První Majdan

Autor
Štítky

Na zoomu běžel (a poběží znovu v úterý) dokument Amerika v barvě. Měl jsem to puštěno jako kulisu a moc jsem to nesledoval.

Jenže, co tam najednou nevidím. Školení černochů jak správně provokovat rasisty. Spadla mi z toho čelist.

Ne školení, kde sedíte s tužkou v ruce a posloucháte přednášejícího, ale přímo si přehráváte scénky. Nějaký bílý školitel hraje rasistu a vy se učíte nic nedělat, jen sedět tam, kde ho to vytočí a pasivně se nechat odtáhnout a s trochou štěstí i zmlátit. Pikantní bylo, že černoši nebyli chudinkové z Alabamy, ale černoši z Washingtonu, kde žádná segregace nebyla.

Pak ty vyškolené provokatéry naložili ve Washingtonu do autobusu a jeli provokovat do Alabamy. Protože tam byl největší Ku-klux-klan.

Místní (prej Kuk-klux-klan, ale na fotkách byli vidět normální běloši v košilích) o tom věděli. Autobus v jednom místě obestoupili a propíchli mu pneumatiky. Autobus se prý snažil ujet, ale několik kilometrů za městem ho měl dav obklíčit znova a napadnout zápalnými lahvemi.

Provokatéři z autobusu včas utekli, ale byli zbiti. Ty fotografie se okamžitě mezinárodně rozmázly. (Na nich však byl vidět jen hořící autobus a černoši okolo, žádní běloši.)

Pak se do toho vložili Kennedyové (v dnešní jazyce synové oligarchy, co nadělal peníze pašováním kořalky, hraním na burze a v Hollywoodu. Jeden syn dělal prezidenta, druhej ministra spravedlnosti, všichni vědí) a prohlásili, že každý kdo cestuje by měl požívat plnou ochranu poskytovanou zákonem.

(Ovšem to neznamenalo, že daj do každého vozu, na každej hajzlik a do každý kavárny policajta, aby teda bránil i černochům napadat bělochy. Což je hlavní důvod, proč tehdy měli na jihu segregaci. Dobře si pamatovali, jak černoši a severští vojáci řádili po skončení občanské války.)

Samozřejmě, že běloši dál chtěli žít bez černochů. Tak se uchýlili k pasivní rezistenci a černochy neobsluhovali v kavárnách, obchodech a tak dále, takže bylo potřeba útočit dál.

Na dalších, už televizních záběrech jsou průvody pěkně oblečených, protestujících černochů nesoucích hromadně vytištěné cedule, jak jsou ti "obchodníci neféroví" a že je třeba ukončit segregaci.

Pak to Birminghamu přijel černošký vůdce Martin Luther King. To už byli černoši sami sebou. Žádné vznešené, tiché protesty vyškolených. Sebejistota davu a pořvávání písní za rytmického potlesku, jako když se kotel fanoušků dostává do varu. Záběry jak později z JAR. Najednou bylo vidět, proč to někdo nechce mít vedle sebe.

King s kumpánem vedli průvod po ulici a policie je zatkla. King tam měl napsat politický dopis. Byl tam jen krátce, pouhý týden, tak nesepsal žádnej rozvláčnej Mein Kampf, či Dopisy Olze. 
 Dopis stačil. Ovšem dopis, co ukázali je bez jakýchkoliv škrtů a přepisování. Čistá verze. Musel tam mít dost dopisního papíru.

Měla to bejt samotka, ale jelikož tam je k tomu fotka z cely, jak kouká skrz mříže ven, tak to je jen lež a všechno nahraný. Není to selfíčko. Takže na tý samotce s ním byl definitivně fotograf a nebo to nafotili později někde na efekt.

Po týdnu byl King propuštěn na kauci. Černoši zase sami sebou. Zpívající, tancující, tleskající dav. Protesty trvaly a místní policie na ně poslala hasiče, aby je rozehnali stříkačkou (co by za to dali katalánci, žluté vesty a naši technopartisti a další). Kennedy tam poslal federální vojáky, aby "nastolili pořádek," to znamená podpořili černochy.

Černoši se rozhodli jít na univerzitu. Blíže nerozvedeno, jestli tam měli studovat nebo na zápis, jaktože to někdo věděl dopředu, ale bylo to v červnu. Šli tam dva černoši, za nima zase dav. Guvernér se jim postavil do cesty. Okolo televizní kamery, garda a davy lidí. - Tak nějak jasný, že připravená akce.

Náměstek federálního ministra spravedlnosti (jménem Katzenbach) po guvernérovi chtěl, aby ustoupil. Ten odmítl. Katzenbach to okamžitě nahlásil Kennedymu, ten okamžitě federalizoval národní gardu a nařídil jí, aby guvernéra odvedla.

Velitel poslechl, nařídil to guvernérovi. Guvernér byl normální člověk, co neměl nacvičené žádné majdanovské scénky a triky a tak tedy normálně lidsky odešel. - Kdyby se vzpíral a nechal se tam zmlátit, odnést nebo zabít, tak celá provokace mohla dopadnout jinak. Takhle zase prohrál jedno kolo.

Kennedy pak pronesl prohlášení ve stylu neomarxistického "Poručíme větru, děšti, genitáliím a genům" prohlášení, že rasa nemá v USA místo. 
 Kupodivu, ani na rozkaz pana presidenta běloši nezčernali ani černoši nezbělali, nezměnila se jim ani psychika a příroda si s jeho prezidenským prohlášením vytřela prdel, jako to udělala i s marxovými krásnými ekonomickými teoriemi. - Rasy zůstaly tak jak byly.


Další scéna, další manifestace. Zase tištěné cedule. 28 srpna 1963, pochod na Washington. King tam říká, že má sen. Za ním černoši v podivných bílých čepičkách. (V komentářích chybí, že soudruh King měl den před tím grupáč, jak to o mnoho let později znechuceně řekla Jacqueline Kennedy, protože tajné služby ho samozřejmě sledovaly a hlásili jejímu manželovi, který jí to řekl.)

V listopadu Kennedyho zastřelili. Proč, to je jiné téma, ale kromě toho, že nasral armádu a CIA zpackaným výsadkem na Kubě, FBI šlapal na paty, mafii, která mu pomohla v prvních volbách šlapal na paty, tak ho napadaly i takové věci, že by třeba znárodníl Federální banku nebo odmítl Ben Gurionovi atomovou pumu. - Každopádně byl pryč a nastoupil Johnson.

Taky úplně zapomněli zmínit, že Kennedy přikázal FBI aby Ku-klux-klan zničila a ti na to šli zradou shora, kdy pak odhalili vedoucího celého klanu jako svého agenta.

Johnson pak podepsal Kennedym prosazovaný zákon a rasová diskriminace byla v USA nezákonná. - Rozuměj začala diskriminace bělochů. Protože nic takového jako pozitivní diskriminace neexistuje. Když diskriminujete, tak z podstaty věci ve prospěch někoho a v neprospěch druhého. Taky se nějak nezačala prosazovat třeba integrace černochů do chinatownu nebo třeba integrace indiánů do židovských náboženských škol, kde by jim židi povinně museli dodávat vepřové a vařené psy a odstraňovat své náboženské symboly, aby je to náhodou neuráželo.


Jak to je ve skutečnosti s rasovou rovností vidíme dnes a denně v Jižní Africe. Utlačování menšin nikoho nezajímá, když je ta menšina bílá. Nejsou toho plná televizní zpravodajství. Nepíše se o tom pravidlně v novinách. Neprotestuje se diplomaticky. Nezavádí se sankce. Neškolej se o tom děti. Nic. Ticho po pěšině a ještě to je jako fake news.

Že by nějakej černoch z USA jel školit bělochy do JAR, jak maj protestovat - ani náhodou. Americký černoši se dokonce cejtěj uražený, když jim jejich běloští známí připomenou, že oni žádná rasová privilegia nemají a citujou jim jeden či druhý černošský spolek, který by nemohl existovat v bělošské verzi.

  V JAR taky nejde o to, že by bělochy jen nějak vyhazovali ze špatného místa v autobusu. Tam jde o to, že mučej, vražděj, znásilňujou a světe div se, dobrým duším to nestojí za zmínku.

Pak jsem podíval ještě do nahraného předchozího dílu. Takže následné bylo před tím.

Tam ukázali nějakého tehdejšího černého Kučiaka. Jakýsi Emet. Jel z Chicaga do Missisipy za příbuznými, kde si prej hvízdl na nějakou místní bělošku. To už tam brali jako pokus o znásilnění, chytli ho, zmlátili a zastřelili. Soud je osvobodil a po soudu to pak prej veřejně přiznali.

Samozřejmě, po majdanovsku jsou toho plné noviny. Maminka pořádá pohřeb, vykládá, jak syn zemřel jako hrdina. (Jakože pískat na bělošky, jestli si nechtěj zapíchat, je hrdinství a právo každého černocha). 3 dny byl vystavenej v kostele, aby se na něj všichni mohli podívat. Aby svět viděl, co se jejímu synovi stalo. (Viděl někdo z vás jak vypadaly mrtvoly z Bataclanu? Mluvilo se i o kastracích a vypíchaných očích. Viděli jste někdy v TV či mainstreamových rodinách třeba jak vypadají mrtvoly bělošských jihoafričanů po nájezdů černochů? - Viděl někdo z vás jak přesně vypadalo tělo Pamely Montepietro, či jak se to jmenovala ta italka, co jí po vraždě ještě černoch ještě snědl srdce?) - Jaktože byl tehdy černý kučiak tak v TV a tohle se tam nedostane a nedostane?


Další podivná informace je, že v roce 1957 vybrala "Národní asociace pro zvýhodňování barevnách lidí" 9 studentů, kteří měli nastoupit na bělošskou střední školu. - Asociace pro zvýhodňování? Tak už tedy ne rovnost, ale rovnou zvýhodňování?

8 jich přišlo společně, 1 sama. Když tam šla, sama, středem davu který ani netancoval, nezpíval, ani netleskal. Kamery a fotografové, tam zas čekali, aby to pěkně natočili.


Arkansaskej guvernér poslal národní gardu, aby jim zabránila vstoupit do školy. Gardu vzápětí zfederalizoval generál president Eisenhover (jo ten o kterým jsou svědectví, že nechal v zajateckejch táborech pomřít asi milión německejch zajatců). Poslal tam pár stovek výsadkářů a ti černoušky vozili do školy. Vojáci s nimi do té školy chodili víc než rok a hlídali je přímo ve třídě.

Bělochy, co se tam jen přišli podívat, zaháněli namířenými puškami s nasazenými vojáky. - Ti, trapně nevyškolení, jen ustupovali, místo aby si sedali na zem, zapalovali svíčky, nechávali se vláčet po zemi a případně nechat zmlátit a zabít, aby pak byly nějaké ty strašlivé obrázky v médiích. Jak to všichni majdanisti tak dobře uměj.

 (Anebo jo, ale do dokumentu se to nedostalo)

 


 O tom, že v USA byla nějaká hnutí za občanská práva a rovnoprávnost černochů jsem věděl, ale tohle jsem nečekal.

 Zvlášť, když to srovnávám s naším obrozením, tak to vedle sebe působí jako pěst na oko. Nás sem nepřijel školit někdo z Ruska či odjinud, s rozpracovanejma manipulativníma strategiema, který se od té doby objevují znovu a znovu po celém světě. Neměli jsme připravenou žádnou mediální podporu, která okamžitě skočí na každý přešlap, legálně to ošetřený ze všech stran a zmatenou protistranu, která neví, co se děje a první přešlap je hned osudová chyba.

 Majdan, je vždy to stejná strategie. Udělat provokaci tak, aby co nejvíc podprahově nasrala a vyprovokovala reakci, pak zdrženlivost, aby nebyla vidět žádná další agresivita a když přijde jakýkoliv mediálně vděčná reakce, tak ji okamžitě rozmáznout - pokud možno mezinárodně. 

 Ne, my jsme si sami zakládali sokoly, kampeličky, vzdělávací a svépomocné spolky, tvořili vlastní kulturu. My jsme se necpali mezi němce a rádi se od nich sami segregovali.

 Je jasné, že bez médií majdan to nejde. Ta jsou v těhle provokacích klíčová. Bejt boorští farmáři denně v médiích, už v Jar vyskakujou parašutisti NATO. Vidět, co se děje v Sýrii, Jemenu, Lybii tak Clintovonová s Obamou už dávno seděj před tribunálem v Haagu. 
 
 Černoši v USA neměli nějakou americkou verzi našeho obrození, ale byl to cynický, plánovaný majdan, kterej se dá tak dobře rozpoznat až teď a jen proto, že už jsme mjich viděli tolik a jeden (+nějaký další pokusy) viděli už tady a zblízka.

 Samozřejmě, že je další otázka, kdo ho tedy vlastně organizoval, protože černoši to nebyli. Jejich skutečné vzpoury jsou násilné výbuchy hněvu, nejsou sice v rukavičkách ani náhodou, ale jsou jsou přirozené a pochopitelné. Zabili jste chlapa jako já, jdu vám rozmlátit obchody, zapálit auta a na vaše policajty házet zápalné lahve.

  
 Jo a bílí jihoafričani dneska, těm je k prdu jejich víra, pracovitost i optimismus. Seděj na svých farmách a čekaj konec světa. Mladí utíkají a staří chtěj umřít v zemi kde žili, i když jejich mrtvoly budou nejspíš zhanobeny a vydány divé zvěři. Nakonec budou bourat i jejich hroby a hroby jejich předků, jako se to potichu děje s běloškejma hrobama v prý civilizovaním Tunisku.

 Optimismus jim je taky k prdu. Pesimismus může zachránit ty, co zdrhnou. Poučení je, že se některé problémy musí řešit dlouho dopředu, opájení se iluzema nikoho nezachrání a jestli se vám něco jen trochu nezdá, radši v tom hledat levotu, než nad tím mávnout rukou, že nějak bude. Ti, co vymřeli, vymřeli přesně na tohle.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Snad jen dnešní (včerejší) zprávu, že onen rychlík ve Studénce narazil do mostu. Ne že spadl most, ale rychlík vrazil. Už se informace kroutí. 10 let se vyšetřovalo, nikdo za nic nemohl a nakonec za 10 let obviní strojvedoucího.

Zatím bez slepic

A já vždycky považoval vtip: "Vtrhne chlapík s kvérem do kabiny ke strojvůdci a volá: "Otoč to na Mnichov!"" za jeden z nejpodařenějších... Inu, nová doba...

Ale nebylo to tehdy tak, že ten most spadl před rychlík, a tak ten do něj vrazil? To už vážně lovím ze vzpomínek. Jen je hezky vidět to oblíbené lhaní pravdou...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No, vida jaký je ve vyšetřování pokrok. A to jen za pouhých deset roků!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ale celkom citatelne...Cmoud sa lepsi.
Dve pripomienocky - s Marxovymi ekonomickymi teoriami si ani priroda nevytrela prdel. Tie platia.
A druha - kto vlastni media?? Belosi. Zopar cinanov a hlavne zidia. Preco si bieli takto seru do vlastneho hniezda?? Podla mna - kvoli peniazom. A sme u Marxa :D :D :D

Zatím bez slepic

Proč to dělají? Vlastně za to může Adolf Hitler. Lidé vlastnící média se zřejmě rozhodli, že už nikdy nepřipustí genocidu jednoho národa, ale za tím účelem se rozhodli odvádět pozornost od bankéřů a jejich kšeftů na jiná témata. Takže štvou jednu skupinu proti druhé a sami sedí v pozadí.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

To sotva, vzhledem k tomu, ze ho sami vztvorili a financovali.

Premejslejte clovece. - Komu pak zustali ty penize po mrtvejch v bankach? Aha.

Zatím bez slepic

Marxovymi ekonomickymi teoriami si ani priroda nevytrela prdel.

- Jakože máme komunismus?
Ta teorie, se kterou si příroda vytřela prdel je, že někdo bude pracovat bez odměny podle svých možností.
To neplatí zcela jistě a neplatilo ani za socíku.

- Druhá. Mě to přijde spíš z hlouposti. Viděl jste kolik lidí volilo Drahoše. - Ale v tom druhým je to na delší debatu, jak to vlastně přesně myslíte. Možná myslíme to samé.

Zatím bez slepic

Asi si trochu pleties Marxa s Leninom.
Marx len popisal, ako funguje kapitalizmus.
Obvinovat marxa s komunizmu je blahove. To by sme rovnako mohli obvinovat matematikov, ktori tvrdia, ze dve rovnobezne priamky sa stretnu v nekonecne.
Co sa tyka medii - nemyslim si, ze by to robili z hluposti. Nik, kto ma obrat v miliardach dolarov nie je hlupy.
Jan Schneider maval svojho casu skvele komentare na parlamentych listoch. A v jednom mal super vetu. Ked nevies co a ako - sleduj tok penazi... (abo tak nejak)

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Marx len popisal, ako funguje kapitalizmus. - No a to je ten nesmysl.

- To by sme rovnako mohli obvinovat matematikov, ktori tvrdia, ze dve rovnobezne priamky sa stretnu v nekonecne.

- No to teda nemohli. Matematikům s tím nekonečnem vychází. Nebo Marx někam napsal, že ten jeho komunismus nikdy nemůže existovat (protože matematici říkaj, že do nekonečna nikdy nedojdete)

- Já si taky nemyslím, že by to média dělala z hlouposti. Teda.... Podle toho, většina novinářů jistě hloupých je, ale asi oba myslíme jejich majitele.

myslíte tohohle?
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Analytik-CT-vysila-kdejak…

Co má tohohle bratra?
https://cs.wikipedia.org/wiki/Jiří_Schneider

a pro jistotu o něm není ani článek na wikipedii, kde studoval a jak byl financován ten jeho spolek?

I ten Jirka.... jak se asi tak bratr disidenta dostával na střední a pak na vejšku?

Je tu někdo, kdo měl vyhozený rodiče po 68 nebo dokonce špatnej třídní původ? Nebo byl třeba původem němec? Jak jste to měli se školama?

Buďte vždy arbitrem, zaujměte pózu mírotvůrce, hajte "nešťastníka", na kterého se řítí tlupa. Ale jen do té míry, abyste prosluli jako dobrý a objektivní člověk. Vydržte v této póze a brzo zaujmete místo toho, kterého zničili.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pan Čmoud:deset slepic.
Článek nemá chybu,tohle všechno musel někdo dobře vědět,proč nás do takového rasismu nasměrovali.
Tak jen může sledovat,pravda se dere na povrch,že celý systém v USA založený na lži,krutostech,zlodějině.vraždách.nemá budoucnost.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo, to věděj. Google a zdravomyslící

Zatím bez slepic

Zrovna jsem to sem chtěl vrazit:
http://www.zvedavec.org/komentare/2019/02/7835-vsak-my-vas-umlcime.htm
Dobře, soudruzi, dobře.
Vidláku, opevněte dvorek.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

samopaly.

Zatím bez slepic

... samopaly asi již ne, ty došly; byly pro jistotu odvezeny do Sýrie. Co kdyby náhodou něco nevyšlo ... teď máme "doma zásobu" tak pro to "torzo" co se hrdě zove Armáda České republiky !!

Zatím bez slepic

již, obávám se, neexistují. AČR dostává do výzbroje BREN 2, což dle mého názoru není špatná zbraň a pazbytek Sa. Vz. 58 je nachystán zatím pro tzv. aktivní zálohy, což jsou vzhledem k tomu, kdo jim velí, v podstatě novodobé einsatzgruppen, které vám spolu s jednotkami URNA budou vyrážet dveře, aby Vám sebrali tu vaši obouchanou brokovnici po dědečkovi, kterou máte bohužel legálně, zatímco z druhé strany už pomalu polezou přes plot mohamrdáni, aby využili a použili všeho, co jste za život vybudoval a vytvořil a to nejen včetně hmotných statků, ale i Vaší rodiny. Za odměnu si pak možná ještě zahrajete v dnes tolik oblíbeném videoklipu "Uřízneme hlavu nevěřícímu" a následně bude zbytek pozůstalých přesvědčován, jak je důležité se semknout a zůstat statečnými.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"Krátce poté, co Pavel Slíva zavraždil ostravskou advokátku technických služeb Ivanu Kabzanovou, vyrazila do akce i policie.¨
Kriminalisté okamžitě usoudili, že čin může být spojen s problematickými akciemi Technických služeb Havířov a vyslali do podniku speciální komando, které mělo zajistit bezpečnost dalších osob.
Když ale policisté přijeli do Havířova, bylo už dávno po všem. Slíva totiž zamířil na zastupitelstvo. Do havířovské radnice dorazil krátce po poledni.
Pozdravil se s několika lidmi a pak chodil po budově. Tam se setkal s náměstkem Martinem Balšánem. Překvapil ho zřejmě v době, kdy telefonoval. Slíva proti němu vypálil tři rány, které Balšána dvakrát zasáhly.
Jedna mu zranila hrudník, druhá hlavu. Další kulka rozbila sklo zadního vchodu. Poslední, čtvrtou kulku si nechal Slíva pro sebe. Vpálil si ji do hlavy. Slíva působil naprosto klidně. Vše měl podle svědků tragédie zřejmě dopředu promyšlené, čekal jen na příležitost."
(2006 - spravedlnost ve vlastních rukách).

Zatím bez slepic

Kdysi jsem s jedním pánem rozebíral podobný incident. Ten se týkal jistého, dnes velmi adorovaného, prvorepublikového politika, který se proslavil mimo jiné výroky, že „politika nejsou zákony, ale čuch“ a „Češi příliš zlenivěli v zákopech první světové války“.

Řekl mi tehdy, že základní průšvih těchto akcí je v tom, že při něm zahyne nejspíše jinak slušný člověk a jeden, či pár parazitů, na jejich místa se již ovšem nedočkavě tlačí další, pravděpodobně ještě mnohem horší paraziti.

Upřímně, absolutně netuším, jak to dnes vypadá na úřadu v Havířově dnes, ale když si vzpomenu na video, na kterém se po půlhodinovém intenzivním verbálním bombardování ze strany občanů provalilo, že připrchlenci se skutečně na náklady města již pilně umisťují do městských bytů, řekl bych, že dnes by si pan Slíva raději zašel do hospody na panáka a na nějaké střílení se vykašlal, protože by pochopil, že to za prvé absolutně k ničemu nebylo a za druhé, že vše, co přišlo poté, bylo ještě mnohem horší.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

pomalicky to presiakava aj do mainstreamu
...
Navíc strategie, podle níž budou migranti vytvářet hodnoty nezbytné pro udržení štědrého státu, naráží na realitu. Julia Hastingsová z univerzity v britském Bristolu zjišťovala v Malmö, městě s nejvyšším počtem cizinců, spolu s místními kolegy, kolik běženců z roku 2015 se uchytilo na pracovním trhu.

„Pracovní místa, včetně těch ve státních službách, si zajistilo 18 procent. Jinak řečeno: 82 procent nežije z výplaty,“ upozornila Hastingsová v listě The Daily Telegraph s tím, že švédský mainsream o takové jobovky nestojí.

Zatím bez slepic

Myslím, že na vině jsou státy V4. Protože kdyby se nebránily obohacení, mohlo být těch 82 % odvezeno tam a pak by Švédi ukázali světu, jak jsou 100% úspěšní a ti zaostalci xenofobní ve východní Evropě nic nechápou a neumějí začleňovat.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vzpomínám si na výrok jednoho znalce USA, který je za léta procestoval křížem krážem a poznal skrz naskrz:

"Cokoli o USA řeknete, je pravda".
Najdete tam nejodpornější pokrytectví i nebeskou čistotu, odpudivé zločince i lidi, proti nimž by nám Mirek Dušín či matka Tereza připadali jako darebáci.

O Americe let sedmdesátých a osmdesátých (dnes je to jiná země!) velmi komplexně vypráví Jiřina Rybáčková v knize Amerika v zrcadlech. Je to výborná směska osobních vzpomínek, impresí, tvrdých dat a faktů.
Rybáčková je reemigrantka, v USA žila od osmašeedesátého do sametu.

V knížce charakterizuje jednotlivé národnosti, způsob života, politické strany a hnutí, náboženské směry.
Charakteristický úryvek z knihy :
"Časem jsem dobře poznala mnoho jednotlivých Židů, přečetla stovky článků o Izraeli a současných židovských problémech a redigovala jsem většinu dlouhých historických esejí o evropském židovství prpo třináctisvazkovou encyklopedii o středověku. (...)
A konec kapitoly: Když je žid prima, tak je hrozně prima, když je to grázl, tak pořádný. V obrovské galerii lidí, kteří prošli mým americkým životem, byli na obou extrémech židé. Mnohem víc jich bylo na tom pozitivním konci a skoro všichni, ke kterým jsem měla nejblíž, byli židé., ale těch pár lidí, kteří se ke mně zachovali ošklivě, byli také židé."

Proč neopíšu něco o černoších?
No dobře, tak jen kousek:
První černoch, kterého jsem si prohlédla zblízka, byl manhattanský kriminální soudce Bruce, který Ludvu a mně v roce 1970 odedával. Byl to vysoký, hezký, elegantně oblečený muž, inteligentní a s drsným smyslem pro humor - jeho ironické poznámky na adresu černochů mipřipomněly židovské vtipy vyprávěné Židy.
Skoro si ze své svatby pamatuji víc Bruce než Ludvu ...

Opisuji podtitulky z oné dvacetistránkové kapitoly Tavící kotlík nebo míchaný salát:
Původní američané. Vosy (WASPS) a Yankeové. Černoši. Bílí katolíci. Židé. Hispanoameričané. Asijci. Mormoni. Fundamentalisté. Češi a slováci. Typický Američan....

Čmoudovi dnes drůbky ze dvou slepic - ať jsem škodnej!

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Holube, deset slepic pro vás. Problém s námi je ten, že tváří v tvář složitému systému máme tendenci vystavět závěr na faktech, která odpovídají našemu "přesvědčeni". Fakta která mu odporují nehledáme nebo marginalizujeme.

Zatím bez slepic

Jestli jste pochopil, co chtěl Holub říct, klidně odpovězte za něj.

A můžete rozvést i vaši myšlenku. Nejste taky právník?

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

A.H.
To ještě byla Amerika Amerikou.co mnozí záviděli život v Americe.
Jak docházejí zdroje i koloniích,tak je to poznat i na životě v USA.
Už to někdo psal,USA,nebo-li západ,byl na čas zachráněn okupováním východních zemí.
Ta snaha okupovat Rusko,aby se zase na čas zachránili je očividná,jen jim v tom má napomoci zase Evropa.
Jenže,co pro nás z toho plyne,že se Rusko dobrovolně nevzdá,takže jen ta třetí na obzoru.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mohl byste upřesnit, co jste chtěl sdělit?

--
Můj post byl popis událostí, tak jak je ukázala televize.

Váš post jsou charakteristiky lidí opsaných z nějaké knížky. Sice s tím vším souhlasím, ale jednak jsem to věděl taky, jako každej jinej, a jednak jsem perplex z toho, jak jste se dostal od jednoho k druhému.

Je mi, jako bych řekl, jak se se v metru poprali dvě holky a vy my začal vysvětlovat, že jsou blondýny a brunety, že jsou holky s velkejma prsama a malejma. Holky co se dobře učej a ty co se učej špatně.

Děláte na mně nějakej pokus nebo to mělo nějakej hlubší smysl, co mi unikl?

-

Kdybych měl známkovat já vás tak je to 0/20 za nepochopení textu. Nebo testujete nějakej program, co generuje útržky textu na základě klíčovejch slov?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Sakra, je to v pr...., ale přesto budu dělat všechno proto aby to neměli jednoduché. Tohle se zastavit nedá. Teď jen po česku doufat, že se těm co to naplánovali a řídili, jejich plán nevydaří. Že jim do toho někdo mocnější, nebo chytřejší píchne vidle. My to nepřežijeme, ale tohle přání a očekávání budu mít v nejtěžších chvílích na mysli a rtech.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Tohle také stojí za přečtení:
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/dostavba-novych-jadernych-zdroju-bab…
S Babišem lze souhlasit v názoru, že by jsme si neměli nechat vnutit nějaký nesmyslný mix a že puštění energetiky a vodních zdrojů z rukou státu byla kardinální chyba.

Zatím bez slepic

Admirál.
Počkejme si až s jakou přijde Babiš z USA,Trump Babiše spíš proklepne,než potřese rukou a všechno může být jinak.
Ještě jde o to,kdo to bude financovat.Proto jsem zvědaví,jestli třetinový soukromí vlastníci přispějí 1/3 na dostavbu.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nové jaderné bloky:
Se, dle Babiše, mají stavět ne s garancí státu, ale s garancí akciovky ČEZ. To je utajená cesta k postupné (potupné) privatizaci tohoto polostátního podniku. Stačí si dát dohromady posloupnosti, když ČEZ něco v termínu nezaplatí penězi, tak jsou na řadě akcie. A né že né!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Čmoude, myslím, že rozumím tomu, co jste chtěl sdělit. Je otázkou, co s tím, co jste chtěl sdělit. Vždy bude někdo, kdo rozpory mezi lidmi hledat a rozdmychávat za nějakým účelem bude a vždy bude někdo, kdo se nechá takříkajíc vyhecovat. Myslím, že je to každodenní chleba lidského rodu i v běžném osobním životě.
A vždy půjde na každé straně o svatou pravdu. A je vůbec někdo takový mezi lidmi, kdo tu svatosvatou pravdu nemá, ať už je nositelem jakékoli pravdy? A co s tím?
Moc se mi líbí reakce Ah a zejména Hamilbara.

Zatím bez slepic

Ah, Ah - Vy provokujete. Půjdu-li ještě dál - v lidském rodě lze každý výrok či jev "důvěryhodně" zargumentovat v podstatě z každé strany. Znáte často používané úsloví, že nejlépe zná každý sebe. -usmívající se smajlík

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak je vysvětlete - tak jak vám to přijde

mě to přijde jak odpovědi Osoby z perníkové chaloupky

"Osobo," ptal se plečky, "neviděla jste tudy jít dvě děti?"
„Pleju len,“ odpověděla žena

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Ukrajina-nas-dozene-…

(Pokud vám to nebude stačit, dejte si jako nášup ještě její Kávičku, ta je dneska více než obvykle humorná, tedy jestli máte rádi humor barvy černé kávičky)

Zatím bez slepic

Ah, kávičku Terezy Spencerové mám v prohlížeči mezi oblíbenými – tj k pravdelné četbě.

Ale vrátím se k Vaši včerejší reakci na mirka58, kde lobujete, aby na mne nebyl tak zlý.
Z mé strany je to tak, že nic zlého na jeho reakci nevidím. Jen jistý rozpor logiky v mém chápání logiky. Buď má pravdu v tom, že ony zdroje jsou dezinformační a pak jsou dezinformací ony 3 události. Nestaly se. A nebo problém není v těch dezinformačních zdrojích, ale je ve mně, a dezinformuji já – svou intrepretací. Ten rozdíl ve dvou slůvcích uzmutí pravomocí či převzetí pravomocí zdá se mi býti spíše půvabný, má-li být tou dezinformací oněch zdrojů.
Jinak na doplnění. Ona venezuelská novinářka mluvila o neústavnostech na neústavnosti. Má to své opodstatnění. Toho si kupodivu nikdo nevšiml.
Ostatně – docela by mne zajímaly „seznamy“ dezinformačních zdrojů z té druhé – naší strany. Zjevně existují. – ale to je spíše glosa s úsměvem na mých rtech. Z některých glos mi není jasné, odkud sami autoři takových glos berou své informace.
A znovu – vše dnes už v současnosti beru spíše s úsměvem. A zejména ty svatosvaté váky každého proti každému ve smyslu zdejší poznámky Hamibara v reakci na Váš 1. vstup.
Apropó – v žádném případě to nemyslím dobře, jak díte – jen obhajuji svou svatosvatou pravdu – usmívající se smajlík.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsme na průmce dostali zadání vyprojektovat vzdušné vedení VVN.
A celá třída vyfasovala - za pět bodů -.
Strašně jsme se divili, výpočet v pořádku, volba materiálu v pořádku a tak jsme šli demonstrativně na profesora.
Vyložili jsme své argumenty a on s úsměvem učinil závěr.
Problém byl v zadání, NIKDO! z nás nezkontroloval nějaký součinitel zeminy, který nám byl zadán jako vstupní parametr.

No a vyučujícího závěr byl:
Vy "odborníci", můžete mít stožár v pořádku, můžete mít vedení v pořádku, ale když máte blbý základy pod stožáry, tak to vedení prostě spadne.
Chceš li něco projektovat, zkontroluj si zadání, chceš li něco stavět, zkontroluj si projekt.

Zatím bez slepic

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

mirku58, především logika toho, co jsem napsal je někde jinde. A stran toho, co dokumentujete svým příběhem. Problém je v tom, že Vám ten příběh sedí, mně ne. Hru s dezinformačními weby a jejich seznamy rozehrála jedna strana. Přece to je naprostá blbost. Existují jen weby či média nějak zaměřená. A ta skutečné události nějak interpretují s ohledem na své zaměření. Ony 3 události se ve Venezuele staly. Z toho vyplývá, že ona média nedezinformovala, mohl jsem svou interpretací dezinformovat jen já. O tohle jde.

Zatím bez slepic

(To nebyla nadávka, jenom preventivně dementuji:)

Eva Holubová NENÍ příbuzná Asfaltového Holuba!

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

AH, holub jako holub, "dravci" si holuba, Holubovou i nás přeberou.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, milý AH, zbytečně si nadýmáte vole. To by musela být Asfaltová Holubová, aby byla Vaše příbuzná.

Zatím bez slepic

Dobrý fór, jak v tom klipu říká, že Člvtísni dělá za málo peněz hodně věcí. Buď je úplně blbá nebo vědomě lže. Jak jsem tady před několika dny psala, Člověk měl v 2017 k dispozici něco kolem 2,5 miliardy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

to, co popisujete jsou Rules for Radicals od Saul(a) Alinky(ho) v praxi

Zatím bez slepic