Co by člověk neudělal pro disidenta

Autor
Štítky

 

Nemohu si pomoci, tomuto dílku musím zadarmo udělat reklamu. 

https://www.youtube.com/watch?v=Oi198iCshic

Víte pořád se říká, že Zeman senilní, že je to zapšklý stařec, který na svoji funkci nestačí. Ovšem není v tom senilnění sám. Jsou tu další borci, kterým duševní síly ubývají ještě rychleji a je to ještě o to markantnější, že se považují za mluvčí té lepší správnější a slušnější části naší republiky. 

Mimochodem, víte jak Zemana hodnotila jeho dlouholetá spolupracovnice? Takto: 

Normální člověk se vyhne setkání s blbcem, ale Zeman, jakmile nějakého uvidí, okamžitě k němu přiběhne a řekne: "Pane, takového blba jsem už dlouho neviděl, mohl byste se laskavě natočit z profilu? Ano, ukázkový kretén." Až když jsem viděl tohle, pochopil jsem...

Po shlédnutí uvedené písničky se v mé duši rozhostil hluboký mír.  Takováhle squadra ta není nebezpečná a ani nikdy nebude.

Panu Hutkovi děkuji, že v písničce zmínil, že prezident je také vidlák. Pokud mi pošle číslo účtu, věnuji mu nějaký menší obnos na další podobné písničky ve kterých se slovo vidlák vyskytne. Na kontextu nezáleží. 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

to má být jako písnička?
Tento lehce zmatený a ztrémovaný geront nedrží rytmus, neintonuje, nestíhá číst text ležící kdesi u jeho kolene. K pseudoveršům se vyjadřovat nebudu, páč řeči vázané až tak nerozumím, ale do nějakého čtivého sonetu to má daleko asi tak sto světelných let.
Kdybych byl svině, tak řeknu, že jsem dnes konečně pochopil, proč bývalý režim Hutku vyhnal za hranice Československa.

Zatím bez slepic

Blahe pameti si za Husaka nemakacenkove vsimli, ze staci sem tam po strane prohodit veticku jakoby proti rezimu, lidi se zasmejou a prijdou zas. Meli snadny zivobyti, protoze nic vic umet nemuseli. Pak padl rezim a prisli o zivobyti. Nohavica rikal sve nejhlubsi nazory, tak je zajimavej dal, ostatnim to stalo jen na opozici a kdyz jsou sami systemem, tak jejich zivobiti prislo o podstatu. Havloidum se smat nebudou, protoze jsou sami havloidi a nikdo jinej nesere.

Zatím bez slepic

Nevyhnali ho za hranice. Poslali ho tam za odmenu. Jet na zapad bylo privilegium.

Koho trestali, ten musel zustat doma, sel do vezeni, deti mu nesmely studovat, posilali na nej domovni duverniky a kadrovaky, nesehnal dobrou praci.

Zatím bez slepic

Tak z tohodle Hutky se mi zhutnil obsah žaludku a chce ven. Kterýmkoliv směrem. Kdysi, v ranném mládí, jsem ho občas poslechla. Pak se mi zhnusil politickou častuškou Udavač z Těšína. Neunesl popularitu jiného, co naplat. Kdo je Hutka ví v téhle zemi pražská kafrárna (od slova kafrat), plus pár lidí, vesměs starších ročníků. Nohavicu zná celá republika napříč věkovými kategoriemi, už hodně, hodně, hodně... hodně dlouho. Vím že bych neměla soudit po jednom úletu, ale nemůžu si pomoct. Ta nenávist z Hutky přímo stříká. Stejně jako z Halíka, stejně jako z Hřebejka. Jeho hnědá prasata (voliče Zemana) jsem nerozdejchala dodnes - a to jsem Zemana tehdy nevolila. Od té doby nekoukám na Hřebejkovo filmy, ačkoliv Pelíšky mám ráda.
Jo, a kvůlivá robotovi píšu jako odpověď Vám, pane Targusi, i když to odpověď na Váš příspěvek není, snad se nebudete zlobit a neseřvete mě. Troll se činí, zjevně Vidlákův blog nabírá na popularitě a čtenosti. Jinak by nikomu nestálo za to tady házet tyhle nesmysly o falešné viagře :-DDD.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Babiš slíbil přidat kultuře,tak se Huťka musí snažit.
Podle toho,kdo potom rozděluje dotace,navýšení rozpočtu,tak po takové písni ho pražská kavárna odmění.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nějak nám ta pražská kavárna zhrubla. Nevidím v ní žádnou noblesu ani nic, co by té údajně horší části populace mohlo nějak prospět. Nakonec ona ušlechtilost skončila u vidláků z venkova a pražský kavárenský povaleč je ten největší, nekulturní a nenávistný póvl.

Zatím bez slepic

Ale nezhrubla, takova byla vzdy, jen ted se odkopava.

Zatím bez slepic

Smutné je, že, jako téměř vždy v dějinách, tyhle nicky plivou na skutečné umělce. Hutka by mohl Nohavicovi maximálně nosit futrál s kytarou. Musím mu ale přiznat, že zvětšil můj pocit trapnosti a smutku z české umělecké tvorby posledních třicet let zase o kousek víc.

Zatím bez slepic

Víc než Hutka se odkopala parta z Post Bellum, kde tahle nahrávka vznikla. Tam je ta základna lidí, etalónu dnešní pravdy a morálky, kteří ovlivňují ČT, veřejné mínění, děti a mládež. Jejich kandidátem byl "slušný" Drahoš. Tahle hnusopíseň by se jim měla pokaždé připomínat, kdykoliv začnou kázat ty svoje "správnosti".

Zatím bez slepic

In reply to by Fito (neověřeno)

Trvalý odkaz

Těžko říci, kdo se odkopal. Každým rokem někdo z té tzv. pražské kavárny předvede servilitu tak neuvěřitelnou, že se jen divím. Začala s tím Parkanová s Vyčítalem https://www.youtube.com/watch?v=MTf3ZbuTY4g . Další byl Jiří Dědeček, Lukáš Vaculík, Petruška Šustrová s písní Kníže má k lidu blíže https://www.youtube.com/watch?v=MTf3ZbuTY4g. Tomu nebyl konec, protože trio Jiří Mádl, Martha Issová a Petr Zelenka natočili slavně nevkusný klip Přemluv bábu https://www.youtube.com/watch?v=MLfFhdcXJhA. A teď Hutka.
S každým takovým číslem je ta lokajská úroveň níže a řiťolezectví takové, že koukají svým chlebodárcům z huby. Až tak daleko došplhali z druhé strany při svém lezení do řiti.

"Nejsnadnější pro starého mužského je začít s lichotkami u mládeže, aby se stal populární. Může se domnívat, že bude o to mladší. Staří dědkové, někdy spisovatelé, někdy herci, se chtějí omlazovat tím, že začnou nadbíhat mládeži. Ale to je omyl. Fyziologický stav neosvobozuje mládí od hlouposti, ale taky nezabraňuje chytrosti mladých. Není výsadou ani stáří, ani mládí být chytrý či hloupý. Ti co byli hloupí mladí, jsou obyčejně na stará kolena daleko hloupější. Ti, co byli v mládí chytří na stará kolena bývají chytřejší o zkušenosti, o které zbohatli"... napsal Jan Werich.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidim, ze se robot cini

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ten chudak co musi uzivat tadalafil :D ... by si mohol uvedomit, ze ostatnym je to sumafuk, ze mu nestoji :D. Moze robota vypnut a zamysliet sa, preco ho panbozko tresta, ze je makkys :D.

Co sa tyka pesnicky, musel som su bohuzial vypocut celu, bo som si chcel overit, ci je tam slovo vidlak spomenute. Je. Toz Vidlak - jsi slavnej :D. Uz o tobe skladaj i pisnicky :D :D.

Velka to gratulace. 5 slepic.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Že bych to před pár dny poslechl mě ani nenapadlo, ale když tomu dnes Vidlák udělal takovou reklamu, tak jsem to video tedy pustil. A asi za 10 sekund vypnul.
Hlavní problém sluníčkářů je myslím tento:

Oni si myslí, že stále ví vo co ve světě jde a že to umějí slovy popsat. Toho, že jsou ty jejich slova naprostý žvásty, jsou si asi i sami vědomi, a tak se to co plácají (a čemu chtějí aby jiní věřili) snaží protlačit jakýmisi neagresivními tóny hlasu, když už jim naučená se maximalizace všelijakých úsměvů nezabrala.

Abych trochu zhodnotil i tu hudbu.
Spousty lidí mělo/má rádo písničky K. Kryla (za sebe mohu napsat že já z těch Krylových asi 10-ti alb asi jen 15 písní, zbytek mě nebavil) a všelijací vlásečci kytárci by chtěli dosáhnout jeho oblíbenosti. Myslím si však, že ten prostě obrazně popisoval své pocity, tedy jak se cítil (a co mi teď aktuálně připadá, tak že se nesnažil tam vecpat, že je to tak jaxi navždy). Různí před/po-revoluční flákači/vychcani naopak oproti tomu chtějí kytárkováním popisovat co že se to různě ve světě děje (a nezmění se) a s přibývajícím časem je to o to víc trapnější, když maj akorát před/těsněPo-revoluční slovník a myšlení.
No a různé úspěšnější hudební skvadry se snaží cíleně popisovat též pocity, ale nepopisují ve skutečnosti ty své vnitřní, ale ty své o světě, takže se celkem snadno dostávají do stavu, kdy už nenacházejí žádné nové a srdcervoucí kombinace akordů a melodií a v podstatě jim nezbývá než plagiovat či revajvlovat nebo dělat ty své hudební výplody čím dál trapnějšími.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Přátelé,
nebýt Vidláka, asi bych si tohle veledílo nepustil.
Hutku jsem v jeho předemigračních letech měl rád, dokonce jsem se spoluzasloužil na realizaci dvou jeho klubových vystoupení už v době, kdy měl zaracha.

Tahle písnička je mizerná, odpudivá, pitomá, zbastlená, primitivní, odfláknutá po všech stránkách (což je pro její "dopad" dobře).

Je to velmi deprimující užvaněný nápis na Hutkově náhrobním kameni. Nekrolog napsaný čímsi, co připomíná zombii dávného Hutky.
+ + +
Ale bez ohledu na tento blivnózní opus či častušku zombie, v níž se Hutka proměnil, si rád pustím jeho staré nahrávky moravských balad. Hutka vzkřísil, oživil a parafrázoval spoustu písní ze Sušilovy sbírky.

Je jedním z velmi mála veršotepců, kteří dokázali smysluplně zacházet s neúplným veršem, asonancí a porušením rytmu - což jsou jinak prohřešky, u kterých se mi otevírá kudla v kapse, pokud se nejedná o lidovou insitní poezii. On s tím ale uměl mistrně zacházet.

Než Hutkovi zřejmě zatuhly prsty i mozek a přestal cvičit, patřil k uznávaným folkovým kytaristům.
Čemuž byste ovšem při poslechu této primitivní odrhovačky asi těžko uvěřili.

Takže za mně:
Čest zesnulému dávnému Hutkovi,

hanba tomuto těžce ojetému představiteli Pravdy, Lásky a současného prostitučního pražského postintelektuálního lógru.

Zatím bez slepic

Hutkovu tvorbu mám rád, jak píšete, balady a romance, zhudebnění Nerudových básní - skvělé. Pokud se nesral do politiky a nedělal agitky. To mu nějak nesvědčí. Tam se ukazuje, že přetéká nenávistí. To poslední je vrchol, to je válení se ve sračkách.

U kumštýřů je ale třeba oddělovat jejich tvorbu do toho ostatního. Velký umělec zůstane velkým umělcem i kdyby se ukázalo, že se v politice mýlil a plkal nesmysle.

Zatím bez slepic

Zdudebnovani klasiku mi otvira kudlu v kapse. Je to takove: nemam co rict, tak se udelam mluvcim autotiry.

Taky takhle budete adaptovat Shakespeara ci Sherlocka Holmese. Tak na sebe stahnete jejich auru.

A co se tyce poruseni rytmu - nekdy jen ctenar nepochopil, ze je tam nekde pauza o delce stopy, ze se to cte jinak nez si myslel z psaneho textu. Raduza je na tohle skvela ukazka. Napsane texty toho maji polovinu, co recene, zapis je totiz jen zapis.

Zatím bez slepic

"Taky takhle budete adaptovat Shakespeara ci Sherlocka Holmese. Tak na sebe stahnete jejich auru."

Ano, můžete na sebe stáhnout kus záře génia. Na druhé straně, pokud ten co dejme tomu zhudebnil a interpretuje kvalitní poezii k ní přidal kus své invence, tak je přínos.

Často byl zhudebňován Kainar a řekl bych, že úspěšně.

Zatím bez slepic

mne naštěstí po celý život míjel. Poprvé jsem ho zaregistroval, až když slabomyslně vyzýval zelenou břízu, aby ještě chvilku postála. Nevím, jestli jí narostly nohy (aspoň v tom pokusu o písničku), anebo ji někdo právě podťal.
Jinak celkem nechápu, jak o něm může někdo říct, že uměl skládat písničky a dobře hrál na španělku. Co jsem slyšel, jsou jakési plané popěvky bez jakékoli invence, dobré tak akorát do mateřské školky, anebo na odborový aktiv, když si potřebovali soudruzi mezi schůzováním odskočit na hajzlík a v bufáči lahváčem z krku do krku zazdít panáka.

Zatím bez slepic

Živičnatý opeřenče,
díky, ušetřil jste mě trápení napsat jinými svými slovy totéž. Máte u mě pár slepic, až se pustím do jejich chovu.
Ale třeba Jardu patnáct let trápí něco jako periodické deprese a paroxysmální záchvatová úzkost, to se blbě léčí a člověka to sejme tak, že může úplný hovno. To se pak stává zatrpklým, morousovitým a po nějakémto kalíšku pak i žlučovitým.

Zatím bez slepic

Třeba u Hutky zaklepala zubatá na dveře a tak si vzpomněl na Zemana. Rozhodně si Hutka nepomohl a dost se shodil.

Zatím bez slepic

"Je Vedro, Pedro." :) A nedráždi mě Targusi nebo dostaneš za uši.

Zatím bez slepic

Umýt !!!

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

páč jsem prase.
Celej se nemeju. Proto jsem tak krásný, mladý a hezký.
Prasata se taky nemejou celý.
A kdybych si ty uši umyl, už bych za nima nic neměl a kdekdo by si na mě dovoloval. A mohly by mi z vody onemocnět, ty uši.

Zatím bez slepic

Já po vás nechci, abyste plýtval vodou, zvláště při tomto suchu, navíc nejste-li na tuto tekutinu zvyklý!

Stačí občas uši odrhnout pískem.

Je to perspektivní náhražka vody, budoucí obyvatelé Kotlinky, t.č. ještě na Sahaře, to dělají léta a dokonce Mohamed to uznává jako alternativu rituální očisty (například i pro tamní lékaře, provozující radikální krční chirurgii).

Zatím bez slepic

to falešnou Vijágrou a pak šel čistit pískem všechny výběžky těla bez výjimky?
Mňo, nějak extra mě to neoslovuje, jednou do písku, jednou do mamky - na střídačku - nevím, nevím...
A teď zrouna psali, že písek ze Saháry je navíc šmejd, co se jen koulí a nedrásá a neškrábe... Abych pak nebyl ještě naonděnější...

Zatím bez slepic

Jestli JE Hutka vtipnej, pak to velmi rafinovaně tutlá ... ale možná jeho SOUČASNÁ úroveň někoho opravdu uspokojuje... ostatně jsou lidé, kteří pijí denaturák nebo lavórovici a šmakuje jim - až do smrti, způsobené otravou metylákem či nechutnými aditivy, které si nikterak nezadají s Hutkovou aktuální sračkou.

Ovšem některé jeho (nyní už historické) písně vtipné byly, jsou a zůstanou.

Proti gustu žádný dišputát, nikdo z nás nezkusil, jak chutná jeho nejnovější píseň po lajně koksu, smíšeného s lógrem pražské kavárny, takže nám chybí patřičná estetickointelektuálněmorální průprava.

Ale obávám se, že i zvěčnělý globální superhumanista Venca Humanbomber Ruzyňský by po vyslechnutí opusu znervózněl a zvýšil frekvenci ráčkování o dvěstě procent, byl to přece jen estét a co je moc, to je příliš!

Osobně bych se přimlouval, aby Hutkovu píseň v onom revolučním studiu ještě jednou nazpíval Karel Schwarzenberg jako videoklip. Za doprovodu pily, jeho komerční láska by mohla v pozadí tančit bez závoje. Určitě by mu to zvedlo přinejmenším preference.

A páter Halík by mohl udávat rytmus na triangl coby symbol sv. Trojice.
Snad by za to kápla i nějaká cena, možná Diamantový slavík!

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

umřít na chronickou intoxikaci z Hutkových jedovatých sraček pro větší slávu pražských kavárenských povalečů...
No neber to...

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kchárl von und zu Černohorský sám nezazpívá ani hymnu. naštěstí má svoji pěveckou divizi PEN klubu, která pod názvem Wlastenci nazpívala neuvěřitelně servilní agitku Tvé heslo budiž kníže. Těm by úroveň textu pasovala.

Zatím bez slepic

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Deset slepic! Jéžiš, usmál jsem se. Vtipné a trefné!
Děkuji.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Když tak roluji nekonečnými reklamami na falešnou Viagru, kterými nás bombarduje internetový robotický tro(t)l,
říkám si, jestli to není atentát!

Nepočítáme-li lehce postadolescentního, zdatného a nadprůměrně fertilního Vidláka, jsme tu přece jen převážne starší až přestárlé ročníky.
A a chemií iniciovaný vášnivý sex při tropických teplotách by v našich řadách mohl napáchat masakr, srovnatelný s bouchací vestou.

Jsem zvědavý, jestli by pak také někdo poslal nad Vidlákův dvorek letku Gripenů na naši památku.

Zatím bez slepic

vůbec nechápu, jak by mne mohla ohrozit na životě nějaká pitomá ztopořelá trubka. Leda, že bych se šprajcnul někde v úzkem profilu mimo svůj akční rádius a nedosáhl bych pak v tom hicu na flašku s pivem...
Ale Vidlák by mohl tomu prosťáčkovi vysvětlit, že zdejší komunitu může oslovit akorát tak bůčkem ve slevě. Ať jako neplýtvá elektrikou a zbytečným nasazením drahého kompu.

Zatím bez slepic

Sexem starců je možná jídlo, ale naprostým orgazmem je vzpomenout si :-)! Můžete se zkusmo zaměřit na svoje pocity, když víte že jste něco chtěl, ale nemůžete si vzpomenout co to bylo. A potom když si vzpomenete .... aj ej ech ůch jó, to je to najednou slast :-).

Zatím bez slepic

zrovna ne-é, já si vždycky vzpomenu na něco velice nemilého, třeba, kdo mě okrad, kdo mě nasral, a tak všelijak podobně.
A pak se mi z toho blbě spí a máma po mně furt řve, ať nechodím na meducínu. Dobrá je ta letošní, sice už piju listopad, ale ještě zbývá sedm litrů. Je z višní..., ham mňam mňam...

Zatím bez slepic

zrovna ne-é, já si vždycky vzpomenu na něco velice nemilého, třeba, kdo mě okrad, kdo mě nasral, a tak všelijak podobně.
A pak se mi z toho blbě spí a máma po mně furt řve, ať nechodím na meducínu. Dobrá je ta letošní, sice už piju listopad, ale ještě zbývá sedm litrů. Je z višní..., ham mňam mňam...

Zatím bez slepic

'Orgazmus duše' není o vzpomínání si na něco nepříjemného z minulosti ale na něco, co se člověk rozhodl udělat v přítomnosti ve vidině toho, že si tím polepší v budoucnosti - akorát zapomněl, co že to vlastně chtěl udělat.
Pro příklad jako kdybyste se rozhodl jít si zlepšit náladu avizovaným špirytusem, avšak kdybyste došel do špajzu, tak byste už nevěděl, že jste tam právě pro samohonku. Chvíle dumání a ... najednou byste si vzpomněl, že jste tam proto, že jste si chtěl přihnout.
Když zaznamenáte tu změnu stavu při vzpomenutí si na to dobré, co jste chtěl udělat a nyní tedy vzpomenut můžete lehce udělat, je to fakt orgáč, i když oproti tělesným pocitům mládí skutečně "duchovní" :-) [vyzrálý :-)]

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Se to tu nějak rozjelo. Tak "spěte všichni sladce" jestli ta zubatá k někomu z vás dorazí.

www.youtube.com/watch?v=Fd-9Gw6vypc

Jupííí, to je parádní song, co sem dneska díky Hutkovi objevil :).

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hello

I wanted to order a item from your webshop.
but I can not find the product anymore on your site,
it looks like this on this site https://bit.ly/Itemwebshop
I hope you will sell the product again soon,
mail me if you are going to sell it again, I'll wait

Greetings

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hello

I have a question, i see a lot of items in this shop, I have made a screenshot of some products, https://screenshot.photos/product557 that you also sell in your store. But there items are 21% cheaper, well my question is what is the difference between your webshop, is it the quality or something else, i hope you can help me!

Yours truly
Klara Chapa

"Sent from my Phone"

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hello,

I have created a brand new email-marketing system for promoting your Youtube video’s,
which sends you viewers using email-marketing.
Free 1000 testing views

Go to http://shipped-order.com for more info.

Regards
Karin Moynihan

"Sent from my Smart Phone"

Zatím bez slepic