Jak vypadá no-go zóna?

Autor
Štítky

...Londýn má no-go zóny, kam policie raději nevstupuje. Ve Švédsku jsou v Malmo místa, kde je opravdu nebezpečno a které se podobají spíše Lagosu v Nigérii než spořádanému severskému městu. Tolik titulky i články na různých serverech. K tomu příslušné fotky hořících aut, gangů... videa o tomtéž. 

...Žádné no-go zóny neexistují, je to jen žvást zblblých fašistů. Migranti se bez větších problémů integrují, těch problematických je malé procento. Většina zmiňovaných čtvrtí označených jako no-go zóny naopak prošly rozkvětem. Žijí v nich lidé jako my, jen holky mají šátky na hlavách. Takové jsou titulky a články zase jiných serverů a novin. K tomu příslušné fotky muslimky fandící Arsenalu, videa oslav ramadánu.

Musím poctivě přiznat, že moje návštěva Paříže v loňském roce na mě udělala dojem spíše klidu a bezproblémovosti, než obav o bezpečí v metru plném černochů a muslimů. Ale jak to vlastně doopravdy je? Co je přáním autorů, co je jejich fikce, či útok na emoce tak či onak? Pokud to nevidíte na vlastní oči, nebo nevyzpovídáte očitého svědka, čtením internetu se k ničemu nedoberete. 

Není samozřejmě divu, že běžný člověk pracuje podle principu předběžné opatrnosti a tak raději předpokládá ty horší varianty a bere vážně ty horší zvěsti. Ale někdy mám pocit, že to teď už dospělo tak daleko, že už vidíme muslimského teroristu za každým rohem a z obrazovky nemluví nikdo jiný než spiklenec, kterému muslimská invaze dělá dobře. Ale pokud jsme ve válce, tím spíše je třeba zachovat klid, reálně hodnotit situaci a přijímat uvážená rozhodnutí. 

A tak to zkusme obráceně. Co by se dalo za takovou no-go zónu považovat? Je to třeba Sherwood u Hlavního nádraží v Praze? Být hezká blondýnka v minisukni, tak večerní průchod parkem je riziko jako prase. Být jejím průvodcem, není to riziko o moc menší. V Sokolově (kdysi jsem tamodtud nedaleko bydlel) byly ulice, kam se večer prostě nechodilo. Přijít o peníze a dostat po hubě bylo velmi jednoduché. Chodov u Karlových Varů se večer také dost měnil. Tak moc, že provozovatel kina umožnil parkovat přímo před kinem, protože dojít na film od parkoviště na rohem, to umělo být o hubu. Policie samozřejmě bojovala především lejstry. Okradli vás? Tož vás muži zákona potrestali tříhodinovým sepisováním protokolu.

Ne, tohle podle mě ještě no-go zóna není. Větší skupina lidí kteroukoliv sokolovskou ulicí prošla bez problémů. Problematičtí byli jen místní jednotlivci. Bylo jich dost, ale pořád to nebyla žádná organizovaná síla nebo alespoň síla s velkým pocitem sounáležitosti. V hospodě se dalo servat, ale že by při hluku bitky přiběhli všichni sousedi z okolí... to se nedělo. A pokud přijela policejní hlídka se psem, do minuty bylo po bitce. 

 

A tím se dostáváme k meritu věci... No-go zóna podle mě začíná tam, kde  existuje síla ochotná postavit se státní moci. Třeba jen na malém území. V jednom vchodě, na jedné ulici, v uprchlickém táboře... 

Krásný příklad máme z uplynulých dní - v Německu si policajti přišli po afrického uprchlíka k vyhoštění. Došli si pro něj do uprchlického zařízení v Ellwangenu, což je hlavní město Bádenska-Wurttemberska. Když milého chlapíka drapli, objevil se dav dalších uprchlíků, který byl dost velký a dost organizovaný na to, aby se policajti stáhli a nechali se obléhat. Posil se nedočkali, prý vypadávalo spojení (a nebo je prostě velitel nechal na holičkách a bál se o svoje koule... to víte rasismus) a nakonec mladíka pustili a byli rádi že vyvázli se zdravou kůží. 

Ve čtvrtek ráno pak celý tábor obsadili těžkooděnci, spustili razie a posbírali lidi, prachy, drogy a kdo ví co dalšího. Muselo jich být hodně, byli dobře vyzbrojení, v samopalech měli plné zásobníky ostrých a postupovali zcela po vojensku. Zdá se, že staré postupy z doby třetí říše ještě instruktoři vyučují. Akce prý byla rychlá, efektivní a profesionální. 

 

Tak tohle je no-go zóna. Státní moc tam nemůže poslat strážníky. Musí tam poslat armádu. Není nutné, aby se uvnitř střílelo. Není nutné, aby tam byl bordel a dokonce ani nemusí být nikdo okrádán. Když tamtudy projdete, nemusí se vám stát nic, mohou se na vás i usmívat. Ale pokud si tam chtějí úřady něco vymoci, musí tam speciální jednotka. 

Tohle je moje definice. No-go zóna je všude tam, kde se zákony musejí vynucovat se samopalem na hrudníku a neprůstřelné vestě. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Docela nedávno jsem seděl u jídelního stolku a oddával se meditaci, kterým z předepsaných prášků mám slavnostně zahájit další den, kterého jsem se dožil, když v tom mne začala otravovat moje Stará Jahoda, ať laskavě pozvednu prdel a podívám se z okna, že na našem pozemku stojí policejní auto.
Tak jsem ji zved - a fakt, ty vole. Ochcávka s polišskými polepy, otevřené dveře, za volantem vyvalený maník. Tak jsem odborně nasadil zmijovku (fakt ji ještě mám), na ramena hodil zelený socialistický prošívák, abych trochu reprezentoval, a jdu pozdravit úd zákona.
"Dobrej, pro co jste tu přijel? Udělal jsem něco?"
"Tady z té boční silnice bude za chvíli vyjíždět vvelká skupina cyklistů, polská škola má dnes akci, cyklistický den. A já tu budu zastavovat provoz na hlavní silnici, aby mohli bezpečně vyjet," zněla orgánova vyčerpávající odpověď.
"Za prvé, žádná polská škola, ale ZŠ s polským vyučovacím jazykem. Za druhé, my dva se osobně neznáme, takže vás informuju, že Policie ČR u mě má několik zářezů. Mimo jiné loni, jak jste vybírali od řidičů pokuty za zákaz vjezdu pro nákladní auta do průmyslové zóny vedle v dědině, kam se nedalo jinak dostat kvůli nepovolené uzavírce."
"Éé, to myslíte loni, jak nás někdo bonz..., éé na hlásil na GIBS? Totiž..."
"Jo, to je přesně ono. Pozdravujte paní starostku, chodila se mnou do školy a nemohli jsme se vystát už tenkrát. A pak taky jak jste tvrdili, že jste přijeli řešit nepovolenou hudební produkci do tady té polské klubovny naproti a já měl kamerový záznam, z něhož bylo jasné, že nikdo nikdy nikam nepřijel."
"Ééé..."
"A já nahlásil GIBS-u i toho krajského inspektora, který mi tvrdil, že je všechno v ou keji. To si taky pamatujete, ne?"
Ééé..."
"Takže stojíte na soukromém pozemku, na jehož hranici je schválená dopravní značka B1 "zákaz vjezdu všech vozidel" a použil jste neoprávněně sjezd ze silnice, za který jsem kvůli našemu hodnému panu starostovi vyplázl šedesát litrů, když na schůzi s jedním uvědomělým pánem polské národnosti prosadili, abyste mi zrušili původní příjezd k baráku.
"Ale to Policie ČR určitě ne..."
Zasuňte ploutve do káry, otočte klíčkem a hezky opatrně, abyste mi nerozhrabal mletý vápenec, vyfičte. Máte na to pět sekund, pak volám číslo jedno sto padesát a osm k tomu. A vy budete mít další problém."
"Éééé..."
"Tam ten ksicht nahoře v okně, to je manželka a natáčí vás na chytrofon, jestli vás to zajímá."
A příslušník Policie ČR zasunul ploutve do Škochtle a pozvolna vyfičel.
A já mám před barákem no - go zónu.

Zatím bez slepic

je jasné že Vidlákovu definici zóny, kde není žádoucí vstupovat, je potřeba poněkud rozšířit. Alespoň pro území ČR. V této lokalitě (lokalitou myslím opravdu celou ČR) jsou totiž místa, kam se policisté jaksi ostýchají dostavit, i když občané poměrně zoufale opakovaně dokazují, že se na onom místě porušují platné zákony. A vůbec nemusí jít o násilné trestné činy, ale třeba jen - jako v uváděném případě o opakované přestupky, či zvůli - pardon - svérázný výklad vybraných právních norem státní institucí.
Mám-li se vyjádřit po vidlácku, no-go zóny vznikají právě v okamžiku, kdy pevné rameno zákona se mění v ochablý a povislý úd, který není schopen se nacpat tam, kde je ho opravdu potřeba.
Třeba do ulice, v níž v nočních hodinách hlučí a povykují vykuřující opilci a feťáci.

Zatím bez slepic

natural pills for ed <a href=" https://canadarxmgz.com/# ">canadian pharmacies that ship to us</a> - ed meds online

Zatím bez slepic

amoxicillin without a doctor's prescription <a href=" http://indiarxmgz.online# ">india pharmacy without dr prescriptions</a> - ed drugs over the counter

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Jasně napsané,či že ještě horší zóna než ta cikánská.
Když se tam bojí vstoupit i policie,tak navrhují,aby před policii kráčeli politici,kteří si je pozvali,určitě by se nic nestalo.
Jistě i Vás napadá,že se nehodlají přizpůsobit naším poměrům ani zákonům.
Takže,jak to může skončit,buď nás převálcují,nebo dojde ke střelbě.
Jen mě napadá,kdyby nás převálcovali,kdo bude na ně dělat,život,asi potáhnou jinam.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jak daleko jsou s no-go zónami v Německu :
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/v-nemecku-oziva-pred-soudem-pripad…
V jiném článku, který nemohu najít, se píše, že muslimové se ve svých právních záležitostech raději obracejí na imáma, který věc posoudí a rozsoudí podle šárie.
Jsou to zprostředkované informace, ano, ale nikdo se neozval, aby je zpochybnil.
Definice je dobrá věc, aby se vědělo, o čem je řeč.
Jenže, otázka by měla stát jinak : "Budou v Německu také no-go zóny křesťanů, či bezvěrců ?"
Nesmějte se, byly doby, kdy muslinský živel v Kosovu také vypadal nevinně.

Zatím bez slepic

Kosmetu od samého počátku přivazoval Titovy obrazy a fotky oslům a koním pod ocas, aby na něj hezky srali. Tento bohulibý vývoj začal už v 60. letech, zhruba nějakých 20 let po válce.
Gerd by nás jistě bez dlouhého hledání zásobil podrobnostmi. Já mám pouze info zkreslené subjektivními názory srbsky hovořících mluvčích, takže bych mohl být lehce označen za fašistu nebo tak něco.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Takze muzu vsem pogratulovat, ze ani nevedi, co to no-go zona je a zijete si zivot ve sladkem nevedomi.

Kdo ma nejaky povedomi, co to byl Bronx v 70 letech, tak no-go zona je neco takovyho, jen v horsim.

Ze se tam utoci na policajty, to je to nejmensi. Tam se utoci i na hasice a zachranare, co jim tam prijedou pomahat. Nejezdi tam normalni taxiky. Utoci se na holky, jakkoliv obleceny, na stary lidi, na maly deti, na turisty. Kazdej je korist. Odmitaj tam jezdit autobusy. Utoci tam na vas vsichni - Tlupy malejch deti po vas hazej pro srandu kameny, teenageri vam nadavaj a hledaj zaminky ke rvacce (tlupa proti jednomu), z cajoven vidite nepratelske pohledy, pasaci a takovy mlaticky jako ty co zmasakrovali toho cisnika, tlusty zahaleny zensky vam reknou at tahnete, ze jste u nich.

Ukradnou vam tam kabelku, ukradnou vam tam mobil s kterym telefonujete, vykradou vam byt, ukradnou vam tam auto, ci ho vykradou, nebo zapalej pro srandu, urvou vam nausnici z ucha. Pobodaj vas jen pro tu srandu. Zmlatej vas. Trisknou vas do obliceje, aby si sedli na vase misto, sli se postavit tam, kde stojite vy.

V no-go zone jste porad ve strehu jak v bojove zone. Kaslete na vsechny, koukate do prazdna, protoze je porad hledana zaminka ke konfliktu. Vite, ze vam nikdo nepomuze. Jediny, co muzete delat je se vyhejbat konfliktu zdaleka. Kdo se neuci dost rychle dostane nakladacku a kdyz ma smulu, poleptaj mu oblicej nebo ho rovnou zabijou.

Kdyz z takoveho mista vypadnete, trva vam to asi rok, nez zase trochu ztratite reflexy.

Kazdej, jeden kazdej kdo rika, ze zadny bo-go zony nejsou, jeden kazdej bez jediny vyjimky, ze to neni tak hrozny lze. Bud za penize nebo z hlouposti, protoze tam nikdy nezil.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

generic viagras names <a href=" http://viagracnd.com/# ">buy generic viagra from canada</a> - which presidential candidate was the first spokesman for viagra
https://viagracnd.com/# clicks viagra price
what works as well as viagra <a href=https://viagracnd.com/#>get viagra ireland</a> what are the side effect of viagra

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

prednisone without prescription.net <a href=" https://prednisonecheap.com/# ">cheap prednisone</a> - prednisone without prescription medication

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ivermectin cream cost <a href=" http://ivermectinon.online# ">ivermectin for sale humans</a> - stromectol prices

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

stromectol pills <a href=" http://ivermectinon.com/# ">ivermectin for humans</a> - ivermectin 1

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ivermectin cost uk <a href=" https://ivermectinon.com/# ">ivermectin pills for humans</a> - ivermectin generic

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

treatment for erectile dysfunction <a href=" http://prescriptiondrugson.com/# ">ed meds online without doctor prescription</a> - best ed solution

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

non prescription ed pills <a href=" http://prescriptiondrugson.online# ">top rated ed pills</a> - cheap drugs

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

plaquenil hydroxychloroquine <a href=" http://hydroxychloroquinepst.online# ">plaquenil 200 mg online</a> - how much is plaquenil pill

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

lipitor 5mg <a href=" http://lipitorgnr.com/# ">lipitor generic</a> - price of lipitor 40 mg

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

clomid dosage <a href=" http://clomidgtr.com/# ">generic clomid</a> - clomid pills

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

buy prescription drugs online legally <a href=" http://pillgtr.com/# ">prescription drugs without doctor approval</a> - online ed meds

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

clomid no prescription <a href=" http://clomidgtr.online# ">clomid for sale</a> - where to buy clomid

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

200 mg prednisone daily <a href=" https://prednisoneizi.com/# ">buy prednisone</a> - prednisone tablets canada

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

how much does ivermectin cost <a href=" http://ivermectinizi.online# ">ivermectin tablets</a> - ivermectin rx

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ivermectin australia <a href=" http://ivermectinizi.com/# ">ivermectin tablets</a> - cost of ivermectin pill

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ed remedies that really work <a href=" http://indiarxmgz.online# ">legitimate online pharmacies india</a> - pain meds without written prescription

Zatím bez slepic