Vždycky jde o budoucnost

Autor
Štítky

Krátký olympijský úvodník: 

Viděli jste zahájení her? Ceremoniál jako prase. Velkolepé, obrovské, dobře organizované. Já myslím, že Sitting Pingovi je úplně jedno, že si vedle něj nesedne Biden nebo Fiala. Je mu úplně jedno, co plkají novináři, je mu úplně ganz ukradené, jestli tam hledají hnidy a řeší lidská práva místo sportu. 

Oni totiž stejně nemohou zakrýt, že organizace klape jak hodinky, že je všechno dokonale připravené, naleštěné, moderní, připravené, ošetřené ohledně covidu. To všechno se teď během závodů ukáže. Od technického zázemí, přes ubytování až po velkolepé ceremoniály.

Tohle bude Sitting Ping ukazovat světu. Před dvaceti lety ukázali zemi, která je připravena vstoupit mezi ty nejmocnější ve velkém stylu. Teď ukazují zemi, která to dokázala, která má už dávno všechno největší, nejlepší a nejsilnější.  Předtím to byl Čína, která říkala, že patří do stejné ligy jako USA a EU. Teď je to Čína, která stojí krok před nimi, má ještě dost sil a soupeři jí horko těžko dýchají na záda. Lidská práva na tom nic nemění. Jen to zdůrazní. 

 

A teď už dnešní text: 

Četli jste někdy od Masaryka Ideály humanitní? Nebo četli jste od Čapka Zoon politicon? Ja si na tyhle dvě knížky vždycky vzpomenu, když nějaký internetový trolík přidá do diskuse povídání o tom, jak mají v Rusku nízký věk dožití, jak mají problémy s korupcí, jak mají problémy s dostupností lékařské péče a podobně. A nejhezčí je, když pak doloží nějaký odkaz přímo na ruské zdroje, kde to rozebírá nějaký ruský novinář. Narazil jsem dokonce i na odkazy, kdy se přesně na tyto problémy ptali samotného Putina. 

To je ale diktatura že? Ruští novináři píší o tom, jak je v Rusku nižší věk dožití, jak nejsou k dispozici zubaři, mluví o bezdomovectví, dokonce to přímo vmetou gosudarovi na tiskovce a ejhle nezmizeli, neskončili, v kanále, nezmizeli, ani je nikdo nezastřelil. Naopak - Putin na to nějak povšechně odpověděl, že se to řeší, že se pro to dělá to a to, nezapomene připomenout, že jedinými ruskými spojenci jsou armáda, námořnictvo a letectvo... a jde se k jinému tématu. Vskutku, to je dikatatura k neunesení...

Oni by si ti trolíci měli někdy ujasnit, proti čemu vlastně chtějí bojovat. Jestli proti Putinovi diktátorovi a nebo Putinovi špatnému hospodáři. Obojí dohromady jaksi nejde. Není možné odkazovat na ruské sdělovací prostředky, kterak kritizují situaci ve vlastní zemi a zároveň říkat, že Putin  diktátor, který střílí novináře na počkání. Trolíci to samozřejmě řeší zcela mileniálně - rozdělí to. Nejprve budou mluvit o Rusku jako o zemi, která je na rozpadnutí, kde vláda neumí hospodařit a budou to dokládat z ruských zdrojů. A pak, někdy jindy budou zase tvrdit, že Putin je diktátor, který se nerozpakuje střílet novináře. A za dvacet let jeho vlády a permanentním popravám novinářů to tam stále ještě nepochopili a statečně každý týden vmetají Putinovi, že Rusko má problémy. Ale to jen tak na okraj, aby trolíci věděli, proč je lidi nemají rádi. 

Když si přečtete toho Čapka a nebo Masaryka, tak zjistíte, že většina problémů je tak nějak trvalá. Pořád máte co dohánět, pořád se něco nedaří, jedna vyřešená věc vygenerovala problém někde jinde, hladovění přešlo v obezitu, nezdravé prostředí přešlo ve zhýčkanost, zaručená práva a svoboda se změnily ve smyčku, která škrtí jakoukoliv lidskou aktivitu, z lidských práv se stal klacek používaný dle potřeby a právo na odpor se využívá pro barevné revoluce.

Když čtete Čapka, když mluví o chudobě ve třicátých letech, tak vlastně nechápete, proč ta komunistická revoluce nepřišla mnohem dřív. Jasně, lidi na to byli zvyklí, prostě to tak chodilo, oni nevěděli, že se lze dopracovat do stavu, kdy má každý doktora i zubaře, každý dostane práci a pak důchod a nikdo nemá hlad.  Ale nijak dramaticky se tehdy nebouřili... Tedy až na cypy z  Ostravy (a horníky z Kladna) , kteří to ale dělali už za Rakouska. 

Cesta změn jde vždycky přes vnímání budoucnosti. Pokud krok za krokem jdete do lepšího, tak to zpravidla stačí. Pak se dohadujete o technikáliích. Jestli by se nedalo jít lépe, rychleji a radostněji. Ale směr netřeba řešit. Nad ním existuje shoda. A to je přesně to, co vám trolíci do odkazu nikdy nedají. Že se tam v Rusku dohadují o technikáliích a trápí je spousta problémů, ale na směru do budoucnosti se shodnou. Zbytek je technické řešení. Když si člověk porovná fotky Ruska z roku 2000 a z roku 2020, tak je to nebe a dudy. O Číně ani nemluvím. 

Stejně tak, pokud si porovnáme fotky z roku 1989 a roku 2010, tak je to také zřetelně vidět. Prostě tu byl pokrok. Ne už po každého, ale pro většinu ještě ano. Hodně z tohoto pokroku u nás bylo dosaženo za cenu zadlužení a hodně ho přinesly nové technologie, ale život se lepšil.  To až po finanční krizi 2009 přišlo rozčarování, které ještě bylo přerušeno roky Babišova vládnutí, kdy všem stouply platy i důchody. 

A teď? 

Je v téhle zemi sakra ještě někdo, kdo očekává růžovou budoucnost? Je tu někdo, kdo by věděl, jakým směrem se dát, předvést to ostatním a mít v rukávu tak nezpochybnitelné eso, aby to přesvědčilo i ostatní a začali jsme se bavit jen o technikáliích procesu?  Spíš to vypadá na chaotické hemžení, kdy nám sice podstrkují řadu vizí, ale jedna je horší než druhá a i naprostý laik vidí, že jde všechno do háje. A nikdo nechce být čínským proletářem. 

Máme tady pravdomluvné novináře, máme tu celou řadu bojovníků proti dezinformacím, měli jsme ve vládě kované ekonomy a teď máme nefalšované ojroidealisty... a ejhle, lidi větří průser. Takhle blbá nálada už dlouho nebyla. A je nám houby platné, že se dožíváme o deset let delšího věku než průměrný Rus. Prostě není budoucnost. Rozplývá se. Je to budoucnost, kde nebudete mít  na auto, kde bude všechno drahé a nedostupné.  To nám neříkají ruští dezinformátoři, tohle nám říkají přímo naši představitelé. A neslibují už ani to povšechné, že bude líp. Na tom předtím Babiš vyhrál volby. A lidi se prostě chtějí mít líp. Chtějí vidět, že se mají líp jejich děti. A kdo dokáže zařídit, aby bylo líp, ten je oblíbený bez ohledu na to, že udělá spoustu chyb a dokonce se snese spousta kolaterálních škod. 

Nerozhoduje ani tak, jestli je tu hůř než jinde. Rozhoduje, jestli jdeme nahoru a nebo dolů. Rozhoduje, jestli budou mít děti lepší nebo horší život. Vždycky jde o budoucnost. Vždycky. Jde o naději. 

Když se jakákoliv smysluplná budoucnost rozplývá, tak lidem stačí i primitivnější naděje. Je to totiž lepší než pokračování sešupu. Zároveň se také zvyšuje tolerantnost k vedlejším škodám. Putin si může hodně dovolit, protože před dvaceti roky bylo Rusko na huntě. Od té doby se to zlepšuje. A že to stojí nějaké pozavírané oligarchy a postřílené novináře? Vedlejší škody. Za tolerantnost běžných Rusů k Putinovi může Jelcin. tečka. 

U nás to nebude o moc jinak. První faktury za teplo a plyn už přišly. Za chvíli přijdou vyrozumění i vyšším nájemném a každý den někomu dobíhá fixace hypotéky. Zdražuje se úplně všechno a nějaké kecy o osmiprocentní inflaci si mohou všichni strčit za klobouk. Chudší lidé mají inflaci třicetiprocentní. Pandemický zákon vypadá jako něco, co bude použito úplně jinak než na pandemii. Bratia Slováci už ten pronájem letišť podepsali a i když Fico říká, že tu smlouvu zase vypoví, tak si buďte jisti, že nevypoví nebo že to nepůjde. Rusko s Čínou podepsali partnerství já přestávám věřit českým sinologům, kteří tvrdí, že jejich spojenectví není pevné.

Naše vláda dělá všechno pro to, aby ten marast byl co největší -  aby tenhle národ co nejvíce miloval svého budoucího autoritativního vládce a dovolil mu mnohem víc, než co Rusové dovolí Putinovi. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (211 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Nove generace uz nedokazi kriticky pomerovat a hodnotit miru kvality zivota a ani se o to nezajimaji.
V EU je dobre a v Asii, a tedy i Rusku, spatne.
Jedine reseni je hospodarska hegemonie, tedy ze Asie ekonomicky a casem i politicky Zapad prevalcuje a my zacneme zit v asijskych realiich.
Radost z toho nemam, nebot jsem presvedcen, ze svym predkum velmi dluzime, na druhou stranu si Evropa takovou prohru zaslouzi.
Ovsem nakonec se nic zvlastniho nestane a, dle meho, je lepsi zivot s cizimi funkcnimi pravidly, nezli prezivani v rozkladajici se dekadentni, zle, hloupe a bezohledne spolecnosti.

Průměrný počet slepic: 4.8 (64 hlasů)

>>> Nove generace uz nedokazi kriticky pomerovat a hodnotit miru kvality zivota a ani se o to nezajimaji.

Schopnost kriticky hodnotit kvalitu života jsme ztratili předstíráním lži, že režim před rokem 1989 byl ve všem špatný. Toto dogma zničilo soudnost drtivé většiny Čechů, a způsobilo, že jsme si zničili stát a budoucnost. Protože jsme ničili mnoho dobrého ve jménu boje proti špatnému socialismu.

Jen jsem chtěl sdělit, že zrovna za toto školství nemůže. Za to může obvyklá nenávist vůči něčemu / někomu - tedy klasický ďábel, co posílá lidi do pekla za neschopnost objektivity.

Průměrný počet slepic: 4.8 (72 hlasů)

Kdyz to rozvedu, tak odmitnuti sociku bylo selektivnim a dobrovolnym rozhodnutim dospele generace.
Jeho extrapolovani mladou "nedotknutou" generaci na cely asijsky kulturni okruh (hrube oznaceno) se delo v kazdem pripade vychovou a tedy jiz ne dobrovolne. Na tom se podileli dablem zachvaceni rodice a existencnimi vyhruzkami zlomeni ucitele.
Vy muzete namitnout, ze ucitele pochazeli jiz z dabelske generace...a budete mit pravdu.
Ja namitnu, ze vetsina indoktrinace se dela ve skole a tedy ze i skolstvi na tom svoji cast nese...takze v tomhle mam pravdu i ja.
Nechci se zde prit o svoji pravdu, ale dojit k cili.
Jeste poznamka, necht je vidno, o jak slozite tema jde:
Neschopnost pomereni kvality je jeden aspekt, dalsim je kompletni odmitnuti vlastnich dejin (tim, ze odmitate interpretaci rozhodnych okamziku, napr. husitstvi, odmitate celou epochu en gros).
Ne uplne jasny je prevodnik myslenky "kdo odmita svoji minulost, nedocka se budoucnosti", presto je uvaha spravna.
Z toho bych dovodil dva szirave trendy soucasnosti:
- dezorientovanost a nekriticnost vuci poloze (kvalite) vlastniho byti a
- nestalost (nejistota) ve vlastnim byti a to diky odmitnuti jeho zakotveni v minulosti
A tohle je docela smrtici koktejl.

Průměrný počet slepic: 4.4 (36 hlasů)

Se uklepl

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

>>> Kdyz to rozvedu, tak odmitnuti sociku bylo selektivnim a dobrovolnym rozhodnutim dospele generace.

Souhlasím. Pár stovek lidí se tak rozhodlo. Museli dokonce nasadit Zifčáka, aby si ostatní mysleli, že to chtějí včil také.

***

>>> Ja namitnu, ze vetsina indoktrinace se dela ve skole a tedy ze i skolstvi na tom svoji cast nese...takze v tomhle mam pravdu i ja.

Na základě semena dogmatu, že režim před rokem 1989 dělal všechno špatně, a je nejzrůdnějším režimem, který kdy země a lidstvo a historie za milión let existence lidstva zažilo.

Nechci rušit tok vašich myšlenek, ale když zasadíte koukol, tak nemůžete čekat, že vám vyroste meloun nebo ananas. To semeno je poněkud více určující než co se děje poté.

***

>>> Neschopnost pomereni kvality je jeden aspekt, dalsim je kompletni odmitnuti vlastnich dejin

Samotné odmítnutí vlastních dějin je již "tunelové vidění s klapkami na očích", protože odmítáte vidět celek se vším jak to leží a běží. Jestliže si dáte klapky na oči, tak těžko budete génius v hodnocení kvality / nekvality, že ano.

***

>>> Z toho bych dovodil dva szirave trendy soucasnosti: - dezorientovanost a nekriticnost vuci poloze (kvalite) vlastniho byti a - nestalost (nejistota) ve vlastnim byti a to diky odmitnuti jeho zakotveni v minulosti. A tohle je docela smrtici koktejl.

Já bych spíše řekl, že řada mladé generace je přehnaně zakotvená v budoucnosti (až bude zachráněna planeta před zlým CO2, až bude vybojován boj s dezinformátory, starou generací, Ruskem, islamofoby, nenávistníky EU, ... - bude ráj na zemi). Chybí tam přítomnost i minulost. Jinak řečeno, oni spoléhají na to, že budou poroučet, a někdo druhý jim tu budoucnost přinese na zlatém podnose a bude je přitom ovívat pavími pery.

Průměrný počet slepic: 4.9 (49 hlasů)

Vyvoj ma ruzne faze, tezko muzete u 5-ti leteho ditete, zasazeneho koukolu, ocekavat nejaky pevny politicky svetonazor.
Pak vam ho zacnou zalevat a hnojit ve skole a najednou zjistite, ze mate doma namisto koukolu opravdu melouna- navrchu zeleny, uvnitr rudy :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

Právě proto dává příroda - zdůrazňuji příroda, ne humanitní vědci ani sociologové ani filozofové ani politici ani aktivisté - dítěti rodiče. Dělá to právě proto, aby dítě mělo ochranu před negativními vlivy. Jestliže rodiče neplní svou úlohu ochránce dětí, pak je dítě vystaveno na pospas všemu kolem. Říká se tomu doba úpadku, aneb doba "stařešina neporadí a rodiče na to prdí". Taková civilizace nemá moc budoucnost.

To semeno vysadili rodiče a prarodiče dětí - a dali ho k věření svým dětem.

Dokud nedojde k rehabilitaci režimu před rokem 1989 včetně uznání jeho dobrých stánek. A nezačne se konečně o něm mluvit objektivně - tak to mají Češi spočítané, a v historii končí. Jenomže namísto toho je opačný proces. My jsme už takové zrůdy, s prominutím, že pliveme i na české i ruské oběti 2. světové války. A z psychopatických nacistických Němců děláme hrdiny, kterým Češi či Rusové ubližují. Neděláme dobře.

Průměrný počet slepic: 4.8 (77 hlasů)

Někdy 2-3 roky nazpět jsem napsal, že začátek reálné změny musí začít otevřenou diskuzí o době socialismu u nás. Prostě veřejně probrat co bylo dobré a co špatné. Podle mého ta doba pomalu přichází, ale bude to ještě trvat.
Naprostá zvrácenost pak je, co dělá Řeporyjec - ač sám tuším poloviční Žid, tak doslova plive na ty, díky nímž vlastně žije a velebí ty, kteří ho chtěli vyhubit a v podstatě to jen nestihli dokončit na 100%. Pokud by byla spravedlnost, pak by strojem času byl transportován do sprch v Osvětimi, aby okusil dobrodiní a mírumilovnost těch, které vynáší do nebes.

Průměrný počet slepic: 4.8 (33 hlasů)

Jenže pak jde na výšku, dostane se do spárů Erasmusu, který mu dဠna letenku, pobyt, zaplatí školu a máte doma cizince, se kterým se jde velmi těžko domluvit.
Moje kolegyně stratila takto dvě děti a nechte už aby to třetí šlo na vysokou.

Nejstarší je ve Španělsku, domů nepojede, bo by musel už dělat. Dcera jezdí na Island, bo je to tam fajn. Dostává ještě i sirotčí důchod, kolegyně ovdověla, když její manžel opravoval střechy jako OSVČ.
Je to vzděláním. A takové poznatky měli i kolegové mého muže, ty zase neměli tak jazykově vybavené děti a ty šly za lepším do Brna.
Praha kupodivu tak neláká.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

My pirati jsme vzdělani a zname takové způsoby řizeni jako když bičem mrzká.Vzdělani je na prvni prioritě!Všichni nám skočite vždycky na špek a ještě si ho zaplatite.To jsme se nasmali jak jste tu sami vyštipali tu husitskou kurvu a teď pry podepsal i Vidlak smlouvu s ďablem,má vydělt jen pár "věrnych"a postavi je do latě,aby si mezi sebou blbě drbali klidně i dalšich 30 let.To nam nevadi!
Bude to marne,jsou to a budou dále jenom hnojaři a žiji si s pilinami v hlavě!Zopakujte si své čtvrté třidy, odkud se můžete hlasit k "maturitě vidlaků" a to bude vaše skvělaaaaa budoucnost!

Průměrný počet slepic: 1.2 (26 hlasů)

Mezitim se už vi,jak jsou řizeny davy včetně vás Targusi jako individuum a nevite o tom.I když vám to tady napiši,nebudete tomu stejně věřit.No zkusim aspoň náznak co možna vidite,ale nerozumite tomu a ostatni taky.No napište zda je to pro vás srozumitelné..kdy6 budete chtit!
1.
METODA CHUCPE (hotový plynovod se zablokuje ,aby vidláci platili)
2.
METODA LUMIK (posloužila k úplné likvidaci ČSSD a KSČM)
3.
ZAKON NASTAVENI KŘIVÉHO ZRCADLA VIDLAKUM(neexistuje sila,ktera by odhalila rovný obraz)a pokud ano bude davem zlikvidovana viz cislo 1
4.
Šest priorit k řizeni davu,prvni priorita je: Chceš li zvitězit nad svým nepřitelem ovládni jeho děti!
5.
Gryndyl (ovladnuti celé použitelné zeměfělske plochy planety pro účely nenažranych majitelů velkych peněz a zotročeni všech domorodců)

Pokračuje to dál !No zkuste se zeptat té ANNY ta se tady už neobjevi,vyštipali jste ji a proto dále nebudete vědet ani to,že komunisté platili PLNE MZDY a vy všicni jste je za to vycinkali, nyni a to brzy přijdete za vašeho potlesku o všechny aktiva a všechny penize a to řizeně salamovou metodou která už nejde zastavi,ledaže by se aspon jedna velka země vzepřela!.
No tak se dale bavte a šťastnou cestu do pekla!

Průměrný počet slepic: 2.9 (14 hlasů)

Jake máte pohlavi,budete tam dozorce nebo dozorkyně?Neměla by jste pořad hajlovat ,vždyt se nevejdete do tramvajky!

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

realizovat.

Kdysi se dávaly debilům kolečka (káry, kotouče, točky) bez dna. Debil přijel, naložil děravé káry u jedné kupy písku.

Pak debil přejel ke druhé kupě písku, kde jakože vysypal svůj náklad a káry opět naložil. 

poté následoval přejezd k první kupě, atd...

Dnes je nová doba a blbci už nemají kolečka, lopaty a kupy písku.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

Kdosi vás pošle jako individualistu s ukolem smeti v čtvercove mistnosti přendat do prviho rohu,pak trochu později poruči ho spat do druheho,třetiho a pak se nevědouc vratite na stejné misto odkud jste začal s pocitem dobře vykonané prace.!
Je to,ale abstraktně a tak nikdy nepochopite co vlastně opravdu dělate a budete dále v tom cirkuse Humberto hrát svou roli a možná nikdy nepochopite jakou a ostatni tady budou přizvukovat,což je tady už i vidt konkretně v metodě LUMIK ,že ANO?

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

Jde o to, jestli se tehdy u nich snoubila blbost s ubohostí. Mnohdy asi ano, nedělejme si iluze, že ne.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Vždyť to napsala ta zhrzená husitská tapetářka...

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

A ne k věci je nejv3tši podlost,Proč jsem zhrzená? Mi je to jedno,komu neni rady tomu neni pomoci,když jste tapetář tak je to vaše věc!
Nosite v zadku i pavi péro?

Průměrný počet slepic: 1.9 (10 hlasů)

>>> Jedine reseni je hospodarska hegemonie, tedy ze Asie ekonomicky a casem i politicky Zapad prevalcuje a my zacneme zit v asijskych realiich. Radost z toho nemam, nebot jsem presvedcen, ze svym predkum velmi dluzime, na druhou stranu si Evropa takovou prohru zaslouzi.

To byste to měl moc jednoduché.

Pochopil jste už, že jsme přiděleni (o nás bez nás, taková Mnichovská dohoda 21. století) do sféry a kontroly vlivu USA? A že máme přidělen charakter země určené k vysátí. A dále nárazníkového pásma pro boj, válku a signalizaci napadení se zlými a proradnými východními zeměmi?

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)

Dane formatem diskuze.
Z toho vyplyva, ze oponentni nazory vitam a hodlam je rozvijet a nikoliv (pouze) vyvracet.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Stridor : kdyby nové generace nedokázaly kriticky poměřovat a hodnotit kvalitu života, neodcházeli by ti nejschopnější z mladých pracovat a žít do zemí s lepší perspektivou než má ČR.
My jsme natolik srostlí s každodenní realitou, že se zpravidla zmůžeme jen na osamělé emoční výlevy na netu. Oni budoucnost svou a svých dětí reálně řeší.
Proč je tak těžké přiznat, že naše situace nemá za daných podmínek dobré řešení ? Ono se to samozřejmě zlepší, ale až po kolapsu a době krutého bezvládí. V té době bude lépe žít jinde.

Průměrný počet slepic: 3.4 (18 hlasů)

Oni nemohou poměřovat. Nemají s čím. Dobu nezažili. Jsou zmatení z toho, že něco jiného říkají dědeček s babičkou a něco jiného masmedia. A babička už je přece jen stará a hloupá. Kdo by jí věřil. Tož tak.

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

olympijský úvodník, tak jsem na chvíli podlehl dojmu, že jde o článek z roku 1936 popisující zahájení OH v Berlíně.
Ale to byl jen chvilkový dojem.

Průměrný počet slepic: 2.1 (24 hlasů)

Po mnichovskych pivnicich.
Avsak vazne: olympiady jsou Bondovky sportu, kazda dalsi musi byt vetsi spektakl.
Proto je divne, ze se Pametnikovi vynoril ze vzpominek zrovna Berlin, kdyz takove byly vsechny. Ze by opravdu ty prave uhly?
Mne treba, kdyz jsem videl zahajovaci ceremonial na stadionu nazvanem Capi hnizdo, tak se mi zas vybavil Babis a ani nevim proc.

Průměrný počet slepic: 3.3 (18 hlasů)

Viděli jste zahájení her? Ceremoniál jako prase. Velkolepé, obrovské, dobře organizované.
Já myslím, že Brežněvovi je úplně jedno, že si vedle něj nesedne Carter nebo Tchatcherová.
Je mu úplně jedno, co plkají novináři, je mu úplně ganz ukradené, jestli tam hledají hnidy a řeší lidská práva místo sportu.
Oni totiž stejně nemohou zakrýt, že organizace klape jak hodinky, že je všechno dokonale připravené, naleštěné, moderní, připravené, ošetřené. To všechno se teď během závodů ukáže. Od technického zázemí, přes ubytování až po velkolepé ceremoniály.
Tohle bude Brežněv ukazovat světu.

Průměrný počet slepic: 1.6 (27 hlasů)

Ohlasy tisku na slavnostní zahájení zimních olympijských her v Pekingu
Aktualizace: 05.02.2022 12:56 Vydáno: 05.02.2022, 12:56

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

Tak zrovna na "ohlasy našich bakalomédií" bych se spolehl. To je ten správný objektivní, necinknutý, demokratický pohled :-) :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

Brežněv bude letos slavit krásné jubileum - výročí svého úmrtí.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Leonid_Ilji%C4%8D_Bre%C5%BEn%C4%9Bv

A propos - v ústavu, který právě obýváte, ještě nikoho nenapadlo v rámci úspor drahých energií vám vypínat elektriku?

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

opevní se dosažené pozice. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

Když se neví, kudy vpřed, najde se obětní beránek - ta svině, co za to může. (Oblíbená hra v korporátech, v politice, i ve vojenství.)

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

základnami USA, zjistěte si laskavě, jaký proběhl vývoj v toto punktu ve středoasijských republikách. A zjistěte si něco více o reáliích, tedy rozmístění ruských vojsk, ruských "zakrýtych" (uzavřených) měst (jako byl a stále je Tomsk-7) a ZEJMÉNA fabrik s vojenským programem.

A taky si zjistěte něco o podvodech s US kontingenty v Pobaltí.

Opravdu není nutné, abyste ze sebe dělal zbytečně velkého blbce, malý úplně postačí.

Průměrný počet slepic: 4.5 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

..... (ta tady na Kydech na mě padá skoro každý den).... jsem se probíral knihovnou..... čím bych si asi tak zlepšil náladu. Něco co znám důvěrně, abych si to oživil. Do ruky mi padl James Hilton "Ztracený obzor". No, to jsem si pomohl........ :-(((

Dnes večer sledovala moje Labuť na Primě Kapitána Exnera, tak jsem to chvíli pozoroval s ní. Neuvěřitelně blbé. Jak může někdo tak zmrvit tu roztomilou a vtipnou Erbenovu detektivku, to je mi záhadou. Nejspíš blb, kdo jiný. Tak jsem tu "literární předlohu" (ten televizní paskvil s ní má málo společného) taky vyndal z knihovny (hledání bylo pracné a dlouhé), snad mi tu náladu zlepší, až se nad ránem vzbudím.

P.S.: Vidláku, ano. Oceňuji, že užíváte Godotův teorém, že důležitý není jenom aktuální stav, ale ještě spíše trend vývoje, skoro ve všech záležitostech. A ten trend je na píču, to nelze nevidět. A vůbec nejde jen  prachy...... Psát k tomu něco se mi nechce, ale kromě knihovny jsem se zatoulal i do svého "archivu" a narazil na složku Konkurs NPI Invest Group, což je tom, jak lidé přišly jen tak hup šup o asi tři čtvrtě miliardy v druhé polovině 90.let. Až budete chtít, Vidláku, něco veselého, dejte mi zprávu, něco bych k tomu napsal - byl to hotový kabaret. Hlavní protagonista byl Němec a jmenoval se Kokott....

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

že Prima je americká, proto ta těžkopádnost a bl.....

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

bo jsem byl přežraný laskomin, které mi Jahoda přitáhla až pod nos " z Polski, cype". A nemohu říci, že by se mi to nelíbilo, soudruzi ukázali roztomilý motůrek Exnerova přibližovadla.

Prostě dvanáct hrnků je dvanáct hrnků...

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

"A ten trend je na píču, to nelze nevidět."
Kdyby byl trend na ten sympatický orgán, to bychom se měli.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

zákonitě musí o tolik vyletět i žrádlo a benzin, bo energie je jen jedna. Benzin za 45 bude v cajku. Není přece možné, aby měli lidi v bankách tolik peněz. To by nebyla žádná budoucnost. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

ni?

Moja Jahoda uš to džišo ("džišo" je ponašimu "dnes") nevydržela a valila do Polski jak urvana z lancucha, bo fajne, lacne a kupa. S koležankou tam nechaly v hospodě deset éček, tak nevím, jestli vydělaly na těch slevách aspoň na tu hospodu a na cestu tam a zpátky...

Ale přitáhla nové boty, bundu, polštář, zvaný u nás "jašek", a hromadu (hromada je pět nákupních tašek) žrádla. Zase půlku z toho sežere pes...

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

Tak mě napadá, že bychom mohli dát takovou malou vzdělávací hádanku - pro řetěz máme dva správné odborné výrazy: lancuch a keta.
Otázka zní - jaký je rozdíl, resp. kdy se použije odborný název "lancuch" a kdy "keta".
A fčil mudrujte cypi :-)

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

keta - válečkový řetěz

http://www.madex.cz/files/data/58ca34f2bd45d_Katalog-retezy.pdf

Pro mamlasy:

POPISVálečkový řetěz je vytvořen z vnitřních a vnějších článků. Pohyblivost sousedních článků je zajištěna čepem vnějšího článku v pouzdru vnitřního článku. Na každém pouzdře je nasazen otočný váleček, který snižuje tření při kontaktu s řetězovým kolem a tudíž i celkové opotřebení.

Lancuch je řetěz klasický, výhodou je jeho větší ohebnost.

Nejedná se však o definici, je to spíše ustálené zvykové názvosloví, které vychází z dříve užívaného názvosloví v průmyslu, kde zdrojem byla výhradně němčina. Řetěz - e Kette.

Lancuch je jasný - polský  łańcuch,ale též srbochorvatsky lanac, lanc, rumunsky lanc.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

hádat mají ostatní, nééé rodilí mluvčí :-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by D. Dvořák (neověřeno)

Trvalý odkaz

cýýpe, zeptejte se erkáčka. Má to ode mne černé na bílém, že jsem křtěný splaškama z Vltavy.

Zatím bez slepic

Nejmenovalo se to kdysi "gallův řetěz"?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Vlastimil Čech

Trvalý odkaz

odlišuje.

Obrázky najdete na netu, rozdíly poznáte sám, bo jste chytrý, mladý a krásný.

Zatím bez slepic

Ládík - rozumný člověk si umí poradit.
Já neztrácím čas pláčem na cenou paliva a zcela legálně tankuji Natural 95 za 27,- Kč.
V Polsku.

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jsem tam jel také. Vystoupil jsem na parkovišti před supermarketem a znásilnili moji ženu, psa a mne v tomto pořadí. Jak jsem vylezl ven, rozřízl jsem si nohu o střep. V supermarketu vše shnilé, plesnivé, uprostřed nasráno a chlap v rohu chcal. Tak jsem koupil jen kuře (cca 38 Kč/kg), k tomu 1.5kg kuřecích stehen (taktéž cca 38 Kč za kilo), kilo mrkve, asi 6 petrželí, jeden celer, 2 pytlíky mražené zeleniny alá čína, kilo červených paprik kápii, asi 1.5 kg mandarinek, svazek jarní cibulky a 2x rajčatová Passatta ve skle. Za ten hnus jsem utratil 50 zlotých, což je asi 274 Kč. Poblil jsem se u pokladny. U auta nás okradli, rozřizl jsem si druhou nohu a znásilnili mne, ženu a psa. Dojel jsem k benzínce a znásilnili psa, ženu a mne. Do kanystrů jsem natankoval benzín 98 za 5.43 zlotých (~29.75 Kč/litr), protože ceny ropy rostou, zlotý oslabuje a do sekačky a křoviňáku chci lít 98ičku. Po zaplacení, zase sexuální násilí vůči nám, pes, žena a já. Doma jsme zjistili, že je to všechno hnusné žrádlo, že to začalo smrdět už v autě, takže rovnou do kontišu. Benzín nešel zapálit. Vářil jsem 6 litrů benzínu v papiňáku, a nešla z toho ani pára. Hrnec se zalepil a ztuhnul v jakési betonové hmotě. Polsko jednoznačně ne-é! Čím víc otrávných Čechů, kteří se v cizině chovají jak hovada a kdyby se Polák tak arogantně choval v Čechách, hned by se ušklíbli, takže mám plný zuby, pokřikujících Čechů v supermarketu "Hele Máňó, voni tady maj máslo za 27, zavolej Božcé, jestli chcé takýý!"...eeeech, tak poslední věta sem nepatří, jde to nějak smazat? Do Polska už nikdy a ani vy tam nejezděte!!!!

Průměrný počet slepic: 3.9 (19 hlasů)