V jakém světě to žijeme?

Autor
Štítky

Jistě jste již zaznamenali reportáž Markéty Kutilové. Pro vás, co nejste v obraze krátce shrnu: Markéta Kutilová se vydala vlakem do Kyjeva a poreferovala o tom, co tam viděla. Bez nějakého patosu, bez jakéhokoliv postranního úmyslu. Řekla pár vět o tom, jak se Ukrajinky s dětmi vracejí domů, že je všude čisto, obchody jsou plné zboží, ceny velmi přívětivé.. v podstatě popsala to, co říkala učitelka Bednářová… že válku nevidíte, země normálně žije

Pokud byste se chtěli na její text podívat, zde je:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02t7MrM7Hf3QuEpf5mwTcv5qa1JsqMkXECv6ntDcx1vfkgciwbjgHJ1waaoNgfmPqTl&id=100091729913124

Takhle podle mě má vypadat novinářský text. Není prakticky nijak zabarvený, člověk z něj prakticky nepozná, jaký názor má autorka. Prostě jede a popisuje. Neříká, co si o tom máme myslet, nevnucuje nám, co je správné a co je špatné, prostě popisuje, co vidí kolem sebe. Na závěr ještě dává radu, že kdybychom se chtěli přesvědčit na vlastní oči a mínili bychom jet autem, máme se vyhnout dlouhým kolonám na hranicích tím, že přejedeme v noci.

Jenže v tom to právě bylo… Autorka se příliš chovala jako žurnalistka. Lidé si po přečtení začali tvořit vlastní názor a kladli prokleté otázky. Jako například, když jsou na Ukrajině plné obchody a mírné ceny, co u nás dělá půl milionu uprchlíků? Nebo, když je tam tak čisto, vše funguje a vše je v pořádku, jak to asi vypadá na henté východní frontě? Vypadá ta válka vůbec tak, jak nám popisuje Česká televize?

Stačilo pár hodin a celá reportáž zmizela z autorčina fejsbůku. To už samozřejmě kolovala po hentěch internetech a žila si svým vlastním životem. Zanedlouho pak zmizel celý autorčin profil. Markéta Kutilová zmizela z největší sociální sítě…

Já nevím, jestli si sama uvědomila, že napsala něco, co se nehodí do narativu o strašné válce, zlých Rusácích, co bombardují, na co přijdou a zdeptané zemi, která potřebuje miliardy peněz z Evropy i USA a raději provedla autocenzuru, nebo jestli jí zavolal nějaký nadřízený z České televize, zjebal jí na dvě doby a nařídil jí, ať to okamžitě smaže. Ale každopádně se stalo. Našim pravdomluvným médiím a ojrohodnotné vládě se jaksi nehodilo do krámu očité svědectví.

Jestli něco ukázalo na licoměrnost dnešní doby, tak je to právě tohle. Pravda se prostě nehodí a tak je vymlčována. Nevím, jestli je Kutilová uvědomělá svazačka, nebo má nějakého šéfredaktora z toho nejvíc komouškého kadlubu, který se u nás dá sehnat, ale výsledek každopádně hovoří velmi výmluvně. Nesmí se dovolit, aby si lidi dělali vlastní názor. Ten se jim musí předepsat a cokoliv, co do něj nezapadá, to se musí smazat, odstranit, vygumovat, vymlčet… a když to nejde jinak, tak i s celým autorčiným profilem.

Proč mi zase naskakuje Orwellův román… ?

Ale také se ukazuje ta druhá stránka. Že pravda se zadržet nedá. Ne v dnešní době. Všechno na hentěch internetech zůstane. Jednou vyřčené si žije vlastním životem a není v silách samotného Cukrberga to zastavit. Kdo ví, kolik lidí včera pracovalo na tom, aby Kutilové status zmizel z dějin, ale dosáhli jenom opaku. Rozšířil se o to rychleji, lidi to začali považovat za důležité a za pár dní o něm bude vědět každý, kdo se v této zemi zajímá o věci veřejné.

V takovém světě dneska žijeme. Už nejde o pravdu a co nejpřesnější popis reality. Už jde jen o ten narativ. A běda, když do něj něco nezapadá. Běda, když někdo (třeba i mimoděk) poslouží pravdě. Běda, když někdo nahlas řekne, jak jsou věci doopravdy. Takhle pracuje mainstream. Takhle pracují hlídací psi demokracie. Oni prostě neslouží této zemi. Neslouží nám občanům. Nechrání nás před zkorumpovanými politiky. Naopak se stali ještě zkorumpovanějšími, než jsou naši poslanci a ministři. Slouží narativu. Tedy něčemu, co si nějaký dostatečně mocný papaláš přeje.

To je první, co se u nás musí změnit. Tohle prostě nesmí být placeno z veřejných prostředků. Tohle prostě nesmíme sponzorovat. I kdyby se stokrát zaklínali veřejnou službou, už dávno nic takového nedělají. A pokud čirou náhodou udělají poctivou novinařinu, zapřou ji a sami smažou. Ne, fakt neslouží nám. Takové novináře můžeme úplně klidně postrádat i s jejich redakcemi, kamerami, poradami a šéfredaktory. Takováto služba je i zadarmo drahá.

A my už nepotřebujeme velká média. Podívejte, jak snadné to bylo… Kutilová jela do Kyjeva a napsala o tom na fejsbůk. Hotovo. Obešlo se to bez přenosových vozů, bez velkého štábu, bez odpovědného redaktora… Co nám brání, to přesně takhle dělat? Lidé, kteří prostě jedou a napíšou o tom na platformu, kde jsou tři miliardy lidí. K čemu je nám Česká televize? K čemu je nám Respekt nebo Reflex? Ať si svému narativu slouží za peníze toho, kdo tento narativ prosazuje. Ať si je platí ti, kteří té šmíře věří.

Markéta Kutilová udělala velkou věc… ukázala v plné nahotě, jak to dneska funguje. Možná bude už brzy mezi dezoláty. Stejně jako k nám má jednou nohou nakročeno i Marek Eben a mnozí další, co „jsou ještě dneska na té správné straně.“ Nelze sloužit pravdě a zároveň narativu. A nelze sloužit narativu, aniž by se člověk sám ze sebe nakonec nepozvracel.

Ne, nebude mi našich intervjuků líto. Fakt nebude. Jsou naprosto zbyteční. Neslouží tomuto národu, neslouží této zemi a jak vidno, nemají ani žádné skutečné hodnoty.

Pokud mě chcete podpořit v mém Vidláckém úsilí, prosím pošlete dar Institutu českého venkova. Číslo účtu: 1769955003/5500 IBAN: CZ8355000000001769955003. Každý, kdo Institut podpoří částkou alespoň 350,- Kč si může v objednací aplikaci na Vidlákových kydech zadat adresu pro zaslání knihy. Platby jsou už spárovány s aplikací. Kdo chce, může přímo na stránkách Institutu pro platbu použít QR kód.

Doporučuji poslat platbu a druhý den si zadat adresu pro zaslání. Stačí přímo na Vidlákových kydech kliknout v záhlaví na „objednat knihu.“

V červenci nebudu knihu rozesílat. Vidláci jsou od slunka do slunka na poli. Ale žádná adresa ani platba se neztratí a od srpna budeme opět distribuovat. Systém si váš dar pamatuje, ať byl odeslán kdykoliv.

Všem dárcům děkuji.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (228 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Ano, také jsem dnes četla. A první, co mě okamžitě napadlo – nehodilo se do krámu, napsala něco, co nikdo neschválil. Napsala pravdu a ta je u nás zakázaná. Nedávno zrušili na Slovensku koncesionářské poplatky, doufám, že to brzy dorazí i k nám, bylo by už fakt záhodno…

A ještě něco - takovou radost, jakou měli Slováci v sále, když Čapuše oznámila, že už nebude kandidovat na prezidentku, jsem už dlouho neviděla. Jásot větší než kdyby vyhráli mistrovství světa v hokeji.

A co u nás...? Sražené paty...?

Průměrný počet slepic: 4.8 (101 hlas)

Slováci jistě radost měli. Ale to video, které kolovalo po Faxcebooku, bylo podle mě fake. To vypadalo, že to byla šikovná koláž, když někdo změnil promítací plátno. Podle atmosféry to vypadalo daleko spíš jako na sledování nějakého zápasu na velkoplošné obrazovce těsně před vstřelením a bezprostředně po vstřelení gólu. Na to já jako fotbalový fanoušek mám čuch, respektive sluch:-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

In reply to by Jáchym

Trvalý odkaz

Dnes člověk neví..., možné je všechno. V tom případě velmi dobře udělané :-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

Ano Včelko máte pravdu,  nehodilo se to do krámu, napsala něco, co nikdo neschválil. Kutilová napsala pravdu a ta je u nás zakázaná. 

Díky Vidláku že jsi napsal o novinářce Kutilové, od Tebe jsem se to dozvěděl a jak teď čtu na Internetu je toho plno. Například na  Parl. Listinách to  vře o novinářce Kutilové, zajímavé jsou některé příspěvky jako tyto viz níže:

...Platíme válku a žranice, (Franta z přístavu , 06.07.2023 20:00:05)
Občané České republiky financují nejen válku USA proti Rusku na Ukrajině, ale i poklidný život nefrontové části Ukrajiny. Výsledkem záškodnické činnosti fialové vlády je drahota, inflace, rozpad státního rozpočtu, drahé energie, nedostatek léků a lokajské plazení před Bruselem. Občané počítají s každou korunou a šlechta z pražské lumpenkavárny s Fialou a Jenerálem Pavlem na festivalu filmového obžerství v Karlových Varech chlastá šampaňské a cpe se kaviárem a ústřicemi. Však to občané svými daněmi zaplatí!....

...Teď máte co jste chtěli !!!, (habanero , 06.07.2023 19:48:26)
Babiš a Zeman vám nevyhovovali, tak teď máte fialový vysílač, elektrického ekonoma, prodejku mobilů, vykuleného učitele, černošskou bojovnici a odredovaného šaška. To je výkvět národa a teď k nim přibyl komunistický špion vycvičený v Rusku, který složí přísahu každému, kdo bude u vesla, třeba i marťanům.....

...Tak to sedalo očekávat,, (ŠUKaHEK , 06.07.2023 19:35:49)
že se té 5.neschopné modrožluté koloně ten článek nevude nelíbil!...

...Paní Kutilové bych věřila. , (mamcaRBK , 06.07.2023 19:34:17)
Není to žádný poděs ani blázen. Jen aby jí neudělali naši "jediní spravedlivý" ze života peklo, jako té učitelce...

...Prý Zelesky pořádá "spanilou jízdu" , (AjkaBajka , 06.07.2023 19:27:41)
po Evropě, aby jsme dávali víc víc víc...... jo ještě k tomu bude CNNPrima vysílat speciální vysílání k návštěvě Zelenskeho v 20.50. Ty už nevědí jak vic nás znechutit. Cpou nám ho k snidani, obědu i večeři. To uz začíná, vlastně již dlouhou dobu je, kontraproduktivní krok. Když vám na sílu cpou stále dokola Pavla, Zelenskeho a Fialu, tak vás totálně znechutí...

...Kyjev., (pohodař , 06.07.2023 19:26:43)
Obchody plné, paliva dost. Ukrajinci jezdí za příbuznými . Tak to bude určitě pravda. Bojuje se jen v oblasti Donbas, na západě Ukrajiny běží život normálně. Migranti znají pomatené politiky v EU a vědí, jak je obelstít, protože jsou to nevzdělaní nekňubové. A tak se domů vracejí napakování financemi od evropských magorů. Jejích Zelenskyj je jak naší politici. Všichni jezdi do zahraničí jako na výlety za peníze daňových poplatníků a neštítí se okrást důchodce. Zelenskyj jezdi po západě, žebrá finance a zbraně. Nikdy jsem západu nevěřil a věřit nabudu. Věřím pouze Rusku a Číně i jejích spojencům...

... Že, ( jirkapodzimek , 06.07.2023 19:24:55)
zmizel FB příspěvek mě nepřekvapuje. Hlavně aby nezmizela Markéta...

...Když se nějaká pravda nehodí, ( IjonT , 06.07.2023 19:22:17)
prohlásí se za lež ... 

...teď běží v tv info, (danusa , 06.07.2023 19:09:37)
že k nám jede zelenskij na návštěvu, to jsem zvědavá, kolik nás to bude stát a co mu všechno mu signalista naslibuje...

Re: teď běží v tv info, (prozíravýobčan , 06.07.2023 19:12:44)
A že tak narychlo. Včera vláda a president NIC nevěděli a dnes přijede. Co zase potřebuje?

... Neúcta k upálení mistra Jana Husa, (Janek... , 06.07.2023 19:05:40)
tak Ukrajinci jedou za turistikou do svých válečných domovů a hlavní válečný štváč letí českým vládním speciálem navštívit Prahu a svého kamaráda Fialu s Pavlem...

... Každý má nějaké zkušenosti , (Orel první , 06.07.2023 19:01:03)
Já vím že naše vláda a i ta ukrajinská od začátku konfliktu lžou až se jim od huby práší a naše maeinstreamová media je ještě překonávají. Když chci znát pravdu tak opakem toho co ta média tvrdí je pravda...

...xxx, (Martin23 , 06.07.2023 18:45:31)
Zřejmě si sama smazala nejen příspěvek, ale i celý profil. A pak se může někdo divit tomu, že již ničemu, co je spojené s touto totalitní mocí, nevěřím. Vůbec nejde o to, jaký na to kdo má názor. Napsala svoji zkušenost, někdo jiný může mít jinou, na stejnou věc může mít deset lidí deset názorů. Ale tady jde o jediné. V TÉTO ZEMI JE PO 34 LETECH ZASE NORMÁLNÍ, ŽE SPRÁVNÝ JE JEN JEDEN NÁZOR, JEDEN POHLED NA VĚC. A že jiné názory a pohledy jsou trestány, tuhle smazáním, tuhle vyhazovem z práce, tuhle kriminálem. Soudruzi a svazáci se nám vrátili. Za těch 30 let byla indoktrinována celá generace nových svazáků. Zase to bude trvat 30 let, než dostane společnost rozum....

... Kutilová, (Jirka Nový , 06.07.2023 18:25:18)
Napsala pravdu, která se nehodí do obrazu ubohých Ukrajinců. Také za to bude pykat...

... Myslím,, (deep purple , 06.07.2023 18:14:52)
že jméno Markéta Kutilová už nikdy v českém prostoru neuslyšíme a paní redaktorku možná nikdy neuvidíme...

... takže paní učitelka, co jí udal zmetek kroupa, ( bezcita , 06.07.2023 18:11:28)
měla pravdu!...

... že by zkušená válečná reportérka, ( vipera , 06.07.2023 18:08:18)
napsala zcela lživou reportáž a tu zveřejnila? Tak tomu nevěřím ani náhodou. Spíš se popis nehodil někomu do krámu. A tady si důchodci a rodiny s dětmi utahují opasky...

... a je to tady, bdělé oko s. Stříže jistě bdí..., ( francík.. , 06.07.2023 18:05:22)
a za takové pravdy se tady zavírá, naposledy ta učitelka......


... Pravda se nehodí,,, (Mivoj , 06.07.2023 18:04:34)
Věřím tomu že většina těch,, uprchlíků,,v drahých autech jen zneužívá možnost,,NIKDO totiž nezjišťoval z jaké části UA jako prchají,, A teď jich spousta jede domů ale chtějí se vrátit,, Proč?? Agent by mobilizoval Čechy na UA a Učka se tu povalují, popíjí a smějí se Čechům že makají,, Odporné co nám tady Rakušan a Fiala zařídili,, Jsme služky úček a kolonie USA,,Hnus,,...

... ja tam nebyl, takže nevím...., (Jaroslav Machacek , 06.07.2023 17:53:55)
    ale jedno vím na 100% - náš mainstream lže, jako když Rudé Pravo tisklo...


... Bude taky Markéta Kutilová , (goliard , 06.07.2023 17:51:15)
vyhozena ze zaměstnání a bude obviněna ze šíření nepravdy jako ta pražská učitelka? Nebo se Fiala osobně omluví té učitelce a Generál prezident jí udělí milost? To jen jako připomenutí, abychom věděli, co vlastně ta paní učitelka spáchala...

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (48 hlasů)

Je to tak, už jim musí věřit jen ti, kteří si nechtějí přiznat pravdu a svůj omyl, že je volili. A takoví se ani stydět neumí, protože disponují vlastnostmi se studem neslučitelnými. Mně stačil případ se Svobodou za to, jak se vyjádřil. Jenom se ztotožňoval s názorem mezinárodní sportovní asociace... Kdyby byl někde poblíž gulag, už by tam byl. 

Průměrný počet slepic: 5 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

ale libtardů, kteří procitnou, zase tolik nebude. Tahle zpráva se do mainstreamu, který sledují, pochopitelně nedostane. A navíc teď dostali boost v podobě setkání dvou ukroprezidentů v Praze. Spíše než procitání libtardů sleduji prohlubování příkopů. Já sám už je nemohu ani cítit, a to včetně příbuzných, kteří mi spílají do extrémistů.

Průměrný počet slepic: 4.9 (42 hlasů)

To znám..., jak v rodině, tak mezi přáteli. Vůbec s nimi nelze diskutovat, je to jak pes a kočka, možná horší..., i pes a kočka si občas dají říct.

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)

In reply to by včelka Mája

Trvalý odkaz

Všichni to známe, přiznat vlastní omyl je strašně těžké. A pokud v tom jedeme dostatečně dlouho, je to prakticky nemožné. 

Bohužel, tihle naši příbuzní, kolegové, přátelé a známí měli většinou covidový rozjezd. Rozhodli se tehdy věřit vládní propagandě bez ohledu na to, že v samoobsluhách, na benzinových pumpách a na ulicích se nic zvláštního nedělo a teď v tom jenom pokračují. Zase podporují médii předkládané příběhy, bez ohledu na partičky mladých Ukrajinců, poflakující se po našich koupalištích,  kompletní mladé rodinky v našich samoobsluhách, pracovníky, kteří si v klidu dál pronajímají byt v našem sousedství..

Klapky na oči a jedeme. Slava Ukrajině!

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

.. a spočítejte kozorožce:

steinbock

Průměrný počet slepic: 4 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

neboť jak jsem prošel jeho příspěvky, tak od toku 2018 je to naraziv jak všichni potřeme hlady a nyní narativ jak ruSSáci vítězí na Ukrajině. To druhé nevíme jak dopadne, ale to první je testováno realitou 5 let a stále nikdo hlady neumírá. Ty desetitisíce mrtvých hlady pohřbíme vedle desetitisíců umrzlých, protože není ruský plyn a desetitisíců mrtvých na očkování, ale v realitě tu máme jen desetitisíce nadúmrtí z období covidu, kdy tady vládl autorův chlebodárce. A báječnost ANO a tuneláře Bureše, je další narativ co autor raději netestuje realitou.

Průměrný počet slepic: 2 (36 hlasů)

Kde konkrétně Vidlák psal?

" všichni potřeme hlady"

" ruSSáci vítězí na Ukrajině"

" desetitisíců umrzlých, protože není ruský plyn"

" desetitisíců mrtvých na očkování"

Průměrný počet slepic: 4.4 (38 hlasů)

Nolendur, to je nějaká počítačová hra...? Další, co by potřeboval vodiče (nejen kvůli životní náplni). Diagnóza vymytóza, potřeboval by narukovat, ale tvrdá realita pro něj není, mama-hotel bude jistější.

Průměrný počet slepic: 4.2 (27 hlasů)

když se nějaký tlučhuba naučí cizí slovo a myslí si, že když ho bude omílat v každé větě, tak bude vypadat světově. Že, ty naraZive...

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Pravda nesmí ohrožovat naší skvělou demokracii!

 

A ohledně nešťastné Ukrajiny, čím dál víc lidí už má ukrajinské mediální a politické masírky plné zuby.

Ve Vídni se na mnoha místech objevily takovéto nálepky.

Wir haben es satt

https://weltwoche.ch/daily/wir-haben-es-satt-mysterioese-protest-kleber-zum-ukraine-krieg-sorgen-in-wien-fuer-verwirrung/

Průměrný počet slepic: 4.8 (29 hlasů)

nám, kteří jsme je zažili jsou známy a rozeznáme je brzy, i když jsou zahaleny  těmi správnými hodnotami. Ti co totalitu nezažili ( obyvatele Západu a naši mladí)  s tím mohou mít z počátku problém. 

Bylo to účinné, pod masírkou jednoho názoru mnoho lidi věřilo a nechtělo změnit názor. Funguje to.  Jeden názor však brzdí rozvoj a nakonec vyplave  na povrch, že takhle to dál nejde. Za jak dlouho to ale bude ? 

Zatím zde máme demokracii a sledujeme v ni kovbojský souboj se všemi možnými použitelným podrazy. (Asi proto, že teď máme kovbojek v televizi dost a téměř  vždy vyhraje správný hrdina, obvykle John Wayn). 

Na náš státní svátek Cyrila a Metoděje dala Čt2 dokumentární pořád  o Trumpovi ( v komentáři k programu psali, že byl zvolen díky Rusům, i když už to v USA sami popřeli). 

Je to náhoda nebo  v tom  má  být  skrytá  symbolika?  

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

jsem extrémně pesimistický. Německým civilistům za druhé světové “pomohly” až vojenské jednotky, blížící se k jejich hranicím, komsomolské generaci mých rodičů to trvalo skoro deset let a to jim ještě musel napovědět továryšč Chruščov..

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Mainstream byl plný informací o barbarském útoku na civilní cíle ve Lvově. Od začátku sleduji na Aktuálních konfliktech průběh války a i když nemám rád tapetování ,tak teď to udělám.

Vyhodnocení pravdivosti informací je na každém z Vás.

Rusko pokrylo umístění 800 žoldnéřů a britských tanků Challenger jedním superúderem na Lvov

Tento útok se ukázal být ještě přesnější a účinnější než slavný útok na kasárna se zahraničními hrdlořezy na cvičišti Javoriv na jaře 2022

První údaje se začaly objevovat o zničení zařízení ve Lvově ruskou armádou, kde bylo vycvičeno více než 800 záložníků a zahraničních žoldnéřů. Není třeba hádat: je možné umístit takový počet vojenského personálu pouze v rakousko-uherských kasárnách minulého století, které se nacházely na území bývalé Lvovské vojensko-politické školy (LVVPU) - nyní Národní akademie pozemních sil pojmenovaná po hejtmanovi Sagaidačnym.
Říká se, že údery dopadly právě na kasárna a flotilu autopark akademie. Rakety také vlétly do hangárů s obrněnými vozidly bývalé 24. Železné mechanizované divize (nyní 24. samostatná mechanizovaná brigáda Ozbrojených sil Ukrajiny) přes silnici. A říkají, že ji dostala i budova SBU, která je již na sestupu z ulice Stryj. Všechny tyto objekty se nacházejí podél hranice parku Stryj, daleko od historických obytných oblastí Lvova, což je jistě výhodné pro dodání tak silného úderu.
Výjimkou byl 66. obytný dům na ulici Stryjska, o kterém nyní informují všechna ukrajinská média. Bydleli zde bývalí i současní vojáci. Ale neutrpěl přímým zásahem rakety, ale silnou tlakovou vlnou a šrapnely, protože hraničí s flotilou autoparkem Národní akademie armády pozemních sil.
"Asi 800 důstojníků ozbrojených sil Ukrajiny a kadetů, mnoho západních instruktorů a žoldáků, stejně jako západní technika, zejména britské tanky, britské tanky Challenger, bylo zničeno v budově vojenské akademie," uvedla RIA Novosti s odvoláním na zdroje ruského ministerstva obrany.
Dříve mluvčí ministerstva obrany Igor Konašenkov uvedl, že v noci z 5. na 6. července byl proveden "soustředěný úder vysoce přesnými námořními zbraněmi dlouhého doletu na místa dočasného nasazení personálu ozbrojených sil Ukrajiny a zahraničních žoldnéřů, stejně jako sklady pro obrněná vozidla zahraniční výroby."
Podle KP.RU se britské tanky Challenger skutečně připravovaly na bojové operace v flotile autoparku 24. samostatné mechanizované brigády, jejíž velitelé jsou zapojeni do téměř všech kriminálních případů, které byly zahájeny Vyšetřovacím výborem Ruska na faktech ostřelování mírových měst Donbasu za posledních 9 let. Důstojníci a vojáci této brigády se vyznamenali ve válečných zločinech ve Slavjansku, Kramatorsku a Lysyčansku.
Je třeba poznamenat, že místem trvalého nasazení personálu této brigády je cvičiště Javoriv, kde ruské střely s plochou dráhou letu létaly již v březnu loňského roku. Poté zlikvidovali více než 180 vojáků Ozbrojených sil Ukrajiny a zahraničních žoldnéřů, kteří se na střelnici podíleli na bojové koordinaci.
Současný úder se zřejmě ukázal být ještě přesnější a působivější, pokud jde o účinnost.
Ve Lvově byl dnes vyhlášen dvoudenní smutek. Všechna zábavní zařízení a dokonce i suterénní hospody, známé ze "Tři mušketýry", byly uzavřeny.

https://www.kp.ru/daily/27525/4789911/
Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Všimněte si toho jazyka... Fialu dohnala jeho vlastní minulost. Vytaženo z archivu  06.07.2023 PL

Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová už Fialovi nevěří ani pozdrav. Ve facebookovém příspěvku připomněla jeho výrok z roku 2016 o migračních kvótách. Tehdy lidi, kteří je prosazovali, odsoudil s tím, že nemají zdravý rozum a nemají úctu k suverenitě národů. Obrat premiéra Fialy se během let konal nejen ve vztahu ke kvótám, ale k celé Evropské unii. Tehdy byl názoru, že „bruselské recepty“ nefungují.

V příspěvku na facebooku připomněla senátorka Jana Zwyrtek Hamplová výrok Petra Fialy (ODS) z roku 2016 o kvótách na člověka a o imigrační strategii Evropské unie. Tehdy prosazovatele kvót měl za lidi postrádající zdravý rozum, kteří jednají proti zájmům evropské civilizace. „Nenechme si nikým namluvit, že státy, které nechtějí kvóty, jsou nesolidární a protievropské, že lidé, kteří odmítají kvóty, jsou nehumánní a sobečtí nacionalisté. Je to přesně naopak: prosazovatelé kvót ztratili nejen zdravý rozum, ale i úctu k lidem, k hodnotám, k suverenitě národních společností, k lidské důstojnosti a jednají proti zájmům evropské civilizace," upozornila Hamplová na útržek z Fialova blogu z 2. května 2016.

Dodala, že za tu dobu Fialovi stihly narůst vlasy a ve svých názorech zcela otočil. Měl by dle jejího názoru říci, čí názory skutečně nyní prosazuje. „Mezitím mu narostly a zhnědly vlasy a zcela otočil… V koho dresu, když Česká republika to evidentně není, by měl konečně přiznat... Našemu premiérovi nelze věřit už ani pozdrav…“ napsala Hamplová.

...Fialovou změnou postojů k Evropské unii i ohledně dalších témat se zabýval i Petr Hlávek s Tomášem Břicháčkem v komentáři zveřejněném na stránkách Institutu Václava Klause. „Premiérovo souznění s Bruselem paradoxně přichází v době, kdy se evropská integrace propadá do nejbídnějšího stavu v celých svých dějinách. Unijní orgány se vymkly kontrole. Integrace v jejich pojetí zmutovala do bezhlavé centralizace, všudypřítomné regulace a ideologizace,“ stojí v komentáři, a že Evropská unie navíc zájmům občanů České republiky nikdy nebyla vzdálenější.

...Fialovy výroky z doby mezi léty 2010 až 2016. „Potřebujeme, aby čeští zástupci reprezentovali Českou republiku v Bruselu, a ne Brusel v České republice,“ je jeden z výroků, který by dnes asi už znovu neopakoval.

„Kdekdo se zaklíná Evropou, spoléhá na nějaké bruselské recepty. Znáte nějaký, který opravdu funguje? Já tedy ne. Když se něco nedaří, tak je to proto, že jsme ještě málo evropští. Zajímavé ale je, že to, co funguje na národní úrovni, na úrovni Bruselu selhává,“ řekl před lety Fiala…

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

Přemýšlím, proč se Fiala tak diametrálně lišil ve svých názorech a napadá mě jediné - potřeboval se zalíbit a získat voliče, aby pak, když už je nepotřeboval, na ně kálel. Potřeboval koryto za každou cenu, proto pindal, jak pindal - sám tomu říká populismus. To samé dělal pak při covidu. Bez jakékoliv vlastní odpovědnosti kritizoval vládu, že ještě nepřidala těm a támhletěm, aby pak ty finanční zvýšené náklady použil proti ní. Už od pohledu je to pro mě člověk vy*caný, úlisný, nedůvěryhodný a nehodící se do jakékoliv funkce, stejně jako ti všichni ostatní z jeho vy*cané partičky.

Průměrný počet slepic: 4.9 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Opravdu ukronacistické vedení a jejich západní kurátory podezírám z cílené likvidace obyčejných Ukrajinců.

Udělat sklad zbraní uprostřed zalidněného města, když jsou ve válce s Ruskem, to chce kachní žaludek a prázdnou makovici.

www.kaotic.com/video/ea920f99_20230706084425_t

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

marně svírá pěsti, dostal nové věrozvěsty. Zelenskyj a Fiala, toť výživná potrava. Přežili jsme covid, porazíme (prý) Rusáky a hned v příštích volbách zase (jistě) zvolíme modrožlutý  ptáky. Proč? Protože, na ptáky jsme krátký, na ptáky jsme malý paky. Je to tak a zas si dáme na zobák.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)