Babiš čelí další krizi...

Autor
Štítky

Omlouvám se všem, kteří mi poslali články. Všechny vyjdou. Ale teď je takový přetlak kauz, že Kydy musejí reagovat. Všechny další články posouvám o den a doufám, že to bude stačit. Samozřejmě všichni se musejí rozhoupat s převraty právě v době, kdy mám zabijačky. A tak píšu články a nutím své nezletilé děti dělat nekvalifikovanou práci za mě. Ještě pár dní a znechutím jim hospodářství na dlouhou dobu. 

Tentokrát unikla do médií zpráva jakýchsi evropských právníků, kteří zanalyzovali, že Babiš svůj Agrofert nadále ovládá. Prý si zprávu nechala vypracovat Evropská komise. Nikdo pořádně neví,co je v té zprávě napsáno, běžný čtenář dostal jen úryvky, ale protože o ní informoval The Guardian a Le Monde, museli se samozřejmě přidat i čeští reportéři. 

Mimochodem, uvedená média jsou u nás často dehonestována. Jejich zprávy jsou prý takový bulvár (Guardian občas napíše i něco ve prospěch Putina) a netřeba ho v záplavě demokratických médií brát příliš vážně... Ale samozřejmě, jakmile napíše o Babišovi, je to najednou pravda pravdoucí. 

Takže si to shrneme. Seznam zprávy píše o jakési zprávě, kterou má k dispozici Guardian a kterou nikdo neviděl kompletní. A nebo možná viděl, ale k nám do Vidlákova to nepřišlo. Vznikl o tom článek kde reportéři napsali, že by se třeba mohlo stát, že by Babiš vracel nějaké dotace. Je tam podmiňovací způsob. Neproběhl žádný soud, nejednala žádná komise, ani ta Evropská, která si analýzu prý vyžádala, ale Slonková už samozřejmě ví, že Babiš je vinen. 

Vidlácky bych přidal pár poznámek: 

1. To tedy evropští právníci objevili ameriku. Samozřejmě že Babiš svůj Agrofert dál ovládá. Znám se z právničkou, která se v Agrofertu na celé té koncepci podílela. Jezdila skoro rok do Prahy, objela snad všechny soudy, právníky, ústavní právníky, správní soud, nejvyšší soud, ústavní soud. a to nebyla sama. Desítky právníků na tom makaly, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Od toho totiž právníci jsou a když máte dost peněz na jejich zaplacení, tak přijdou i na to, že Kosovo nikdy nepatřilo Srbsku. Ovšem můžete si být všichni jistí, že literu zákona Babiš naplnil zcela úplně a dokonale. Babiš pak vezme to, co jeho právníci dělali celý rok a odnese to té Evropské komisi. Tam to nikdo ani nepřečte, jak tlustý to bude fascikl a než se to vůbec dostane k soudu nebo na přetřes, tak už možná žádná Evropská komise ani nebude. 

2. Líbí se mi, jak se u nás najde dost politiků a jim podobných, kteří jsou skuteční Evropané. Což se především projevuje tím, že u nás prohrávají volby a tak zkoušejí demonstrace a protože jim tam chodí málo lidí, tak chodí žalovat do Brusele. Je úplně jedno, jak moc to myslí upřímně a jak moc jim jde o blaho českého občana, ale mohou si být jisti, že tohle si lidi zapamatují a ve volbách se jim to vrátí.  Český člověk zapomíná, ale neodpouští. Po volbách už málokdo bude schopen říci, proč volil Babiše a nevolil Pospíšila, v hospodě zazní něco o tom, že Pospíšil je cyp a debil, ale začátek té nechuti k Pospíšilovi a podobným bude právě někde tady. 

3. Stejně tak mám radost z našich reportérů, kteří poměrně obyčejnou zprávu o tom, že jakýsi právník v Bruseli měl jiný názor než  jiný právník v Praze, přetvoří na velkolepé drama o hluboké krizi, doprovodí to příslušnými grafy a vycucají si z prstu nějakou částku, kolik peněz bude muset ČR, potažmo Agrofert, potažmo Babiš vracet.  A úplně vrním blahem, jak jim na to Hamáček hned skočí a místo aby je odbyl, tak se hned přidá a vykřikuje o tom, jak to Babiš bude muset vysvětlit. Kdybych mohl, zeptal bych se těch nevinářů, jak k té částce došli. Hodně rykchle by se ukázalo, že vůbc nechápou strukturu dotací  a jen bezduše navýšili odhad, který podobně debilně vypotil jiný pisálek v Anglii. 

4. Tu a tam si chodím do Kauflandu pro zlevněné plínky. Mám smůlu, že jsem tam v době, kdy jsou tam na nákupu všichni. Zpravidla pak čekám ve frontě u pokladny a poslouchám. Normálně je to takový ten běžný mix hovorů o tom, co dělá její starej, že se z důchodem nedá vyjít, ty mladý jsou pořád horší a co bude k večeři. V poslední době se nějak hodně začalo mluvit o tom, jakou sviňárnu to dělají na Babiše a že se ho snaží zbavit, protože jim sebral jejich korýtka. Čím dál víc mám pocit, že Slonková s Kubíkem dělají Babišovi reklamu za prachy Lukačeviče a zdá se, že majitel Seznamu to ještě nepochopil a zaplatí další spot. (A to je peněz a peněz) 

5. Brzy budou volby do Evropského parlamentu. Začínám si myslet, že tam budou jen a jen Babišovi hoši. Nemluvě o tom, že když se do něj pustí bruselské komise, poměrně brzy se stane euroskeptikem a kamarádem Viktora Orbána. Tohle ti naši demokrati v opozici chtějí? Aby do Europarlamentu přišel takřka výhradně Babiš, který tam vstoupí do euroskeptické frakce, kterých nejspíš rapidně přibude? Jo, to bude skutečně výborný základ pro jeho sesazení u nás. 

Doplnění 17.30 - Podle agentury Kantar Babišovo hnutí posílilo a ve volbách by dostalo o 5,5% hlasů víc než posledně. Zdá se, že reklama zabrala. Kolik by to Babiše stálo na bilbórdech? Možná i desítky mega. Zaplatil to Lukačevič a Babiš se teď určitě modlí, aby nepřestal a vymyslel nějakou další podobnou hovadinu. 

Jo a Kantar pokud vím při posledním průzkumu před volbami hnutí ANO podcenil...

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

každý ojromamlas, jak jsou Češi, Moraváci, Slováci a možná i trochu my, Pseudopšonci ze Slezska, krásní, mladí a chytří.
Naprosto celý národ ví, že jakýsi svěřenecký fond je akorát tak pro srandu králíkům..., no dobrá, tak ať nežeru..., pro srandu Vidlákovo nejchytřejšímu přeštickému ošmekovi, a nikdy jinak. Proč? Protože takový balík, jaký si nagazdoval Velký Anďoch v době Velkého Třesku a zhasnutých osvětlovacích těles v letech devadesátých, by pustil z pracek leda tak naprostý..., ehm, mužský rozmnožovací nástroj.
A ejhle - Slunce vysvitlo a soudruhům v Ojroprdeli - pardon - v Ojrobruseli se kupodivu zcela zázračně rozblesklo, takže po pěti dlouhých letech přišli na to, co u nás v Ojročesku ví naprosto každý, kdo má rozumu alespoň jeden procentní bod nad IQ dřevěného houpacího koně.
Otázka: Kdo ty ojrokretény ještě bude volit, až praskne, že na takovou renoltkovinu skočili a žrali ji i s navijákem celých dlouhých pět roků???

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To je neuvěřitelné, jak rychle se vyrobí další skandál typu novičok/ únos mladého Babiše/ odřené válečné lodě Ukrů....

Už se nějak stává zvykem, že spolu se senzační zprávou o události, u které ve skutečnosti není vůbec nic jasné, média okamžitě přicházejí i se soudem a odsouzením, mnoho politiků má v okamžiku vydání zprávy naprosto jasno o trestu.

Na PL čtu, že .."Právní služba Evropské komise zcela jasně shledala, že Andrej Babiš je ve střetu zájmů, a český parlament ani Komise teď nemohou nečinně přihlížet a nechat tuto situaci dále znevažovat českou vládu a Evropskou unii,“ uvedl předseda skupiny Zelení/EFA v Evropském parlamentu Philippe Lamberts..... Europarlamentní seskupení Zelení – Evropská svobodná aliance (Zelení/EFA) požaduje, aby Babiš ukončil veškeré vazby na Agrofert, nebo odstoupil z funkce premiéra. „Neexistuje žádné ospravedlnění zneužívání výkonu vysoké státní funkce pro osobní zisk."

No doprdele, co to je za lidi ta "právní služba EK"? Jak může jakési "Europarlamentní seskupení Zelení – Evropská svobodná aliance" požadovat, co má dělat premier (zatím) suverenního státu? To jsme těmi salámově podávanými skandály tak ukolébaní, že se nám to zdá normální?

Jak to, že má okamžitě jasno Bartoš, Fiala z ODS, europoslanec Niedermayer, Hamáček.... jak to, že oni tu zprávu už mají nastudovanou a Babiš ani Agrofert ji nemá k dispozici? Nebo se tihle pitomci už naučili reagovat jak naprogramovaní androidi pouze na základě pár novinových zpráv?

Vždycky když se takhle rychle někdo z těch politiků ozve, připomene mi to komořího Russworma z filmu Císařův pekař a pekařův císař, který na cokoliv okamžitě reagoval: "Já ho propíchnu! Je to rychlé a stavovské!".

Zítra se zase bude demonstrovat za odstoupení Babiše...

Zatím bez slepic

Od slova vacca máme vakcinaci - což je podávání oslabených virů, abychom proti nim získali odolnost

Od jména Mithridates máme mithridatizaci - to je podávání malých dávek jedu, aby si na něj tělo zvyklo a vypěstovalo odolnostg

Myslím, že Babiš je liška lstivá, byť neryšavá, a půlka Agrofertu je v parlamentu pod maskou Pirátů, TOP 01, ČSSD a ODS a nasazuje na něj tak hloupě, jednu pitomou záminku za druhou, abychom si na to pomalu zvykli a bylo nám to jedno.

Až se jednou provalí, že se v Agrofertu melou uprchlíci do klobás, tak je budeme klidně jíst dál.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

To je kobercový nálet, a tato akce byla ještě před tou posledně mediálně vygradovanou štvanicí. Je to již z léta, jen se této krizi dosud nevěnovali všichni naplno. Ale nyní se to rozjede.
Protože akce Ženeva nesplnila cíl, nyní se mediálně rozpoutá toto, co nemělo ještě sílu k 17 listopadu. ale bylo už v běhu.
A tam opravdu hrozí, že to udání Pirátů ve spolupráci s Amnesty Int. zasáhne celou ČR a budeme vracet. Ale proč by to tyto zajímalo, když to splní cíl -AB musí jít!
https://echo24.cz/a/Sm8nk/babisovy-moznosti-vzdat-se-dotaci-prodat-agro…

starší články, co jste možná nezaregistrovali:
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/andrej-babis-stret-zajmu-agrofert-…
http://denikreferendum.cz/clanek/28039-pirati-babis-stale-ridi-agrofert…
https://www.novinky.cz/domaci/475417-transparency-international-tvrdi-z…
https://www.transparency.cz/andrej-babis-je-ovladajici-osobou-rika-sam-…

A když pohledáte - najdete další a další.
Dotace jsou podle mne rakovina EU, a taky klacek na "čerpače" nakonec. Když se chce, vždycky se nějaké porušení a sankce najde.
To bude teda ADVENT.

Zatím bez slepic

Ano. Může se stát, stejně jako u Čapího hnízda, že stát (my daňoví poplatníci) budeme vracet, ale z Babiše český stát nic nevysoudí, pokud Babiš neporušil žádný český zákon. Piráty i Amnesty Ondračky lze vnímat jako škůdce českého státu a anarchisty, přímo směřující k chaosu a neprávnímu státu. Ono je to obdobné jako s migranty. Krásný příklad:
https://tadesco.cz/marketa-sichtarova-pojdme-zrusit-pravni-stat/

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Stran právního a neprávního státu. Dotace vypisuje EU pro své členy se základními podmínkami – komu, proč,… Každý jednotlivý stát tyto dotační tituly vypisuje pro jednotlivé subjekty na svém území. A musí ony podmínky upravit, zpřesnit s ohledem na znění svých zákonů. Tak, aby nedošlo ke zneužití.
Je zajímavé, že nikdo ve veřejném prostoru neřekl, kde Babiš porušil český zákon. Je zajímavé, že nikdo se nezabývá skutečností, že ten, kdo Babišovi dotace přiřkl, byl český stát. Že chyba je nejspíše na straně českého státu, jenž ony podmínky nezpřesnil s ohledem na znění českých zákonů.
Ono je i otázkou, zda existuje právní důvod pro požadavek EU na navrácení dotace od českého státu – bez jakéhokoli soudního verdiktu. EU by dle mého názoru měla u příslušného soudu EU (má ho mj i proto zřízen) zažalovat český stát o navrácení příslušné dotace a teprve po ortelu navrácení požadovat.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

A obdobně se to má se střetem zájmů. Bezvadný příspěvek Zvedavce v 10:07

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Alex.
To je ten problém,že jeho lidé,můžou ovlivňovat dotace pro Agrofert,Jeho lidé ve všech možných správných a dozorčích radách,můžou ovlivňovat ceny třeba energii,těch možností je mnoho.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zemědělče, opravdu nevím, jak bych Vám odpověděl a navíc stručně. Možné je v zásadě všechno. Ale vrátím-li míček zpět na ten právní stát, jakékoli podezření je nutno prokázat. Co se týče oligarchů, stačil by přece jeden zákon, který by jim zakazoval vstup do politiky. Ale to možné není, na zadel by dostala demokracie a její principy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

oběma damami nade mnou. A současně připodotknu, že jestli to Babiš ustojí psychicky a bude mít koule vytáhnout do boje o příštích volbách - byť jako zchudlý princ, protože vrácení dotací ho ekonomicky položí, má zaděláno na zcela jasnou výhru.
Český (vychcaný jak díra do sněhu) Čížek, moravský "hloupý" Honza a šlonský "na štyryšichtycype" robicí Antek mu to jednoduše nahážou bruselské vrchnosti i béčku ódéesky (piráti) navzdory.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jak už jsem psal jinde,Babiš nemá co v politice dělat,naprostý střet zájmů.
I když dotace jsou výmyslem Bruselu,ale naši politice si myslí,že je to pro ně,tak si to tak rozdělují.
Ropa je levná,ale dotujeme výrobu biosložek do p.hmot a když vím,že jde až přes 6% toho hnusu do p.hmot,tak to dělá slušnou částku,jen nikdo neřekne,proč se to dotuje.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

proto.
Jestli to chcete slyšet na plnou hubu, ČSSD dostala za protlačení této prasárny "bohatou nadílku", a to jak do stranické kasy, tak na osobní účty "soudruhů". Nalejme si čistého vína a nechlemtejme sračky z přepadu Vidlákova septiku.

Zatím bez slepic

Pane Targus.
Co vím,ty dotace na biosložky byly už za Kalouska a je možné,že už tenkrát byly u kohoutku,jako u FE.
Pak společně z Babišem,to je jasné,proč se pak dali znova do spolky s ním.
Tenkrát jsem se tomu moc nedivil,když byla ropa snad 120 dolarů za barel.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

mysli prodloužení termínu pančování nafty a benzínu tzv. biosložkami, které mělo původně končit v této dekádě a ČSSD se (samozřejmě i s jinými stranami) postarala v parlamentu o prodloužení této zrůdnosti.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Uvidíme, co se to bude za kaši, co hoši a dívky (a TO neurčite pohlaví, abych tam nikoho neurazil) právníci z EK navařili. V každém případě je to základ na další mediální útok kavárny na Babiše.

Co se voleb do EP týče, velmi pečlivě budu vybírat, komu to hodím. Babiš tam posledně poslal docela svoloč, ta se mu odvděčila.

Zatím bez slepic

správný názor

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Babis to ma - ako pise Vidlak - pravne dobre osetrene.
Rovnako ako to bocianie hniezdo aj zverenecky fond je pravne cisty a sice to je kazdemu jasne, ze je to uplne inak ale podla prava je to OK.
To ze Babis neriadi Agrofert mu totalne verim. Kedze sa dal na tu pakaren vladnut cechom, i keby to flakal, ako ti tajtrlici pred nim, aj tak mu program zozerie cely den. A i Andrej potrebuje obcas spat :D
A Agrofert so vsetkymi tymi tlakmi si tiez vyzaduje rozhodneho manazera na plny uvazok - ak nie dvoch.
Tam hore treba prijimat zavazne manazerske rozhodnutia. Zavazne rokovania. Cele je to pod lupou novinarov a medii, a kadejaky tajtrlik z EU sa v tom vrta. Tanec na tenkom lade.
Takze len totalne uplny idiot, co nikdy nemal ani malu firmu, moze tvrdit, ze Andrej ma na taketo nieco cas. (Nehovorim o manazeroch v statnych instituciach - to je iny casopriestor s teplymi flekmi).Bol by cisty blazon, a kludne by mohol hrat rusku ruletu, ak by to riadil.
Malo informacii a aj to z povrchneho leteckeho pohladu. Cista haluz.
Jedine comu fakt rozumiem, ze dostava nejake tie hlasenie - ano sefe, toto a toto sme urobili. Toto sme pohnijili a tu a tam sme niekoho pridusili. Vsetko je v cajku. A Andrej povie..ok hosi, ale hlavne opatrne :D

Zatím bez slepic

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

jim vadí
že je příjemce benefitů z AF
toť základ udání na EK

Zatím bez slepic

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

mohol by sa AB za mna opytat piratov, ako si predstavuju v podstate riesenie legal artis jeho situacie oni... a nemyslim jeho odstupenie, ale ako sa velkopodnikatel ma zachovat ak vstupuje do politiky.
Bod po bode.
Takto sa nieco vytrhne a vsetci onanuju nad chujovinou.
Ale definovat jednoznacny postup..kucharku.. ako co kedy..a ako t oma vyzerat v obchodnych registroch. Len sa obavam, ze nik to neda, lebo za kazdym stoji nejaky ten poberatel vyhod :D
A takymto sposobom bod po bode by to AB vedel uhrat az na reductio ad absurdum.
AB by si mal zaobstarat nejakeho kvalifikovaneho PR manazera... v tomto ma asi medzery...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Začíná to lžimédiemi. Viz. Titulek včerejšího článku na Aktuakne.cz: Babiš je podle Evropské komise ve střetu zájmu.
Samozřejmě lež. Jakási skupinka právníků při Evropské komisi "prý toto kamsi napsala", nikoliv Evropská komise. Prý nějaké noviny napsaly, že budeme muset vracet dotace za Agrofert. Takže nikdo u nás nemá nic černé nabílém ale bukanýrsko pirátská strana už vyráží na přepad. Nepochybuji, že jak píše Vidlák, má premiér právně svůj postoj vypiplaný k dokonalosti podle českého práva. Takže s velkou pravděpodobností nic neporušuje, nehledě na to, že velká část dotací je jednoduše nároková, takže o její výši rozhoduje Brusel, ne Praha.
A další, co takhle prověřit firmy Šláfenberga a třeba Jurečky a ostatních politiků, kteří byli posledních 15 let ve vládě a dostávali zemědělské dotace a to i jejich příbuzní. Hádám, že by jich bylo hafo a že by akce proti Babišovi okamžitě ustala stejně, jako když nedávno kdosi pohrozil, že začne prověřovat diplomové práce členů Parlamentu. Najednou bylo ticho z opozičních lavic.

Zatím bez slepic

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

zajímavé názory
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Petr-Hampl-si-to-vyridi…

V naprosté většině záležitostí pokračuje Babišova vláda v Sobotkově linii. Voliči Sobotku smetli a dostali pokračování téhož pod nálepkou Babiš. Premiér si dokonce nechal stejné multikulturní aktivisty, které do vládních úřadů přivedl ještě Dienstbier, a dal jim volnou ruku k prosazování svých zběsilých nápadů. Neprovedl dokonce ani nutné změny v radě České televize! Totéž platí o školství, obraně, průmyslové politice a zahraničí. Všechno probíhá přesně podle Sobotkova receptu.

Zatím bez slepic

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bohužel mám také takový pocit. Těžko rozebírat jednotlivosti, ale za vším hledej oč těm nahoře běží. Co vlastně Andrej skutečně chce , o co mu jde. Chce si něco dokázat? Ale vždyť v jeho vládě nějaké zázraky z řad ministrů nějak nevidím. Co například znamená investiční pobídka BMV? Vyhozené peníze. To, že stát momentálně funguje z pohledu ekonomiky je zásluha Německa s nímž jsme pupeční šňůrou svázáni. Takže možnost je mocichtivost a vlastní obohacení. Normální lidské vlastnosti. Ty nás ale daleko nedovedou. To, že to má Andrejko ošéfovaný je asi jasné. A tak psi budou štěkat, a Andrejko bude získávat preference. Tak jak jsem předpokládal Tomio to prokoučoval a začíná ztrácet.
Jen na okraj, díval jsem se na tiskovku s Orbánem. Dotaz nějakého média na Kerčskou krizi Orbán okomentoval slovy, že oni za Ukrajinou stojí , bohužel Ukrajina se tak k Maďarsku nechová, ale i tak není proč podporu měnit. Andrejko se usmíval jako DG. a to mě stačilo k tomu, abych pochopil,že ani jeden z techto politiků nepůjde proti stanovené linii a když tak jen opatrně a snad jen ve vztahu k migraci.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Osobně kašlu na stanovisko nějakých bruselských právníků a celý Brusel i s celou EK a EU by mi mohly být ukradení. Ale nejsou, protože mě čím dál víc serou, a to jsem myslel, že už to víc nejde.
Ale věcně - je Bureš v konfliktu zájmů nebo ne?
Podle mne je. Osobně mi to vadí, ale spoustě spoluobčanů viditelně ne. Že se budou za nějaký čas divit a kroutit hlavou "no jak sem moch tak naletět", to předpokládám. A zase budou hledat nějakého jiného spasitele.
Bureš má teď u mých spoluobčanů jednu obrovskou výhodu (a u mě taky, i když se mi to nelíbí) - na obzoru není nikdo, kdo by ho nahradil a přitom nebyl ještě horší, než on.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Otázka musí znít, zda je premiér ve střetu zájmů podle české legislativy. Odhaduji, že není.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Godote, k Lacovi dodám to b. A to jsou volby. Opozice a mainstream to dělá tak, že je z toho hon na čarodejnice včetně způsobu kampaní ne odhalování, kde ten střet zájmů uplatnil konkrétně. Všechno jsou to vágní obvinění bez průkaznosti To samo o sobě je kontraproduktivní. A spousta lidí to cítí jako unfair.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Bureš má teď u mých spoluobčanů jednu obrovskou výhodu (a u mě taky, i když se mi to nelíbí) - na obzoru není nikdo, kdo by ho nahradil a přitom nebyl ještě horší, než on."

Přesné.

Zatím bez slepic

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přesně totéž si myslím také. Podotýkám že Babiše a jeho lidi jsem zatím nevolila. Pokud se podaří Babiše odstavit, kdo místo něho bude dělat předsedu vlády? Fiala? Pospíšil? Ti na to mají asi stejně, jako na to měl Nečas. To jsou typy, které se také nechají od někoho táhnout na vařené nudli, jako Nečase tahala jeho milenka. Nemocný Bělobrádek, který toho už má plné kecky? Okamura nebo Filip? Má Hamáček na předsedu vlády, když tak neúspěšně lavíruje ve věci ministra zahraničí (proč musí nutně vyhovět pražské organizaci, která se ani nedostala do zastupitelstva?)? Nebo někdo z Pirátů, kteří všechny své síly upínají k boření, ale nic nevytváří a není ani náznak, že by vytvářet chtěli?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ve střetu zájmů by nebyl jen takový premiér, jenž by doložil, že nevastní žádný majetek, v jehož prospěch by mohl rozhodovat a nemá žádné příbuzné a kamarády. Je otázka, zda jde zároveň o vhodnou kvalifikaci preméra (ministra, senátora, poslance, hejtmana, primátora, starosty) a zda máme právo - jsme-li demokraté - zakázat lidem s majetkem vstupovat do politiky.

Zatím bez slepic

Oboustranný sirotek, bez sourozenců, svobodný a bezdětný, který nemá žádné přátele ani bývalé spolužáky.

Zatím bez slepic

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

A i když svobodný, tak nešoupe. Nejlépe prokazatelný eunuch. Podle pravidel EU je ve střetu zájmů i politik s citovými vazbami. Bože Bruseli, kam jsi to klesla?

Zatím bez slepic

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

A já proč do Zakázanýho města směli jen eunuši.

Zatím bez slepic

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebo tím ideálním politikem bude homosexuál. Příliš přitažené za vlasy? A co protěžování sexuálních menšin, kterých už je tolik, že se v nich nedá vyznat?

Zatím bez slepic

Poslíšil už přešlapuje, Dostál už tam byl a Havel byl buznička jen na půl úvazku ale eho milenku Sašu Vondru jsme už taky měli jako ministranta.

Zatím bez slepic

Ideálem bude prezidentské "ONO", které bude podle nálady měnit pohlaví, bude to mít několik manželství od malých dětí až po důchodce a bude to bojovat za vznik jedné univerzální rasy barvy náčeňové vody.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Obávám se, že jsem hloupější, než jsem si o sobě myslela. Protože já tomu údajnému Babišovu střetu zájmů nerozumím. Podle mě má jen jeden zájem, žádný střet nevidím. A to prospěch - celého státu i svých firem.

Babiš šel do politiky proto, aby pozvedl prosperitu celého státu. Proč? No protože jeho firmy jsou už tak velké a zeměstnávají tolik lidí, že on pro jejich dobré fungování potřebuje dostatečnou kupní sílu celého státu. A že s tím současně budou prospívat i jeho firmy? NO A CO???

Zároveň si troufám tvrdit, že Babišovou ambicí a osobní ctižádostivostí je navíc zapsat se do historie českého státu jako druhý a ještě lepší Baťa. Má v tomhle velké šance, protože i jako velkopodnikatel má vyvinutou mimořádnou sociální empatii.

A že může Babiš ze své pozice ovlivňovat objem dotací do holdingu Agrofert? To snad nikdo nemůže myslet vážně. Všechno tohle dnes prochází přes tolik institucí a schvalování a je pod takových dohledem opozice, že by myš neproklouzla.

Najděte mi jeden jediný článek v mainstreamu, který uznává, že Babiš dělá v prospěch lidí této země také spoustu užitečné práce.

Zatím bez slepic

Maneco,
nejste hloupější, pouze se na věc díváte z jiného, naprosto neakceptovatelného úhlu! :-)

Babiš JE v konfliktu zájmů jako málokdo jiný!!

- Jeho zájmem je, že chce zůstat naživu, neodvádět výpalné, nechce strávit léta ve vězení a nechce, aby ve vězení seděla jeho rodina coby rukojmí.

- V PŘÍKRÉM ROZPORU s tímto zájmem chce navíc zůstat českým premiérem a v rámci velmi omezených globálních možností hájit zájmy politické entity, určené k plánovité likvidaci, chcete-li, rozpuštění a vypuštění...To jest českého státu.

Přirovnání s Tomášem Baťou sedí, gratuluji!
Naprosto se nesnažím naznačit, že by snad Babiš zasloužil nominaci do Klubu dobráků či že by snad nepoužíval neférových metod.

Pokud zde někdo zná dílo Teryho Pratchetta, určitě si vzpomene na osud následovníků autora knihy Vznešené umění rohovnické Pavo di Chvosta, později zvaného Blbej Vocas.
Jeho žáci vždy před hospodskou rvačkou zaujali předpisový postoj s pěstmi na bradavkách ...načež je gauner praštil přes hlavu židlí.
Jejich poslední slova zněla: "Ať si ten blbej vocas strčí tu svou knížku do prdele..."

Prostě - nenacházíme se v právním státě, nacházíme se v prostředí právní knajpy šesté cenové skupiny. Kdo hraje fér proti všeho schopným gangsterům, zemře.

Zatím bez slepic

Proč by měl být úhel pohledu Manecy neakceptovatelný? Dle mého soudu je to úhel optimistický, stehně jako Váš úhel pohledu Ah je pesimistický. Existuje i reálný. Babiš je ve střetu zájmů, to zcela nepochybně. Proto je nutné ho sledovat pečlivěji a prohřešky odhalovat a prokazovat. Není-li porušen zákon, rozhoduje volič. Tohle přece není apriori o právním státě.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Alexi, hádám, že ona neakceptovatelnost byl těžký sarkasmus - a rozhodně ne vůči Manece ;)

Zatím bez slepic

stando.e, já tohle opravdu nerozeznám - smějící se smajlík

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Aha. Asi jsem byl ten nechápavej já, co? ;) Omluví mě, že jsem četl Vidláka na nádraží při čekání na přípoj? ;)

Zatím bez slepic

mí asfaltoví holubi mi rozumí.... :)

Zatím bez slepic

Svedu to na někoho jiného. Ňákej ornitolog mi šoupl klapky na voči. Přece nemůžu přiznat vlastní chybu. -smějící se smajlík

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Veškeré "výhody" naší účasti v EU z právního hlediska.

Maneco,
tady jde o to jak se ten pojem „střet zájmů“ v tom Evropském nařízení vydefinuje, logika a rozum tam nehrají žádnou roli.

A oni zapálení z Transparency.. nalezli na Slovensku, že je tam veden jako konečný uživatel výhod-

https://neovlivni.cz/nove-narizeni-eu-konec-dotaci-pro-exponovane-polit…

Cituji z článku to, na čem se točí Piráti a spol.:

„Jak nedávno upozornila protikorupční organizace Transparency International, společnost Agrofert a.s., jež působí rovněž na Slovensku, má ve slovenském rejstříku skutečných majitelů (slovensky: registru konečných uživatelov výhod) mezi skutečnými majiteli uvedeného i Andreje Babiše. Agrofert i Andrej Babiš toto tvrzení popírají a tvrdí, že konečný uživatel výhod ve slovenštině a skutečný majitel v češtině jsou rozdílné pojmy

!!!!!!! Nicméně jak slovenský zákon, tak nové evropské finanční nařízení vycházejí z evropské směrnice proti praní peněz, podle které je skutečný majitel v českém znění ekvivalentem konečného uživatele výhod ve slovenském znění této směrnice. Též nové evropské finanční nařízení se při definici skutečného majitele odkazuje na směrnici proti praní peněz.

Oproti současnému českému zákonu o střetu zájmu přináší nové evropské finanční nařízení dvě podstatná vylepšení. Za prvé, k prokázání střetu zájmů veřejného činitele na národní úrovni postačí prokázat, že je veřejný činitel skutečným majitelem firmy.

Není nutné navíc prokazovat, že je veřejný činitel ovládající osobou firmy, jak to požaduje český zákon.!!!!

Za druhé, evropské finanční nařízení se na rozdíl od českého zákona může opřít o efektivní sankce. Nepřijme-li osoba ve střetu zájmů účinná k opatření k tomu, aby střet zájmů eliminovala, nastupuje hmotněprávní i potenciálně trestní odpovědnost za poškozování finančních zájmů Evropské unie. Ta se vztahuje jak na osoby ve střetu zájmů, tak na firmy, jejichž jsou takové osoby skutečnými majiteli, stejně tak na evropské i české úředníky, kteří by úmyslně či z nedbalosti vyplatili jakékoli evropské peníze osobě či firmě ve střetu zájmů.!!!!“

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Volby do Sněmovny by nyní vyhrálo hnutí ANO se ziskem 32,5 procenta hlasů. Navzdory kauze údajného únosu syna premiéra a předsedy ANO Andreje Babiše hnutí od října posílilo o 5,5 procentního bodu. Vyplývá to z průzkumu agentury Kantar CZ pro Českou televizi.
A to ještě Kantar dost často preferuje pravici.

Zatím bez slepic

Ano, ANO posílilo. Voliče ta hnusota s reportáži urazila. Důležitou otázkou je, čí voliče urazila, odkud kam se voliči přeskupili. A také, pokud se podíváme na výsledky všech stran, jako by to byly výsledky voleb, co by se z takového výsledku dalo uvařit.

Zatím bez slepic

Přesunuli se od Okamury . Zcela zjevné. Jo , zaplést se s tzv Demoblokem je smrtící.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vážená maneco, je vidět že do systému dotací moc nevidíte, nebo nechcete vidět.
Zem dotace asi před deseti lety měly změnit skladbu svých příjemců.
Velké zem firmy měly být kráceny, malé měly dostat víc, takový byl záměr na úrovni EU.
Kupodivu ani Francie, ani Německo tomu nebránilo. Nejvíc zabojovaly státy "nové" za zachování stávajícího stavu.
A kdo, má nejpozici pro ovlivnění systému výplat dotací než předseda vlády?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jen jestli není Babiš ve střetu zájmů rovnou s nějakou tou Rotschieldovskou bankou.

Zatím bez slepic