Poraďte si sami

Autor
Štítky

Nedá mi to, musím se zastavit u našeho skvělého a jedinečného ministra zdravotnictví Vlastimila Válka, který vše zvládá a i za covidu věděl mnohem lépe než Adam Vojtěch, co by se mělo dělat. Tomu se totiž podařilo dosáhnout toho, že tu sice nemáme žádnou pandemii, neplní se nemocnice, nejsou žádná omezení, zboží z Číny chodí pinktlich jako hodinky, ale přesto v lékárnách jaksi chybí Nurofen na horečky. Teda… on nechybí jen Nurofen, ono toho chybí víc, ale kdybych řekl i nějaký jiný lék, zase by naběhl Cemper a začal by dokazovat, že je ho dost a jsem dezinformátor.

Vzhledem k tomu, že je v této republice stále dost dětí a teď je takové mizerné ubrečené počasí, tak to ve školách chrchlá, nakazí se to navzájem, pak to má večer horečku a Nurofen teď chybí hodně lidem, tak si toho museli všimnout i pravdomluvní novináři. To víte, ta dezinformační scéna přijde se vším možným a občas se to nepodaří ututlat… nebo ukřičet.

Samozřejmě, tentokrát vláda za nic nemůže, nedostatek léků není ničí vina, to se tak prostě nějak stalo a pokud za to někdo může, tak je to samozřejmě Putin. Já jen smutně vzpomínám na dobu, kdy Babiš mohl za to, že chybí roušky, které nám zabavili Němci, pak mohl za to, že není dost toho Blamblamaléku, mohl za to, že se nesměl podávat Ivermektin a Isoprinosin, mohl za to, že se hltí nemocnice, mohl za to, že není dost covidových vakcín (a pak mohl za to, že jich je moc), prostě mohl úplně za všechno a to v situaci, kdy na světě neplatila žádná pravidla a globálne se zhasínalo, aby si Fajzr přišel na své. Teď je v tomto ohledu vlastně úplně normální stav, ale Válek ani Fiala za nic nemohou.

Ovšem nic to nemění na tom, že Nurofen není.

A co nám na to Válek řekl? Prý si máme obvolat sto lékáren a určitě ho někde mít budou.

Tahle hláška už také žije vlastním životem a řekl bych, že zanedlouho bude Válkovi připomenuta odněkud z pódia na náměstí a bude to mít bouřlivou odezvu od posluchačů. Mnohem bouřlivější, než si dneska Válek dovede představit. Ale proto o tom nepíšu…

Válek nám vlastně jinými slovy řekl, ať se postaráme sami o sebe. Že on se prostě starat nebude, na takové prkotiny nemá ani čas ani prostor, on má na starosti mnohem důležitější věci, než se zabývat blbým Nurofenem.

A já si říkám, že přesně tohle nám Fiala říká po celou dobu svého vládnutí, ne? Postarejte se o sebe sami. Kašleme na vás, dělat nic nebudeme, my tady řešíme, aby fungovalo Německo, aby fungovala válka na Ukrajině, řešíme, aby se americký vojensko průmyslový komplex nakrmil, nemůžeme nic dělat ani s plynem ani s elektřinou, nemůžeme nic dělat s drahými potravinami, nemůžeme nic dělat s krachujícím hospodářstvím… postarejte se sami o sebe.

Budeme ho muset vyslyšet. Budeme si muset postavit pararelní struktury, budeme si muset najít nové cesty, jak se zásobit léky, jak zvládnout zimu a kde vzít energie. Já bych vzal Fialu vážně… my si musíme postavit nový stát. My se musíme dopracovat do stavu, kdy pětistranu a vládu vůbec nebudeme potřebovat. Musíme začít pracovat na tom, aby henta ministerstva i se všemi Války a Rakušany byla zbytečná. Musíme se prostě obejít bez nich.

A až se tak stane, pak oni zjistí, že se bez nás neobejdou.

Udělali jsme už hodně. Už nepotřebujeme majnstrýmová média. Máme vlastní cestičky. Jiné, někdy neumělé, ale máme. Možná je na čase, abychom nepotřebovali majnstrýmové politiky a abychom nepotřebovali všechny ty ožebračující evropské hodnoty. Možná už vlastně nepotřebujeme ani tu majnstrýmovou ekonomiku. Stejně teď zničili všechno, co se třicet let budovalo a korunovali to odpalem Nordstrýmů. Měli bychom se začít snažit, abychom nepotřebovali ani tu majnstrýmovou měnu a majnstrýmové hytlermarkety.

Říkají nám, ať se o sebe staráme sami. Tak je pojďme vzít vážně. Když se máme sami starat, není důvod jim něco dávat. Není důvod si je platit, není důvod jim podstrojovat.

V tomto bychom my Češi měli být dobří… v budování pararelních struktur. Dělali jsme to za tuhé normalizace, tak to budeme dělat zase. Přes známosti, kamarády, přes doporučení. Mělo by nám to jít líp než tenkrát. Hranice jsou otevřené, v Polsku i Německu je ledacos levnější. To půjde…

Bez ohledu na to, co se stane v zimě, bez ohledu na to, jak dlouho tahle vláda zkázy ještě vydrží, bez ohledu na všechny recese, krachy a měnové reformy, bez ohledu na válku za humny, stavme dál náš svět. Možná slabý, možná malý, možná pod rozlišovací schopnost mocných.  Pokračujme v koordinaci, pokračujme ve sjednocování, pokračujme ve tříbení našich budoucích lídrů. Pokračujme v hledání vlastních elit, pokračujme v hledání vlastní ekonomiky i sociální ohleduplnosti. Chtějí, abychom se o sebe starali sami. Tak jim to vyplníme. A až to nastane, tak se jich prostě zbavíme.

PS.

Stále pokračuje možnost si předplatit moji knihu o zemědělství, která půjde do tisku kolem 15. ledna a hotová bude na konci února. Od března zahájím distribuci. Máte možnost mi pomoci tím, že si teď předplatíte knihu i s mým podpisem i s mým úsměvem, až vám ji budu vydávat při osobním setkání ve vašem kraji. Kdo nestojíte o přidanou hodnotu mého úsměvu, ani o můj podpis na knize, ani o podporu Vidlákovi, vy si nic nepředplácejte. Kniha bude k mání i v běžné distribuci. Cena knihy bude 350,- Kč

Číslo účtu: 164 883 276 / 0300. IBAN: CZ61 0300 0000 0001 6488 3276

Pro snazší distribuci prosím napište do zprávy příjemci váš e-mail. Děkuji všem.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (163 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Mnoho voličů Pětiklanu potěšilo to zrušení EET. Tak to má tedy být. Ať se stará každý sám o sebe. Oni totiž na občany nemají ani čas, ani zájem.
Vesele tedy obchodujme mezi sebou bez státu. Já něco mám, co chceš ty. A ty umíš to, co neumím já. Pěkně to mezi sebou zobchodujeme a státu nedáme ani ten halíř, který už nám zrušily. A bude jako před Babišem.
Já nechci vaše peníze poslat mobilem na účet. Já je chci teď do ruky. Protože jedu do Večerky a tam karty neberou. Tam si koupím basičku a cigára za hotové. Ještě se zastavím u Viktora, co mně přezul kola a taky karty nebere. Takže mu zaplatím keš.
Hádej, STANjuro, co z toho dostaneš do kasičky? Kulový!

Průměrný počet slepic: 4.9 (76 hlasů)

Haléře nikdo nezrušil, pouze mince k platebnímu hotovostnímu styku. Jinak se s nimi běžně obchoduje.

A druhá poznámka, jestli si někdo myslí, že EET zabránilo v krácení tržeb, je naivní. Ti s více zaměstnanci si tržby evidovali už předtím, aby jimi nebyli okradeni a drobnému živnostníkovi nikdy nikdo nezabrání, aby se se zákazníkem dohodl, že obejdou berňák, bez ohledu na nějakou krabičku. Jo, kdyby zrušili hotovost, bylo by to složitější, ale vsadim se, že si Češi zase poraděj.

Průměrný počet slepic: 2.8 (30 hlasů)

Stanjura, černovlasý, to co může, tak jen zprasí!

Průměrný počet slepic: 5 (25 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ješitný na černo PŘEBARVENÝ kšpárek z loutkového divadélka

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Takéjsem si všiml, že přibývá opět dotazů "potřebujete účet?"

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

A až nám zruší hotovost a zavedou čipovou bezhotovostní totalitu, tak si budeme platit čím ?

Vidlák má tu výhodu, že to čím zaplatí, si vypěstuje na poli. Než mu to EU taky zakáže, coby akt bioterorizmu. Ale myslím že tohoto se už nedočkáme. Ale zrušení hotovosti zřejmě ano. Proč asi stahovali z oběhu ty bankovky s kovovým proužkem. A nahradili je novými v poměru 1:1 ? O tom pochybuju.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Blbům a nesvéprávným svi...ním nepatří peníze do zlodějských pařátů.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Přesně tak. A když něco potřebuju, domluvím se ústně. Na ruku. Bez faktury. Jednou měsíčně zajedu do Polska a můžu kouřit i dobrý Ameriky. Cena pod stovku za krabičku. A Plzeň v akci za 19 korun. Pro Fialu ani hovno z toho.

Průměrný počet slepic: 4.7 (42 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, omlouvám se není to tak úplně k tématu, ale včera jsem narazil na zajímavý článek, tak jsem jej přeložil, aby si ho mohlo přečíst víc lidí. :-)

Drogy zaplavují Evropu prostřednictvím ukrajinských ozbrojených sil
Přeloženo z Internationalist 360°, vyšlo 19. prosince 2022

Podle Evropského monitorovacího centra pro drogy a drogovou závislost (EMCDDA) se v letošním roce výrazně zvýšil objem spotřeby drog v zemích EU. A to i přesto, že v Evropě jsou v důsledku činnosti orgánů činných v trestním řízení likvidovány stovky nelegálních drogových laboratoří a jen za poslední období bylo zatčeno více než 150 osob.

EMCDDA odhaduje, že v EU dnes užívá drogy přibližně 83,4 milionu lidí ve věku od 15 do 64 let, což je 29 % populace, přičemž více mužů než žen. Ačkoli konopí zůstává nejoblíbenější látkou, před kokainem, MDMA a amfetaminy, bylo zjištěno, že nabídka dostupných látek pro drogově závislé se rozšiřuje díky syntetickým drogám.

Když se hovoří o nárůstu užívání drog, řada odborníků a politiků nejednou spojovala tento problém s několika důvody, mezi nimiž byl jedním z nejvýznamnějších nárůst imigrace do Evropské unie. Jestliže však v roce 2021 tato situace poukazovala na zhoršující se krizi v Afghánistánu a nutnost připravit se na příliv migrantů a drog z této země, pak v posledních měsících se objevují indicie poukazující na příliv ukrajinských občanů, mezi nimiž se nacházejí různé kriminální struktury této země. Navíc již není žádným tajemstvím, že ke zhoršení kriminální situace v Evropě přispěl do značné míry přeprodej prostřednictvím černého trhu všech druhů zbraní, které ve velkém množství přicházejí na Ukrajinu ze Spojených států a dalších členských států NATO, jakož i další druhy tzv. vojenské pomoci Západu pro Ozbrojené síly Ukrajiny (OSU).

Přesvědčení, že je možné bojovat nejen zbraněmi, ale i drogami, je v myslích amerických a britských vojenských představitelů zakořeněno již dlouho. Již v devatenáctém století byla tato myšlenka aktivně "realizována" v Číně během dvou opiových válek, kdy na předávkování drogami zemřelo přes sto milionů Číňanů a samotná země byla na více než sto let vyřazena ze světové politiky. Tehdy však Velká Británie nesmírně zbohatla.

Tento "recept" ve dvacátém století začaly aktivně využívat Spojené státy. A všude tam, kde se z americké iniciativy rozhořely ozbrojené konflikty a války, se objevil i problém obchodu s drogami. "Vítěznou kombinací" pro americký vojensko-politický establishment byla v tomto ohledu válka v Afghánistánu, a to i přes vojensko-strategickou prohru Washingtonu. Potvrzením takového obchodu s drogami, který aktivně prováděla americká armáda, mohou být četné skandály, o nichž informovala média. Zejména případ černošského gangstera Franka Lucase, který dodával do Spojených států asijské drogy v rakvích vojáků posílaných domů a podle vlastního přiznání "vydělával až milion dolarů denně". Tento drogový byznys jistě pokračuje i dnes v mnoha dalších částech světa, kam USA posílají svá válečná letadla a nezměrnou "vojenskou pomoc". A Ukrajina není výjimkou.

Aktivní užívání drog Spojenými státy v armádě má však ještě jeden aspekt. Po podrobném studiu válečné praxe Vikingů, kteří před bitvami užívali odvar z halucinogenních hub, a vojáků Wehrmachtu, kteří během okupace Československa dostávali Pervitin, zavedly "bystré vojenské mozky Spojených států" praxi užívání drog i v ozbrojených silách. V posledních letech se to dokonce stalo jedním z prioritních způsobů, jak zvýšit bojovou aktivitu a nebojácnost amerických vojáků, což již bylo vyzkoušeno ve válkách ve Vietnamu, na Blízkém východě a v Afghánistánu. Joe Biggs, bývalý seržant americké armády, který se účastnil války v Afghánistánu, v roce 2013 prohlásil, že každý voják dostal před danou vojenskou operací prášky "pro nebojácnost", po kterých někteří začali pociťovat abstinenční choutky, a tak vznikla potřeba pravidelného užívání.

Washington začal tuto "zkušenost" aktivně šířit mezi ozbrojenými silami spojeneckých zemí, k nimž se nedávno přidala i Ukrajina. Spojené státy, které přizpůsobují ozbrojené síly Ukrajiny své vlastní praxi při provádění vojenských operací v různých oblastech světa, již začaly ukrajinské vojáky navykat na užívání různých narkotických stimulantů. V důsledku toho je nyní ukrajinská armáda závislá na drogách a psychotropních látkách. Právě tam se během nedávných bojů začalo dostávat značné množství "narkotických stimulantů", které se stejně jako další "západní vojenská pomoc pro ozbrojené síly Ukrajiny" začaly okamžitě dostávat do Evropy pašeráckými kanály.

Pro Spojené státy nebylo těžké spojit ozbrojené síly Ukrajiny a celou zemi s obchodem s drogami, zejména vezmeme-li v úvahu opakované zmínky různých médií a zejména zprávy ukrajinského blogera Anatolije Šaríje, že z užívání drog je dlouhodobě podezřelý i sám šéf země Vladimir Zelenskyj. Tato podezření potvrdily i zdroje publikace "Strana.ua" s tím, že zakázané látky pro Zelenského obstarával poslanec Nikolaj Tiščenko.

Od roku 2014 se ozbrojenci v Donbasu hlásí k užívání "narkotických stimulantů" Ozbrojenými silami Ukrajiny, které blokují pocit bolesti a zvyšují agresivitu ukrajinských bojovníků. Po zahájení speciální vojenské operace v roce 2022 se dodávky narkotik ozbrojeným silám Ukrajiny ještě více prohloubily. Na bojišti byly opakovaně zaznamenány případy, kdy ukrajinští ozbrojenci, kteří utrpěli velmi těžká zranění, pokračovali v boji, aniž by si jich všimli, což se vysvětlovalo pouze použitím velkých dávek silných narkotik. To potvrzují pravidelné nálezy (bojovníky lidových milicí východní Ukrajiny a ruskými vojáky) drog, použitých injekčních stříkaček a značného množství různých omamných látek na místech po bitvě. Sami ukrajinští váleční zajatci také ochotně uvádějí, že dostávají drogy na "zvýšení morálky", v souvislosti s čímž již byly vybudovány dobře zavedené logistické řetězce pro dodávky "bojových chemikálií" ze Západu. Navíc na samotné Ukrajině byla zavedena i výroba řady omamných látek v průmyslovém měřítku. A jedním z potvrzení této skutečnosti byla nedávno odhalená drogová laboratoř v obci Sopino u Mariupolu po osvobození města od Ozbrojených sil Ukrajiny. Drogová laboratoř patří "Pravému sektoru" (teroristické formaci Ozbrojených sil Ukrajiny zakázané v Ruské federaci) a byla zodpovědná za výrobu nelegálních drog.

Jak dokládá několik odborníků, včetně bývalého vedoucího oddělení pro boj s drogovou kriminalitou Národní policie Ukrajiny a nyní poslance Nejvyšší rady Ilji Kivy, obchod s drogami na Ukrajině se v posledních letech výrazně zvýšil díky tomu, že je řízen na vysoké úrovni.

Skutečnost, že počet drogově závislých na Ukrajině v posledních letech výrazně vzrostl, současný kyjevský režim nijak neznepokojuje a pro vojáky, kteří prošli ozbrojenými konflikty, neexistují žádné rehabilitační programy. Jak přiznávají ukrajinští váleční zajatci, vedení ukrajinských ozbrojených sil je zjevně rozhodnuto využívat ukrajinské vojáky pouze jako potravu pro děla, které se lze zbavit. Již nyní jsou na Ukrajině tisíce drogově závislých lidí schopných zabíjet, z nichž mnozí se pravděpodobně nedožijí konce speciální vojenské operace. O to se však nestará ani jeden člen zločineckého kyjevského režimu, ani o rostoucí rozsah obchodu s drogami uvnitř země, který se pak dostává do Evropy, zvláště když uvážíme, že sám prezident země se užívání drog nebrání...

Průměrný počet slepic: 4.9 (58 hlasů)

Evropy - černý trh plný zbraní z Ukrajiny, drogy plus příliv Ukrajinců do Evropy, kdy nikoho nezajímá kdo sem jde a co si nese v zavazadlech plus postupný příchod ukrajinské bídy do evropských zemí.

Průměrný počet slepic: 4.9 (28 hlasů)

je nám dobře známá. Byť nestojí za bůra, bude nám předána!

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

je stát.

Kolik znáte lidí, kteří jedou v kokainu, nebo pedru?

A kolik znáte lidí, kteří se sem tam ožerou a chlast mají doma běžně ve skříňce, či v lednici?

Kolik znáte lidí, kteří si svůj život posrali heroinem a kolik jich znáte, kterým se to samé povedlo chlastem, který koupíte v Tesku?

Drogy bych do toho netahal, páč to by bylo na samostatný článek a dost výživnou diskusi. Jo a jdu si zapálit, asi droga, která oddělala nejvíc lidí. Hezký obrázky na krabičkách, ale ta spotřební daň je ještě hezčí. Výrobní cena nula nula hovno, ale dýlerovi se povedlo, že mexičtí narkobaroni pouze tiše záviděj ten kšeft.

Boj proti drogám je předem ztracený. V mládí jsem toho prubnul dost a vím, že když je poptávka, bude i nabídka. Čím bude větší represe, tím bude cena drogy vyšší. Tam nastává problém, že když někdo, kdo si vybral tuto cestu, nebude mít legálně na koupi věcí, kterými se nakonec zničí, vydělá si na ně nelegálně, tudíž zločinem, což odserou i lidi, kteří s tím nemají co společného. Když se udělá několikaletá a drahá policejní akce, léta tam budou fungovat infiltrátoři, tak když se pak za slavného jásotu zničí jedna zločinecká organizace, která svým trhem ovládá velké území, tak největší radost se tím udělá její konkurenci, která tu díru za pár týdnů zaplní.

Dokud si budou lidi chtít změnit svoje vědomí něčím, vždy se najde někdo, kdo jim to prodá. Jsou země, kde výroba a prodej drog je trestána trestem smrti. A stejně se tam vyrábí a prodává.

Drogy jsou fenomén napříč ideologiemi. Tak ty ideologie do toho laskavě necpěte. Je to od vás dost levné. A mimochodem ruské mafie své prachy nevydělávají taky jenom na kurvách a na pašování zakázaných večerníčků "Nu pogodi".

Průměrný počet slepic: 3.3 (21 hlas)

pro velmi tvrdé tresty - je hrozné bezmocně sledovat tu totální destrukci osobnosti u někoho, koho dost znáte a která je ke všemu ještě docela rychlá a dost špatně vratná. Alkohol je sice také droga, ale není tak šílená - navíc u nás je základem pivo, které právě dělá z našich hospod fajnové místečko k pokecání - není to několik panáků a rychlá smrt a je po zábavě. A není moc opilců, kteří by kvůli chlastu klidně i zabili - narkoman to udělá. ** Drogy vyzkouší hodně lidí, někdo do toho spadne, někdo ne. Ale ten kdo spadne natvrdo, je v hajzlu. Takže to vzdát a mlčky je tolerovat dle mne není ok.

Průměrný počet slepic: 4.7 (21 hlas)

Vy jste pro tvrdé tresty. Uveďte příklad, kdy někde někdy vedly tvrdé tresty k tomu, že by se tam nefetovalo.

A že to lidi ničí? Fakt? To chcete vysvětlovat vy mě? Já po vojně vlítnul do blbý party. Třetina z těch lidí je už dnes po smrti, druhá třetina jsou trosky a ten zbytek tehdá vzal z tohoto společenství kramle, stejně jako já. Ale ani jeden, z té třetí třetiny, z toho nevycouval proto, že by mu někdo pohrozil vysokými tresty. Víte, pane neználku, když vlítnete do těchto sraček, já před tím zdrhnul, ale viděl jsem ty případy, víte, čeho se ty trosky nejvíc bojí? Myslíte si, že se zaleknou vašich vysokých trestů? Oni se nejvíc bojí toho, že už to neseženou.

Takže ti, co v tom už lítaj, víceméně je to na nich, jestli se z toho vyhrabou. Takže bychom se měli soustředit na ty, kteří v tom ještě nejsou, aby do toho nevlítli.

A vy je od toho chcete odradit: "Milí žáci, v zimě, když mrzne, neolizujte zábradlí, nebo dostanete dvojku z chování!!!" Tak mnoho úspěchů ve vaší protidrogové činnosti.

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)

Jenom bych dodal, že na porovnání těchto dvou strategií se stačí podívat na USA vs Švýcarsko. Aneb "tvrdá válka proti drogám" vs "dekriminalizace a podpora".

Co se týče efektivity, tak čísla mluví jasně ve prospěch švýcarské cesty.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

To je právě na posouzení.

Hele, já jsem lovec a bylo by asi dost divné, kdybych skolil jelena a pak doma žral ovesnou kaši.

Teď si vemte, že se potkám s veganem. Tak nechceš žrát maso, ani vejce, ani mléčné produkty, tvoje věc. Dle mého je to blbina, ale jeho výběr. On potká veganku a ona si zvolila stejný směr. Její výběr. Jenomže oba dva mají výhrady k živočišným produktům, ale nemají výhrady k šukání, takže z toho vznikne malý človíček, kterému ale ten výběr zatím nikdo nedal. Maminka za pár dní přijde o mléko, díky své stravě, takže mrňouse budou napájet sojovým a cpát ho rozmixovanými naklíčenými blbinami.

Takže my víme, že to dělají špatně, ale co s tím? Počkáme, až začne prďola chcípat, pak ho přesuneme sociálce? Oni mu ublížit nechtěj, oni jsou pouze blbí. Ale ohrožuje to někoho jiného. A kde je ta hranice, kdy se my do toho vložíme?

Jak jsem psal výš, toto by bylo na samostatnou diskusi, která by zde byla vhodná jako súl. Na starých Kydech jsem to občas praktikoval, když jsme se zde moc hádali o levici a pravici, tak se nahodilo téma, které bylo apolitické a pak jste najednou zjistil, že v jiných věcech s vámi souhlasí ten, kdo doteď ne a naopak.

Mě fakt sere ta válka, jelikož od doby, kdy začala, je to tady jiný. Lidi se k sobě chovají hůř. Člověk, se kterým jsem si tady dost dlouho rozuměl, ne ve všem, ale respektovali jsme se, mě najednou vyrazí 3x z litteráte, kde šéfuje a vlastně proč? Protože válka. On si vzal na palici blembák jinej, než já. A mě to mrzí. Ne to, že si vzal jinej blembák, ale, že jsme dopustili, že ten problém mezi námi udělal neprostupnou a nesmiřitelnou zábranu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

Na druhou stranu, jsem si díky tomu a za pakatel, pořídil AK a sto nábojů. Kdo je připraven, není ani pětikolkou překvapen. No ni ?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kdyz uz se bavime o te mene, tak jeden "Tolar" by mela byt stribrna mince o vaze jedne unce.

Pisu to sem protoze jako penize a mena by mely slouzit veci ktere nikdy neztrati hodnotu: Zlato, Stribro, Med, a Med (vceli).

Snim o dobe kdy budem zase platit pravyma penezma, a ne zetonama ktere nam rozdavaji bankeri, "falesnyma" penezma ktere maji pouze takovou hodnotu, jakou jim da "centralni banka".

Mimochodem - jak Lincoln tak Kennedy chteli, tesne pred smrti, zavest "skutecne penize".

Caesar taktez, kratce pred smrti, provedl menovou reformu.

Jezis, 3 dny pred smrti, vyhnal penezomence z chramu bicem...

Průměrný počet slepic: 4.3 (17 hlasů)

Souhlasím s vámi, že manipulace s hodnotou peněz nekončí dobře.

Jenže kovy tohle neřeší. Všechny státy, které používaly kovové mince, je nakonec začaly "ředit" - hezké statistiky na to máme u "stříbrných" mincí ze starého Říma, které kolem roku 0 byly skoro 100% ze stříbra, a o 300 let později v nich bylo stříbro v řádu jednotek procent. Tady graf: https://scybites.wordpress.com/2013/03/12/economic-inflation-in-ancient…
Taky české stříbrné z Kutné hory byly ve 13 století absolutní evropskou špičkou čistoty, o 150 let později už byly naředěné.

Takže platí to, že kdo kontroluje vydávání peněz - a je jedno, jestli razí kovové mince nebo "tiskne bankovky", se může rozhodnout, jak moc je rozředí. A drahé kovy nejsou drahé z nějaké podstaty, ale protože je tak vnímáme. Je to jen tradice. Mohli bychom místo zlata používat klidně mušle (to se dělo ve Středomoří ještě před Řeckem) a dokud bychom jim říkali "skutečné peníze", tak by jimi opravdu byly.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Pražské groše Václava II. z roku 1300 měly ve svých 3,8 gramech asi 94% stříbra a 6% mědi, která tam byla jako legovací (zpevňující) prvek. Pokles hodnoty groše probíhal už za Jana Lucemburského, Karla IV. atd. Za Václava IV., tedy už asi za 80 let měl groš hmotnost pouze 2,7 gramu a ryzost 60% stříbra a 40% mědi...

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Otázka je, jaká by byla v tom případě naše životní úroveň. Pokud by firmy nemohly financovat například výzkum/vývoj pomocí půjček ale museli by mít "pravé a kryté" peníze. Jaký by byl ekonomický růst takové firmy, jak konkurenceschopná by byla globálně a kolik by vytvořila pracovních míst je také otázka. A jak by si vedl v porovnání se sousedy stát, který by používal jenom plně krytou měnu.

Možná si řeknete, že Vás to nezajímá, ale životní úroveň, kterou máte dnes byste bez FIAT měny nejspíš neměl. Konec konců se podívejte na svého zaměstnavatele a zkuste se zamyslet nad otázkami, které jsem položil výše.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Zapomněl jste na tekutou měnu...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Strašně rád vás čtu sice mi někdy trošku vadí vaše vychvalování Báby, ale každý má svého koně. Nicméně když dnes poukazujete, že v lékárnách není lék na horečku tak zkuste vyzdvihnout, že máme 100 milionu dávek na covid19 to objednal ten váš idol Bába... asi mu nedošlo, že v republice nás žije jen 10 milionů. Možná proto nejsou prachy na větší předzásobení léků. Já nevím jen vím, že váš bocian uzavřel smlouvu na základě, které do republiky v únoru dojedou další miliony vakcin

Průměrný počet slepic: 3.1 (26 hlasů)

In reply to by Libi22 (neověřeno)

Trvalý odkaz

pseudovakcín už vydala pětikolka - a to v době, kdy další de facto Bruselem nařízené dodávky třeba takové Polsko odmítlo. Leynová objednala přes Brusel 10 dávek (!!) té podivnosti pro každého občana EU - a vzhledem k megaservilnosti pětikolky vůči Bruselu to asi všechno pětikolka odebere - jen mají hlavu v pejru s tím, že další várka má přijít v únoru, drtivá většina lidí to už dávno do těla nechce a vláda na to nemá prachy.

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

In reply to by Libi22 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ohledně Bureše má vidlák naprostou pravdu. Bureš zvládal koronašílenství zhruba stejně jako ostatní zahraniční politici. Tj. pěkně se v tom plácal, protože tahle akce byla řízena z nadnárodní úrovně, pomocí američany vlastněných médií a propagandistů podplácených mamutími farmaceutickými koncerny.

Dokonce na tom byl Bureš hůř, protože do něj česko-americká média neustále kopala, z jedné i z druhé strany.
Když byl moc přísný, tak mu nadávali, že je to komunistický totalitář, když povolil v opatřeních, tak že je vrah malých dětí a starých babiček co umírají na koronavirus.
Ať udělal co udělal, vždy to bylo špatně. Přičemž ostatní politici včetně jindy orálně bojovného Okamury, se snažili být pokudmožno neviditelní.

Kdo toto nevidí, ja prostě hlupák a ignorant a zaslouží si osud do kterého tuto zemi svými rozhodnutími žene.
To ještě uvidíte, zač toho bude pod Nerudovou/Pavlem NATO.

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

Správné argumenty. Tehdejší opozice uměla jen okopávat Babišovi kotníky, zatímco pro ni to celé byla strašná "junda", jelikož to neměla na svých bedrech.
Taková Němcová, Pospíšil, Feri (znásilňovač)..., Pekarová, Geislerová a další prdlouši, měli a mají nejspíš místo mozku jen krůtí nebo ropuší mozeček....
Celý svět se divil, že se u nás oslavuje "konec koronaviru v Čechách".

článek: Festival lehkomyslnosti na Karlově mostě... V červnu slavili konec korona krize a teď? Tisíce nově nakažených denně!
Loučíme se s koronavirovou krizí, tvrdili v červnu organizátoři akce Prostřený Karlův most. A dorazily i politické špičky. Byl to jasný signál, že už je všechno v pohodě. Od té doby zodpovědní Pražané přestali mít strach.

Ven jsme nosili roušky, myli si ruce, používali dezinfekci. Počty nakažených klesaly. A pak jsme všechnu tu snahu spláchli do kanálu... Začalo to akcí Prostřený stůl na Karlově mostě, které se zúčastnili i poslanec Dominik Feri a jeho stranická šéfka Markéta Pekarová Adamová, Miroslava Němcová či starosta Prahy 1 Petr Hejma (STAN).

Přišla i herečka Anna Geislerová. Událost připomínala zhmotnělou noční můru epidemiologů. Dva tisíce lidí sedících těsně vedle sebe a sdílejících jídlo... Akci posvětil i pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti). „Věřím, že si hostinu na Karlově mostě užije co nejvíce Pražanů, ale i turistů z celé České republiky, které nyní lákáme do Prahy,“ řekl tehdy. Jasný signál všem, že už není třeba mít strach a být opatrný.
------------------------------
UŽ TEHDY VYSÍLALI "JASNÉ SIGNÁLY", VOLOVÉ :-)))

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

Navzdory Opatřením v ČR i ve světě si covid, či-li virus chřipky, dělal co se mu zlíbilo. Šířil se stejně jako dnes. Jen už mu neříkají covid, ale zase tradičně chřipka. Asi už se nedozvíme, kdo dal befel, že doktoři v první linii mají zavřít ordinace a všechny nakažené nechat na pospas přirozenému výběru bez léků proti podružným plicním infekcím nikoliv viry, ale bacily, které se dají ničit antibiotiky.
Lidé skutečně umírali s covidem, ale proto, že jim nebylo pomoženo v začátku nemoci.
Poněkud vím, jak má vypadat karanténa. Ale na tu si v covidáriích nasazené sestry musely jen hrát. Za podmínky, ve kterých musely pracovat, bych jejich nadřízené vyhodil z práce a některé i zavřel.
Víte přece, že ty všude nařízené respirátory nejsou virus schopny zachytit? O rouškách a jiných vynálezech škoda mluvit.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Známe Válka - Neználka, však je členem vlády s pseudonymem "Zahálka". Když je Covid hodně v dáli, tak s ním Válek dobře válí. Neználek se musí mít jen na pozoru, aby se nedostal do nějakého televizního rozhovoru. Pak by si totiž leckdo mohl myslet něco o magoru.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Co tím myslíte, že nurofen není? Během asi minuty jsem našel tři různé lékárny, kde je skladem. Vzal jsem první čtyři výsledky na srovnávači heureka. Rozhodně jsem nemusel nic obvolávat. Natož stovky lékáren.

https://www.lekarnalemon.cz/nurofen-200mg-tbl-obd-24
https://www.onlinelekarna.cz/bolest-hlavy-a-migrena/4329-nurofen-200-mg…
https://vitalpoint.cz/nurofen-200-mg-x-24-tablet

To Vás vážně nedokážete dát alespoň tu minutu času, abyste si ověřil, jestli to co píšete je pravda nebo ne?

Průměrný počet slepic: 2.5 (15 hlasů)

Je velký rozdíl mezi tím, že něco není a že je něco kvůli vysoké poptávce hůř k sehnání. Ani mainstream netvrdil, že v česku nurofen není vůbec.

Vidlák tvrdil, že nurofen "není", což je lež.

Průměrný počet slepic: 2.1 (15 hlasů)

matek nemocných dětí, které se pokoušely jim srážet vysoké horečky studenými zábaly - nurofen zcela nedostupný. ** A ta vysoká poptávka? To jako že ministr zdravotnictví je zaskočen tím, že v zime je zvýšený výskyt respiračních nemocí především u dětí? No, to je tedy fakt odborník na svém místě.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Inu, jak jsem již psal, tak nurofen dostupný je.

Pokud vidlák slepě přebírá lži od médií (na kterých tu navíc nenechá nit suchou), tak je to dost na pováženou. Ve skutečnosti většina mainstreamu zmiňovala, že hůře dostupné jsou určité formy nurofenu. Tohle je fakt, který vidlák ignoruje, aby mohl článek vyznít více katastroficky. Ukázková manipulace.

Ad poptávka - letošní rok se co se týče respiračních onemocnění výrazně liší od těch předchozích.

Průměrný počet slepic: 2.6 (18 hlasů)

Tady asi bude rozdíl mezi netem a kamennými lékárnami. Švagrová po městě marně sháněla nurofen pro děti asi ve 4 lékarnách, když šla od doktora...

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Pokud ho skutečně mají, a není to jen blaf/chyba, tak asi matky aktuáně nemocných dětí moc nepotěší objednání léku dnes, poštovné vyšší než cena léku, a doručení po Vánocích.
Chyba je tedy asi někde v lékárenských sítích, že elektronické obchody lék mají a kamenné ne.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Ve skutečnosti šlo o nurofen ve formě syrupů a čípků. Což vidlák vypustil, asi aby článek vyzněl víc katastroficky.

Když nechám tuto manipulaci stranou, tak je pravda, že syrup je nedostupný ve více lékárnách, než tablety. Ale mluvit o tom, že prostě "není" je nepřesné, viz. níže.

https://www.lekarna.cz/nurofen-pro-deti-jahoda-20mg/ml-por.sus.100ml-ii/
https://www.lekarny-ipc.cz/eshop/nurofen-pro-deti-jahoda-40mg-ml-porsus…

Průměrný počet slepic: 3.1 (16 hlasů)

Když máte doma dítě se 40kou horečkou, potřebujete léky ASAP. Je pěkné, že je někde na internetu pár lékáren, které to mají, ale čekat na doručení z eshopu které může v předvánočním období trvat klidně 2-3 dny je dost na h***o. Třeba si to budete mít možnost vyzkoušet na vlastní kůži a pak vám to snad dojde.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

In reply to by Marty (neověřeno)

Trvalý odkaz

To by se dalo říct u jakéhokoliv léku. Rozhodně neplatí, že by každá kamenná lékárna měla jakýkoliv lék vždy skladem k okamžitému odběru. Nemá. I přes to před lékárnami nejsou hromady mrtvých.

Pokud někdo začne léky proti horečce řešit až v okamžiku, kdy má dítě horečky přes 40, tak se vždy dá najít alternativa. Konkrétně lékárníci doporučovali drcené tablety, které nevadí ani menším dětem. Otázka tedy je, co chcete. Chcete srazit horečku, nebo si stěžovat na vládu?

Průměrný počet slepic: 2.2 (10 hlasů)

neb ani Vidlák, ani já jsme nepsali, aby "každá kamenná lékárna měla jakýkoliv lék vždy skladem k okamžitému odběru". Tu konstrukci jste si vytvořil sám, abyste měl co snadno vyvracet.
S vaším dalším tvrzením, že za nedostatek léků nemůže vláda, souhlasím. Primárně je to zodpovědnost výrobce, který za dodávky odpovídá. Vy jste ovšem nepochopil, že o to v článku ani mém komentáři nejde, nýbrž jedná se o tyto věci:
- situaci, která nastala, má vláda pomoci řešit např. podporou zrychlené registrace a schválení dodávek od jiných výrobců apod. Ovšem místo podpory
- žvaní Válek jako idiot a dává lidem nepoužitelné hraběcí rady viz např. https://www.extra.cz/zpravy-podivna-rada-ministra-valka-zoufalym-rodicu…

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Nemyslím si, že šlo o strawman. Šlo o zobecnění Vašeho tvrzení, ke kterému jsem se uchýlil, protože jsem zobecněnou verzi považoval za jasnější. Nicméně klidně můžu reagovat i na Vaše konkrétní tvrzení: dostupnost nurofen sirupu v kamenných lékárnách není nároková.

Zobecněně: Nemáte nárok na to, aby jakákoliv fyzická lékárna měla kdykoliv v podstatě okamžitě k dispozici jakýkoliv lék si vzpomenete.

ad zrychlená registrace - souhlas
ad "nepoužitelné" rady - nesouhlasím. Pokud se nepletu, tak tato rada je z 20.12.2022. Teda asi den před tím, než se do česka začaly přicházet první mimořádné dodávky nurofenu. Vzhledem k načasování mi to přijde jako relativně dobrá rada.

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

když Nurofen VČERA přišel! Ještě večer ho rozvezli do některých lékaren, zbytek dnes. To, co je pravda dnes, nebyla pravda včera. Kdybyste poslouchal zprávy, tak to víte a nenapadáte lidi, že si nedali záležet!

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

To nic nemění na tom, že hůř sehnatelný byl jenom ve formě sirupu. Jak už jsem psal výše (a jak zmiňovali jiní). Alternativy byly.

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

nurofen/ibuprofen neni, protoze je to mimo jine ucinny blokator srazeni krve (inhibuje cyclooxygenazu ktera je zodpovedna za syntezu nejen prostaglandinu (zadouci ucinek , na potlaceni boelsti a zanetu) ale i thromboxanu A2 ktery je zodpovedny za srazlivost krve ("veldejsi" ucinek, kontraindikace). A to by to tak hralo, aby si holota urcena na vaxekuci prodluzovala zivot rozpoustenim trombu z ockovani spikeproteinem...
je to podobne jako s ivermectinem, ten nejen ze neni ale ani nesmi byt... proc asi... ale vzdyt je to jen prece takova pasta pro kone zejooo....

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Všimli jste si, jak Vidlák elegantně obešel Babišův trapas ve školní třídě? Stačila jedna věta.
Neříkám, že každý musí znát všechny planety (i když měl by vědět, že Měsíc a Slunce planety nejsou), ale Švejka by měl znát aspoň z filmu.
Kolik má kráva žaludků, to je dost těžké, ale on jako šéf zemědělského koncernu by měl tohle vědět.

Průměrný počet slepic: 2.6 (18 hlasů)

Babiše se nerad zastávám, ale tohle umělecky sestřihané a zaměřené minidílko je spíše zase jen trapm= protibabišovské divadýlko. Smutnější mně přijde fakt, že ten Babiš je i tak o poznání chytřejší a schopnější než celá debilní pětikolka.

Průměrný počet slepic: 4.4 (22 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

I pokud by to bylo "připravené divadýlko", tak to nepopírá, že odpovědi na otázky Babiš nevěděl.

Průměrný počet slepic: 2.2 (13 hlasů)

nikdo není dokonalý! Babiš, je Slovák, podnikatel, dravec, nemyslím si, že je pro takového člověka důležitá znalost Haška, či žaludku krávy. Spousta lidí to ví a zná, ale jinak jsou úplně k ničemu a naprosto nepoužitelní.

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

V tom s Vámi souhlasím.

Šlo mi jen o to, že i pokud by byly otázky připravené, tak to neznalost nepopírá.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

No hlavně si nemyslím, že by Nerudová nebo Petr nebo Pavel u toho nějak zaperlili.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)