Nejlepší učitel Erdogan

Autor

Angela Merkelová se v minulých dnech postarala o slušný rozruch, když se ve svém projevu otřela o odsun sudetských Němců. Řekla, že pro takový odsun nebylo žádné morální ospravedlnění. Připustila, že se odsun odehrál jako důsledek předchozích válečných let a vyjádřila se v tom smyslu (ne poprvé), že evropská integrace je zárukou, že se podobné vysídlení milionů lidí už nikdy nebude opakovat. 

Je to taková klasika. Smíření Čechů a Němců se už třicet let nedaří. Všude se řeční o minulých křivdách, které je třeba napravit, ale ve skutečnosti na tom nikdo nemá zájem a jen tak to přejít, to by taky nešlo. A tak se tu a tam dozvíme podobné prohlášení. Není první a rozhodně není ani poslední. V tomto ohledu to není nic překvapujícího. V Německu je až neuvěřitelné množství lidí, kteří nechápou, jak mohla být na jejich soukmenovce uplatněna kolektivní vina. 

Teď mají učitele, který jim to vysvětlí velmi rychle. 

V Turecku o víkendu proběhly volby, které z prezidenta Erdogana udělaly v podstatě nového sultána. Chlapec vyhrál už v prvním kole a součástí hlasování byl celý balíček ústavních změn. Prezident bude vládnout doživotně, funkce premiéra se zruší a dojde k celé řadě dalších drobných změn, které v konečném důsledku zařídí nového nefalšovaného hitlerovského Fýrera, jen s tureckým pravopisem. 

Je až neuvěřitelné, jak přesně Erdogan zkopíroval německý model. Nejdřív úplně normální politik, drobné krůčky k moci, pak pocit ohrožení a nakonec neomezená moc naprosto v souladu s přáním mas. Politické strany mohou klidně zůstat, když se prezident nedá sesadit. Ovládnutí armády se zase odehrálo podle stalinského modelu - po puči byl zlikvidován důstojnický sbor a dosazeni noví správní úderníci a politruci. 

Erdoganovo vítězství oslavili Turci opravdu velkolepě. V Německu se sešly obrovské masy lidí, mávali tureckými vlajkami, jezdili v dlouhých automobilových průvodech, odpalovali petardy i dýmovnice. Německých Turků přišlo k volbám 49%. Přitom to hlasování není nijak jednoduché - musíte se registrovat, přijít na ambasádu či konzulát a tam hlasovat. Stojí to dost úsilí a toto úsilí bylo vynaloženo. Podle všech propočtů, kdyby stačilo jen přijít do tělocvičny a hodit do urny lístek, byla by volební účast někde okolo 70%. 

Erdogan od těchto Turků dostal průměrně krásných 65% hlasů. Co by za to Merkelová dala. 

Jakpak asi nový Vůdce své menšiny v Evropě využije? I to se úplně vnucuje a nabízí. Historický příklad tu máme. 

Jsou tu samozřejmě odlišnosti. V Československu bylo patnáct milionů obyvatel a Němci z toho tvořili tři miliony. A za Krušnými horami byl osmdesátimilionový Fátrland. Turecko není hned za kopečkama, je jich zhruba stejně jak Němců, tedy osmdesát milionů. Turků je v Německu kolem tří milionů. Ale tohle číslo je poněkud zavádějící. Hodně Turků už má jen německé občanství - jsou tam už ve třetí generaci a tak jich také může být klidně i dvakrát tolik. 

My jsme u nás měli němce od Přemysla Otakara. Víc než šest set let. Dlouho to vypadalo že se integrace velmi dobře povedla. Pak přišel Hitler a ukázalo se, že žádná integrace se nekonala. Teď přišel Erdogan a ukazuje se, že se žádná integrace nepovedla ani v Německu. I přes povinné navštěvování památníků holocaustu ve škole, i přes neskutečné peníze nalité do protirasistických postojů. 

Zárukou, že se nebude konat žádné nové vysídlení je to, že nebude koho vysídlovat. Němci odešli heim ins Reich a právě po zkušenostech s velkým Vůdcem za kopečkama a jeho pátou kolonou u nás se rozhodlo, že ta kolektivní vina se uplatnit dá, jen když tu nebude nikdo, koho by mohl nový Hitler poštívat. 

Teď si přesně tuhle životní zkušenost začnou užívat v Dojčlandu. Už zjistili, že jejich fotbalisti Mesut Ozil a Gundogan mají Erdogana velmi rádi, když se s ním fotí pro předvolební míting a  dávají mu dres věnovaný jejich prezidentovi. Přičemž Gundogan ani nemá turecké občanství. Není divu, že už ani nenastupují do sestavy na mistrovství světa v Rusku - fanoušci na ně pískají bez ohledu na kvalitu hry. Tihle dva jsou milionáři. Hrají fotbal na té nejvyšší úrovni. Když chtějí Ferrari, prostě jdou a koupí si ho. Jejich vlast Německo jim dala všechno. Vysoké postavení, hromadu peněz, kvalitní školství. A stejně to bylo k ničemu. Co jsme asi mohli nabídnout němcům ve třicátých letech my? 

Mimochodem... když už jsme u těch fotbalistů - švýcarští fotbalisté Xhaka a Shaqiri jsou zase kosovští albánci. Jejich rodiče se dostali do Švýcarska, dostali azyl, práci a pak i občanství. Jedna z nejbohatších zemí světa s nejdelší tradicí demokracie jim umožnila vyniknout. A co udělali, když hráli proti Srbsku? Předváděli albánského orla. Další příklad milionářů u kterých se žádná integrace nepodařila. V přímém přenosu se tak můžeme dívat na budoucí Vidkuny Quislingy svých zemí.  

 A právě proto paní Merkelová sudetští němci museli ven. A díky tomu dneska koukáme na turecká defilé ve Stutgartu a albánské orly jen v televizi a říkáme si, jak jste tam v té demokratické a vyspělé Evropě hloupí. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

že se v Ojropě schyluje k mimořádně krvavé lázni.
A čím později přijde, tím bude krvavější.
Ale zatím je to dobrý, na horní palubě eště furt hrajou...

Zatím bez slepic

Aniž bychom se příliš snažili, dostáváme se do komické role poručíka Duba - už dávno před válkou jsme o tom diskutovali, nikoliv ovšem s okresním hejtmanem, ale tady u Vidláků, u Vlka, u Bavora a co já vím kde všude.
Deprimující je, že to co mnozí tvrdíme, před čím varujeme (hlavně sami sebe) vlastně už řadu let, se postupně naplňuje.
A my nevíme, co s tím, protože individuální odpor k ničemu nevede a nějaký alespoň trochu organizovaný neexistuje. Zatím.
K té muzice na palubě.... už to nějak moc neladí, dirigenti přicházejí o sluch, nejen ten hudební.

Zatím bez slepic

Pane Godot.
Ono se ví co s tím a kdo za tuhle migraci může,jen se to nesmí říci na plnou hubu.
Mne stačilo vyjádření nového rabína na Islandu.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

A odkaz na vyjádření máte? Rád bych si ho přečetl ;)

Zatím bez slepic

Bohužel nemám založený odkaz, ale myslím,že to proběhlo minulý týden.
Bylo napsáno,že v posledním hlavním městě Rejkyviaku nebyl usazen rabín,co se teď naplnilo.
Jeho první slova byla,aby Island byl více nakloněn migrantům.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A článek je velmi vystihující.
Deset krocanů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Integrace se nepovedla, protoze se delala asi jako perestrojka za Husaka. Kdyby nekdo chtel, tak by turky integroval raz dva. Podivejte se, jak se vsude po svete integrujou cesi, kdyz ne, nemaj nic. Ovsem jestli se kolem turku chodi po spickach, aby se nahodou neurazili, ze musej dodrzovat stejny zakony, tak pak to zcela evidentne nejde. Ovsem je to dobrej kseft, kdyz to delate tak, aby se to nedarilo, tak muzete pumpovat prachy na integraci donekonecna.

Navstevovani pamatniku holokaustu je asi jako skoleni duchodcu mladymi studentiky. - Muslimove meli zkusenost z prvni ruky, ze jim do zeme najednou prijela cizi parta, usadila se tam, vyhnala je z jejich staletych domovu - to uz se pak tezko okecava a ze oni sami jinde delaj to samy na pocitu krivdy nic nezmeni. Takze chodit do nejakyho muzea, kdy vas turecky pradedecek slouzil jako ourada v Jeruzaleme a vy tam ted nesmite ani na navstevu, muzeum ma presne opacnej ucinek - tak hele, ono se s nima da i takhle zatocit. - Ale vysvetluje to nejakejm politikum, ze turek a nemec neni to samy i kdyz moc chcete.

Co jsme nemohli nabidnout nemcum ve 30 letech bylo prave to, co chteli - aby nam mohli panovat jako predchozich 300 let. Takovou urazku vlastni kultury uz proste nemohli rozdejchat.

Zatím bez slepic

"Kdyby nekdo chtel, tak by turky integroval raz dva."
Jsou prostě národy, které nelze integrovat žádným způsobem. Podívejte, co všechno se zkoušelo s cikány. Nepomohlo ani násilí, cigánský holokaust, z kterého se mohli poučit.

Zatím bez slepic

Integrace se taky nema delat brutalnim nasilim. To se vam vetsina lidi bude vzpirat.

Jak vychovavate vlastni deti, kdyz zacnou delat nejakou blbost? Bud je donutite delat to poradne nebo mate za patnact let doma fetaka, zlodejicka, stetku atd.

Posledni vec, co kterej stat dela s imigrantama je nejaka duslednost.

Zatím bez slepic

Integrace se taky nema delat brutalnim nasilim. To se vam vetsina lidi bude vzpirat.

Jak vychovavate vlastni deti, kdyz zacnou delat nejakou blbost? Bud je donutite delat to poradne nebo mate za patnact let doma fetaka, zlodejicka, stetku atd.

Posledni vec, co kterej stat dela s imigrantama je nejaka duslednost.

Zatím bez slepic

Popravdě řečeno, nevím.
Do patnácti let jejich věku jsem těžil z fyzické převahy, takže potomci velmi rychle pochopili, že tudy cesta nevede, jinak z nich udělám boxovací pytel.
Jo, vím, že je to blbě, ale v podstatě k tomu nikdy nedošlo. Úplně postačilo jedinkrát demonstrativní vyzvednutí potížisty za flígr taky vysoko, aby mu nohy plandaly ve vzduchu, přiražení zády ke zdi a krátkým slovním projevem o možnosti ztráty veškerých benefitů a neprodlenému vyhazovu z baráku.
Jo, vím, že to je prý taky špatně. Ale kupodivu to zabralo na všechny naráz. Dokonce i na manželku, ta by se jinak nechala namazat na chleba.
Od patnácti potomci měli a budou mít nastavený režim jiný. Odpovědnost před zákonem a odpovědnost za své činy, což je možno ve zkratce definovat větičkami:
Demokracie končí na rohožce před vstupními dveřmi našeho obydlí. Za ní vládne tvrdá diktatura fotra a mutry.
Budeš pravidelně chodit do školy, kterou si vybereš a budeš úspěšně studovat. Po ukončených studiích do práce a solit za mamáhotel půlku výplaty.
Když nebudeš úspěšně studovat, k lopatě půjdeš ihned.
Když ne lopata, zrušení trvalého pobytu.

Dva ze tří kusů se prozatím jakž takž podařily (třetí to teprv čeká). Dokonce s námi i kamarádí, rádi nás navštěvují a vědí, že fotr s mutrou jsou tu jen pro ně. Dokud budou dýchat, budou pomáhat jim i jejich rodinám, jak jen to půjde.

Možná, že by takový nekompromisní přístup fungoval i na připrchlíky.
Nejedeš podle našich not, odchod z pracovního lágru Ojropa.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kurník slepic.
Nakonec, že se "Multikulturní politika nevydařila" oznámila sama Meerkelová, tuším kolem 2012. My, Evropané, jsme v zajetí vlastního sebekrasohledu, klasické cesty do pekel dlážděné dobrými úmysly - a morálním kýčem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V Americe a Austrálii, kde bylo původní obyvatelstvo nahrazeno přistěhovaleckou směskou, tyhle problémy nemají. Možná je účelem migrační tsunami podobný stav nastolit i v Evropě.
Buďme optimisté - třeba nám v Čechách nechají rezervaci..

Zatím bez slepic

V Americe..tyhle problémy nemají...
Až na desetitisícovéno-go zóny, do které se neodváží vjet ani záchranka, protože by už nevyjela.
Kam v životě nevleze pěšky policista, protože by už nevylezl.
Až na věznice, nabité k prasknutí, v nichž je percentuálně několikanásobek afroameričanů, než by příslušelo procentu obyvatel.
Až na milióny Američnů, kteří se za celý život nenaučili a nenaučí anglicky-protože to nepotřebují..život prožijí v ghetech-městech, založených jejich předky.
Až na ty tisíce vražd každým rokem.
Jinak v pohodě.

Zatím bez slepic

In reply to by Eh! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Některé problémy USA jste vyjmenoval dobře a určitě by se daly vyjmenovat další (zdravotnictví, zadluženost, atd..). O tom ale tento článek není. Ten je o soužití národů a národnostních menšin. (Češi - Němci, Němci - Turci, Srbové - Albánci)
Ve svém příspěvku jsem jen chtěl naznačit co by mohlo také motivovat inženýry budoucího evropského uspořádání (jsou-li jací) k vyvolání migrační vlny.
Ve státech jako USA, Kanada, Austrálie, Nový Zéland ani snad v Latinské Americe, kde všude bylo původní obyvatelstvo vyhlazeno nebo pohlceno přistěhovalci nemají "tyhle" problémy s "vysidlováním","usmiřováním", "vyrovnáváním"..

Zatím bez slepic

In reply to by Siloš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Svet je houpacka a kdyz se moc vychyli jednim smerem, tak se to pak o to vic zhoupne na druhou stranu. Abysme se jeste nedockali toho, ze americani ty svy mensiny zase budou pakovet zpet nebo rovnou zabijet.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Turecký prezident Erdogan kdysi prohlásil: „Demokracie je vlak, který nás doveze kam chceme a pak z něj vystoupíme.“
Vlak už se blíží k cíli, bude se vystupovat!

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Za tym koncom demokracie nasleduje este jedna zastavka. Koniec Turecka. To je ta konecna.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zajímavý citát. Trošku jsem se nad nim pozastavil. Pokud Erdogan ví, kam vlak turecké „DEMOKRACIE" jede a kdy zastaví,jeví se, že cesta brzy skončí. Turci, kteří s ním jedou jsou smíření a souhlasí s vystoupením, což prokázali u voleb. Jistěže, že jsou tady historické analogie. Nemá cenu rozebírat jak došlo k tomu, že sekulární stát se postupně změnil. Na místě je si uvědomit co to vlastně znamená pro nás. EU a celý svět. Není to vůbec příznivá zpráva. Turecko je členem NATO. Erdogan se vůbec netají svými úmysly stát se v oblasti hegemonem. Turecká armáda je druhá největší v rámci NATO. Je dobře vyzbrojená a má bojové zkušenosti. Není žádné tajemství, že v plánech v případě konfliktu s Ruskem se s Tureckem počítá na jižním křídle. V této souvislosti je třeba se podívat do historie rusko-tureckých válek. Válčili v podstatě odjakživa. Uvádí se 10 válek z nichž nejznámější je Krymská válka. Další důležitý aspekt je islamizace společnosti. EU k zastavení migrace uzavřela s Tureckem smlouvu o zřízení táboru pro uprchlíky na území Turecka. Údajně jsou jich tam až dva miliony. Představa, že Erdogan otevře hranice musí již dnes děsit máma Merkel ve spánku.

Přirovnání demokracie k vlaku u mne vyvolala otázku, kam směřuje vlak demokracie EU a potažmo naší.

Nedávno jsem dostal mail o který bych se rád podělil, protože mi mluví z duše.

https://www.email.cz/web-office/FLThUyd_VMFO8c6SeziA9CCB1JEWLyLQHR2Ukod…

Zatím bez slepic

In reply to by Vahy (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jako by bral myšlenky z mé hlavy !

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Všechny plačky západu plačou, jaký je ten Erdogan lotr, že nedělá, co si přejeme, respektive dělá to jenom tehdy, když se mu to hodí. Že pozavíral naše oblíbence, kteří v Turecku chtěli šířit liberální demokracii.

Nějak zapomínají na to, že proti němu Erdoganovi zatracenému uspořádali puč a že ten puč se jaksi nepoved a od té doby...

O co horší má po puči Erdogan vztahy se západem, o to více se zlepšili vztahy s Ruskem, aby neměl, když vám někdo zachrání krk, tak to oceníte.

Z Ruské strany to byl (zmaření puče a zachránění Erdogana) majstrštyk, strategické vítězství měnící poměr sil v regionu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hello,

Good day! Thank you for checking this email. This is Saad from HILL APEX, sports bags manufacturing company.

We supply custom made bags with your logo gym bag, duffle bag, big zipper bag 2 in 1, sports bag, drawstring bag, jaco bag etc..
If you are interested to see catalogs, then visit google drive secure link below:

https://drive.google.com/open?id=0B2Irq8jgFbzoNE9mRDBMUkE2eDA

For current production pictures or for any other question email us hill.apex.1@gmail.com or whatsapp 00923007101027 we are 24/7 available.

- We accept custom design.
- We cooperate with DHL, UPS, FEDEX, DPD, SKYNET and Cargo air and service.
- Bank Transfer available so that the payment safety can be guaranteed company to company account.

Hope to be a partner of your company!

Best regards,
Saad Afzal

HILL APEX
Email: hill.apex.1@gmail.com
Contact: 0092-3007101027
Whatsapp: 0092-3007101027
Viber: 0092-3007101027
Skype: hill.apex
Website: www.hillapex.com
Ranger road Al-rehmat town Line-2
Afzal building 51310 Sialkot Pakistan
To unsubscribe: info@hillapex.com

Zatím bez slepic