Místo Agrofertu Monsanto

Autor
Štítky

Europarlament jedná o Babišově Agrofertu... 

Hrozí, že Agrofertu budou pozastaveny, nebo úplně zastaveny dotace, dokud se nevyšetří, jak moc je Andrej Babiš ve střetu zájmů... 

Bez ohledu na to, kdo toto jednání vyvolal a jak vysoko se to dostalo, v Praze sedí hromada lidí, kteří se už nemůžou dočkat, až se ukáže že Andrej je pořád majitel Agrofertu a bude důvod zase vytáhnout do ulic a bojovat proti tomu velkému zlu, které se na nás valí.  Premiér bude odejít, i bez voleb nastane nová spravedlivější a lepší éra... 

Většina bojovníků proti Babišovi si zatím vůbec ještě nepřipustila to druhé a mnohem pravděpodobnější řešení... 

Dle jistých znamení jsem si celkem stoprocentně jist, že Andrej Babiš si svoji situaci naprosto přesně uvědomuje a ví, že pokud se bude muset z politiky pakovat, tak skončí v base. Možná jen v té vyšetřovací, ale než ho pustí, bude po Agrofertu i po jeho miliardách. A je stále blíž řešení, které má nachystané od roku 2013. 

On totiž svůj Agrofert může z fleku prodat. Tak jak je. Holding je na to už pět let připraven. Přešel na IFRS - tedy účetnictví podle mezinárodních standartů. Má zprocesované zaúčtovávání investic i údržby, má mezinárodní účetní a administrativní systém a je schopen jediným ťuknutím myši vyplivnout ke kterémukoliv dni kompletní účetní uzávěrku. 

Možná už je dokonce někde i nějaká smlouva na stole. Možná už se příslušný antimonopolní úřad vyjádřil, jen tohle se k žádnému novináři nedostalo, bo po tom nepátral. 

Nerad bych byl prorokem, nikdo to neřekl nahlas, ale mám stále neodbytnější pocit, že za pár dní či týdnů vystoupí premiér na tiskovce a oznámí upečený obchod století. A možná ani nevystoupí, udělá to Hanzelka - mluvčí Agrofertu. 

Koupit Agrofert, to není koupě nějakého vybrakovaného závodu nebo prodejny aut. To je byznys za stovky miliard korun. Byznys, který si většina lidí vůbec nedovede představit. Ne, z Babiše se nestane stamiliardář, protože na všem jsou bankovní úvěry, ale pár čistých miliard by mu to hodit mohlo. Dost na to, aby žil do konce života svých pravnuků zajištěný a ještě měl na troje volby každý rok. 

Na světě není moc firem, keré by si Agrofert mohly koupit. V Evropě jsou tuším dvě dosti veliké, aby je takový byznys zajímal a v USA asi čtyři. Všechny samozřejmě působí globálně a mají sídlo firmy na Kypru, v Lichtenštejnsku nebo v  jiném daňovém ráji. Nevylučuju, že zájem by mohli mít i Číňani.

Každopádně všechny ty firmy mají jedno společné. Klidně by se všechny mohly jmenovat Monsanto. Všechny totiž jedou velký byznys v průmyslových hnojivech, zemědělské chemii, totálních herbicidech a pokrokových technologiích (ničení, drancování a vysávání) zpracování půdy. 

Možná se to našim bojovníkům proti Babišovi podaří. Pak s překvapením zjistí, kdo přišel místo něj. A ten nový, to bude sekáč. Ten se postará o své zájmy. Ten se postará, aby všichni drželi hubu a bojovali za svoje gendery a LGBT. Ten se postará, aby se o ničení půdy a čerpání dotací nemluvilo ani trochu. 

 

 

Hodnocení
Zatím bez slepic

Komentáře

Trvalý odkaz

taky zájem.
Klidně pustím tomu, kdo mi sežene taky vysoký úvěr, deset dvacet procent. Agrofert je postaven na dluhu, proto je možno celý ten ansámbl bez problémů koupit. Úplně stačí, když se pouze přepíšou jména ve smlouvách.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Monsanto totu zdevastuje a nas otravi. Horsi reseni uz ani nemuze bejt.

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

To stejně udělá. Monsanto už nějaký čas nepatří USA, ale Němcům. A co nemohlo prosadit USA vůči EU za ústupky Monsantu, to hravě prosadí Němci přímo v Evropě a EU.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Nebudu to hledat,že Babiš není jediný vlastník Agrofertu,ale tohle bych čekal,Babiš může jako prodat Agrofert.
Babiš je jen bílý kůň,něco jako Bakala,protože to cítím v kostech,že i Agrofert je jen papírově schopná firma.
Může to tak vypadat,že ten tlak na Babiše,uspíší ten přepis jmen ve smlouvách,jak píše pan Targus.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Třeba mi to vysvětlíte
- proč šel do politiky (jediné co mě napadá, že úplatky které po něm chtěli už přerůstaly pro něj "rozumnou" mez)
- proč ho tak lidi volili/volí (že byl nový a teď že je otloukánek)
- proč si ho kavárna vybrala jako nepřítele
- proč to hraje na všechny strany (viz jeho lísání k ODS po volbách)
- proč jeho média dělají kavárenskou politiku která se obrací proti němu (přitom poptávka po nekavárenských medií by tu byla)
- proč exemplárně nesejmul nějakého "veřejného" nepřítele typu Rittiga a pod
- proč jeho média (Lidovky dříve denně i několikrát, teď to polevilo) vandrují do Zemana a ten ho stále chrání

Zatím bez slepic

1/ ano, když šel do politiky, několikrát se vyjádřil, že soudruzi jsou nenažraní tak nemóresným způsobem, že je to už obtížně ufinancovatelné (tohle bych mu možná i věřil).
2/ obě varianty platí (není profi - politik a je i otloukánek). Lidi mají těch nahoře plnou prdel s tím rozdílem, že český knedlík si nikdy nenavleče žlutou vestu a nepůjde dělat bordel do městských center, dokud tu jen trochu bude k přežití. Proto si český knedlík pěstuje Anďocha.
3/ kafírna musí:
a/ mít pracovní náplň
b/ vytvářet mlhu - vysvětlím později
4/ Anďoch potřebuje hlasy za každou cenu. A samozřejmě ty z ODS by byly lepší. Nemusel by platit slevy na dopravu a dávat obědy zadáčo lopaťáckým harantům.
5/ média mají za úkol vytvářet jakýsi zcela virtuální obraz, (neboli mlhu), který je určen takovým mamlasům, jako jsou Jožan Káčko a samozřejmě taky Targus a celá Squadra na zdejším hnojišti. A ten obraz má vypadat jako že Anďoch je Jánošík, Robin Hood, Karel IV., kněžna Libuše a Ježíšek dohromady, každý si najde svůj oblíbený kousek.
6/ Anďoch nikoho exemplárně snímat nemůže, páč zatím není absolutistický vládce typu Nebukadnezara (Nabuchodonozor), anebo Chammurapiho. To přijde možná někdy později.
7/ Andyho tisk má zcela stejný úkol, jako kafírna. Vytvářet virtuální obrazy a mlhu, která má zakrýt to, co dolních deset mio prostě nemá vidět. A stará se o Štěkáčkův plat a Milošovo povyražení a udržování jeho šedých buněk mozkových v přijatelné kondici.

Ještě nějaký dotaz?

Zatím bez slepic

1) Proč šel do politiky: Protože je sólista, a mohl si tak zabezpečit lepší podmínky. A také proto, že si konkuruje s Bakalovo/Kalouskovo mafiánskou partou, a pokud nebude v politice, tak ta ho zlikviduje z vyšších politických pozic.

2) Proč ho tak lidi volili/volí: Protože přes všechno zlo je to stále lepší varianta, než stará havlistická garda.

3) Proč si ho kavárna vybrala jako nepřítele: Protože kavárna je placena a řízena Bakalovo/Kalouskovo mafiánskou partou, které Babiš silně konkuruje a omezuje. Jedná se tedy o boj dvou mafánskánských skupin.

4) Proč to hraje na všechny strany: Protože mu jde o určitý cíl, ne o princip, ideje či politický směr.

5) Proč jeho média dělají kavárenskou politiku která se obrací proti němu: Protože Babiš nikdy nebyl strategicky chytrý, a protože média si potřeboval koupit už jen proto, aby ubral píseček Bakalovo/Kalouskovo mafiánské partě, která má v současnosti několikráte více médií než Babiš. Navíc Babiš je trochu ovlivnitelný trendy.

6) Proč exemplárně nesejmul nějakého "veřejného" nepřítele typu Rittiga a pod: Protože to není jeho cíl. Kromě toho sejmout mocného muže je trochu větší problém než si běžný vidlák a laik představuje. Protože mocný muž má moc a určitou partu, která za ním stojí - a ta pak tvrdě půjde po krku Babišovi. Jinak řečeno, sejmout mocného muže můžete jen tehdy, když stojíte pevně v kramflecích, a ustojíte i ty dopady.

7) Proč jeho média (Lidovky dříve denně i několikrát, teď to polevilo) vandrují do Zemana a ten ho stále chrání: Protože Babiš je strategický idiot, jak jsem psal už výše. Je sólista, a není schopen být vděčný nikomu, kdo je k němu loajální. To bude pro Babiše časem obrovský problém.

Zatím bez slepic

1) Myslím, že Babiš šel do politiky proto, že ho nebavilo dávat desátky politikům a zároveň věřím i myšlence, že mu šlo o funkční stát. Protože je jeho podnikání vázáno z významné části na ČR, potřebuje, aby ČR prosperovala. Prosperující ČR rovná se prosperující byznys. V podstatě jsme v Andym dosáhli jednoty "krále a Země" - co je dobré pro krále, je dobré pro zemi a naopak.
2) Myslím, že velký počet hlasů získává hlavně proto, že ostatní jsou volitelní ještě hůře. Určitě hraje roli i úvaha lepší chlap, co něco dokázal, než celoživotní mlátič pusou v parlamentu, který je stejně jen fíkovým lisem. Někdo možná uvažoval i "A zároveň bude na Babiše vidět". Jiná možnost: "Jeho byznys nám dává práci, byznys Bakalů a Kellnerů jen jejich psavcům z novin". Každopádně jen ideologizovaný slepec se spokojí s vysvětleními "Protože nový, protože otloukánek, protože kobliha".
3) Protože kazí byznys jejich chlebodárcům a obešel spřátelené politiky.
4) Protože se snaží být akceptovatelný pro co nejširší skupinu voličů, lidí. Mít stále k dispozici variantu B. ODS je mu ideově určitě blíž než ČSSD. Každopádně začíná zjišťovat, že nelze být stále obojetný a některé tahy se mu začínají zle vracet (Telička).
5) Protože nechce dávat argument, že ona média ovlivňuje. Vtipné je, že mu to ve skutečnosti nijak nepomáhá, protože je z toho obviňovaný tak jako tak. V tomhle se liší od Zemana, Orbána - nechce vsázet na jednu kartu, i když fakticky moc jiných karet nemá.
6) Protože k nim má ve skutečnosti blíž, než k nám. Zároveň není samovládce (a opět se snaží nevypadat jako Putin nebo Orbán) a v neposlední řadě nikdo nevíme, co tito na něj vědí.
7) Viz. 5 - a Zemanovi je to jedno.

Zatím bez slepic

proč nezamete s podivným vedením našívaší ČT (i s komentátory), co po něm jde už roky
proč provádí politiku jak stará Sobotkova vláda
atd.

Zatím bez slepic

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

1) Proč nezamete s podivným vedením našívaší ČT (i s komentátory), co po něm jde už roky?

Protože ČT má krytí ze strany Bakalovy/Kalouskovy mafie. Tedy chcete-li ze strany, která obsadila 80 % všech důležitých úřadů, firem, médií, a strategických pozic. A to včetně svých lidí na soudních postech. Kdyby se Babiš pokusil zamést s ČT, tak celý tento ansámbl půjde proti němu.

2) Proč provádí politiku jak stará Sobotkova vláda?

Protože politika je umění možného. Protože prostě není diktátor s nekonečnou mocí, ale má mantinely, které možná nevidíte.

Zatím bez slepic

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

Soudím, že ČT už nepatří českému státu (my ji musíme pouze živit)a slouží EU a cizí mocím. Kdo si dovolí na ni sáhnout, do toho se EU hodně pustí a o to AB nemá zájem. Jeho hlavní zájem je on a jeho kšefty, nevěřím, že by mu šlo o něco víc. Má intuice mi říká, že je to tvrdý schopný kšeftař, který kdykoliv kohokoliv podrazí, pokud to bude pro něj výhodné.

Zatím bez slepic

Od spacákové revoluce 2000/2001 nepatří Česká televize českému státu. Nejlépe by bylo ji zprivatizovat s tím, že komunistické filmy předtím přetáhnout do nějakého státního archívu. A hlavně ukončit televizní a rozhlasové poplatky.

Zatím bez slepic

Nehledal bych žádné vysoké cíle. Jen přímý tah na branku
- proč šel do politiky
Protože politici byly pro plnění úkolů pro firmu pořád dražší a výsledek nejistý. Navíc je Bába dříč, jak se zdá, tak si jednou řek, že už se na to (lobbing) nemůže dívat a nejlíp si to stejně udělá sám
- proč ho tak lidi volili/volí (že byl nový a teď že je otloukánek)
Asi protože na něm PR tým zamakal, a Babiš politi nyní je už jiné kafé, než breptající Babiš z doby předparlamentové. Navíc se potkal s dobou, kdy jsou lidi ochotný opustit zavedené parlamentni strany.
- proč si ho kavárna vybrala jako nepřítele
Páč je vyšachoval (allespoň v zemědělství) z řetězce firma > lobista >politik. Bába je 3 v 1.
- proč to hraje na všechny strany (viz jeho lísání k ODS po volbách)
Hraje hlavně na sebe. Jen blbec pálí mosty. Navíc co my víme, jaké jsou osobní vazby.
- proč jeho média dělají kavárenskou politiku která se obrací proti němu (přitom poptávka po nekavárenských medií by tu byla)
Možná je Bába jen chytřejší a stačí mu, že jeho novináři nemusí psát přímo jemu na ruku, ale stačí, že nebudou psát proti němu a když už, tak jen vocaď pocaď ..
- proč exemplárně nesejmul nějakého "veřejného" nepřítele typu Rittiga a pod
A vy víte, kteří velcí kluci spolu opravdu mluví. A proč si honit triko, když zatím každý žere u svýho koryta a necpe se ke korytu toho druhýho.
- proč jeho média (Lidovky dříve denně i několikrát, teď to polevilo) vandrují do Zemana a ten ho stále chrání
Jak jsem psal výše .... vandrují, ale vocaď pocaď. To je spíš případnější dotaz, jak mohou v jedné firmě fungovat šéfredaktor Plesl a pod ním něco takového jako Luboš Palata. Prostě novinařina je páce jako jiná a i novináři mají svoje hypotéky, tak hlavně že se to prodává ... a když potáhnou recepty na buchty víc, než se strefovat do Zemana, tak nám bude Palata psát o tom, jak udělat povidlové buchty.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já bych si tipnul, že tohle je Vidláku až plán C. Plán A je potvrzení současného legislativního stavu v ČR ze strany EK jako vyhovujícího. Plán B spočívá v tom, že česká strana požádá evropskou konisi o znění vyhovující legislativy, kterou promptně schválí – pokud EK něco shledá.
Prostě jde zase jen o velkou bublinu, kterou česká opozice a mainstream v tom honu na čarodejnice spustila.
Teď už ale opozice včetně pirátu otevřeně před zraky celé Evropy (evropský parlament) poškozuje český stát, před zraky celého europarlamentu prokazuje svou totální politickou neschopnost.
Babiš neuspějě s plánem A jen tehdy, pokud EK prokáže politikaření a definitivně obrátí pojem právní stát v opak. Jde totiž o to, že to bude jako se sexuálním harašením v USA, kdy důkazní břemeno je hozeno na žalovanou stranu. A to bude tedy sranda prvního řádu a další přímý krok k destrukci EU. Bude nastaven trend, kdy v právu „viníkovi“ nebude vina dokazována, ale bude muset prokazovat svou nevinu.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

souhlas. Už jsem to tu kdesi psal, ovšem nikoli v tak učesané podobě. Bukanýři se vzorně starají o potenciální rozval EU. Kdybych to měl napsat pro vidláky, řeknu, že vrtají díry do stěny určené k odstřelu, ládují do nich náložky, zatlačují rozbušky a dráty k rozbuškám nechávají volně ležet na zemi.

Zatím bez slepic

Ono nejde jen o napsané, ale i o to, že celá opozice včetně pirátů není schopna odvést skutečnou práci a najít Babišovo provinění tam, kde si nějaké dotace či jakékoli výhody na úkor jiných z titulu svého postavení opatřil, kde a v čem porušil zákon. Prokazují tím doslova transparentně, že PRACOVAT neumí. Jen válet si šunky v poslaneckých ev. vládních křeslech za příslušné benefity a kalit vody, vytvářet chaos. Od ODS, přes piráty, STAN, TOP až po lidovce. Nebýt mainstreamu a ČT parlamentní volby, muselo by ANO vyhrát s ústavní většinou. Pokud by byly, až skončí tahle bublina.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Skvělý postřeh. Ale je to ještě horší. Tihle šašci neumí nic, jsou zvyklí jen dělat velice špatný kompars v hereckých etudách. Tahle parta má totálně vygumovaný mozek, protože kdyby trochu přemýšlela a uměla alespoň malou násobilku, tak už dávno v této partě není.

To je evoluce. První generace havlistů, kavárníků a sluníčkářů ještě něco málo uměla. Jejich následovníci ve druhé generaci byli totálně vylízaní. A současná třetí generace už je rovnou na úrovni totální nepoužitelnosti.

Zatím bez slepic

Do EU dala podnět krom pirátské opozice i Trancparency International Davida Ondráčky. Podíval jsem se na jeho vzdělání - politolog ze Středoevropskou univerzitou. No když si všichni ti političtí opozičníci, mainstream, ČT, David Ondráčka a všichni ti politologičtí komentátoři pletou možnost střetu zájmů s prokázáním střetu zájmů, není divu, že Babišovo ANO v preferencích stoupá.
Tuhle jsem viděl v podstatě už komický pořad Moravce Fokus na téma Doba dezinformační, kde je sám OVM dezinformátorem. A bylo tam skloňováno tzv. kritické myšlení. No preference Babišova ANO jsou halt omezeny počtem voličů s tím kritickým myšlením. Protože jinak by opravdu musel mít ten Babiš ústavní většinu - a to v podstatě pořád ještě nevíme s jistotou, v jak kvalitního politika se vlastně vyvíjí. V mých očích má našlápnuto slušně.

Zatím bez slepic

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kritické myšlení je pojem frankfurtské neomarxistické univerzity = schopnost kritizovat protistranu, i když o tématu nic nevím; zároveň neexistuje oblast, ve kterém bych vůbec něco věděl; nic jsem v životě nedokázal; nemám žádné životní zkušenosti + zároveň chci nad druhým vyhrát. Tedy plky, že druhá strana se chytá za hlavu, a netuší, jakého blbce má proti sobě.

Nicméně Středočeská univerzita Šoroše je rozšířenější než si myslíte. Například součásný kápo olomoucké univerzity jí má také. Je vlastně génius, protože najednou studoval úspěšně tři univerzity (v Olomouci, Oxfordu a Středočeskou v Budapešti) a plnil všechny jejich (jistě "náročné") požadavky. Kam se hrabe v podvodech plzeňská právnická. (https://cs.wikipedia.org/wiki/Jaroslav_Miller)

Zkrátka politických kádrů CEU (Středočeské univerzity Šoroše) jsou tu plné pytle - a univerzity jsou jich plné. Občas se přistihuji, že vcelku chápu to, že každý režim vybíjí a likviduje univerzity a profesory. Dříve jsem to odsuzoval, ale dneska bych naše univerzity vypráskal bičem přímo před popravščí četu - a České republice by to velice mnoho pomohlo.

Zatím bez slepic

Kritické myšlení - ano, je to naprosto vágní nic neříkající pojem, se kterým se nedá racionálně pracovat. Jakkoli má nějaké racionální jádro v tom, jak uvažovat. Je jednoznačně omezen třeba stupněm inteligence jednotlivce, časem, atd, atd. Je to jen na obecné tlachání, nelze ho nijak a v ničem racionálně používat. Třeba ve smyslu voličů a jejich volby. Také ten termín používají nejčastěji vyznavači jediné pravdy.

Zatím bez slepic

Jojo, kritické myšlení je jedna z manter G. Séreše. Mě to baví sledovat, jak heslo KM používají "všichni"odborníci" z jeho neziskovek, politologové, novináři i politici. KM je dáváno do protikladu se selským rozumem. Pěkně tohle bylo vidět dnes ve Sněmovně při projednávání o církev.předání majetku. Pojem selský rozum vyslovila poslankyně z Topky Pekarová Adamová (nebo Adamcová, nevím) a hned se jako omlouvala, že toto slovní spojení nerada používá. Děsivé je, že tito ideologové a zaslepenci mající vliv na společnost a hlavně na mladé, se fakt domnívají, že jsou vzdělaní, chytřejší než druzí a kritické myšlení je součást jejich uvažování.

Zatím bez slepic

Kritické myšlení je produkt kapitalismu. Buďte všichni trochu uznalí!

Jste kapitalista-podnikatel a založíte si školu (základní, střední nebo univerzitu). Potřebujete pro maximalizaci zisku co nejvíce platících žáků, což znamená přijmout maximum lidí. Nějaké požadavky na schopnosti žáků/studentů je to poslední, chcete peníze i od hlupáků. Takže klienti vám roky platí, vy je nic nenaučíte. Ale když by zjistili, že jste je nic nenaučili - byla by to špatná reklama. Co s tím? Vymyslíte nástroje a termíny, kde bude excelovat i cikán s těžkou mentální retardací! Říká se tomu "soft skills".

Budete často svým klinetům opakovat, jak jsou vzdělaní, jak jsou inteligentní, a jak budou ti, co budou vést a řídit ostatní.

Kritické myšlení je zase nástroj, kdy svým klientům řeknete, že mají vždy pravdu. Pokud by snad někdy podlehli pocitu, že jsou hloupí nebo nic neumějí, mají zapojit kritické myšlení. To vychází z toho, že žáci/studenti mají vždy pravdu (vždyť jsou přeci vzdělaní, mají akademické tituly!) - a měli by si dát pozor na to, aby jim někdo netvrdil opak. Pak by měli být kritičtí, a zjistit, proč jim nějaká mrcha lže, že je to jinak - a tomu se říká kritické myšlení. Vidlák by tomu řekl narcismus, psycholog by naordinoval narcistickou poruchu osobnosti, ale na univerzitách tomu říkají kritické myšlení.

Univerzita tam má pořešeno vše. Může vzít blby klidně z mentálních ústavů, dát jim klidně doktoráty, docentury a profesury, a přitom je naprogramovat (viz kritické myšlení), že ostatní jsou kreténi a vy jste nejchytřejší. Zisk univerzity je maximalizován, a škody z přemnožení blbů ať si řeší a platí společnost.

Zatím bez slepic

Na kritickem mysleni neni nic spatneho a je to to same jako selsky rozum, zdravy rozum atd.

Problem je, ze ti Sorosovi idoti kriticky nemyslej vubec. - Kdyz zacnou, tak je z nich Orban

Zatím bez slepic

Rozum není nic jiného než logické vyvozování závěrů z faktů (= znalostí + zkušeností). Abyste mohli rozum provozovat, potřebujete ty znalosti a ty zkušenosti. I rozumný člověk může dojít k absolutním blbostem, pokud vyjde ze špatných předpokladů (faktů).

Kritické myšlení (v definici dnešního školství a univerzit) tak jak se prosazuje dnes, je popírání nesympatických názorů lidmi, kteří nemají ani znalosti ani zkušenosti. Proto to také nemůže fungovat, a je to jen podfuk. Nemá to nic společného s rozumem, je to jen chytristika, jak za každou cenu vyhrát nezávisle na tom, kdo má pravdu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A možno práve to je cieľom celej akcie. Prinútiť ho, aby predal.

Zatím bez slepic

In reply to by pešiak (neověřeno)

Trvalý odkaz

dluhová bublina.
Pokud přijde na věc a nebude dostávat dotace, (které jsou podle mne nárokové), bude s ním ámen. Všichni dobře víme, že Agrofert byl vybudován na podvodném jednání, nikoli na úhradě faktur, tudíž ještě není splacen. Andyho majetek čítá jen zlomek toho, co mu je tiskem vytvářejícím mlhu (Jožan Káčko), přisuzováno.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Třeba mi to vysvětlíte
- proč šel do politiky (jediné co mě napadá, že úplatky které po něm chtěli už přerůstaly pro něj "rozumnou" mez)
jo,to ma hlavu a patu

- proč ho tak lidi volili/volí (že byl nový a teď že je otloukánek)
Protoze to neni Kalousek ani kavarnik, Agrofert viditlne funguje, misto aby byl vytunelovan a vina pripsana komunismu a nam Kalouskem oznameno, ze "my" jsme ho prozrali

- proč si ho kavárna vybrala jako nepřítele
protoze jejim loutkovodicum utahuje penezovody

- proč to hraje na všechny strany (viz jeho lísání k ODS po volbách)
protoze tak to v politice chodi

- proč jeho média dělají kavárenskou politiku která se obrací proti němu (přitom poptávka po nekavárenských medií by tu byla)
protoze je nemuze vsechny vyhazet a je tam nejaka setrvacnost, Gorbacov taky nemohl vymenit vsechny kadry najednou

- proč exemplárně nesejmul nějakého "veřejného" nepřítele typu Rittiga a pod
zatim na to nema prostredky, ani vepnout penezovod do kavarny nejde tak snadno

- proč jeho média (Lidovky dříve denně i několikrát, teď to polevilo) vandrují do Zemana a ten ho stále chrání
Zeman ho chrani, protoze tak chrani sam sebe a novinari jsou jen takove stekny bez moci

Zatím bez slepic

Anonym 08:29
Proč šel Babiš do politiky,protože chtěl ještě více zbohatnout.
Když vstupoval do politiky,obhospodařoval přes 50 tisíc ha půdy v současnosti už je to přes 100.000 ha.
Co všechno ještě přikoupil nikdo pořádně neví,co zdravotnictví,chemická výroba,potravinářská výroba,prodej zem.techniky,lesní těžební firmy.,je toho docela více.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Otázkou zůstává, zda skutečně existuje příčinná souvislost. Pastafariáni také dokázali, že pirátství (to skutečné) chrání ozonovou vrstvu, protože kolem somálského rohu je nejméně poškozena a zároveň je tam nejvíce pirátů...

Zatím bez slepic

Přesně tak!

Jak říká první zákon vědecké metodologie: Korelace (= současný výskyt dvou jevů) není kauzalita (= příčinná souvislost).

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

To se nevylucuje

Kdy vam budou min ujidat z talire, tak taky vic zbohatnete. Jak jinak.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Divím, že naháněče Ježibabiše napadlo ho šťárat skrze denunciace v Bruseli. To je nápad.

Od pradávna bylo v Čechách zvykem, že pokud se vyskytl nějaký neúspěšný uchazeč o knížecí stolec, vydal se poplakat a vymoct si podporu k císaři do Říše.

To Češi vysloveně milují. Volby do EP se blíží, tam se dostaví výsledek.

Zatím bez slepic

Vcera Soukup rozebiral, ze ta Slonkova a dalsi mu prihodili tou aferou 5% a ze by meli pokracivat.ze Babis usetri za koblihy.

No a uz je to tady. Nejakej tupej euro-komisar bude buzerovat Babise a Babisova popularita vyleti stropem do nebeskych vysin. Nakonec nas i Babise EU tak zblbne, ze v nem budeme videt Zizku nebo Husa a on se bud necha upalit nebo podnikne spanilou jizdu Berlin Brussel Strassburg a dorazi EU na kapackach. (Pariz uz bude tou dobou na popel)

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Když tady čtu, že Agrofert je dluhová bublina, stáhl jsem si konsolidovanou účetní závěrku za rok 2017. Zde jsou hlavní ukazatele.
Takže konsolidované tržby 155 miliard
Mzdy a odvody 21 miliard
Úroky z úvěrů 427 milionů
Daň z příjmu 1,6 miliardy
Zisk po zdanění 4,8 miliardy
Aktiva 141 miliard
Dlouhodobý hmotný majetek 81 miliard
Zásoby 29 miliard
Pohledávky 22 miliard
Peníze 6 miliard
Vlastní kapitál 74 miliard
Konsolidovaný výsledek hospodaření minulého a běžného období 70 miliard
Cizí zdroje 67 miliard
Závazky 62 miliard

Vychází mi, že Agrofert je zisková firma a její odstřižení od dotací, ročně 2 miliardy, z toho 1,35 miliardy nárokových) její finanční zdraví nemůže ohrozit.
Je pravda, že Agrofert má vysoké přijaté úvěry, ale pořád vlastní kapitál převažuje o 7 miliard zadlužení. Prostě Andy se snaží investovat, aby rostl, dokud jsou levné peníze a příležitosti. Kolik by za takovou firmu dostal? Řekněme 5 x čistý roční zisk, tj. nějakých 24 miliard. Ty by asi musel zdanit 19%.

Zatím bez slepic

jestli dobře překládám do češtiny názvy porůznu vytrhané ze sloupečků má dáti - dal, Anďoch má průběžnou sekyru nějakých 130 miliard. A aktiva jsou v souhrnu 141 mld. Čtu to správně?
Jistě, jsou zadluženější firmy. Ovšem jak tady nedávno zmínil nick ass, člověku se občas přiházívá, že se ocitne na té nesprávné straně toku peněz. a pak jeden pramének může spustit povodeň. Anebo hodně velké sucho.
A supi, ty mrchy, číhají furt. Zvlášť když v Čajně celkem drasticky poklesl meziročně prodej plechovek. Těch s koly a motorem.
Upravím název druhdy oblíbeného pořadu - Čosi je za dverami.
Jistěže Andymu by zřejmě něco zbylo. Něco ne zrovna málo. Ale je rozdíl skončit s se stovkami, anebo s jednotkami.
A ohledně těch supů - ono by se taky mohlo stát, že s tak brutální povodní by mohl připlout nějaký hajzl, který by začal znova šťourat do Andyho začátků jeho "zázračného" zbohatnutí. A tam už by to pak šlo z tlustých do hodně tenkých, co si budeme povídat.

Zatím bez slepic

Andy má v cizích zdrojích 67 miliard, to jsou veškeré závazky včetně úvěrů mínus veškeré pohledávky. Vlastní kapitál má 74 miliard to je souhrn toho co je jeho, vydělal si na to a zdanil to. Šťouchat do zázračného zbohatnutí už nejde, je to, pokud to bylo, promlčené. Tedy, pokud komáři neprosadí tu nepromlčitelnost. A to asi těžko. Pořád tvrdím, že by za prodej dostal 24 miliard +/-. Jenže on je workoholik, něco pořád potřebuje dělat. Celou Výroční zprávu včetně závěrky lze snadno stáhnout na justice.cz po zadání hesla Agrofert.

Zatím bez slepic

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

beru v úvahu heslo - když Pán Bůh dopustí, i motyka spustí. A dnešní doba je turbulentní až moc, že ano. Nebyl bych si tak úplně jist stabilitou a prosperitou...

Zatím bez slepic

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mám dojem, že při minulé schůzi Sněmovny 4. nebo 5. 12. při projednávání nively o zrušení FNM říkal někdo z KSČM, že datum jedné z částí té nepromlčitelnksti právě skončilo a další bude končit za tři týdni, tedy právě teď je poslední možnost to změnit. Nikdo ale mimo nich ve Sněmovně nemám zájem.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já bych si také dovolil položit dotazy znalým (protože odpovědi neznám):

Kdo je autorem právní úpravy, na jejímž základě zaparkoval Andy své firmy ve svěřeneckém fondu a formálně tak naplnil literu zákona? Ve kterém roce byl daný zákon schválen? (Protože právě tento zákon je europarlamentem zpochybňován)

Zatím bez slepic

dobrá otázka.
V každém případě pokud zatrhnou Anďochovi nárokové dotace, budou to mít hodně těžké obhájit a posléze případně doplatit.

Zatím bez slepic

Standa píše
„Kdo je autorem právní úpravy, na jejímž základě zaparkoval Andy své firmy ve svěřeneckém fondu a formálně tak naplnil literu zákona? Ve kterém roce byl daný zákon schválen? (Protože právě tento zákon je europarlamentem zpochybňován)“

Je to stále dokola:
Autorem české právní úpravy je parlament ČR, formálně se snažil naplnit stav v 2016 v EU v té době - OK.

Ve kterém roce ten zákon ČR známý jako „lex Babiš“ prošel naším parlamentem,...v 1/2017.

Ale soudruzi v EU(tlačení českými bojovníky proti AB) poté v 2018 vyrobili novou Evropskou směrnici, které to trošku rozhodila, vylepšila a zase byl český zákon v něčem v rozporu s předpisy EU maličko.

A přednost před českou literou zákona má nyní nová a platná směrnice EU. Má a má a má.

A lid se diví a žasne, jak je to možné!

Inu, protože jsem v EU, a tak jsme to dovolili!

A když to zase nějak v ČR nyní tu českou literu zákona opraví a AB to dle české litery splní?

Tak to může začít zase znovu DOKOLA, dokud se nevymění "soudruzi" v EU, nebo AB neodejde.

Chápete to lidi konečně už!

Můžeme o tom diskutovat do nekonečna, divit se, nesouhlasit, ale to je tak vše.

Zatím bez slepic

Svěřenské fondy jsou podle nového obč. zákona - Předpis č. 89/2012 Sb., Nový Občanský zákoník - Oddíl 4 - Svěřenský fond. Navrženo Jiřím Pospíšilem coby ministrem spravedlnosti, návrh vytvořil Karel Eliáš a kolektiv (plzeňská právnická fakulta). Čili hněv směřujte do ODS k Fialovi a TOP 09 ke Kalouskovi, do ČSSD k Sobotkovi a vůbec celé Bakalově partě.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Nevím nevím, ale myslím, že nic nebude tak horké, jak to třeba na první pohled vypadá.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

v jeho prospěch, je to tak?
Teď je otázka, jak dalece by ho šponovali jeho věřitelé včetně bank, kdyby se něco posralo. Ale určitě mnohem méně, než zoufalce, kteří mají podobnou rozvahu v melounech (vlastní smutná zkušenost z let 2008 - 2011). Byl jsem taky v plusu s majetkem, hotovost byla taky a nestačil jsem se divit. A to nešlo o nic menšího, než je pokles cash flow, úvěry jsem stíhal bez pokut z prodlení. Blbě, ale stíhal.

Víte, my tady sice hezky filozofujem, ale víme houno, kam by šly reálné ceny jeho firem v případě nějakého průseru. I když má hodně dobrý sektor, to je pravda, lidi žrát prostě musejí, takže dolů ano, ale asi ne moc. Ale už jsem viděl pár střelců, kteří ztroskotali s daleko přesvědčivějšími výsledovkami. Ani nevěděli jak a stáli na ulici s igelitkou v ruce. A v případě Andyho věřím, že by se ho navíc snažili dostat do krimu. Třeba by jim to moc nešlo, ale člověku to boří psychiku.

Každopádně je tu mnohem více lidí, kteří by ho rádi viděli jít ke dnu, než kolik je takových, kteří by mu mohli ke dnu pomoci.

Zatím bez slepic

Pane Targus.
Také to tak vnímám,že Babiš je lehce zranitelný.
Ten rozdíl mne také nehraje,vlastně kdyby nebral dotace,tak je v mínusu.

Zatím bez slepic

Malé účetnictví (v miliónech) funguje jinak než účetnictví v miliardách. I následky jsou zcela jiné. Pořád si tu většina lidí neuvědomuje, že to co je možné u malých lidí, není možné ve velkých penězích.

Ne Babišovo účetnictví moc nezáleží. Záleží úplně na jiných věcech v mafiánských skupinách, které tu nikdo z nás nezná. Můžeme jen tušit, co se děje v zákulisí mezi dravci. Nejdůležitější pro Babiše je, aby měl čím a jak kousnout a udělat bebí konkurenčním mafiánským skupinám, kdyby mu bylo lze. To je z hlediska budoucnosti Babiše absolutně nejdůležitější věc.

Zatím bez slepic

příkladech předběžného zajištění, nebo jak se ten kouzelnický trik k sestřelení firmy jmenoval. Přijde finančák, zamrazí účty, exekutor posbírá nemovitosti, auťáky odvezou leasingovky a ty si stěžuj, kde chceš, selský hňupe. Ajestli budeš vyskakovat, šupnem tě na pár týdnů do tepláků, abys nemohl ovlivňovat svědky.
Řekl bych, že toto kouzlo Anďoch předvedl nikoli proto aby sestřelil potenciální neposlušníky, nebo aby - nedej Bože - zlepšil výběr daní, nýbrž proto, aby ukázal dravým smečkám okolo, co všecko umí, a že když se do toho pustí, nezachrání je nikdo a nic..

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidlák píše
„Většina bojovníků proti Babišovi si zatím vůbec ještě nepřipustila to druhé a mnohem pravděpodobnější řešení...“

Tak to není žádná novinka Vidláku, a to ani pro bojovníky proti AB. Nejen, že si to připustili, ale vědí i o každé snaze AB, tedy ti organizátoři boje proti AB dozajista. A tady je důkaz, že už dříve si toto připustili:
https://neovlivni.cz/za-kulisy-babis-jednal-s-cinany-o-prodeji-agrofert…
A i dříve mu prodej jako možné řešení doporučovali při české verzi Lex Babiš, i nyní zase to je jedno z jemu navrhovaných řešení jeho střetu zájmů po novele směrnice EU z 2018.
Tlak na AB šel a jde všemi směry a tento dotační tlak přes EU není žádný další a nový, ale dlouhodobý a setrvalý.

To co se popisuje v článku okolo účetnictví, tak takto to má každý větší subjekt, co obchoduje se zahraničím, znám jich pár, a žádný to nedělal jen a jen kvůli prodeji firmy. Je to prostě ten standart.

Za sebe ale nemohu souhlasit, že prodej bude pro AB v politice nějaké extra „dobré“ řešení a výhra

I když Vídlák naznačuje, že bude do x-tého kolene po prodeji za vodou. I tam bych polemizovala, protože „jen peníze“ a miliardy zejména v nejisté době na účtech bank moc neznamenají. Jsou jistější v „hmatatelnější“ formě.
A ukazovat moc a vybudované „impérium je dost jiné, než jen říkat tolik a tolik miliard mám na účtech či ve zlatě……A také zatím je AB až druhý nejbohatší Čech.:)

Nebudu se pouštět do komentáře, že i AB je „bílý kůň, myslet si mohu cokoliv, ale žádné důkazy nemám.
Co se ale domnívám (a mohu se samozřejmě plést) je, že síla AB pro jeho voliče spočívá i v tom, zda si jeho volič MYSLÍ, nejen že vybudoval impérium, a že on dává práci těm 30 tis lidí, a to on platí v ČR daně, to on úspěšně vše i skrytě řídí, a dokonce „přečůral“ své lovce a kritiky odložením AGF do svěřenského fondu……Není důležité jak to je, ale jak to volič vnímá!

V momentě, kdy AGF z jakékoliv pohnutky, či ještě hůře z donucení prodá, jasně a veřejně tím potvrdí „bojovníkům proti korupci a střetu zájmů“, že ve všem okolo střetu zájmů měli pravdu, a právě proto prodat MUSEL Tak to prostě veřejnosti podají. Prodej by byl tedy jen další munice na jejich střelbu do AB, jeho voliči stav jak je nevadí.
Ale prodá-li AB „imperium“, jeho voliči jej dříve či později začnou vnímat prostě JINAK, a bude pak snadnější kořistí k doražení. To žádný Mára nedá a nezvrátí. I to, kdo je kupec, by mohlo být použito proti němu. A nakonec i to, co by prováděl případný nový majitel pro ČR a jeho voliče nepříjemného, připíšou POLITICKY na vrub a ke škodě AB, vše bude „jeho vina“.

Bez AGF to už bude prostě politicky jiný AB!

A cíl odpůrců AB je TRVALE a stále stejný, a to AB musí jít z politiky, (možná i do tepláků), i kdyby při tom
„ padla celá ČR na hubu“. Prodejem se toto nezastaví!

Zatím bez slepic

Tleskám za tu strategickou úvahu, že prodej Agrofertu nebude pro Babiše ani moc výhra, ani moc řešení. Je to maximálně jedna z možných cest, kdyby něco.

Hlavně prodej může být zcela fiktivní - což si myslím, že je reálnější cesta. Andrej Babiš prodá Agrofert nějakému fondu s anonymním majitelem, což bude on sám.

S jeho penězi a výdělky si Andrej Babiš může snadnou koupit občanství celé řady zemí, které umožňují občanství koupit - např. Švýcarska, celé řady zemí jižní Ameriky, atd. České občanství (a tedy spadání do jurisdikce České republiky či EU) může s jeho penězi zahodit během rekordně krátké doby, když půjde do tuhého. Myslím, že nad tím přemýšlí jako další plán.

***

Stejně tak souhlasím, že vyvozovat něco z mezinárodního standardu účetnictví - je nesmysl. Dojde k tomu každá větší firma. Nehledě na to, že český účetní systém je dost k ničemu a na houby - je podřízen především daňovým povinnostem a méně už řízení a přehledu firmy. Takže logicky jdete na lepší účetní systém, a na standardní mezinárodní systém.

***

Cíl odpůrců AB je stejný jako cíl většiny žen: Neví co chtějí, a nedají pokoj dokud to nedostanou. Prostě protestují, protože nic jiného neumějí...

***

Na druhé straně prodej části Agrofertu - bez donucení - jiné fimě, je docela reálný. A není to dobré pro Čechy a Českou republiku.

Zatím bez slepic