Perestrojka po americku

Autor
Štítky

Včera 1.6.2018 skončila globalizace.  USA uvalily na EU cla na ocel a hliník. EU USA žaluje o světové obchodní organizace, která má sídlo v New Yorku. Nebude to k ničemu. 

USA od roku 1999, kdy se pustili do Srbska svým bombardování kvůli Kosovu vykašlali na OSN. 

Od roku 2001 a 2003 to potvrzují svojí válkou proti Afghanistánu a Iráku. 

Od roku 2008 po válce v Gruzii je to už začalo docházet i nevzdělancům. 

Dneska svým přístupem k Turecku ukazují, že jim je ukradené i NATO. 

Proč by mělo být divné, že se včera ukázalo, že kašlou i na WTO. 

Císařství si právě postavilo Limes Romanus.  Babylon se obklopil hradbami a myslí si, že mu bude lépe. 

Myslím, že každý obyčejný člověk už má jasno, jak moc je náš atlantický spojenec ještě spojenec. Teď ještě aby to došlo těm vysokoškolsky vzdělaným intelektuálům v Praze a Evropských hodnotách. 

A víte, co je na tom nejlepší? Že to vůbec nesouvisí s Trumpem. V USA se už delší dobu mluví o Trumpismu bez Trumpa. Donaldek má jen sehrát roli Tyrana v řecké polis. Udělá nezbytné reformy, nikdo ho nebude mít rád a nakonec půjde od válu. Ale všechna ta cla, america first, palba volná po celém světě, to zůstane v platnosti. 

Co bude dál? O naší budoucnosti nebude rozhodovat nějaká firma. Pěkně se to vrátí na státní úroveň. Nová největší firma bude Stát s velkým S. Ostatně už na to máme v politice lidi. Stát bude největší neziskovka, největší firma a doba nějakých pseudoporadců končí. 

Nikdy bych tomu nevěřil. Americký Gorbačov zjistil, že globální hegemon má vymlácený motor a stejně jako v SSSR si myslí, že to postačí trochu poopravit, promazat a zase z toho bude špičkový závoďák. Ne, nebude. Rozpadá se to před očima.  Za pár let budeme mít novou sametovku. 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

sametovku obrazně či reálně?
... bych si troufl tvrdit, že to bude všechno, jen ne sametovka - obrazně i reálně!!!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Asi tak,sametová revoluce v USA,jenže ti s tím sametem na hlavě,po něm budou biti.
Už to někdo psal musí se to pokajdit v USA,pak bude možnost něco napravit,jen musíme být na to připraveni.
Jen si myslím,že to právě v USA může být kruté,když půlka národa nebude mít co jíst a něco podobného čeká Evropu,až tady bude mnoho nemakačenků,závislých na naších dávkách,budou rabovat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nedojde. Zanech marné naděje.
Lidská blbost je nezměrná.
Bude to probíhat úplně stejně, jako za socíku. Budou řvát, budou běhat, čím jich bude mň (a míň jich bude, protože bude méně penízků), tím větší bordel budou dělat.
Oni už to dávno dělají. Je to úplně stejné, jako v letech 50., 60., 70. a teď v 80.
Limes Romanus se začal stavět již dříve v EU.
Začalo to v UK. Tam nejdříve uvolnili trh práce a pochvalovali si, jak jim polský Antek a rumunský Ionas třídí odpadky. vykládají kontejnery, a čistí kanály od hoven, protože tyhle podřadné práce jim nechtěli dělat ani ti "jejich" přistěhovalci z bývalých kolonií.
Třídili, vykládali a čistili by dodnes, kdyby se jim nezačali rojit a množit hnědáci. A kdyby ti uvědomělejší nezačali s promyšlenou likvidací tamějšího Herrenvolku - panského lidu - sýrovitě bledého, pihatého, zrzavého, rozesračkovaného do neuvěřitelných rozměrů a poměrů. A když v ostatní Ojropě viděli ten anglický "úspěch" v makroekonomických číslech, nelenili a udělali totéž.
Pak se ojropsky začalo vřískat o dyžgrymináciji chudáčků z kolonií - pardon - nových členských států, kteří musejí okamžitě dostat nejméně stejnou mzdu, jako ti staří sýrovitě bledí, nejlépe pak ještě větší, aby vypadli domů a zbyla práce pro miliony hnědáků - připrchlíků, kteří pouze lačně natahují ruce a přemýšlejí, jak založit demkratickou stranu, která by prosadila jediné státem povolené náboženství - to jejich - a přitom jim zůstala nálepka demokratů a lidumilů.
Nebude to dlouho trvat, dočkáme se.
Čas bílého muže skončil.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ve čtvrtek jsem se poprvé natvrdo potkal s Bulharem. Tedy s Bulharem v montérkách na stavbě olomouckého sídliště z penízků nadnárodního developera. Dva plus káká v cihle za čtyři a půl, no neber to.
Když jsem z něj vypáčil, odkud je a spustil na něj svou strašlivou srbštinou, hned celý roztál. Bylo na něm vidět, jak si cení toho, že po něm jen kdosi neřve povely, rozkazy a signály, ale je také schopen vyjmenovat pár měst jeho vlasti, cosi málo pochválit a "zasvěceně" pohovořit, jak se krade u nás i u nich.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Odhaduji, že dalším krokem bude buď hospodářská krize (celní válka její příchod očekávaný někdy kolem 2020 - 2021 jen urychlí), nebo krach eura (asi současně s příchodem hospodářské krize) nebo sesazení USD z pozice světové rezervní měny (to nastane okamžitě, jakmile se USA pustí do obchodní války s Čínou). Krach sociálního systému, skoro bezplatného zdravotnictví a nárůst počtu muslimů s poločasem nárůstu 20-25 let (1 generace, i když Kosovu stačily plné 2 generace k totální likvidaci staletých vztahů) přijde až následně, až počet živených přesáhne počet těch, kdo je živí.
Otázkou není kdy, ale co přijde dříve? Všechny procesy jsou nastartovány tak, že jen při obratu stávajícího politického kurzu o 180° by se podařilo některé jevy oddálit. A to štědře placené neziskovky a proevropští politici nedovolí, přišli by o koryta. Tak doufají, že se vše nějak přežene a současné krize stačí jen merkelovsky vysedět a tvářit se ustaraně, semknutě a nezlomeně. Nestačí. Heslem zítřka bude: "Zachraň se, kdo můžeš, z evropského Titaniku!", "Pryč s Evropany!" a návrat k národním státům s ucelenou hranicí. Současní evropští politici by museli jít z funkcí, a to se nestane tak rychle, ekonomický vývoj je rychlejší. Brzy uvidíme, jak moc proevropští jednotliví politici jsou, až budou muset pro záchranu sjednocené Evropy opustit svoje funkce. Ti budou mít řečí jak Kalousek!
Čekají nás převratná léta. Při těch příležitostech si vzpomenu na slova Eugena Savojského o pragmatické sankci: "Nad všechny řeči o diplomacii a zárukách sousedů, které nemají velkou cenu, je vhodné podepřít nároky dcery (Marie Terezie) spíše plnou pokladnou a silnou armádou, než diplomatickými zárukami od těch, kteří je nejspíš nedodrží."

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Chápu to,ale co bude dřív,poznáme podle přesunu určitého materiálu.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
když každá akce vyvolá nějakou reakci a ta vyvolá další kroky. Vše rozdílnou rychlostí, tak neodvedu ani odhadnout, co přijde dříve. Ale kdybych měl odhadnout, tak nejdříve hospodářská krize, hned po ní krach eura a pak rozpad celé EU, vše rychle po sobě.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Díky za odpověď.
Nemám ty znalosti,informace jako Vy,ale mne to vychází jinak.
Než aby kapitalisté přiznali vinu,krach financí,rozpad EU,nebo se někde píše o celkovém krachu USA,tak spíš vyvolají to nejhorší.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Zoufalí lid dělají zoufalé činy. Pokud kolébka prosperity a volného obchodu přistupuje k ochranářským opatřením, je s ní něco špatně. Pokud je s něčím něco špatně bude to mít i špatné důsledky. Pokud nepodpoříme USA nákupem vojenské techniky za 2%HDP, přispějeme k problémům. První test naší schopnosti se ekonomicky starat o sebe bude právě tento okamžik. Politik jenž nás chce ožebračit nákupem vojenské techniky u USA, musí být proklet a dán do kladby. S politikem jenž obhajuje migraci se musí stát to samé.

Bez těchto dvou základních lakmusových papírků, jsme ztraceni.

Zatím bez slepic

pohlad aj z druhej strany. Zijeme v dobe ked nastane vela podstatnych zmien a budeme mat tu cest ich prezit (nuz niektori aj nie) na vlastnej kozi. Ziadne povinne studium nudnych ucebnic... Vsetko v reale:)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Takhle to téma rozpitval Fiala.
http://vasevec.parlamentnilisty.cz/komentare/zbynek-fiala-trump-postrci…
Změna v Americe přinese změny i u nás. Dotkne se nás to všech, s jakou prudkostí to přijde, na které straně se provalí hráz?
Bude zajímavé sledovat, které druhy na naší politické a mediální scéně se přizpůsobí a které vyhynou.

Zatím bez slepic