Třeba mu dají funkci jeho milí krajané

Autor
Štítky

Dnes jen krátce, ale zato radostněji. 

Daniel Hermann neuspěl v druhém kole senátních voleb, místo něj získal senátorskou (dobře polstrovanou) sesli ODSák Tecl. Vyhrál přesvědčivě o skoro dvojnásobek hlasů. Daniel Hermann si může připsat další neúspěšné volby, protože předtím neuspěl ani jako poslanec. 

Je vidět, že strýček Brady, setkání s Dalajlámou a jeho zdravice milým krajanům z Landsmanšaftu mu moc nepomohla. A to se chudák tak snažil zavděčit se dnešním evropským a tranatlantickým hodnotářům. Inu to se stává. Bývalý ministr kultury zapomněl, že nestačí jen poklonkovat mocným, bohužl zatím jsou tu a tam volby a český volič možná zapomíná, ale neodpouští. A Daniel Hermann se hodně snažil, aby se na něj nezapomnělo. 

Ale třeba mu dají nějakou funkci jeho milí krajané. i když ti spíš majetky chtějí, než že by se dělili. 

Každopádně odteď si Daniel Hermann může jezdit kam chce, za kým chce a diskutovat s kýmkoli o čemkoli a každému to bude úplně jedno. Ale nevím, jestli ho to bude ještě těšit.  

O senátních volbách jako celku si povíme příště.

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Taky jsem měl radost, že ten jeho oteklej ksicht zmizne ... ale jen krátce. než jsem si přečetl tohle :
Herman v Chrudimi prohrál v souboji s Janem Teclem (za ODS). Herman ale do vysoké politiky znovu zamíří, protože by měl ve Sněmovně nahradit Jan Čižinského, který se chystá do pražské vlády. ( https://www.novinky.cz/domaci/486045-zklamani-pro-zname-tvare-do-senatu… )

Zatím bez slepic

Kdybychom Hermanovi otevřeně nadávali, odpustí nám. Musí, jinak přijde do pekla.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

že oslavím vítězství ODSáka, ale je to tady. Tahle výhra je řekl bych "dva v jednom", protože KDU mohla mít nejpočetnější senátní klub a při té skvadře, co tam teď sedí, by mohla i úspěšně na předsedu nominovat ... radši nedomýšlet, když Bělobrádek v Náchodě neuspěl. A dvakrát raději nedomýšlet, když Zeman je na tom zdravotně všelijak a mohla by nastat situace, kdy na předsedu Senátu přejde většina prezidentských pravomocí. Něco v kostech mi říká, že pro tuhle situaci existuje pár pečlivě připravených papírů, na které stačí doplnit jenom datum. Takže co se záložního prezidenta týče, říkám v tomto případě zlatej bezohlednej smrdič Kubera. Navíc ho příliš nemusí ti nejuvědomělejší novináři, což je kádrový bonus.
Bohužel to celé kalí fakt, že milý krajan se do parlamentu nejspíš stejně dostane. Pokud se upeče pražská magistrátní koalice s Čižinským v Radě (což je docela pravděpodobné), vzdá se tento poslaneckého mandátu a prvním náhradníkem v Praze je ... ano, ten, jehož přeskočení preferenčními hlasy tady Vidlák (a já s ním) slavil. Na druhou stranu, má to na necelé tři roky (místo na šest) a síla KDU ve Sněmovně je podstatně menší než v Senátu.
A nikdy bych nevěřil, že oslavím stejného vítěze jako Kalousek. Aktualizované vedení TOPky se nějaké křesťanské hodnoty už nesnaží ani předstírat. Takže na Prostějovsku kandidaturu Jitky Chalánkové, do r. 2017 jejich místopředsedkyni, nepodpořilo aniž by přitom postavilo vlastního kandidáta. Jitka Chalánková (ano, to je ta, která spolu s europoslancem Zdechovským snad jako jediná vyvíjí nějakou činnost stran ukradených českých dětí v Norsku) letos na jaře vystoupila z TOP09, kandidovala jako nezávislá, postoupila o chlup do druhého kola, kde ji podpořil kdekdo včetně Kalouska (aktualizované vedení TOP09 opět ne) a v sobotu přesvědčivě vyhrála. Že je to dobrá zpráva dokládá reakce režimního psáče Mitrofanova.
https://twitter.com/AlexandrMitrofa/status/1051130910425444352
Jsou chvíle, kdy jdou stranické preference ... do pozadí. Gratuluju, paní senátorko.

Zatím bez slepic

Jenom malé doplnění - ta většina prezidentských pravomocí na předsedu Senátu přechází pouze v případě, že je zároveň rozpuštěna sněmovna. Jinak se o ně dělí předseda sněmovny a předseda vlády (tedy Babiš a Vondráček) a předseda Senátu pouze vyhlašuje volby.

Alespoň tak si to pamatuji z ústavy, když jsem se do ní, podnícen Vlkovým článkem, nedávno díval. Vlk, navrhující ve svém článku Drahoše předsedou Senátu právě Zemanovi na just a právě z tohoto důvodu, byl ještě jednoznačnější. Posílal jsem mu erratu s odvolávkou na konkrétní článek Ústavy (tuším že čl.66), ale bez reakce.

Kritické období tak bude za cca 3 roky po parlamentních volbách. Nedojde-li tedy k předčasnému rozpuštění Sněmovny, ale to si hoši a děvčata z ANO a nyní hlavně z ČSSD i KSČM nejspíš pohlídají, aby nenastalo. Pravdou je, že ti "mladí a vzdělaní" bývají také nedočkaví (viz případ Janukovič), takže ano, umím si nějaké připravené papíry klidně i představit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Lidovci jsou lišky podšité. Ještě je ve hře pro Hermana rošáda v parlamentu v boji o Prahu, a také se možná bude tvořit nové "Muzeum nesvobody", a tam bude třeba správně orientovaný ředitel! Říkal to předseda (snad Pospíšil s paní Marvanovou), že je ho třeba, muzea, bez toho PRAHA, a celá ČR nemůže prý už ani chvilku být, mají ho všichni, nebo téměř všichni z "postkomunistických" zemí. Ještě nás čekají věci, a ta řež o funkce v senátu, včetně šéfa senátu, kdo bude s kým v klubu, to bude taky boj, jako o PRAHU! Já předpokládám, že "spojení demokrati" to dají "DOHROMADY" a zkusí tam dosadit Drahoše, seniorita sem nebo tam.

Zatím bez slepic

Odbočím k muzeu, odkud začnou? Že by od Bílé hory? Nebo snad až od Mnichova?

Zatím bez slepic

In reply to by fotrák (neověřeno)

Trvalý odkaz

No já to vidím na "nesvobodu v muzeu" až od roku 1948-do 1989. Je třeba zafixovat v mladých hlavách nepřítele. Je to stejné, jako s termínem OKUPACE. Spojení se používá v mediálním prostoru hlavně a často a zejména jen s rokem 1968. A za okupanta se vsunuje veřejnosti jen a jen jedna vybraná národnost světa. Skuteční okupanti jsou nyní přece našimi "spojenci"..........

Zatím bez slepic

Na funkci ředitele "Muzea nesvobody" bude asi taky nával. V ČT, při příležitosti otevření výstavy Paměť národa si zoufal mladý Kroupa z Post Bellum, že je nám ho, hlavně pro mladou generaci, velmi třeba. "Je třeba vytvořit pamětní místo, kde by se každý návštěvník mohl podrobně a na vlastní oči seznámit, jak vypadal život v nesvobodě, za hranicemi obehnanými ostnatým drátem, v zemi okupované sovětskými vojsky," pravila Hana Marvanová. Tipuju, že se šetřit nebude a vláda, Praha i Brusel rádi přispějí.
A J. Drahoš tam rovnou může děti a mládež mediálně vzdělávat. Prostě takové velké vzdělávací centrum (povinně nebo nepovinně) pro mladou generaci.

Zatím bez slepic

Oprava - žijeme ve svobodě, tak samozřejmě povinně nepovinně...

Zatím bez slepic

In reply to by Fito (neověřeno)

Trvalý odkaz

Herman by si mohl vzít na starost vybudování památníku v Letech, pak tam ředitelovat a školit dětičky, jak jsem, my Češi, byli a jsme zlí k menšinám.

Zatím bez slepic

Fito.
Rozumný návrh.
Také si to Herman připravil už ke schválení,zbourat prasečák a také dosti vysokou částku,tak možná i to měl v plánu.

Zatím bez slepic

Mohli by tam najmout Kohouta aby tam četl své stalinistické básně a Dientsbiera, aby četl články svého otce z USA a Šiklovou zvanou Rudá Fena, aby četla zápisy ze všech plenárek, kterých se zúčastnila. Marvanová by mohla vyprávět, jak babička jejího syna Cibulková vyplňovala komplexní hodnocení a dbala na správný stranický přístup k žáčkům. - Jééé je, to bych se tam hned šel proškolit.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Že kdyby náhodou .......na předsedu Senátu pak přejde většina prezidentských pravomoc se domnívám, že bude tlačen Drahoš na šéfa Senátu. Je to prostě "hra o trůny" na všech frontách na pokračování. A dívejme se za to, co je nám strkáno před oči.

Zatím bez slepic

Četl jsem Kuberovo prohlášení,že nějaký novic v senátu,nemá nárok býti předsedou,uvidíme.
Je mě jasné,že se na ten post Drahoš přímo klepe,ale ODS si to nenechá ujít.
Ti tři prezidentští kandidáti,nemůžu říci tři mušketýři,jsou nečitelní a už vidím to divadlo při jejich vystoupení.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

křesťan, když nepřeje soudruhu, vlastně Genossemu Hermanovi ani tu miniaturní funkcičku.
Já se ve vší slušnosti zeptám, kde je tadlecta křesťanská láska, že ano.
Takže můj koment je, jako když jsem učil svého pejska nežrat hovna, když se zrovna dívám (když jsem otočen, žere je furt a o to s větší chutí konzumace zakázaného ovoce).
Vidláku - TO JE FUJ!!!

Zatím bez slepic

Křesťanská láska se může projevit tím, že Danielu Hermanovi křesťansky jednou odpustíme, co vše způsobil. Ale ne dříve, než bude viset.

Pes, který žere výkaly, postrádá nějaký minerální prvek ve výživě. Pokud jde o zlozvyk, odnaučíte jej tím, že mu výkaly trochu opepříte. Nebo použít chilli. Nesmí se to ale přehnat s kořením.

Zatím bez slepic

Ono je to skvely navod ako odnaucit psa zrat hovna. Enem to ma maly hacik, ze ani zaboha nie je jasne, ktore hovno z toho sirokeho poulicneho vyberu si ten pes chce dat ako zakusok :D :D :D
A aby som chodil pred psom a cumel do travy a pod kriky a kazde hovno okorenil :D :D :D to by som asi rychlo skoncil na popud susedov u profesora Chocholouska :D :D :D
Ale slovami klasika
nie je to idealne - ale je to riesenie :D :D :D

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zvědavče,
ve vás dříme myšlení individualisty, myslícího jen na vlastní zájmy a obávajícího se, že při výchově vlastního psa omylem prospěje i výchově psa sousedů. Navíc mi vadí vaše malá technická invence.
Jinak by Vás jistě napadlo, že stačí nosit s sebou dětskou stříkací pistolku, kterou místo vodou naplníte ostře pálivým tabascem či jiným kořenícím , obsahujícím kapsicin. Dobré je navíc na pistolku lepící páskou přimotat laserové ukazovátko.
Ukážete na kterékoli hovno na venčící trase, zaměříte laserový paprsek a stříknete.... Váš i sousedův pes brzy dostane tiky či psotník při spatření kteréhokoli lidského i psího lejna, byť by bylo sebechutnější a sebevýživnější. Pavlov a jeho reflex nezklame - tedy alespoň do té doby, než mu neodeberou zpětně Nobelovu cenu a stanice metra za to, že byl Rus!(Třeba se přijde na to, že nejspíš při vědecké práci dopoval a pil nepovolené množství kofeinu... Jinak by přece jako méněcenný Slovan Rus nemohl nic inteligentního vymyslet!)

Bohužel se ani mně dosud nepodařilo přijít na to, jak odnaučit žrát hovna zahraničních státníků (prý) české poblitiky.

Snad je odnaučit podmíněně slinit při spatření dvou- až pětitisícovky. (Drobáky ve formě tisícikorun už nejspíš neberou, když teď je všude zákaz kouření a nemohou si tisícikorunama zapalovat doutníky).

Zatím bez slepic

Holube Holube..ze ty si uz u Chocolouska bol :D :D
Ja dobrovolne priznavam, som individualista. Az budem multikulturalista - asi to bude trochen inac vypadat na prispevkovej baze :D :D :D
A sklanam sa hlboko pred technickymi figlami, co vsetko sa da s lepsiacou paskou prioncait alebo zaonacit :D. My tuna hen na vychode sme k podobnemu zapadnemu vydobitku este nedospeli. Az sa obavam, ako je to vychodnejsie od nas :D :D :D. I nas pan byvaly premier vraveli, ze na vychode nic nie je. Tak odkial mam vziat tu pasku :D :D :D

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Takhle už to dál nejde.
Navrhuji složit se na oplocení Prahy,ať tito vykukové nerozhodují i celé republice.
Ať si jenom Praze vládne zdrogovaná mládež s pomýlenou sexuální orientaci.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mám jiný návrh. Přesuňme ministerstva a úřady do krajských měst. V Praze může zůstat předseda vlády a prezident, poslanci a senátoři. Všichni ostatní mohou někam jinam. Například ministerstvo zemědělství buď do Hradce Králové nebo Brna, životního prostředí do Ústí nebo Ostravy , průmyslu např. do Plzně, lékařství do Varů, atd. Pouze ministerstvo dopravy bych ihned přesunul do Jihlavy. Ministerští úředníci mohou denně dojíždět do práce přímo z Prahy po existujících i neexistujících dálnicích. Problémy dopravy by se rychle vyřešily.

Zatím bez slepic

*****

Zatím bez slepic

jsem navrhoval vybudovat malé hlavní město někde na Valašsko - slovenské hranice. Tak jak to udělali v Brazílii. Vyčistili kus džungle a "český" prezident Kubitschek jim tam nechal postavit krásnou architekturu komunistou Niemeyerem.
Představte si třeba, že by v takovém městě nějaký pražský idiot chtěl demonstrovat před poslaneckou sněmovnou.

Zatím bez slepic

povalečství a zmutované věty o sluníčku se šíří rychleji, než dýmějový mor.
Prahu jednoduše oplotit šestimetrovou betonovou zdí, omotat korytem Vltavy a napustit hladové krokodýly tamtéž.
A vypnout retranslační stanice všech možných i nemožných signálů.

Gerdům, kteří nevěří v nakažlivost sluníčkového moru, jedna hezká nakažlivá větička.

Moje Stará Jahoda - coby členka volební komise - byla v čase, kdy voliči jaksi moc nechodili, na předminulých volbách zatažena do diskuze, zda hnědáci v České kotlině ani, či ne. Jako stará puška, odnosivší ve vlastním životě (život je archaický výraz pro břicho a ještě přežívá v goralském nářečí) tři potomky, se pochopitelně vyjádřila v tom smyslu, že by raději viděla, kdyby politická reprezentace materiálně podporovala mladé lidi narozené zde, a nikoli jakékoli ekonomické připrchlíky.

Na to se jí zeptal jeden osmnáctiletý budoucí MlaMoDyJ (mladý moderní dynamický jinoch), jakožto student výběrového (asi bych řekl soukromého) gymplu v Olomouci (fotr učitel - působí jako nepostižený, matka úřednice na radnici - vypadá skoro normálně, ségra bohužel studuje tamtéž), co jí vlastně na přišelcích vadí. Pochopitelně se zcela vážnou tváří, prost jakékoli legrace, uvolněnosti, či dokonce sousedské náklonnosti (bydlí v maloměstě o tři baráky dál).

Podotýkám, že to bylo v čase, kdy i dokonce v bakalomédiích občas proklouzla větička, že se ona kýžená integrace hnědáků jaksi nedaří, a to vůbec nikde.

Zatím bez slepic

Správná odpověď - antisemitismus přece ("ty nácku zasraná" tomu dodá razanci)

Pak už nemohou pózovat jak blahoskonní všeználci a dost se do toho začnou zamotávat. - Jsou to přeci jen hlupáci.

Zatím bez slepic

pádnou odpověď, nýbrž o vymytost mladého mozečku. A obávám se, že ani odpověď, která by mladého poslala tam, kam patří, by nepřispěla k jeho procitnutí.

Zatím bez slepic

Preunutie centralnych organov mimo hlavne mesto je dobry napad. Suhlasim. Len akonahle sa objavi na stole tento jeden, objavi sa na inom stole 1000 a jeden protiargument, preco nie. Vsak ministri a uradnici by mali od seba daleko.
Boli by vecne prestoje bo by sa furt na niekoho cakalo.
Co s rodinami uradnikov.
Kto zaplati skody developerom, kedze by sa v Prahe objavilo velke mnozstvo bytov na predaj.
Kto postavi nove budovy
Kto doda novy komunikacny system
Ma na to vsetko vlada a CR dost penazi
:D :D :D
...a to som sa vlastne este ani nezamyslel :D :D :D ze preco je ten napad genialny, ale nezrealizovatelny :D :D :D

Zatím bez slepic

Vyborny napad, napr. Ministerstvo Obrany umistit do Mesta Libava :-D

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Učinit z Prahy ono "Muzeum nesvobody" fungující pro mstní na principu únikových her? ;)

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Se nedivte, že tu jsou, když nám je sem už nějakou tu dekádu vyvazíte...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak čtu,tak by se připojil pan Gerd i pan Laco G.Mlynář.
Už jen z toho důvodu,že v Praze je čistých Čechů mizivé procento a když to sleduji,že mají navrch vítači muslimů,snad až 50 tisíc,tak to oplocení bude nutné.Pak si opravdu,jak píše Laco,budeme muset postavit nové hlavní město ČR,pak se může uvažovati o zřízení ministerstev,buď v novém hlavní městě,nebo na krajích,nejblíže k problematice.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Asi tak před dvěma lety jsem pracovně navštívil primátora Teplic Kuberu. Říkal, že asi zkusí ucházet se ve volbách o funkci prezidenta. A přidal svědectví o rozhovoru na toto téma se samotným Zemanem. Řekl mu, Miloši, mám pro tebe dvě zprávy, jednu dobrou a jednu špatnou. Sem s tou špatnou, opáčil Zeman. Jdu do volby prezidenta, odpověděl Kubera. Zeman kontroval velkoryse vztyčeným palcem a teď tu dobrou? Ve druhém kole volby odstoupíš v můj prospěch, zakončil Kubera. No a ono to ani nebylo nutné, Kubera asi bude předsedou Senátu. Takže Zemana nakonec nejspíš zastoupí.
Mimochodem, pobyt v jeho kanceláři, začouzené až běda, byl pro mne nekuřáka utrpením. Chudák Hrad. Ale alespoň je s Kuberou legrace.

Zatím bez slepic

No, Laco, asi tu nikoho nepotěším, ale myslím, že šéfem senátu bude Drahoš. Klub Stan má nejvíce členů a 4 zatím nezařazení se ke klubu ODS asi nepřidají. Jsou to Faktor, Hilšer, Fischer a Chalánková.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

No nepotěšil jste mě...., jedině že by snad Hilšerovi a Fischerovi slíbil, že proti nim nebude kandidovat na prezidenta, neb je si vědom ostudy, kterou dokázal spáchat v minulé volbě (nebo spíš jeho vodiči, když poznali, s jakým materiálem pracují). Zde dávám k úvaze, zda by nebyl lepší než ti druzí dva na stolci prezidentském, když konec, tak proč ne takto po česku tragikomický.
Plamínek karbidky, mihotající se v osmém patře podzemí, nesílí.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Herman, Bělobrádek a Chalánková jsou pro mne, jako pravé smějící se bestii, malou útěchou. A ještě se těším na moudré, rozhodné a obsažné projevy Drahoše.
Na Wikip. má D. Herman napsáno, že je přímým potomkem Františka Dobrovského, bratra Josefa Dobrovského. A o něm Wikip. uvádí, že nepatřil k Jugmanovcům a do sporu s nimi se dostal poté, kdy prohlásil veřejně Rukopis zelenohorský za falzum. Čeští vlastenci J. Dobrovského označili za slavizujícího Němce. Tak by se dal i dvěstě let poté označit Herman.

Zatím bez slepic

Herman je bývalý žid, bývalý zběh z katolického učiliště, bývalý Čech a současný němec (s malým n, protože se jedná o víru, nikoli národnost - -víru v t.č. předpokládaného budoucího Fítěze).

Je dobré vědět, že pochází jako německý Semita též z rodiny českých buditelů.
Zřejmě si dal za úkol odčinit dědičnou vinu národních buditelů a stal se naopak národním uspávačem: Snaží se uložit nenáviděný národ slezomoravočecháčků k věčnému spánku.

Ale pokud Allah dá, věřím, že se s ním coby prvním českým zemským ajatoláhem setkáme při TV přenosech ze Svatovítské synagogy.

Já mu věřím přinejmenším jako Knížeti!
Jediná chyba, že si před volbami nepořídil číro a tím se odcizil puberťákům mladším čtyřiceti let!

Heil Herman akabar!
S Top09lidovci na věčnost- a nikdy jinak!

Zatím bez slepic

V ČT mluvil asi hodinu o svých židovských předcích a Izraeli. Sotva si vzpomněl, že po Jeruzalémě a zemi Galilejské chodil také nějaký Kristus.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Když se podíváme na znechuceně ubohou volební účast ve volbách do Senátu, je dobré si uvědomit, že kdyby byla bývala postavila svou kandidátku Duhová koalice a zajistila patřičnou volební účast svých biologicky daných i genderově postižených členů a členkyň, vyhrála by s převahou senátní volby!!!

V tom případě by byla volba nového hlavního města jednoznačná:

Teplice!

Zatím bez slepic

A v nejvyšší funkci někdo z místních stálých muslimských hostů. Udělali bychom Bruseli radost.

Zatím bez slepic

In reply to by Fito (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já Hermanovi věřím...viz výše.
Proč pracně učit muslimské hosty slovanským jazykům, když při integraci české většiny do importované menšiny rád pomůže ideově i národnostně univerzální pančlověk herman?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Také pro mě jsou světlými body voleb do Senátu debakl milých krajanů Hermana a Bělobrádka na straně jedné, a úspěch Jitky Chalánkové na straně druhé.
Lidovci měli neskonalou drzost, když postavili Hermana na Chrudimsku, tedy v obvodu, kde ležela (u Miřetic) osada Ležáky, které nacisté připravili horší osud, než Lidicím. Stejnou drzost projevil MVDr. Bělobrádek tím, když nejprve vítal milé krajany na sjezdu sudeťáků a pak kandidoval na Náchodsku, což byl historicky jeden ze dvou regionů, kde v pohraničí neuspěla germanizace. Proto také měl volební obvod č. 47 Náchod nejvyšší volební účast - 22,18%. To nebyla volba gen. Červíčka, to bylo referendum proti MVDr. Bělobrádkovi a jeho paktování se se sudeťáky!
Při té příležitosti mě napadá, jestli vítání milých krajanů nebyla splátka za dluh. Pokud chudé Rusko ovlivňuje volby po celém světě, proč by to nedělalo bohaté Německo hned za svými hranicemi? Nebo rovnou sudetští Němci?
Potěšil mě úspěch Jitky Chalánkové. Protože se bila za práva rodičů a dětí, TOPka ji hodila přes palubu. Přesto se nevzdala a vyhrála. Přesně takto bych si představoval, že má vypadat senátor a ne nějaká onuce, kterou nominuje stranický sekretariát.
Mimochodem, vyhazov Jitky Chalánkové dokazuje, že TOPka je v současnosti spíše neomarxistická, než konzervativní strana.

Zatím bez slepic

Nejen za práva rodičů a dětí, ale včera po zvolení J. Chalánková v ČT uvedla, že bude vystupovat i proti Instanbulské úmluvě. Ostatně veřejně ji podpořil i Mons. Piťha. Že je p. Chalánková dobrá volba, potvrdil i web Manipulátoři, který dnes Piťhu i senátorku obvinil z šíření bludů, pobruselsku z hoaxů. Za své zvolení může také poděkovat České ženské lobby, která to nemohla vydržet až po volbách a trestní oznámení na Mons. Piťhu podala už ve čtvrtek. Ona tahle ziskovka má prosazení Istanbulské úmluvy jako svoji hlavní činnost.

Zatím bez slepic

In reply to by Fito (neověřeno)

Trvalý odkaz

A mezi sponzory má tahle ziskovka - no koho jiného než Sorosův Open Society Fund a ministerstvo práce a sociálních věcí.

Zatím bez slepic

ze nekdo chtel Nachodsko germanizovat? Volebni ucast jentam podle me vyssi proto, ze se jedna o nevysidlenou oblast, zaroven je tam i neco jako tradicni kultura, vyssi podil vericich, ekonomicky docela uspesny region, dale od centra. Naopak bych rekl, ze Belobradek dosahl docela dobreho vysledku.

Zatím bez slepic

In reply to by kdgfk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Samozřejmě, že v pohraničních oblastech probíhala dlouhodobá intenzivní germanizace. Jediné dvě oblasti byly urputně české, a to Domažlické Chodsko (na rozdíl od Tachovského Chodska, které germanizaci podlehlo) a Náchodsko. To byly před válkou v Čechách jediné dvě oblasti, kde byla převaha českého obyvatelstva až ke státní hranici. Jinde žili Němci po obou stranách hranice. Z tohoto důvodu na Náchodsku žádné dosídlování neprobíhalo, neboť nebylo co dosídlovat. Kdyby na Náchodsku přišlo tolik voličů, jako jinde, tak vyhrál MVDr. Bělobrádek. Ale to by byla pro místní těžká urážka, aby měli senátora, který se tak podbízí sudetským Němcům.

Zatím bez slepic

ale nemyslim si, ze by to byl neci zamer germanizovat pohranicni uzemi. Proste z nejakeho duvodu tam k germanizaci nedoslo. Ano, Nachodsko je jednim z mala uzemi https://www.phil.muni.cz/jazyk/files/jazaspol/ceske-dialekty.jpg

Vsak na Nachodsku byla vysoka volebni ucast, ne? Kazdopadne, vubec si nemyslim, ze tam hrala roli nejak podbizivost vuci Nemcum. Belobradek nemel spatny vysledek.

Zatím bez slepic

In reply to by kdgfk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Brigádní generál Červíček by měl MVDr. Bělobrádkovi poděkovat, neboť hodně voličů nevolilo pro Červíčka, nýbrž proti Bělobrádkovi. Kdyby nebyli lidovci tak arogantní a nominovali někoho rozumného, tak by určitě toho senátora měli, protože Náchodsko patří mezi jejich bašty. Neúspěch Bělobrádka na Náchodsku je něco takového, jako kdyby neuspěli kandidáti lidovců na Zlínsku, další jejich baště. Jinak řečeno, kde už jinde by měl lidovec uspět?
To je ovšem problém všech arogantních politiků. Kdyby proti Zemanovi nekandidoval Schwarzenberg, nýbrž někdo rozumný, tak jsme mohli mít jiného prezidenta.
Germanizace probíhala tím způsobem, že majitel panství po Bílé Hoře mluvil německy, proto byl i farář Němec, správce byl Němec a zpravidla si pozval nějaké i nějaké své soukmenovce. Děti ze smíšených manželství už byli Němci a za chvilku v celé dědině všichni mluvili německy, ačkoliv to byli etničtí Češi.
Plánovitou germanizaci pak zavedl Josef II. Od jeho časů se už jednalo o řízený proces.

Zatím bez slepic

nýbrž se snažil o zjednodušení státní správy, čehož chtěl dosáhnout mimo jiné i zjednodušením administrativy pomocí zavedení úředního jazyka, správněji úředních jazyků. V Zalitavsku byla úředním jazykem latina.

Zatím bez slepic

Diskuze začala o tom, proč poměrně drtivě MUDr. Bělobrádek prohrál ve volebním obvodu č. 47 Náchod, který ovšem zahrnuje i část Královéhradecka. Protože ten kraj znám velmi dobře, tak tvrdím, že mu voliči neodpustili úlet se sudetskými Němci. Můj názor je, že jsou národně značně uvědomělí. Oni nejen odolali germanizaci, ale naopak z tohoto kraje pochází hodně národních buditelů.
Problém mnohých lidovců je, že si vůbec neuvědomují, kdo je jejich elektorát. Pro intelektuální kavárny velkých měst jsou lidovci naprosto nezajímaví. Lidovce mohou volit jen lidé z venkova, avšak jen pokud budou mít pocit, že se o ně zajímají a hodlají řešit jejich problémy. Proto vyhrál Jiří Čunek a prohrál MVDr. Bělobrádek.

Zatím bez slepic