Přečetli si to Socani?

Autor
Štítky

Reportéři televize Seznam se na demonstraci Bambiliónu chvilek na Václaváku zeptali lidí, koho by tedy volili místo Babiše...

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rozhodnuti-ale-rozdrobeni-ptali-jsme-se-koho-by-demonstranti-volili-84608?dop-ab-variant=100&seq-no=1&source=hp&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

Výsledky se celkem daly očekávat... nejvíc z oslovených by volilo piráty, další by to hodili TOPce, další by to hodili ODS. Pár zoufalců by to hodilo i KDU nebo Starostům. Zhruba pětina lidí váhá.  Samozřejmě se dá očekávat, že na demonstraci proti Babišovi (a Zemanovi) nebudou demonstranti preferovat Andreje, jeho voliči totiž sedí v klidu doma a každým dnem se k nim přidávají další ze stejného důvodu ze kterého byl zvolen Zeman... prostě se nemohou dívat na tu panoptikum, které nám zvolna hnědne a stává se stále méně demokratickým, ale zato (v penězích) stále více miliónovým. 

Babiš není svými voliči nijak zvlášť milován... ale je stále více vyhodnocován jako stále menší zlo v porovnání se zbytekem peletonu. 

Ale proto to nepíšu... tohle všichni víme, žádná překvapení se v tomto ohledu nekonají. Píšu to proto, že mezi oslovenými demonstranty se nenašel ani jeden jediný, který by to hodil ČSSD... 

V čem to vězí, že Hamáčku? Petříček se tak zoufale snaží. Chová čmeláky, vyhlašuje klimatické nouze, je vzorně protiruský, protičínský, proamerický, proevropský... a nic z toho. Sám Hamáček nám tu přesně pobruselsku zavádí móresy, jak bude trestat každý projev nenávisti na internetu, vyhrožuje, že nás všechny sleduje a že naše vyjadřování jak nám zobák narostl bude mít trestněprávní dohru. Zpřísňuje zbraňovou legislativu, prohlašuje, jak tu nemáme migranty, ale obkládá vánoční trhy betonovými bloky. Prostě dělá všechno co po něm Brusel a Merkelová chtějí....  a Pravda s Láskou to nějak neoceňují. 

Já chápu, že na demonstraci eurohujerů a amerikanofilů těžko někdo bude preferovat Okamuru nebo Komunisty, ale ti se o přízeň těchto voličů fakt neucházejí. Nepodbízejí se jim padesáti pohlavími, duhovými průvody, neucházejí se o ně Grétou a oslavou Řeporyjce Novotného.  Stejně tak zde nebude sbírat mladý Klaus, který má svůj rajón také jinde.

ČSSD se ale této skupině podbízí už minimálně od Sobotky v čele strany. Dlouhá léta se snaží, zlikdvidovali si tradiční voličskou základnu, zlikvidovali si kádry a rezervy které měli skoro v každé vesnici, preference jim padají a padají... a oni to pořád nepochopili. 

Nechci jim vidlácky nijak radit, ale víte kolik je u nás voličů, kteří to Andrejovi hodí, ale stydí se za to? Jednoduše proto, že oligarcha miliardář jim vlastně nevoní, ale používají mozek a tak nakonec se křípajícími zuby nemohou jinak... Socanům by vlastně stačilo dělat Babiše bez oligarchických miliard. Říkat to co on, navrhovat to co on a žít z voličů, kteří chtějí to co Babiš, ale nechtějí Babiše.  Ale to tam v Liďáku zdá se chápe jen Foldyna. Ostatní dělají všechno pro to, aby se stali druhým Kalouskem nebo Bartošem a pak se diví, že je za Kalouskovství a Bartošství nikdo nevolí. 

Albert Einstein kdysi definoval šílenství jako stav, kdy děláte stále stejné chyby, ale očekáváte jiné výsledky... 

 

 

 

  

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

zkaženou tu příští.
Proč?
Inu protože Vidlák opět udeřil svou hlavičkou o hřebík, nebo jak se to vlastně říká.
Tudíž mu nemám do čeho kopat, nemám jej za co peskovat, anebo se mu posmívat.
No prostě zkažená neděle jako vyšitá...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Sergeje poměrně brzy vyřazeny z provozu?
To jsem zvědav, jestli vypotíte to, co nám nalívali do palic ve škole.

Zatím bez slepic

Hlučné a neměly vytápění, takže nešly používat v zimním období pro osobní dopravu. Nebo jen se zařazením vytápěcího vozu. Jinak byly výkonné a spolehlivé. https://www.idnes.cz/technet/technika/sergej-lokomotiva-t-679-1-t-679-5…

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Motor byl dvoutaktní (!) diesel (viz Gerdův odkaz), což ovšem není u opravdu velkých motorů neobvyklé. Finská Wärtsilä vyrábí motor RT-flex96C, nizkootáčkový čtrnáctiválec, 13,5 m vysoký, přes 26 metrů dlouhý a s hmotností 2300 tun; jo - výkon má přes 80 MW, vrtání válce 960 mm a zdvih 2500 mm.

Zatím bez slepic

Ale to je, pokud se nepletu, lodní motor. Myslím, dokonce nejsilnější na světe.
Jo a stejně, jako u Sergejů, jejich výhodou je, že papají i mazut ;-)

Zatím bez slepic

Motory do Sergeju se mely vyrabet ve stejne tovarne jako motory do ponorek.

Zatím bez slepic

podle tehdy populárního obránce zborné s obří postavou. Dnes už nejsou vidět. Zajímavé je, že po nové trati z Tamaně do Sevastopolu jezdí dieselové lokomotivy s logem ČKD.

Zatím bez slepic

Ragulin byla jiná mašina. Novější, silnější a bohužel delší, takže se u nás neosvědčila.
Dva byly, tuším v Brně.

Zatím bez slepic

Byla obstojná mašinka, byl to 16-ti válec do V a hlavně nežral tolik paliva, poněvadž to byl 4-takt. U nás v depu jsme jednoho testovali. Problém byl jedině v nápravovém tlaku, který je u nás nastaven na 20 tun na jednu nápravu.
Byla škoda, že v rámci RVHP byla zrušena výroba těžké lokomotivy, která zlidověla pod názvem "Pomeranč", a která se vyráběla u nás.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

nevhodné nebyly.

Zatím bez slepic

781 jezdily až do roku 1999, potom sloužily ještě na vlečkách různých tonážních provozů, např. Mostecká uhelná...
U strojvedoucích byly docela oblíbené, proti tehdejším ČKD strojům, měly docela pohodlné stanoviště.
Z důvodu omezení hlučnosti měly snížený výkon (tlumičem) a nevýhody: spotřeba, kouřivost, nevhodné uspořádání podvozku.
Po rozpadu RVHP už nebyla platná omezení na domácí výrobu lokomotiv i když je nebylo moc čím nahradit.
Hlavní důvod, ale byl ten, že byly sovětské a to se nehodilo.

Zatím bez slepic

Nesouhlasím s nevhodným uspořádáním podvozků, byl to 6-ti kolák a měl výborné tzv. provážkování místo soustavy pružin, v ostatním máte pravdu a ta hlučnost byla způsobena Rootsovým dmychadlem, které bylo poháněno od hřídele, před ním byly dvě turbodmychadla pro každou řadu válců. U podvozku se obtížně měnily špalky (brzdové zdrže). Pro zajímavost - motor se původně používal u angl. ponorek, kdy po vynoření v noci potřebovali rychle nabít baterie pro den. Písty byly skládané, spodní část z hliníkového kompozitu a vrchní z žáruvzdorné ocelolitiny, to si pamatuji moc dobře, protože v depu, kde jsem dva roky chodil do kurzu jsem ty písty skládal tak, aby jedna sada měla podobnou váhu (ach, to bylo kombinací). Ještě tam byl rozdíl, naše lokomotivy, třeba Čmelák měl baterie poskládány na 110 voltů a ty ruské na 90 voltů.
Ale ty časy jsou už nenávratně pryč. Ale vzpomínky mám pěkné, byla to zajímavá práce.

Zatím bez slepic

In reply to by berkowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

To "nevhodné" uspořádání, bylo ne tříkolovým podvozkem, ale jinak řešeným okolkem, který dělal problémy v zatáčkách s menším poloměrem.
O ponorkách jsem slyšel jenom ve spojení, že ty motory používaly na ruské (sovětské).
Znám je pouze z dětství, když burácely s náklady v dvojici a občas i s postrkem. A před existencí Lužné se občas vyskytly na postrku, při NV.
Jinak. tuším "Krokodýl", měl motor z německých ponorek.

Zatím bez slepic

In reply to by berkowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

nechuť k Sergejům nebyl ani dieselový dvoutakt, žeroucí i trávu okolo trati, ani kravál od motoru, dokonce ani pracné opravy brzd a spodku vozu, ale skutečnost, že to byl vůz typu Co-Co, neboli skříň byla namontována na dvou třínápravových podvozcích, které měly navíc dosti dlouhý rozvor, což v konečném součtu znamenalo dosti extrémní "šmirglování" železa v zatáčkách, a to jak u lokomotiv (opotřebení nákolků), tak i u kolejnic (závažná narušení tvaru profilu hlavy kolejnice).
Což v převažujícím terénu Československa - furt samé kopce a zatáčky - vedlo k poměrně velkým ekonomickým ztrátám oproti lokotkám s podvozky typu Bo-Bo (dvounápravové podvozky).
Jinak soudruzi v zahraničí se snažili Sergeje udržet v provozu i po změně režimu a zkusili do Sergejů cpát motory zn. Caterpilar, nicméně nápad se neosvědčil, Caty kapaly jak akvarijní rybky.

Zatím bez slepic

Vypadávaly i když jsem jezdil do Sedlece (letiště Náměšť) při přetahu cisternových vagonů s leteckým palivem. No trať byla samá zatáčka o nevhodném poloměru a to jsme používali naši mašinku Čmelák, dodnes si pamatuji označení jejího motoru : K 6S 310 DR.

Zatím bez slepic

do Sergejů cpát motory zn. Caterpilar, nicméně nápad se neosvědčil, Caty kapaly jak akvarijní rybky - a s tim by chteli dobejvat Rusko? At se poptaj Nemcu, jak dopadla jejich posledni loupezna vyprava.

Zatím bez slepic

Pánové odborníci, co takhle psát místo zatáčka oblouk. Na dráze nejsou zatáčky, jen a pouze oblouky. zatáčky železničáři trhají uši.

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jj. Aspoň to trochu podráždí uši.
Zatáčky, kopeček, semafor, blikač....áááá
To je zvyk, když má člověk pocit, že to vykládá neznalým, tak tam nedá odborný název.
Tím se nechci nikoho dotknout.

Zatím bez slepic

muži. Těsně vedle a hlavní důvod úplně vedle.

Zatím bez slepic

Pardon, trochu jsem ztratil nit. To víte, my mladí...
A tedy jaký je podle Vás ten důvod?

Zatím bez slepic

psal jsem to tu dnes před třináctou hodinou. (Do jaké školy jsi chodil, že nerozumíš písmenkům, která napsal někdo jiný?)
A není to můj dojem, je to ofiko zdůvodnění. Btw. kvůli tomu extrémnímu opotřebovávání kolejnic v obloucích (zatáčkách) byl v opravnách vyvinut i speciální soustruh, který rovnal nákolky bez demontáže dvojkolí.
Cituju sám sebe:
"... že to byl vůz typu Co-Co, neboli skříň byla namontována na dvou třínápravových podvozcích, které měly navíc dosti dlouhý rozvor, což v konečném součtu znamenalo dosti extrémní "šmirglování" železa v zatáčkách, a to jak u lokomotiv (opotřebení nákolků), tak i u kolejnic (závažná narušení tvaru profilu hlavy kolejnice)."
Konec citace.

Zatím bez slepic

Aneb, jak vytočit pana Targuse, když jsem nevšímavý.
Došel jsem na to po odeslání, protože jsem jedno vlákno minul. A jelikož jsem pomalej, tak jsem nenapsal korekci.
Mimochodem, pardon, že jsem napsal: nevhodné uspořádání podvozku, místo: pojezd Co-Co.
Z wiki umím opisovat taky, ale je mi to hloupé.
Jo a důvod vyřazení Sergejů, tak jak se tam píše to byl těžko, když čmeláky v SR jezdí i teď, M62 v Maďarsku taky. A to soustružení se dělalo, někdy v 70. letech. Ukončení provozu 1999 z tohoto důvodu, mi tak "poměrně brzy" nepřijde. Spíš bych to tipoval na nedostupnost ND a obecnou neoblíbenost čehokoliv sovětského v 90. letech
Taky pardon, že jsem Vám skočil do dotazu na berkowitze.
Dobrou noc

Zatím bez slepic

nevšiml, Čmelák není totéž, co Sergej. Že má uspořádání Co-Co, vůbec nic neznamená. Jak zde několikrát zaznělo, byl zásadní problém v přepákování (tlaky na nápravy), resp. udržení systému ve stavu funkčnosti bez velkých vůlí a velikost dílčích rozvorů v trojnápravě.
Jinak širokorozchodné Sergeje jezdí na postrku u hranic dodnes. Tedy u hranic s Ukradinou.
A neopisoval jsem z wikiny, nýbrž z průmyslováckého sešitu.

Zatím bez slepic

Všiml a i dost z blízka.
To Vy jste psal o Co-Co podvozku... Ty má i Čmelák- tedy?
Problémy s přidíráním vahadel byly průšvih a nikde jsem se nedozvěděl, jestli se daly odstranit, ale nebyl to důvod vyřazení.
No, prošel jsem si výkresy:
Vzdálenost otočných čepů podvozků: 8600 mm (Sergej) 8660mm Čmelák
Rozvor podvozku: 4200 mm Sergej 4000 mm Čmelák
Teoreticky zase ne tak moc velký rozdíl. Ale konstrukce podvozku na Čmeláku je fakt jiná a asi lepší.
Jinak i širokorozchodné ČME-3 (Čmelák) jezdí stále i v Rusku . A mám pocit že i Sergeje.
Každopádně děkuji, díky Vám jsem našel tohle: http://sergeje.bilysklep.cz/konprovo.php

PS: divím se, že v době před černým uhlím byly k dispozici sešity a průmyslovky, nebo spíš s divím, že se o tomhle problému mohlo vůbec učit...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

dvě naprosto rozdílné strany v jedné.
Ale přece je něco sjednocuje: jsou nevolitelné.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku, pošli svůj dnešní článek do Lidového domu. Třeba se jim tam v těch makovicích rozsvítí. Ale čemu se ještě divíme. Vždyť ani
ODS už není tou ODS, co kdysi a o lidovcích to platí taky. Komunisti jsou v podstatě socani a socani tím, jak to napsal Vidlák. A piráti,
ti jsou takovými svazáky dnešní doby.
Vedení ČSSD asi někdo vydírá a tlačí je ke zdi, a proto jsou takoví. Něco na ně mají a taky jsou náležitě proškolení, takže od socanských ideálů mají vymyté mozky. Už dlouho čekám na zázrak, na nějakou obrodu, ale pořád nic. Ta strana ještě nepadla na úplné dno. Až se to stane, tak snad vstane jako Fénix z popela. Už tomu ale moc nevěřím, když se podívám na ten dorost - Dolínka, Chvojku, tak cítím zmar.
Asi by to chtělo založit novou levicovou stranu. Částečně mi ji nahrazuje SPD. Ta už havloidům vadí víc než komunisti. Kdo by to ještě
před pár lety očekával? No nic, jde se spát. Až se vyspím, přečtu si další komentáře, na které jsem jako vždy hóóódně zvědavej.

Zatím bez slepic

tak jedině že by ses zásobil větším množstvím časopisů pro pány.
Z ČSSD bych vstávací pohromu opravdu neočekával.

Zatím bez slepic

Jediná možná šance ještě je v tom, pokud se někde na dědinách udržely buňky ČSSD a nejednají ve shodě s centrem v Praze.
Ale že by někdo z nich měl skutečný zájem jít pracovat do Prahy? Pochybuji.

Zatím bez slepic

Nerozsvítí, Povidláku. Bohužel pro nás, jejich bývalé voliče a v mém případě i členy.
Psal jsem jim to (co, jak a proč) xkrát pod články a párkrát i mailem snad sedm let. Houbelec platný.
Ta partaj totiž zvysoka dlabe na ty, které kdysi, před skoro 150ti lety, chvilku zastupovala. Ale opravdu jen chvilku.
Jakmile vznikla RČS, stala se ze socdem partaj středová a tehdy proletariát, dnes prekariát nechala sám sobě a komunistům. A pak se strašně divila, že ani jednou nevyhrála volby a že několikrát skončila až třetí za komunisty.
Tato situace trvala až do WWII a po r. 1990 plynule navázala. I kdyby se socdem mimo Prahu obrátili třikrát naruby, skákali po hlavě a odráželi se ušima, centrum si jede svou lajnu a basta. Situaci znám od rodičů, kteří byli v socdem na echt venkově aktivní až skoro do smrti; proto také vím, že tam je spousta skutečně schopných lidí - jak politicky, tak osobně, profesně atd., kteří mimo region nedostanou šanci.
Nějakou dobu mě to štvalo a chtěl jsem s tím něco dělat, pak mi z toho bylo smutno a dnes už je mi ČSSD ukradená.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Demonstranti by z vládních stran preferovali za premiéra pana Petříčka. Ten jim nejlépe sedí. Přitom by ani jeden z nich nevolil ČSSD.
Kdybych chtěl ČSSD zničit, tak to také budu tvrdit.
Dnešní strany jsou pro politiky jen výtahy k moci, nic víc. Naštěstí jsou ještě volby a tak se musí stále slibovat a občas i plnit. Ku podivu při tom ČSSD není nejhůř. A když se strany zkorumpují a poničí, tak se klasicky vrátí k Leninovi, už zase tárám, čo bolo, to bolo, dnes k Havlovi. Čas oponou trhnul a my jsme dál. A začnou znovu svoji cestu za koryty a mocí.
Ve škole jsme tomu říkali perpetuum mobile a dodávali, že to nemůže fungovat věčně.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

neúspěchu čsd ve volbách, ale vždy mi uvažování sklouzne po příčině existence čsd - do dřevních dob vzniku levice. Socani mi připadají jako odvar komančů, jejichž cílem je zakroutit mi krkem. Socani byli podle mě takoví postrašení komunisti, kteří nevěděli, jestli jsou odboráři nebo milicionáři. Množili se v prostředí dělnické třídy. V moderní elektronické době, kdy už všichni jsou inženýři, doktoři různých kopelnových věd a politologové, ztratlili socani své prostředí, na kterém by mohli parazitovat. Mohli by tak zakládat odbory manažerů nebo sčítat volební lístky. Jinak už nemají nic na práci. Se zánikem dělnické třídy odešli i oni do historie.

Zatím bez slepic

mohli by si socani jednou ročně připomínat svá volební vítězství. Měli i své vůdce - Bartončíka, Paroubka, ráta, zemana. Kam se poděli? Na Ithaku, do basy, na stolec... ti poslední běhají jak mlsní psi po prázdné ulici a čekají, že jim nějaký páníček hodí mastnou kost.

Zatím bez slepic

myslel jsem Horáka a napsal jsem jiného vykuka... v důsledku je to jedno, oba jsou v propadlišti, ani ne dějin.

Zatím bez slepic

Socani vznikli pred komunistama, na zaklade stejny ideologie v dobach kdy socialismus byl to same co komunismus. Bolsevici se oddelili od ruske socialni demokracie jako jeji radikalnejsi kridlo, protoze socialni demokracie uz trosku zmestactela.

Neuspech CSSD ve volbach je o tom, za maji zdrave, znechucujici neomarxisticke jadro, ale nic navic. Pirati tak nejak pusobi jeste rebelsky. TOP maj jeste odlesk velkopanskeho knizepana, ODS odlesk thacherismu, KDU cirkve. CSSD nema nic navic.

Delnicka trida je v originale pracujici trida. - Tehdejsi delnik je dnesni zamestnanec, co sice dela u pocitace, ale stejne bere tolik, ze nema sance na normalni zivot (vlastni bydleni, deti v normalni skole, sem tam dovolena). - Lidi, co je volili za Paroubka. Jenze Sobotka-Hamacek-Petricek je zahnali.

Zatím bez slepic

jak ji nazval Hašek.
Totiž Stranou mírného pokroku v mezích zákona.
Což byl v době Haškově (a štěpení soc-dem v carském Rusku), stejně jako i dnes oxymorón, neboli protimluv.

Zatím bez slepic

Že Vy jste nestudoval marxismus-lenienismus? Tohle všechno se tam bralo, a šlo se ještě dál do minulosti: Owen, utopický socialismus, Pařížská komuna, hospoda U kaštanu, Krok vpřed, dva kroky vzad a tak. No a pokud člověk na hodinách dával pozor (a přemýšlel), snadno odhadl, k čemu to po roce 1989 dospěje.

Zatím bez slepic

jedničku, jenomže já tomu nevěřil a nevěřím ani dnes, že to tak bylo. Tady si můžu kydat, co chci...

Zatím bez slepic

Vedecky komunismus je taky oxymoron.

Dnes mame vedecky queer, vedeckych 73 pohlavi, vedecky multikulturalismus, vedecky boj proti rasismu, vedecky boj proti nenavisti, vedecky ciganismus a dalsi uzasne vedy, ktere my laici ani nechapeme, ale vedci CSSD a EU v nich badaji jak 10 VUMLu najednou. Jo, jo, pokrok nezastavis az do uplneho zhrouceni civilizace.

Zatím bez slepic

Zdravím, Ládiku :o)

Socani byli dřív než komančové a byli dost radikální, protože "lidé práce" žili v děsných podmínkách a leckdy skutečně chcípali hlady a na nemoci z podvýživy. Po vzniku RČS se to nějak zvrtlo.
No, to bylo v pořádku, že se množili v prostředí námezdně pracující vrstvy. Kdo jiný?
Socani ani náhodou neztratili prostředí, v němž by měli být jak ryba ve vodě. Oni ho začali ignorovat a po plyšáku se velmi brzy začali podbízet městské střední vrstvě, která je nepotřebovala a nepotřebuje (a to pomíjím gendery, BFLMPSVZ, klimaalarmismus a podobné nesmysly). Přitom proletariát se nám přetavil v prekariát, což je snad ještě horší sociální status, a dělnická třída ve třídu služebnou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hamáček s ocasem nahoru
myslí si, že je jedlý
strašně mu kručí v bachoru
ten by žral i čerstvé bedly.

Jiným už ocásek splihnul
zbyly jen smutné psí oči
člověk by nad ním zjihnul
když staře na zadních močí.

Jaká to bývala sláva
když plála akce olovo
zbyla jen polní tráva
je konec, je hotovo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

sociální inteligenci. Měl by mít pracovní historii a zejména delší zkušenost s těžkou manuální prací. Bez této zkušenosti není zralým člověkem. Měl by umět svým příkladem motivovat své voliče k odpovědnému postoji k život. Socan staví lidi do podřízeného postavení už tím, že slibuje prebendy. Bez toho, aby věděl, kde na ně vezme prachy. Odesák sliboval růst utažením opasků a sám lhal a kradl. Pak si všichni marně čistili špinavé ruce. Parazitů už bylo dost a serou se sem další.

Zatím bez slepic

tak ano. To jsem ale netušil, životopisy v dětství mě tak neberou. Když ale jen kšeftoval, je to jiný obor. Myšlenka ovšem není moje (jsem jenom na kraviny), půjčil jsem si ji z nádherného dokumentu Sloboda pod nákladom, ta hodina není ztracený čas... je to motivační. https://www.youtube.com/watch?v=f0UH4ZJoj48

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

legitimizuje nespravedlnost. Napadený se nesmí bránit útočníkovi. To už je vrchol svinstva a to podporují zbylí socani.

Zatím bez slepic

zadejte do googlu "zdravomyslici"

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Jak se říká,nejde sedět na dvou židlích,nejde vyhovět dvěma pánům,českému občanovi,nebo Bruselu.
A až se promítnout do nákladů domácností,náklady na uhlíkovou stopu,to bude mazec i s Babišem.
To co se dělo u prezidentských voleb,že venkov volí jinak než města a Praha vůbec,to se píše i teď u voleb v Anglii.
Takže i ten průzkum na Václaváku nemohl dopadnout jinak,ale zapomíná se na to,že všechny ty rozmařilosti pražáků,měst,musí zaplatit venkov.
Jen na okraj,je chybou,myslet si,že už není lepší osobnost než Babiš.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Babiš je dítě doby
moderní obdoba Koby
navenek čiší empatie
uvnitř nezřízeně tyje.
Normální lidi zalezli
na zahrádkách zabřezli
kydají si svůj kompost
hodnotí koupěschopnost
mají strach z budoucnosti
chýlí se ku mocnosti
co sere sladší bobky
na zem či do nádobky.

Zatím bez slepic