Pět vidláckých artikulů

Autor

Pořád mám blíž k Janu Husovi, než k Žižkovi. Pořád jsem víc tribunem lidu, než politikem. Pořád jsou moje ambice především ve snaze vybudovat podpůrné struktury pro národní politiku, než si jít sednout do lavic ve sněmovně a tam poslouchat řeči Ivana Bartoše. Pořád jsou mým soupeřem především majnstrýmová média s jejich pokusy o vymlčování a když to nepomůže, tak nasazují psí hlavu, křičí o dezinformacích a snaží se o kriminalizaci názorů. Pořád je mým největším snem statek, kde bych mohl dvacet hostů posadit kolem stolu, nakrmit je, napojit a ubytovat. Že jsou u Vidláka vždycky otevřené dveře, to považuju za větší hodnotu než vyhrané volby.

Pořád si myslím, že hlavním problémem alternativy je nedostatek velkorysosti. Osobní názor u nás vítězí stejně absolutně a drtivě, jako u liberálů zaujímání shodných postojů. Dávné křivdy silážujeme a pak jimi krmíme naší politiku… a čím jí krmíme, toho se nám pak dostane. Pořád se snažím hledat jednotící myšlenku, která bude silnější než všechny animozity. Pořád se snažím být mostem mezi různými proudy, i když se po mně šlape. Pořád si myslím, že nejprve se má mluvit o víně a bůčku, protože na tom se zpravidla shodneme a až se zkušeností shody nad dobrým jídlem, se má mluvit o politice.

Pořád si myslím, že jakýkoliv český premiér nemůže uspět v boji s globálními korporacemi bez dobrého domácího zázemí. Nemůže se jim postavit, když necítí silnou podporu odspoda. Nemůže s nimi zápasit, když musí především myslet na příští kampaň a odrážet spekulace, že už třeba nebude znovu zvolen. Podívejte se na podporu, kterou si mezi sebou umí zajistit kupříkladu muslimové v Německu. Nejsou ještě ve vrcholné politice, ještě nedokončili pochod institucemi, ale ve svých mešitách mají podpůrnou strukturu o jaké se nám může jen zdát. Kde jsou ty doby, kdy se s optimismem zpívala píseň „až nás půjdou miliony?“ Kde jsou ty doby, kdy se nastolovaly stovky ekonomických a sociálních cílů, které se řešily?

Kdybych dneska vzal volební programy všech konzervativních stran a zpřeházel hlavičky na papíře, většina lidí to vůbec nepozná. Všichni víme, co je zapotřebí na všech úrovních udělat. Když se o tom mluví někde v sále, tak můžete přednášet tři hodiny i déle a pak další dvě hodiny odpovídat na otázky a stejně neproberete všechno. Zdravotnictví, školství, průmysl, zemědělství, finančniství, energetika, oblbování dětí, politické neziskovky, postavení kolonie, vyvádění dividend, rozvrácená zahraniční politika… Volební programy mají desítky stran a stejně to nikdy nebude kompletní.

A také se to nikdy v úplnosti neprosadí… Není žádný Vůdce, který může kdykoliv bouchnout do stolu a říct, jak to bude. Vždycky to bude velké množství vlivů, zájmů… i byrokratické agendy. Chudák ministr vleze do úřadu plný ideálů a 99% jeho času mu vezme běžná agenda. Ne, nejsme sjednocený národ, který má všechny základní otázky vykomunikované a jako jeden muž tlačí na svojí politickou reprezentaci, aby je splnila.

Každý politik bude rád, když se mu podaří splnit zlomek toho, co ve svém programu slibuje. Proto by měl mít svých pár bodů, které považuje za prioritu. Já už nějakou dobu přibíjím na vrata svých pět vidláckých artikulů. Neplánoval jsem to, ale vládne nám Pětikolka a já proti ní stavím pět cílů, které bychom měli všichni chtít, protože pomohou nejvíce lidem:

Ceny elektřiny za dvě koruny kilowatthodina.

Je třeba donutit hytlermarkety k normálním maržím. A je jednodušší je donutit zveřejnit nákupní ceny než rozbíjet celý ten oligopol.

Zrušit poplatky za rozhlas a televizi. A samozřejmě zrušit všechny státní dotace všem pravdomluvným médiím. Ať si na sebe vydělají sami.

Odstoupit od emisních povolenek a zrušit grýndýl. Prostě ty poplatky neplatit a placení nevymáhat.

A přestat okrádat důchodce ve jménu budoucnosti. Oni pracovali na svojí budoucnost a dnešní mladí si na tu svojí musejí vydělat také.

Fialo, Stanjuro! Už dávno jste měli vykoupit ČEZ a použít zákon o cenách. Mohli jsme tu mít levnou elektřinu a ty firmy, které se dnes z Německa stěhují do USA, se mohly mnohem snáze stěhovat k nám. Energie je všechno. Už dávno mohla být inflace zvládnutá, protože nejvíc ji popohání drahé energie, které se propisují do každého zboží.

Jurečko, Výborný! Už dávno jste měli dělat kroky k návrhu zákona o zveřejňování nákupních cen, podobně jako se dělal zákon na zveřejňování provizí obchodníků ve finančnictví. Prouzovi jste měli neustále opakovat, že to uděláte, pokud hytlermarkety nesníží cenu samy.

Rakušane! Vlastně nic… Těším se na den, kdy tě nebude chránit Česká televize a bude si muset na zpravodajství vydělat kvalitou obsahu.

Bartoši! Vaše pirátská poslední generace budiž opravdu poslední generace idiotů, kteří věří, že svoje životní prostředí nejlépe zachrání dobrovolnou chudobou, která je ovšem kompenzována bohatnutím globálních korporací.

Pekarová! Vy, Kalouskovi pohrobci, přestaňte okrádat důchodce. Oni postavili to, co vy necháváte rozkrádat a pracovali tak usilovně zdatně, že se vám to pořád ještě nepodařilo dorozkrást.

Přibíjím je na vrata. Potřebujeme levné energie, potřebujeme levné potraviny, potřebujeme se zbavit zbytečných břemen, které na nás uvalila EU, potřebujeme se zbavit mluvčích pravdy přisátých na státní rozpočet a potřebujeme dát důchodcům, co jim patří, aby mladí viděli, že když budou pracovat, tak o ně jednou bude postaráno. Kterýkoliv z těchto bodů pomůže víceméně všem. Splnění kteréhokoliv cíle bude obrovský úspěch.

A pokud bych mohl prosit, začněme tou elektrikou. Ceny energií o málo vyšší, než je její výrobní cena, to je lákadlo pro průmysl. Potřebujeme levnou energii a můžeme ji mít, protože se vyrábí za korunu. Všechno ostatní jsou jen kecy, právnické kličky, inkoust na smlouvách a spousta debilů, kteří to dopustili. Žádný přírodní zákon tomu nebrání. Jen lidská rozhodnutí, která je možné jinými lidskými rozhodnutími změnit. Kdyby lidská rozhodnutí byla nevratná, tak stále žijeme v Rakousku – Uhersku. Nevratné nebylo ani se Sovětským svazem na věčné časy a Tisíciletá říše vydržela jen dvanáct let.

Energie nás může stát dvě koruny a brání tomu jen nenažranost. Kdo tvrdí, že musí být dražší, tak mu vlastně nevadí, že jsme v koloniálním postavení a je spokojený s tím, jak je stříhán a obírán. Každé snížení ceny elektřiny pomůže a kdyby náš derniér Nutella byl co k čemu, tak se nemusel divit, že je v Německu levněji, protože kdyby se trochu snažil, mohlo to být naopak a Česká republika by nebyla ve statistikách u dna.

Pojďte dneska diskutovat o levné elektřině. Pojďte říct, že to nejde, že se musíme smířit s tím, jak je drahá. Pojďte říct, že by se za to mělo zabojovat, pojďte říct, co si o tom myslíte.

Levná elektřina. Základ všeho.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle agentovné alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička nebo placky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (317 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Je nejvyšší čas namazat si Nutellu na chleba! 

Průměrný počet slepic: 4.8 (78 hlasů)

Zkuste to - myslím v přeneseném smyslu slova.  

Průměrný počet slepic: 4.5 (28 hlasů)

V přeneseném smyslu si Nutella namazal sám už i schody...

Průměrný počet slepic: 4.9 (65 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak nás zaplavuje „dobro“ ze Západu aneb idiotství šéfa ODS Fialy

Opravdu nemám rád Petra Fialu. Je to ubohý slaboch, proněmecky orientovaný likvidátor české státnosti, kterému se podařilo definitivně pohřbít kdysi nadějnou pravicovou ODS. Není to tak dlouho, co v nechvalně známém pořadu jistého Václava Moravce v ČT prohlásil: „Z východu nikdy nic dobrého nepřišlo. My jsme orientovaní na Západ. Musíme být orientovaní na Západ!“

Jaroslav Štefec – bývalý ředitel NÚ pro vyzbrojování

Narazil jsem na tento jeho výrok a odpověď neznámého autora na FB.

Protože nemám rád, když někdo dělá z lidí pitomce, rozhodl jsem se o tuto odpověď podělit jako o námět k zamyšlení nad tím, jestli bychom konečně neměli vyrazit jako stát svou cestou a definovat si v zájmu přežití v dnešní turbulentní a nebezpečné době vlastní cíle. Takže tady je ona odpověď:

Asi tento sběratel akademických titulů ještě nikdy neslyšel, že:

Marxismus vznikl na západě. Z Německa ho před více než 100 lety přivezl do Ruska jistý Lenin.

Nejvlivnějšími teoretiky komunismu se dávno před bolševikem Leninem stali v Německu Karl Marx a Friedrich Engels, kteří také stáli u zrodu prvních komunistických organizací. Sepsali i „slavný“ Komunistický manifest.

První revolucí, ovlivněnou komunistickými myšlenkami, bylo roku 1871 povstání pařížských komunardů.

První ani druhou světovou válku nerozpoutali Rusové, ale západní mocnosti.

Fašismus nevznikl na východě, ale v Itálii, tedy na jihu Evropy.

Nacismus nevznikl na východě, ale v Německu.

- Potupnou Mnichovskou dohodu, znamenající likvidaci ČSR, nepodepsal s Hitlerem sovětský vůdce Josif Stalin, ale britský premiér Neville Chamberlain, francouzský premiér Édouard Daladier a italský fašista Benito Mussolini.

První atomovou bombu nevyrobili a nepoužili proti civilním obyvatelům Japonska v SSSR, ale v USA.

První plynové útoky na frontě (chlor, fosgen, yperit) neprovedli Rusové, ale Němci.

První tzv. nervově paralytické látky (Sarin, Soman, Tabun) nevyvinuli a nepoužili k vraždění vězňů v koncentračních táborech Rusové, ale Němci v letech 1939-45.

10 x toxičtější nervově paralytickou látku VX vytvořili ve Velké Británii.

Neomarxismus se po Evropě nešíří z Moskvy, ale z německého Frankfurtu.

Genderové teorie k nám pronikají ze západních zemí, nikoliv z Ruska nebo z Číny.

Multikulturalismus nevymysleli v Moskvě, ale je nám oficiálně podsouvaný Evropskou unií z Bruselu.

Imigrační vlna Afričanů a muslimů nám nehrozí z Moskvy, ale je podporována protinárodními smlouvami a bezzubou nečinností EU.

Pokutami a tresty za oprávněné nepřijímání imigrantů nám nevyhrožují Rusové z Moskvy, ale Evropská komise z Bruselu.

To je jen malá ukázka západního dobra a evropských hodnot za posledních více než 100 let. Proti tomuto přehledu nemůže nic říct dokonce ani jistý pornoherec Janda.“

Autor: Jaroslav Štefec


 

Průměrný počet slepic: 4.9 (241 hlas)

.. je inspirativní - tehdy se ukázalo, ŽE TO JDE. 

Nyní je třeba se podívat, JAK A PROČ to uspělo.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Někdo někoho kdysi uplatil, aby tohle prošlo. Jinak to přece není možné. Nepátral bych kdo koho a za kolik, ale raději co s tím. 

Jak donutit tu opici, která drží ořech v pěsti a proto nemůže vytáhnout pracku z láhve aby ho včas pustila, jinak ji zabijí. Bude bez ořechu, ale živá.  

To je odpověď na první Vidlácký Artikul

Průměrný počet slepic: 4.6 (65 hlasů)

Energie je jasná, darmožrouti u koryta vymysleli povolenky (ze kterých by mimochodem tedy měli být z principu placeny OZE). Ale potraviny - proč teda někdo neprodává ty potraviny levněji když je na nich taková marže?  Nebo jde o nějaké spolčení velkých prodejců? Jak to, že malí to mají ještě dražší? Na co máme "Úřad na ochranu hospodářské soutěže" ?

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

.. určená výhradně k financování výstavby dálnic a silnic vyšší kategorie. Je to hromada peněz, která láká nenechavé ruce, stejně jako za první republiky lákaly pozemky šlechty, po válce firma Baťa, majetek Liechtensteinů, a ještě více lákal majetek Schwarzenbergů. Dokonce na to udělali speciální zákon, "Lex Schwarzenberg"

Proč by tedy měly být emisní povolenky výjimkou..

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Na to aby byla u nás levná energie nemá tahle vláda odvahu. Troufnu si tvrdit že na to nemá odvahu ani ANO.U obou uslyšíme mnoho argumentů proč to není možné . Od minoritních akcionářů až po solární barony. Uslyšíme že by nás žalovali za ušlé zisky. Což v podstatě znamená že se levné energie dočkáme pouze v případě odstavení výše jmenovaných od koryt. A zde je jádro pudla .

Průměrný počet slepic: 4.9 (73 hlasů)
Trvalý odkaz

ale nemám nato asi kule. Mé myšlenky jsou příliš plytké a texty píši hodně řidké. Diskuzi tak jenom zhatím a nikoho duševně neobohatím. Asi není náhoda, že jsem výkvětem tohoto národa. V mládí jsem chtěl Haškem býti, naučil jsem se však jenom býti a píti. Ani dnes, na prahu demence, nesáhnu po tužce, ale jen po sklence. Myšlenky na zářné zítřky jsou bezcenné více než halířky. Přál bych si jen vyvézt žumpu a zbavit se vládních lumpů.

Průměrný počet slepic: 4.7 (50 hlasů)
Trvalý odkaz

cituji: " ..... nebudete věřit, jak je dnes jednoduché snížit cenu elektřiny! V Berlíně se včera sešla německá vláda a rozhodla, že do zákona StromStG, (zákon o zdanění elektřiny v Německu), bude nově doplněno: Daň z elektřiny nesmí být vyšší, než je evropská minimální sazba 0,05 centu za kilowatthodinu! Němci tak budou brzy platit za 1MWh spotřebované elektřiny jen daň 12.25 CZK, ale Češi budou stále díky zemskému škůdci Fialovi platit 28.30 CZK!! Němci budou platit jen 43% výše tzv. ekodaně daně za elektřinu, kterou platí Češi. Hlavní zisk ze snížení této daně budou mít němečtí průmyslníci a další tamní velkospotřebitelé elektřiny, jako jsou pekárny, cukrárny, drůbežárny, automobilky, a třeba i výrobci hnojiv   .......     ČR má podle rozhodnutí Bruselu zaplatit v příštích letech Ukrajině 114 157 500 000 CZK, jen aby se její úředníci mohli připravit na vstup do EU!! A Slovensko 2 232 000 000 EUR! Česko platí 2.5% sumy, Slovensko 1.2% sumy, Itálie 12% sumy ... "

Zdroj: MAP1829  ( www.michalapetr.com )

Jsem přesvědčen, že drahé energie v ČR  je sabotáž za účelem likvidace průmyslu a ožebračení  lidí u nás. Vše tomu nasvědčuje. 

Průměrný počet slepic: 5 (69 hlasů)
Trvalý odkaz

je  základem a podstatou jejich vládnutí. Dostali to příkazem a tak jej plní. Nevím, co je na tom nejasného. Dokud nám budou vládnout nadnárodní korporace, naprosto nic se nezmění i kdyby byl u vlády svatý Petr. To je nutné pochopit. Bez odporu proti těmto vyžírkům, žádné zlepšení nenastane. Budeme chudnout a chudnout a chudnout. A na tom se pracuje na plné obrátky.

Průměrný počet slepic: 5 (41 hlas)

U vlády je Petr i ten Pavel, už tam chybí jenom brebta Havel.

Průměrný počet slepic: 5 (39 hlasů)
Trvalý odkaz

Ať se to týče čehokoliv co dělá tato vláda tak si myslím že platí : čím později, tím blběji. A energie je toho nedílnou součástí.

Dovolil bych si navrhnout u dat deklarovaných na výrobku u ceny pořízení, ještě zveřejnění dalšího čísla - km dopravy z místa původu. A vypočítat délku cesty Google zmákne z Horní dolní do Tokia bez problému.

Myslím že na tu cedulku by se to vešlo a byl by to zajímavý údaj a těm, nejen eko-milovným by ukázal např : jestli se hruška vozila po Evropě anebo cestovala z jiného kontinentu, případně by bylo zajímavé že ,,Český výrobek,, cestoval do místa prodeje třeba přes tři další země......

Kočken - konec  

 

Průměrný počet slepic: 5 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

O tom jsme s kolegy plkali už dávno, hned po 89-tém. A to ještě Zelení nevystrkovali růžky. Poslední generace ještě ani neuměla mluvit. Víte, kolik by se ušetřilo benzínu a nafty? Chtělo to včas vzít opasek a mladým kapesné.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Plukovník armády USA: „VOLBY V ROCE 2024 BUDOU ZRUŠENY“ ELITA PLÁNUJE GLOBÁLNÍ FINANČNÍ KRACH! 10. listopadu 2023 👉 @cz24news

USA: Americký vojenský představitel prozradil, že se chystá zavření bank v celé Americe a prezidentské volby v roce 2024 mají být zrušeny.

Podle plukovníka Douglase MacGregora musí veřejnost vědět, že brzy dojde k elitou nařízenému „náhlému“ zavření všech velkých bank v USA, které bude trvat až 3 týdny.

Plukovník MacGregor také prozradil, že volby v roce 2024 budou zrušeny z důvodu zavedení stanného práva Bidenovou administrativou.

Elita už má své cihličky domina postavené v řadě a je připravena rozpoutat peklo pro obyčejné lidi, aby podpořili svou dystopickou globalistickou agendu. Co tedy můžeme udělat, abychom je zastavili? Máme pro vás pár odpovědí.

Během nedávného vystoupení v podcastu Patricka Bet-Davida plukovník Douglas MacGregor odhalil, že globalistická elita pracuje na spiknutí s cílem zhroutit celý bankovní systém, což povede ke globálnímu finančnímu kolapsu.

Proč by to dělali? Protože jejich agenda selhává a lidé se probouzejí, proto jsou elity stále zoufalejší.

To, co dnes vidíme, je tlak na vytvoření jedné celosvětové vlády, která je maskovaná a skrývá se za humanismus, multikulturalismus, jakož i globalisty vyvolané války a uměle vykonstruované hrozby, jako jsou globální oteplování a pandemie. Jejich cílem je přimět veřejnost, aby akceptovala vytvoření celosvětové vlády.

Aby se to stalo, elita plánuje vytvořit globální finanční krizi, jakou svět ještě neviděl. Z popela této finanční krize má pak povstat fénix Nového mezinárodního ekonomického řádu.

Veřejnosti bude řečeno, že nový řád je jediný způsob, jak stabilizovat světovou ekonomiku a zachránit to málo, co zbylo z jejich bohatství. A pokud jsme se něco naučili z vykonstruované krize, jakou byla pandemie covidu, tak většina mas podléhající hlavnímu proudu pravděpodobně propadne i tomuto podvodu.

Naším úkolem je proto vzdělávat masy a tím zastavit úspěch tohoto velkého podvodu.

Elita se již dlouho připravuje na zmocnění se světa

Elita po staletí konsolidovala své bohatství, aby ho ochránila. Proces konsolidace se však v posledních letech dramaticky zrychlil.

Globální finanční krize v roce 2008 spolu s pandemií covidu umožnily elitě ještě více zbohatnout, zatímco my ostatní jsme se stali chudší.

Když se světový finanční systém nakonec zhroutí, elita bude v pozici, aby levně skoupila ty zbytky majetků, co zůstanou.

Co to bude znamenat pro zbytek světa? Odpověď je technokraticko-fašistický otrokářský systém pod vedením Světového ekonomického fóra v Davosu ( WEF ) a skrytých rukou, které budou kontrolovat veřejně viditelné loutky této kabaly.

Pokud nyní pozorně sledujete dění ve světě, určitě jste si všimli, že vše kolem nás je navrženo tak, aby směřovalo k tomuto jedinému cíli.

Masivní zadlužování jako nástroj pro zotročení národů a zrušení států

V průběhu minulého století byly národní státy centrálními bankami přinuceny k masivnímu zadlužování, aby se zajistilo, že jakmile tento kolaps začne, vytvoří se dominový efekt po celém světě.

V současnosti vidíme posun směrem k bezhotovostní společnosti, přičemž státy kompletně infiltrované WEF, jako je například Austrálie, jsou ve vedoucí pozici tohoto procesu.

Globalistická elita také nutí své vazalské státy, aby směřovaly k centralizaci měny ve formě takzvané digitální měny centrální banky nebo CBDC, což mimochodem vůbec není platidlem – je to software navržený jako nástroj totální sociální kontroly obyvatelstva.

Je snadné pochopit, proč CBDC oslovují krajně progresivistické (neomarxistické) autoritáře v Davosu. Pokud budou moci zrušit váš bankovní účet jediným stisknutím klávesy, pak nemáte žádnou svobodu ani žádnou autonomii. Jste otrokem systému, zcela podřízený elitě.

A elita se dnes stává již natolik arogantní, že dokonce otevřeně přiznává své plány, včetně skutečnosti, že jejím cílem je naprostá společenská kontrola.

V případě, že si myslíte, že jde o divokou konspirační teorii, která se nikdy nemůže stát, měli byste si být vědomi toho, že elita právě teď ve Spojených státech amerických a Evropské unii bez jakékoli veřejné diskuse potichu a zavádějící činí kroky k centralizaci měny.

Guvernérka Kirsti Noemová z Jižní Dakoty je přistihla, jak se snaží změnit definici měny tím, že ji skryli do drobného písma nového 100stránkového zákona. Připojila se k Tuckeru Carlsonovi, dříve než ho mainstreamová média zrušila, aby nám vyslala varování, že se musíme probudit ohledně jejich agendy – a to rychle!

Závěr

Pokud globalistické elitě bude umožněno uskutečnit svůj plán, během několika příštích let většina lidí přijde o své celoživotní úspory.

Nebudou nic vlastnit a budou nuceni předstírat, že jsou šťastní – protože technokomunistická elita bude mít úplnou kontrolu nad všemi mizernými finančními prostředky, které lidem „velkodušně“ přidělí v podobě univerzálního podmíněného příjmu.

Většina velkých světových institucí byla vytvořena s tímto cílem. Od Organizace spojených národů přes Mezinárodní měnový fond, Světovou banku až po instituty jako Cato, Balfour a Brookings Institute.

AUTOR: Baxter Dmitry

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

K zavedení digitální identity EU zbývá poslední krok 10. listopadu 2023👉 @cz24news

EU: Včera se v EU dohodly všechny členské země na zavedení povinné digitální identity.

Pro ty, kdo neví, oč se jedná, nyní připomínám, že ID EU má být vydávána v jednotném vzhledu pro všechny „euroobčany.“

V rámci ID nemají být uvedeny jen údaje, které máte ve své občance, ale průběžně by zde měly být sloučeny všechny vaše doklady – včetně očkovacího průkazu, zdravotní karty, informací o vzdělání, práci apod.

Do budoucna se počítá také s napojením na CBDC (digitální peněženka) a systém sociálních kreditů, zejména v podobě měření uhlíkové stopy.

Jde o první krok vstříc digitální diktatuře, která nastoupí spolu s rušením hotovosti. Několik let ještě bude možné mít i klasickou kartičku, ale časem se bude vydávat již jen elektronická podoba ID.

Po projednání v EU tedy se včera zavedením ID souhlasily všechny vlády, což se ostatně dalo očekávat.

Evropský komisař Thierry Breton po jednání uvedl: „Nyní, když máme peněženku digitální identity, musíme do ní také něco vložit.“

Europoslanec Rob Roos (jde o téhož, který před časem nachytal zástupkyni Pfizeru při lžích) o tom hovoří ve videu):

Europoslanec upozornil na to, že zástupci jednotlivých zemí i hlavouni EU ignorovali všechny odborníky na ochranu soukromí a bezpečnostní specialisty.

Oni to všechno hodlají za každou cenu prosadit.“

Dále říká: „Nejsem optimista. Ale ještě není pozdě. Parlament o tom musí ještě hlasovat. Dejte svému poslanci EP vědět, že jste proti digitální identitě a že chcete, aby váš poslanec hlasoval proti!“

Tolik informace z europarlamentu. Připomínám, že v EU se již k digitální identitě hlasovalo v minulosti. Šlo ovšem o hlasování, kterému předcházel další vývoj ID a nyní se již bude schvalovat konečný produkt.

Lze tedy předpokládat, že naši europoslanci budou hlasovat velmi podobně jako předtím: drtivá většina hlasovala pro….

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

Není podstatné co  se o nás ví, ale kdo má k těm informacím přístup. Jestli všichni, bude to jako na nuda pláži. Všechno bude vidět. Budiž.

Ale NIKDO nesmí mít plavky!!

Poznámka: Netušíte, kolik toho o nás vrchnost ví! Ale víme toho tolik my o vrchnosti? Nevíme - a měli bychom!!

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

Vždy je dobré vědět, "Kde mají čerti mladé".

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

V Hamburku znásilnili ženu, když šla pro děti do školy

dnes 10:35 Jaroslav Zbožínek (Seznam!)

Německá policie intenzivně pátrá po dvou mužích, kteří měli na jižním předměstí Hamburku za bílého dne znásilnit 29letou ženu, když šla vyzvednout ze školy své děti. Údajní pachatelé podle kriminalistů mluvili arabsky.

Zločin se podle ženy odehrál v areálu základní školy Am Kiefernberg. Dva muži v tmavém oblečení kolem poledne ji měli oslovit ještě na ulici a poté zavléci do školního areálu, informoval list Hamburger Morgenpost. V prostoru schodiště měl pak jeden z mužů oběť držet a druhý znásilnit. Nato prý oba utekli...

Žena událost nahlásila policii, která se obrátila na veřejnost s naléhavou výzvou o pomoc. Hledá svědky, kteří by mohli ke zločinu nebo pachatelům poskytnout jakékoli informace.

Podle policejních statistik dojde v 83milionovém Německu denně v průměru ke 32 znásilněním a dalším sexuálním trestným činům. Jde pouze o registrované delikty. Kriminalisté odhadují, že skutečný počet je mnohem vyšší.

.V domově důchodců ve Vídni někdo znásilnil a okradl 92letou babičku. Policie zatkla Alžířana...

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zdrazovani-elektriny-Museli-jsme-kvuli-EU-tvrdil-mluvci-Smolka-A-takto-je-to-ve-skutecnosti-74584

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

pěstitelé kakaových bobů, kteří za jejich vypěstování a sklizení dostanou zlomeček konečné ceny. A abychom si tu roli bezmocných výrobců náležitě prožili a zvizualizovali, přivezou nám sem i ty černochy.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Opravdu mě překvapuje, že ani autor článku, ani jediný diskutující, se nesnaží objasnit ekonomické pozadí
- odkud se vezme údaj "výrobní náklady elektřiny činí 1 Kč/kWh".

Nejsem ekonom, nicméně selský rozum bývalého matfyzáka říká:
Celkové náklady = výrobní + distribuční + ostatní náklady, přičemž
Výrobní náklady = pre-produkční (stavební) + produkční + post-produkční (likvidační)
Ostatní náklady = marketing, emisní povolenky, podpora OZE, započtení inflace atd. (ekonomové ať specifikují podrobněji)

Někdy jsou náklady rozděleny jen na obchodní + regulovanou část (VN přenos, distribuční soustava, podpůrné služby a administrativní komponenty).
Také bychom se měli zamyslet nad tím, jaké jsou celkové relativní náklady na výrobu z fosilních, obnovitelných a jaderných zdrojů.

K uvedenému lze dohledat např. tyto články (určené pro laiky):
Celkové náklady (v Kč/kWh, Německo) na výrobu elektřiny dle primárního zdroje
V Německu celkové náklady v roce 2012: vítr 2.0, voda 1.9, uhlí 3.9, jádro 4.1 min., průměr 2.65 Kč/kWh se započtením OZE 0.93 Kč/kWh

Výroba elektřiny tvoří jen zlomek ceny ve vyúčtování. Podívejte se, jak vzniká v teplárně
Samotná výroba elektřiny tak v konečném vyúčtování tvoří v průměru jen kolem 40 procent ceny.

Výrobní náklady společnosti čez a.s.
Analýza výrobních nákladů čez v období 2000-2002: Celkem vysokonapěťová úroveň 1.045 Kč/kWh
Realizátor projektu JE Temelín, společnost ČEZ a.s., udává ve svém již zmiňovaném materiálu „Dostavba JETE“ z května 1998 výrobní cenu ve výši 992 Kč/MWh po zápočtu celkových investičních nákladů. V podkladech temelínské komise bylo uvedeno číslo 760 Kč/MWh pro dostavbu (utopené náklady nebyly zohledněné) a 1199 Kč/MWh pro celkový projekt.
Hodnota 1004 Kč/MWh představuje proto dolní možnou hranici celkových výrobních nákladů. Protože však stěží bude možno dosáhnout na evropském trhu čistých exportních výnosů ve výši 500 Kč/MWh, způsoboval by vývoz roční produkce JE Temelín ztrátu více než 5 miliard korun.

Průměrný počet slepic: 1.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

;o)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku, děkuji za možnost připomínkovat Váš první artikul. Sice se nám diskuze trochu rozlézá, a proto jsem se i já někde dole připojil se svým názorem na řešení problému obchodních řetězců, takže mám napracováno na příště, jenom to zkopíruji.
Protože, jak jsem včera napsal, jsem absentoval dlouho v diskusi, musel jsem ji včera a dnes číst a přiznám se, že asi své závěry budu napříště kopírovat do starého dobrého dvorečku na Vidlákovi, kde se mi zdá atmosféra webu přeci jenom jako kdysi.
Blahopřeji také k tomu, že se Vás fakt bojí, když už musí zakládat opozičního Vidláka(velmi, velmi trapné) a zarazilo mě zde také neuvěřitelná řada trollů a rozbíječů diskuse. Nu nic, s tím musíme počítat. 
V dalším textu se už věnuji jen a pouze energiím a vycházím z Targusovy PŘEHLÍDKY ŽVÁSTALŮ, protože se mi zdála jasně uchopitelná a přehledná.

Takže znovu – LEVNÉ ENERGIE.

1. problém – emisní povolenky.
Kdo ví, na jakém právním základě fungují a jaké jsou stanoveny sankce za jejich neplnění, tj. zastavení této brutální šmeliny posvěcené Bruselem?
Targusi, je to jednoduché. Příslušná směrnice EU, přijatá všemi orgány a její transpozice do českého práva pomocí zákona. Samotný příběh je dlouhý, ale od začátku podvod, šmelina a ohlupování obyvatelstva. Nutno totiž hned na začátku podotknout, že příjem z prodeje povolenek českým subjektům na území ČR je příjmem státního rozpočtu ČR (v Německu německého státního rozpočtu atd.). Jak říkáte OJEB číslo jedna. Pod vznešeným cílem pomoci ovzduší ve skutečnosti nová daň (nyní se uvažuje že ji budou platit i fyzické osoby např. za kamna doma), o které politici říkali, že ji přijala ta zlá EU(ano všichni rukou společnou a nerozdílnou) a přitom se už těšili na nové daně. Bylo to neuvěřitelné svinstvo a jinak se to nazvat nedá. Nová daň svedená na EU. Co s tím milí přátelé máme dělat, že..... Viníci - všechny české vlády, všichni čeští politici, protože se klepali na nové peníze od nás. Proto o nich všichni mlčí a teprve v krizi se zjevuje celý průšvih najednou.
To historicky není vše. Byla stanovena cena a s povolenkami se nedalo obchodovat, mimo podniky na území vlastní země, kdy ten, kdo dostal povolenky a měl málo emisí, je mohl prodat jinému subjektu za stanovenou cenu. Ten kdo nemá emise, je měl zadara. Platbou za povolenky se podniky tzv. vykupovaly ze svého hříchu znečištění ovzduší. Jak a kolik se počítalo na tunu tehdy nevím.
A protože politici potřebují stále více peněz, komise EU pouštěla do oběhu stále více povolenek (pod tlakem některých států), až se nechala přesvědčit, že to bude moc fajn produkt, se kterým se může přes burzu obchodovat. A tím se to utrhlo a cena začala letět nahoru, vedle toho komise sama zdražovala. A tak jsme tam, kde jsme.
Nenasytní politici škodí i dnes. Můžeme to pozorovat u nás v přímém přenosu, kdy pan ministr přes peníze tvrdí, že výnos z povolenek nemůže použít na dotaci drahých energií, protože může jenom půlku.... A jenom ta půlka nás okradla všechny o strašné peníze tím, že zdražila proud. A co ta druhá? No ta má být použita na nové technologicky čisté krásné zelené projekty a technologie. Zeptal jste se Targusi o jaké technologie jde a kdo je kdy viděl? A jak je možné, že v jiných zemích pochopili že k defenestracím se schyluje a tak raději všechny prachy za povolenky v různé formě poslali voličům a průmyslu? Nu protože tak chtěli a prostě to udělali a komise jim to schválila. Nebude přeci podporovat demonstrace pod vlastními okny. Ne tak v naší zemi krásné, střediskové. Víte kdo ovládá ten fond, kde jsou ty prachy Lebowski? Ministerstvo lesů vod a strání. A která partaj ho ovládá? Nu která Watsone, je to zcela prosté. Ta, o které se říká, že její činy křesťanské nejsou, ale katolické rozhodně. A zlí jazykové tvrdí, že si prostě tahle partaj postavila hlavu, a chce tyhle peníze rozpustit na zaplacení svého volebního programu, říkejme mu třeba "zateplení domu pro každou babičku". Nu když máte k dispozici až 60 miliard korun? Chápete už, jak funguje politika v této zemi? Proto si včera Kuba s Havlíčkem v televizi tak notovali a sršeli odhodláním. Péči o občany bych v tom nehledal. Spíše snahu to rozdělit ve své režii...
Takže ano, Targusi, je třeba zrušit zákon, odstoupit od smlouvy na úrovni komise a vykoupit některé závazky. Efekt bude okamžitý. Přál bych si být tím, kdo to šéfovi komise oznámí. Problém je vnitrostátní u těch, kdo ty peníze administrují. Je ještě jedna možnost, okamžitě ty prachy zápočtem vrátit subjektům, které je zaplatili a tvrdit, že za stávající bezpečnostní situace nemůžeme dělat nic jiného. A donutit příjemce, aby to nepromítli do cen. To se mi ale nelíbí. Ale pamatujte - problémem jsou  čeští politici.
2. problém – prodej elektřiny vyrobené v Čechistánu do zahraničí a její zpětný nákup.
Kdo ví, na jakém právním základě tato šmelina probíhá a jak ji možno BEZ POSTIHU zarazit? Má někdo ponětí, kterými dokumenty je to podepřeno?
To je jednoduché - to bylo rozhodnutí ČEZu a nikoho jiného. Stačí, aby od toho odstoupil. K tomu je nutné ČEZ znárodnit a vyplatit malé akcionáře. Pokud se někde  přijala nějaká právní norma, zrušit ji, na úrovni EU takový předpis ve smyslu závazný není.
3. problém – euro-samo-zákaz nákupu levných nosičů energie od Ivana.
Má někdo ponětí, jaké sankce by Čechistánu hrozily, pokud bychom se vysrali (ano, Halefe – OPRAVDU VYSRALI) na nějaké sankce a začali jednat o nových dodávkách plynu z Ruska?
Asi politické jenom, ale uvědomte si, že máme výjimku např. pro nákup ruské ropy, plyn nadále kupuje Maďarsko a Rakousko a nic se neděje. Je to o politické odvaze a koulích. Česko NATO potřebuje kvůli tomu, aby tady Ivan eventuálně neumístil své rakety, protože by kontroloval celou Evropu. Vyjednávat o tom jde. Máme ale problém technický, protože dodnes není dostavěn plynovod, který by spojil Česko přímo s rakouským hubem. Tomu brání zájem Křetínského, který chce, aby se plyn k nám dopravoval jen přes Slovensko, kde rozvody spoluvlastní. Tady je správně, že vláda zpětně vykupuje bývalý Transgas. Pak se jí uvolní ruce a bude moci dostavět s Rakouskem krátkou spojku a můžeme brát plyn odkudkoliv. I z Ruska, ze kterého ho bere Rakousko. Tzv. plynovod z Polska nám k ničemu nepomůže, nehledě k tomu, že Poláci chtějí, ať si ho zaplatíme, provoz budou kasírovat a musíme se zavázat k vysokým odběrům na dlouhou dobu. Obávám se ale Targusi, že máme tak pevný a zásadový postoj k válce na Ukrajině a jsme zařazeni mezi nepřátele Ruské federace, že nám nic nepošlou. Je ovšem také pravdou, že USA jsou také nepřátelé Ruské federace a kupují od nich uran ve velkém pro svoje elektrárny....

Tak to je Targusi dnes vše. Snad jsem ty exkrementy nemlel. IK

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)