Plán Barbarossa

Autor
Štítky

Jeden z Trumpových poradců (tuším Bannon) hned v počátcích Trumpovy kampaně nastolil postulát, že v prezidentské kampani nepůjde o souboj Trumpa proti Clintonové, ale o souboj Trumpa proti spojené frontě médií.  Hned také nastolil taktiku s jakou se na to půjde - média je třeba zahltit "sračkami". Tenkrát na začátku Trumpova angažmá, když ještě všem připadal směšný a neschopný, tato historka zapadla. 

Každpádně taktika zafungovala. Trump vytvářel dva až tři skandály denně a než kterýkoliv reportér ivestigativně něco vyšťoural, ba dokonce než vůbec napsal článek nebo natočil zpravodajský vstup, bylo to už bezcenné, protože celá Amerika mluvila už o něčem jiném. I tak obrovské kolosy jako CNN či BBC to vlastně vůbec nepostřehly, ale sloužily Trumpovi jen k tomu, aby jeho jméno nezmizelo z obrazovek. Trump, Trump, Trump... nic jiného v televizi nebylo. 

Samotný Donald si pak zaplatil příslušné internetové firmy, které mu na sociálních sítích komunikovaly s voliči napřímo. Volič se v televizi dozvěděl o Trumpovi a šel se podívat na twitter, co ten chlap vlastně říká. A dozvěděl se přesně to, co chtěl slyšet. Trump byl první, kdo ve velkém využil schopnosti sociálních sítí prodávat cílenou reklamu. Zbytek jsme pak viděli v přímém přenosu... padající brady moderátorů, politologů i České televize. 

Proč o tom píšu... 

Když jsem se včera dozvěděl, že Pavel Zeman znovu otevřel Babišovo stíhání, začal jsem mít pocit, že Pravda a Láska chce tak nějak využít právě Trumpovu taktiku - zahltit Babiše. Udělat na něj takový plán Barbarossa - zaútočit na široké frontě, svázat mu ruce na mnoha bojištích zároveň, neumožnit mu vydechnout... a pak čekat, jestli to k něčemu bude. 

A tak tu máme Mináře, který dává svá ultimáta, EU, která píše své audity, Zemana, který otevírá znovu Babišovo stíhání a k tomu trvalý tlak médií i investigativců. Chvilkaři už avizovali, že začnouo demonstrovat dřív - žeby v Peheovském stylu? 

Osobně si myslím, že to také stejně jako plán Barbarossa dopadne - Stalin se dostane do Berlína, byť s hroznými ztrátami. 

Andreje čeká podle mě zatím nejkritičtější období. Jeho nepřátelé se zformovali a pustili se do toho. Jsou zatím na začátku, sotva překročili hranice, ale zatím vypadají optimisticky. 

Na druhou stranu, Babiš je ve střehu už dlouho. Tuhle chvíli musel předvídat, případně se na takovou variantu musel připravit. Zatím z rukávu nic moc nevytáhl, jen tak politicky přežíval a snažil se problémy posouvat. Ale nechce se mi věřit, že člověk jeho protřelosti nemá něco v záloze. Možná dokonce ještě bude čekat. Vtáhne nepřítele hloubějí na svoje území...  řekl prezidentovi, že abolici nepotřebuje... 

Pojďme si říci v diskusi, jaké vidíme Andrejovy možnosti. Něco podobného už jsme probírali ohledně auditu Evropské komise. Pojďme si zaspekulovat, kudy půjde Babišova protiofenzíva.

Já osobně mám už několik týdnů pocit, že dojde na prodej Agrofertu. Motá se nám po holdingu nějak moc najatých auditorů, kteří kontrolují účetnicví dle IFRS standartů pět let zpátky. Jako kdyby si nějaký Bayer nebo někdo podobný ověřoval informace a někde se pekla kupní smlouva století. 

A ještě máme jeden čerstvý dojem... Když Andrej včera tak hlasitě volal, že abolici nepotřebuje, třeba mu jí Zeman najust udělí. 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Bylo by vtipné prodat ho třeba číňanům.
Také myslím, že Babiš musí mít už dopředu připravené kroky na různé varianty vývoje.
Na prezidentově místě bych s abolicí vyčkával, udělit jí může kdykoli až to uzná za nejlepší vhodnou dobu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Abolice může být kdykoli, Babiš na světě nebude věčně a majetek vlastně nemá pořádně komu odkázat. Co ho může zajímat je kladný zápis do české historie a jeho ego. To je cennější než peníze. Chudák to ale nepochopí.
Kdo ale tahá za špatný konec je lid této země. Mimo Babiše mu nikdo někoho alespoň trochu schopného nenabízí. V politice jsou zatím samé nuly a velitelé politických stran působí tak uboze, že nemají žádnou šanci. Jsou to trubci co by jen brali. Ale někde v dáli čeká - možná to zatím ani neví - nějaký kabrňák, který najde vhodný okamžik a skočí do sedla. Jediné čím si můžeme být jisti, nebude to Blanický rytíř.
A nakonec, o nás bude se rozhodne jinde, vždy to tak bylo a není nejmenší důvod se domnívat, že to tak nebude. Na víc než na poslouchání nemáme.

Zatím bez slepic

udělí abolici pouze Janě Mayerové? S tím, že Babiš ji odmítl.

No dnes bude na barrandovskou bednu čumět celá pravdoláska ...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Protiofenziva nepřijde, je na tom odklánění Babiš stejně, jako demoblok.
Už jsem kdysi napsal, Babiš není 100% vlastníkem Agrofertu a je na tom stejně jako Bakala.
Proto to může dopadnout stejně jako OKD, dluhy zůstanou státu.
Abolice,amnestie jedno jest, Klaus ochránil svoji partu, Zeman zase svoji.
Co asi Babiš neodhadl, když vstoupil do politiky, že se budou šťourat v jeho firmách, financích.
strejda.
To by bylo opravdu špatné s republikou, kdyby se nenašel schopný člověk na post premiéra.
Jedno ale lze vypozorovat, jak se někdo schopný objevil, hned dostal po hlavě.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

v kolonii.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jenom aby to nebylo tak, že když udělali zákon LexBabiš, tak jeho lidi, už dopředu udělali nějakou zahraniční společnost ve stylu "akcie bez jména/registrace" v nějakém ráji, čistě protože historie a pak když dojde od EU, že to nesmí vlastnit ani přes svěřenecký fond, tak to "odprodá zahraniční firmě", taková ta česká klasika, ve stylu "musím splnit literu zákona" :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Abolice má v sobě hezké kouzlo - pokud Zeman udělí, Babiš může odmítnout. To by byly hodně plusové body pro něj. Následně standardně proběhne trestní řízení s výrokem o vině či nevině, ovšem trest se už v žádném případě neuděluje.
A vzhledem k tomu, jak se v Čechách soudy táhnou, stihne Babiš druhé období v premiérském křesle a ještě vyhrát volby prezidentské :-D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Podle mě nemůže Agrofert ve svěřeneckých fondech správce prodat.
A pokud jo, tak bude PAL zase ječet, že měli pravdu, že AB firmu ovládal.
S těmi audity, se teď, roztrhl pytel všude.. Nečekaně kvůli dotacím.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pro jistotu jsem se mrknul, jak je operace Barbarossa definována v „blbé wikině“. Je to tam, jak jsem čekal, tedy že Hitler zaútočil na SSSR ve třech proudech s cílem vyvolat paniku a kolaps systému, který měl větší hospodářský i lidský potenciál, než Třetí říše.

Soudruzi z PaL ovšem najeli na opotřebobávací válku tj. vyvíjení setrvalého, avšak dlouhodobého tlaku, kterému posléze podlehne naprostá většina jedinců. Viz paní, která měla na starosti "protlačení" Andyho dotace a nyní má za sebou dva pokusy o sebevraždu.
Čímž sice dali Anďochovi čas k vytvoření, nebo spíše vyztužení týmu, který bude o něj pečovat a postupně předhazovat „bezvýznamné figurky“, vytvářející Andymu štít při pumpování peněz z eráru, případně pátrat po špíně na udavačích, ovšem velmi diskrétně, protože dotčení by začali ihned ječet.

Stran dalšího českého Pavky Korčagina – Zemana jen toto kopnutí .
Kdysi dávno jsem měl iluzi, že by to snad mohl být dokonce i poctivý člověk. Jako obvykle jsem se mýlil.
Kdyby prohlásil, že jeho dva kolegové se mýlili a taxativně vyjmenoval pochybení svých předchůdců a trestné činy, které má podle něj Anďoch na triku, neměl bych s tímto pánem problém.
Převlekem za "chytrého horáka" klesl na úroveň obyčejné kurvy, která jde s každým "za ruma". Chyběla mu jen rybářská síť a koloběžka. Anebo vycvičené prase mezi nohama, na kterém by simuloval příjezd - nepříjezd.

Zatím bez slepic

Sovětský svaz neměl ani náhodou větší lidský potenciál než Třetí říše a její spojenci (Madarsko, Rumunsko, Slovensko, Chorvatsko, Itálie, Finsko, Rakousko) a v podstatě otroci (Čechy, Polsko, Holandsko, část Francie, Dánsko, Norsko, Balkán atd) a to ještě v prvním roce války SSSR přišel o nejvíce zalidněné a industriální území (někde jsem četl, že to bylo 70-80 mil obyvatel na okupovaných území). Ovšem to, kdo a jak ten potenciál využil, je jiná záležitost.
Já jen, že ta blbost s tím, že "nás mnógo" se neustále opakuje, ale prostá čísla říkají něco jiného.

Zatím bez slepic

1/ Jak můžete počítat k potenciálu Třetí říše třeba Itálii, která bojovala úplně jinde, měla problém udržet v chodu svou vlastní armádu a Mussolini neustále somroval materiální pomoc?
2/ Jak můžete počítat do potenciálu Polsko, ve kterém byla fakticky zlikvidována inteligence a navíc to byl zemědělský stát s nulovým průmyslem?
3/ Jak dokážete přesvědčit národ, kterému vybijete 6 mio obyvatelstva, aby šel bojovat za vaše vítězství? Totéž platí pro ostatní obsazená území.

Výjimkou byl protektorát, protože Hitler zde držel relativně příznivé životní podmínky právě kvůli tomu, aby tu jel průmysl. Tzn. relativní dostatek žrádla a minimální vybíjení původních živočichů - česky mluvících dvounožců. S českou armádou to ale byl opět těžký renonc, že ano.

Zatím bez slepic

Naše justice už se zesměšnila dost. Pokud si svět vůbec něčeho všimne na této záležitosti, pak je to směšná kovbojka mezi prokurátory.

Zatím bez slepic

živičný závit k tomu, abych pochopil, proč by měl tak plytký dvounožec, jako jsem já, hluboce dumat nad pouhou právní technikálií v monstrprocesu s názvem "Jak dostat tatínka do polepšovny" - pardon - "Jak dostat Bureše do tepláků".
Na tom, že hon na Anďocha dostal nové grády, se shodneme.
Že dostal státní zástupce, jemuž by nyní více slušel název "prokurVátor", úkol hodný Nejvyššího iluzionisty z Bradavic, je nesporné. ALe já si myslím, že to s pomocí Boží a Harryho Pottera nějak dá. Byť se ztrátou nikoli kytičky, ale celého skleníku i s dámskou obsluhou nahoře bez. A možná i dole.
Jinak já bych viděl jako mnohem výživnější téma - Šaroch.
Vůbec tomu pánovi nezávidím.

Zatím bez slepic

V politice "vyhrává" ten, kdo nejméně ztratí nervy.
Takže nadneseně nedělat "NIC", to bude protiofenzíva...
Nechat protivníky řvát, svolávat v nepříznivém počasí demonstrace každý týden a tím je vyčerpat, novináři budou řádit, dokud to bude prodávat a pak přijde jiná kauza....
K auditu budou doporučení a je nová komise a obchodník něco vyjednat umí vždy, otázka je jaká bude cena pro ČR, ale zde největší škody páchají ti udavači a řvouni a ti to mají beztrestně, to je velká chyba té hry na demokracii u nás!

Prodej AGF se mi nezdá aktuálním, protože k čemu jsou dnes peníze, každý miliardář se je snaží ihned do něčeho hmatatelného nainvestovat a tedy místo AGF by měl AB problém další a jiný v podstatě by se prodejem pro AB naprosto NIC nevyřešilo. Jako, že by měl peníze na účtě, dnes v době záporných úrokových sazeb, kdy to je problém i bank? To se mi tedy nezdá.... Mohu se plést, zde prostě stačí vyčkat a uvidíme. Spíš to změní na ten slepý trust nějak...

1. CO je na celé té hře nejzajímavější, jsou hry "justice". Tak nezávislé, že jistý pan Šaroch rozhodne, jeho přímý nadřízený Erazím se v tom šťoural a NEZÁKONNOST neshledal a najednou Vrchní a Nejvyšší JO?
To mne tedy zajímá, v čem ta nezákonnost spočívala a jak je to možné, že máme pak tak "slabé" kusy, že to i v ostře sledované kauze musí ohlídat a zachránit zákonnost až ti dva nejvyšší.
Co pak jiné trestní věci i klidně obráceně, já být novinářem, tak se ptám....
Neotřáslo to u veřejnosti důvěrou v práci justice?
V té prokurátorské (SZ) větvi minimálně se to tak jeví, když nezákonně projde i tak ostře sledovaná kauza až k nejvyšším a nikdo dříve tu nezákonnost nevidí?!
A když už tedy ten, co se prý nezákonného Rozhodnutí dopustil, to má nyní zase napravovat, není to kontraproduktivní, když se tak fatálně až nezákonně tento pomýlil?
A co, když si to Šaroch nemyslí a nyní je veřejně v podstatě označen za neschopného , "lempla" a nedůsledného .....,bude ochoten tuto roli v té hře dohrát? Já bych nebyla.
U mne nad tím zbyla pachuť politikaření i na SZ a to není dobrá známka pro tu část justice, co chtěla být dalším nezávislým pilířem naší moci, je to pilíř na "nahnilých" základech.
Pokud má pravdu Nejvyšší, nestojí jeho podřízení za nic a když pravdu nemá, pak naopak politikaří nejvyšší a nemá tam co dělat.....

2. S 1. souvisí i ta IMUNITA, viz odkaz Asfaltového Holuba. Jak je možné, že se tak zásadní věcí nezabýval Nejvyšší sám, když toho nižšího označil nepřímo za neschopného a nezákonně postupujícího, včetně Eliáše - Šarochova nadřízeného, nezapomínejme na to. A najednou Nejvyšší věří, že toto udělá dobře a nechybuje, hmmmm.......?!

3. Středočeský kraj a úřady, které tu dotaci do 30/6/20008 schválily.
V kontextu na včerejšího I.Kanta si nalejme čistého vína.
Nevěřím, že se někdy někde podrobně a do hloubky, jako teď ta policie, úředníci vrtali (a museli vrtat ze zákona) a skoro policejně ověřovat, zda malá firma dle definic pro dotaci v čase a místě je fakt malá a nejde jen o zastíračku....
Ergo kladívko, takto jako u Hnízda se postupovalo jistě napříč republikou v roce 2008 běžně, vše se přizpůsobilo tak, aby dotace prošla a byla schválena. Navíc když POVOLENÝM podkladem bylo čestné prohlášení...!
Cílem přece bylo z fondů EU pro ČR získat, čerpat a vyčerpat co jen šlo a ne naopak..nezapomínejme ani na toto!
To jen k možné NEDBALOSTNÍ trestné činnosti úředníků a úřadů, předpokládám, že konkrétní úředníci se kryli, protože na ty nejníže (jak je u nás zvykem) by to spadlo. A pak by stejně "nedbalostně" musela policie stíhat napříč republikou a ne jen jednu jedinou dotaci.
NE, za mne si myslím, že ani na Mirka 1, 2 či na Helenu (ne Trojskou) nedojde.....
Politické odpovědnosti se tito už ani bát nemusí pro nevolitelnost....či obecně, vždy se najde v ČR viník nižší....
Dokud dotace budou, bude to bohužel stejné, a zase viz IK, čerpá je (z peněz všech daňových poplatníků EU) i asi potřebná královna Alžběta....a ani ten střet zájmů nemá.

4. Managerka, něco jako ta "mladá účetní". I sám AB včera na tuto oběť úplně zapomněl a to mu mám velmi za zlé, obrovská politická CHYBA i markatérů.
Čím se ta ženská provinila? Pracovala jako zaměstnanec a dle zadání (koho asi tak).
Tady už nejde o peníze ale o ŽIVOT, zničený život jedné ženské a to je hnus.
A on se jí ani slovíčkem nezastal, jen na svoji rodinu myslel a to je u politika ODPORNÉ!
A nádherně to ukazuje, jak to u nás dopadá, když Vašci vlezou s pány na led.
Nakonec i ten Šaroch nyní dostal Vaškovu čepici....
Tady bych si moc přála, aby alespoň prezident soucítil s touto ženou, obětí HER politických, když už se ustrnul i nad Kájínkem.

Zatím bez slepic

Ještě nevíme, zda jí třeba nějaké "bolestné" jako odškodné za problémy nepřistává od Andyho na stole průběžně. Spíš bych tomu i věřil, protože jinak by jí pud sebezáchovy velel stát se minimálně spolupracujícím obviněným, či jak se jim říká. To držení basy s Andym se jí prostě musí vyplácet.

Zatím bez slepic

Stando, čtu Vás moc ráda, ale toto je u mne fakt pod pás.
Není to politik co musí kde co unést, jen byla v blbý čas na blbé pozici....!

Co se s člověkem děje, když je trestně stíhaný (zrušeno a nyní obnoveno) roky (mučení)a hrozí mu natvrdo "tepláky", si neumíme ani představit. (kromě těch, co si to zažili)

Žádné peníze na světě toto neumí a nemohou NIKDY zhojit.....zdraví má každý jen jedno, a "nervy-osobnost" jako Babiš ta ženská nemá určitě. (A to ani u toho politika Babiše se mi ta štvanice jen jednoho, když dotace podobně možná brali mnozí, nelíbí!)
Tady se prosím pokuste malinko vcítit, jak by bylo Vám a neříkejte, že Vám by se nic takového nikdy nestalo.... (Budou i zde lidé, co si řeknou, neměla pro něj jako managerka pracovat, neměla o dotaci žádat, neměla...,ale nepište to prosím, i když si to někdo myslíte, kvůli té paní.)

Já tu paní prostě jen a jen lituji, dostala se do vysoké hry a politikaření kde koho a ani být kolaterální ztráta není kdo ví co....

Držení basy se někdy i vynucuje (to vůbec nechci říci, že zde), ale prostě bych byla fakt v soudech opatrná, MLČETI zlato....Mám jako soucitný člověk strach, že už jde o život, i když tu paní neznám. Už se zhroutila i sebevražda (myšlenka, či pokus, to netuším) proběhla a to si NIKDO nezaslouží...

MOC prosím, berte nejen Vy, ale všichni zde zpátečku, ať nejste pak pro snadno vypuštěná slova jedním z pomocných "hrobníků".

DÍKY.

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vas soucit s rodinou miliardare je prikladny ... ale projevila jste nekdy soucit treba s pani Parkanovou, ktera je stihana neskonale dele nez Babisova particka?

Jetslize nikoliv, jste prosim pekne pokrytec.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Parkanka ať si pozve Vyčítala, zapějou si pěkně pospolu a hned se jí jistojistě uleví.

Zatím bez slepic

In reply to by Antitrol (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nač tak od podlahy. Stačí se scallopa optat, proč, když je si vědom tak dlouhých soudních procesů, nehoroval pro nevydání sněmovnou - právě proto, aby to to vládnutí nezatěžovalo a proces šetření byl zahájen až po uplynutí mandátu. Mimochodem horovala za to třeba Eliška Wagnerová. Tenkrát scallop dštil oheň a síru, že jako Babiš jako kdokoli jiný. A to by přitom policajti mohli klidně čmuchat. Těch 3,5 roku přece říká vše.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ja si na dlouhe soudni spory v techto komplikovanych pripadech nestezuji.

Vadi-li nekomu delka trestniho/soudniho rizeni, pak by mel merit vsem stejnym metrem - jinak je to pokrytec. A tech je u vidlaku plno.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Farizeus a hulvát ze všech sil bubnuje proti pokrytectví :-))))

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proč s Parkanovou? Vždyť přece Majka o té paní od AB napsala: "Není to politik, co musí, kde co unést, jen byla v blbý čas na blbé pozici...!
Zrovna před pár dny psali, že čeští žáci se docela dobře umístili v testech PISA, jen čtenářská dovednost jim moc nejde.
https://domaci.ihned.cz/c1-66687940-cesti-zaci-se-lepsi-v-matematice-ci…

Zatím bez slepic

Treba (zde oblibena) Nagyova - ta je obzalovana dele, nez miliardarova particka. A politicka to neni.

Zatím bez slepic

Ano. A protože v Grónsku padá sníh, měli bychom mít soucit s beruškou zašlápnutou u cesty. Asi takovou logiku vaše vsuvka má. Zeptáte-li se mě, zda je v pořádku, jak dlouho běží proces s Parkanovou nebo s Nagyovou, odpovím vám - není. A skutečně mám za to, že je to nelidské a odsouzeníhodné a ani jedna z těch dvou si to nezaslouží. Obě jsou obětmi mocenských her. Ale obě se chytily do té oprátky dobrovolně - a dle mého hlavně z hlouposti a nikdy na daných pozicích být ani neměly. O vztahu oné obžalované s Babišem k Babišovi nevím nic, proto nebudu hodnotit, zda za ní Andrej přišel se slovy "Pojďme to nějak koulet" a ona na to "Znám skvělý fígl." Nebo zda ji Babiš oznámil: "Chcete-li být nadále mou zaměstnankyní, tak to přikryjte". Obojí jsou naprosto odlišné situace.
Každopádně - jestli před politováním jednoho očekáváte povinně rituální politování všech obdobně postižených v našem krásném "právním" státečku, račte mi, prosím, dodat nejprve úplný a aktualizovaný seznam všech, s nimiž je u nás vedeno neúměrně dlouhé řízení. Děkuji.

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Scallope, nemanipulujte. Majka se zastávala té Mayerové či jak se ta spoluobviněná jmenuje a naopak vyčítala Babišovi, že ji v tom nechal, že se jí jedenkrát veřejně nezastal.

Zatím bez slepic

In reply to by MAJKA (neověřeno)

Trvalý odkaz

Majko, podstatné je, že NEVÍME jak to mezi nimi je. A zda je důvod, aby mezi nimi něco bylo. Nijak jsem danou paní nehanobil, ale v tomto směru ani Babiše. To o bolestném byla jen má myšlenka - možnost, nikoliv konstatování faktu. A nemusí nutně znamenat "držhubné", ale také: "Se mnou vás do toho namočili, tohle pro vás mohu udělat." Zároveň znám řadu žen tvrdších než křemen, natož nějaký muž. Dotyčná může "nespolupracovat s vyšetřujícími orgány" proto, že ctí spravedlnost, stejně jako proto, že když už má být vláčena, tak ať z toho, sakra, alespoň něco má. Měli bychom být opatrní na to, projektovat do cizích lidí sebe sama.
Jednoduše, opakuji, opravdu nevíme, jak to mezi jimi dvěma doopravdy je. Vy jste jako první vyvodila závěr, že ji v tom Babiš nechal na pospas všem. Nevím. Ani vy nevíte. Sama tak můžete být docela snadno pomocnou "hrobnicí".

Zatím bez slepic

Ah, myslím, že tady je vidět, co všechno může "právník" hodit do placu. Kauza je jen jedna. Ukončit ji mohl až ten Zeman jako nejvyšší státní zástupce. A neukončil. Tím je přece zřejmá odpověď na onu otázku, zda by měla sněmovna znovu hlasovat o vydání k trestnímu stíhání.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Neberte si to nikdo prosím osobně.☺
No "ukončil ji" jednou už právoplatně tím nabytím právní moci (úkonem s právními důsledky) ten Šaroch.
Pro tu dobu od právní moci jeho Rozhodnutí, do doby právní moci nyní toho DALŠÍHO Rozhodnutí NSZ Zemana, nebyl AB trestně stíhaným člověkem.(alespoň tak to říkaly právní autority i do médií....)

A já se ptám, byl tedy po nějakou dobu AB právně "čistý-nestíhaný", či nikdy stíhaným být nepřestal, protože Šaroch sice rozhodl, ale prý snad nezákonně a jeho Usnesení v části AB a té chuděry tak vůbec, ale od počátku nyní neplatí?!
Vy říkáte pak logickou dedukcí, že stále stíhaným být musel a byl tím Vaším:
"Ukončit ji mohl až ten Zeman jako nejvyšší státní zástupce."

Já zase říkám, že ji ukončil už Šaroch zastavením TS a Zeman ji pak už nemohl ukončit, ale jen buď potvrdit Rozhodnutí Šarocha, či ne a ač se to zdá totéž, není tomu tak.

Vycházím v tom ze skutečnosti, že autority říkaly, že Babiš NENÍ až DO doby toho NOVÉHO rozhodnutí NSZ trestně stíhaným.
A nyní říkají, že SE STAL zase ZNOVU stíhaný a já se ptám pak tedy, od KDY a proč by říkaly autority to znovu, pokud by nikdy nepřestal stíhaným být?

Takže ony ty pochybnosti k vydání sněmovnou a platí původní vydání či neplatí, když ZNOVU logiku mají, zamyslete se.

Tož tak, snad tomu někdo po mě rozumí☺

Počkáme a dozvíme se!

Zatím bez slepic

Pavel Zeman rozhodl o obnovení trestního stíhání. Takže státní zástupce Šaroch musí požádat poslance o vydání Babiše znovu. Od 13. září je trestní stíhání předsedy vlády pravomocně zastaveno. https://archiv.ihned.cz/c1-66688570-mozne-nejasnosti-kolem-obnoveni-sti…
Obnovením musí státní zástupce požádat o vydání Babiše sněmovnu znovu. Jinak se Babiš může odvolávat na poslaneckou imunitu a státní zástupce i soud se s takovou námitkou musí precizně vypořádat. Kecy právníků pražské kavárny o odstranění překážky k trestnímu stíhání jsou jen hloupé pindy a nezávazné právní názory na úrovni keců z hospody IV. cenové skupiny. Rozhodující slovo bude mít soud, do té doby si mohou všichni plácat, co chtějí, a všichni na tom budou jako Schrödingerova kočka, kdy zároveň mají i nemají pravdu, a skutečný stav se dozvíme až ve chvíli, kdy rozhodne soud.

Zatím bez slepic

je něco víc než kecy v hospodě 4. cenové skupiny? Počkejme a uvidíme.

Zatím bez slepic

Ne, jde o právní názor Jana Kudrny, odborného asistenta katedry ústavního práva Právnické fakulty UK v Praze. Autora odkazovaného článku. Každopádně počkáme a uvidíme. V tom se shodujeme.

Zatím bez slepic

Běž si vyměnit plínu, už ti ho*na tlačí na mozek

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Naši soudruzi "demokraté" jsou zatíženi kromě nenávisti také závistí. To jsou pozůstatky nivelizace příjmů za socialismu. Naši "demokraté" trpí, protože Babiš si uměl nahrabat, kdežto oni ne, anebo příliš málo.

Hodnota čistého majetku amerického prezidenta Donalda Trumpa se za poslední rok zvýšila o pět procent na tři miliardy USD. A útok na Trumpa v tomto směru se nekoná.
Zato konsolidovaný zisk koncernu Agrofert se loni meziročně snížil o 38 procent na 4,8 miliardy korun. (https://byznys.ihned.cz) Přesto útok na hospodaření Agrofertu pokračuje. Agrofert je česká firma a je opravdu smutné, že se ji politici, "demokraté" snaží zničit.

Dá se říct, že Babiš je ve složitější situaci než Trump. A příčinou je ubohá přízemní závist.

Zatím bez slepic

křižáckého tažení na Bureše není závist.
Příčinou je nemožnost sosat z fondů, kterými vládnou sponzoři kavárenských povalečů, zde známých pod zkratkou PaL.

Jen si to představte. Vy jdete do práce (jste vyvoleni ze zákulisí a poté dokonce i zvoleni lidem), jste placeni v úkolové mzdě a zasr. Bureš vám to kazí. Nechce dát povel k rozkradení důchodů, rezerv ve zdravotních pojišťovnách (57 mld. Kč), nechce sem tahat hnědáky (aspoň se tak nyní tváří), nechce přestat zvyšovat mzdy ve státním sektoru, hajzl jeden.
A to je, oč tu běží. Na nějaký Agrofert sere pes, to je moc práce a daní a hovno prachy.

Zatím bez slepic

Ale ani tu závist nelze vyloučit.
Agrofert je Babišovo dítě, a útok na něj má svou váhu. Jó, kdyby na Agrofert sral pes, měl by to Babiš podstatně jednodušší.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Andrej Babiš si prodejem Agrofertu nepomůže, protože cílem je dostat jej z politiky. Takzvaní demokraté zjistili, že Babiše ve volbách neporazí, tak se jej snaží zlikvidovat jinak, prostřednictvím EU, demonstrací, trestním stíháním. Stále totiž ti "demokraté" věří, že když zmizí Babiš, voliči se jim vrátí. Ale to se pletou, až jednou zmizí Babiš, voliči se jim už nevrátí. Babiš může citovat Svěrákovi Cimrmana, Posel z Liptákova:

"No jo. Já končím. Poslední, co dělám, je nějakej Ferdinand, Sarajevo. A pak jdu na odpočinek a přijde novej. Mladej. Ale to bude sekáč, pánové! Ne jako
já. Ten se nezakecá…"

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde, naprosto skvělý vstup.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Děkuji

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

to je přesný popis událostí. Klidně tu roli převezme junior.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

aby to byl junior. On se totiž "nečekán nezván" opravdu může zjevit nějaký ten pán klidně bez knírku i bez patky. A současný demoblok je bez rozpaků schopen udělat stejnou chybu jako jeho předchůdci před skoro 90 roky v Reichu - než aby pustili k moci nenáviděné socany a chraň příroda komouše, tak "respektovali výsledek voleb" s tím, že si vítěze neznalého zvyklostí a pravidel později namažou na chleba. Jenže než tak stihli učinit, tak jim vítěz změnil zvyklosti i pravidla a oni byli v nejlepším případě na cestě z teplých křesílek, v horším na cestě do zahraničí a v ještě horším... Obsazení role nenáviděných je ve verzi ČR 2020 vcelku zřejmé. Obsazení "sekáče co se nezakecá" ještě ne, ale klidně se už může chystat.

Zatím bez slepic

Myslím, že pořadí by mělo být spíše: "...na cestě do zahraničí, v horším na cestě z teplých křesílek, a v ještě horším..."

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když oni si všichni politici tzv. demobloku myslí, že tím sekáčem jsou oni. Myslí si to Hamáček, Fiala, nová předsedkyně TOP 09, neznámý předseda KDU-ČSL, bůhvíkdo od starostů, Piráti. Všichni se mýlí. S polarizací a radikalizací jedné strany , tj. demobloku a demonstrantů z Letné, se budou stejným tempem polarizovat i jejich političtí oponenti. A vývoj událostí může nabrat nečekaný směr.
Zatím platí Hegelovy zákony dialektiky:

Zákon přechodu kvantity v kvalitu a naopak. - tedy čím více demonstrantů na Letné, tím větší lůza
Zákon vzájemného pronikání protikladů. - spor teze a antiteze a jejich splynutí v syntézu jediného názoru
Zákon negace negace. - dětské nekritické přijímání autority (Havel, Schwarzenberg, Greta, ...) – období vzdoru – realistické uklidnění – pubescentní negace vnějšího omezování vlastní vůle

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Babisovi odpadla jedna starost - starost o trestni stihani jeho rodiny, zustala mu vysoka podpora jeho volicu, roste nasranost "venkovskych baliku".
Idealni kombinace pro vyhlaseni predcasnych voleb ... :-D :-D :-D

Zatím bez slepic

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je fakt, že i kdyby v nich dopadl jako Salvini, už Praha ukazuje, jak taková spolupráce dembloku vypadá a hned v těch následných volbách by bral Babiš dost možná většinu, se spojenci ústavní. Jen za jakou cenu pro ČR a kolik další ze zbytku suverenity by těmi demokraty bylo zatím odevzdáno, aby se na nespokojence následně volalo: "Vždyť jste si EU sami schválili. VŽdyť jste si vládu sami zvolili."

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Včera IK ve svém komentáři předložil svou "pětislepicovou " verzi pohledu na věc., včetně nového postřehu nejvyššího - objevu role Středních čech.
Taky v bodě 6 zmínil: "Je jisté, že to chvilkaři a opozice smlčí, budou bubnovat do kroku, že AB je trestně stíhaný, je to stbák a Agrofert má problém s dotacemi ......."
a přesně tak se děje, nikdo ani v médiích neotvírá tento problém, ale všem musí být jasné, že k otevření musí dojít. Nevím jestli to je schovaný trumf v rukávu AB, ale trumf to je.

Nevím jak spí Mirek z Bechyně a Helena z Černošic ale dovedu si představit mokré sny u Vlka. Včera mu nedostudovaný farář nalajnoval docházku na Letnou tak ať si to užije.
Pehe už svolával do zbraně ( už na něj dal někdo trestní oznámení za šíření nenávisti a výzvy k násilí)tak snad ta Letná nebude s cepy

Zatím bez slepic

Já se myslím, že Mirek a Helena spí klidně.
ONI nejspíše v "dotacích AB" nic nerozhodli, nepodepsali, zase by to odnesla jen nějaká "mladá účetní".

Trumf to je leda tak k likvidaci ČR, nezapomínejte na ty důsledky pak, proto by se ani právní obec neměla divit....
To Vám nestačil už ten Wagenknecht, co jeho spravedlivý a možná i poctivě míněný boj ČR stál?!
Nebo kdo myslíte, že to platil?

Nevím,jak by hypotetický podvodník mohl a argumentoval, že podváděl jen pro to, že jsou úředníci nedbalí svých povinností, a tedy když on, tak i ONI do tepláků.
A měli vůbec takové povinnosti...aby tam nedbalost byla prokázána? Když ani státní zástupce to nesplnění podmínek dotace neodhalil (po letech zkoumání týmu)?
Jo byl a je to hypotetický vydírací potenciál, když já budu stíhaný, tak Úřady sami pak nedbaly a tím i poškodily zájmy EU a ČR a budete tam někdo nedbalostně odstíhaný možná se mnou....

Myslíte, že Mirek a Helena nebudou spát pro nějakého řadového úředníka, co to vždy s prominutím odsxrx?
Právě pro to, kdo by pak tu trestní nedbalostní odpovědnost měl, to u mne není moc trumfem!
Ale možná to vidím blbě já...to připouštím ☺

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Existuje obor zkoumání zvaný teorie her. Ty hry jsou samozřejmě i součástí politiky. Jak prosadit v politice svou představu řešení. Jak získat voliče pro své zvolení, abych mohl prosazovat tu svou představu řešení čehokoli v politice. Ale jen tou součástí a nezbytnou, neb bez těch her to nejde. Z mnoha důvodů. A tak svou hru hrají politici vládní, politici opoziční. Bohužel svoje hry hrají i novináři a komentátoři, z jediného důvodu – nechovají se jako novináři, ale jako politici, prosazují „argumentačně“ své představy, svá přání každé věci, které se věnují. Stali se způsobem komentování sami politiky stojícími mimo politiku. Proto se dnes právem píše a mluví o mediokracii.
Narazil jsem na rozhovor s komentátorem Pečínkou, kterého mám rád, považuji ho oproti jiným za uvážlivějšího. https://www.info.cz/cesko/babis-agrofert-stale-ridi-tvrdi-evropska-komi…
Video je uprostřed článku.
A je to ne na článek, ale na časopis (na knihu asi ne), kterak se Pečínka mýlí takřka v každé větě. Namátkou zmínkou o evropských zákonech. Ty přece neexistují. Jen nařízení a směrnice. Obdobný omyl stran svěřeneckých fondů, jenž si prý Babiš ušil sám sobě na míru. Nebo že odmítne-li Šantroch vidění Zemana, bude věc svěřena poradci Zemana stran jeho rozhodnutí ve věci Čapího hnízda. Atd, atd.
Co je tam zajímavé z hlediska té teorie her, je zmínka stran hry státního zástupce, jenž přece byl ve střetu zájmů stran nového zákona o státním zastupitelství, kde se hraje i o to, dokdy buude ve své funkci. A dovedu si představit, pokud by vlk nebyl namočen v emocích, kterak by sepsal analýzu opačnou – stran rozhodnutí Zemana jako nejvyššího státního zástupc z hlediska jeho her a motivací. Ostatně motivace státního zástupce je a bude rozehrávána a komentována zcela jistě na některých „alternativních“ médiích. Vidlákový kydy nevyjímaje – smějící se smajlík.
A stran Vidlákovy otázky? Já tohle neumím, ne že bych si nedokázal leccos představit, ale nikomu do hlavy nevidím, nemám jejich informace, a na ty tzv kauzy se snažím dívat stran reálného práva a reálných faktů. A potřebu hrát nějaké hry mít nemusím a nemám.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

....", se blíží další „velká akce“, summit „normandského formátu“ o Ukrajině… Porošenko, Vakarčuk a Tymošenková vytvořili jakýsi „demoblok“, který k zahájení summitu, tedy na 8. prosince krátce po o, svolává další Majdan… tváře minulého Majdanu, které v posledních volbách příliš hlasů nepobraly, odmítají jakékoli územní ústupky i jakoukoli federalizaci, jakýkoli kompromis v proevropském a transatlantickém směřování, jakékoli plnění minských dohod nebo jakékoli kompromisy ohledně navrácení Krymu Ukrajině… tak schválně, kolik lidí přijde…"

Zatím bez slepic