Kdybychom byli ve válce

Autor
Štítky

Jsme prý ve válce. Alespoň tak nám to prezentuje Jakub Janda na svém fejsbůku. Není sám.  Podobně mluví Míra Kalousek, Marek Ženíšek, mluvil takhle i Ivan Gabal, Daniel Herman. Velmi často toto téma nastolí i Tomáš Halík, nositel Tempeltonovy ceny, rozený intelektuál, honosící se vzděláním i všeobecným rozhledem. Jde samozřejmě o Rusko. 

Jsme ve válce a proto je zapotřebí projíždět republiku vojenskými kolonami, je třeba mít v hledáčku ruské diplomaty a vyhošťovat je i kdyby naši spojenci lhali jako když tiskne. Takto to alespoň řekl brácha našeho ministra Pelikána. Jsme ve válce a proto je třeba konat bezpečnostní konference, seznamovat se riziky nové doby a být připraveni na boj s hybridními hrozbami. V budoucí válce budou hybridní hrozby hrát důležitou úlohu. 

Jsme ve válce a proto je zapotřebí aktualizovat seznam konspiračních webů napojených (a nejspíš i placených) z Ruska. Je zapotřebí prošetřovat ruský vliv ve volbách nejen u nás, ale i v Evropě a USA. Je nezbytné mít ministerstvo pravdy, které má přímo v popisu práce bojovat proti ruské propagandě. 

Vidlácky vzato je to celé samozřejmě totální hovadina, kterou jsme nejen zde na Kydech, ale i na Kose mnohokrát probírali. Rusko nemá žádný zájem na nás zaútočit, protože tu není nic, co by potřebovalo. Putin jako imperátor je jen vlhký sen některých našich politických dinosaurů, kterým došly jiné možnosti se zviditelňovat. Ale pomiňme to dneska. Řekněme, že má  Jakub Janda pravdu. Řekněme, že Míra Karas a jemu podobní z České televize mají pravdu. Řekněme, že jsme ve válce s Ruskem a připusťme, že Rusko skutečně používá internet jako nástroj svého boje proti nám. 

Připusťme, že tato studená válka se jednou změní v horkou, jak se na to těší Ivan Gabal a další (již odejítí) magoři naší politické scény. Jednoho dne dojde na střelbu, vojáci se potkají, bude to vypadat jako v té Sýrii. Někde nahoře budou lítat drony, dole se bude útočit i ustupovat a i kdyby české Allepo bylo jakkoliv rozstřílené, stále bude možné natáčet videa na mobily. 

Jak ai bude vypadat ta nepřátelská ruská propaganda? Úplně jednoduše. Postarají se, aby naši muži co nejčastěji viděli tu vlajku, jak si jí ta hééérečka tahala z pí... klína. Za toto bojujete čeští vojáci. Bojujete za to, aby se i nadále mohlo zacházet takto s vaší vlajkou. Toto jsou hodnoty, které vám přináší Jakub Janda. A kdyby vám to nestačilo, vzpomeňte si na trenýrky na Hradě. 

V zákopech bude i hodně křesťanů a pro ně bude také pěkné propagandistické video či leták... Kristus znásilňující muslimku... Za tohle milí křesťané bojujete. Tohle se stane, pokud vyhrajete. Pokud nad námi Rusy zvítězíte, budete mít ne Krista Spasitele, ne Krista Krále, ale Krista násilníka. 

Pro mladší kluky bude k dispozici další pamflet. Holka, která si v zázemí užívá s jiným. Vojáčku, tvoje holka už tě desetkrát podvedla. Dělá se to tak běžně, máte svobodu ve všem. Volná láska. Ty nasazuješ život, a zatím doma kamarád taky rád. Podobné to bude i pro starší. Tvoje žena se s tebou soudí o tvého syna. Za tohle bojuješ, Aby ses vrátil domů a deset let se soudil, abys mohl vidět děti, za které ti ustřelili ruku. 

Pro ty chytřejší se také něco najde. Bojujete za ožralu Juncekra.  Za Merkelovou a Němce, kteří vás pořád berou jako občany druhé kategorie. Bojujete za debílka Macrona, který pro vás na východě nikdy nemá dost pohrdání.  Bojujete za migrační kvóty, za teroristickou horzbu v ulicích, za nezvládnutou ochranu hranic. 

A pro ty obyčejné stačí připomenout Koženého, Solární tunel, Bakalu a jeho byty. Vidíš dělníčku proletáříčku? Tohle se ti vrátí, když vyhraješ. Bojuješ za multimiliardáře, kteří kradou jak straky. Bojuješ za exekutory, aby ti dál mohli obírat bráchu, bojuješ za šmejdy, kteří okrádají v přímém přenosu různýma chytračinkama tvého tátu.  Vzpomeň si, jak rozhodoval soud o katarském princi. 

Zkrátka každý si tam najde to svoje. 

Když se demontují základy, tak to takhle dopadne. Když se všechno smí, když je svoboda pro jakékoliv porno, pro jakékoliv hanobení státních symbolů. Takhle to bude vypadat, protože ze soudržné rodiny nic nezbylo. Sousedská vzájemnost a výpomoc zacházejí na úbytě, Mnohem častější je hádání se o větvičku která přečnívá přes hranici pozemku. Víra jako něco vnitřního a posilujícícho je dehonestována  divadelními festivaly z našich peněz a ta, která se staví proti, té se říká fašismus. 

Jednoho dne ty dnešní časy skončí. Jednoho dne bude tento stát ústy svých politiků bubnovat do zbraně. Jednoho dne bude církev potřebovat zastání. Jednoho dne budou i ty rozvedené baby potřebovat obránce. Ale žádní nebudou. Odhodlaný obránce bojuje za něco, co může ztratit. Ale u nás se každý další den staráme o to, aby jakýkoliv důvod bojovat zaniknul.  Nepřítel to ví a rád toho využije. 

Kdyby Jakub Janda doopravdy alespoň na minutku rozuměl tomu, co kecá, už dávno by se musel postavit proti tomu dnešnímu výprodeji hodnot, víry i rodiny. Kdyby ten Glazer alespoň na chvíli věřil, že jednou mu Rus bude usilovat o život, tak by nikdy nepustil takový divadelní kýč, jaký Brno zažilo. Kdyby církev měla alespoň trochu pud sebezáchovy, alespoň by držela hubu a nestavěla se vedle herců tahajících vlajky z přirození a hrajících znásilňujícího Krista. 

Když nás bude chtít Rus (a nebo kdokoliv jiný) zabrat. Stačí pár šotů v naznačeném duchu a ujištění, že jim nejde o ty poslední zbytky našich majetků a slovan slovana přece nebude vraždit. A pak bych chtěl vidět, kdo doopravdy půjde za toho Gabala, ČEskobratrskou církev evangelickou a nebo Jakuba Jandu bojovat.  Jo, lidi mají možná krátkou paměť, ale protivník ne. Ten si dá práci, aby si umetl v boji cestičku. A mohu zodpovědně konstatovat, že to nebude mít nijak těžké. 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Pět slepic.

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenom mizerných malých pět slepic?
To je nejmíň na deset pštrosů!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"A všechny marškumpačky byly jedna jako druhá, žádná nebyla o chlup lepší než vaše, pane obrlajtnant. Nejhorší byla devátá. Ta s sebou odtáhla do zajetí všechny šarže i s kompaniekomandantem. Mě jenom zachránilo, že jsem šel k regimentstrénu fasovat pro kumpačku rum a víno a oni to odbyli beze mne."
Za Rakousko se nějak moc bojovat nechtělo, za EU by to jiné nebylo.
Že by zase legie?
:-)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nemohu nevzpomenout při této příležitosti film Signum laudis o osudech čs. jednotky za první sv. války. Na živé obrázky mám děravou hlavu, ale tento film si pamatuju dodnes.
Když Pepík Bláha, coby nižší důstojník chystal Vlada Müllera v roli zkušeného poddůstojnického mazáka k popravě, aby celé velení mohlo přejít k Rusům do zajetí, ten se mu snažil říci, že bez něj nemá skupina důstojníků šanci se zachránit.
"Vyser se na to," poradil mu Bláha
"Vraťte mi Signum laudis," žádal ho Müller.
"Na to se taky vyser," odpověděl mu Bláha a dal povel k palbě.

Kdo neviděl, anebo zapomněl, nechť zhlédne. Dozví se, co nás vbrzku čeká.

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

samozřejmě to jsou osudy jednotky rakouské armády, v níž jsou i Češi a Slováci, ale i příslušníci jiných národností, žijících v R-U.

Zatím bez slepic

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Signum laudis - skvělý film, Mueller- exelentní.

Zatím bez slepic

Tak ten se asi hned tak na obrazovkách ČT
neobjeví

Zatím bez slepic

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myslím, že ho nedávno uvedl CS Film. Ale to je jen satelit a kabelovka.

Zatím bez slepic

A aby se lampasáci mohli vzdát, museli poslat jednotku na smrt pod vedením jednoho štábního neschopy. Když jim postříleli všechny vojáky, důstojníci uznali, že už nemá, kdo by bojoval a musí se vzdát. Pouze jeden Vlado Müller vyznamenaný Signum laudis všem navrhoval, že je z obklíčení vyvede. Byl všem nepohodlný, tak jej poslali do nesmyslného útoku a za ten popravili.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

ze ziadnu cesticku umetat uz netreba. Aspon z jednej strany a v krajinach ako je Slovensko, Cechy, Madarsko. A podobne naznaky napriek upornej cenzure nasich vladcov su i v zapadnej Europe - najma vychod Nemecka a aj zopar dokonca politickych spiciek Bavorska... Hodne ma prekvapili doslova krute komentare z Britanie na konto svojej Majovej Terky versus Novicok a velmi pozitivna reflexia (mozno trochu zmatenej politiky V4+Rakusko) krajin centralnej Europy.
Mozno je vsetko inac a ani u Vidlakov (teda aj ja) celkom netusia co ten jandovskomuslimskomultikulturalnygender pod taktovkou UT sposobil v mysliach toho opovrhovaneho bezvyznamneho plebsu ktory nakoniec za vsetkym spravi bodku - ako doposial vzdy. A je jedno ci je to krvava bodka vojen a revolucii alebo bodka absolutneho nezaujmu (zapad Rimskej rise cca rok 500n.l.).
Pekny clanok Vidlaku. A pekny den.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

I tebe se to týká, vidláku.
Nesmíme volit strany, které nás přepravují na nesmyslnou válku.
Proč nesmyslnou ? Protože soupeř na ní nemá vůbec žádný zájem. Je jen slabší a magoři v USA si myslí, že ji lze vyhrát. Evropští a naši papoušci asi chápou, co se připravuje, ale jsou posraní strachy, že kdyby jen naznačili, přijdou o svá koryta. A tak vidíme jen faleš a ubohost těch, které jsme svým nesprávným rozhodováním pustili k moci.
Které strany tedy nesmíme volit ? Ty, které s válkou s Ruskem souhlasí. Zatím jen s hybridní válkou, ale co když jestřábi tu horkou prosadí ? To znamená, že nesmíme volit žádnou z tzv. demokratických stran - lidovce, Top, Starosty, ODS a ČSSD. Kdo zbývá ?
Doplňte si sami !

Zatím bez slepic

Již dlouhou dobu manipulátoři nás skrytě připravují na válku s Ruskem. Nyní již otevřeně. Štvou proti všemu ruskému.
"Demokratické strany" tvrdí muziku. Přesně takhle se před 100 lety svět svezl do 1.sv.v.
Zvláště u ČSSD je to ostudné. Levicová strana by neměla podporovat přípravy na imperiální válku a v tomto případě o nic jiného nejde. Jejich volič totiž z toho nemůže mít žádný prospěch, jen tratí.

Nevolit.

Zatím bez slepic

In reply to by Admirál (neověřeno)

Trvalý odkaz

V pátek ve Sněmovně, při hlasování o vyslání vojáků do Pobaltí, prohlásil poslanec Bartošek parafrázi na Madrid, že ve Vilniusu nebo v Rize se bojuje i o Prahu.

Zatím bez slepic

To abych ted overoval, jestli se v tom Spanelsku vubec valcilo....

Zatím bez slepic

A jak konkrétně bojuje poslanec Bartošek za své ideály? Hubou v zázemí a do první linie ať jde raději někdo jiný?

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přesně tak, ale bohužel takových je ve Sněmovně většina. Byla to v pátek docela hrůza poslouchat plamenné projevy o válce s Ruskem, o solidaritě a závazcích. Pudlíci štěkali, jak si jejich páníček přeje.

Zatím bez slepic

na mne působí jako tým "B" Klubu modrého ptactva.
Ale možná, že se mýlím a mé představy jsou pomýleny nedostatečným počtem vrkočů na lbích pirátských poslanců.
Zbývá jen Polojaponec, posměšně zvaný Pitomio, a rudoši, i když ti se mi zdají poněkud vlažní v postoji k chystané válce. Může to být tím, že se s nimi poprvé od Velké Listopadové Taškařice někdo vůbec baví a oni chtějí mocí mermo prožduchat aspoň cosi málo. Stran připrchlíků jsou ovšem stejně gumoví, jako ten zbytek sebranky v české právně závazné kecárně.
Zbývá tedy jen závozník (ten, jenž zaváží cestovatele do Žaponska), z čehož jsem dosti rozladěn.
No nic, nože brousit umím, dokonce jsem se sám naučil ručně naklepat srp i kosu. Zbývá sehnat pár kvalitních trubek a frézku na výrobu perkusních zámků. Zbytek budu pižlat ručně.

Zatím bez slepic

No pane Targusi, doba pokročila, tu riot brokovnici zbastlíte dnes za dvě hoďky (https://www.youtube.com/watch?v=kFl7Qz9vBCY), jen ty lovecké náboje se špatně shání ... ale i ten "lovecký prach" bude brzy na indexu a na zbroják. Takže asi jen ta příprava DIY HomeMade.
Hezký den.

Zatím bez slepic

Tak to doporučuji navštívit nějaký chlívek kvůlivá sanytru. :-)

Zatím bez slepic

Až bude potřeba zbraní, bude se jich všude "povalovat" spousta.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Bez obalu jasně napsané,co může nastat.
Všechno jede na plné obrátky,od propagandy,obviňování nepřítele,navyšování výzbroje,jen s těmi oddanými vojáky bojovat za cizí zájmy bude problém.Takže,přísun nevědomých,nerozumných vojáků,jede také na plné obrátky,jen je potřeba vystrnadit z Evropy bílého může.
Jak píše pan Targus,bohužel nečech Okamura,bojuje za Čechy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ve všem souhlas. Snad bych jen dodal, že Tomáš Halík se asi považuje za rozeného intelektuála a honosí se vzděláním. Přitom však vystudoval sociologoii a filosofiii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, což nepovažuji za vzdělání, ale za pseudovzdělání v pavědách, které by vystudoval i cvičený lidoop a to s červeným diplomem. To je vidět i podle jiných absolventů tohoto ústavu jako jsou Luboš Dobrovský (Hammerschlag), Jiří Pehe nebo Jan Urban.

Zatím bez slepic

In reply to by Josef K. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tohle se mi tak líbí, že to sem musím vlepit (je to takové cimrmanovské :D ):

„Specificky halíkovské je to neustálé kladení si otázek a hledání odpovědí, přičemž otázky jsou mnohdy důležitější než odpovědi. Některé jsou dokonce tak dobré, že je škoda kazit je odpověďmi”.

Luděk Sekyra se ve svém sloupku pro Lidové noviny vyjádřil k sedmdesátým narozeninám kněze Tomáše Halíka.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Halik-je-nejvetsi-cesky-i…

Zatím bez slepic

Jedno je jisté - Halík je největší český gigant právě od dob Járy Cimrmana a v mnoha ohledech ho už asi i překonal. A Sekyra je nejvýznamnější podporovatel lidoveckých Antikristů, takže je zcela v pořádku, že mu obě děti pokřtil katolický lžikněz, který byl (spíše než biskupem východoněmecké podzemní církve jak sám tvrdí) vysvěcen Stasi.

Zatím bez slepic

In reply to by Josef K. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Soudru Halik mel ted zas par starsich poradu na CT.

Porady o Izraeli, pekne to popisoval, zminil zidovskou cast svoji rodiny. Zminil sve krestanstvi. No ale jinak mluvil asi 97% casu o zidovske historii Izraele, ale ze by tam v Jeruzaleme byly taky nejake stopy Jezise Krista, o kterejch leta studoval, to jakoby nevedel.

Asi ac ateista jsem vic krestan nez on, protoze ja bych se rad podival po stopach Krista do Nazareta, Betlema, k Jordanu, na horu Olivetskou, prosel si ulicky stareho Jeruzalema, zasel si na misto zvestovani panenky Maria, misto, kde se asi soudilo, prosel si krizovou cestou atd atd. - Ale to vsechno bylo soucasti krestanstvi za mych mladych let. Ted uz je to mozna vsechno jinak a v novym zakone se to znasilnenejma muslimkama, ceskejma vlajkama, ruskejma spionama a masturbujicima hercema jen hemzi.

Pritom Kristus je taky zid, presne jako Halik, jen z pulky. By si meli bejt sympaticky uz napohled.

Zatím bez slepic

Halik jako žid,musí zatracovat Ježíše Krista,když víme,že Ježích velice kritizoval židovské penězozemce,jako kritika,byl za odpadlíka a proto byl ukřižován.Žádný žid,nemůže být křesťanem,to je proti jejich učení,ale jen z pověření,kázat bludy a to na Halíka sedí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mělo být Halík,děkuji.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

podle tohoto textu je ten nejnebezpecnejsi ;-) protoze rika pravdu ke ktere se dobral vidlackou uvahou ?

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/dezinformacefake-newsruskoalexandr…

Trolly v knize dělíte na několik kategorií. Která je podle vás nejnebezpečnější?
Nejnebezpečnější je vzácný troll analytik. Zúčastňuje se debat, umí pracovat s nástroji pro měření engagementu (zapojení, angažovanost, pozn. red.) a emocionálních vazeb k různým tématům. Najdete ho všude, pobývá především mezi demokraty. Často zakládá sám skupiny, aby pochopil, co lidi trápí, a které argumenty mají úspěch. Bez jeho analytického intelektu by neměla informační válka úspěch. Sám jen tak pinká balonky témat nejrůznějšího druhu, zkouší, co zabírá na kavárnu, na vlastence, na lidi v exekuci, na pejskaře, na maminy, na venkovany. On nenávist nešíří, on jí objevuje a těží.

Píšete také o probuzení „deprivantů“, lidí na okraji společnosti, kteří za dobrých časů mlčí. Co je podle vás probudilo? Naše země přece prožívá ekonomicky stabilní období.
Nízká kvalita ekonomických statistik, ve kterých pro samé HDP nevidíte, že je u nás milion lidí v exekuci. Exekuce z vás udělá občana druhé kategorie. Exekutoři mají často chování řeznických psů, snaží se vás šikanovat, zastrašit. Zbaví vás základního práva nakládat se svým majetkem a penězi. Vaše peníze už má někdo jiný a vy jen do smrti přežíváte. Už nejste člověk, jste míň než to, jste bezprávná nula.

Neviditelní lidé

Jak se takový stav podle vás přetaví do pomoci se šířením propagandy?
Tenhle pocit totálního vyloučení ze společnosti lidí, který často končí rozpadem vztahů, ztrátou práce či bydlení a ztrátou vědomí vlastní lidské hodnoty, vytváří odhodlání žít mimo morálku, systém a společenství lidí. Pak přijde skupina lidí, která vám naslouchá, podkuřuje vám, občas vypomůže radou, půjčí trochu peněz a jen za to, že pro ně máte vůbec nějakou hodnotu, byste udělali cokoli. Takhle to funguje. Lidé v exekuci se do HDP a exportních tabulek nevejdou. Jsou neviditelní. Světové ekonomické fórum v Davosu už v roce 2011 konstatovalo, že 95 procent světového majetku leží v rukou pěti procent lidí.

Tohle porušení vědomí rovnováhy má své důsledky v citové vazbě, kterou lidé pociťují k vlastním státům a vládám. Dnešní svět je ovládán miliardáři, kteří žijí také mimo systém a kteří často tento systém utvářejí nebo obcházejí, na ně se nevztahuje. Poslouchat a platit daně musejí jen ti uprostřed. To je situace před výbuchem. Loajalita a důvěra ve stát je klíč, a ten klíč je v celém světě ohrožen, narušen nebo ztracen. I když čísla hovoří o tom, jak se máme dobře, pocit spravedlnosti a smysluplnosti nevzniká a vytváří se podhoubí pro revoltu.

Zatím bez slepic