umírali lidé, stálo mnoho peněz všech zúčastněných a těch, kteří naletěli na americký med v jednáních, samotná Ukrajina přišla o Krym, který jí moc nikdy nepatřil, o východ, kde žilo vysoké procento rusky hovořících občanů, o kvalitní černozem, na níž bude dost možná hospodařit Black Rock, a o iluze, že je silná, hrdá a antiruská. Snad jen k nacismu hlásící se část obyvatel odvedla kus černé práce, když dala vzpomenou na slávu zločince Bandery.

Teď přichází období, které ukáže nahotu všech těch, kteří investovali do amerického snu o přiblížení vlastních raket blíže k Moskvě. Dezoláti už vědí, jak drahé to vše bylo, varovali před tím už dávno. Nyní přijde sčítání škod a po Ukrajině je máme největší my v České republice. Následuje pár postsocialistických zemí, dopady jsou vnímány v Západní Evropě, která přes instituci EU financovala americké zájmy. Američané utratili také dost, ovšem díky byznysu vedeného současně se jim peníze vrátí. Třeba za prodej vojenského šrotu, že paní Černochová? Trochu se bojíme toho, co přijde nyní, kdy budou mít dezoláti, ruští švábi a všichni lidé získávající status dezinformátorů opět pravdu.

AUTOR: Jindřich Kulhavý      15. prosince 2023 👉 @cz24news

Průměrný počet slepic: 4.7 (122 hlasů)
Trvalý odkaz

nejsou tak špatná volba. I když někdy chodí na hony místo se psy s menší opičkou a to přesto, že se to občas kontroluje. Navíc to nejsou kluci, kteří by potřebovali ukazovat svaly. Ale někdy může zešílet i někdo neznámý. 

A s těmi drony to není legrace. Válka se dost změnila. Je to směs všech válek, obou světových i těch modernějších. Masové použití dronů jak pozorovacích, tak bombardovacích i malých, tzv. kamikadze. Už se začínají používat hladinové drony, podvodní (řízená torpéda) a minulý týden jsem dokonce zachytil zprávu o malých pozemních pásových dronech. I když obrněný transportér, naplněný výbušninami, ze kterého v poslední chvíli vyskočí řidič je popsán už dávno.   

O.T.: Podle ruského vojenského oddělení v pátek od 20:30 do 22:30 na obloze nad Krymským poloostrovem odrazila služba protivzdušné obrany útok 26 ukrajinských bezpilotních letounů.26 bezpilotních letounů ukrajinských ozbrojených sil. (Kolik jich nesetřelili a trefily cíl se zatím neuvádí.)

Výcvik v protidronovém boji by nebyl taky špatný. To by mohli dělat bývalí svazarmovci - radioamatéři, místo "Honu na lišku" by cvičili "Hon na dron".

Průměrný počet slepic: 4.7 (64 hlasů)
Trvalý odkaz

To není špatnej nápad. I mně by se do kredence k flintičkam po dědovi nějaký ten samopalek vlezl. A kdybych udělal ve stodole debordelizaci, i ten tančík si tam dovedu představit. Třeba by mně pan prezident dovolil s ním tahat z lesa v mírových dobách dřevo. Ale zvěř nám nějak nejde. Prasátka nám běhají ve městech po parcích, paroháči vesele žerou lesy a k tomu ještě vlci. Začínají nám žrát to, co chceme žrát my. Není to bordel? Mám řešení. Polní kuchyni na kraj lesa, všichni, i myslivci do fronty, ešusy do ruky, a to by bylo, abychom nezvítězili nad přírodou. A zapomněl jsem. Někdo to musí dozorovat. Navrhuji ty zbytečné úředníky z pověřených obcí, co mají na starost myslivost.

 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (35 hlasů)

Ten tank na dřevo Vám přeju . Je to jediná rozumná věc, k čemu se ty vojenské krámy dají použít...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tak bezva. Jako vesnický antoušek bych mohl dělat lapiducha. Na vojně nás léčil akademický malíř a nikdo nebrblal 😁

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

Výměna Evropanů za jižany probíhá ještě rychleji než si naplánovali, s ještě horšími důsledky než za Hitlera, protože Evropani (kromě Maďarů) tentokrát CHTĚJÍ být dobrovolně převálcováni a zlikvidováni, a to ještě za své vlastní prachy. To můžou chtít jen debilové a imbecilové.

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

odkazem říci, že Fico něco jiného říká a něco jiného dělá. I jinak je to velmi poučný článek, pan Svatoš tam také napsal, že Orbán se nechal vydírat a uplatit (tady doufám, že to napraví) a Babiš nám ukradl další miliardu a půl, viz konec článku. A já dodávám, lid má krátkou paměť a proto nám sem toho slovenského STBáka zase nainstaluje.

Průměrný počet slepic: 3.5 (17 hlasů)

Dokud máme na Hradě estébáka, tak už je úplně fuk, kdo je u nás estébák.

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

kterého nám opět zvolil lid. Tady ho trochu omlouvá, že měl ve druhém kole na výběr ze dvou STBáků. Ale rozhodně nesouhlasím s tím,. že je fuk, kdo je STBák, koukám ovšem, že zde je za tuto myšlenku 5 slepic. Je to stejně absurdní, jako Fialova vláda.

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

Vítejte v Absurdistánu, dobré ráno...

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)

že ty servilní a farizejské evropské politiky volí a jejich zrůdnou politiku dobrovolně a opakovaně volí? Vstupujete Májo na tenký led. Za názor, že ten zoufalý stav české a evropské společnosti nemají na svědomí persony, ale systém, za to jsem tu schytal pár pohlavků. Půl miliardy občanů EU nemůže být stejných, ale stejní jsou jimi volení politici. To systém, který politici upevňují a ochraňují, je špatný! Před každými volbami každý mluví o změně k lepšímu a přitom se nikde a nikdy po žádných volbách nic nezmění. Není to podezřelé, že se politici vymění, ale nikdy systém?

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

... už to ani nemaskují

Šéfka Evropské komise, Uršula von der Leyenová opět nerespektuje demokracii a pravidla, když po zablokování 50 miliard eur na udržování zeleného režimu na Ukrajině arogantně zahlásila, že „EU najde způsob, jak uvolnit zablokovaný balíček pro Ukrajinu“.

Takže, Slovensko jdou grilovat a vyhrožují impíčmentem za jen údajné nedodržení jakýchsi subjektivně vnímaných pravidel, a toť – pod bruselskou lampou tma jako v středu černé díry - co tam po pravidlech, eurokracie si prosadí své navzdory nim. Cíl je zase důležitější než cesta k němu. Ale vždyť tak tomu bylo i před rokem 1989 v celém Východním bloku!

Leyenová vlastně odhalila skutečnou neototalitní tvář euroktratů v novém Evrosojúze, namýšlející si, že to oni vlastní celou Evropu a že nic jim nemůže stát v cestě, ani vlastní pravidla fungování unie, i vlastní pravidla fungování unie. s právem národního veta (ještě stále přece národní státy tvoří unii, či ne?), oni si přesto prosadí vytyčený cíl.

A metoda s odůvodněním je také zřejmá: nepřítel našeho nepřítele, je naším přítelem. Protože ve skutečnosti zde nejde ani tak o lásku k Ukrajincům, ani o Ukrajinu, jako spíše o anglosaskou nenávist k Rusům, tak jako zástupná válka, jsou i zástupné důvody „pomoci“.

Zde je přímá citace onoho bruselsko-mocenského válce a odhodlání převálcovat vše, co by se mu postavilo do cesty: “Jako Komise využijeme čas, který do té doby (pozn.: do konce roku) zůstává, abychom zajistili, že bez ohledu na to, co se stane na příštím summitu EU, budeme mít funkční řešení,” řekla von der Leyenová na tiskové konferenci po summitu lídrů EU v Bruselu Takže jsme na dalším klišé formálním summitu opět byli svědky jen zdání demokracie, jen zdání dodržování a respektování pravidel, a také jen zdání rovnosti podmínek a práv pro všechny.

"Dodrťování pravidel" je jen jednosměrka, a o to shora dolů, neboli diktát eurokomisařů vůči národním vládám a suverénním státům. Brusel má dva metry na cokoli v arogantním prosazování si vytyčených záměrů, cílů, politik s odkazem občanům členských států, jejichž reprezentace má legitimně jiný názor – držení hubu a krok s naším „pokrokem“… stejně vás obejdeme nebo vám sáhneme na eurofondy.

Upřímně řeknu, že jaké štěstí, že unie nemá vlastní armádu, neboť by to skončilo po čase jako u nás v roce 1968, nebo v Maďarsku v roce 1956. Samozřejmě, stejně ve jménu udržení status quo, tentokrát „západní liberální společnosti“ (před novými „imperialisty“ z Východu) a obrany před rozvratnými nacionalistickými revanšisty z některých národních států, kteří nepochopili, že národní stát, demokracie, pluralita, subsidiarita, právo říci ne (právo veta), právo každého na vlastní cestu, názor a politiku, jsou už dávno prožité iluze, neboť 'terazky' šéfuje Brusel. Za Brežněva byla suverenita národních států "omezena" vyššími zájmy bloku, v EU je suverenita v podobě národního věta již de fakto zlikvidována. Hm, tohle jsme očekávali, když jsme tam vstupovali?

AUTOR: Rafael Rafaj 16. prosince 2023 👉 @cz24news

------------------------------------------------------------------------------

(pozn.: Místo „Brusel“ je opravdu trefnější říkat „Berlín“, protože jde hlavně o Němce)

Průměrný počet slepic: 4.9 (26 hlasů)

PAKÁŽ! Co ale chtít po europoslancích jako je Jourová, Pospíšil, Vondra, Peksa, Zdechovský nebo Šojdrová?! Co lze očekávat od Uršuly, která má německo-britsko-americký původ, vyrůstala v rodině úředníka Evropského společenství, v materiálním blahobytu a de facto v odnárodněném, ne vlasteneckém prostředí? Co dobrého lze očekávat po "dítěti" Angely Merkelové? Co jiného očekávat od kosmopolity než servilnost, nacionální a ideovou neukotvenost?! Navzdory jejímu vysokému akademickému vzdělání,  inteligenci a životním zkušenostem je názorným příkladem toho, že není všechno zlato, co se třpytí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (29 hlasů)

Čím vzdělanější idiot, tím hůř pro ostatní.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

ale je dobré od sebe odlišit poctivé a obětavě se o honitbu starající členy lokálních Mysliveckých sdružení a sváteční ostrostřelce lovící v soukromých a nebo pronajatých honitbách! To byste koukali na plejádu snobů a zbohatlíků, z nichž mnozí nejenže nerozeznají smrk od jedle a laň od srny, ale jejich primární "mysliveckou" starostí je co nejdražší puška a prominentní trofeje! Je zajímavé, jak rychle si někteří osvojili a dovedli k dokonalosti maloburžoazní, velkopanské a aristokratické manýry.

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Automobilka Škoda sníží počet zaměstnanců a sáhne jim do prémií. Ups… a zázrak se nekoná

Víte, ona se ta elektromobilní pitomost a sebedestruktivní balíček Fit for 55, který náš premiér pomáhal protlačit za našeho slavného kosočtvercového předsednictví projeví úplně u každého z nás. Ne, že ne.

A víte kvůli čemu to děláme? Kvůli tomu, že lezeme do zadku Němcům. A víte co udělají oni? Nahradí nás třeba Mongolama. Úplně klidně. Jsme jim totiž úplně ukradení. Jsme naprostí idioti a do poslední chvíle jsme věřili, že když budeme mocinky hodní a uvědomělý, tak se nás to nedotkne. Zase.

No tak si v tom tedy teď vy všichni, co jste se báli ozvat, poťapejte, chtělo by se říct, ale protože mám k Mladé Boleslavi velmi blízko, tak mě to osobně fakt mrzí. Nebo spíš štve. Štve mě to, protože vím, jak moc tohle město kvůli Škodovce muselo obětovat. Ano, byly tu nadstandardní platy, ale taky kriminalita, bezprizorní agenturní pracovníci od Rumunů až po já nevím koho. Lidé, kterým se tu ošklivě říkalo roboti. No a v podstatě to tak bylo, nebudeme si na nic hrát. Nemluví, odmaká si své, a v případě potřeby je bez náhrady vykopnut, či nahrazen lepším robotem. Žádná odpovědnost, žádná další starost o robota, kam se poděje. Agentury…. Tam se ptejte. Taky se ptejte, jak je možný, že tu máme černý kašel a podobný moc pěkný věci, nad kterými se teď jinde fňuká až s uprchlickou vlnou z Ukrajiny, už docela dlouho. Boleslav nefňuká, dostala to zaplaceno.

Jenže teď se to mění. Automobilku trápí problémy s nuceným přechodem na elektromobily, zavedení přísné, tedy spíš nereálné normy Euro7 i složitá situace na globálním trhu. Podobně jako celý koncern Volkswagen, do nějž Škoda patří proto plánuje šetřit. A jak?

Škodovka ale plánuje snížit náklady třeba tím, že bude nabírat méně zaměstnanců, upraví jim smlouvy nebo naopak navýší počet agenturních pracovníků. Moc hezky do zabalili do slov jako přerozdělování, optimalizace, úpravy a podobně. Budou se rušit prázdné směny – proč asi jsou prázdné….

.No. Co na to říct? Nechci se pořád dokola opakovat, ale říkali jsme to? Říkali jsme, že je tenhle nucený přechod na něco, co nefunguje z něčeho, co fungovalo perfektně hovadina? Říkali jsme, že se nemůžeme jen tak uraženě vzdát levných ruských surovin? Říkali jsme, že nemáme prudit Čínu, nebo nám to vrátí jako ekonomický bumerang? No tak tady to máte holky a kluci už i tam, kde se to nikdy stát nemůže. V německém koncernu, který to se Škoda auto myslí úplně nejlíp. Protože Češi přece nic vlastnit nepotřebují, ne? Že by si pak mohli rozhodovat, co chtějí dělat a co ne? No však. To by mohli. Kdyby chtěli. A pořád hodně můžou. Ale to by si konečně museli přiznat, že cokoliv takového, je fakt lepší, než toto. Toto nás vede k ekonomické smrti 100%. Tak na co pořád čekáme?

AUTOR: Jana Marková 16. prosince 2023👉 @cz24news

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Před chvílí na nějaké televizi obhajoval binární Pospíšil, co toho už tolik záslužného pro Česko udělal a ještě víc vydělal, zavedení korespondenční volby. Abychom prý chudákům krajanům, co žijí v zahraničí, usnadnili volbu. Tak na to já říkám: NASRAT! Kdo nemá v České republice trvalé bydliště a ten, kdo neplatí daně, nemá žádné právo rozhodovat o životě deseti milionů občanů žijících a pracujících v ČR! Co má co rozhodovat o tom, co bude a nebude v Česku člověk, který léta trvale bydlí a pracuje (dokonce už celá desetiletí) v Austrálii, Británii, Německu, Thajsku nebo Rusku! Souhlasili byste s tím, aby váš dospělý syn nebo dcera, kteří bydlí tři stovky kilometrů daleko a vídáte se jednou za uherák spolurozhodovali o vašem životě? Já tedy ne!

Průměrný počet slepic: 4.9 (40 hlasů)

Jacípak krajani, kteří prchli za lepším..., chudáci našinci, kteří v těch "sračkách", které si oni nadiktují, musí žít.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Opět za pět. Líp bych to nenapsal. Nechápu proč mají volit lidi, kteří dlouhodobě žijí v zahraničí. V komunalkách je to jasný. Za obec/město také mohou volit pouze občané s trvalým pobytem v daném místě. Korespondenční volby jsou jenom další možnost jak volby zmanipulovat.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

16. prosince 2023👉 @cz24news

Západ se nyní nesnaží skutečně pomoci Kyjevu, ale snaží se předstírat, že se snaží udělat pro Ukrajinu vše, co je v jeho silách a zároveň ji nechat zemřít.

Řekl bývalý zpravodajský důstojník americké námořní pěchoty Scott Ritter v rozhovoru pro YouTube-kanál „Dialogue Works“.

Nikdy jsme nechtěli, aby vyhráli. Chtěli jsme, aby způsobily Rusku škody, vážné vojenské škody. Ukrajina není náš přítel. Ukrajina je nástroj, kterým škodíme Rusku. Tento nástroj splnil svůj účel a stal se nepotřebným. A teď je čas, abychom se tohoto nástroje zbavili. Zbavujeme se Ukrajiny. To je přesně to, co teď děláme,“ zdůraznil Ritter.

Problém je v tom, že Ukrajina nemůže zvítězit. Oni nemohou vyhrát. Pro Ukrajinu všechno skončilo. A Rusko to ví. Ale co je podle mě vážnější, ví to i Ukrajina a ví to i Západ. Právě teď se Západ nachází v takové situaci, kdy se Ukrajině nesnaží reálně pomoci, ale snaží se předstírat, že dělá pro Ukrajinu vše, co je v jeho silách a zároveň ji nechává zemřít. Nacházíme se v politické fázi tohoto konfliktu, kdy USA, NATO a Evropa se snaží hodit vinu za selhání jejich ruské politiky na ramena Ukrajiny. A to opět dokazuje tu pozici, kterou jsem prezentoval, že Západ na Ukrajinu vždy kašlal. Vždy.

Nikdy jsme nechtěli, aby vyhráli. Chtěli jsme, aby způsobily Rusku škody, vážné vojenské škody, které spolu s ekonomickým kolapsem Ruska díky západním sankcím by mohly vést k „majdanu“ v Moskvě, kdy by Rusové svrhli Putina. Vždy to byl právě tento cíl. O vítězství Ukrajiny nikdy nešlo. Kašleme na Ukrajinu. Je na tom snad něco nepochopitelného? 500.000 mrtvých, 10 až 20 milionů dočasných uprchlíků, poškození infrastruktury za biliony dolarů – není to důkaz, že nám je Ukrajina ukradená? Vždyť žádný přítel by nedovolil, aby se něco takového stalo jeho příteli.

Ukrajina není náš přítel. Ukrajina je nástroj, kterým škodíme Rusku. Tento nástroj splnil svůj účel a stal se neefektivním. A teď je čas, abychom se tohoto nástroje zbavili. Zbavujeme se Ukrajiny. To je přesně to, co teď děláme.“

AUTOR: Scott Ritter

ZDROJ: YouTube Dialogue Works

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

třeba:  nechoď Vašku s pány na led, mnohý případ známe, že pán skluzne a chudák si za něj nohu zláme. Vítězství Ukrajiny tak,, jak se jeví, by znamenlo nový nástup nacismu v Evrope.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

předvánoční kočičky

 Nevím, jestli to bude vidět. Rozkvetlé kočičky týden před Štědrým dnem. Dáváme té přírodě řádně na prdel...

Aha, z obrázku není vidět nic. Ale jsou tam.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

In reply to by Zappova ukolébavka

Trvalý odkaz

kocour nekvete 😁

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

už předmnoha lety se dalo očístz, že díky její ppči o srnčí je tato zvěř čím dál tím menší, díky péči o zajíce (odchyty pro francouzské myslivce, aby si měli nač zastřílet) je zajíc vzácností, a jen jednou a doufám že naposled jsme slyšela, jak eliminují dviočáky, řevem a hlukem je nahnali na malý prostor a vyděšená zvířata za svitu reflktorů vyvraždili... tak nějak jsem si představovala, že zněly Lidice při nájezdu předků našich současných přátel. Když jsou divočáci přemnožení a dělají škodu (protože jsme vybili všehny predátory kromě sebe),, co mít k dispozici nějakou prasečí antikoncepci? to by byl problém?

Predátoři jsou fuč, sleduju to u nás na silnici, když ještě před několika lety zůstal na silnici mrtvý kus,  do večera jej spořádaly lišky nebo jezevci, dnes tam leží, dokud jej neroznesou kola do světa.

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

nechala divočáky, jako naprosto zbytečná zvířata, vybít v celém Rakousko Uhersku. Pak je natahala šlechta do obor, odkud se opět rozšířili. No a socialističtí ožralci myslivci je nechali rozmnožit, aby měli do čeho střílet.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

s hořící zápalnou šňůrou! Jsme jako pasažéři Titaniku, bezstarostní a tančící za hudby salónního orchestru, zatímco se do podpalubí valí ledová voda Atlantiku. V Evropě se podle mého názoru díky naprosto chybné ideologii multikulturalismu, fanaticky prosazované a obhajované vlivnými politiky, některými politickými stranami a občanskými iniciativami, schyluje k velkému maléru. Nebojím se říct občanským válkám. Já to vím, vy to víte, miliony občanů v zemích EU to ví, ale NIC se proti masivní imigraci lidí s vírou nekompatibilní s křesťanstvím nedělá. Správně řečeno: nedělá se nic účinného, co by masivní a nekontrolovatelnou imigraci zastavilo. Víte, to není něco, co se dá opravit, čeho se můžeme snadno zbavit. Je to jako požár domu, který se dá uhasit jen do určitého stádia a potom už vše shoří. Je to jako povodeň, která pokud přesáhne určitou výšku, nic ji nezastaví! Jeden z mnoha titulků, které můžeme číst téměř denně (stalo se v Itálii):

„Útok na křesťanskou víru.“ Betlém zapálil přímo v kostele, policie zadržela Maročana".

 

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

ZAJÍMAVÁ A MÁLO ZNÁMÁ OFICIÁLNÍ ČÍSLA O SVĚTOVÉ MIGRACI A IMIGRACI DO EU. Já beru statistiku s rezervou, ale něco přece jen ukazuje.

https://commission.europa.eu/strategy-and-policy/priorities-2019-2024/promoting-our-european-way-life/statistics-migration-europe_cs

Zatím bez slepic

přidali i hobby střelci, kterých jsou plné střelnice.....

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)