Vilémčok

Autor
Štítky

Agenta Skřípala neotrávil novičok, ale Vilém Čok. 

A děkuji Manece za tento skvělý obrat, který použila v jedné naší diskusi. 

V podstatě Vilém Čok je asi tak stejně relevantní jako ten novičok. Skřípal i dcera jsou nejspíš už dávno po smrti, popel je rozprášen a někde na úřadech budou pár let probíhat lejstra o utajené identitě kdo ví kde. Zbytek je jedna velká praštěná fikce. Nervový jed vymakanější a dokonalejší než sarin, který ale Skřípala nezabil. Jeho největší koncentrace byla na vchodových dveřích, ale ten, kdo ho tam dal se asi obešel bez chemického vybavení a protichemického obleku, protože to nikomu nebylo divné. Použilo se ho množství, které by zabilo půl města, ale nikomu dalšímu se nic nestalo. Zvířata v domě umřela hlady a žízní. Skřípalova dcera prostřednictvím britské policie vzkázala své sestřence v Rusku, ať jí už nevolá. 

To mohu rovnou tvrdit, že jde pouze o překlep a Skřípala otrávil nejnebezpečnější ruský agent Vilém Čok, tento James Bond východu. Vilém Čok se dlouhodobě maskoval jako dekadentní umělec v České republice a měl díky EU měl volný přístup do Británie. Akci bylo nutné urychlit, protože po Brexitu by mohl být superšpión na hranicích odhalen. Vilém Čok se  nerušeně přiblížil ke Skřipalovi a vybafnul na něj v nečekané chvíli, kdy on i jeho dcera právě jedli rohlík,který drobili labutím. Oběma zaskočilo v krku a začali se dusit. Vražda se mohla podařit nebýt příliš horlivého policajta, který bývalého agenta zachránil. 

Je to samozřejmě totální nesmysl. Ale vzhledem ke známým faktům není o nic méně uvěřitelnější než verze s novičokem. Dokonce ani naše politické elity nemají lepší informace než my, prostý lid. Přesto došlo na velká gesta s vypovídáním diplomatů, zvažováním žaloby na prezidenta kvůli velezradě, zatímco i vrabci na střeše si cvrlikali o tom, jaká hovadina to vlastně je. 

Jenže ona to není hovadina. Agent Skřípal je jen další dlaždice na cestě dějinami a jemu podobné případy se objevují zcela pravidelně. Objevují se v době, kdy má král či impérium na kahánku. Jedná se o prachsprostý test věrnosti. 

Už Bible zmiňuje velkého krále Nabukadnezara, velekrále Babylonu, který nechal postavit ty obrovské hradby, zigurat Etemenanki, zavlažovací kanály a ještě stačil zotročit půlku předního východu. Pak náhle sestoupili z hor Médové a Peršané.  A král nechává ze svého pokladu ulít zlatou sochu, přivede před ní své vazaly a ti se musejí na znamení před sochou poklonit. Je to hovadina, není to nějaký Urský bůh, není to Ištar ani Marduk. Je to nový král-bůh a babylonský despota ví, že mu teče do bot a tak potřebuje upokojit svojí paranoiu. Udělá pořádné divadýlko a sleduje, jak lidé padají na tvář. Jen tu tam někdo na tu šaškárnu nehodlá přistoupit. Ovšem král může být spokojen, prakticky všichni osvědčili věrnost. Ovšem za pár let médské vojsko připochodovalo a ti, kteří padali na tvář před Babylónským vládcem najednou bez problémů otevřeli brány města, aby dovnitř triumfálně vjeli Dáreiovci. Nabukadnezar měl smůlu. Věrnost mu jeho test nezajistil. 

Přemysl Otakar II také vystoupil před bitvou na Moravském poli před své rytíře a žádal je, aby ho probodli hned, aby kvůli šeptané zradě nemuselo druhý den zemřít velké množství mužů. Také to bylo zbytečné gesto a zbytečný test. Nikdo nevystoupil krále probodnout, nezaznělo ani slovo kritiky na královu tvrdost a politické chyby. Ovšem druhý den Milota z Dědic (a mnozí další) zradili a král padl. Možná vjížděl Přemysl do bitvy spokojen, že má věrné vojsko.... 

Římští císaři, čím více byli paranoidní, tím více testovali svoje věrné. Nechali zvolit do senátu koně, vyžadovali, aby pro císařskou věrnost poddaní obětovali své syny a dcery, ale stejně to k ničemu nebylo. Ti stejní, kteří přihlíželi ubičování svých dětí, ti pak tak jako tak císaře opustili. 

Ostatně co jiného je naše působení v Afghanistánu? Naši kluci tam jsou zbytečně, dělají zbytečnou práci, jsou obklopeni nepřáteli a nikam to nevede. To vám řekne mimo kameru každý veterán tamodtud. Jen politiruci, důstojníci a kaplani osvědčují věrnost téhle hovadině. Protože mají pocit,že z toho ještě něco kápne. Nebo mají prostě strach z despotova hněvu. 

Britové zkratka a dobře zjistili, že jsou v loji. Nemají průmysl, armáda je nefunkční, obrátili se zády k EU, pustili se do sociálních experimentů, které jim zajistily čtvrti plné nepřátelsky smýšlejících lidí. Přitom ještě pamatují dobu, kdy byli pány světových moří, byli továrnou světa, největším zasobovatelem i věřitelem. Byli impérium a teď se drolí i to poslední, co mají. Jejich politici jsou na tom stejně jako Trump v USA - musejí nějak vysvětlit národu, že jdou zu grunde a lepší to nebude. Podobně jsou na tom v Bruseli. Moloch kterému se nedá věřit. NATO je na tom ještě hůř. Zbrojení je k ničemu, druhá největší armáda v NATO se dala k Rusku se vším co k tomu patří (tohle je největší Putinovo vítězství, připravil nepřítele o sílu sta divizí za jedno obstarožní bombardovací letadlo). Viditelní šéfové v NATO jako Stoltenberg a Petr Pavel se ztrapňují dnes a denně, lidi jim to žerou asi jako Brežněvovi jeho kecy o míru. 

Je třeba osvědčit věrnost... Skřípal se náramně hodí. Ukažte milí vazalové a poddaní, že jste nám věrní. Ukažte věrnost na tom, že schválíte tuto absurditu, stejně jako vaši předci podepisovali anticharty, povinně kondolovali u hrobu Gottwalda a plakali nad smrtí Stalina. Možná to naše vládce uspokojí. Komunisty to také uspokojilo a měli pocit, že imérium je zachované. To současné je zachovalé asi tak stejně. 

Ale ono to stejně půjde do háje. Když to přišlo posledně, i ti největší antichartisté rychle překabátili... Myslím, že tohle bylo pro Štěpána či Jakeše to nejhorší. Že se bouří ti, co se bouřili vždycky, tomu rozuměli. Že se disidenti ozývají na Svobodné Evropě, s tím dovedli žít a bojovat, ale že se proti nim postaví ti, kteří podepsali ten jejich pamflet věrnosti, kteří měli stranické legitimace a při všech schůzích osvědčovali věrnost, to je muselo dorazit víc než demonstrující studenti. 

Věrnost Britům a Evropě v tomto ohledu nic neznamená. Ti nejhorlivější vykonavatelé Evropských hodnot a britského impéria brzy překabátí. Brzy otevřou brány Babylonu nové moci tam venku.  A ta moc tam venku to ví. Ví dobře, že povinné padání na kolena před zlatou sochou je jen gesto. Je to gesto zbabělosti, licoměrnosti, gesto úpadku. Ví dobře, že zůstane jen u toho gesta. 

Dokonce už přesně sleduje, kdo se těm dnešním despotům postavil. Sleduje, kdo se odmítl téhle šaškárny zúčastnit.  Pak tyhle statečné včas a rychle odstraní. Žádní odvážní jdoucí proti proudu. Jakub Janda nevadí, ten se včas zorientuje. Ale Zeman vadit bude (ten má jen štěstí, že už tu moc dlouho nebude). 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Obdivuji encyklopedickou šíři vašich znalostí, které jen tak sypete z rukávu. Bez ironie. Stařecká nespavost, způsobená nejspíš i přehnaně velkým kusem jelena, zalévaného saumur champigny (Terres Chaudes Thieryho Germaina, ročník 2010), mě přivedla k noční kontrole té části vašeho textu, kde se v rámci historického přirovnání opíráte o širší veřejnosti spíše neznámé dějiny blízkého východu.
Použil jsem k tomu (kromě základní literatury) především velmi čtivou publikaci Toma Hollanda "Perský oheň" (česky nakladatelství Dokořán, Praha 2007). Váš popis/alegorie sedí velmi přesně a lze ho stejně poučně vztahovat i na následné dějiny této oblasti.
Smekám.
K celkovému obsahu tohoto vašeho textu dodám jen tolik, že v naší kotlině vlastně děláme (skoro) totéž, co v posledních staletích - trochu se přikrčíme a počkáme, zda vzdálené panstvo přijde k rozumu nebo si samo podřízne svoji celkem pohodlnou větev. Zatím to spíš vypadá na tu větev.
A historicky věrně se chovají i Poláci a Maďaři - podle svých zažitých algoritmů. Jen se Slováky je potíž, ti se v tom trochu plácají, neb historické paralely u nich těžko hledat, když dříve spíše skoro nebyli.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tuhle jeden Čechům ne právě nakloněný pán v jednom projevu přirovnal Čechy k pružině. Když na ně tlačíte - ohnou se, aby se ve chvíli, kdy povolíte, vymrštili a udeřili vás do tváře...

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jason Petrie's goal by switching https://www.buyyzys.com. Since Mr. James carries the weight of a larger player but still makes guard-like cuts, the perfect balance of cushioning and lateral stability was needed.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

http://buyzithromaxinf.com/ - azithromycin 500mg tablets for sale

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

http://buylasixshop.com/ - furosemide classification

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href=https://buyneurontine.com/>how long does gabapentin stay in your system</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="https://buyneurontinis.com/ ">pregabalin vs gabapentin</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="https://abuyzithromi.com ">azithromycin dosage</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="https://vpropecian.com ">propecia pharmacy</a>

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

paypal kamagra doara <a href="https://vskamagran.com ">kamagra venta sin receta</a> liquid herbal kamagra

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

cialis peak onset <a href=https://cscialisan.com/>cialis order online</a> cialis london

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dosage Of Keflex For Children <a href="https://asalasixo.com/">lasix drug interactions</a> furosemide indication

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

pednisone over the counter at walmart <a href="https://vprednisonn.com/">where i can buy prednisone 20mg</a> oral steroid

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kamagra Oral Jelly New Zealand <a href="https://apriligyn.com/">Priligy</a&gt; best site to buy priligy canada

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Velmi dobrý článek. Netřeba dodávati slepic, hvězdic, čehokoli.
Stačí snad pouhé - Děkuji.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

tisicerocna risa ktora mocne imperia oficialnej historie povazuje iba za svoj prechodny stav. Mame cest sledovat tento proces na zivo. Nepotrebujeme historikov a vykladacov. Pred publikom mozeme tvrdit, ze sme hrdi svedkovia Prerodu. Ale v sukromi zivota snazme sa spravit to co robili nasi otcovia dedovia a predkovia nasich predkov. Prezit dobry zivot. To je podstatne. Cert vezmi Rise do horuceho Pekla. Tam odjakziva patria.
Dobry clanok Vidlaku. Pekny den. Aj zajtra.

Zatím bez slepic

Že já kráva jsem to vůbec četla! Takovej jsem si užila krásnej víkend, pak si otevřu noviny, jakože co se událo - a tam na mě vybaflo tohle.
No, příště si mezi příjemným zážitkem a novinama dopřeju aspoň pár dnů na aklimatizaci.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Také pochválím pana Vidláka.
Mne ale vychází něco jiného,kdo chce mít všechno,nebude mít nic.
Nemusím popisovat,kdo se o to snaží,prý pověřený Bohem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

vyhlídka na konzumaci půl metráku vepřového ZDARMA mi brání napsat, že je hlupák.

Vilém Čok otrávil Skřípala nikoli vybafnutím ze starého dobrého anglického křoví, nýbrž rafinovaným podáním socialistického patoku nesoucího značku PRAŽSKÝ VÝBĚR za současné hudební produkce písně "Pražáků, těm je tu hej" v originální verzi s Čokovým neuvěřitelným hýkáním
https://www.youtube.com/watch?v=dN8BawRgNFU

Vím, o čem píšu, sám jsem jednou téměř podlehl, když jsem neprozřetelně vytáhl trojku výběru, co to pak se mnou dělalo. Ty stavy byly úplně stejné, jako u Skřípala.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

to už je svým způsobem mlácení prázdné slámy. Všechny více či méně komické varianty "utoku - neútoku" byly probrány, vojáci pravdyalásky v médiích obhajovali neobhajitelné a jejich věrohodnost dále klesla, rozšířil se klub přátel intelektuální sebevraždy.
Nebýt Zemana, dobublala by u celá záležitost do ztracena. Takhle to opět vypadá, jako když se nachčije do brabeniště. Všechny hlavy pravdyalásky křičí velezrada, velezrada! Dost poměrně inteligentních lidí dostalo znovu od svých loutkovodičů úkol obhájit neobhajitelné, docela je lituju. Dělat ze sebe voly za peníze.
Zeman? Palec nahoru. Nachcal do brabeniště. Proto jsem ho volil.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

Admirále,perfektní.
Proto asi nemůžou ukázat Skripalovi,natož aby promluvily.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Možná, že působení jedu zanechalo ve tvářích Skřípalových stále ještě takové stopy, že kdyby je Britové ukázali, dalo by se z toho dovodit, i jaký jed na ně působil a že to nebyl novičok. Buď tedy Skřípalovi ještě žijí a léčí se ještě, nebo jsou už dávno mrtví a někde zahrabaní v prostoru britské základny. Tráva zelená pokryje jejich hroby a už je nikdo nikdy neuvidí.
Ale docela už mě to snažení amerických zpravodajských služeb se snahou vyvolat válku EU proti Rusku unavuje. Takových akcí a pořád nic. Jsem přesvědčen, že MH-17 sestřelila ukrajinská armáda. A zase žádné masové protesty. Syrský tatík řídí člun z Turecka na řecký ostrov tak mizerně, až utopí vlastního syna. A srdce zalitá soucitem pouští do země nenávistnou ideologii usilující o svržení demokracie. Pak chemické útoky, které nejspíš aranžují ty Bílé přilby. Chám aj Šajchún - střelba raket. Dhúma, kdy ani nevíme, zda se nějaký chemický útok vůbec stal, a opět salva raket.
Kdykoliv vidím západní politiky skuhrat o soucitu s trpícími Afričany, Syřany, ... , vzpomenu si na Rwandu. Tam se vraždili v 1994 navzájem 3 měsíce a bylo to lhostejné všem, OSN i evropským politikům (a vč. Václava Havla). Až když zprávy pronikly na veřejnost, tak zasáhli. Proto nevěřím soucitu politiků s trpícími lidmi. Politici mají srdce z kamene a ohledy, morálku, lidskou slušnost a pevné morální zásady dávno zanechali jako nepotřebný balast na schodech moci ve stranických půtkách. Nemají soucit ani s ekonomickými imigranty ani s uprchlíky z válečných zón ani s domácím obyvatelstvem. Řídí se zásadou, že lidí je na světě dost a když se kácí les, létají třísky. V zájmu svých šílených vizí jsou ochotni obětovat kohokoliv, stejně jako to udělal Stalin nebo Hitler. Tou obětí jsme my.
Jednou promluví příroda suchem, a je jedno, zda jde o vliv člověka nebo jen přírodní proces. Uživí Evropa všechny lidi v Africe a polopouštích Asie? Neuživí, nezvládne to, pokud se v těch zemích, odkud prchají, nezačnou snažit sami. A oni nezačnou. Máme vůči Africe obrovský dluh z doby kolonialismu, jak se Afričané domnívají. Proč jinak bychom jim tolik pomáhali?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Podle posledních zkoumání Milota z Dědic krále Přemysla Otakara II. na Moravském poli nezradil, vedl zálohy do bitvy na místo potřeby a mimo bitevní vřavu. Klasický obchvatný manévr. Někteří rytíři si jej ovšem vyložili jako ústup a dílo bylo dokonáno. Na Moravském poli zvítězil Rudolf Habsburský díky lepší strategii i taktice, nikoliv díky zradě. To si jen nalháváme do kapsy, jak mohl velikán jako Přemysl Otakar II. padnout a nechceme si připustit prostý fakt, že Rudolf Habsburský byl lepší bojovník.
O věrnosti Britů, Francouzů, Němců a Italů se naposledy přesvědčil Edvard Beneš 28. září 1938 v Mnichově. Především těch prvních dvou. Nemusíme si dělat iluze, všichni nás klidně obětují znovu, jak brzy uvidíme u muslimské invaze, která má za cíl zlikvidovat zdravotní a sociální systém Evropy a zlikvidovat jednotlivé národy Evropy do multikulturní směsi, ze které chtějí vytvořit sjednocenou Evropu za každou cenu, i kdyby pod vládou islámu. Mužstvo do Evropské armády si už dovezli.
K brtníkovi, Radim Valenčík ve svém textu píše, že neví, proč tzv. pražská kavárna tak ostře vystupuje proti M. Zemanovi. Pražská kavárna proti M. Zemanovi ostře vystupuje vždy a je úplně jedno, co M. Zeman udělá. Tihle křiklouni budou vždy tvrdit pravý opak. Hledají jen hůl, kterou by M. Zemana ubili. Chtějí jej za každou cenu odstranit a tak se snaží, co jim jejich neumělé síly a inteligence stačí. Proto tak směšné pokusy s tak ubohými výsledky. Na víc jim totiž nestačí intelekt a schopnosti. V daném případě se jedná o novičok. Křiklouni jen vykřikují a snaží se na tom najít stín velezrady (trestný čin v Ústavě, za který může být stíhán prezident ČR před Ústavním soudem na základě žaloby Senátu). Nikdo jiný než prezident velezradu spáchat nemůže, všichni ostatní mohou spáchat vlastizradu podle § 309 trestního zákoníku.

Skřípalovi posloužili svému účelu a nyní mohou být zapomenuti. Válku se zase jednou nepodařilo rozpoutat. Opět nastoupí placené tlampače k vymývání mozků novým generacím obyvatel ČR. Možná, až budou bojovat v ruských stepích za větší slávu euroříše a setkají se s pojmy jako rasputica nebo ruská zima, poznají, co poznal už Napoleon a Hitler, kteří se ze všech evropanů zasloužili zdaleka nejvíce za myšlenku sjednocené Evropy. Možná jim J.C. Juncker také odkryje sochu. Metoda Overtonových oken funguje. Napřed Marx, filozof. Proti tomu přeci nemůže nikdo nic mít. Pak půjde Napoleon, velký vojevůdce a historická osobnost. Nakonec odkryje EK sochu i Adolfu Hitlerovi za zásluhy o evropskou myšlenku. Muslimové, známí spojenci Adolfa Hitlera, popřou myšlenku holokaustu. Už teď mnozí z nich tvrdí, že se holokaust neudál. Kam jen ten svět spěje. Orwell by měl moc a moc materiálu k přemýšlení.

Strategie USA do budoucna - vyvolat prostřednictvím dosazených agentů nenávist proti Rusku a válku proti Rusku ideálně z popudu evropských zemí s bojištěm Evropa. Ideálně Ukrajina, Bělorusko, Polsko, Maďarsko, ČR, Slovensko.

Strategie Ruska a Číny - za každou cenu se vyhnout světové válce a počkat si na další ekonomickou krizi, která zlikviduje hegemonii USA. Prostě se odvolají na neustálé provokace ze strany USA a EU a přestanou přijímat platby v USD a EUR.

Strategie EU - nikdy žádná nebyla a nebude.

Zatím bez slepic

jistého Miloty bych nebral zas tak příliš vážně. I obchvatný manévr na Moravském poli lze vést přes Moravu, že ano. U nás se takové konání komentuje úslovím - "naokolo dycki bliži".
Podstatné je, jak se odvíjel Milotův život po "prohrané" bitvě, to mnohé napoví.
Jen tak mimochodem - již tehdy bojovníci věděli, že bez spojení není velení a za tím účelem se pěstovali trubači a praporečníci, případně užívali velitelé svých ještě celistvých hrdel či předem smluvených gest a posunků.
Každopádně Milotovi do palice už nevlezem.

Zatím bez slepic