Pomsta Si-Ting-Pinga

Autor
Štítky

Pamatujete, jak si před necelým půl rokem chtěl Donald Trump zahrát na vojáčky? Vydal rozkaz k odpálení nějakých padesáti (?) střel Tomahawk na syrskou vojenskou základnu. Nejprve to vypadalo na novou kapitolu. Trump se nechává oslavovat jako prezident válečník, Asad dostává tvrdou lekci a vůbec to vypadá, že Američané vstoupí do syrského konfliktu pomocí politiky B-52. 

Pak začaly vyskakovat další informace. Rusové byli o útoku informováni předem, tím pádem byli varováni i Syřané, zcela zničená vojenská základna byla schopna po pár dnech znovu přijímat letadla, o život přišlo méně vojáků i civilistů než bylo těch raket (kolik že ten Tomahawk stojí?) a navíc hromada raket vůbec nedoletěla. Sice jsme se nedozvěděli podrobnosti, ale zdá se, že si Rusové vyzkoušeli schopnosti své protivzdušné obrany. Zkrátka po pár dnech hysterie opadla, ukázalo se, že se v Sýrii nic tak zásadního nezmění, žádné americké bataliony se nevylodí a další bomby už padat nebudou. 

Pak se ukázalo, že dojem měl být vyvolán úplně někde jinde, než v Sýrii. V době, kdy Tomahawky letěly k varovaným cílům seděl Donald Trump u večeře se Si-Ting-Pingem a řešili, jaké budou vztahy největší a druhé největší supervelmoci. Leckterý komentátor nám zasvěceně vysvětloval, že to od Trumpa bylo záměrné gesto síly,které mělo Číňana znejistit a předvést, že starý orel má ještě pořádné drápy. 

Dozvěděli jsme se, že Si-Ting-Ping má rád diplomacii postaru. Jedná se o tom, o čem se už dojednalo, že se bude jednat. Bavíme se o chválených tématech, v předem stanovou dobu podle předem stanoveného pořadí. Žádná nepříjemná překvapení, žádné odvádění pozornosti. Věřil bych, že na tom něco může být. Pekingský kápo prostě není improvizující zápaďan, pracuje v horizontu mnoha desítek let a k moci se dostal doslova přes mrtvoly svých konkurentů. A hromada straníků čeká na každé jeho zaškrobrtnutí. Musí být opatrný a zároveň připravený. Trumpův raketový útok ho prý z té rovnováhy vyedl. Nevím, jestli to mělo nějaké následky pro vzájemné smlouvy, ale určitě to mělo následky ve vztahu těch dvou hlavounů. 

Teď jsme o půl roku dál. Naplno nám jede korejská krize a to je jiný kafe než pouštní Irák nebo Asadova Sýrie. Tamní diktátorek má atomovky, odhodlanou armádu a zpracované obyvatelstvo. Možná není schopen dostřelit na Guam, ale zcela určitě je schopen trefit Tokio i Soul a zcela rozhodně se dokáže trefit na kterékoliv místo na Korejském poloostrově, kde by se mohli potenciálně vyskytovat američtí mariňáci s technikou. Ani uskupení letadlových lodí není v bezpečí. 

Svým způsobem to není nic nového, Kimův fotřík také občas kalil vodu, vyhrožoval útoky na všechny strany a pak se zase domluvili, Korea dostala svých pět set tisíc tun potravinové pomoci a chvíli byl zase klid, než to tam projedli. Jen teď najednou není o čem jednat. Kim žádné žrádlo a naftu asi nepotřebuje.  Může to být tím, že tu krizi v devadesátých letech už překonali a hospodářství trochu pozvedli. Zkrátka hladomor nehrozí, lid je na nějakém minimu zabezpečený, postavili jsme nějaké raketky, jdeme si hrát na hrdiny. 

Víte já jsem nikdy nevěřil komentářům, které tvrdily, že se KLDR chová nevyzpytatelně i pro jejího největšího spojence Čínu. Osobně si myslím, že bez Číny se v KLDR nepohne ani myš a Kim je Kimem jen proto, že to tak Čína chce. Čína drží v rukou kohoutky od všeho co tam v Koreji potřebují k životu a o serekorejském jaderném programu  ví všechny podrobnosti, stejně jako ví o každé vojenské jednotce, kterou Kim má. A nikdy nedopustí, aby se koreje sjednotily a přes hranice jim koukali nějací američtí spojenci. Stejně tak byla Čína vždycky ta, která všechny korejské krize urovnala. To ona zprostředkovala jednání, které vedlo ke zmírnění krize. A teď najednou nic. Sice formálně Čína odsuzuje korejské jaderné testy, ale jinak klidně nechává situaci jít na ostří nože. Donald Trump tweetuje jako šílený, ale nic se neděje. Kim neustupuje. Není nikdo, kdo by Američanům pomohl a sami... si pomoci nemohou. Ten tlustej hajzlík má atomovky. 

Najednou se ukazují meze americké moci. Trump sice může vykřikovat jak chce, ale vyřešit to nedokáže a s Kimem nepohne. Proč? Protože Kim má krytá záda z Číny, pořád má dost jídla i benzínu a nikdo mu z Pekingu neposílá instrukce,aby toho už nechal.  A tak se dál velkohubě chvástá a projde mu to. A všichni na světě uvidí, že letadlové lodě jsou tváří v tvář atomovce k ničemu. A že ten nejmocnější muž planety zase tak mocný není. Že to sice nebude na kamery, ale bude muset pěkně přilézt k Číňanovi a pokorně poprosit, aby to nějak urovnal. A bude se muset omluvit za všechna velká gesta s Tomahawky, protože mu to už nikdo nežere. Ano, možná tím ještě dokáže vyděsit, ale už ne dlouhodobě strašit.  

Si-Ting-Ping čeká... a celému svěu nezbude, než přilézt a poprosit... A on to pak udělá. A mimo záznam si o něco řekne. A budou to drahé ústupky. Velmi drahé. Například Spratleyho ostrůvky, další omezení styků s Taiwanem a vůbec rozšíření čínského vlivu, kam letadlové lodě nebudou vplouvat. Čím později to Trump pochopí, tím víc bude muset dát.  Možná může válčit s beduíny v poušti a ničit jim jejich území, ale při válce s Koreou by ten dosah byl úplně jiný. Číňan se prostě zlehýnka mstí. Ukazuje americkému prezidentovi realitu amerických možností.  

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

In reply to by Slim (neověřeno)

Trvalý odkaz

buy ed pills <a href=" http://indiarxmgz.com/# ">trusted india online pharmacies</a> - prescription drugs canada buy online

Zatím bez slepic

In reply to by Slim (neověřeno)

Trvalý odkaz

best male enhancement <a href=" http://indiarxmgz.online# ">cheap generic drugs from india</a> - ed for men

Zatím bez slepic

In reply to by Slim (neověřeno)

Trvalý odkaz

ivermectin cost <a href=" https://ivermectincovi.com/# ">buy ivermectin online</a> - ivermectin purchase

Zatím bez slepic

In reply to by Slim (neověřeno)

Trvalý odkaz

cost of ivermectin lotion <a href=" http://ivermectincovi.online# ">ivermectin for humans</a> - ivermectin buy online

Zatím bez slepic

In reply to by Slim (neověřeno)

Trvalý odkaz

buy ivermectin <a href=" https://ivermectincovi.com/# ">ivermectin for sale</a> - ivermectin ebay

Zatím bez slepic

In reply to by Slim (neověřeno)

Trvalý odkaz

ivermectin rx <a href=" https://ivermectincovi.com/# ">cheap ivermectin</a> - ivermectin cost

Zatím bez slepic

In reply to by Slim (neověřeno)

Trvalý odkaz

ivermectin humans <a href=" https://ivermectincovi.com/# ">ivermectin</a> - how much is ivermectin

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Přečtěte si skoro 20 let starý Hunt. článek Osamělá supervelmoc

https://www.foreignaffairs.com/articles/united-states/1999-03-01/lonely…

A vznik válek? Taky si myslím že počet záměrně a cílevědomě vzniklých se přeceňuje. Řekl byh. že že je to vliv Druhé světové, kde byl pachatel (vlastně 2) neobvykle jasný. Ale tak to obyčejně není.
Stačí se podívat na První světovou

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

This is also one of the most important facts that a person who is bounded to serve an organization on the basis of his mental capacity cannot work like that of a professional laborer doing a lot of physical activities. A high risk therefore arises leading to possibility of the product damage while going ups and downs in the stair cases More information:
http://assuremoving.in/packers-and-movers-ghaziabad/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Their companies have trucks and cargos for moving up of the goods after proper packaging. But, an individual with a two wheeler or even with a four wheeler too cannot afford to shift the products like that of the professional packers and movers organization More information: http://assuremoving.in/packers-and-movers-faridabad/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Like that of a worker of packers and movers company, any individual serving mind concerned tasks cannot do such kind of works with that much safety and awareness. In such situation, there may be a high risk of physical injuries while shifting up of the goods and other several household items More information: http://assuremoving.in/packers-and-movers-ahmedabad/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

without having the necessary knowledge about product packaging and other various professional types of packaging related skills, they use to buy more costly packaging products including cartoons, carry bags, big boxes and several ribbons as well. But, finally they use to fail doing the work up to mark and often put up a question mark on their decision More information: http://assuremoving.in/packers-and-movers-surat/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Local home shifting in the current city is yet another difficult task as it involves several lists of steps to be followed for successfully moving into a new house. Nobody wants to relocate somewhere else in the same city until and unless some troublesome situations use to arise. The situations may be the rude behavior of the house owner, improper housing facilities, outside home location in the city or something else More information: http://assuremoving.in/packers-and-movers-thane/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

But actually a very important factor like this may happen to anyone and anyplace. Thus so as to prevent any reasonably undue tensions within the minds of individuals we provide for protection to any or all the items that rectangle evaluate being transferred from one place to a different.
Visit Site: http://assuremoving.in/packers-and-movers-delhi/
Visit Site: http://assuremoving.in/packers-and-movers-gurgaon/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

We seem to get ready for adequate insurance covers for the consignments preserving your efforts and effort and your losses just in situation of accidental mishap or different surprising contingencies.
Visit Site: http://assuremoving.in/packers-and-movers-noida/
Visit Site:http://assuremoving.in/packers-and-movers-meerut/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

You’ll finish the whole insurance method on-line in only a couple of minutes. You will appreciate the affordability of our Movers and Packers insurance choices.

Visit Site: http://assuremoving.in/packers-and-movers-kolkata/
Visit Site: http://assuremoving.in/packers-and-movers-srinagar/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Your soaps if they’re wet in situation then position them into an instrumentality and canopy with good item films that make sure you to not let the normal water goes out.
Visit Site: http://assuremoving.in/packers-and-movers-chandigarh/
Visit Site:http://assuremoving.in/packers-and-movers-ambala/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

As vacuum pouches is in dear part as a result of prices will increase with the dimensions of the pouch and therefore the great quality however percolate parcels are low-cost on price and are the best item for security purpose.
Visit Site: http://assuremoving.in/packers-and-movers-visakhapatnam/
Visit Site: http://assuremoving.in/packers-and-movers-agra/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pack your sensitive factors, cup use and different sensitive items in percolate cover as a result of its powerful layers of boundary item your content throughout transportation.
Visit Site:http://assuremoving.in/packers-and-movers-ludhiana/
Visit Site: http://assuremoving.in/packers-and-movers-jalandhar/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

You might get confused at the time of hiring because you will find lots of names if you search online. To overcome your dilemma you need to be very conscious while choosing you’re the movers and packers in. If you going to hire them online, there are certain points you have to follow to get the best option for your shifting More information:
https://assuremoving.in/packers-and-movers-ghaziabad/
https://assuremoving.in/packers-and-movers-faridabad/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

When you search on the internet, you find plenty of options but it is quite difficult to call everyone and ask about them. To simplify your process of hiring packers and movers in , there are few tips on how to hire one online More information:

https://assuremoving.in/packers-and-movers-ahmedabad/
https://assuremoving.in/packers-and-movers-surat/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Just you have type packers and movers in to the Google search bar, it displayed you so many options but now it time to choose the best and reliable one for your relocation requirement More information:
https://assuremoving.in/packers-and-movers-thane/
https://assuremoving.in/packers-and-movers-mumbai/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

After choosing the top five, visit their website and try to navigate each and every detail given about them as well as the services and also find out about the transparency of their services through their website. Gather all the details like phone number, email id, the physical address of the company etc. Their website will speak a lot about them More information:
https://assuremoving.in/packers-and-movers-bangalore/
https://assuremoving.in/packers-and-movers-hyderabad/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

It is clear that you have come to more about the company, and after the navigation, you must have liked some of them in comparison to the others. So, call the companies you have selected and asked them about the address, services, payments, quotes, and other questions that you want to ask before taking their services More information:
https://assuremoving.in/packers-and-movers-pune/
https://assuremoving.in/packers-and-movers-chennai/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

For the sake of getting in sync with the latest technological trends, it is also important for you to keep on modifying its old structure and add the functionalities of new versions.
http://www.appirox.com/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Hi!!! I read your blog its useful information given by you.I am visit first time and your blog attracted me to visited again and again.You Can also visit https://assuremoving.in/packers-and-movers-agra/

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

bay viagra <a href=" https://viagracnd.online# ">how much for viagra without insurance efkflgq</a> - viagra forum
http://viagracnd.com/# 30 viagra pills
indian viagra reviews <a href=https://viagracnd.online#>viagra single packs price</a> viagra ustralia

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

zithromax 250 price <a href=" http://zithromaxazitromycincheap.online/# ">buy zithromax</a> - zithromax for sale cheap

Zatím bez slepic