Ten Andrej má ale kliku...

Autor
Štítky

Kdy začalo ANO svou kampaň do eurovoleb? Předevčírem? Prvního května ve Zlíně představili vizuál, logo a heslo „Česko, pro tebe všecko,“ udělali kolem toho tiskovku, vypustili na sociální sítě plakátky a den ještě neskončil a už se o tom mluvilo v celé republice. Ve čtvrtek už byly Andreje plné noviny a do večera se objevil snad úplně všude. Navíc ho to nestálo ani korunu.

To ODS si vymyslela antikampaň. Předělali heslo na „Rusko, pro tebe všecko,“ předělali českou trikoloru na tu ruskou a připsali pod to, že bude lepší volit SPOLU… Prý jim to přišlo whatsappem, ale jaksi zapomněli u své předělávky odstranit metadata, takže každému ajťákovi trvalo pár vteřin, aby zjistil, že v ODS mají na antikampaně celou sekci. Dokonce i prezidentovi se top eklovalo.

Nic lepšího si Andrej nemohl přát. Já jsem už delší dobu přemýšlel, kde jsou se svojí kampaní. Všichni ostatní už dávno olepují republiku a hnutí ANO pořád nic. Babiš si může dovolit dát na kampaň libovolné peníze, takže je jasné, že se postará, aby jeho kampaň byla vidět, nemusí začínat zbytečně brzy, ale že se mu to podaří ovládnout situaci během jediného dne takhle dokonale, to bych tedy nečekal.

On si snad ty modroptácké hejtry platí sám…

Zahájit kampaň a mít během čtyřiadvaceti hodin plnou publicitu… nejen mezi svými fanoušky, ale i mezi svými odpůrci i mezi těmi, kteří se o politiku vůbec nezajímají… kdo z vás to má?

Jak vidno, pozitivní kampaň SPOLU o silné Evropě a bezpečnějším Česku moc nefunguje. Navzdory návštěvě Uršulky Leyenové. Navzdory tričkům s granáty. SPOLU je totiž u vlády a za dva roky dojebali, na co přišli. Nepodařilo se jim vůbec nic, konsolidační balíček, snížení důchodů a nedostatek léků je toho důkazem. Dělat kampaň o tom, že budou pro blaho voličů dělat dál to, co dělali doteď, to není kampaň, ale vyhrožování.

A tak, když svou kampaní své voliče spíše straší, tak přitvrdili a začali strašit i ty Andrejovy voliče. Z pozitivní kampaně je opět mobilizace voličů proti Babišovi, strašení válkou a kvílení, že když to voliči hodí někomu jinému než ODS, tak se asi propadneme do horoucích pekel. Ti, na které tohle strašení funguje, ti v uplynulých dvou letech přešli k Pirátům a ti křivější k Vítkovi Rakušanovi.

ODSce se podařilo jediné – úplně vymazat Vondru, který je prý čtyřicet let na straně svobody (ale ve skutečnosti je jen čtyřicet let ve správném rektu), podařilo se jim vyzmizíkovat řeči o tom, jak jsou modroptáčtí europoslanci mezi TOP stovkou, podařilo se jim úplně zrušit Zdechovského a chudáci Nýdrmajer s Kolářem se sice nebojí postavit Rusku (2000 kilometrů od fronty), ale bohužel, od včerejška už všichni mluví jen o Babišovi. Sorry jako.

Jan Zahradil už k tomu řekl, že ODS dělá totéž, co dělala SPD, jen s opačným znaménkem. ODS už umí jen jedno jediné. Onálepkovat všechny jako agenty Ruska. Ale na to u nás stačí jedna strana. Je zbytečné, aby jich bylo pět. STAN už se o to rve s Piráty, protože voličů, kteří se každý večer podívají pod postel, jestli tam není Putin, těch zase není tak moc.

Andrej je teď na koni. Může cokoliv. Celou dobu se snažil, aby byl pro voliče ODS snesitelnou alternativou. Dva roky se těmto voličům pokoušel ukázat, že by dělal zhruba totéž co Fiala, jen by to dělal mnohem lépe, efektivněji, kvalifikovaněji, nenechal by o cenách energií rozhodovat Křetínského a nenechal by na ministerstvu financí elektrikáře. Myslel jsem si, že to není moc účinné, ale teď už si to nemyslím.

Fiala mu tyto voliče teď sám strká na stříbrném podnose v dárkovém balení.

A to všechno zadarmo, přátelé, zadarmo!

Jak napsal Dan Vávra, kdyby teď Andrej chtěl, klidně by mohl dělat bilbórdy na kterých Fiala vyčnívá ze Sorosovy řiti, nebo na Prahu kvůli Fialovi padá atomovka. Po modroptáckém hejtování by to už nic neznamenalo. Ale myslím, že Babiš nic podobného neudělá. Možná podá na ODS trestní oznámení nebo bude požadovat omluvu, protož udržet tuto vlnu popularity zdarma, to se prostě vyplatí, ale jinak si pojedou svoje. Jeho marketéři nejspíš tajně doufají, že se najde ještě nějaký pětikoaliční blbec, který spustí něco podobného, protože i kdyby udělali všechno nejlépe, jak by mohli, takový efekt by z toho neměli.

Do včerejška jsem si myslel, že SPOLU by dohromady mohla mít tak čtyři europoslance. Teď už si myslím, že budou jen dva. Zdechovský a Nýdrmajer… Oba si totiž umějí zařídit preferenční hlasy. Za Zdechyho budou týden před volbami orodovat ve všech kostelích a Nýdrmajer měl minule nejvíc preferenčních hlasů vůbec. Vondra s Vrecionovou si pomalu mohou balit kufry.

Hnutí ANO si od ODS právě vzalo dva mandáty. Antikampaň nefunguje, chce to víc antikampaně. Řeporyjec udělal něco podobného pro Kateřinu Konečnou svým tweetem o rakovině Aničky Slováčkové, takže zřejmě ještě uvidíme zajímavé věci. Eurovolby letos rozhodně nebudou nudné.

Přátelé, pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí a podpořit vlastní národní občanskou společnost, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Každý, kdo pošle alespoň 350,- Kč, může si na oplátku vyžádat knihy, trička, samolepky a odznaky z nabídky.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (356 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 3.4 (13 hlasů)

Vidlák: ... To ODS si vymyslela antikampaň. Předělali heslo na „Rusko, pro tebe všecko,“ předělali českou trikoloru na tu ruskou a připsali pod to, že bude lepší volit SPOLU… Prý jim to přišlo whatsappem, ale jaksi zapomněli u své předělávky odstranit metadata, takže každému ajťákovi trvalo pár vteřin, aby zjistil, že v ODS mají na antikampaně celou sekci....

ODS ANTIKAMPAN

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (83 hlasů)

Dokonce i na liberálních "novinkách" se lidé bouří proti fialové antikampani SPOLU. Některé reakce viz níže:

Stanislav Imlauf-Před 8 hodinami: Teď už nefrčí antibabiš,ale antirusko a tihle mamlasové to spojily dohromady a myslí si jak to voliči budou žrát, možná jen ti fialový fanatici

Petr Peterka-Před 8 hodinami:  Koalice je čím dál trapnější a hlavně podrážděnější. No ani se nedivím, po dnešním uveřejnění, nového průzkumu preferencí, jde to s nimi od deseti k pěti, tohle už je zoufalost a voliči to vidí.

Václav Pospíšil-Před 9 hodinami: Velmi ubohé, znovu se potvrzuje, jak jsou slabí a neschopní. Jen ubožák a slaboch může jednat 10 let tak nechutným způsobem, přitom tomu Babišovi za celou dobu nedokázali nic, ale ve své neschopnosti nedokáží postavit svoji kampaň na ničem pro lidi, protože se bojí svůj slib dodržet. Mají s tím zkušenost. Nejvíc se bojí Babiše, člověka, který oproti nim něco dokázal a mohl by z politiky kdykoliv odejít a jen se jim smát. Podle toho, jak jednají je ten strach smrtící, prostě ten pocit, že přijdu o koryto a dostane se k němu někdo, kdo o koryto nestojí a dává to trvale najevo.

Martin Plachta-Před 9 hodinami: Tak tohle je za hranou slušné kampaně. ODS a pětikoalice u mě klesly na úroveň stran který podporuje extrémizmus. Za chvilku si tady budeme malovat "hákenkrajc" na fasády nebo auta. Fialo tebe by měli vyhnat z univerzity!!!

Marian Hudáček-Před 9 hodinami : „Určitě jsme nevsadili na antikampaň. Naše kampaň je pozitivní,“ řekl premiér Petr Fiala. Upřímně opravdu lituju každého, kdo dá hlas téhle falešné a křivé chátře. Ta parta nemá nic, čím by pozitivně oslovila voliče. Nálepkování, dehonestace, rozdělování společnosti. Oslovit to může jen podobně křivé charaktery. Ostatně to vidíme i tady, co v diskusích předvádějí.

Alexandr Řehořek- Před 9 hodinami : ....kdo SPOLU poradil takový NESMYSL !! ...vždyť je to musí úplně odrovnat -- takhle jo mohl odrovnat jen VONDRA - - teď si dali sami FACKU !!

Romana Václavková-Před 9 hodinami:  Ten plakát je na žalobu. Věřím, že ji hnutí ANO podá.

Zdeněk Nosál-Před 9 hodinami:  Pětidemolice nic neumí, likvidují republiku, zadlužují ji a občany, tak alespoň Antibabiš. Co kdyby to vyšlo znovu.

Mirek Richter-Před 9 hodinami: Tohle je od Spolu ubohé. Už neví co mají dělat aby urvali voliče a tak jdou na samé dni. 1.5. Večer jsem sledoval televizní noviny a byla tam reportáž ze setkání ODS v parku Kampa. Mluvil Šašenka Vondra , někdo tam zapîskal a zabučel a “pan europoslanec” vzor demokracie na něj 2x HOUKNUL DRŽ HUBU. Opět potvrzení konce ODS už jsou v pr zàdeli

Jiří Dvořák-Před 9 hodinami: Musím se přiznat, že toto je ta největší ubohost v poslední době...... Tak primitivní a nechutná snaha útočit na opoziční hnutí ANO. Je to jen další jasný důkaz toho že současná prolhaná asociální vláda nemá žádný program pro naše občany a náš stát. Jejím programem je neustále antiBabiš a kydání hnoje a špinění hnutí ANO.... prostě nic ve prospěch našich občanů...., naše občany umí jen obírat o vyšší daně, prodlužovat jim věk odchodu do důchodu, atd.... Účelový slepenec SPOLU chce co nejvíc hlubokých bezpracných koryt pro ty co v životě nešáhli na skutečnou práci a neudělali nic ve prospěch našeho státu..... a naši občané a náš stát z nich nic prospěšného nemá. Jde o Promopro Vondru, jeho bývalou milenku Vrecionovou a další a další korytáře na jejich kandidátce......, na osmém místě mají i brášku Marka Bendy, Filipa Bendu...... Celá naše rodina půjde k volbám do EU a rozhodně nebudeme volit strany a hnutí současné ubohé prolhané asociální vlády.

Ferdinand Novotny- Před 10 hodinami:  Co jineho taky od vyprazdneneho Spolu cekat nez opet a zase antiBabis antikampan?  Oni si mysli, ze lidi jsou uplne hloupi a diky temto antikampanim zapomenou na to, ze volit jejich kockopsa, kde kandiduje jeste celkem rozumny Vondra spolecne s eurohujerem a podporovatelem migrace Nidermayerem, je nejvyssi vrchol stupidity.

Zdeněk Petrák-Před 10 hodinami: Tímto trapným heslem dokazují, že akce AntiBabiš jede dál. Na nic jiného se ubožáci nezmůžou ? Ale co, aspoň nahrají ANO hlasy, protože soudný člověk jejich myšlení nemůže pochopit.

Jan Rudolf-Před 10 hodinami: Je to takříkajíc pár hodin, co vyšly články, jak nás EU kultivovala. No jestli si voliči Spolu takhle představují kultivovanou "západní" kampaň a budou na ni slyšet, tak to o nich něco vypovídá. Zase je největším tématem voleb jen Babiš? Co třeba prezentovat svůj pohled na migraci? Nebo na Ukrajince u nás - budeme je vracet nebo ne? Jiný program než Babiše fakt nemáte?
 

Průměrný počet slepic: 4.7 (69 hlasů)

.. Osobně soudím, že vyhraje Babiš, a posbírá polovinu mandátů v EU.

Naše současné "Elity"  jsou odchovanci Aspen Institutu, tedy, kádry amerického hlubokého  státu.

Fiala i Zeman jsou naopak kádry Globalistů. Kniha Spiknutí osvětlila mnoho zajímavého. Babiš sám přiznal, že mu ošetřující lékař řekl, že se Zeman z ÚVN do funkce už nevrátí, a proto Babiš odmítnul sestavovat vládu.

Globalisté si uvědomují, že Země je kulatá a neexistuje žádný roh, za který by se mohli schovat v případě války. Stejně tak není možné, aby pokračoval Pax Americana, hlubinný stát je natolik rozežraný, že by způsobil ekonomickou, technologickou a enviromentální katastrofu. Už Trump, další kádr globalistů, začal s přeformátováváním USA, návratem průmyslu. Tento proces pokračuje pod kouřovou clonou GreenDealu, Biden - NeBiden, Trump - NeTrump. Už jsem to tu psal, není možné USA vyhladovět a ponížit. Je to jaderná velmoc. 

Takže se nedivím, tomu co se děje. Tyto zdánlivé hlouposti a chyby v kampaních SPOLU nejsou náhody, ale záměrné sabotáže globalistických osin v Sorošově zadnici.

Představa některých vlasteneckých stran, že vystoupíme z EU a NATO jsou opět buď naivní vlhké sny, hlupáků, nebo spíše práce globalistických osin v národoveckých zadnicích.

Moje sympatie tak jen mají realisticky uvažující politici, kteří chtějí EU reformovat tak, abychom byli připraveni i na její případný krach, který nelze vyloučit.

 

Průměrný počet slepic: 3.8 (50 hlasů)

Richarde, prosím můžete trošku rozvinout, objasnit rozdíl mezi "odchovanci Aspen Institutu, tedy, kádry amerického hlubokého  státu"  a " kádry Globalistů". Nemám dostatečný vhled do situace a tyto skupiny mě nějak splývají, ale to bude asi moje chyba, že nejsem dostatečně bystrý. Dík, MMK

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

Globalisté jsou síly existující na této planetě celá tisíciletí, mnoho s o nich neví, má se za to, že jejich rodové linie sahají až do starého Egypta. Mají plán, umí řídit společnost napříč celými generacemi. K řízení společnosti využívají informační pole a působí nepřímo, informačně. Proto je není možno chytit za ruku, či ukázat na někoho konkrétního prstem. 

Pokoušel se o to Henri Ford, dokonce vypsal na jejich odhalení odměnu jednoho milionu dolarů, a že to tehdy byly opravdu veliké peníze, nikdo si pro ně nepřišel..

To jsou síly, které řídí svět. Potřebují výkonné nástroje k realizaci svých cílů. Zakládají státy, které vykonávají konkrétní činnosti, Benátky a Janov, Holandsko, Anglie, USA. Všechny tyto státy byly svého času významné, silné, bohaté, disponovaly potřebnými znalostmi, surovinami, výrobními kapacitami tak, aby mohly vykonávat to, co se od nich požadovalo.

Naposledy to byly USA - to byla dílna světa, která převzala štafetu od Anglie, a svalová hmota globálních elit. 

Tyto struktury - Vojensko-průmyslový komplex, farmaceutické, chemické, potravinářské a další giganty, o kterých i američtí prezidenti hovoří s bázní a respektem ovládnuly USA - říká se jim DeepState - tedy Hlubinný stát. Aspen Institut je jejich školící středisko, které školí jejich obslužné elity. Nedávno zesnulý Zbigniew Brzezinski byl pomyslným vrcholem jejich inteligence. 

Příkladem globálních elit byl naopak rovněž nedávno zesnulý Henry Kissinger, který již od Richarda Nixona velmi úspěšně řídil americkou politiku.

Zkrátka a dobře, má se za to, (alespoň já si to myslím), že ony starobylé struktury, které řídí svět, potřebují USA zbavit globální moci nad světem, protože DeepState svou hamižností začíná ohrožovat celou planetu.

Naše elity, až na drobné výjimky, jsou právě kádry pracující pro zájmy USA, proto se jim vše sype pod rukama. Zpackaná volební kampaň je toho logickým důsledkem. 

Nedokážeme to jakkoliv ovlivnit, můžeme se jen naučit plavat s proudem, nalézt si své místo v tomto světě tak, abychom těmto silám nepřekáželi, tak aby nás nesmetly a pokoušet se vytvářet pro naši zemi, své děti a vnuky v tomto informačním poli místo, kde budou moci žít a pracovat, aniž by těmto silám významně překážely.

Průměrný počet slepic: 4 (17 hlasů)

Ď.

Takže Globalisté si nejdříve DeepState USA stvořili jako svůj mocenský nástroj, ale když se stali příliš hamižnými, začli tím ohrožovat plány Globalistů (jaké asi?). Ti se tedy rozhodli pro přepřažení a nyní se snaží protagonisty DeepState a jejich pěšáky (Aspen), nahradit jiným čerstvým spřežením. Hmm. Někde jsem četl, že to má být Čína a Rusko.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

NE, NE, NE, nemůžou být tak strašně blbí,  tohle musí být předem domluvené

Kampaň ODS je tak strašlivě debilní  a tak ubohá, že i  tvůrcům táto kampaně  muselo být zcela jasné, že bude fungovat jako anti - kampaň.  Jediné možné vysvětlení je, že je předem tajně domluvené,  že EURo koryta budou přenechána Babišovi. 

Pokud to není domluvené, evidentně  se tady děje velký zázrak.  A tento zázrak spočívá v tom,  že na nás Bůh neseslal oheň a síru. Protože takovou tupost, debilitu, neschopnost, ... ( nenacházím vhodná slova )   ODS  by musela "vyšší moc"  smést z povrchu Země.

------------------

A teď vážně. Je s podivem,  že po "vládnutí" ODS je tady ještě kámen na kameni. To co předvádí ( a nejen aktuálně  kolem voleb )  si jednoznačně  zaslouží  nálepku    to nejhorší, co tady kdy bylo.  Tato  sebranka  zkur*ila   úplně  vše, do čeho svýma  špinavýma prackama  hrábla a za to jsou královsky  placeni.  Z našich daní a  asi ještě odněkud.  Blééééé.

Průměrný počet slepic: 5 (62 hlasů)

hlavně, aby se lidé vzchopili a k těm volbám šli. O to tu nyní jde. Každý si musí vybrat především člověka a až potom stranu. A doufat, že ho ta strana nezavede špatným směrem. V každém případě je to teď na nás a každý hlas je důležitý.

Průměrný počet slepic: 4.5 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)

In reply to by Inza

Trvalý odkaz

POSLEDNÍ ŠANCE EVROPY. Si Ťin-pching jede za Macronem pro dohodu století

Čínský prezident Si Ťin-pching se od 5. do 10. května vydá na evropské turné. V plánu je návštěva Srbska, Maďarska a Francie. Země samozřejmě nebyly vybrány náhodně. Návštěva každé z nich má podle nejlepších tradic čínské diplomacie skrytý význam.

Klíčovou událostí bude nepochybně dvoudenní pobyt Si Ťin-pchinga

- v Paříži, kde budou probíhat náročná jednání s Macronem, která budou mít samozřejmě strategický charakter.

Macron je kreatura globalistů ve své nejčistší podobě. V roce 2017 byl uveden do hry s velmi konkrétními cíli. Tehdy současný francouzský prezident oznámil svou účast ve volbách 16. listopadu – 8 dní po vítězství Trumpa v prezidentských volbách v USA. V první fázi musel Macron nedopustit autonomizaci Evropy, aby nezávisela na Spojených státech, a potlačit pokusy nacionálně orientovaných sil dostat se k moci.

Řeči o silné závislosti na Spojených státech nebo o potřebě vytvořit novou evropskou bezpečnostní architekturu, jak je nyní zcela jasné, byly lživé deklarace. Macron potřeboval čas v očekávání, až se ve Washingtonu znovu vrátí globalisté k moci.

Ve druhé etapě bylo úkolem francouzského prezidenta být oporou vytvoření Pax Atlantica (Transatlantické obchodní a investiční partnerství).

Po krizi v roce 2008 vyvinuli globalisté ve snaze prodloužit existenci svého světového řádu grandiózní geopolitický projekt, který se skládal ze dvou směrů.

První (na východ od nich) je Pax Atlantica se zaměřením na Evropu. Druhým (na západ od nich) je Pax Pacifica (Transpacifické partnerství) se zaměřením na Čínu (restart Chimerica). V takovém případě by se USA staly doslova centrem světa. Země Evropy a jihovýchodní Asie by se staly zeměmi druhého světa. Zbytek – úplná periferie.

Při vytváření těchto plánů však globalisté nebrali v úvahu novou geopolitickou a geoekonomickou realitu. Už na konci roku 2012 se v Číně dostali k moci etatisté v čele se Si Ťin-pchingem. A v roce 2016 vynesli Trumpa k moci etatisté ve Spojených státech (pozn.: američtí etatisté nejsou automaticky našimi přáteli).

To hlavní, co Trump ve své krátké době mohl udělat, bylo, že zcela rozbil plány globalistů na vytvoření Pax Atlantica a Pax Pacifica. I když už tehdy se ukázalo, že projekt má nepřekonatelné potíže. Trump ho pohřbil….

….V loňském roce, kdy už byl rozkol v táboře globalistů patrný, Macron navštívil Čínu. Si Ťin-pching chce zřejmě při opětované návštěvě francouzského prezidenta přesvědčit ke třetí variantě – zahájit formování evropského makroregionu opírajícího se o zbývající národně orientované elity Starého světa (Vatikán).

Proto Si Ťin-pching navštíví Maďarsko a ukáže tamním elitám, že Čína vítá vytvoření evropského makroregionu a je připravena spolupracovat se suverénní (v rámci možností) Evropou...

...Návštěva Srbska označuje, že partnerství s globalisty je nepřijatelné. Byli to oni, kdo ve snaze ukázat nadvládu a úplné vítězství svého systému zničil Jugoslávii. (Jak informuje agentura Bloomberg, čínský prezident Si Ťin-pching navštíví Bělehrad u příležitosti 25. výročí amerického úderu na čínskou ambasádu v Srbsku. 7. května 1999, během bombardování Jugoslávie, byla zasažena čínská ambasáda v Bělehradě. Tři lidé byli zabiti a více než 20 lidí bylo zraněno)...

Bude Emmanuel Macron souhlasit s návrhem Si Ťin-pchinga? S vysokou mírou pravděpodobnosti ne. Francouzský prezident je příliš zbabělý, aby vzdoroval svým pánům. Jeho stávající geopolitické a geoekonomické zdroje navíc nestačí na to, aby měl alespoň 50% šanci na vítězství. V historii se samozřejmě vyskytly různé případy, ale Macron ani náhodou není Vladimir Putin.

AUTOR: Konstantin Dvinskij/Zpracoval: Janinna/Pokec24

ZDROJ: https://dzen.ru/a/ZjIngxLRw0ucAJwQ

 

Průměrný počet slepic: 4.2 (67 hlasů)
Trvalý odkaz

"Rusko, pro tebe všecko" se nerýmuje..., jenomže co taky chtít po vyplajchovaných makovicích.  

líp by sedělo - Rusko lepší než Prusko!  

Průměrný počet slepic: 4.2 (73 hlasů)

--------------------------------------

Ať žijí Petr Pavel a Petr Fiala!

Ale někde jinde. 🙂

 

-----------------------

Podle dat SANEPu

- se zcela jednoznačně ukazuje, že snaha mainstreamových médií postavit proti sobě PRO a SPD tvrzením, že odebíráme hlasy především tomuto hnutí, byla jen smyšlenou konstrukcí. Bereme hlasy jinde. Dle našich dat zejména na Moravě KDU-ČSL. Ono není divu, protože tato strana zcela opustila tradiční hodnoty a ještě se přidala na stranu proválečné propagandy. Tedy v podstatě přesně na druhou stranu barikády než papež. A to skutečně věřící lidé netolerují.

- v průzkumu SANEPu máme zcela totožné preference jako STAN. Což je pro mě osobně silná motivace, neboť tuhle mafiánskou stranu vedenou největším lhářem české politiky s mladou a pohlednou lídryní jejich kandidátky bych porazil obzvláště rád.

- už se téměř nemusíte bát propadlého hlasu, neboť tyto průzkumy jsou namodelované na volební účast kolem 60%. V evropských volbách to bude kolem 30%. A já jsem přesvědčen, že naši voliči dorazí všichni. 🙂

- náš potenciál se pohybuje kolem 10%. Takže když vy všichni, kdo zvažujete volbu naší strany, skutečně přijdete a dáte svůj hlas nám, tak to bude neskutečný masakr, který by twitterová kavárna nerozdýchala.

- a to nejdůležitější - součet preferencí PRO, SPD a Svobodných činí 20,1%. Což je úžasné číslo, jež by v případě spojení sil ještě narostlo. Za mě osobně je to jedna z mála možných cest, jak Českou republiku vyvést z bruselské diktatury zeleného, duhového, migračního a válečného šílenství.

Proto znovu deklaruji, že náš mandát, jenž nám ve volbách přiřknete, využiji k maximální snaze o spojení národně-konzervativní opozice.

Četl jsem od mnoha z vás asi milionkrát, že se musíme spojit.

Můj hlavní program do eurovoleb není slibování nesplnitelných zázraků v evropském parlamentu - moje primární nabídka je to, že využiji vaše hlasy k našemu sjednocení.

(z FB J. Rajchla)

Průměrný počet slepic: 4.2 (86 hlasů)
Trvalý odkaz

  Již několik desítek let v těchto květnových dnech oslavujeme porážku nacismu v Evropě. Její existenci si na vlastní kůži prožila už jen ta nejstarší generace, navíc pouze v průběhu svého dětství, takže skutečných pamětníků schopných přinášet pocity z tehdejšího řádění německých fašistů a jejich ideových spolubojovníků výrazně každý rok ubývá. Přidejme k tomu problémy spojené s vysokým věkem, tedy ztrátu paměti, také energie a chuti předávat své zážitky mladým, v neposlední řadě i změnu politického myšlení dalších generací, a nemůžeme vnímat nic jiného, než ztrátu reálného přístupu k zločinnému chování nacistů.

  Nenávist liberálů a eurohujerů k Rusku je neomluvitelná. 2.světová válka je i po desetiletích od svého vzniku i konce varovným mementem. Milióny mrtvých, umučených a zbídačených lidí z mnoha národů jsou skutečným varováním před další eskalací hamižnosti, nesnášenlivosti a neochoty hledat cesty k vzájemně prospěšným dohodám. Opět se nám tak vrací neúcta k životu, ke zdraví a k právu na sebeurčení každého jednotlivého národa. Německo už v minulosti mnohokrát ukázalo svou agresivní tvář a germánské hordy doplněné dalšími z jiných států opět začaly terorizovat své okolí. Tehdy v Mnichově nás zradili naši domnělí přátelé, jejichž naivita a lenost způsobily na čas ukončení existence Československa. To se už nikdy nevrátilo k tomu, jak významnou a rozvinutou zemí bylo za krátké období 1.republiky. Přesto to byla Rudá armáda, kdo nám vrátil naději.

  Byli to Sověti, kdo vyhnal Němce od Moskvy, poté i z Polska, Slovenska a z Čech. Otevřeli brány koncentračních táborů a jako bonus za svou odvahu i výdrž a bojovnost byli předurčeni k dobytí Prahy i Berlína. Demarkační čára byla daná, přestože by Američané byli v Praze možná dříve. Po oficiálním skončení války, možná dokonce už před ním, však bylo jasné, že silný Sovětský svaz se svým strategickým zázemím bude v příštích desetiletích vznikajícímu Západu vadit. Ne, nechceme si hrát na historiky, ale jisté je, že nacistické mozky zmizely na nějakou dobu ze scény, aby se později vrátily rehabilitované do běžného života právě na území západních zemí. Nebezpečná ideologie tak nebyla vymýcena a mohli se rodit její další propagátoři. Také pohrobci firem úspěšných za éry nacistického Německa a tvořící základ jeho hospodářství nepřestaly existovat a transformovaly se do současných průmyslových gigantů.

  Sovětský svaz a jeho geopolitický nástupce Rusko nakonec zůstali jediným skutečným bojovníkem proti nacismu v jeho moderní podobě. A má mnoho důvodů v tom nepřestávat. Je naprosto evidentní, že na Ukrajině má tato ideologie stále velké množství zastánců, navíc podporovaných státními složkami. A vzhledem k tomu, že je namířená proti Rusům a historická nenávist vychází z kruté porážky mající základ v drsné bitvě u Stalingradu a na celé bojové linii táhnoucí se od Leningradu (Petrohradu) až na jih, má zastání i u západních zemí dopujících ji zbraněmi, penězi a mediální podporou. Sice skrytě a tak, aby nebylo zjevné, nakolik se ukrofašistům fandí, schovává se to za oficiální Zelenského režim, nicméně řádění nácků v Oděse či na východu Ukrajiny přehlíží jen největší ignoranti.

  Bohužel i u nás dochází k popírání historických faktů. Stržení sochy maršála Koněva, přejmenování Koněvovi ulice a likvidace některých památníků věnovaných hrdinům z 2.světové války, postupné utlumování oslav porážky hitlerovského Německa ve světě a přepisování dějin, glorifikování Banderovců či mše za grázly bojujících pod nacistickou vlajkou proti vlastním bratrům, to vše je ostudou a důkazem návratu zla. U nás za protiruským tažením vidíme především prounijní liberály zmanipulované a zkorumpované Washingtonem i Bruselem. Jména Kolář, Čižinský, Pekarová-Adamová a další v některých z nás pak probouzí vztek nad tím, jak relativně mladá generace naprosto programovaně lže a manipuluje s historií.

  Netvrdíme, že se na nás sovětský vliv pár desetiletí po válce nepodepsal. Komunistický puč však vyvolali a uskutečnili naši bezpáteřní politici a následující roky byly dalších extrémem.   Socialismus nám hlavně v roce 1968, a poté i blízko svého konce, připadal zastaralý, nepružný a svazující. 35 let od jeho konce vnímáme, že ten obdivovaný Západ stihnul zdegenerovat ještě více. Plno lidí, stejně jako za 1.republiky. vnímá Rusko s despektem. A plno dalších, kteří si uvědomují, kam se propadá americký vazal, tedy Evropská unie, se k Moskvě obrací s jistou nadějí. Vše má svůj čas, jisté však je, že absolutní většina z nás nechce žádnou válku. Rusové si své vítězství nad Německem připomínají dodnes a dá se říct, že si udržují svou bojovou morálku. Ne, nejsou neporazitelní. Ale jsou natolik hrdí, že se jsou schopni z porážek poučit a vrátit se v plné síle. Tak, jako v roce 1945. Tehdy nás osvobodili a kdo o tom vznáší pochybnosti, lže sám sobě. Proukrajinský fanatismus je jen dalším ideologickým přešlapem. Možná jednou budeme rádi za další nový květen. Tedy jestli se ho dožijeme.

Jindřich Kulhavý  2. 05 2024

zdroj: https://www.inadhled.live/uvaha-dne/kvetnove-dny/

Průměrný počet slepic: 4.5 (95 hlasů)

V Moskvě probíhá skvělá výstavka západní vojenské techniky, která se předvedla na okrajině a jak říká analytik Koler  ,, moc se předvedla ,,.
Návštěvnost je značná což je projevem toho, že Rusové mají o válku a její výsledky zájem a jistě je shlédnutí západního válečného vercajku povzbudí a upevní jejich již tak železné vlastenectví.
Takže nyní jsou dny NATO nejen v Mošnově ale mají je už i v Moskvě.
Západní pokrok se prostě nedá zastavit a navíc to mají Rusové ještě s bonusem, že se člověk může podívat co to vydrželo a nebo také nevydrželo.
Vzpomeňme přátele v těchto slavných dnech rovněž na poslední dny druhé světové války, kdy Rudá armáda za svých obětí válcovala třetí říši způsobem o kterém se Adolfovi nezdálo ani v tom nejčernějším snu.
Padli zde sovětští vojáci, kteří častokrát prošli celou frontu  a svůj život položili právě v posledních dnech, kdy svoboda byla již na dosah.
Každý z nich jistě snil o tom, že až to skončí vrátí se domu……


z Internetu - neznámý autor
zdroj: AE News

Průměrný počet slepic: 4.6 (76 hlasů)

v poměrně krátké době jsi se tady prosadil a dnes patříš k nejčastějším přispívatelem Vidlákových Kydů. S Richardem jste si vyjasnili určité principy a jsem rád, že se nějaké drobné problémy urovnaly a že to tady zase dobře funguje.
Včelka Mája je tady podstatně delší dobu a považuji ji za takovou dobrou duši naší komunity. Trochu jsi ji svoji aktivitou připravil o "její agendu", dříve přispívala do diskuze více než dnes. Dobře, všechno má svůj přirozený vývoj a najde si samo novou ustálenou polohu. 
Jenom mě trochu mrzí, že jsi Máje, možná nevědomky, přebral jejího oblíbeného autora, myslím tím Jindřicha Kulhavého. Dlouhou dobu nás tady seznamovala s jeho zajímavými články. Ona, jako žena, s tebou nebude soutěžit, kdo dáte Kulhavého článek na "Kydy" dříve, nebude tě přesvědčovat, že na Kulhavého má "svoje zvykové právo". Ale myslím si, že bys sám mohl udělat pěkné gesto a Jindru Kulhavého zase včelce Máje přenechat. Tedy nevím, zda ještě o to bude stát. Antoníne, skus se s Včelkou domluvit. Díky!
Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

Z radosti přenechám naší Včelce každodenní zveřejnění článku Kulhavého :-). 
Od zítřka přestávám přidávat články Kulhavého, bude je zveřejňovat naše pilná Včelka Mája :-)

vcelka

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

- díky, ale nechme to tak, jak to je teď. Je tak větší jistota, že Kulhavý tu bude, je totiž možné, že jednoho dne "sbalím fidlátka" (to podle vývoje událostí v ČR), a Kulhavý byl a je zde vždycky vítaný.

---------------------

P.S. Čtu postupně, takže teď teprve čtu to další..., takže Antoníne, prosím, pokračujte (viz důvod výše). Za Kulhavého!  😉

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Tak dobře Včelko budu teda pokračovat s Kulhavým. Teda do té doby kdy možná i já sbalím svá fidlátka jednoho dne podle vývoje událostí v ČR. Protože jak uvádí Hérakleitos z Efesu starořecký předsokratovský filozof "Τα πάντα ρεί και μηδέποτε κατά τ’ αυτό μένειν" tj. "Vše se vyvíjí a nikdy nezůstává stejné".

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

.. až jsem se na něj stal alergickým. Jeho "Asertivita" svého času hypertrofovala do "Nasertivity", několikrát jsem byl "SKÁLOPEVNĚ ROZHODNUT" na Vidlákovy kydy vícekrát nepáchnout,  ale vždy mi to nakonec nedalo, a myslím si, že už jsem se s tím naučil žít. 

 

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

fiala furiant

furiant - Označení osoby : Výrazu furiant se používá pro označení člověka, dávajícího přemrštěně najevo své sebevědomí a svoje možnosti, který musí být ve své komunitě ve všem první, mít poslední slovo, mít ve všem pravdu (i kdyby ji neměl) (viz např. drama Naši furianti Ladislava Stroupežnického s podtitulem „obraz života v české vesnici o čtyřech dějstvích“ z roku 1887); vejtaha, náfuka, haur.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Furiant

Průměrný počet slepic: 4.5 (45 hlasů)

https://www.youtube.com/watch?v=tU9pvG76jcE&ab_channel=IPattI

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Zpracováno podle knihy "Válka na Ukrajině a Euroasijský světový řád"
Ruský plán omezené intervence a sabotáž mírových jednání ze strany NATO

Ruskou invazi na Ukrajinu lze podle teorie von Clausewitze vnímat jako pokračování politiky jinými prostředky. Poté, co Kyjev nesplnil dohodu Minsk-2 a NATO nebylo ochotno vyhovět ruským bezpečnostním zájmům, Moskva usoudila, že všechny mírové prostředky byly vyčerpány. Hrozby se posuzují podle jejich nebezpečnosti a záměrů. Situace, které Rusko čelilo, se rychle zhoršovala s tím, jak sílila ukrajinská armáda, vyzbrojovaná a cvičená Západem a zároveň jak se Ukrajina postupně měnila ve faktického člena NATO. Hrozivě se jevily i úmysly, protože Kyjev a NATO se zdály být pevně rozhodnuty pro vojenský zásah na Donbase a dokonce i pro znovuzískání Krymu. S těmito rostoucími hrozbami se jevilo, že nečinnost bude větším rizikem než ruská vojenská intervence.

Následné rozhodnutí o použití vojenské síly bylo formulováno jako "speciální vojenská operace", částečně kvůli omezenému cíli, kterým byl nátlak na Kyjev, aby přijal požadavky Moskvy. Cílem ruské invaze bylo vnutit Ukrajině urovnání situace, neboť toho nebylo možné dosáhnout diplomatickou cestou. Rusko původně vstoupilo na Ukrajinu s armádou čítající přibližně 150 000 vojáků, což bylo příliš málo na to, aby Ukrajinu dobylo a obsadilo.

Ruská armáda se vyhýbala útokům na kritickou infrastrukturu a byla zdrženlivá, aby omezila civilní oběti. Zdrženlivost ruské armády v počátečních fázích války odpovídala cíli, přimět Ukrajinu k jednání, aniž by se v ukrajinském obyvatelstvu vytvořilo nepřekonatelné nepřátelství, protože to by Kyjevu rovněž ztížilo vyjednávání. Velikost ruské armády nasazené na Ukrajinu byla dána potřebou vytvořit tlak na Ukrajinu a na Západ. Armáda nebyla dostatečně silná pro invazi a pro obsazení velké části ukrajinského území. To však využilo NATO k tvrzení, že slabá a zaostalá ruská armáda může být Ukrajinci poražena.

V prvních týdnech války došlo ke třem pokusům jednat o ukrajinské neutralitě s cílem ukončit válku před rozpoutáním nadměrného ničení. Všechny snahy směřovaly k úspěchu, než je torpédovaly USA a Velká Británie. Ze strategického hlediska měl Washington zájem zabránit neutralitě Ukrajiny, zatímco určité krveprolití bylo pro USA výhodné, protože umožňovalo oslabit Rusko a zajišťovalo trvalý rusko-ukrajinský rozkol. USA sabotováním mírových jednání potopily ruský cíl krátké a omezené intervence a místo toho prosazovaly dlouhou válku.

Dne 25. února 2022, den po ruské invazi, tvrdil prezident Zelenskyj: "Dnes jsme z Moskvy slyšeli, že stále chtějí jednat. Chtějí jednat o neutrálním statusu Ukrajiny..... Nebojíme se mluvit o neutrálním statusu." Pokud by Kyjev souhlasil s neutralitou a ukončil tak své snahy o vstup do NATO, válka by byla pravděpodobně velmi krátká - jak bylo původně zamýšleno. Následujícího dne, 26. února, Zelenskyj znovu potvrdil připravenost jednat o neutralitě Ukrajiny: "Pokud jsou rozhovory možné, měly by se uskutečnit. Pokud v Moskvě řeknou, že chtějí vést rozhovory, včetně těch o neutrálním statusu, nebojíme se toho. I o tom můžeme jednat." Den poté, 27. února, Moskva a Kyjev oznámily, že v Bělorusku povedou mírové rozhovory "bez předběžných podmínek". Později Zelenskyj dokonce vyzval k uzavření "kolektivní bezpečnostní dohody", která by zahrnovala i Rusko, aby se zmírnily vzájemné bezpečnostní obavy, které vyvolaly válku.

Na Západě se objevilo znepokojení nad vyhlídkami na mírovou dohodu a byla nabízena pomoc pro pokračování války. Dne 25. února 2022, první den po ruské invazi, i když Zelenskyj souhlasil s jednáním o neutralitě, mluvčí USA Ned Price oznámil, že Washington odmítá jakékoli mírové rozhovory bez předběžných podmínek, neboť USA nemohou akceptovat diplomacii dříve, než Rusko stáhne všechny své síly z Ukrajiny:
"Nyní vidíme, že Moskva navrhuje, aby se diplomacie uskutečnila pod hlavněmi zbraní nebo v okamžiku, kdy rakety, minomety a dělostřelectvo Moskvy míří na ukrajinský lid. To není skutečná diplomacie... Pokud to prezident Putin myslí s diplomacií vážně, měl by okamžitě zastavit bombardovací kampaň proti civilistům, nařídit stažení svých sil z Ukrajiny a dát světu zcela jasně a jednoznačně najevo, že Moskva je připravena na deeskalaci."

Podněty k prodloužení války poskytli i Evropané. Dne 27. února, ve stejný den, kdy Rusko a Ukrajina oznámily mírové rozhovory, EU schválila vojenskou pomoc Ukrajině ve výši 450 milionů eur, čímž dala najevo svou podporu, která snížila motivaci Kyjeva k jednání s Moskvou. Jak později uznal šéf zahraniční politiky EU Josep Borrell, bez vojenské podpory Západu by válka skončila "během několika dní". Následovalo tvrzení EU i USA, že vojenská pomoc by měla posílit sílu Kyjeva u jednacího stolu.  EU, ani USA se během následujících dvou let za jednací stůl neposadily. místo toho byla mírová jednání vždy aktivně sabotována.

Druhá snaha o rychlé ukončení konfliktu se objevila počátkem března pod vedením izraelského premiéra Naftaliho Bennetta (ve funkci do 30.6.2022, potom vystřídán Benjaminem  Netanyahuem) . Izraelský premiér uvedl, že ho Zelenskyj kontaktoval a požádal o mírové rozhovory s Putinem. Podle Bennetta se Putin zabýval především hrozbou expanze NATO, a proto byl ochoten učinit "obrovské ústupky" tím, že se vzdá cílů, jako je demilitarizace Ukrajiny. Putin požádal Bennetta, aby Zelenskému sdělil, že invaze skončí, pokud Zelenskij bude souhlasit s tím, že Ukrajina zůstane mimo NATO, a Zelenskij tyto podmínky přijal s tím, že Ukrajina do NATO nevstoupí. Bennett navrhl, že by Ukrajina mohla následovat izraelský model silné nezávislé armády, která bude schopna se bránit sama, místo aby se spoléhala na NATO, což bylo přijatelné jak pro Putina, tak pro Zelenského. Bennett tvrdil, že "obě strany si velmi přály příměří", a proto "byla velká šance dosáhnout příměří".

Bennett však tvrdil, že Západ zasáhl a "zablokoval" mírovou dohodu. Zatímco Německo a Francie byly pragmatické, Spojené království a USA byly ostře proti dohodě a chtěly využít válečné příležitosti k boji za oslabení Ruska.
Podle Bennetta Západ mírovou dohodu zablokoval, protože došlo k "rozhodnutí Západu nadále útočit na Putina" namísto toho, aby usilovali o mír. Dne 21. března 2022 mluvčí USA Ned Price naznačil, že diplomatické urovnání nezáleží jen na Ukrajině, protože se jedná také o konflikt o světový řád:
"Je to válka, která je v mnoha ohledech větší než Rusko, je větší než Ukrajina..... Klíčové je, že v sázce jsou principy, které mají univerzální platnost všude, ať už v Evropě nebo v Indopacifiku, či kdekoli mezi nimi. A to jsou základní principy, které se prezident Putin snažil porušit a ignorovat a které se naši ukrajinští partneři, podporovaní mezinárodním společenstvím, snažili bránit - princip, že každá země má suverénní právo určovat svou vlastní zahraniční politiku, má suverénní právo sama určovat, s kým se rozhodne spojit, pokud jde o její spojenectví, partnerství, a jakým směrem chce zaměřit svůj budoucí vývoj. V tomto případě si Ukrajina zvolila demokratickou cestu, cestu západního pohledu, a to je něco, s čím prezident Putin zjevně nechce počítat."

Třetí snaha o dosažení mírové dohody začala koncem března, kdy se Turecko ujalo role prostředníka při vyjednávání o míru mezi Ukrajinou a Ruskem. Hlavní překážka na cestě k míru byla překonána, neboť Zelenskyj nabídl při jednáních neutralitu. Moskva a Kyjev se tak opět přiblížily mírové dohodě. Předběžnou mírovou dohodu potvrdily Fiona Hillová, bývalá úřednice Rady národní bezpečnosti USA, a Angela Stentová, bývalá národní zpravodajka pro Rusko a Eurasii. Hillová a Stentová napsaly článek pro časopis "Foreign Affairs", v němž nastínily hlavní podmínky dohody. V článku uznali, že zdrojem konfliktu byl expanzionismus NATO. Téměř celá politická mediální elita napříč Západem unisono tvrdila, že vojenské akce Ruska nemají s expanzionismem NATO nic společného a že s Putinem není možné vyjednávat. Článek Hillové a Stentové byl přiznáním opaku:
"Podle několika bývalých vysokých amerických představitelů, s nimiž jsme hovořili, se zdálo, že v dubnu 2022 se ruští a ukrajinští vyjednavači předběžně dohodli na obrysech vyjednaného prozatímního řešení: Rusko by ustoupilo na pozice z 23. února, kdy kontrolovalo část Donbasu a celý Krym, a výměnou by Ukrajina slíbila, že nebude usilovat o členství v NATO a místo toho obdrží bezpečnostní záruky od řady zemí."

Později Putin odhalil návrh dohody o mírové smlouvě, které bylo mezi Ruskem a Ukrajinou dosaženo. Název návrhu dohody "Smlouva o trvalé neutralitě a bezpečnostních zárukách pro Ukrajinu" uváděl, že Ukrajina zavede do své ústavy "trvalou neutralitu".

Dne 9. dubna 2022 se však britský premiér Boris Johnson vydal do Kyjeva, aby dohodu narychlo sabotoval. Jako důvod zrušení mírových jednání uvedl vraždění v Buči. Zprávy z Ukrajiny tvrdily, že Spojené království a USA přesvědčily Zelenského, aby od mírové dohody odstoupil, když Ukrajině nabídly zbraně, které potřebovala k porážce Ruska na bojišti. Ukrajinská média uvedla, že Johnson přijel do Kyjeva se dvěma prohlášeními:

První zní, že Putin je válečný zločinec, je třeba na něj vyvíjet nátlak, ne s ním vyjednávat. A druhým je, že i když je Ukrajina připravena podepsat s Putinem nějaké dohody o zárukách, oni [Spojené království a USA] k tomu nejsou připraveni.
Turečtí vyjednavači potvrdili, že Západ si nepřeje mír, protože USA a Spojené království vytvořily vhodnou situaci, v níž mohou oslabit Rusko tím, že budou bojovat s Ukrajinci jako s prostředníky. Turecký ministr zahraničí Mevlut Cavusoglu tvrdil, že některé státy NATO chtějí válku prodloužit, aby Rusko vykrvácelo. Cavusoglu to upřesnil:
"Po jednáních v Istanbulu jsme si nemysleli, že válka bude trvat tak dlouho.... Ale po jednání ministrů zahraničí NATO jsem měl dojem, že v členských státech NATO jsou tací, kteří chtějí, aby válka pokračovala - ať válka pokračuje, aby Rusko bylo oslabeno. Situace na Ukrajině je příliš nezajímá."

Numan Kurtulmus, místopředseda Erdoganovy politické strany, potvrdil, že Zelenskyj byl připraven podepsat mírovou dohodu do doby než  zasáhly USA:
"Tato válka není válkou mezi Ruskem a Ukrajinou, je to válka mezi Ruskem a Západem. Tím, že Spojené státy a některé evropské země podporují Ukrajinu, prodlužují tím tuto válku. To, co chceme, je ukončení války. Spojené státy považují prodlužování války za svůj zájem."

Německý generál ve výslužbě Harald Kujat, bývalý šéf německého Bundeswehru a bývalý předseda Vojenského výboru NATO, potvrdil, že Johnson sabotoval mírová jednání, aby mohl vést zástupnou válku s Ruskem. Kujat potvrdil, že bylo téměř dosaženo dohody, v níž se "Ukrajina zavázala vzdát se členství v NATO a nedovolit rozmístění na svém území žádných cizích vojsk nebo vojenských zařízení", zatímco "Rusko zřejmě souhlasilo se stažením svých sil na úroveň z 23. února, tj. před zahájením útoku na Ukrajinu". Generál Kujat však také potvrdil, že "britský premiér Boris Johnson zasáhl 9. dubna v Kyjevě a zabránil podpisu. Odůvodnil to tím, že Západ není připraven na ukončení války". Podle Kujata Západ požadoval něco, co se rovnalo ruské kapitulaci: "Nyní je opakovaně požadováno úplné stažení jako předpoklad pro jednání." Generál Kujat vysvětlil, že tento postoj byl způsoben válečnými plány USA proti Rusku:
"Možná, že jednoho dne bude položena otázka, kdo nechtěl této válce zabránit... Jejich deklarovaným cílem je oslabit Rusko politicky, ekonomicky a vojensky do té míry, aby se pak mohly obrátit proti Číně, svému geopolitickému soupeři, který jediný je schopen ohrozit jejich nadvládu jako světové velmoci. Ne, tato válka není o naší svobodě... Rusko chce zabránit svému geopolitickému rivalovi USA, aby získaly strategickou převahu, která by ohrozila bezpečnost Ruska."

Niall Ferguson na serveru Bloomberg rovněž citoval zdroje z vlád USA a Velké Británie, které se vyslovily pro to, aby se "konflikt prodloužil, a tím vykrvácel Putin", neboť "jediným cílem této hry je konec Putinova režimu". Washington se domníval, že válka by mohla být využita v rámci širší geopolitické kampaně, neboť oslabení Ruska a svržení Putina by vyslalo silný signál Číně. Nechat vybojovat své války jinými státy je vrcholem imperiálního snažení. Americký generál ve výslužbě Keith Kellogg v březnu 2023 podobně tvrdil, že "pokud se vám podaří porazit strategického protivníka bez použití amerických vojáků, jste na vrcholu profesionality". Kellogg dále uvedl, že využití Ukrajinců v boji proti Rusku "odstraňuje strategického protivníka ze stolu", a umožňuje tak USA soustředit se na "primárního protivníka, kterým je Čína". Generální tajemník NATO Stoltenberg rovněž tvrdil, že porážka Ruska a využití Ukrajiny jako bašty proti Rusku "usnadní" USA "soustředit se na Čínu... pokud Ukrajina zvítězí, pak budete mít druhou největší armádu v Evropě, ukrajinskou armádu, zocelenou bojem, na naší straně. Ruská armáda bude oslabena a dojde k žádoucímu posunu v Evropě, která nyní skutečně zvýšuje i výdaje na obranu."
Obvinění a zprávy o sabotáži mírových dohod s cílem využít Ukrajinu jako prostředníka k oslabení Ruska Londýn ani Washington nikdy nepotvrdily. Přesto rétorika, která následovala, naznačuje, že Britové a Američané připravovali stát na vleklou zástupnou válku. V dubnu 2022, poté co Kyjev odstoupil od mírových jednání v Istanbulu, Johnson tvrdil: "Myslím, že je velmi těžké si představit, jak mohou Ukrajinci vyjednávat s Putinem",  místo toho obhajoval pokračování ve strategii dodávek zbraní Ukrajině. V červnu 2022 Johnson ve svém projevu na zasedání skupiny G7 a NATO tvrdil, že důležitá je "strategická vytrvalost", "nyní není čas na to, abychom se dohodli nebo abychom povzbuzovali Ukrajince, aby se dohodli na špatném míru". V září 2022 Johnson opět argumentoval proti mírové dohodě s Ruskem, protože je nutné na Ukrajině udržet kurz oslabující pozici Moskvy. Později Johnson publikoval v deníku Wall Street Journal článek, v němž se vyslovil proti jakýmkoli jednáním: "Válka na Ukrajině může skončit pouze porážkou Vladimira Putina". V říjnu 2022 se prezident Zelenskyj odvolal na výnos Rady národní bezpečnosti a obrany Ukrajiny, podle kterého je jednání s prezidentem Putinem nezákonné. Před jaýmkoli politickým urovnáním by bylo nutné odstavit prezidenta Putina od moci. Snaha NATO o prodloužení války na Ukrajině za účelem změny režimu v Rusku nabírala na obrátkách.

Čína navrhla v únoru 2023 mírový plán o 12 bodech, který měl zahájit jednání. Rusko i Ukrajina na návrh a jeho zásady reagovaly do jisté míry pozitivně. Ukrajinský ministr zahraničí Dmitrij Kuleba vyjádřil připravenost Ukrajiny o návrhu jednat. Na ruské straně prezident Putin rovněž potvrdil, že návrh představuje dobré východisko pro jednání. Spojené státy však vyjádřily "hluboké znepokojení" a svůj rozhodný nesouhlas s příměřím zprostředkovaným Čínou. Mluvčí Rady pro národní bezpečnost John Kirby tvrdil, že "výzvy k příměří nyní nepodporujeme, neboť příměří by v podstatě potvrdilo to, čeho se Rusku podařilo na Ukrajině zmocnit, a dává mu čas a prostor k přípravě budoucích operací, a to prostě není přijatelné". V červnu 2023 ministr zahraničí Anthony Blinken odmítnutí příměří zopakoval, když Washington tlačil Kyjev k protiofenzívě:
"Příměří, které jednoduše zmrazí stávající linie a umožní Putinovi upevnit kontrolu nad obsazeným územím a pak si odpočinout, znovu vyzbrojit a znovu zaútočit - to není spravedlivý a trvalý mír. Je to potěmkinovský mír. Legitimizoval by ruský zábor území. Odměnil by agresora a potrestal oběť."

Odmítání a sabotování mírových jednání ze strany USA se stává stále větším problémem, protože světové veřejné mínění, zejména mimo země NATO, nepodporuje zástupnou válku Západu proti Rusku. Washington proto sponzoroval vlastní mírové summity, které se nejprve konaly v Dánsku a poté další v Saúdské Arábii. Rusko však na tyto mírové summity nebylo pozváno a jeho bezpečnostní obavy z rozšiřování NATO nebyly řešeny. Hlavním cílem těchto summitů bylo zasít rozkol v rámci zemí BRICS (Brazílie, Rusko, Indie, Čína a Jihoafrická republika); Kyjev výslovně uvedl, že cílem je sjednotit svět kolem Ukrajiny. Mírové summity byly tedy iniciativami, které měly posílit NATO.

Průměrný počet slepic: 4.5 (59 hlasů)

anglosasské svině neštítící se ničeho

Průměrný počet slepic: 4.4 (36 hlasů)

je to perfektní dílko. Všechny uvedené části jsou čtivé, argumentované a hlavně pravdivé. Už se těším na další díl. Ještě jednou díky, jsi frajer (to se u nás říká když jsi "king").

Průměrný počet slepic: 4.6 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

Provládním propagandistům zřejmě nedošlo že nenávist k Rusku už je dávno pryč. Ta byla za Brežněva.

Dost se divím že to nedošlo ani opozičním stranám. Já také dřív nenáviděl Rusko, kvůli tomu že nám po roce 1948 vnutilo své představy o politice i hospodářství, taky jsem je nesnášel kvůli tomu, co udělali v roce 1968 ale to je pryč.

Když se dnes dám do řeči s někým, koho znám i někdy s lidmi neznámými, většina z nich fandí Putinovi. To že dnes někdo fandí Rusku, už není urážka ale známka zdravého rozumu. Jen se divím že si to neuvědomují představitelé vládních stran ani opozice.

Průměrný počet slepic: 4.6 (52 hlasů)

Já pro to mám jediné vysvětlení - že si to vládní strany "neuvědomují", je jasné. A že si to "neuvědomuje" ani opozice? - protože nesmí, jinak by ji ty vládní strany doslova sežraly zaživa (a taky proto, že "lidé jsou různé, hloupé a blbé"). 

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Přiznám se, že zahájení předvolebních kampaní ANO i SPOLU a hesla která ukáží navenek jak si představují ten „velký styl“ do této chvíle prošla mimo mne. Předpokládal jsem, že den kdy PRVNÍ MÁJ vytlačil SVÁTEK PRÁCE je dnem, při kterém zejména levicově orientovaní politici, vedení pod hlavičkou levicové ANO i všech současných levicově orientovaných vládních stran, včetně ODS, se budou rádi a okázale producírovat. Vlastně kdy jindy? Svátek práce k tomu poskytuje nejlepší příležitost. Slavnostní volný den, kdy oni se předvedou, volno nevolno, když jde o ně, nezahálejí. Dělají vše proto, aby se i další roky měli skvěle. Nevadí, že všechno kolem nich jde do kopru či kam.

Se zájmem jsem přečetl dnešní Vidlákův předvolební souhrn. Během několika minut čtení mám přehled co, kdo, kde a jak vyvádí. Když k tomu večer přidám informace co vyčtu ve zdejší diskusi, budu vědět vlastně o všem, co s tím souvisí i nesouvisí. Dnes to nejspíš bude výživné.

Navzdory všemu tomu co se děje, vlastně realitě stále nerozumím, spíše nechci uvěřit. Kvůli komu a proč mají předvolební kampaně pro politiky tak obrovský význam? Proč v době kdy všichni okolo sebe vidíme na každém kroku realitu (nebo nevidíme)? V době kdy chybí peníze na životně důležité věci, kdy se zadlužujeme jako dosud nikdy, kdy sami sobě zakazujeme a ničíme to, co pro náší vlastní existenci je životně důležité, kdy na dluh investujeme do zabíjení lidí, najednou nešetříme a okázale utrácíme za vylepení plakátů s přikrášlenými portréty politiků, doplněné líbivým heslem? Možná budou pro některé i koblihy zdarma, nebo letos bez koblih?

Znovu si kladu otázky: Kdo jsou ti z nás, dosud nerozhodnutí? Jak to dělají? Zavírají oči? Nechtějí se dívat okolo sebe?  Vyčkávají a uvěří až frázím a slibům z plakátu vyvěšených na poslední chvíli? Kdo jsou ti, kterým k rozhodnutí stačilo, že s jednou předsedkyní se vyfotil jeden klarinetista?  Kdo jsou ti, kteří to spolu půjdou hodit  jiným, protože za předsedou přiletěla kvůli fotce ženská, co vymyslela těhotenské uniformy pro tankistky. Vyfotila se, pronesla moudro a letěla zpět, přímo do Brusele?

Jestli je to opravdu tak, tak dobře nám tak!

Průměrný počet slepic: 4.9 (35 hlasů)

.. Nehnojím si hlavu denním tiskem ani sledováním televize, už ji nevlastním skoro 14 let. Dříve jsem měl na stejné účely Facebook, než se stal FakeBookem.

Dnes Vidlákovy kydy a Radio Universum, k tomu BurešTV, Svatopluk, do schránky mi chodí jednou měsíčně TO. 

Neklesej na mysli, společenské procesy mají velkou setrvačnost, do současného stavu společnosti bylo ze strany Pětidemolice "investováno" opravdu mnoho energie, chvíli trvá, než ten jejich informační "Titanik" změní směr, kterým pluje. Profesor Peter Staněk tvrdí, že stačí něco okolo 20% populace k tomu, aby se společnost začala ubírat jiným směrem. K tomuto kritickému momentu se blížíme, pomalu, ale nezadržitelně.

Na Slovensku už začali korigovat směr plavby, naši lidé už také začínají otevírat oči. U nás všechno trvá déle.

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)

Mackovy glosy mi budou chybět, no snad je Míra na nějakém lepším místě.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

 Měl schopnost skvěle vystihnout a popsat a sdělit myšlenku, kterou považoval za důležitou a správnou.

Byl jedinečným pravicovým politikem.

Současní aktivní politici by měli pana Macka přijmout jako svůj politický vzor. Kdyby Miroslavů Macků v politice bylo více, prospělo by to nám všem.

Čest jeho památce.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Je to tak, trvá dlouho než to "pracně vybudované" změní směr a Titanic je k tomu příznačný. Chtělo by to být "pružnější" v myšlení, protože stačí pár let a škody jsou už teď nedozírné. Směr je špatný od začátku, ale v poslední době je toho balastu tolik, že stačí málo a buďto nás potopí, nebo o jen fous vyvázneme. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Vždyť je to parta maňásků. Někde něco sdělej, pak jim občas předseda vysvětlí, že se mýlili, tak druhý den se vykrucují, že to vlastně mysleli jinak. Jelikož Bůh, maminka a předseda mají vždycky pravdu. Akorát škoda, že předseda si myslí, že Měsíc je planeta.

Tak to se děsně těším na ty zářné zítřky s tímto ansámblem.

Průměrný počet slepic: 2.7 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak jo, dobře. A jak byste charakterizoval dnešní ODS?

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

dnešní ODS bych charakterizovat nechtěl, jelikož bych u toho musel hořce plakat.

Průměrný počet slepic: 2.5 (12 hlasů)

souhlasím, nicméně čekal jsem, že to trochu rozvedete. Ač jsem ODS nikdy nevolil, vždycky jsem tu stranu považoval za jakousi hodnotu na miskách vah. To, co tato strana představuje dnes se dá popsat několika slovy a omlouvám se za ně "urvat co nejvíc a co neurvu to zkurvím". To samozřejmě platí i o zbylých stranách pětidemolice, jež nehledě na proklamované idee jedou jenom Aspenem předepsané noty a s tím spojený bonus "malá domů". Proto si ten slepenec v podstatě i rozumí. Vždyť "kdo nekrade denně aspoň hodinu...." Dál to určitě znáte. A tak po 35 létech to znovu hodím komunistům, protože tady za těch 35 roků nic nezničili a protože - Fialo a ostatní škůdci naší země opravdu STAČILO.

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

že budeme ziskem Stačilo příjemně překvapeni. Tedy někteří 🙂

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Mám to rozvést, kvůli vám, že jste mě o to požádal, tak to udělám.

Hlava mi nebere, jak se mohl Saša Vondra, což je člověk, kterého jsem kdysi osobně znal, nechat napsat na kandidátku, kde hned pod ním je to vypatlané Niedermajerovo hovado. To je pro mě záhadou. Kuba už se na to nemohl dívat, tak se zašil na kraje a Zahradil do Bruselu. Předseda Fiala, který kdysi měl dobré pravicové názory absolutně otočil, takže dnes zpívá tu evropskou hymnu a mě je z něj na blití. Nevím, jak se to stalo, jestli jim tam něco nesypou do kafe.

Plně respektuji vaše rozhodnutí volit komunisty. Je to váš hlas. Já zřejmě společně se zdejším panem Radem tam hodím Svobodné. Patrně tímto naše hlasy propadnou, ale my se potom nebudeme muset za sebe stydět.

Průměrný počet slepic: 2.6 (11 hlasů)

by se nechal napsat kamkoliv, tedy pokud by mu to přineslo prospěch. Ono je podezřelé už jenom to, že nositel jména (kdysi jistě pokrokového) Saša, nenávidí Rusy.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

In reply to by Zauber

Trvalý odkaz

Mám kámoše, ten se jmenuje Ivan a rusáky nemůže ani cejtit. Jako já, který se Ivan, ani Saša nejmenuji. Poněkud jsi mě tímto zklamal, začínáš přejímat bulvární argumenty. Polepši se krapet.

Průměrný počet slepic: 1.5 (11 hlasů)

díky za analýzu :-) Až na toho Vondry s ní souhlasím. Za mě je i Vondra pokrytec a prospěchář, který může svoje bludy vykládat snad někde v hospodě u piva. Bude ale dost riskovat, že dostane na budku. I Zahradilovi už je z politiky ODS na blití. "Staví se do role nejhlasitějšího kritika směřování strany za Petra Fialy".
Co se týká vaší volby a propadlých hlasů. Také plně respektuji vaší volbu. Matěje Gregora i Markétu Šichtářovou sleduji, i Libora Vondráčka. Škoda, že lidé s normálním rozumem nejdou do voleb společně. Klidně bych politické strany zrušil a volil jen osobnosti jako jsou oni. Ale u Svobodnýcch je opravdu velké riziko, že hlasy propadnou. Bernarde a věřte, že ani já se za svoji volbu stydět nebudu. Konečná není Grebeníček nebo Filip, to je úplně jiný level. Příjde čas, že stydět se budou voliči, kteří zaslepeně a naprosto nesmyslě budou volit strany - politiky - současné vládní pětidemolice.


zdraví Jirka Vlach

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Mám pro vás na srdci jen krátké vyznání, všechno je v prdeli, čeká vás zklamání!

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

2+2=4

Průměrný počet slepic: 2.6 (11 hlasů)

..ale jak dlouho ještě.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

volebních hlasů

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Pouze jsem chtěl prubnout to, co tady nedávno psal Richard. Že slepicování zde není o tom, jestli někdo napíše kravinu, nebo něco chytrého, ale o sympatiích k dané osobě.

Já napsal absolutní pravdu, jelikož to, že 2+2=4 těžko může někdo zpochybnit. A vidíte. Mám krásný výsledek 2,6 slepice.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)