Raději investovat do revoluce

Autor

https://www.litterate.cz/radeji-investovat-do-revoluce/

Můj tatínek mi vždycky kladl na srdce jednu důležitou zásadu. Žít tak, abych se co možná nejméně dostával do situací, kdy si budu muset zvolit mezi špatnými řešeními, protože ať pak udělám cokoliv, vyberu si špatně. Tento otcovský návod na klidný, ba téměř nudný život jsem se vždy snažil dodržovat a skutečně jsem se jen málokdy dostal do situace, kdy jsem si musel vybrat mezi dvěma zly. Mohl bych celé hodiny vyprávět veselé historky z mládí, ale můj životopis je vlastně naprosto šedivý…

Vychodil jsem obyčejnou základku, studoval jsem na obyčejné průmyslovce, zkusil vysokou školu a nechal jsem toho, šel jsem do práce, několikrát ji změnil a od minimálního platu jsem se postupně dopracoval do současné pozice, oženil jsem se s mojí první a jedinou, pořídili jsme si pět dětí… a vlastně největší vzrůšo mého života bylo stěhování od Sokolova na jižní Moravu do Vidlákova… ale zas tak dramatické to nebylo, protože dům jsme od manželčina dědečka dostali darem… Začal jsem hospodařit, začal jsem psát… nikdy jsem neměl dluhy, ani dnes nemám žádnou hypotéku a kromě jednoho nepříjemného útoku na mojí osobu za mé psaní, se mi nikdy nic nestalo.

Menší zlo jsem musel volit jen v politice… V soukromém životě jsem měl vlastně vždycky k dispozici nějaké schůdné a snesitelné řešení, ze kterého vedlo více východisek, zpravidla dobrým směrem. Díky táto, byla to dobrá zásada, provedla mě hloupostmi mládí, aniž abych si podělal život.

Proto jsem také tak vysazený na našeho derniéra a celou jeho skvadru. On totiž od prvního dne ve funkci dělá přesný opak toho, co jsem já považoval za celkem univerzální návod na budoucnost. Hned od začátku nás zatáhl do celé řady průserů, ze kterých žádná dobrá cesta není. Zamotal nás do hry velmocí, postaral se o energetickou krizi, zavírá oči před všemi varováními a militantností svých ministrů to den ode dne zhoršuje. Nikdo neví, co bude příští týden, nikdo netuší, jakým směrem se republika vydá, jen všichni víme, že náš Péťa to nerozhodne… jsme jen hříčkou v cizích rukou. Dám vám příklad ze svého vlastního života.

Vy, co mě čtete dlouhodobě, tak víte, že jsem krizi očekával už delší dobu. Měl jsem o ní sice poněkud jiné představy – myslel jsem, že nám spíš hrozí několikadenní blackouty, kdy nepůjde elektřina a tím pádem ani plyn či voda. I využil jsem deseti let, po které jsem rekonstruoval baráček, abych toto riziko co nejvíce omezil. Topení jsem zrekonstruoval na samotížné, takže u kotle nepotřebuju žádné čerpadlo. Koupil jsem jeden z posledních litinových Viadrusů ve třetí emisní třídě a ponechal si v systému i starou dobrou plynovou Destilu. Mám vlastní studnu, k čerpadlu jsem pořídil co největší expanzní nádrž, abych i bez elektriky pár hodin vydržel s vodou. Pořídil jsem si elektrocentrálu a zařídil možnost jejího připojení na domovní rozvaděč. V podstatě jsem schopen topit bez elektriky a kdyby na to došlo, mám dost benzínu, abych mohl udržet mrazáky a studnu po dobu dvou týdnů.

Ještě zjara jsem koupil co nejvíc černého uhlí (poslední fůra už bylo to australské), takže bych měl vydržet alespoň tři zimy. Průběžně doplňuju zásoby obilí na krmení, abych měl své domácí silo stále plné, o víkendu zabíjím první ze svých čtyř krmníků a ve vedlejším chlívku už mi běhají tři nová selátka. Brambory jsou ve sklepě, demižony jsou plné portského i pálenky. Regály jsou plné marmelády a zavařených okurek. Loni jsem včas utekl od Bohemia Energy a stihl zafixovat ceny na směšných cifrách. Vlastně jsem nezvládl jen loupačku na ječmen… Ale v porovnání se sousedy jsem na tom hodně dobře.

Samozřejmě jsem nezahálel a když se začalo ukazovat, jaké budeme mít ceny elektřiny, kdy za korunu vyrobíme a za deset korun si to koupíme… a zároveň se budou horečně stavět nové linky do Dojčlandu, protože bratři Němci potřebují naší elektřinu víc než my a naše vlastní vláda jim to dá, protože je pro ní důležitější podpora z Berlína než podpora českých voličů, začal jsem vymýšlet solární elektrárnu.

Hele, to byste nevěřili, ozval se mi chlapík, který přesně tohle dělá a zjistil jsem, že jeho firma sídlí ve Znojmě. Člověk přesně podle mého gusta. Vymyslí architekturu systému podle mých potřeb, naprojektuje a dodá skříň s rozvaděčem a poradí, kde nejlépe koupit panely, baterky, měniče a další komponenty. Například jsem od něj zjistil, že většina solárů instalovaných na baráky neumí fungovat bez sítě – střídače jsou prostě dělané tak, že si musejí „načíst“ frekvenci od ČEZu a pokud v síti nejde proud, nepůjde ani vám doma, i když máte na střeše panely i baterku.

Vy, co solár máte, řekli vám, jak to funguje?

Tož jsme si spolu sedli a začali počítat. Co by taková domácí elektrárna měla umět… No, měla by fungovat i v zimě, měla by fungovat i bez sítě, měla by zvládnout mé venkovské potřeby v podobě vrtačky, šrotovníku a studničního čerpadla. Takže to dělá sto metrů čtverečních panelů, dostatečně výkonné střídače, které frekvenci zařídí samy bez drátů z Dukovan a baterka o kapacitě alespoň 20 kWh. Cena něco přes milion, když budu úskočně a obezřetně nakupovat.

A teď počítejme… Můj dům i dvorek spotřebuje denně průměrně 16 kWh. I při vládou zastropovaných likvidačních cenách to dělá asi 60 tisíc ročně. Za deset let je to 600 tisíc. Za dvacet let je to 1,2 milionu. Tedy cena oné solidní solární elektrárny. A žádná solární elektrárna nevydrží dvacet let bez údržby…

Tím také odpovídám všem zeleným snílkům, kteří dodnes věří, jak nám slunečníky, měsíčníky a větrníky zařídí krásnou bezemisní budoucnost plnou dostupné a levné energie z obnovitelných zdrojů. Je to smutné, ale i při všech těch sviňárnách, co nám politici dělají, i při celé té energetické válce s Ruskem, při všech idiotech, co teď vedou náš stát do řiti, solární elektrárna je stále ještě dražší, než zůstat u ČEZu.

Tím samozřejmě není nikde řečeno, že za rok nebude stát elektrika ještě dvakrát tolik, protože Němci jí pořád budou potřebovat, Rusko pořád nebude dodávat plyn ani nic jiného a budeme v průseru ještě dvakrát hlouběji než teď. Tomu se říká strategické rozhodování… Dnes mě elektrika stojí ani ne dvacku ročně. Ale až se vyhlásí stav energetické nouze, bude mě stát zhruba šedesátku ročně…a příští rok to může být ještě dražší, díky našim skvělým západním bratrům.

Jako, že bych měl doma jeden a půl mega v hotovosti a řekl si, že je teda utratím pro jistotu za vlastní použitelnou elektrárnu, to teda nemám. Byť si za rok mohu rvát vlasy, že jsem si měl vzít úvěr a měl to udělat. Nemluvě o tom, že moje auto je na konci životnosti a zřejmě si nějaké budu muset do konce roku pořídit… Tak co, stojí za to se zadlužit na milion a něco, pořídit si solární elektrárnu a vyměnit energetické riziko za riziko zadlužení? V dnešní době?

A to jsem na tom, v porovnání s jinými, dost dobře. Mohu si dovolit o takových věcech alespoň přemýšlet a zvažovat. Většina mých přátel se podobnými úvahami nemusí zatěžovat, prostě na to nemají ani v hotovosti, zadluženi jsou i bez solárů. Nemluvě o tom, že ani mně by tato elektrárna nevyřešila vytápění… teda, v létě jo. V létě bych mohl mít vytápěný bazén a měl bych dost energie pro bojlery všech sousedů.

Proč tady sáhodlouze píšu tyhle kydy…

Snažím se tu názorně demonstrovat, že nejlepší bude, investovat do revoluce. Pro většinu spoluobčanů to už vlastně představuje jedinou možnost. Všechno ostatní je mimo ekonomickou realitu většiny národa. Nějak nevidím, že by stát chtěl dávat 80% dotace na solární elektrárny zmíněné velikosti. A není divu – kdyby si všichni takovou elektrárnu udělali, tak by ČEZ přišel o své tisíciprocentní marže z obchodů na energetické burze. Všechny současné dotace jsou nastavené přesně tak, aby na tom zase vydělali velcí hráči a malým to přineslo jen miniaturní výhodu.

Revoluce je pro obyčejné lidi jediné řešení. Kdo nemůže z vrecka vytáhnout mega na svojí energetickou bezpečnost, aniž by se tím zadlužil a ohrozil se z jiné strany, ten dříve nebo později dospěje k tomu stejnému, co já – že jeho situaci vyřeší jedině hulákání v ulicích a vyražená vrata od Strakovky. Povedzte mi Kefalín… kolik lidí u nás má v prasátku jen tak bokem milion korun a nepořebuje je na nic jiného než na solární hračku slušného výkonu?

Nebo se toho někdo ujme jako výzvy? Vytáhne z trezoru nikoliv miliony, ale miliardy a začne dělat konsorcium malých střešních solárních elektráren, které bude konkurovat ČEZu? Dosáhne výhodnějších cen komponentů, zorganizuje lidi, přidá k tomu nějaké jejich peníze, začne propojovat celé ulice mezi sebou, udělá bateriová úložiště a něco změní? Silně o tom pochybuju, protože nic vládě nebrání, aby takový projekt prostě pustila… ale buďte si jistí, že všechny zákony budou napsány tak, aby ČEZ nepřišel ani o korunu. Kromě toho – zvítězit na ulici, vyhodit vládu na smětiště dějin, ovládnout ČEZ a nastavit normální ceny elektřiny z Temelína, je po všech stránkách jednodušší a levnější. Stejně tak je levnější se prostě vystěhovat do Etiopie. Když ti Afričani chtějí sem, tak by tam po nich mohlo zůstat dost prázdného prostoru, ne?

Nebo takhle to myslel strážce klimatu Timmermans? Že elektřina bude v budoucnosti stát 20,- Kč za kWh a pak už se solární elektrárna vyplatí? Ani bych se tomu nedivil. Oni tam v EU vymýšlejí neuvěřitelné kraviny. A zase se dostáváme k tomu stejnému… dělat revolucionáře je dneska naprosto racionální ekonomické rozhodnutí.

 

 

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (137 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Když si moje manželka přečetla článek, musel jsem jí vysvětlovat, že opravdu nejsem Vidlák a po večerech nepíšu tajně blog. Naštěstí nemám slepice, ale včely a do našeho domku po předcích by se samotíž nehodila, neboť nemáme sklep ani patro a oběhové čerpadlo jistím akumulátorem, elektrocentrálou a 80 litry benzínu. Ale bylo to o fous...

Průměrný počet slepic: 4.7 (24 hlasů)

To co tady stoji je jen prezentace individualnich schopnosti!Nebere v úvahu a to tvrdohlavě,že i kdyby jste byli jako individualiste v genialnim modu a zabezpečili svou rodinu na prvni pohled dokonale,že vam VSE ma byt zabaveno a nic vam ostatnim nepomuze jit podle not,ktere vam 33 let davaji politicke formace jako oslikum pred nos a vy volanim DEMISE naletite znova a znova!

Diskuze by mohla byt jinym smerem a to včas než tu cukerničku tady nami zvolena MOC da zavrit Policejnim statem!

JAK se SV tj SPOLECNOST VOLICŮ hodla chranit a zachranit pred planem vladnich neomarxistu ji nicit a znicit,čemuž stale,pry sama nevěri!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.5 (10 hlasů)

:-)

Zatím bez slepic

In reply to by vidlak

Trvalý odkaz

Kdosi mi sice řekl,že ty znaky pry znamenaji polibte mi vsichni prdel,ale to ja mam rada a je to i sexy!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Řekněte datum revoluce a s radostí dorazím vyházet politiky z jejich kanceláří a funkcí. A ještě k tomu přesvědčím i lidí v mém okolí.

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)

Na jejich mista se s radosti nahrnou dalši a zas budou SV důvěřivych holubiček tshat na vařene nudli!Tak je atomu 33 let a tenakdo si mysli,e kdy bude stejnou věc opakovat a dostanea jiny vysledek se ukaže jen jako Švejk,tak to bude OK!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

Tak samozřejmě, po vyházení politiků zařídit vládu lidu, obdobně jako mají Švýcaři.

Zatím bez slepic

V švýcarském harpagondechujstánu mají vládu lidu? A gde se to projevuje, jak to vypadá?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Lidi tam v referendu můžou zrušit(změnit), a taky že to dělají, veškeré politické rozhodnutí. Daně zastropovaný 7%, vláda musí hospodařit s vyrovnaným rozpočtem (Švýcaři dlouhodobě snižují státní dluh). A nejvíc fascinující je jejich ústava, kde všechny věci, ohledně fungování státu, v ní mají zakotvený. Ale určitě si zjistíte víc.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

Viz pani Cimprichova a spol.
Vite kolik dostala hlasů POUHYCH 0,36 procent!Naši z AA teamu SV se jim před volbami snažili pomoc a navrhovali jim se optimalizovat,ale ti pomoc odmitali i když jsme jim řekli že z jejich strany nic nebude!!
Viděli se už na ministerstvech či co!
Teda to je mezi politiky fakt zdrcnuty ohlupeny matroš! Individualisti se tam roji v tzv NEMEHLECH!To jsou nasledky ohlupovani a toho,že jste se jak to vypada nechteji nic naučit apokračovat v individualismu neomarxistickych sraček a volat pritom Muheeee!
No ni Sasin?

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Tady vola po revoluci a o kosek dale vola po zabiti těch kteri propaguji SKUTEČNOU cestu,ktera pravdy 4inese změnu do jinde už davno fungujiciho systemuaktery nesmi podle zakonů ho obsahujicich vyktadat dvě tetiny platů v domokracii lhostejnych čumilů,kterym nestaci žit ani v inflaci ani brzy v hyperinflaci,ktera se nakonec za dozotu Adolfa NULY ma zmenit ve valku za zničeni planety?
Kdo to je ta ta co to zaspala?Proč nedoporuči Straně Švycarske demokracie,aby prosazovala nejprve dnes už svaty Plan Narodni Zachrany pPNZ,nebot je košile vzdy bližsi než kabat a plete se tu ve skuenosti nam tj cele SV do cesty vyccodu z temna a to ještě včas!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Díky za propočet solárů a info k nim, člověk má pocit, ze když je nemá, tak jakoby nebyl, ale stejně v tom pořád tuším nějaký podvod.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

A mezitim banksteri vam vsem mohou vzit VŠECHNO a monopol na informace jejich individualisty tj GŘ televize ,dobre zaplaceneho z naseho rozpočtu vas ohlupujie a bude dale ohlupovat viz nechutny vyber politiku,kteri si udelaji bez permanentni kontroly SV co chtěji vadnymi zakony a nyni se nebudou stydet v ramci moci ukradene volicum jim zavrit i doposud neucinne protestujici jak oni řikaji ,vaše MORDY!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Taky jsem stál před rozhodnutím, zda za ušetřené peníze opravím stodolu, nebo zkusím vybudovat jakousi energetickou jistotu. S tím rozpočtem je to pravda, s baterkou se k tomu mega taky dostanu. Takže postupně nakupuju modrý krabičky od victronu a doufám, že to dám dohromady dřív než bude nějaký blackout.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Zatímco pan Petrosek musel vysvětlovat manželce poté, co si přečetla článek, že opravdu není Vidlák…., tak já šla za přítelem s tím, že - vidíš co všechno doma zajistil a udělal…?, zatímco ty´s mě včas neposlechl ani s tou Bohemia Energi, když jsem na ni včas upozorňovala...?
A tak za energie platíme jak zjednaní, uhlí nemáme (jelikož pražský činžák) a až bude nejhůř, tak se holt o něco dříve zmrzlí a hladoví odporoučíme do věčných lovišť, protože sušený lováky budou devalvovaný a každému na nic…

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Maďarsko si na čtvrtečním summitu v Bruselu zajistilo výjimku z cenového stropu, který se na dovážený zemní plyn chystá zavést Evropská unie. Znamená to, že Maďarsko bude moci nadále dovážet plyn z Ruska na základě dlouhodobé smlouvy, kterou má na 15 let uzavřenou s ruskou plynárenskou společností Gazprom.
„Získali jsme výjimku z cenového stropu na plyn, bezpečnost dodávek plynu do Maďarska tak není ohrožena,“ napsal maďarský premiér Viktor Orbán na facebooku. Uvedl také, že i když bude v Evropě shoda na společných nákupech plynu, nebude to pro Maďarsko povinné.
Návrhy Evropské komise v otázkách energetiky podle Orbána představovaly pro Maďarsko největší nebezpečí. Výsledek jednání tak znamená, že se maďarské vládě podařilo ochránit zájmy Maďarska, a že takové riziko už nehrozí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Někerým by se mohlo zdát, že pokud Vidlák eště uvažuje o investici za soláry mega bankocetlí, že se změny nemůže dožít igdyby nakrásně Vidlák snížil své potřeby na 1,6 kWh denně, ale to on neumí, páč nemá na to žádné potřebné vybavení. A takové vybavení se režim poskytnout nehodlá. Režim by třeba i uvolnil systémy na volnou energii, na keré dělali vynálezci stovky let a mohl by to lidem dávat aji zadarmo, ale jak by pak mohl nechat zneužívat jakousi tajnou firmu ČEZ, kerá dělá, že je česká jako Česká spořitelna nebo nedejbože ČeskáNB. No jo, my sme takoví povedení šašci, všechno nám ukradnou, zpronevěří, jen za nějaké počmárané papírky a blboni furt říkaj, zatím je to dobrý, zatím je to dobrý.....demisi, demisi....

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Až na úvahu s fotovoltaickou elektrárnou plně souhlasím a podepisuji.
Pokud od FVE jako první parametr požaduji, aby fungovala i v zimě, dostávám se už na začátku na špatnou cestu, protože pak musím instalovat násobně větší výkon abych měl v zimě dostatek elektřiny. A násobně větší výkon znamená i násobně větší cenu. A i tak mi to nezaručí, že v zimě nebude týden kdy budu bez elektřiny. A v létě budu mít zas elektřiny tolik, že z ní spotřebuji třeba jen jen desetinu.

Je velký rozdíl jaro/léto/podzim/zima - v období březen-říjen budu mít elektřiny opravdu velký nadbytek i u nižších instalovaných výkonů, pro denní spotřebu 16kWh bude stačit třeba i jen 5kWp instalovaného výkonu zvláště pokud budou panely vhodně orientované (např. je rozdělit na východ-jih-západ). Pro zimní období je zas vhodnější když jsou panely umístěné vertikálně na jih.

Se vším se dá pracovat a optimalizovat, pokud se smířím s tím, že listopad-prosinec-leden-únor (možná jen prosinec-leden) se uskromním se spotřebou, a chybějící elektřinu si dokoupím ze sítě, nebo pojedu z benzínové centrály, dostávám se na úplně jiné ceny a jinou návratnost. No a zvláště když jsi ty Vidláku tak šikovný a máš tolik známých a můžeš to udělat svépomocí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Být preperem v dnešní době není vůbec lehké a hlavně za předpokladu že si daný preper chce udržet určitou úroveň civilizace. Díky technologickému pokroku se totiž rozšiřuje to, na co jsme zvyklý a chtěli bychom, aby aspoň špetka zůstala i po té pořádné krizi. Pokud vyloučím zásah EMP (elektromagnetickým pulzem ... vím, že to většina z vás zná, ale zkratek je v diskuzích tolik, že osobně se v nich dost nevyznám, tak raději budu při prvním použití vysvětlovat), jež by usmažil veškerou elektroniku a došlo "pouze" na blackout z důvodu "vypnutí" elektráren, pak FVE (fotovolt.elektrárna) má obrovskou cenu a to ať stála 300tis. nebo 2mil.Kč. Jednu malou mam na střeše a než jsem si ji koupil, tak jsem se aspoň laicky o pár informací zajímal. Pořídil jsem ji v době, kdy cena elektřiny byla směšná a firma co ji instaloval si skoro klepala na čelo se slovy "to se vám nevrátí". Chtěl jsem dokonce větší výkon, ale bylo mi vysvětleno, že je to blbost. Letos se to už jako blbost vůbec nezdálo. Každopádně jsem ji nestavěl jako nadšenec greendealu, sluníčka a ani ze závistivého pohledu na jiné střechy ... ten blackout je prostě reálný. "Be prepared" a tak jsem si k tomu i něco přečetl (nejsem elektrikář) a dozvěděl se, že pro rozběhnutí není potřeba ani tak fungující síť, ale rozběhové napětí. Jinými slovy, musí se nějak nastartovat i když slunce svítí na max ... a tak mam baterky. Jejich funkce z hlediska preperství má velký význam, když je používáte v očekávání blackoutu; prostě spodní mez necháte na např. 25%. Tím dosáhnete, že budete mít rozběhové napětí několik dní i bez svitu. Alternativa je si jednu baterku někde necháte bokem a na ČEZ, EON a další se nemusíte spoléhat.
Půjdu-li dál v úvahách o životu bez elektřiny, tak Vidlákovi a všem ostatním fandím a souhlasím, je nutné být správně připravený. Doporučuji si k tomu něco přečíst, zvláště zkusit najít něco od armádních pisatelů, když hrozily výměny atomovek apod. Chtě nechtě musíte být vše co jste nashromáždili ubránit. Vím, zavání to už moc, ale pokud nechcete studovat dlouhé texty jak přežít a jak se připravit, jukněte co lidé dělali po tornádu na Floridě po pár dnech bez elektřiny; jak se chovala policie, jak dlouho trvalo armádě se někam dostat (té americké a teď to projektujte na ČR) atd. atd. ... jen k zamyšlení a to nejsem zdaleka preper :)

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Nezapomínejte milí revolucionáři, že revoluce požírá své vlastní děti a nakonec vyhrají ti v pozadí ...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

je to všechno na hovno.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

spíše myslím, že přijde skutečná válka. Pak bude svět zase chvíli jiný. Lepší, horší? Nevím, ale jiný.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Můžu ti tady dávat rady, ale ty si to stejně uděláš po svojem. Před nikým si nesedej na prdel, ale zase moc nemachruj, když na to nebudeš mít.

Žij naplno, život máš jenom jeden. Když se ti něco povede, vychutnej si ten pocit.

Když něco fest posereš, počítej s tím, že si to pak budeš muset vyžrat až do dna. Pak ti bude ach ouvej, můžeš hořekovat, jak je na tebe svět nespravedlivý, nebo zatnout zuby a zase se ze sraček vyhrabat.

A měl pravdu, přesně tak to bylo.

Průměrný počet slepic: 2.7 (6 hlasů)

Pote,když vam naridila tu nedat znova ten članek z Nature qq kde bylo qdo a jak vytvoil ten virus,kdyžq v prq1qirodě nikdy neexistoval,ačafqqqq ačkoli jste už to jednou ttady publikoval se to musim domnivat?!
OŹe to neni pravda!?q
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

pane Vidláku, děkuji za velmi čtivý a pravdivý rozbor investice do energie. Máte pravdu, dokud bude hlavní Signalista sedět na Strakovce, tak jediná dobrá investice je do revoluce. Čím dříve bude muset odejít, tím méně škody nadělá. Už i tak jí udělal hodně. Nás už do průseru dostal, to mu však nestačí. Chce a pilně na tom pracuje, abychom co nejdříve měli životní úroveň lidí na Ukrajině v současné době, kdy jim Rusko zničilo infrastruktru. My na to nepotřebujeme ruské rakety. Nám k tomu úplně stačí Fiala a jeho vláda. Pokud ta revoluce nebude a nedonutíme hlavního Signalistu odejít, tak i nebe nad naší zemí budou ozařovat ruské rakety. Sám a samozřejmě i členové jeho vlády jsou zajištěni, však si přidali peníze a nám dali jen knížecí rady, jak šetřit. Nepochybně mají někde daleko v zahraničí prvotřídní nemovitosti i peníze, a když bude velký průser v podobě státního bankrotu nebo války proti Rusku nebo obojího, rychle sednou do letadla a zmizí. A nás nechají, ať se v tom škvaříme.

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Ostřelování nemocnice Ukrajinci je technická chyba
21. října 2022
Francouzský televizní kanál vypnul reportérku Anne-Laure Banse po slovech, že ukrajinské ozbrojené síly ostřelují nemocnici v Chersonu a vydával to za "technickou chybu".
Francouzští politici ironicky upozorňují na to, že se tyto "technické problémy" opakují nějak příliš často, jako na potvoru zrovna, když jejich reportér řekne něco, co se nehodí lidem prozrazovat. Na druhou stranu je třeba ocenit hrdinství reportérů, kteří vědí, že pokud se má nepříjemná pravda dostat k francouzskému lidu, musí to říct nečekaně, rychle a v přímém přenosu.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Esli ta nemocnice léčí fašisty, svině a mamrdy, co za peňáze nebo ze strachu šli proti Rusku, ať slehne popelem. Hotové!!!

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Mnoho desetiletí vaši příznivci drbou do Ruska. Furt tam vidí řešení na problémy svých dlouhých nosů. Specielně s váma by šlo udělat experiment. Vemete si prostě jen kufr a odstěhujete se na měsíc na louku. Za tu dobu začnete přemýšlet o tem co vás nejvíc sere. A to začnete psát jako nasrané potřeby.
Ad 1) bude co?
Ad 2) bude co?
Ad 3) bude co?

A tak dále.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Keliško, Slepičáci si pořizují bejváky ve Španělsku (nejen tam) - jako Hlubuček. Ten sice převedl všechno na svého milence (jako Kalousek na svou manželku, aby sám "odešel" s velkou nulou), a až bude nejhůř, přepraví se za ty rozkradené korunky do teplíčka, kde jim nějaké energie a naše ožebračená životní úroveň budou u sedere.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Chtěl bych touto cestou poděkovat Vidlákovi a jeho přátelům, kteří a administrují web www.litterate.cz za ban který jsem dnes na tomto webu obdržel po příspěvcích pod tímto článkem.

V diskusi jsem se sice snažil reagovat úměrně situaci. Argumentoval jsem zejména věcně a k ostatním reagoval přiměřeně dle jejich reakcí na mě. Těm co reagovali slušně oplácet stejnou mincí. Přičemž s nevychovaným spratkem s nickem Sakura jsem se logicky nemazal, ale vždy úměrně jeho předchozí reakci. Překvapivě však jsem byl promazán a zabanován. Zatímco hulvátovi je umožněno i nadále se do mně sprostě navážet.

Poděkovat bych chtěl zejména za to, že mi tímto ušetřili spoustu mého drahocenného času do budoucna. Přeci jen zde bylo riziko, že bych se i v budoucnu odhodlal k napsání komentáře a zbytečně tak zabředl do debaty fanatickými hulváty na tomto webu protežovanými, neboť zastávají ty "správné názory". Podobně jako je tomu v meistreamových médiích jen s opačnou názorovou orientací.

Takže ještě jednou díky!!!

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

že kdybychom spočítali počty tam vybanovaných a srovnali je s počty tam diskutujících, už jim celkem šlapeme na paty. Já se mimochodem hodlám nechat zapsat do té knihy rekordů, jelikož jsem nejlepší. Mě tamodtud vyrazili už 3x.

(Sakura je fajn, ten mě jednou označil za debila z lesa).

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

"Debil" je zjevně oblíbená Sakurova nálepka, ta však zjevně tamním editorům pupínky nedělá. Inu, pokud člověk zastává ten správný názor, tak tak je to evidentně jedno, jestli se pohybuje meinstreamu a nebo na alternativě. Rozdíl je jen v tom, co je kde ten správný názor, jinak je to prašť jak uhoď.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Teď jsem se podíval do archívu na starší hesla dne na tamním webu a velice mě zaujalo hned to první, které zní:

"Cenzurou se nikdy nehájí pravda proti lži, ale vždy lež proti pravdě."

Hned jsem si při té příležitosti vzpomněl na jeden citát, který zněl zhruba takto:

"Vodu kázal, víno pil..."

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by ... (neověřeno)

Trvalý odkaz

jelikož na toto heslo jsem pana Nulu upozornil těsně před svým druhým výmazem.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

In reply to by ... (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myslela jsem, že alternativa je hodná a spravedlivá, a že proto se nemůže dívat na lživý a nabubřele bezohledný hlavní propagandistický proud, jenž prý zastávají nemyslící bezargumentační individua, která dokáží jen nálepkovat. Ale všude jsou stejní lidé a nikdo není lepší. Nemohou se vzájemně tedy svrhnout a nastolit něco jiného, protiže to budou vždycky zase jenom lidi. Na obou březích jedné řeky

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

banksterskeho systemu,ktery si vzal za vzor Satanismus a vy tomu do posledni chvile,kdy budete jist jen ponravy a kobylky v zelenem udelu nebudete věřit!
Pouzivaji totiž ke svemu prospěchu zvracene ideologie,ktere si za penize daji zkonstruovst a svymi podvody,jak tomu věři si mohou koupit všechno a moci peněz ovladnout cely svět což prakrikuji,koupi každeho,koho se jim zachce a existuji dokonce pindosi,kterym staci jen dat funkce!

Je těžke poznat je,musite počkat na jejich zvracene činy a pak je ale pozde!Jen si vzpomente na cinkalisty,ODS presidenta,ktery vas zatahl do systemu a tento system vam krade dve tetiny mezd a navod jak z toho svinstva ven je vam ped nosem za dokonce trvajici škodolibosti vymazan a mizi cele diskuse jak je tomu i tady pod člankem DI?sI?dENTi!
Ma sve podporovatele ohlupene 6 prioritami jejich řizeni všude a ti nici jakykoli odpor vnucovanim individualismu a nyni blizicim se digitalnim koncentrakem Policejniho statu ,kde dostanou pirati,kteri maji zločin ve svem nazvu funkce v DIA tj Digitalni Info Agende funkci dozorců jedine pry pravdy a vy budete MUSET plnit ideologii ŠWABISMU nahrazujici kapitalismus,ktery bude zlikvidovan samymi bankstery a rozhodnuti o tom padlo ,nejde odvolat,jen posunout v čase!
Sami vidite jakemu nechutnemu teroru jsem na př ja,ktera vam chce nspsat jak z toho ven doslova tyranizovana a tyranove pozoruji reakci davu,ktery se chova přesne jak jim dava možnosti jejich ideologie zla a on neni schopen a je ničen touto špinou od ktere se ti kdo to už poznali teprve ted po 33 letech zainaji distancovat!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

na hořici hranici,kde znovu upaluji pravdu mistra J.Husa otypku drivi?Napiste presně čemu nerozumite!Co vlastně chcete v situaci,ktera se stale vice pro obcany buouci bananove republiky očividně zhorsuje zhoršuje a to nema konce! ?
Byla jste zasažena z me revolučni pušky pravdy, když nevidite,že dochazi k formulaci zakonů cenzury,mazani ne mě,ale celych diskuzi pravdy kde se piše jak je treba organizovat nutnost napravy což beze zmeny už tak hrouticiho se systemu ,devastujicim každemu nejen jeho uspory inflaci.Zvyšovani cen přitom pokračuje a co vy tu dělate svym komentem ohlupene osoby,ktera to zaspala a musi ji bayt jasne,že žadny robot neni schopen doplnovat do komentu pismena ,,komolit ho tak, aby jste brzy platili ODPUSTKY i na vase kominy,nestydite se ani trochu tady se chovat jako by jste to vse chtela?
Zaspaloq jste osoba delsjici se hloupa,ktera to jako naevi a jste stejne plem plem ,jako vladni neomarxisticka koalice diversantů,ktera chce ,aby jste i vy doslova tuto dobu zaspala?
Napiste radeji jasne co chcete a je zbytečne mi zajištovat,aby jsem se stala nessmrtelna tim ze tu chcete na webu upalovat jako ve stredoveku pravdu a to pro celou SV!
Tak co pujdete s pravdou ven nebo budete pred puškou pravdy utikat jako zajic,ktrry dostava jeji broky do kozisku a bude maširovat sam brzy k vlastnimu upeceni do trouby!?
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

O kousek vyše propaguje Švcarskou demokracii,kterou voliici pry nechteji, nebot neschopne tamni vedeni to dopracovalo u voleb jen k O,36 procentum!
Tady najednou misto švycarske demokracie zaakeřně doniva se skrytě vola po cenzuře i když musi vědět,že před fašismem zachranila Ameriku jen SVOBODA SLOVA a každy tak bude muset poznat nebo taky ne, co to je a neni treba ji překrucovat jak už to ma nařizeno GŘ Televize,kterou si udelal TV soukromou nami občany si ji da zaplatit a dokonce i tady logikou zvracenosti požadavkem zcenzurovani všeho čemu nerozumi a tady se to NESMI vysvetlit pod cenzurou pry Adolfa Nuly napsat !
Ta zvracenost typu zaspala se totiž podoba heslum piratů,kteri se nestydate dostali ke korytum moci a tam svou neomarxistickou zvracenosti vladnou pomoci co nejzvreacenejsi ideologie lhani a manipulace s pravdou vettsine v demokracii lhostenych čumilů!
No ni?
Svoboda je otroctvi
Valka je mir! A tak dale!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

1) ceny FV systém v protektorátu se i po dotačním cirkusu několikanásobně liší od cen u zdroje v Číně viz. www.alibaba.com , z různých stran jsem slyšel něco o "solární mafiii"
Každopádně FV není dotažená technologie a plýtvání zdroji, jak soukromými, tak i dotačními, na její masové nasazení je ještě větší zvěrstvo než Mauv Velký skok. Masová státní podpora FV v současné podobě, je jen jedna dlaždice na cestě ke zničení technické civilizace a do zelené bídy.
2) že by to chtělo crowdfunding na změnu režimu tvrdím dávno taky, a to bych i zdroje na velkou FV měl, ale odstavení zelených pomatenců mi přijde jako mnohem lepší a smysluplnější investice do budoucnosti, pak se lze bavit, zda více nebo méně státních zásahů a pod
3) elektrocentrála s dostatečnou zásobou paliva je pro případ malého průšvihu vhodná, bohužel současná vláda dělá co může, aby nastal průšvih velký, skoro bych řekl, že kdo uteče ten vyhraje, tak jako palivo nekoupíte při blackoutu, tak bude problém s odjezdem do "Etiopie" den poté , jedno jestli to bude po vyhlášení Islámského státu v Evropě nebo poté co začnou pada jaderné hlavice na strategické cíle v ukrajinském týlu, kterým jsme se stali

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Ale pan autor qqq q piše scestné o jakesi revoluci a ono to je o jeho chybejicim milionuqq!?
Financovani PNZ je v q bodě 4 hezky v miliardach popsano,ale nesmi se to tu qq qqqnikdo z vas dozvedet!Blokli to už v prvnim postulatu tj qna co a jak je nutno zajistit změnu režimu ,je tam popsano jinak se mohou vš1iqqqchni jit hodit kravatu!
No ni?q

Průměrný počet slepic: 2.8 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Ma byt pry nelprve inflace,pak hyperinflace a pak nas nami zvoleni zmrdi zazenou do valky!Ma se opakovat Velka krize,ale pomoci salamove metody zvyšovani uroku,to bude postupne a tim i bržděno!
Je to nasledek nensranosti majitelů velkych penez,jejich tisku dolarů a ten ma nyni padnout,aby se ty podvody s nim pokryly prave jen tmito temi zpusoby!
Vite co je to za gigant BLACK ROCK a jeho šef Larry Fink,kteři ukradli i moc FEDu?Biden u něho byl na poradě a pak vyhral podvodem volby!
Ono existuji odkazy na to co v zakulisi probiha,ale v důsledku absence jednoho slova v naši republice tj SOLIDARITA je nelze dat,nebot každou chvili tu mam upozorneni,že ONI vi kdo jsem a tak mi tu nejen komoli texty,ale zničili mi i polovinu klavestnici tsk,aby nešlo odkazy davat a dalši vyhrůžky se tu dokonce i do textu jen sypou!
Proto vam mohu.pry jen přat štastnou cestu do pekla,ktere pro vas majitele ukradene moci ,hezky s kytičkami po stranach, připravuji dnem i noci!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

je dobré se podívat na fotky v detailech jednotlivých nabídek, v jakém množství a v jakých moderních halách se vše děla a pak se zamyslet ...
https://www.alibaba.com/catalog/Solar-Energy-System_cid201273080?catego…;

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

listopad - měsíc revoluce. Ve vzteku bych snad popadl, všechno co mám po ruce. Marnost, žal a hnus, lze mně vyčíst z tváře, konečně už přišel čas pro veliké revolucionáře. Přepíšeme dějiny, tak jako oni, tu naši historii. Staneme se hrdiny, když ukončíme současnou agonii. Máš-li něco, anebo nic, koukej mazat do ulic. Pravdu hlásá nejvíce lidí plná ulice. Zařveme si všichni spolu, nejsme přece národ volů!

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Půjdem spolu, ruku v ruce

pomůže nám revoluce

transparenty zamáváme

pětikolce to nandáme

škoda, že další neděli

budeme stejně v prdeli.

(Hodně štěstí, revolucionáři).

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by berrnard

Trvalý odkaz

je národ zase v píči. Všichni ven a zvonit klíči! Zase není národ v klidu, už chce zase vládu lidu! Jen my starší už víme, že nové kurvy zvolíme!

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Muj oblibeny bernard to je přeci vorward!
Zauber basnik lidovy.
Ten uděla rozruby!
Děvčata a hoši vpřed ,
Za novy PNZ svět!
Kde je Sasin veliky,
Co udëla v polni kuchyni
Pro nas mohutne SV knedliky?
Revoluce mirna smete zmrdy
zvolna! Ostatni se přidejte a jako
salati hezky tleskejte!

Ja si dam od amaliře Delakroa
namalovat novy obraz bude přca
a PNZ planem Narodni Zachrany to i ty doraz!

No ni pacani?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)