Sankce by mohly ohrozit pracovní místa

Autor
Štítky

To dneska prohlásil Donald Trump na adresu snah uplatnit nějaké sankce proti Saúdské Arábii za vraždu opozičního novináře Chašakdžího. Americký prezident se už také ztrapnil v přímém přenosu, kdy řekl, že saúdskému vysvětlení věří. Jaké je to saúdské vysvětlení? Že novinář zemřel při bitce mezi ním a muži se kterými měl schůzku. Vidíte? Nepotřebujeme žádné investigativce, kteří hledají špínu... postačí přímý přenos a dostetk prostoru pro žvanění. I nejmocnější muž planety ze sebe udělá debila sám a zadarmo. 

A stále je ticho po pěšině. Žádní novináři nedělají demonstrace, nikdo nenasvítil Eifelovku, Braniborská brána je pořád stejná, v Bratislavě není na náměstí ani jeden transparent a nade hradem pode hradem v Práglu je také ticho. Až to bolí v uších. 

Za pár dní zase bude na obrazovce někdo lamentovat, že lidi čtou fake news, který slouží Putinovi. Jak je možné, že nevěří České televizi, která je přece veřejnoprávní. To pro vaší zbabělost... nic jiného v tom není. Žvaníte vo dobru, ale je to úplně normální rektální alpinismus do správných zadnic. 

A my víme jednu velmi velmi důležitou věc... že pro věc amerických pracovních míst není žádná cizí oběť dost velká. Pro americký zbrojní průmysl je možné ohnout právo, spravedlnost i demokracii. Je možné ohnout amerického prezidenta, který byl prý zvolen hlasy těch normálních američanů.  Jakémupka vysvětlení americký prezident uvěří, kdyby šlo o spor mezi námi a Saúdkou arábií? Je dobré to vědět. Sedíme s tím Trumpem v NATO a pomáháme mu v Afghanistánu... 

Mimochodem - ten Chašakdží nebyl také žádný lidumil. Normálně se fotil s hochy od Islámského státu a a horlivě psal o nezbytnosti vahábistického vítězství. Akorát v Rijádu zvítězila jjiná palácová klika než ta na kterou vsadil. Vzhledem k tomu, jak psal a co dělal, tak světu asi nejlépe posloužil právě svojí smrtí.  Věnuji mu tichou vzpomínku.... 

Vsadím se, že Putin měl zase skvělý týden. Aniž by musel cokoliv udělat, jeho nepřátelé se střelili do vlastní nohy a pokusili se to hodit na Rusko tak křečovitě, že tomu věří už ani Jarin z Horní Dolní, ba dokonce ani mladé moderní a dynamické vysokoškolačky. Má to stále jednodušší Rusák jeden. Stačí si počkat, všechno ostatní se stane samo i bez infiltrovaných tajných agentů a plánů na ovládnutí světa. 

Sit o vemte... melou vám o nebezpečném Putinovi. Uvalují sankce na Rusko. Bijí se v prsa, jak je zapotřebí se rusovi postavit. Zaklínají se demokracií, lidskými právy a osobují si právo na pravdu. A pak jdou a veřejně řeknou, že věří tomu saúdskému blábolu. Ani kdybyste oblepili republiku bilbórdy, ani kdybyste si zaplatili reklamu v hlavním vysílacím čase, tak jim neuděláte takovou škodu, jakou zvládli sami. 

 

 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

Trampík se neodkopal vůbec.
USA vyhlásily sankce proti Ruské federaci, donutily k témuž své ojrošašky - pardon - spojence z Německé... eh, co to kecám - soudruhy v NATO, načež se obchod USA s RF zvedl o 6 procent. Není to Bůh ví co, ale potěšilo by, kdyby mi takové akcičky vynesly byť jen jedno procentíčko do mé kešeně.
Takže jedna věc je, co se blbě žvaní, druhá věc je pak reálný stav.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Naprosto chápu roztrpčení Vidláka.
To je důležité,že v královském křídle,zvítězila jiná palácoví klika.
Jak také víme,musela tomu napomoci i Izraelská armáda.
Podle těch reakcí Trumpa a západních politiků,nejlépe na tom vysvětlí Janda,bylo to nutné k vůli zachování západních hodnot.
Proto se nemůžeme divit,že je pražská kavárna v naprostém klidu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Z novinek. cz :
Američané vypoví Rusku klíčovou odzbrojovací smlouvu, oznámil Trump
Americký prezident Donadl Trump v sobotu oznámil, že země odstoupí od smlouvy o likvidaci raket středního s krátkého doletu (INF), kterou Spojené státy podepsaly s tehdejším Sovětským svazem. Podle Trumpa Rusové smlouvu porušují. Rusko to samé tvrdí o Američanech.
Na CRo Plus to doplnili : Američané budou používat tyto zbraně nejen pro obranu, ale i pro útok.

Měli bychom se připravit !

Zatím bez slepic

USA dochází čas, kdy vládu nad světem přebírá Čína. Proto by se jim hodila taková větší válka, která by co nejvíce poškodila soupeře. Tedy Rusko a EU. Kdyby Rusko s EU válčili mezi sebou, výsledek konfliktu by byl pro USA vždy výhodný. A proč to vše? USA se nějak nedaří postavit ten protiraketový štít, tak by šlo o klasickou hybridní válku, kdy útočníkem by byla Evropa. Jen ti obyvatelé EU pořád nechápou, že musí pochodovat proti Rusku a vybíjet zlé Rusy pro záchranu demokracie, lidských práv a hodnot. Takovými maličkostmi jako saúdský novinář se zatěžovat nebudou. Věrní to zkousnou, a kdo ne, je ruský šváb a Putinův troll.

Zatím bez slepic

Nevěřím, že by se povedlo vyprovokovat válku EU s Ruskem. Ale mohlo by se to povést s Ukrajinou

Zatím bez slepic

poznámečka - neexistuje zbraň určená POUZE pro obranu, anebo POUZE pro útok. To jsou debilní kecy pisálků nepolíbených zkušeností s čímkoli jiným kromě kuchyňského nože.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku,
definice moci:
Moc je schopnost způsobit, abyste udělal to, co by vás bez vůle mocného nenapadlo udělat ani ve snu.

Moc se ověřuje a posiluje tím, že přimějete bezmocného k souhlasu s naprosto evidentní kravinou.
Pozor!

Ani náhodou není důležité, abyste té kravině věřil či dokonce věřil, že jí věří Mocný Vůdce! (Jakub Janda či kalousek nejsou blbí!)

Naopak - pokud dáte pomrkáváním najevo, že najste tak blbý, abyste Vůdcově kravině věřil, nicméně jste ochoten s Vůdcem hrát hru a oblbovat tu část plebsu,
která kvůli zachování zbytku svého duševního zdraví potřebuje nebýt sama se sebou v rozporu a přesvědčí sama sebe, že kačeři Donaldi či blérbotkové jsou nejlepšími Vůdci.
Tedy třeba prezidenty nejmocnějšího humanitárního vyvražďovače planety či alespoň nejperspektivnějšími formálními místodržícími v našem Protektorátu.

Americký prezident se neztrapnil.
Americký prezident pouze odsoudil ke ztrapnění (či budoucímu odsouzení soudcovskými mafiemi) nepoddajné poddané svých vazalů.

Zatím bez slepic

Krásně napsáno, chtěl jsem dát nesouhlasný příspěvek s Vidlákem, ale ty jsi to posal krásně...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pro mne už desítky let není tajemství, proti komu Američané bojují. Je to Evropa, a především Evropská unie. Kdyby Evropská unie skutečně fungovala, tak by byla světovým hegemonem ona. Protože Evropa převyšuje Spojené státy ve všem, snad kromě počtu tanků a letadel. A to lze snadno změnit.
Evropa převyšuje Spojené státy svojí vzdělaností, úrovní svého průmyslu, potenciálem svých lidí, ekonomickým potenciálem.
Před dvaceti lety měla Evropa vůdce, kteří se dokázali Americe postavit. Vzpomeňme, jak Stará Evropa vzdorovala rozmaru mladého Bushe zaútočit na Irák. Protože bylo, po zkušenosti ze Somálska, jasné, k čemu to povede. Tehdy se proti Staré Evropě stádně postavily postkomunistické země, do značné míry stržené zápalem Václava Havla. Který byl jedním z signatářů "zvacího dopisu", vyzývajícím k válce. Václav Havel nepodporoval jen "humanitární bombardování" Jugoslávie, ale též "humanitární zničení" Iráku.
Od té doby se změnilo jedno. Vůdcové Staré Evropy nejsou ani ochotni, ani schopni se Spojeným státům postavit. Věřím, že kdyby se postavili, udělali by pro myšlenku sjednocené Evropy mnohem více, než zaváděním nějakých kvót.
Otázkou je pro mne, proč má Evropa ve svém čele tak neschopné politiky. Je to v tom jen naše hloupost, nebo je obsazování těchto postů manipulováno?

Vypovězení smlouvy o raketách středního doletu je aktem, který pro nás představuje smrtelné nebezpečí. Protože se značně sníží reakční doba pro ruská raketová vojska. Ta budou muset reagovat na potenciální hrozbu během několika málo minut a odpálit svoje rakety. Na koho budou jejich rakety namířeny? Přeci na nás, neboť my jsme se dobrovolně deklarovali jako jejich nepřítel!
Zatím všechny známky svědčí o tom, že Spojené státy připravují přepadení Ruska. První na řadě bude Kaliningrad, neboť ten si nemohou dovolit nechat v zádech. Proto jsou rozmístěna vojska NATO v Polsku a Pobaltí - k útoku z více stran na oblast Kaliningradu.
Naší jedinou nadějí je odstavit všechny kolaboranty z rozhodujících míst a postavit se rozhodně proti tomuto nebezpečí.
Řešení je snadné. Dát Rusku bezpečnostní záruky. To znamená záruky neutrality Ukrajiny a Gruzie, stažení cizích vojsk z Pobaltí, zrušení základen protiraketové obrany v Polsku a Rumunsku.
Bezpečnostní záruky, které dal Západ Sovětskému svazu umožnily demontáž socialismu ve východní Evropě. Od té doby Západ veškeré záruky pošlapal a ukázal se jako naprosto nevěrohodný. Proto se nemůžeme divit Rusku, že se cítí ohroženo. A ono skutečně je, to je nyní již naprosto jisté.

Zatím bez slepic

Válka s Ruskem by automaticky znamenala použití atomových zbraní, vedení Ruska to již několikrát avizovalo. Nikdo nemůže mít jistotu, jak současné zbraňové systémy (atomové zbraně, rakety, protirakety, PVO, satelity, rušení, klamné cíle, komunikace, atd atd) bude vlastně fungovat. Vyzkoušené to není a ani nebude čas. Dobýt Rusko klasicky nelze a USA ani Evropa na to nemají ani armádu a konec konců to co předvádějí v Afghanistánu, v Iráku, Jemenu a jinde je vcelku trapné, pokud uvážíte náklady versus výsledky. Nemyslím si, že by v USA byl nějaký šílenec, který by to spustil i když shoda náhod zcela vyloučit nejde. USA měly/mají obrovskou příležitost mít proxy válku proti Rusku v Sírii a zatím ji naplno nevyučily. Co by se stalo, kdyby natvrdo USA sestřelily v Sírii ruské letadlo nebo vybombardovaly ruskou základnu. Všechna naše média by se postavila za USA a jak by reagovalo Rusko? Rakety s atomem by neodpálilo. USA si tomohou dovolit, ale (zatím) k tomu nepřistoupily a Rusko jako takové by napadly?
U Trumpa mi přijde, že spíše Švejkuje. Chcete zrušit smlouvu s Iránem, OK klidě stejně z nich žádné prachy nemáme a ještě by jsme jim museli vracet co jsme ukradli, sorry demokraticky zablokovali na účtech v bankách. Tak a co teď dál, jdeme na ně? Fajn, tak chystejte armádu - no a většině rozumných generálů spadnou gatě, protože kromě pár desítek/stovek tomahawků, nějakého toho bombardování vlastně nic nezmůžou.
Problém píš bude v fiskální politice USA, kdy tisk dolarů pomalu už nezaručuje bezpracný život v luxusu a jediný průmysl, který funguje je zbrojní, tak kopou kolem sebe. Myslím, že postačí trpělivost, být po vojenské stránce připraven a Rusko to ustojí.

Zatím bez slepic

Není to tak dávno, kdy Rusové pohrozili : " Pokud budou použity rakety proti Sýrii, budou zničeny nejen ony, ale i prostředky, z kterých budou vypuštěny. " Tedy americké odpalovací zařízení na válečných lodích.
Američané přesto rakety použili.
A udělali z Rusů obyčejné mluvky, protože ti hrozbu nesplnili. Nechtěli vzít na sebe následnou apokalypsu.

Američané tuto odpovědnost, samozřejmě, neměli.

Zatím bez slepic

"Sýrie", anebo něco jiného.
A doporučoval bych k zamyšlení skutečnost, že z vystřelených Sekyrek (tomahawk je prý indiánský výraz pro válečnou sekeru) necelá polovina dopadla tam, kam "PRÝ" měla. Zbytek odsvištěl Pánu Bohu do oken.
Jestli Ivani OPRAVDU nedělali nic a seděli s rukama v klíně, čekajíce, až jim sekerky spadnou na palici, je to poněkud zoufalé procento úspěšnosti, nemyslíte?

Anebo ještě jednou. a jinak.
Co udělá nepřítel, když bude vědět, že jeho zbraň jste schopen eliminovat?
A co udělá nepřítel, když tuto skutečnost nezjistí?
A co ještě udělá nepřítel, když si MYSLÍ, že nejste schopen se mu ubránit?
A co bude dělat nepřítel, když si bude myslet, že se BOJÍTE bránit?
Teď si řeknete, že se ten idiot Targus zbláznil a je naprosto zamilován do Rusů.
Na to vám odpovím, že Putin prý rád hraje takovou společenskou hru, která se po česku jmenuje šachy.
A že co se týká Ukradiny, umí je hrát mistrovsky a s minimalizovanými náklady dosáhl maxima, které se nabízelo.
1/ Má na furt a zadáčo Krym,
2/sankce vedly k nastartování ruské ekonomiky,
3/ vyzkoušel nové zbraně v praxi (např. radarem řízené systémy dělostřelecké palby),
4/ prodává Ukrům jejich vlastní uhlí do elektráren (na jiné, jak jsme se mohli dočíst, moc nejedou),
5/ efektivně brání posunutí vojenských základen o cca 600 km k Moskvě blíže.

Zatím bez slepic

Ano, Ukrajina má s výrobou elektřiny obrovské problémy a má vlastně obrovskou kliku, že se na ni nevztahují bruselské předpisy proti znečišťování ovzduší (emisní povolenky a jiné lahůdky). Obecně totiž platí, že v Bruselu nemají rádi uhlí (tedy nás, Poláky a další) a mají rádi plyn (tedy paradoxně třeba i Rusy). A Ukrajinci by bez uhlí zhasli i ty svoje nasvícené trojzubce tu či onde.
V Rusku mají z Ukrajinských elektrických problémů škodolibou radost. Ještě než se s Ukrajinou úplně rozkmotřili, na podzim 2014, jsem byl v Rosatomu a tam opravdu velmi jedovatě mluvili třeba o rozpracované ukrajinské JE v Charkově, kde už byla dodána tlaková nádoba 1000 MW, ale Ukrajinci z ní udělali perfektní sklad na vodku (je z hodně kvalitní nerez oceli). Prof. Kuzněcov to s bujarým veselím označil za "vodóčnoj zavód".
Herójam sláva!

Zatím bez slepic

Největším vývozním artiklem Spojených států jsou potištěné zelené papírky, které si musí každý koupit, aby si mohl obstarat krev moderní ekonomiky - ropu. Dokud bude odbyt na dolary, do té doby budou Spojené státy prosperovat. Aby udržely tento stav, jsou ochotny nás hodit přes palubu, to je jisté. Příprava na válku s Ruskem probíhá už 25 let. Je to přesouvání se NATO do východní Evropy, v rozporu se zárukami, které dostal Gorbačov. Kdyby tehdy Sověti věděli, že tyto záruky jsou bezcenné, nikdy by nepřipustili ani sjednocení Německa, ani odchod zemí střední a východní Evropy z Varšavské smlouvy.
Nebezpečí raket středního doletu je v tom, že válka může vypuknout, aniž by si to někdo výslovně přál. Reakční doba se tak sníží, že Armagedon může vypuknout následkem řetězení se chyb, na jedné nebo druhé straně, nebo na obou. Rozmístí-li Američané rakety středního doletu v Evropě (a kam jinam?), mohou nevhodně reagovat i obsluhy jejich raket. A ty velkou profesionalitou neoplývají, vzpomeňme si na sestřelení íránského civilního Airbusu na lince 655 dne 3. července 1988.

Zatím bez slepic

Není to jen tisk zelených papírků,které jde na plné obrátky.
Také víme,že platí za dovoz zboží dluhopisy.proto jich má Čína tolik.
Dokonce teď v poslední době Fed zvýšil úroky,aby byl vůbec zájem o USA dluhopisy.
Pak je významným výdělkem USA,nadhodnocený kurz dolaru,který přímo oškubává státy o jejich měnu.

Zatím bez slepic

Josefko, dala jsi si nějaký vývoj situace, kdy vybombarduju ruskou základnu a rus nepustí atomovky, ale jaksi, když by odpověšděl potopením letadlového svazu, myslíš, že by USA nepustilo atom?
A další jiné možné vývoje události...

Nikdy nepodcenuj skutečný svět, který vždy dokáže udělat něco co jsi si nedokázala představit ;)

Už jenom to, že Putin veřejně řekl, že odpoví na útok jádrem, po nějakém čase to změnil, jádrem po ptoku jádrem ukazuje spíše, že se situace vyvýjí a to jaká bude reakce naznačuje tomu kdo chce vidět jaké je bezpečnostní situace...
Nemysli si, že prohlášení Putina na vajdajském fúoru bylo jenom tak, že po napadení sice rusko skončí, ale dá rozkaz všem přeživším po prvním útoku, aby zlikvidoval celé spojené státy, tedy že nezůstane nic... To nebylo určeno nepřítely(ten na to má tajné služby), ale příprava lidí na něco co může nastat...

Ale s penězma máš pravdu, jakmile skončí možnost žít na dluh, ale budou muset tvořit hodnoty, pak nastane krutej restart a od roku kdy zrušili zlatej standart uběhla dlouhá doba a čím dál od tohoto data zvyšuje tvrdost pádu na hubu :(
Na jednu stranu, USA bude vždy velmoc, jenom začne znovu vyrábět, ale doba, kdy bude "reorganizace" bude v USA hodně špatná, ale to i u nás :(

Zatím bez slepic

Ještě nejsme vystaveni lgbt dějepisu takže se dá ještě bez stigmatu cvoka tvrdit, že novodobou americkou civilizaci začali prostě vytvářet Evropané a pak se tam začali srát "za lepším" umírnění i fanatičtí i chtějícíBýt stádisti z celého světa. Takže USA je v podstatě takový nevycválaný fracek co nenávidí své rodiče (Evropu), přerostl jim přes hlavu a nikdo neví co s nim. Čili zřejmě takovej dost stabilní a jasnej a očividně typickej vzorec pro demokracii -> totální fakan dělající bordel kde se dá a rodiče se mu podvolují :-).

Ale asi je to v pořádku, na tradičních (čili stádních) rodinných uskupení typu -> NIKDY SI V RODINĚ LIDI NEJSOU ROVNI, dítětem si až dokud ti rodiče nechcípnou a to samý budeš chtít po svých "potomcích" a k rovnosti (rovnost = kamarádství, přátelství, nikoliv věková a vztahová hierarchie) nikdy nedojde; čili starší stádovci si dávají za právo (někteří i za povinost) pořád ty mladší všelijak řídit, usměrňovat a mudrovat jim do života a chtít po nich aby se chovali a žili stylem který odpovídal době a možnostem prostředí těch starších, avšak vylepšený právě o "různá moudra" těch starších jak že se to minulé o nějaké to desetiletí později prý má dělat "správně" -> mi něco setsakra hnusně smrdí a zahnívá, takže z mého pohledu je vlastně zřejmě jedině dobře, že se to celý sype jak s posranou politikou (prolhaná povinnost stádovců), tak posranýma církvema (přivlastněnost stádovců moci pokoutně prznit - úchylňačit), tak posranýma firmama (přesvědčovací přežitek stádovců) i posranýma rodinama (vzhledem k úmrtím tedy: reprodukční nedožitek stádovců).

A víte jak si myslím že vznikla v Severní Americe oblast zvaná Velké Pláně? Je to sice takový "konspirační dějepis" ale bylo to tam podle mě srovnáno se zemí právě různými velkými bombami (asi někdy v éře Atlantýdy), neboť rozmazlení fakani si prostě říct nedali a nic lepšího než lék: "totální vybombardování" neznabozi a pámbíčkáři z části Evropy a části Asie nevymysleli :-). Takže to tenkrát provedli sajuzníci se souhlasem europámbíčkářů.
Zatím to má asi naběhnuto k tomu, že sajuzní neznabozi opět budou v rámci "léčby" dělat s tím samým souhlasem (= požadavkem) euro-pámbíčkářů to samé.
Amíci to nespustí, ale svý odporný chování taky nezmění. A neznám stádního rodiče, co by s obtěžujícím fakanem (když rodič troska nezvolí v podstatě sebevraždu) nakonec neudělal jedno a to samé - nerozbil fakanovi držku a když to nezabere tak ho neoddělal (to když nemá možnost se fakana zbavit).

Jen drobná poznámka na závěr: to "léčení zavražděním" se zatím nevede ani v medicíně, tam nedokázali najisto odrovnat zatím ani jedinou breberku, ale dokázali z těch breberek těmi genocidními postupy vypěstovat setsakra odolné -> a to se inteligence mnohých mediků a výzkumníků vůbec nedá poměřovat s aplikovaným tupounstvím pro mozkovny všelijakých khaki-rambů a jejich politických "vrchních velitelů".

A co jsem zatím "vyzvěděl" z Koránu, tak očividně Pánbůh žádnou duši nezavraždí, ale ty špatné po Soudném Dni nahází do pekla. S tou "léčbou odkráglováním" to tedy stádisti zřejmě dělají hodně špatně. To hierarchizování dle všelijakých "pozic a údajných zásluh" s tím má tedy jasně co do činění.

Zatím bez slepic

Pane Sláma.
Perfektní poděkuji.
Proto Trump vypověděl tu smlouvu,aby mohl do Evropy nasunout ještě více raket krátkého doletu,které jde těžko detekovat a včas zneškodnit.Také to tak vidím z Evropanů jen málokdo chce.jít bojovat proti Rusku,tak ten přísun islamistů do Evropy,může pozvednout počet vojsk proti Rusku.Rusku nedá ze západních politiků nikdo záruky,vždyť se těší na kořist,že jim něco pustí USA.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

A myslíte, že hlavní důvod je rusko nebo strach ze ztráty kontroly nad evropou :D Nebo obojí?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

nedelni diskuze na CT ukaze zda je mozne otevrit tema VRAZDY a jak se kdo k nemu vyjadri.
Vrazda to je protoze tvrdit ze odesel a nic se nestalo a potom zmenit ze zemrel pri bitce v 59 letech a telo omylem spadlo do kyseliny.

Navic to neni poprve
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vrazda-novinare-neni-to-poprve-co-si…

ted se ukaze kdo z politiku, nebo novinaru je ZMRD a zbabelec.

Zatím bez slepic

K čemu může saúdská ambasáda potřebovat tolik kyseliny? Kdyby byla dusičná, dalo by se tvrdit, že tam ten novinář chodil vyrábět bombu a omylem do sudu spadl.
Připadá mně to asi tak věrohodné, jako vražda té holky v Praze, která se bodla třináctkrát, z toho jednou do plíce, 3x do srdce a ještě po sobě vytřela. Také máme své vyvolené, kteří mohou vraždit. Pak proběhly názory, že ten údajný vrah poskytoval informace o prodeji zbraní naší vojenské rozvědce, a tak jej zpravodajsky pokryli. Vlastně se od těch Saúdů tolik nelišíme, taky všichni rázem uvěřili verzi o sebevraždě té holky.

Zatím bez slepic

To byla kyselina pro hosty. Já když jdu kolem nějaké ambasády a potřebuju kyselinu, tak si taky řeknu a oni mně rádi dají. To je všude po světě. V Itálii, na Slovensku, v Egyptě, v Turecku, v Moldavii, na Ukrajině … solná do záchodu, sírová do autobaterií, dusičná na testování zlata....

Zatím bez slepic

Tak to asi saúdská ambasáda organizovala převoz zlatých cihel z Fort Knoxu, o kterých se věří, že jde o wolfram potažený zlatem. Testů asi muselo být hodně. Aspoń víme, kam zajít pro kyselinu a kde jí mají pořád dost.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Babiš by do ČT neměl chodit. Aspoň v neděli k Moravcovi. Nemá to smysl.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Klid,nespěchat,podle té chybičky usuzuji,že máte napnutý termín.
To se dá přehlédnout,ale Vaše snaha,zaujetí pro spravedlnost se cení.
Udělat si ucelený úsudek nad tolika informacemi,co se denně valí na nás,to chce opravdu nervy na uzdě.

Zatím bez slepic

Pane Zemědělec tak to si tak říkám, jestli má vůbec smysl se o nějaký ucelený úsudek snažit, když se to dá zřejmě shrnout slovy: úplně na palici + při "řešení" hrozí zkáza zbytků rozumu jakémukoliv řešiteli.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Saúdský ministr: Nevíme, jak byl zabit

Saúdský ministr zahraničí Ádil Džubajr v neděli americké televizi Fox News řekl, že Saúdská Arábie neví, jak byl novinář zabit, ani kde je jeho tělo. Zároveň slíbil, že se snaží tělo mrtvého Chášukdžího nalézt. Dodal také, že vrazi budou dohnáni k odpovědnosti.

Saúdský opoziční novinář podle sobotního prohlášení Rijádu zemřel po bitce s lidmi, s nimiž se sešel na saúdském konzulátu v Istanbulu. Saúdskoarabská verze událostí je v rozporu s informacemi Turecka, podle nichž byl brutálně zavražděn komandem speciálně vyslaným z Rijádu. Jeho tělo bylo údajně rozsekáno na kusy a torzo se nachází na neznámém místě.

Podle ministra Džubajra pátrání po Chášukdžího osudu odstartovaly rozporné zprávy o tom, zda novinář saúdský konzulát v Istanbulu opustil. Incident ministr označil za "výjimečnou chybu" a "kardinální a závažné pochybení".
Korunní princ Muhammad bin Salmán prý o události nic nevěděl, o výsledcích pátrání budou Saúdové veřejnost postupně informovat.

"Je to děsivá chyba, děsivá tragédie. Vyjadřuji soustrast rodině, sdílíme s nimi jejich bolest," prohlásil saúdský ministr.

Úřady přiznaly smrt až po dvou týdnech

Saúdské úřady několikrát změnily informace o Chášukdžího osudu, nejprve popíraly, že je nezvěstný, pak že byl zabit. Smrt přiznaly až po dvou týdnech, když tlak Turecka a západních metropolí vyústil ve výzvu po sankcích a izolaci Rijádu.

Chášukdžího, který byl kritikem královského dvora, v těchto dnech podle televize CNN saúdská státní média líčí jako národního hrdinu, který se stal obětí bandy zločinců. Na stránkách deníků jsou velké fotografie zabitého novináře, který podle komentářů měl sice odlišné politické názory, ale leželo mu na srdci blaho národa.

Nevím, co ještě furt máte, Kačer Donald je s vysvětlením spokojený!
Důsledkem bude možná zvýšená platba za americké zbraně, nutné pro šíření demokracie a euroamerických hodnot v Jemenu.
Když se kácí les, lítají třísky, hlavy a střeva.
Teď se hlavně semknout!
********
"Agentuře AP nejmenovaný saúdský úředník řekl, že podle instrukcí z Rijádu měl být Chášukdží na konzulátu v klidném rozhovoru přesvědčen o nutnosti návratu do vlasti. Když odmítal, rozpoutala se hádka a lidé vyslaní ze Saúdské Arábie Chášukdžího zadusili ve snaze křičícího novináře utišit."
No, a vidíte, a my u Vidláka toho naděláme, přitom šlo jen o nešťastné nepochopení.
******************
Muž podezřelý ze zmizení saúdského novináře zemřel při dopravní nehodě.
No, příště budou saudská komanda konverzovat, přesvědčovat, porcovat, rozpouštět a splachovat tišeji.
Dát mu injekci až v závěru hlasitého porcovacího přesvědčování bylo v rozporu s jemnými evropskými hodnotami. Američané to chápou.
Snad příště bude přítomen americký přesvědčovací poradce z Guantanama a nacpe přesvědčovanému do úst mokrou ponožku, aby tolik agresivně neřval.
Ještě mohl poškodit mikrofon drahých hodinek, co vysílaly přímý přenos konverzace.
****
Nevím jak vy, já spřátelenému princi po vzoru amerického prezidenta věřím.
Je to přece spojenec, a spojenec našeho spojence je i mým spojencem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

S tím rozpuštěným a vypuštěným "novinářem" je to jako s tím čtyřmetrovým hovnem na silnici. Od začátku to nejde přehlédnout, Vypadá to i tak, že to má být tak, aby to v žádném případě nešlo přehlédnout. Že by byli saudští rozpoštěči a vypoštěči takoví břídilové?

Je třeba se ptát, komu z toho poplynou výhody.

Zatím bez slepic

No výhody poplynou samozřejmě Putinovi, vždyť to Vidlák píše. Ergo kladívko - zařídil to Putin (a Vondráček mu možná pomáhal).

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

A taky u toho byl určitě M. Zeman s A. Babišem. Podle pražských kavárenských ideologů určitě v duchu.

Zatím bez slepic