Skutečný nepřítel

Autor
Štítky

https://www.litterate.cz/skutecny-nepritel/

Víte, proč Evropská unie prosazovala pro nákupy plynu z Ruska spotový trh? Proč nechtěli dělat dlouhodobé kontrakty, o které mělo zájem Rusko? Proč upravili legislativu pro obnovitelné zdroje, aby také fungovala tímto způsobem? Víte, proč měly všechny nákupy fungovat přes burzu a každý politik to vychvaloval jako skvělé řešení naší budoucnosti? Víte, proč se celý trh s energiemi liberalizoval a vstoupily do něj firmy jako Kolibřík energy a jiní obchodníci s deštěm?

Protože nákup energií na spotu vycházel z dlouhodobého hlediska levněji.

Pokud si uděláte analýzu čtvrtletních, pololetních, ročních i delších kontraktů na energie v porovnání se spotovými nákupy, tak zjistíte, že byste v desetiletém horizontu docela slušně ušetřili. To byl také obchodní model Písaříka a jeho Bohemia energy. Vám prodal dopředu elektřinu a plyn a sám je nakoupil v poslední chvíli na spotovém trhu. Byly tam samozřejmě nějaké cenové skoky a někdy musel vaší cenu dotovat (a měl na to peníze nachystané), ale vydělávalo to dost, aby se stal miliardářem.

Spousta velkých hráčů to rozpoznala už dávno a přizpůsobili se tomuto výhodnému trendu. Cena sice skákala o procenta i desítky procent, ale skákala nahoru i dolů. V průměru to vycházelo výhodně. Z dlouhodobých kontraktů se postupně stávaly stále krátkodobější a krátkodobější, až se prostě nakupovalo denně… Všechny Síkelovy „závětrné“ plynové elektrárny to tak měly, všechno fungovalo, všichni na tom vydělávali…

Problém byl jen v tom, že to bylo nastavené pro mírové časy. Pro fungující trubky a do puntíku dodržované mezistátní smlouvy. Bylo to nastavené pro rostoucí a fungující byznys ve kterém žádné geopolitické zájmy neměly mít místo. Má dáti – dal. Nic víc. Minimum politiky.

A to měla být také první věc, která měla být vyřešená ideálně ještě před válkou. Jde totiž jen o henten právní stát. Ani jedna bomba nedopadla na naše elektrárny, ani jedna bomba nedopadla na regulační stanice plynu. Z technického hlediska se ruskou invazí na Ukrajinu nezměnilo vůbec nic. Všechno se stalo pouze v rovině papírové a paragrafové. Spotové ceny vystřelily nahoru a všechno se stalo jen z důvodu paniky a narychlo přijímaných sankcí, které zaváděli politici, kteří energetice rozuměli jako Dežo internetu…

Odborníci byli, ale těch se nikdo neptal. Novináři našich pravdomuvných mééédií měli plno práce s vysvětlováním evropských hodnot a když se politici v CNN nedozvěděli, že existují nějaká rizika plynoucí ze spotového trhu, tak o tom sami taky nepřemýšleli, protože to je dneska ideální výbava politika – ničemu nerozumět a odezírat ze rtů Jakubovi Jandovi.

Věděli to Rusové? Věděli, co se na našem plynovém trhu stane? Jasně, že věděli. Všichni věděli, že to takhle funguje. Každý energetický expert (které teď nechtějí pustit do televize a musíme je poslouchat na demonstracích) to samozřejmě věděl. To je mimochodem ten důvod, proč si myslím, že byla těžká chyba chtít na pódiu někoho jiného. Oni totiž za těch pár minut řekli dost málo. Tohle je důležité a měli bychom to vědět i my. Dozvěděli jste se to jinde, než ode mě? Nedozvěděli, že? Vidíte to, Vidlák tady supluje zadarmo veřejnou službu…

A tady vidíte, milé děti, tu nekompetentnost našich elit. Nebyl žádný důvod, aby se tohle všechno stalo. Na začátku války šlo jen a jedině o právní záležitost. Plyn tu byl, elektřina tu byla, všechno fungovalo jako hodinky. Celá legislativa mohla být dávno před válkou nastavená jinak. Mohl existovat „stav ohrožení“ při kterém by se ceny začaly tvořit jinak. Šlo jen o papírování a debilitu těch, kteří sami na sebe uvalili tuhle pohromu, protože jim nedošlo, jaké zákony vlastně odhlasovali. Rusové asi dobře věděli, že to u nás způsobí drahotu, ale vsadím se, že Putina ani ve snu nenapadlo, že to naši ojrohodnotní lídři za osm měsíců nevyřeší. Přitom jde jen a pouze o paragrafy.

Jasně, Rus mohl kroutit kohoutkem doleva i doprava, ale na naší cenu to nemuselo mít vliv. Dodnes i přes různé přivírání plynu a „problémy s turbínami“ máme zásoby metanu dostatečné a problém se očekává až v zimě. Ale když ono je těch smluv i zákonů tolik a procesy jsou tak strašně složité a nepřehledné… a vyjadřuje se k tomu takových příživnických existencí…. že je vlastně lepší přenést náklady na lidi a nechat zhroutit celé hospodářství…

Energetičtí odborníci vlastně neříkají nic jiného, než právě tohle – že není nutné z důvodu různých příživníků platit ty vysoké ceny. Že jsme si to způsobili sami a jde jen o papírování, paragrafování a zmetky přisáté na energetický cecík.

Respektive… tohle všechno platilo až do útoku na Nordstrýmy.

Tam se poprvé stalo něco, co nelze hned tak napravit. Útok na energetickou infrastrukturu, díky kterému nelze využít 3/4 kapacit. Do té doby to byla jen záležitost kecání. Stačilo se dohodnout, stačilo upravit legislativu, dalo se to udělat, aniž by bylo nutné kopnout do země nebo koupit tanker.

Hele, ono se teď mluví o tom, že Nordstrýmy vyhodili do povětří Britové. Existují jakési SMSky bývalé premiérky americkému ministrovi zahraničí, poslanci Bundestágu se prostě nesměli dozvědět, co vyšetřovatelé zjistili, apod, apod. Já bych k tomu především řekl, že to musel být kuřecí mozeček, kdo něco takového spustil, protože právě toto rozhodnutí nejspíš prohrálo Ukrajině válku.

Spousta proukrajinských gaučových generálů samozřejmě věděla, že Rusové svými útoky na ukrajinskou energetiku neuspějí. Nejlepší v tom byl maršál Petrla, který halasně prohlašoval, že se tím Putin jen vydal z posledních raket a odteď bude jen prohrávat. Uplynulo pár týdnů a i majnstrým už píše, že Kyjev je bez proudu, Zelenský mluví o ruském energetickém terorismu… a jako obvykle, byl rozdíl mezi fámou a pravdou jen pár dní.

Ukrajina, která měla dodávat elektriku do Evropy, jí najednou nemá ani pro sebe. A všimněte si, že Rusové nechávají páteřní elektrická vedení netknutá a ničí především trafostanice u elektráren. Jinými slovy – elektřinu lze na Ukrajinu dodávat… z Evropy. Která nemá energie nazbyt, protože nějaký debil v americkém generálním štábu zničil ten jediný způsob, jak se dalo Ukrajině pomoci – kupovat ruský plyn, dělat z něj elektřinu a tu dodávat na Ukrajinu. Je to sice vošajslich a tak nějak mimo henty velkolepé západní hodnoty, ale technicky by to šlo.

To já jen, abychom viděli, že když ve vedení EU sedí imbecilové, tak ve vedení NATO jsou úplně stejní vypatlanci… Ono to fakt vypadá, že jsme si ty trubky odpálili sami, místo aby nám to udělali Rusové jako první krok k nové strategii generála Armagedona Surovikina, který začal ničit Ukrajině především to, co jim Západ nemůže dodat. Energii. Kanóny se dodat dají, náboje se dodat dají, tanky se dodat dají, dokonce v takovém množství, že nevyhráváte… ale elektřina, ta se dodat nedá, protože v trubkách na plyn je díra a všechny „závětrné“ elektrárny jaksi stojí.

Ukrajinci by teď museli na plné pecky pustit ruský plyn plynovody přes svoje území, aby se to dalo nějak zachránit… Ale to by vypadalo jako prohra, takže to neudělají a raději prohrají doopravdy…

A kdyby se náhodou časem ukázalo, že Nordstrýmy odpálili sami Rusové, tak bych se tomu vlastně nedivil, protože v souvislosti s ničením ukrajinských elektráren takový útok začal dávat o něco větší smysl než předtím… Byť Rusové to byli schopní řešit ventilem a nemuseli kvůli tomu odpalovat potrubí.

Ale oni to fakt nejspíš udělali naši anglosasští bratři, čímž v podstatě vygumovali všechnu tu předchozí pomoc Ukrajině, protože bez proudu se dneska nedá žít ani ve zkorumpovaném Banderostánu. Jasně, ve štábech NATO sedí spousta chytrých profíků, ale čím vyšší šarže, tím měkčí mozek…

Přitom ještě před měsícem a kousek nešlo o nic… jen kecy. Všechno existovalo, všechno fungovalo. Trubky byly a mohly přepravovat plyn… Mohli jsme klidně s Ruskem obchodovat dál bez sankcí za směšně nízké spotové ceny a zároveň podporovat Ukrajinu nejen zbraněmi, ale i elektřinou. Nejspíš by to byla po všech stránkách úspěšnější protiruská strategie. Dokonce, kdyby teď fungovaly Nordstrýmy, nejspíš bychom mohli pro Kyjev udělat víc, než jen slibovat nesplnitelné. Ale to ne, protiruská hysterie zvítězila a nějaký imbecil ve vedení se postaral, aby se pro Ukrajinu (a Evropu) už nedalo nic udělat.

Všímáte si, kdo je ve skutečnosti naším nepřítelem? Rusko k tomu vůbec nepotřebujeme. Naši anglosasští a transatlantičtí bratři nám bohatě stačí.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (149 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

JA se domnivam,že to zničeni EVROPY nastane nyni kvůli elektro autum a koloběžkam,ktere nahradi naftu a tak znići dolar a ten nebude podloźen jako dopodud ropou,ktera je ještě v zemi u Saudu!A to je ten amaleur!
No ni?

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Pokud se hegemonovi podaři dostat pomoci informaci z křivyych zrcadel a salamovymi metodami křivych ideologii na př. typu ŠWABISMU aaaaaamaaaaaa do podřizeneho postaveni pak hegemon demonstruje svoji moc tak,že kolonie dělaji co je výhodn pro hegemona bez ohledu na skutečnost,že tim ten stat poškozuje sama sebe! aaaaaaááaaoaaaProto neni možne plnit poteby stale vice zubožovanych domorodců!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

vam tady budou kredencovat svoje cagloviny z dilny typu kakofonie naboženstvi jejich bezcilneho slepičince,že musite byt pokorni a nebouřit se platit odpustky na kominy brzy dostanete dokonce i penize ZDARMA z NZP,bez prace ,ktere budou stačit JEN na nakup potravin vyrobenych pro vas z odpadu, ponrav,kobýlek a pomleteho svinstva chyaataaaaaaaaayáaaaacha,aby zbylo na gryndyl, nebot majitele velkych peněz považuji obyvatele planety za přiživniky,ktere museji ONI živit! áha áha ááaaaqq Moderni blokovani pravdy je dnes vidno tady na internetu,kde se nikdo z podia na Vaclavaku neobjevi,aby aaaááaaaa jsme mu vysvětlili,že neuznavame volani DEMISI ,což znamena jen obsazeni funkci dalšimi lidmi blokujicimi naše potřeby z PNZ!aaaaaaaa3aa
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Milý Vidláku, jediní gdo by měli nárok na něčem vydělávat sou naši synové a dcery, v žádném případě synům a dcerám nejde o to aby vydělávali veksláci a šmejdi, že by oni to měli platit. To je ale neustále stejná otázka, keré se vyhýbají všechny svině, i vy.

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, vy ste prostě ještě příliš spokojený na to abyste si nedával otázky, na keré předem znáte odpovědi. Vy taky potřebujete znát odpovědi z voleb potřeb lidí u nás domo-rozených od naší mámy abyste věděl do čeho dete.

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

jsou velké téma. Já když si neudělám potřebu, tak se mě zmocní i migréna.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hovado serre a jjebe i na veřejnosrti, ale v tom sou ty kulturní rozdíly.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

člověk sere i jebe se vší ctností, třeba i na té veřejnosti! Však, když se veřejnost postí, tak se toho klidně zhostí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Martin Koller: Já jsem si ověřoval jednu informaci, protože se mi tomu nechtělo věřit, ale opravdu z toho vyplývá, co za bandu lumpů nám vládne, a můžou mě za to klidně honit k soudu, protože to je vrchol. My totiž přes tu lipskou burzu zobchodováváme pouze 10% elektřiny.
A jinak veškerá ostatní elektřina se prodává bez ohledu na lipskou burzu za ceny lipské burzy.
To znamená, že to je obrovské bohatnutí různých lichvářů, kteří s tím obchodují a Fialova vláda jim doslova kryje záda a lže nám, že se to musí zobchodovat přes lipskou burzu.
Není to pravda.
Přes lipskou burzu jde 10% naší elektřiny, 90% elektřiny včetně té, která jde nám z našich zdrojů, se prodává za peníze lipské burzy, aniž by to vůbec bylo třeba, aniž by to někdo takto nařizoval a reguloval. Takže čistá prostá zlodějina a okrádání našeho obyvatelstva.

Průměrný počet slepic: 4.8 (34 hlasů)

Včelko, z něčeho Fialovci tu miliardovou podporu Ukraviny financovat musí, nemyslíš? Tak proč ne taky z lichvářských cen elektřiny?! Takhle to dává smysl. Zaplatí to všichni kromě těch, co si přidali horentně na svých platech. A ještě k tomu splní rozkazy svých zaoceánských páníčků. Je nebezpečné mít USA za nepřítele. Ale ještě nebezpečnější mít je za (tzv.) přítele...
Krom toho, další zhovadilostí je, že v ČEZKU stále nemáme zákon o komunitním sdílení elektřiny, jako jej mají např. Němci. Aby si lidé mohli navzájem (anebo sami sobě z různých lokalit) přeprodávat elektřinu ze solárních, větrných, bioplynových či malých vodních elektráren. Platili by potom pouze distribuční poplatek za využití veřejné rozvodné sítě. Takto musí majitelé elektráren LEVNĚ své přebytky odprodat ČEZu, aby si poté tutéž elektřinu mohli DRAZE od ČEZu odkoupit - za ony lipské ceny. To je další čeZká zlodějna na kvadrát!

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Fialová vláda zakrývá svoji neschopnost a nechuť cokoliv řešit odkazem na zákony, bruselská nařízení a válku na Ukrajině. Nestačí inflace, zdražování a energetická krize, ale Jurečka strká svoji špinavou lidoveckou pracku i do důchodového pojištění a pojištění v nezaměstnanosti. Naopak pětikolková vláda je velmi vstřícná vůči požadavkům nefachčenkům, parazitických neziskovek, energošmejdům a migrantům všeho druhu. Čeští občané, kteří pracují, platí daně, vychovávají děti a dodržují zákony jsou nejpronásledovanější skupinou ve svém státě.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

In reply to by Karel Podhorský (neověřeno)

Trvalý odkaz

jen aby to nebyla ta dezinformace?? Není žádná legrace, rozpoznat informace od dezinformace. Až to vláda vymyslí, pak nebudeme psát nesmysly.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Karel Podhorský (neověřeno)

Trvalý odkaz

To že chce Jurečka sebrat část důchodů komunistům je úplně v pořádku. Jen houšť. Ideálně pokrátit důchody všem bývalým členům strany.

A jak tě prosimtě kdo pronásleduje? Vykládej, přeháněj. I když to druhý už děláš :)

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

To krácení důchodů komunistům by se dalo pochopit tak před 33 lety, po převratu. Ale dnes? Většina těch kom. straníků, kteří by si to zasloužili, až jsou v pánu. Ti dnešní přežívající důchodci byli tehdy ještě mladí a v kom. straně byli krátce. Na společenské dění měli vliv asi jako na loňský sníh.
A co s těmi, co po listopadu briskně zahodili své členské legitimace a stali se z nich přes noc přesvědčení "demokraté"?? Infiltrovali se prakticky do všech pol. stran a zaujali všelijaké lukrativní posty? Ti budou amnestováni, těch se to krácení důchodu nedotkne?
Zrovna lidovci, co v minulosti kolaborovali s každým režimem, by měli nejvíce mlčet. A Jurečka by k tomu měl šoupat nohama!

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

V podstatě souhlasím skoro se vším až na jednu věc, lepší pozdě než vůbec.

>Ti budou amnestováni, těch se to krácení důchodu nedotkne?
Pokud byli ve straně tak by mělo, ale to je samozřejmě jenom můj názor.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

není žádnej chlapák. To je jen černoprdelnický trapák!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Pavlovi i Dvořákovi, šéfovi ČT - druzí dva jmenovaní zahodili rudé knížky až po listopadu 89. Pak by se mělo podívat na starší odéesáky - tam těch převlékačů kabátů bude také dost. Strana lidová 40 let s komunisty kolaborovala - byla v tzv Národní frontě politických stran, kde byli komunisté a strana lidová - a lidovci kandidovali na těch komunistických kandidátkách. Takže kolaborovali jako strana - jejich přímými pokračovateli jsou dnes KDU a TOP - důchody sebrat:)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Já byl v armádě ČSSR povolávacím rozkazem 2 roky. Počítají se mně jako odpracované. Petr Pavel kontráš a komunista bolševik byl v armádě ČSSR 6 let. Nepovinně! Takže mu odečtou 6 let práce. To má do důchodu trochu déle, než si myslí. Nebo se mu tahle služba bolševikům v roli armádního Stbáka také počítá do důchodu? Nebo mají Stbáci pro krácení důchodů výjimku Jurečky?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kdyby Vidláku jsme u nás v České Republice přemýšleli jako Ty a jako Orban v Maďarsku, tak by nikdy nevznikl ten fialovej hnus který každý den prožíváme v naší vlasti. Tato vláda dokud rychle nepadne zanechá za sebou takovou spoušť že její následky budeme pociťovat i desítky let po jejich pádu. Kéž by jsme měli státního pohlavára a vůdce jako je Orban v Maďarsku. Když si krvelačnej ukrajinskej zelenej šašek stěžoval svým transatlantickým a anglosaským pánům že Maďarsko mu nepomáhá a neuvaluje snakce na Rusko tak Orban odpověděl po vidlácky s jeho proslulou větou která potvrzuje jeho vůdčí genialitu.

Orban: Jsem Maďar nezajímá mně Ukrajina ani Spojené Státy, zajímá má mně jen blaho Maďarska a mého lidu. Nejsem idiot aby jsem rozpoutal válku v srdci Evropy a s kým, s velmocí která má jadrné zbraně.

Průměrný počet slepic: 5 (26 hlasů)

Antoníne, topiči elektrárenský, do kotle přilož! ( Wolker to už tenkrát vystihl). Jarda Hašek zase vložil Švejkovi do úst legendární větu: ,,Žádnej Maďar nemůže zato, že je Maďar"!

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

U Orbána obzvláště platí (viz článek analytika výše), že ten, kdo chce pro svůj národ vysokou životní úroveň, se pro zákulisí (globalisty a hybatele.., víme o koho jde) stává hlavním nepřítelem. Proto je jim trnem v oku, chtějí ho zničit, což se jim, doufám, nepodaří.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Obecné směřování světové politiky vede všude ke snižování životní úrovně.
Protože „zlatá miliarda“ nemůže být již tak dobře vydržována jako dříve. Nedaří se to, miliarda je moc početná a zdrojů je z pohledu zákulisí stále méně. Je nutné snižovat standardy.
Ten, kdo chce pro svůj národ vysokou životní úroveň, se pro to zákulisí stává hlavním nepřítelem. Obecné směřování světové politiky vede všude ke snižování životní úrovně. Západ požaduje snížení všemožných sociálních standardů.
Kam Západ přišel udělat své „pořádky“, tam začala klesat všem životní úroveň a tak to dopadlo všude, kam přišel. Hospodářství nemůže růst, pokud budete bombardovat města kdekoliv na světě.
Byznys z takové země odejde, malý, velký, jakýkoliv.
USA na Ukrajině pozdvihly k moci ty, kdo budou Ukrajinu svlékat a hnát do bídy.
Ještě před několika lety byl Porošenko pro západní tisk oligarcha, který si nakradl. A najednou je z něho bojovník za svobodu. Protože dělá to, co chtějí Američané a Američané chtějí snížit životní standardy všude po celém světě. Nedej bože, pokud by se nějaký ten Porošenko rozhodl zvýšit životní úroveň ukrajinských občanů. Okamžitě se ho zbaví nebo zkompromitují a vymění za někoho jiného. To je také důvod, proč tolik nesnášejí Putina. S příchodem Putina se začala životní úroveň zvyšovat. Putin začal zdroje, které oni považují za své vlastní, utrácet na zvyšování životní úrovně svého národa. Z pohledu jejich by měl všechno odevzdávat, zrovna tak jako to chtěli po Kaddáfím a Saddámovi. Když neposlechli, zbavili se jich a země vehnali do bídy.
...Všechny zdroje odtečou na západ. Přijde likvidační komando, které bude vždy a zcela náhodou postupovat vždy tak, že bude hůř. To je jejich cílem. Svými činy v ekonomické, politické nebo vojenské oblasti budou vždy vědomě zhoršovat situaci. A ty, kteří za tímto cílem nepůjdou s dostatečnou razancí, ty budou nahrazovat ještě většími darebáky. Uvidíte, ten proces bude postupovat velice rychle.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

jsem si ve středu, že mám nějakou potřebu. Jsouc o vodě a o chlebu přesto milou ojebu. Nic jiného mně netřeba, než ta moje potřeba.

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gdyž si blboni volí vrchnost místo svých potřeb, se ani nedivím, že je vrchnost jebe. Až jim vyjebe mozky totálně bude klid, můžou je pak odborně odvést na skládku a zpopelnit.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak nevím - jestli máte větší potřebu psaní nebo sr.ní.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

A to je Ruská federace, která nás vyhlásila jako nepřítele v květnu 2021.
Včelka Mája asi bude poděšeně bzučet, ale fakta neokecáš.

Průměrný počet slepic: 1.8 (8 hlasů)

rozume pytlíku, když se někdo chová jako nepřítel, tak asi nebude přítel. To má myslím logiku.

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

nebude přítel. To má logiku.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

když český pražský krysařík, provokuje a poštěkává na ruského chrta Barzoje.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

že se smečka Barzojů nadmíru rozrostla a začala se chovat, jako kdyby tady byla doma.
Ale není.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zde, u občasného bzučáka (a jeho dalších nicků), logiku nehledejte...

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

kdo by chtěl Česko za přítele? Vždyť to je země řiťolezců...

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

pravdu Normane. Jako skoro vždy.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Bude to dobrý jedlik odpadu pavouku a zelenych a kobylek aa a propagator gryndylu, jea qqqqq11 a,aby co ndjvice uškodil.Ameru a nikdy aasae ten chudak anedozv3d3al co je to pořadny krawsky BIFTEK1a1a 1a 1a qaa!
No ni?To je moje kazaááqaqqqq11ni!

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Vilík je tak originální, že musel najít inspiraci u mě..., ale nic ve zlém, ať se zove třeba Ferdou...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

maďarského Orbána, neb si brzy popudíte Rakušana - orgána!

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Nejde všechno popsat v jednom článku.
Tohle všechno se dělo o hodně dřív,třeba vyhazováním Ruských diplomatů,všelijaké sankce a po vstupu Ruska na Ukrajinu,to už byla blokáda všeho Ruského.Ten Ruský plyn a ropa nedala spát V USA oligarchům hodně slouho,když to nemohli ovládnout,tak znemožnit dodávky do Evropy.Také bylo řečeno,odebíráním Ruských zdrojů,podporujeme Rusko,aby mohlo válčit na Ukrajině.Zopakuji slova Schillerové,vláda věděla co přijde,proč už Babiš nekonal,nepřipravil nějaké zákony,Babiš není Orbán a bez svolení Bruselu,si žádný stát nedovolil to co Orbán.jednat přímo s Ruskem,také proto Orbán dostává vyhrůžky z Bruselu,jak dlouho to ustojí je otázkou.

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

Souhlasím že Babiš není Orbán. Spíše Babiš je takový menší Orbánek protože i jemu jde o blaho lidu, to jest nás Čechů. A protože Vidlák co je náš Orbán nejde na prezidenta aby jsem ho volil, tak budu volit Babiše v obou kolech. Lepší Orbánek než fialový proukrajinský hnus.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

jsem nad ránem, co udělat s Orbánem? Byla by to asi věc emigrovat ho do Němec!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jseš fakt dobrej. To je ode mně pro Tebe:
"Krásné to skládáš básničky, s rýmem září jako hvězdičky. Kdyby byli všichni jako Ty, nebyli by fialové katastrofy"

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

se vždycky zvrhnou a nevidím z toho cestu. Každá strana si stojí pevně za svým, tvrdohlavost je stále tvrdohlavější a z toho celýho čpí válka jako svině! Tak se toho snad skutečně dožiju 😁

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

že je úplně jedno, jestli támhle někde na východě je válka, je úplně jedno, jestli jsou ty nordstými děravé, protože i kdyby válka nebyla a Putin nám sem posílal plyn levně, tak my jsme stejně v hajzlu, protože naše věrchuška, totálně odstřižená od reality, se rozhodla bojovat proti tomu zlotřilému co2, který k životu potřebují rostlinky, ale my se bez něj obejdeme a budeme se pak mít krásně. Elektřinu budeme vyrábět na střechách, místo řepky zasázíme velké plochy soláry a na kopce si postavíme větrníky. A jestli nezemřeli, žijí šťastně až dodnes.

Jenomže válka do toho. Já rusáka nemůžu ani cítit, mám k tomu své důvody, mnoho zdejších to vidí naopak. Ale jsme vlastně na stejné lodi, která se s námi potápí. A vy i já vlastně vidíme toho stejného padoucha, který nás tlačí ke dnu, díky svým ekologickým, socialistickým, genderovým a rasovým  výmyslům. Správně bychom i s tím, že mnohé věci vidíme jinak, měli jít svorně spolu a tomu padouchovi společně říct, ať už jde do hajzlu. My ale si tady radši budeme cuchat účesy, kvůli našemu odlišnému vztahu k rusákovi. A padouch si zatím bude dál v klídku vymýšlet elektrifikaci vozového parku a likvidaci průmyslu.

Hezký příklad je to, že pan Vidlák nedávno několikrát použil ve svých článcích slovo Pinochet. Vždy šlo o negativum. Vy, co jste zde kratší dobu, než já, což jste vlastně skoro všichni, kromě Sasina a matky, asi moc nevíte, že já tohoto pána považuji za jednoho z politiků, který pro svou zemi udělal nejvíc. Jo, byl to diktátor, ale bojoval proti komančům a ti taky v rukavičkách nikdy moc nejednali. A když to zdiktátoroval a přišlo mu, že jeho země je v cajku, vyhlásil svobodné volby, respektoval výsledek a odešel středem od válu. Nemusíte v tomto se mnou souhlasit, já zase nepochopím vaší fascinaci Putinem, ale měli bychom prvně svrhnout toho zláka, který kurví naše životy, no a pak se zase můžeme hádat a bojovat v těch našich žabomyších válkách. Ale to my ne. My jsme jako ti kladrubští hřebci, kteří jsou zapřažení do kočáru, když byste jim sundali ty klapky z očí. Taky by nikam nedojeli, protože by se hned servali.

Průměrný počet slepic: 3.3 (9 hlasů)

nejsou úplně černobílí. Zrovna včera jsem dělal elektriku u starých lidí, kteří mi vyprávěli, jak Komančové jejich rodičům přidelili sedm hektarů půdy, aby na tom hospodařili, a po pár letech jim to sebrali, páč na to srali. Ty hodně věcí vidíš moc jednoduše, berrnarde. Realita je jiná.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

In reply to by Norman Daniels (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdo ví komu tu půdu ukradli před tím než ji někomu "přidělili". Rozhodně nejsou černobílí.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

při odsunu po válce

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Nebo třeba kulakům. Však říkám že to je zlodějská špína.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

a dát jí Čechům mi nepřijde úplně špatný. V čem spočívá ta zlodějina?

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Půdu samozřejmě nebrali jenom němcům (a ani to není v pořádku).

Zlodějina je tam v tom, že vezmu půdu jednomu člověku kterého jsem násilím vyhnal (nebo zabil, viz. desítky tisíc obětí "odsunu") a dal někomu jinému. Co je tu k nepochopení?

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)