Sebenaplňující proroctví

Autor

V říjnu má v Praze v Obecním domě vystoupit světoznámá ruská operní pěvkyně žijící v Rakousku Anna Netrebko. A hned se u nás našli agilní Pospíšilové z TOPky, kteří volají, aby byl její koncert zrušen, protože… Proč vlastně? Nikdy jsem neslyšel, že by Anna Netrebko podporovala válečné úsilí Ruské federace. Nikdy jsem neslyšel, že by na koncertech zpívala frontové válečné písně, popírala existenci ukrajinského národa, že by vyzývala Putina, aby více a rychleji dodával zbraně na frontu či kobercově bombardoval Kyjev. Jen vím, že sám gosudar se uznale vyjadřoval o pěveckých kvalitách této divy. Nejsem si vědom, že by Anna Netrebko dělala reklamu pro nábor do ruské armády nebo pro zvýšení válečné produkce…

Netrebko se vlastně dopustila jediného hříchu – je Ruska. Bezděky jsem si vzpomněl na repliku z filmu Osamělý jezdec, kde se šerifové ptají Johnyho Deepa, který tam hraje indiána Tonta, proč je v řetězech a čím se provinil. On jim na to odpovídá: „jsem Indián.“ Jo, když si vzpomenete, jak probíhala kolonizace divokého západu, tak přesně takhle… Mrtvej indián, dobrej indián.

Dominik Hašek podobně agilně volá po zákazu účasti ruským sportovcům. Nejlépe plošně a všem, protože jsou to prostě Rusáci a jeden každý mohou za politiku, kterou dělá jejich prezident. I když jde zároveň o prezidenta diktátora, který se (podle všech našich režimních intervjuků) chopil vlády nelegálně a proti vůli lidu.

Vítek Rakušan se včera tetelil blahem, že zakázali příjezd ruských tenistek…

Podle stejné úvahy se zaváděly sankce na Irák i Írán. Na jedné straně byly tamní režimy nedemokratické, autokratické, i přímo diktátorské, které se vyšvihly proti vůli národa, ale národ byl vinen… asi tím, že nešel holýma rukama proti tankům a vojákům. Proto bylo zapotřebí na něj uvalit sankce, aby si uvědomil, co to znamená milující Západ.

Jaromír Nohavica měl podle stejné rétoriky vrátit svoje vyznamenání, které dostal za propagaci ruské kultury a překlady ruských písničkářů. Nikdy neřekl ani slovo o tom, že Rusko vede spravedlivou válku a že se těší, až tady konečně zavládne ruské pojetí kázně a pořádku a on tu bude proletářem. Ale přesto to stačilo, aby se v očích lepšolidí stal rusákem, který může za to, jak henten diktátor v Moskvě přemýšlí o mezinárodním právu a ruské bezpečnosti.

Herní vývojář Dan Vávra se v posledním roce stal polnicí svobody projevu. Prostě mu vadí kriminalizace lidí, kteří něco řekli, nikdo neutrpěl ztrátu, nikdo není poškozený, ale přesto se i takové věci dostávají před soud. A už je také v očích pražské kavárny rusák, co dostává příkazy přímo z Kremlu. Co platné mu byly ty stovky statusů na fejsbůku, ve kterých psal o tom, jak posílal peníze na Ukrajinu a o ruském pojetí mezinárodního práva se vyjadřoval s opravdu velkým despektem.

A pak si přečtete, jak morální majáky politiky i médií roní krokodýlí slzy, že národ podléhá dezinformacím… Teď naposled Romové. Stačila chvilka, aby ti, kteří se třicet let zaklínali romskými právy, o nich začali zase mluvit jako o „cigánech.“ Ti stejní, kteří se dojímají nad tím, že sudetské Němce hodili do jednoho pytle a uplatnili na ně kolektivní vinu, úplně klidně uplatňují kolektivní vinu na Rusy. A ještě to vylepšili. Začali k jejich národu a jejich vině přiřazovat každého, kdo proti nim neprojevuje fanatickou nenávist.

Nevynechali ani postižené Rusy na paralympiádě. Nevynechali ani ruské kočky. Myslím ty čtyřnohé a chlupaté. Mezinárodní federace koček zakázala vystavování ruských mňoukalů. Jak říká Jindra Rajchl, tohle určitě už Putin nerozdejchá a hned se z Ukrajiny stáhne. Svého Micíka nedá.

Drtivá většina lidí u nás, si nepřeje, aby tady znovu vládlo ruské pojetí práva. Nechtějí podléhat slovům gubernátorů, které jmenuje Moskva. Nechtějí tady ruské základny. Ale také nechtějí Rusům kecat do toho, jak si doma žijí. Stejně jako pražská kavárna nekecá Saudům do jejich islámského wahábismu. Jen podotýkají, že konflikt není černobílý, nezačal loni v únoru, Ukrajina ho nejspíš prohraje a bude na tom každopádně hůř, než je teď. Zuřivý antirusismus na tom nic nezmění. A ejhle, už jsou také rusáci a nemají ve slušné české společnosti žádné místo. Vítek Rakušan s nimi prý nebude mít slitování.

Ani s Romanem Abramovičem neměli v Británii slitování. Ani s mnoha dalšími ruskými oligarchy. Začali jim zabavovat prachy, které vyvezli z Ruska, začali jim zabavovat domy, jachty… Proč? Protože jsou to přece rusáci.

Co jiného rusákům zbývá? Nedá se nic dělat, zbývá jim, stát se znovu Rusy. A Putinovi stačí, aby jim k tomu nabídl jen o fous lepší existenci, než jim nabízí Západ. Což ve světle zákazů koncertů a ruských tenistek není nijak těžké. Nemusí je vítat s otevřenou náručí, nemusí jim dávat nová privilegia, nemusí se jim klanět. Oni přijdou sami a rádi, protože jim nic jiného nezbývá. Západ je vyhnal…

Představte si, že by to takhle Američani dělali před rokem 89. Kdyby nám zpoza železné opony zakazovali účast na olympiádách a při našem vycestování do Západního Německa nás nepouštěli do obchodů. Kdybychom po získání devizového příslibu skončili na německém pohraničním domečku a tamní policajt by nás nevpustil do země, protože jsme Češi a nedostatečně jsme se vymezili proti Husákovi a Jakešovi. Kdyby Havlovi řekli, aby pěkně seděl doma, protože je přece čecháček kterému vládne diktátor Biľak… a na nějaké slyšení v kongresu tudíž může zapomenout, protože není dostatečně zuřivě antiruský a bojí se o Olgu a další přátele. Tetelíte se očekáváním, že se Rusko rozpadne, ale kde máte ty Havly, které tam pak dosadíte k moci? Kde máte Rusy, kteří jsou na vaší straně?

Takhle to přece bylo, ne? Kdo z východu utekl, tomu se dostalo přijetí takřka bez předsudků. V nebi byla větší radost nad jedním napraveným hříšníkem než nad deseti spravedlivými. Lidé měli důvod utíkat. Obzvlášť ti, kdo byli schopní. Měli čas, aby se jim to rozleželo v hlavě, měli spoustu příkladů, kdy útěk měl smysl. Nedostalo se jim odsudků, ale nové existence.

Ale najednou je to obráceně. Nebo si jako po zrušených koncertech Anna Netrebko řekne, že je lepší žít na Západě a nenávidět Putina? Řekne si Nohavica po všech těch klaccích pod nohama, že chce žít v zemi, kde jsou takové věci stále běžnější? Řeknou si ruští sportovci, že je důvod emigrovat a posílit protistranu? Budou ruské tenistky nadšeně podporovat západní dodávání zbraní na Ukrajinu a dšít síru na Putina? Řekne si Dan Vávra, že rád věnuje všechny své schopnosti ve prospěch této liberální demokracie?

Ano, rusáků u nás přibývá. Protože je Západ velmi efektivně vyrábí. Stejně efektivně, jako Západ nesnášejí v Afghanistánu, Iráku, Íránu, střední a jižní Americe. Dokonce i ten Babiš, který NIKDY, ALE OPRAVDU NIKDY neřekl jedinou pozitivní věc o Rusku, je označen za rusáka. Brání se tomu i za cenu poškozování svých vlastních preferencí, ale není mu to nic platné.

Milí libtardi… Když dlouhodobě a za přispění milionů peněz vyrábíte z každého rusáky, tak se prosím jednou nedivte, že se vám to podaří. Když z každého s odlišným názorem děláte kolaboranta, aby se vám to jednoho dne nevyplnilo. Jestliže vidíte rusáka za každým rohem a hledáte sebemenší známku nedostatečného antiruského fanatismu, tak je prostě najdete. Jestliže proti nim uplatníte nátlak, tak je zaženete do jednoho houfu a oni tam zjistí, že být rusák fakt neznamená chtít ruskou knutu nad našimi hřbety. Zjistí, že všichni ti rusáci chtějí jen normálně žít. Zjistí, že vlastně není tak špatné, být rusákem. Nikdo tu nevyrobil tolik zájemců o ruské reálie, jako Vítek Rakušan, Jiří Pospíšil, Dominik Hašek a Jana Černochová.

Jestliže budete blokovat banovní účty jako Nigelu Farageovi, budete soudit učitelky jako paní Bednářovou, budete blokovat alternativní weby, jako jste to zkusili loni a každého, kdo není s vámi, označíte za nepřítele, tak si toho nepřítele prostě vyrobíte. Zároveň si ho i proti sobě vycvičíte, zatvrdíte a ujistíte o tom, že henten Západ už není co býval a nestojí za to, se pro něj nasadit… naopak, až padne, tak ho nebude škoda. Je to sebenaplňující proroctví… čím víc názorů označíte za proruské, tím víc jich bude. Čím víc se je budete potírat, tím víc budou mít důvodů vás nenávidět.

Kdo není s vámi, je proti vám… takhle jste si to postavili. Nedivte se, že my si to postavíme obráceně. Kdo není proti nám, je s námi. Takhle to totiž Západ dělal, když byl ještě Západem. Anna Netrebko nebyla proti nám. Jen nebyla také proti Rusku. Mohla být s námi. Ale nebude. Neumožníte jí to. Neumožníte jí, aby zjistila, že henty evropské hodnoty jsou lepší než ruské hodnoty.

Dopracovali jste se do stavu, kdy všude kolem sebe vidíte samou zradu. Takhle vypadají poslední dny každého režimu.

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

Žně skončily, od pondělka budeme znovu posílat. Přednostně rozešlu knihy, které jste si objednali během července, ale to zvládnu bez problémů na jednu várku. Kdo si objednáte knihu, budete ji mít během pár dnů doma. Vy, co jste mě podpořili, ale zatím jste si nezadali adresu, učiňte tak. Systém si váš dar pamatuje, ať byl odeslán kdykoliv.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (251 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Rakušan s tou taškou na zádech vypadá jak třeťák, a taky se chová jak třeťák. Jsou to ještě horší komunisti - i za nich u nás směli vystoupit západní zpěváci (např. na "Lyře" v Bratislavě...). Ani za Hitlera na olympiádě to nebylo jako teď u nás.

Průměrný počet slepic: 4.5 (103 hlasů)

abych dost brutálně nereagoval na tuto vaší kravinu: " Ani za Hitlera na olympiádě to nebylo jako teď u nás".

Vy pindo, vy vůbec netušíte, o čem tady mluvíte. (tak a teď jsem se krapet neudržel.)

Průměrný počet slepic: 1.8 (73 hlasů)

XI. letní olympijské hry 1936 se konaly v německém Berlíně od 1. srpna do 16. srpna 1936. Většina soutěží se konala na říšském sportovišti s olympijským stadionem v centru. Zúčastnilo se 3 961 sportovců ze 49 zemí, což byl nový rekord v historii olympijských her. Nejúspěšnějším sportovcem her byl americký atlet Jesse Owens, který získal čtyři zlaté medaile. Tři zlaté a jednu stříbrnou medaili získal gymnasta Konrad Frey, jenž se stal nejúspěšnějším německým atletem. Hry byly negativně poznamenané nacistickou propagandou.

Průměrný počet slepic: 4.5 (81 hlas)

Hitler potřeboval co největší účast, aby jí pak náležitě propagandistický využil. Neúčast rusackych sportovců na mezinárodních soutěžích naopak jejich propagandistickému vytěžení brání, nechytra dámo.

Průměrný počet slepic: 1.8 (66 hlasů)

Berrnarde, občas je dobré se neudržet. Tato ženština postrádá základní rozhled. Pouze kopíruje cizí nesmysly. Pokud něco napíše ze své hlavy, je to katastrofa.

Průměrný počet slepic: 2.3 (63 hlasů)

Vážený pane Berrnarde, 

mohu se zeptat, jak jste tu větu s Hitlerem pochopil Vy? Já jsem ji totiž vůbec nepochopil a marně hloubám, co tím chtěl vlastně básník říci, protože mi to přijde úplně věcně i kontextově mimoběžné. Ale třeba jsem se moc nalil rumem a něco mi uniklo, tak jsem si řekl, že se poptám, když  jste na to reagoval.  

Milkman

Průměrný počet slepic: 1.8 (32 hlasů)

In reply to by Milkman

Trvalý odkaz

Já jsem tuto větu také moc nepochopil, proč vlastně zazněla, ale u mě šlo spíš o emoce. Já jsem z jistých důvodů na tyto věci kolem Hitlera a nacistů citlivější, takže pokud s nimi někdo začne takhle házet beze smyslu, já se většinou naseru a pak jsem hrubý.

Průměrný počet slepic: 2.2 (32 hlasů)

Těší mě, že jsem vás vytočila, trolíci 😁 👍

Troll je osoba, jejímž posláním je vést urážlivé nebo provokativní komentáře na internetu o zpravidla triviálních problémech.

Jejich záměrem je především vyvolat hádku a vtáhnout do ní co největší počet oponentů. Útočí proto na emoce a způsobují chaos, čímž odvádějí pozornost od reálných problémů.

 

Průměrný počet slepic: 4.4 (45 hlasů)

In reply to by Milkman

Trvalý odkaz

A nepište ošklivě o Máje!

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Pro mě tady na "Kydech" začíná a končí diskuze především se včelkou Májou. Pokud by tady zbyli lidi typu bernarrda nebo Česneka, tak opravdu nemám důvod do diskuze vůbec nahlížet. Přečtu si Vidlákův úvodní článek a mizím.
Průměrný počet slepic: 4.6 (50 hlasů)

... oni se potřebují navzájem podporovat a hecovat, aby byli silnější, opravdu je až legrační ta jejich "mužská" bojovnost, jak se vzájemně vyzývají k reakcím. 

Průměrný počet slepic: 4 (28 hlasů)

no a proto tady bernard, česnek a mlíkař jsou

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Owens se z Hitlerova Německa nechtěl vrátit do rasistických Usa, kde nesměl ani sedět v autobusu vepředu

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Bob

Trvalý odkaz

A Hitler z důvodu rasismu vůbec nebyl nadšený z toho, že zvítězil černošský sportovec, musel překousnout už jeho účast, natož ty zlaté..., na rozdíl od těch našich současných pitomců.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

ŘÍKÁVALO SE:

Za terezínskou tragédii mohli nejdřív Němci.

Pak za ni už nemohli všichni Němci, ale jen nacisti.

Teď už za ni mohou naši předkové, říkal prezident.

Stejně tak nás nejdřív osvobodili Sověti. Pak už nás neosvobodili jen Sověti, ale i Američani. Teď už nás osvobodili jen Američani a Sověti nás vlastně okupovali.

Ukrajina také byla ještě nedávno zkorumpovaná země se sklony k neonacismu ve státních strukturách. Ale teď už je to dokonalá demokratická země, která hrdinně vzdoruje mongoloidním hordám z východu.

Babiš nás nedávno strašně zadlužoval, kdežto takhle vláda to nedělá...

Petr Pavel lhal, před volbami neměl nic společného s komunistickým režimem, kromě toho, že „tehdy chodil do školy“. Ale když vyhrál volby, najednou se přiznal.

Jediná jistota je budoucnost. Minulost se pořád mění.

Homosexualita byla kdysi trestná. Pak už trestná nebyla, ale byla odporná. Pak byla tolerovaná. Včera byla preferovaná, dneska už ji propagují čtením ve školkách. Doufám, že umřu dřív, než bude povinná.

(přeposláno)

Průměrný počet slepic: 4.6 (134 hlasů)

V USA paní Včelko homosexualitu a transsexualitu  již propagují otevřeně a bezcudně.  Bloger a novinář Jackson Hinkle🇺🇸 na sociálních sítích názorně i s fotkou ukázal, jaké jsou standardy krásy v Rusku a Americe, viz níže foto Miss Universe USA versus Miss Universe Russia.

Miss Universe dle americké verze oproti Miss Universe dle ruské verze výrazně ztrácí ve všech parametrech.
"Úplně jsme se zbláznili," hněvá se bloger a dodává "Tento příklad ukazuje, že se někdo úplně zbláznil. A rozhodně to není Rusko."

Osoba na fotografii vlevo je totiž transidentifikovaný muž jménem Brian Nguyen (19) který vyhrál Miss Greater Derry v místní soutěži ženské krásy v New Hampshire v USA  a získal stipendium určené pro mladé ženy. Takže chlap si vzal stipendium, které bylo vyhrazeno pro mladou ženu,“ jak napsal na Twitteru jeden uživatel

Osoba a kráska vpravo je Anna Linnikovová, modelka a oficiální Miss Ruska 2022.

Toto je jen další případ až kam zašel zhýralý západ, který dneska propaguje Homosexualitu a Transsexualitu otevřeně a bezcudně.

Miss Universe USA versus Miss Universe Russia

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (92 hlasů)

Vážený pane Antoníne, 

Vám snad dělá nějaké zvláštní potěšení sem tapetovat kdejakou pitomost.   

a) nic jako Miss Universe USA a Miss Universe Ruska neexistuje, což už by Vás mohlo trknout jen z toho protimluvu v názvu, ale budiž, třeba neumíte anglicky,

b) pokud jste alespoň trochu četl obsah toho převzatého článku, tak jste mohl zaznamenat, že ten babochlap je vítěz soutěže krásy v nějakém okrese státu New Hampshire. Babochlap tedy není ani Miss Universe (což je existující soutěž), ani Miss Universe USA (což je blábol), ani Miss USA a dokonce ani Miss New Hampshire. Je to vítěz(ka) nějakého okresního kola, kde zřejmě v porotě seděli lidé, kteří (alespoň) doufám, nereprezentují tradiční Američany. Nebo to byla nějaká recese či sázka,  co já vím.

Ano, ta slečna z Ruska je hezká a babochlap škaredý a v normálním světě by samozřejmě vyhrát neměl. To ale nic nemění na tom, že sem tapetujete článek obsahující dost podstatné faktické nepřesnosti, tedy přesněji řečeno lži.  Pokud máte nutkavou potřebu kritizovat zhýralý západ, pak zkuste najít nějaký jiný příklad založený na pravdivých faktech. 

Milkman

Průměrný počet slepic: 2.6 (51 hlas)

Vážený pane Česneku, 

jako fanoušek ostravského dialektu si kladu otázku, zda náhodou nemáte ve slově “topiči” překlep :-). 

Milkman 

Průměrný počet slepic: 2.6 (29 hlasů)

Vida kolik se najednou zde setkalo trollů a pisálků kteří fanaticky podporují transexuály, buzeranty a úchyláky. Za totality alespoň existoval slogan "proletáři celého světa spojte se" v dnešní době zhýralého kolektivního západu ale existuje slogan "buzeranti celého světa spojte se". Dokonce teď se u nás v ČR prohlašuje "být gay je dar od boha!"

proletari vsech yemi spojte se
 

byt gay je dar od boha

Samozřejmě pražská smetánka v podpoře buzerantů v naší české kotlině nemůže chybět a to již od roku 2020 kdy Pražský magistrát pod vedením primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) odklepl rekordní dotaci pro ročník 2020 festivalu LGBTQ komunity Prague Pride. viz zde:
https://echo24.cz/a/SZjvK/praha-priklepla-prague-pride-rekordni-podporu-pritom-neni-jasne-jak-se-uskutecni

Čeští buzeranti v Praze dokonce pořádají a svolávají své úchylové aukce a ze svých buzerantských webu hrdě prohlašují :
...Mezi národy střední a východní Evropy je Česká republika pravděpodobně nejpřátelštější ke gayům, zejména její roztomilé, pěší a krásně zachovalé hlavní město Praha.... viz zde:
https://www.gaytravel4u.de/event/prague-gay-pride

Co ještě uvidí naše nešťastné oči v dnešním světě zhýralého kolektivního západu kde rodinné tradice již neplatí, kde se teď prohlašuje že být gay je čest , hrdost a dar od boha!

Proslulé LGBT osoby na prohnilém  západě které sloužily anebo slouží jako místopředsedové vlády a v jiných vysoce postavených politických kruhů je obrovský počet, nedají se zde zapsat, jen některé bijící do očí jsou tyto příklady:

Gay Xavier Bettel , je lucemburský právník a politik sloužící jako předseda vlády Lucemburska od roku 2013,

Gay Edgars Rinkēvičs, je lotyšský veřejný činitel a politik a současný prezident Lotyšska.

Gay Grant Murray Robertson, je novozélandský politik a člen Strany práce, který od roku 2017 působil jako ministr financí a v letech 2020 až 2023 působil jako 19. místopředseda vlády Nového Zélandu.

Lesbička Jóhanna Sigurðardóttir , je islandská politička, která sloužila jako premiérka Islandu v letech 2009 až 2013

Trans žena Petra Dě Sutter, je belgická gynekoložka a politička, v současné době působí jako federální místopředsedkyně vlády

Gay Elio Di Rupo, je belgický politik, který od roku 2019 působí jako ministr-prezident Valonska.

Gay Leo Eric Varadkar, je irský politik, který působil jako Taoiseach od prosince 2022 a předtím od roku 2017 do roku 2020

Gay Etienne Schneider , je lucemburský politik a ekonom, který v letech 2013 až 2020 působil jako první místopředseda vlády Lucemburska.

Gay Guido Westerwelle, byl německý politik, který v letech 2009 až 2011 působil jako ministr zahraničí ve druhém kabinetu kancléřky Angely Merkelové a vicekancléře Německa

Bisexuální Donald Allan Dunstan, byl australský politik, který sloužil jako 35. premiér Jižní Austrálie v letech 1967 až 1968 a znovu v letech 1970 až 1979.

Gay Jerónimo Saavedra Acevedo, je španělský politik. Působil jako prezident Kanárských ostrovů dvakrát


atd.,atd., atd,....


Katalog veřejných činitelů - úchyláků na zhýralém kolektivním západu je dlouhý, toto byli jen některé příklady z nich. A tento prohnilý západ káže svoji demokracii zbylému světu v Rusku, v Indii, v Číně, v Asii, v Africe, v Jižní a střední Americe a káže že rodinné tradice již neexistují , že správné je být gey, lesba, transexuál a jiný úchyl.

Průměrný počet slepic: 4.6 (50 hlasů)

Double Impact po česnekovsko-milkmanovsku o "topiči..."

Já bych přidala hlášku Richarda Genzera: ... A nezapomeň si vzít píče, klíčo! 😊

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

slogan "buzeranti celého světa spojte se" zde dostává nových rozměrů  ... zajímalo by mně kdo bude mašinka a kdo vagónek

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Čtěte pozorně! (mailová korespondence)

Tato vláda národní zkázy, a konkrétně Černochová, dohodla, aby US armáda mohla použít zbraně a donucovací prostředky proti občanům ČR k udržení pořádku. Tohle neudělali ani komanči v 68!

ČLÁNEK 14 KÁZEŇ

2. Uznávajíce, že Česká republika má primární odpovědnost za udržování veřejného pořádku na svém území, orgány ozbrojených sil USA mohou v úzké koordinaci s příslušnými českými orgány schválit využití ozbrojených sil USA mimo prostory uvedené v odstavci 1 za účelem udržení kázně a pořádku ve vztahu k příslušníkům ozbrojených sil USA.

                 DOHODA

                   MEZI

       ČESKOU REPUBLIKOU

                    A

SPOJENÝMI STÁTY AMERICKÝMI

O SPOLUPRÁCI V OBLASTI OBRANY

 

Fwd….: Ještě vám není na zvracení ?

Předmět: Ještě vám není na zvracení ? A to jsem tak blbej, že jsem vlastně pomohl při volbách 5K + PP do čela tohoto státu, který už vlastně ani celý není náš. Co tu ještě zbývá, to je nabídnuto v mezinárodní soutěži komukoliv.

 

 

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Ivan Vyskočil sprostě nadával europoslanci Jiřímu Pospíšilovi.

28. července 2023 (Seznam)

Herec Ivan Vyskočil (77) se navezl do europoslance TOP 09 Jiřího Pospíšila (47).

„Co je tohle za idiota ten Pospíšil. Ten teda opravdu ve mě vzbuzuje homofobii,“ řekl Vyskočil na videu, které koluje sociálními sítěmi. Jeho kolega, který je na videu s ním, ještě více přitvrdil.

„Když se nějaký homosexuál dostane do politiky, tak je mi naprosto jasné, na kterou stranu se přikloní….

„Já si myslím, že pan Pospíšil není homosexuál, to je obyčejný buzerant. Kdyby byl homosexuál, tak si ho třeba jako některých svých kolegů vážím, že něco uměj, ale tohle je normální buzerant,“ dodal Ivan Vyskočil na videu, které na sociálních sítích vzbudilo rozruch.

Pospíšil, který je také náměstkem pražského primátora za oblast kultury, se v poslední době vyjadřoval ke koncertu ruské operní pěvkyně Anny Netrebko v Obecním domě…. Jiří Pospíšil se do vydání článku k videu Super.cz zatím nevyjádřil. ■

Průměrný počet slepic: 3.8 (57 hlasů)
Trvalý odkaz

Ta dáma v minulostí zcela otevřeně podporovala Putina. A neudělala nic, z čeho by se dalo usuzovat, že toho lituje. Že žije ve Vídni znamená, že se jí nechce jako řadě dalších příslušníků ruské smetánky žít v Putinistanu, ale dává přednost "dekadentními" Západu. 

Pokud jde o sportovce, totalitní režimy je vždy využívaly k propagandě. Křiklavé je to třeba v případě KHL viz https://www.idnes.cz/hokej/evropske-ligy/khl-vyzva-k-propagande-podpora-armady.A220314_092659_evropa_itit

Nebo v historii olympiáda v Berlíně v roce 1936. Není jediný důvod, proč bychom se připuštěním ruských sportovců na něčem takovém měli podílet.

Průměrný počet slepic: 2.4 (53 hlasů)
Trvalý odkaz

A vy podporujete Zelenského...., kdo rozluští, co je správně. Vy?

Průměrný počet slepic: 4.3 (51 hlas)
Trvalý odkaz

Ne. Já tam viděl jinou šílenost. A to, že  kulturák v Praze má jakousi správní radu. Ta má předsedu, sekretariát, a já nevím co ještě. To nejsou čestné funkce, ale placené. Řeč je o jednom baráku, kolik takových trafik v ČR je? Už víte, kde se ty prachy ztrácí a za jaké zbytečnosti to je?

Průměrný počet slepic: 3.7 (32 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážený pane Zappo, 

mám pocit, že ten “kulturák v Praze” je městskou společností, takže náklady na něj nejdou ze státního rozpočtu (to jen pro upřesnění).

Jinak máte samozřejmě pravdu, na úrovni samospráv i na úrovni státu je mraky nejrůznějších institucí, o kterých nikdo nikdy neslyšel, ale přesto jsou financovány z veřejných rozpočtů. Jestli mne něčím zklamala vláda pana Fialy, tak právě tím, že neudali nějakou revizi všech těchto institucí, aby je následně v maximálním možném rozsahu zrušili (včetně jejich pseudoagend). Nějaký takový přehled “zbytečných” úřadů kdysi dělali Svobodní, ale nějak to vyšumělo. Už tenkrát jsem se divil, co všechno je napojeno na státní rozpočet. Však si někdy udělejte analýzu rozpočtu kteréhokoliv ministerstva a budete žasnout, kam všude z tohoto ministerstva tečou peníze dál a na jaké činnosti. 

Milkman

Průměrný počet slepic: 3.3 (33 hlasů)
Trvalý odkaz

Bývalý poradce Leonida Kučmy obvinil Zelenského z masových ztrát ukrajinské armády ve zpackané ofenzívě, která na nátlak 3 zemí NATO přešla už do druhé vlny a na Ukrajině rostou pohřebiště a úřady vyplácejí horentní sumy pohřebného pro rodiny padlých vojáků! Rusové se přitom derou na Kupjansk a Charkov a ukrajinské úřady lžou! Kreml tají, proč nechce rychlé vítězství ve válce, protože jen pokračující a vleklá válka zaručuje, že Ukrajina nebude přijata do NATO?

Bývalý poradce ukrajinského ex-prezidenta Leonida Kučmy natočil v pátek videocast, ve kterém se vyjádřil ke druhé vlně ukrajinské ofenzívy, která začala 26. července. Oleg Soskin prohlásil, že ukrajinské úřady lžou, protože druhá vlna ofenzívy ve skutečnosti nepředstavuje žádný pokrok, ale jedná se ve skutečnosti o druhý pokus se záložními jednotkami ukrajinské armády, aby se pokusily o průlom ruských obranných linií na druhý pokus, s novými lidmi a de facto stejným způsobem.

Po třech dnech bojů se AFU podařilo obsadit jednu vesnici, ovšem ta se nachází v šedé zóně nikoho mezi frontovými liniemi a Ukrajinci tam již jednou byli před pár týdny, a teď se tam vrátili, takže nejde vlastně o žádný pokrok. Něco málo se AFU podařilo obsadit nedaleko Bachmutu na jihu, ale dosud se nepodařilo obsadit žádné významné sídlo, žádné město, anebo alespoň samosprávnou vesnici, tedy větší obec se správním statusem. Ztráty ukrajinské armády, myšleno na životech vojáků, jsou však obrovské.

video Olega Soskina z českými titulky viz zde:
https://rumble.com/v330mcy-poradce-bvalho-ukrajinskho-prezidenta-obvinil-zelenskho-z-obrovskch-ztrt-na.html
 

Podle Soskina je možné sledovat ztráty podle toho, jak se horečně rozšiřují na Ukrajině hřbitovy, jejichž rozloha roste v násobcích své rozlohy. Ruská armáda rovněž oznámila, že AFU přišla od začátku ofenzívy zahájené 4. června o více jak 20 000 vojáků a pětinu veškeré techniky, a to aniž by se ukrajinské armádě podařilo ruskou obrannou linii prolomit. Západní spojenci dali ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému totiž přímý rozkaz k obnovení ofenzívy ozbrojených sil Ukrajiny po jejím neúspěchu v první vlně, a to i přes mnohonásobné ztráty Ukrajinců, uvedl Soskin ve svém videocastu. Jeho hodnocení si všimla i ruská agentura RIA Novosti .

Zelenský dostal rozkaz od USA, Velké Británie a Německa, aby zahájil druhou vlnu ofenzívy, i když to budou jatka

Ukrajinci jsou v pozici masa, které na rozkaz z Londýna a Washingtonu strká Zelenský do ruského masomlýna na Ukrajině. Proti zakopané ruské armádě nelze poslat to, co posílá Syrský se Zalužným na frontu. Ukrajinci by potřebovali daleko větší přesilu a především stovky bojových vrtulníků, stíhaček, bitevníků a pokud by tohle všechno měli a Ruské armádě by hrozilo vytlačení a porážka, Kreml by měl dvě možnosti na stole: Buď stažení ruských vojsk z Ukrajiny a pád Putinovy vlády, anebo použití jaderných operačně-taktických raket proti postupující ukrajinské armádě a její obrovské přesile. Ukrajina prostě nemůže válku vyhrát ani teoreticky.

Volodymyr Zelenský

Znovu začal pokus prorazit s ukrajinskými jednotkami na frontě. Zelenský to nedělá nezávisle, ten nejpřísnější rozkaz dostal v ultimátních formách od Spojených států, Velké Británie a Německa,” řekl Soskin dále ve videocastu. Západní země podle něj vyvíjejí tlak na ukrajinského vůdce, aby tím vytvořily ještě složitější situaci v ozbrojeném konfliktu s Ruskem, aby odvedly pozornost od vnitřních problémů takových západních států, jako jsou např. USA, kde dokonce může prezident Joe Biden čelit impeachmentu.

A to kvůli korupčnímu skandálu jeho rodiny v souvislosti s praním špinavých peněz skrze jeho syna Huntera, který podle FBI pral peníze z celého světa svými čmáranicemi, které si jako kupovali zahraniční lobbisté, aby získali přístup k Joeu Bidenovi v roli viceprezidenta USA ve vládě Baracka Obamy. Peníze totiž musely být nějak legalizovány, lobbisté z Kataru nebo z Ukrajiny nemohli přinést Hunterovi peníze, dát mu je na ruku výměnou za schůzku s jeho otcem viceprezidentem. Tomu brání v USA anti-lobby federální zákon.

Ofenzíva na Ukrajině na zakrytí korupčního skandálu Joea Bidena a jeho rodiny

Takže to Hunter dělal tak, že začal malovat obrazy, čmáranice, které deklaroval jako abstraktní umění, konkrétně impresionismus a tyto čmáranice si už zcela legálně kupovali tito lobbisté. Sice si za ty peníze kupovali přístup k lobbistickým schůzkám s jeho otcem, ale finančnímu úřadu byly přijaté platby v řádech milionů a milionů dolarů za jeden kus obraz deklarovány jako peníze utržené z prodejů impresionistických obrazů a uměleckých děl s vysokou hodnotou.

Americký kongres začal celou věc vyšetřovat po vlastní linii, nezávisle na FBI a Bidenovi hrozí impeachment, protože se jednalo o praní špinavých peněz pocházející z lobbingu, který americkým politikům ve funkci zakazuje federální zákon. A Biden byl v době, kdy si dával placené schůzky s cizími agenty a podnikateli, viceprezidentem USA v Obamově vládě. Takový skandál se prostě musí zastínit, třeba další ukrajinskou vlnou v jejich ofenzívě.

Hunter Biden a jeho otec Joe

Soskin dále prohlásil: „Zelenský dostal za úkol zahájit tuto ofenzívu bez ohledu na ztráty a masová úmrtí Ukrajinců.“ Ukrajinská protiofenzíva ve směru Záporoží, Južnodonec a Arťomovsk začala 4. června. Kyjevský režim nasadil do bitvy brigády vycvičené NATO vyzbrojené západní technikou, včetně tolik vychvalovaných tanků Leopard. Jak řekl ruský ministr obrany Sergej Šojgu 11. července, nepřítel nedosáhl svých cílů v žádném sektoru fronty a jeho ztráty přesáhly 26 000 vojáků, 1 244 tanků a tisíce dalšího vybavení, 21 letadel a šest vrtulníků. Soskin ve videu hovořil u Zelenském a jeho kamarile, tedy o skupině zákulisních hráčů a lobbistů, kteří jsou zodpovědní za obrovské ztráty na ukrajinské straně.

Nikdo z Rusů vlastně neví, co je cílem SVO na Ukrajině doopravdy

Samozřejmě, že se očekává, že Ukrajina v nějaké chvíli bude nucena zasednout za jednací stůl, ale jak jsem již o tom hovořil v pátek na SVCS, existuje tady jedna neznámá, a to je skutečný cíl Kremlu na Ukrajině. Ten cíl neznají ani ruské tajné služby, není jasné, co vlastně chce Kreml na Ukrajině dosáhnout, protože to začíná vypadat, že jediným cílem Moskvy je válka samotná. Ta totiž jako jediná, na rozdíl od selhávající diplomacie, dokáže zabránit přijetí Ukrajiny do NATO. Neexistuje žádná ruská síla, žádný nátlakový nebo diplomatický nástroj, který by dokázal zabránit Ukrajině vstupu do NATO, pokud se aliance pro její přijetí po skončení války na Ukrajině rozhodne. Rusko to ví. Moskva to ví.

Dokud bude na Ukrajině válka, NATO nikdy nedovolí vstup Ukrajiny do aliance. To je pro Moskvu jediná jistota a garance, na kterou se u západních partnerů mohou spolehnout

Jakmile skončí nebo se jen přeruší válka, dojde ke klidu zbraní, v tom okamžiku začne v NATO proces na urychlené přijetí Ukrajiny do NATO. A Rusko nebude mít jak tomuto přijetí zabránit. Jediná cesta a jediná možnost, která účinně zabrání Ukrajině ve vstupu do NATO, je válka! Nekončící a trvající válka na Ukrajině! Pouze nekončící válka je pro Moskvu garancí, že NATO nepřijme Ukrajinu jako zemí zmítanou ve válečném konfliktu za svého člena. Jakmile válka skončí nebo se přeruší, v tom okamžiku Moskva ztratí kontrolu nad Ukrajinou a ta začne proces vstupu do NATO.

Cílem Kremlu na Ukrajině je samotná válka jako prodloužený diplomatický nástroj na zabránění vstupu Ukrajiny do NATO?

Po zhodnocení faktů si troufám tvrdit, že jestli někomu vyhovuje pokračování války, není to Kyjev a není to ani NATO nebo USA, ale je to Kreml. A má pro to pádný důvod – zabránit západním zemím v přijetí Ukrajiny do NATO! Z tohoto hlediska platí, že jiný scénář by mohl dojít naplnění jen tehdy, pokud se na Ukrajině dramaticky změní vláda, což je nepravděpodobné. A druhá možnost: Pokud se změní vláda v Bílém domě, kde nový prezident dotlačí Kyjev k podpisu neutrality. Moskva opravdu může vsázet divokou kartu na Donalda Trumpa, ale otázkou je, jestli mu americký kongres a jeho Deep State v takovém případě neseberou úplně všechny pravomoci.

Donald Trump 47. prezidentem USA? Otázkou je, kolik pravomocí by mu zůstalo po nástupu do funkce

Trump byl totiž během svého prvního mandátu spoutaným prezidentem, kterému kongres nedovolil prakticky nic. Jsem velice skeptický, že na druhý pokus by to bylo pro Trumpa jiné. Proto Kreml opravdu může mít plán na nekonečné prodloužení SVO na Ukrajině, a to by potom dávalo smysl, proč ruský generální štáb házel Prigožinovi klacky pod nohy, aby tak rychle nepostupoval s PMC Wagner.

To by potom dávalo smysl, proč se Rusové zakopali a nikam se nehrnou. Potom by dávalo smysl, proč nikdo v Ruské armádě vlastně neví, co chce Kreml na Ukrajině dosáhnout. Není totiž žádný cíl. Jenom válka samotná, a to jako proces a silový prostředek rozšířené diplomacie na 6. prioritě. Prostředek války na zabránění vstupu Ukrajiny do NATO, protože prostředky diplomacie na vyšších prioritách selhaly. A pokud to opravdu takto je, potom konec SVO je vlastně v nedohlednu.

zdroj viz zde: https://aeronet.news/video-byvaly-poradce-leonida-kucmy-obvinil-zelenskeho-z-masovych-ztrat-ukrajinske-armady-ve-zpackane-ofenzive-ktera-na-natlak-3-zemi-nato-presla-uz-do-druhe-vlny/


 

Průměrný počet slepic: 3.5 (23 hlasů)

Na jednom portále tapetuješ, přebíjíš původní články - obyčejně parazituješ na jeho jméně.

A z dalších portálů kradeš články s jejichž tvorbou ty nemáš nic společného - jednoduše parazituješ na jejich práci.

A ještě se snažíš ostatním namluvit, že to děláš pro jejich dobro. ;o)

Průměrný počet slepic: 2.3 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Bolševici jsou zpět. Jen si dnes říkají jinak. Nové hesla, staré metody.

Že jim tlestkají mladí nadržení svazáci, to bych ještě pochopil. Oni to nezažili, takže neví že radostně kráčejí do propasti.

Ale staří fotři, co toto zažili. Buď jsou hloupí až to křičí, anebo to jsou oni, to tvrdé jádro bolševiků, kterým se stýská po starých časech a snaží se je znovu vybudovat. ;o)

Průměrný počet slepic: 3.9 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Putin je vyvrhel a Rusko odsouzeno, protože po devíti promarněných letech konečně začali potírat genocidu ruskojazyčného obyvatelstva v bývalé Ukrajině.

Barack Obama dostal za svoji válku v Iráku s milionem mrtvých Nobelovu cenu míru.

A 21.7.2023 Evropská komise obdržela "Světovou cenu za mír a svobodu".

;o))

Průměrný počet slepic: 4.3 (34 hlasů)

Kronikář jednou se slzou v oku
a to ani ne za sto roků
psát bude našich věků sled.

....

Pokrokem dobu temna hlásal,
nad horou zbraní ryčně jásal,
uměním drzost lemplů zval...

....

Kronikář dopsal epizodu,
k hvězdnému zdroji zdvihl zrak.
Vy šťastné matky šťastných rodů,
vy víte již, co bude pak.

Věk příští na vás pěje ódu
vítězným bojem za svobodu,
orchestrem dějů Božích ság ...

 

https://www.youtube.com/watch?v=PZDoAX8llW0

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák psal, že pan Farage přišel díky svým "vadným" názorům o bankovní účet. Ano, to je pravda a je to šokantní.

Co ale v článku nezaznělo, je to, že on to dovalil k soudu, ten mu dal za pravdu a na straně banky začaly padat hlavy. A Farage není žádný plachý nazdárek, přijde mu to málo, tak to ještě bude mít zajímavé pokračování. Ovšem pan Vidlák si z tohoto vypíchl pouze tu informaci, která se mu hodila, jak je západ prohnilý. Ono to ale takto černobílé ve skutečnosti není.

Průměrný počet slepic: 3.1 (27 hlasů)

Ovšem Vy jste berrnarde zase nedodal, v kolika případech dal soud za pravdu těm druhým... například když kanadská vláda obstavila účty kamioňáků co proti ní vedli protest. A ať nechodíme daleko - Tušla zavřeli za mnohem menší verbální projev, než za jaký nechali Řeporyjce na svobodě. Vzpomeňte na loňské blokování webů... Prohnilost Západu nespočívá v tom, že Farage vyhrál, ale že mnoho jiných už prohrálo. I na Západě existují proudy, které si tu prohnilost nepřejí a snaží se z ní uniknout.  Ono to skutečně není černobílé, ale mám pocit, že černá v poslední době docela vede. 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (26 hlasů)

že černá a progrresivní dost vedla, ale poslední dobou vidím náznaky toho, že i ta bílá se začíná ozývat. Viz např ve vámi nenáviděným USA a rozhodnutí nejvyššího soudu o zákazu pozitivní diskriminace při přijímání studentů na školy. Viz např. sdružení pediatrů bojujících proti změně pohlaví u dětí. Viz např čím dál větší počet ekonomů, kteří se začínají ozývat, že green deal je sice hezká myšlenka, ale to je perpetum mobile taky, bohužel to nefunguje.

Já jsem optimista a myslím, že se to sice pomalililičičku, ale přeci začíná lámat na jinou stranu.

Ale to jsme krapet odbočili. Smyslel mého postu na váš článek bylo to, že vy jste si v jedné věci vybral to, co se vám hodilo a další informace jste neuvedl, čímž celá věc byla podaná v poněkud jiném světle, než ve skutečnosti byla. Já si vás sice vážím, ale podobné přešlapy vám neodpustím, jelikož v tomto jste se dopustil ukázkové demagogie. Jasně, šlo o kousek věty z celého textu, ale mě to okamžitě fláklo do očí.

Průměrný počet slepic: 1.6 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Covid? Dezinformátoři! Ukrajina? Dezoláti... Vyhazování z práce, vězení. Vitásková tuší, co přichází

„To, co se děje, to je takový tichý nástup diktátu, diktátu, který nikdo nechceme, který jsme si nezvolili," řekla v rozhovoru pro Radio Universum někdejší předsedkyně Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková.

Covid? Dezinformátoři! Ukrajina? Dezoláti... Vyhazování z práce, vězení. Vitásková tuší, co přichází

Foto: Jiří Skupien
Popisek: Alena Vitásková

Někdejší šéfka Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková se v rozhovoru pro Radio Universum vyjádřila mimo jiné k cenám energií. Reagovala na loňské prohlášení francouzského prezidenta Emmanuela Macrona, který řekl, že Evropa platí šestkrát více za plyn a ropu než Američané, kteří ho sem dodávají. Jsou ceny opravdu tak rozdílné? „Samozřejmě, že jsou tak rozdílné, protože když přepravíte de facto LNG, tak je to hodně drahé, a ničí to nebývalým způsobem životní prostředí. Takže pan Macron má v tomto naprostou pravdu. Jako Evropa máme nejdražší ceny, a u nás v Česku ještě mnohonásobně vyšší. Proto můžeme vidět obrovský odliv firem, významných firem, které šly podnikat do Spojených států. Takže je to možná i záměr nechat si Evropu jako vazala jenom na něco, aby hlavní výrobní firmy ve velkém odcházely do Spojených států, protože fixní náklady v energetice tam pro ně jsou podstatně nižší, a jenom tak mohou konkurovat na světových trzích. A ne vysokými cenami svých výrobků," poznamenala Vitásková.

Hovořila také o tom, že vláda se bojí lidí. A to víc, než se bojí lidé vlády. „A vláda má dneska instrumenty k tomu, aby znehodnotila snahu lidí, a zhodnotila jejich strach tím, že je nazvala dezoláty, a některé z nich začala trestně stíhat. A to je pak nerovný boj. A já si myslím, že politici by se takto nikdy neměli chovat, protože oni tam jsou z vůle lidu, jsou zvoleni lidmi, a jsou odpovědní lidem. Ale oni je začali dehonestovat, přestože tam bylo jen 100 000, 50 000 lidí. Ale kolik lidí je skutečně naštvaných doma, tak to by si sami mohli aritmeticky spočítat, protože to je v násobcích," sdělila Vitásková.

„A já jsem přesvědčena, že toto znehodnocování demonstrace, nebo demonstrantů, pramení z bezradnosti, z nejistoty vlády, do jisté míry z obavy, že sami nevědí, co by měli dělat. Někdo jim něco říká, a oni si to neumějí zcela vyhodnotit. Myslím, že skutečně nejlíp to vyhodnotil v té době pan ministr Blažek, který upozorňoval, že to může mít katastrofální důsledky i pro vládu. Takže tam já uvažuji, že vláda se v mnoha oblastech obklopila lidmi, kteří to chtějí trošku jinak, a není schopna sebereflexe," poznamenala dále Vitásková. 

Vláda je dle jejích slov bezradná. „Neumí řešit problém, takže bude lidem raději nadávat. Je to způsob jakési divné obrany toho, co tu dělám, takže je to urážlivé. Ale takto by se politici v životě neměli snížit, protože když je někdo životní ztroskotanec, a jsem přesvědčena, že to nejsou ti, kteří jsou na demonstraci, tak by měl dostat pomoc," sdělila. 

Závěrem pak zhodnotila výroky směrem k lidem, kteří mají jiný názor například na obchodní politiku, energetickou politiku či na válku Ukrajině. „Tito lidé jsou dnes dehonestováni. Jak to vnímáte? Můžeme si stále jenom říkat, že vláda je bezradná a že to jsou vlastně jen vystrašení chudáčci?" zeptala se moderátorka.
„Tak tady se musíme vrátit ještě k něčemu jinému, a to je špička ledovce – vymahatelnost práva a spravedlnosti. Protože kdyby toto fungovalo, tak nemůže být porušována Ústava. Součástí Ústavy je Listina práv a svobod, kterou jsme přijali v plném rozsahu, a jestli někoho dehonestujeme za jeho názor, tak pak už jsme někde úplně jinde. Pak už to není parta ustrašených a bezradných, ale je to zneužití moci, které spěje k nějaké radikalizaci, k nějakému diktátu. Diktátu jedné skupiny, která vezme právo na svobodné vyjadřování. A to nejen, že ho vezme, oni vás za to budou trestat, takže dostanete tři roky natvrdo, když máte jiný názor, vyhodí vás z práce, když máte jiný názor, odsoudí vás a zavřou," uvedla Vitásková.

„V posledních dnech, týdnech se o tom hodně diskutuje, a lidé chodí k soudu, jsou souzeni za názor, jsou souzeni za to, co říkali třeba v nějaké době ke covidu. Jsou souzeni za to, co říkali, nebo jaký názor mají na konflikt na Ukrajině, nebo na pomoc Ukrajincům, a dostávají se do situace, že jsou vyhozeni z práce. To je něco, co už tu bylo, jen se tomu říkalo trošku jinak. Nejdříve největší diktatura, největší hrůza, jakou jsme v novodobé historii zažili, byl nástup fašismu. A pak další diktatura, kde se začalo tím, že jste byl dezolát, když to tak vezmu, že jste byl v něčem jiný, měl jste jiný názor, tak vás vyhodili z práce, a pak věznili. A to, co se děje, to je takový tichý nástup diktátu, diktátu, který nikdo nechceme, který jsme si nezvolili," zmínila Vitásková.

„Takže tady trestně stíháme lidi za to, že v době covidu měli nějaký názor, takže byli dezinformátory. To se pak musíme zeptat, když měříme stejným metrem, proč není stíhán, nebo vyšetřován místopředseda vlády pan Hamáček, který ve své době strašil obyvatelstvo, nejen jako první místopředseda vlády, ale jako ministr vnitra, že budou na ulicích mrazáky s mrtvými. Víte, co to pro lidi znamenalo? Oni důvěřují, oni si je tam zvolili, a teď jim tady tato persona řekne, jak to bude. Pan předseda Lékařské komory Kubek – to bylo to samé. Kde je? Kde zmizel? A taky se mu nic nestalo. A tahají po soudech lidi, kteří to do jisté míry nazvali možná správným jménem. Tak to je opravdu divná situace: Nesmíte říct jiný názor, než jaké dovolí vláda, než dovolí nějaké její mantinely, a mainstreamová média. Tak pak už jsme opravdu úplně někde jinde, a nedá se to nazvat demokracií," zakončila toto téma.

zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Covid-Dezinformatori-Ukrajina-Dezolati-Vyhazovani-z-prace-vezeni-Vitaskova-tusi-co-prichazi-740363

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

Vitásková bravo! Tahle paní mohla být prezidentkou..., žádná "čapuší loutka", ale chytrá ženská. Má naprostou pravdu, díky za článek!

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Citace:

---

Od konce II. světové války až zhruba do 70. let minulého století byl západní svět v pořádku. Tehdy měla většina zemí poměrně solidní státní finance, funkční hospodářský a politický model. A příznivé globální podmínky zajišťovaly růst blahobytu do značné míry nezávisle na kvalitě politických vůdců a jejich rozhodnutí. Až do konce minulého století se v naprosté většině evropských zemích vládlo tak snadno, že elity ztrácely schopnosti, nezbytné k tomu zvládat i méně příznivé situace. Proto rostlo množství sebestředných mluvků, kteří se vyšplhali až do vysoké politiky a vytvářeli tam, přes hranice stran a ideologii zájmové koalice s kýmkoliv. Špičkoví politici bránili vzestupu těch, kteří by je mohli ohrozit a tak se kvalita politické kasty stále zhoršovala.

...

...

Dalším příkladem manipulativní politiky je to, že evropská společnost podklesává pod svou vlastní přecitlivělostí. Její intelektuální a politické špičky idealizují a romantizují slabost. Svět, který nám líčí je plný obětí, které za nic nemohou. Nenesou za svůj stav žádnou odpovědnost a většinová společnost je povinna podřídit se jejich potřebám. V osmdesáti milionovém Německu žije 3000 lidí, které lékařská věda uznává jako transsexuální. Ale z tamějšího mainstreamu získáte dojem, že se jedná aspoň o třetinu obyvatelstva.

...

...

Příznaky skutečného úpadku Západu můžeme pozorovat ve velkoměstech. V nich žije vysoký podíl vzdělaného a dobře vydělávajícího obyvatelstva. To jsou často lidé neschopní samostatného myšlení a náchylní otrocky přijímat překroucené představy o pokroku a svobodě. Patří k nim intelektuálové na ostrůvcích společensko-vědních kateder, velká část pracovníků v médiích, mnozí státní úředníci a politici, aparátčíci neziskových organizací a houfec zbohatlických snobů hledajících působivou možnost, pořádně se morálně odvázat. Tato atmosféra měst je médii nafukována a vydávána za náladu celé společnosti.

A proto tolik záleží na tom, kdy masa dosud mlčících obyčejných lidí, hlavně těch, kteří žijí, mimo metropole odloží svou flegmatičnost a pochopí, že reprezentativní demokracie dosloužila a buď ji vystřídá despocie, nebo přímá demokracie.

Ano evropské civilizaci hrozí úpadek, ale dá se odvrátit, když se v dosud převážně mlčící mase najde dost takových, kteří začnou žít vlastní společnost. Takovou, která není organizovaná „shora dolů“, ve které nejsou potřeba političtí prostředníci, kteří stejně zastupují jen sami sebe. Je nejvyšší čas rozdrobit moc a vrátit ji jednotlivcům, kteří začnou odspodu vytvářet svépomocnou a samosprávnou společnost. Je nejvyšší čas, aby ti „dole“ určovali, co rozhodnou sami a co nechají rozhodnout ve vyšším patře. Je nejvyšší čas začít žít novou společnost.

---

https://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost/doba-je-evropa-v-upadku.A230728_193334_p_spolecnost_nef

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)

brutální Ethanole?

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

V mládí nejspíš dělal nástěnkáře, a holt na staré kolena se mu po tej funkci stýská. ;o)

Průměrný počet slepic: 3.3 (14 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Pane Zaubere nechte "brutálního Ethanola" ať se dusí záští a vztekem, já už na něho nereaguji, prohlásil jsem to minule "to Ethanol no comment". Jsme tady hrstka vlastenců (trollové se nepočítají) a jak vidíte různí reagují různě. Vlastenecká síla nikdy nebude jednotná naopak od pětikolky která je příkladně  jednotná protože takto se drží zuby a nehty vládních koryt aby žrali pořád a co nejvíce.  

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Absenci vlastního názoru a hlavně myšlenek kompenzuješ parazitováním na cizích portálech a článcích. ;o)

Průměrný počet slepic: 1.4 (7 hlasů)

Robejšek jako vždy perfektní. Naši televizní politologové (vytažení z klobouku) pindají pro stejnou sortu zmanipulovaných jako jsou sami.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

ale věřím, že většina Čechů dříve, či později dojde k názoru a závěru, že je lepší věřit na velkou ruskou duši, než na veliké přátelství s Američany a vůbec s celým zeleno-buzerantským západem.

Průměrný počet slepic: 3.4 (26 hlasů)

fakt věříte. No potěš koště.

Já jí párkrát zažil, co jde ojebat, tak se ojebe, pak to taky podle toho funguje.

Váš problém, pane Zaubere, je to, že vy jste nespokojený s dnešním stavem západní společnosti, tak si mylně myslíte, že tam na východě to dělají lépe. Tudíž se chcete přimknout k velké ruské duši.

Já také nejsem s mnoha věcmi na západě spokojen, ale řešení vidím v obrodě západu. Rozhodně ne v Rusku. Tady bydlím. A pokud by se situace vyvynula tak, že bych se musel spoléhat na tuto obrovskou zem, která má tři prdele nerostných surovin, ale ještě dodnes toho nedokázala využít, aby tuto svou výhodu přetavila k tomu, aby ty prachy použila k technologickému rozvoji, tak balím kufry a pas a frčím do Izraele. To je maličká zemička, s chabými surovinami, ale technologický gigant. Pak vám pošlu pohled, ale radši na něm nebudu psát nic o velké ruské duši, abyste z toho pak neměl na stará kolena nějaké opletačky.

Průměrný počet slepic: 2.9 (15 hlasů)

Tomu se říká z deště pod okap. Izrael je snad tou nejrozhádanější zemí na světě, samozřejmě řečeno v „mírné“ nadsázce. Po krku si tam jdou náboženští fundamentalisté, kteří jsou přesvědčeni, že jsou na světě jen proto, aby studovali a učili se zpaměti náboženské knihy, a plodili děti a oni, ani jejich děti nedělali nic jiného, další skupina jsou umírněně věřící, další nevěřící Židé, další Arabové kteří už získali občanství. Jsou obklopeni státy, které je nenávidí a rozdíl je jen které víc a které míň.

A ještě dotaz, židovského původu byl Váš otec nebo maminka?

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)